Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Robin Hood (1991)
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Stron: 1, 2, 3
chytrusek
Tylko MY, Polacy jako¶ do tej pory nie potrafili¶my wykorzystaæ naszych legend. Tak wiem... Smok Wawelski, Popiel, Diabe³ Boruta... ale to wszystko ma³o i niezbyt nag³o¶nione. A na "zachodzie" to ma³o kto o tym s³ysza³. No ale mo¿e wreszcie nasi rodzimi przedsiêbiorcy turystyczni chc±c zarobiæ postaraj± siê ¶ci±gn±æ wiêcej turystów. Tylko czy bêd± potrafili zrobiæ to z klas± a nie jak jak±¶ cha³turê? face4.gif jezyk.gif
Anuszka
no nie moge icon_mrgreen.gif teraz zamiast pilnie pracowac, bede ogladac Robina devil.gif byle szefowa nie przy³apa³a bum.gif
swoja droga ¶wietna strona-mnóstwo starych i dobrych oraz nowych i dobrych seriali ;)
Bjoern
Ahh pierwszy post smile.gif i ca³kiem wskazane jest aby by³ na temat mojego ulubionego serialu/filmu wszech czasów czyli "Robin of Sherwood" smile.gif Wychowa³em sie na nim smile.gif moja mama zakorzeni³a we mnie t± mi³o¶æ. W sumie od obejrzenia tego filmu zaczê³o we mnie co¶ kie³kowaæ, jaka¶ ¿±dza przygody, a skoñczy³o siê to zami³owaniem do historii i rekonstrukcji historycznych. Mogê ogl±daæ ten serial bez koñca, niedawno zaopatrzy³em siê w wydanie na DVD z dodatkami i teraz mogê puszczaæ sobie ulubione sceny smile.gif (np strzelanie p³on±cymi strza³ami na brzegu jeziora)

No i jest jeszcze muzyka w wykonaniu zespo³u Clannad... majstersztyk, nic mnie tak nie uspokaja jak album "Legend" smile.gif Nic tylko s³uchaæ, s³uchaæ i s³uchaæ i zanurzaæ siê w magicznym ¶wiecie i raz jeszcze prze¿ywaæ rado¶ci i dramaty bohaterów. smile.gif
Niestanka
robin hood to by³a moja pierwsza platoniczna mi³osæ (zaraz przed renegatem)

serial wspominam bardzo mi³o aczkolwiek ekranizacje kinowe, ah z roku na rok coraz gorsze.
Wtedy zaszczepi³a siê we mnie ³ucznicza pasja wprowadzona w zycie dwa lata temu. Zafascynowa³am siê dawn± kultur± i odlicza³am dni kiedy osiagnê wystarczajacy wiek by wst±piæ do bractwa smile.gif

CYTAT
Tylko MY, Polacy jako¶ do tej pory nie potrafili¶my wykorzystaæ naszych legend

dlaczego mnie to nie dziwi? Nawet w¶ród polaków znajomosæ legend zanika. Dzieci potrafia wymieniaæ tylko roboty, czarodziejki i pokemony
Rabiega
Proponujê by twoj± kolejn±, tym razem nieplatoniczn± mi³osci± by³o zami³owanie do przestrzegania zasad gramatycznych i ortograficznych jêzyka polskiego. Zgodnie z programem nauczania dla szko³y podstawowej i regulaminem niniejszego Forum.
Na zachêtê - karniak.

Pozdrawiam _
Rabiega
Indar
Specjalnie dla Anuszki:
http://www.youtube.com/watch?v=_6-k--u2WYY

end¿oj.
Nienna
Kiedy¶ chyba widzia³am fragment tego filmu. No nic, mo¿e kiedy¶ uda mi siê obejrzeæ go w ca³o¶ci.
Purvis
To nie film, to SERIAL. Czê¶c odcinków mo¿na znale¼æ w sieci ;)
Nienna
CYTAT(Purvis @ 13:57 02.02.2011) *
To nie film, to SERIAL. Czê¶c odcinków mo¿na znale¼æ w sieci ;)

Aaa, chyba ¿e tak. smile.gif To ja widzia³am film Robin Hood, w którym Marion gra³a Uma Thurman.
Blackclav
Witam

Je¶li kto¶ z was posiada taki program jak tv puls to tam od d³u¿szego czasu w soboty jest puszczany ten serial " Robin Hood " , mo¿na powiedzieæ ¿e teraz leci drugi sezon, bo ju¿ w rolê Robina wciela siê Jason Connery syn Sean Connery`ego, a wcze¶niej Robina gra³ Michael Praed.
Dla mnie ten serial jest najlepszy,co jaki¶ czas wracam do niego, bo mam sentyment smile.gif

Pozdrawiam
Indar
To trzecia seria, z Preadem by³y dwie.
Dicon
No Ba jestem Fanem Robina z Sherwood smile.gif
A muzyka Clannad Legend jest najlepsza!!!
Dobrze dobrani aktorzy, a rzadko siê tak zdarza, scenariusz na pi±tkê, mo¿e za du¿o mroku jest tam ale polecam wszystkim! Przepiêkne krajobrazy Pó³nocnej Anglii no i oczywi¶cie Zamki.

Pozdrawiam wszystkich Fanów Robin Hooda!
Indar
Eeeee...
Dicon, ale RoS nie by³ krêcony w Szkocji. Najdalej po³o¿onym zamkiem na pó³noc, który wykorzystano w filmie by³ zamek Alnwick, w serialu przedstawiony jako zamek Nottingham w pierwszych odcinkach. Ale to wci±¿ nie Szkocja.
Ocenianie tego serialu w kategoriach mroku jest bardzo niestosowne.
brat Bule
Kiedy¶ bardzo mi siê podoba³a pierwsza seria, mroczna, klimatyczna.
Teraz, niestety muszê to przyznaæ, nie potrafiê ju¿ go ogl±daæ. Mo¿e ju¿ to nie jest to, a mo¿e, jestem ju¿ za stary.
Dicon
Szacun Indarze masz racjê Zamek Alnwick istotnie le¿y w pó³nocno-wschodniej Anglii.
Mo¿na powiedzieæ ups. ale gafê strzeli³em, nie wiem co mnie napad³o ¿eby tak napisaæ, pierwszy raz mi siê tak zdarzy³o dunno.gif pewnie siê starzejê.
Je¶li chodzi o Mrok tutaj mia³em na my¶li czary-mary...
Ten serial jest i zawsze bêdzie moim ulubionym!
Indar
Ja bardzo chêtnie do niego wracam. Pomimo lat jest w nim co¶ co przykuwa uwagê - drugiego tak magicznego serialu nie widzia³em.
To jeszcze w temacie RoS:
http://www.youtube.com/watch?v=WcwvkjlJyzw
I.
Nienna
CYTAT(Blackclav @ 19:44 03.02.2011) *
Witam

Je¶li kto¶ z was posiada taki program jak tv puls to tam od d³u¿szego czasu w soboty jest puszczany ten serial " Robin Hood " , mo¿na powiedzieæ ¿e teraz leci drugi sezon, bo ju¿ w rolê Robina wciela siê Jason Connery syn Sean Connery`ego, a wcze¶niej Robina gra³ Michael Praed.
Dla mnie ten serial jest najlepszy,co jaki¶ czas wracam do niego, bo mam sentyment smile.gif

Pozdrawiam

Robin z Sherwood, w³a¶nie od jakiego¶ czasu usi³ujê ogl±daæ ten serial, na tv puls. smile.gif Bardzo fajny, tylko denerwuj± mnie niektóre fragmenty, jak np. satani¶ci czy ¼li_Templariusze. Ale poza tym jest ok. Jak na stary serial, zrobiony bardzo dobrze. :]
Banita
CYTAT
denerwuj± mnie niektóre fragmenty, jak np. satani¶ci

Bo to lata 80-te by³y. Popatrz na popularn± wtedy muzykê - Iron Maiden, Venom, Judas Priest, AC/DC u nas KAT... Wtedy to by³o "na czasie" taka moda lansowana w mediach, niestrawna zarówno wtedy jak i dzisiaj.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.