CYTAT(tatsu)
No i apel do organizatorów je¶li tu zajrz±:
Proszê nie wys³ugiwaæ siê lud¼mi z zaproszonych bractw do pomocy przy obs³udze imprezy. To WY jeste¶cie od tego, ¿eby NAM wszystko udostêpniæ, ¿eby¶my mieli co wspominaæ i przyjechaæ na drugi rok.
Postarajcie siê te¿ uatrakcyjniæ turniej ³uczniczy i kuszniczy, bo s³ysza³am mnóstwo opinii, ¿e turniej ów jest nudny, a strzelanie takimi seryjkami jest loteri± i nie wygra najlepszy tylko ten, co na szczê¶cie.
Powy¿ej zamie¶ci³am tylko dobre rady i proszê tego nie braæ jako afrontu, bo to nie jest narzekanie, bo nie narzekam, bo ¶wietnie siê bawi³am - moi Kompanioni równie¿.
Organizatorzy wyslugiwali sie ludzmi z innych bractw z prostego powodu: w Ksiazu jest zbyt malo osob do "obslugi" takiej imprezy (a czemu ich tak malo, to juz temat na osobne forum ;) ), ale fakt, jest to bardzo irytujace, bo ja osobiscie nie uslyszalem nawet dziekuje za moja robote.Najbardziej zdenerwowal mnie fakt, ze My(tz Bractwo Zamku Grodno) zorganizowalismy praktycznie przy zerowej pomocy Ksiaza bieg rycerski, a komentator zwracal uwage caly czas na "fakt" jaka to piekna konkurencje zorganizowalo bractwo ksiazankie na tym turnieju.Dodam jeszcze, ze dalismy wlasne strzaly, strzacilismy niejedna i z tego co wiem kapitan ksiaza nie ma zamiaru w jaki kolwiek sposob zrekompensowac ta strate.
Ja mimo to mam zamiar przyjechac za rok ponownie na ten turniej, chodz moge sie z kims zalozyc, ze bedzie wszystko wrecz identycznie, moze znow na plakacie zmieni sie tylko nr turnieju?Wspaniali byli ludzie na turnieju, nie sam turniej.Dlatego dziekuje wszystkim przyjezdnym za to, ze byli
Robroj - tak, to byly prawdziwe zareczyny, wiem, ze wygladaly malo przekonujaco, ale to pewnie dlatego, ze po pierwsze Papier byl mocno zmeczony po biegu, a po drugie pewnie widok ukochanej odebral Mu umiejetnosc bardziej rozwinietego wyrazania swoich mysli i uczuc