Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XIII-wieczne manewry na zamku w Ciechanowie --> 23-25.07
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2, 3
Bartko z £om¿yñca
Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.

Zapraszam do dyskusji
Bartek
Bartosz
Hej

Plan manewrów 23-25 lipca 2004 roku
1.Pi±tek – 23 lipca
- ca³y dzieñ - przybycie dam i rycerstwa na zamek
- w wolnych chwilach dla cz³onków Chor±gwi Ziemi £om¿yñskiej oraz chêtnych spo¶ród bractw ju¿ przyby³ych - æwiczenia w: maszerowaniu w szyku, maszerowaniu z drabinami, strzelaniu z ³uku
- 22:00 ognisko
2.Sobota – 24 lipca
- 10:00 – oficjalne rozpoczêcie turnieju – powitanie bractw
- 11:00 – 12:30 – eliminacje turnieju bojowego
- 13:00 – 14:00 – konkurs dla dam
- 14:30 – 15:30 – przerwa na posi³ki
- 16:00 – 17:00 – fina³ turnieju bojowego
- 17:30 – 19:00 – manewry oblê¿nicze:
strzelanie z ³uku do tarcz za blankami (pod ostrza³em pacynkarzy)
strzelanie z ³uku z murów zamkowych do tarcz ustawionych na dziedziñcu
- 19:00 – 20:00 – przygotowania do bitwy (zamek na ten czas zamkniêty dla turystów)
- 20:30 bitwa
- po bitwie pó³ godzinki na od¶wie¿enie i uczta (¶wiêtujemy urodziny w³adcy Egiptu - Ramzeza:) - zabawa do rana:) oraz imieniny wodza zwanego w³adc± "¿aby" ( w obu wypadkach chodzi o ludzi z krwi i ko¶ci a nawet z obszernych prze³yków:)
3.Niedziela – 25 lipca
- 11:00 – 13:00 manewry: maszerowanie w szyku, rzucanie pocisków z murów na „przechadzaj±c± siê” przy murze makietê przeciwnika (ciuk siana z he³mem i tarcz± ci±gniêty na ruchomej platformie), bieg z drabinami od rzeki (byæ mo¿e z przepraw± tratw± z przeciwleg³ego brzegu na plac przed zamkiem) przez przeszkody i pod ostrza³em pacynkarzy, zdobywanie bramy zamku
- 14:30 – 15:30 przerwa na posi³ki i odpoczynek
- 15:30 – 16:00 (oficjalne zakoñczenie i wrêczenie nagród)
- 16:00 – 18:30 manewry: doskonalenie umiejêtno¶ci ³uczniczych, maszerowanie i biegi z drabinami, potyczki zbrojnych
- 19:00 – wspólny posi³ek i zabawa ca³± noc dla tych co zostaj± do poniedzia³ku

Manewry s± datowane na XIII wiek. Osoby zainteresowane prosimy o nades³anie zdjêæ w stroju cywilnym.
Na terenie zamku nie bêdzie reklam. Na wieczór i noc bêdzie on zamkniêty dla publiczno¶ci - by¶my mogli poczuæ lepiej ducha epoki.
W zwi±zku z pro¶bami pewnej grupy osób mo¿liwe jest rozegranie buhurtu - je¶li bêdzie dostatecznie sporo chêtnych do ostrego starcia:)
Regulamin konkurencji turniejowych, manewrów i bitwy (te¿ innych potyczek) podam w kolejnym po¶cie.

Pozdrawiam
Bartosz
Smok Migu¶
Bartoszu, albo dokonaliscie cudu albo zmienila sie dyrekcja zamku bigsmile2.gif Nic tylko Wam pogratulowac, ja przez 3 lata probowalem cos w Ciechanowie zorganizowac i nic bigsmile2.gif Brawo!
Indar
Pozdrowienia i poklony
Cudu nie bylo, a z tego co wiemy dyrekcja jest ta sama od wielu lat. Zreszta cala "zaloga" zamku jest wyjatkowo uprzejma i przychylna naszym planom.
Tak wiec rezerwujcie sobie termin. Zapraszamy!!!

klaniam sie raz jeszcze
Krzysztof "Indar" Babinski
Bartosz
Hej
Mo¿e i cud by³....
...nie ma to jak mój s³oneczny u¶miech (zupe³nie nie zdrdzaj±cy ukrytych zamiarów niecnych wielce hej:) )... oraz wodza westchnienia, wylewne spojrzenia, ma³a prezentacja wizualna i "gaz na ulicach" (K. Staszewski rulez).
Tak jak Krzy¶ napisa³ - spotkali¶my siê z bardzo ¿yczliwym przyjêciem ze strony dyrektora zamku jak i pracowników jego.

Dziêkujemy Smoku Migusiu za gratulacje i serdecznie zapraszamy do Ciechanowa w tydzieñ po Grunwaldzie:) (tak co by z nastroju obozowego siê nie wyrwaæsmile.gif

Pozdrawiam
K³aniam siê - nie zanisko bo kegos³up mo¿e nie wytrzymaæsmile.gif

w za³±czniku przesy³am kilka fotek zamku i okolicy najbli¿szej
Wasek
uuuuuuuuuuu
szkoda ze w takim terminie a nie mo¿na by by³ troszeczkê pó¼niej powiedzmy 1 tydzieñ to mo¿liwe, ¿e pojawi³oby sie troche smoczej no nawet sporo.

pozdrawiam
wasek
Bartosz
Hej
Planowali¶my organizowaæ te manewry dwa tygodznie po Grunwaldzie ale pojawi³ siê problem. Miasto na zamku w pi±tek organizuje jaki¶ du¿y koncert - ni jak by¶my siê tam nie pomie¶cili itd. Niestety. Jutro bêdziemy na zamku i porozmawiamy z dyrektorem. A nó¿ widdelec popsu³o siê im nag³o¶nienie i z koncertu lipa:)

Jutro kto¶ z nas odpowie.
Pozdrawiam i zapraszam.

(ju¿ nied³ugo regulamin konkurencji i rysunki pogl±dowe - typu "gdzie jest £oli" - czyt. jak wygl±daæ bêd± konkurencje)
El_Scorpion
Witam
Jestem z zawi±zuj±cego siê bractwa rycerskiego w Ciechanowie.
Bardzo sie cieszymy ¿e bedzie taka impreza u nas i oferujemy z checi± swoj± pomoc jak bêdzie co¶ potrzeba zlatwiæ czy dowiedzieæ siê a nikt z was nie bedzie mogl przyjechaæ to slu¿ymy pomoc±.
The_Fish
Hej!
Troche siê zirytowa³em - co to jest za "Bractwo Zamku..." ?? To ja tu od 2 miechów z hakiem bractwo robie, mam ju¿ sponsorów i podobno "wy³±czny dostêp do zamku". (Jeste¶my cz³onkami PTH! ) i do¶æ du¿o ju¿ s³ysza³em, ale nikt siê do nas z takiej organizacji nie zg³asza³. El Scorpio, mailuj do mnie szybko, trzeba jako¶ rozwi±zaæ t± sytuacjê! A tak na marginesie, do ch³opaków z £om¿y - to ja z wami dzi¶ rozmawia³em, i nie autoryzuje nikogo do wypowiadania siê w imieniu " rycerstwa" z Ciechanowa ;)
El_Scorpion
My zalo¿yli¶my sobie bractwo na Ciechanowskim zamku a pozwolenie na treningi na tym¿e obiekcie dostali¶my od pani Dyrektor muzeum tj. Pani Nadratowskiej. Szkoda ¿e tak pó¼no to przeczytalem bo zaprosilbym was na trening który dzisiaj byl (wla¶nie z niego wrócilem) Ale chêtnie nawi±¿emy wspólpracê z wami.
POZDROWIENIA
czekam na odp
Bartosz
Wiadomo¶ci podstawowe - by nie by³o w±tpliwo¶ci
Manewry XIII-wieczne na zamku w Ciechanowie organizuje Bractwo Rycerskie Chor±giew Ziemi £om¿yñskiej. My odpowiadamy za przygotowania i przebieg imprezy. Jeste¶my jej pomys³odawcami i wy³±cznym dystrybutorem zaproszeñ na tê imprezê.

Osoby, które wypowiedzia³y siê powy¿ej (przedstawicieli bractw z Ciechanowa ) proszê o za³atwianie tego typu spraw i problemów miêdzy sob± na priva a najlepiej na ¿ywo, nie za¶miecanie tego topiku informacjami nie maj±cymi nic wspólnego z organizacj± turnieju.
Wywo³ujecie atmosferê zamieszania ca³kiem nam nie potrzebn± i nie s³u¿±c± przedsiêwziêciu, którego realizacji podjê³a siê Chor±giew Ziemi £om¿yñskiej.
Z chêci± bêdziemy wspó³pracowaæ z wszystkimi chêtnymi do pomocy, maj±cymi ciekawe pomys³y, konstruktywne uwagi – to wszystko dla uatrakcyjnienia manewrów i ich sprawnego przebiegu.
Dziêkujemy za chêæ pomocy, oczywi¶cie skorzystamy je¶li bêdzie takowa potrzeba.

Proszê za³atwiajcie takie sprawy na privie.
Chodzi o wspóln± wy¶mienita zabawê, na wysokim poziomie odwzorowania kultury materialnej XIII wieku – i tego siê trzymamy przede wszystkim.

Wszystkich, których posty kolegów z Ciechanowa mog³y zmyliæ lub wprowadzi³y dziwn± atmosferê przepraszam

Pozdrawiam serdecznie

ps. do kolegów z Ciechanowa - wszelkei problemy itp. do mnie na priva lub gg
Bartosz
Konkurencje rozgrywane w czasie manewrów XIII-wiecznych na zamku w Ciechanowie i ich regulamin:

1. turniej bojowy
a) system walk
- zale¿y od liczby uczestników – eliminacje jak na mistrzostwach lub ka¿dy z ka¿dym, walki trwaj± po 2 minuty lub do chwili poddania siê jednego z walcz±cych, o tym kto zwyciê¿y³ decyduje 4 sêdziów – s± to decyzje niepodwa¿alne
B) zasady walki
- brak sztychów, ataków na stopy i nieos³oniête czê¶ci cia³a przeciwnika (np. krocze), brak ciosów w plecy – zastrzegamy mo¿liwo¶æ zmiany tych regu³ o czym poinformujemy wszystkich walcz±cych (wys³uchamy ich opinii i je¶li uznamy ich propozycje za dobre wprowadzimy je równie¿)
- walka nie zostaje przerwana po przewróceniu siê któregokolwiek uczestnika na ziemiê, utratê broni, awariê broni lub tarczy.
- walka zostaje przerwana w przypadku uszkodzeñ sprzêtu stwarzaj±cych istotne zagro¿enie dla ¿ycia lub zdrowia, np. utratê he³mu.
- walkê przerywa siê na znak sêdziego g³ównego
- zawodnik oznajmia poddanie siê werbalnie smile.gif)))
- w przypadku z³amania zasad, je¶li poszkodowany nie mo¿e dalej walczyæ dyskwalifikowany jest równie¿ winowajca.
- zasady uderzania s± niezmienne niezale¿nie od tego, czym ciosy s± zadawane(broñ ,tarcza, noga...)
c) uzbrojenie ochronne:
- konieczne - przeszywanica, przeszywana czapka, przeszywane nogawice,
- konieczne - he³m os³aniaj±cy twarz i potylicê lub inne (musz± os³aniaæ twarz i potylicê – czepce pikowane itp. – o ich dopuszczeniu lub nie zadecyduj± sêdziowie),
- tarcza (trójk±tna, migda³y, okr±g³a, ma³a pawê¿)
- kolczuga, nogawice kolcze, kaptury kolcze
- p³aty, lamelki, ³uski
- metalowe elementy ochronne: na³okcice, nakolanniki, os³ony piszczeli
d) broñ:
- miecze, topory, buzdygany – o dopuszczeniu do walki ka¿dej broni decyduj± przed starciem sêdziowie

2. konkurs dla dam - wci±¿ nad nim pracujemy - ale ju¿ zapowiada siê ciekawie:)

3. manewry
a) strzelanie do tarczy ustawionej za blankami
B) strzelanie z murów zamku do tarcz ustawionych na dziedziñcu
c) rzucanie z murów zamkowych, ma³ym palikiem w ci±gniêt± przy murze makietê przeciwnika (platforma, na niej ciuk, na nim he³m a przy nim tarcza)
d) maszerowanie w szyku – przy zamku znajduje siê du¿y teren (widaæ na zdjêciu zamku i okolic z lotu ptaka – po drugiej stronie drogi), po którym mo¿emy dowoli maszerowaæ, wykonywaæ: zawiniêcia, zwroty, w ty³ zwroty, wycofywanie oraz szereg innych; w zale¿no¶ci od chêci uczestników mo¿emy maszerowaæ bez opancerzenia lub z pe³nym bojowym ekwipunkiem (przynajmniej jeden taki trening odbêdzie siê w opancerzeniu)
e) maszerowanie z drabinami – teren przed zamkiem, tym razem koniecznie w opancerzeniu, dzielimy siê na grupki po 4 osoby (ich ilo¶æ mo¿e siê zmieniæ - zale¿y od tego ile osób bêdzie potrzebnych do swobodnego poruszania siê z d³uga drabin± w pe³nym opancerzeniu), przynajmniej raz spróbujemy od rzeki lub jeziora dotrzeæ pod zamek pod ostrza³em pacynkarzy (bieg zygzakiem?, kto zostanie trafiony musi siê po³o¿yæ na ziemi a tym samym os³abia resztê zespo³u), oraz z przeszkodami terenowymi
f) potyczki zbrojnych: na dziedziñcu ustawimy w kszta³t okrêgu ogrodzenie, w ¶rodku bêdzie umocowana chor±giew, jedna dru¿yna musi j± broniæ druga zdobyæ – zasada jest prosta; drugi rodzaj potyczki to zdobywanie bramy, je¶li bêdziemy mieli tratwê a uczestnicy wyra¿± chêæ mo¿emy równie¿ rozegraæ ma³e starcie o przejêcie kontroli nad przepraw± wodn±
g) o ile nam siê uda (czasowo) przygotowaæ tratwê bêdzie mo¿na pop³ywaæ sobie ni± po ma³ym zbiorniku wodnym
[b][b]4[b]. organizatorzy zastrzegaj± sobie mo¿liwo¶c zmiany powyzszego regulaminu - ewentualne zmiany bêd± konsultowane z uczestnikami manewrów[/b][/b][/b] - ten punkt znaczy tyle, ¿e jeste¶my otwarci na wasze uwagi, propozycje, lub warunki pogodowe, które mog± nam pokrzy¿owac plany
....wys³ali¶my zamówienie na dobra pogodêsmile.gif

Druga wa¿na sprawa Po uwagach czê¶ci ochotników i rozmowie z dyrektorem zamku zaistnia³a mo¿liwo¶æ przesuniêcia terminu manewrów na 30 lipca - 1 sierpnia. Tu rolê odgrywaj± wasze g³osy - wiêc podajcie, który z tych dwóch terminów bardziej wam odpowiada. Postaramy siê dopasowaæ...
... czego siê nie robi by miec mi³± kompanijêsmile.gif

Czekamy wiêc na odzew i wasze g³osy co do terminu korzystniejszego.

Wieczorem lub jutro pojawi± siê tu rysunki pogl±dowe - gdzie obozowisko, gdzie publika w czasie poszczególnych konkurencji itp.

Pozdrawiam
Bartosz

Pozdrawiam
El_Scorpion
publicznie chcialbym przeprosiæ wszystkich którym siê narazilem przez swoje zachowanie
The_Fish
Hmm, faktycznie, trochê g³upio wysz³o - przepraszam wszystkich, których urazi³y moje wypowiedzi, mam nadziejê ¿e podczas manewrów odkupiê swoje winy smile.gif
Bartosz
Witajcie
Tak jak zapowiada³em podaje plany sytuacyjne. Widaæ na nich gdzie ma byæ obozowisko i gdzie publika w trakcie trwania konkurencji. Publiczno¶æ od "terenu u¿ytkowego" oddzielaæ bêdzie ogrodzenie.
Na wieczór i noc zamek zamkniêty dla publiczno¶ci. Bawimy siê tylko w swoim gronie.

Pozdrawiam
Bartosz
Wasek
witam

Fajno, ¿e jest kolejna impreza XIII smile.gif
No to Smocza kompania siê wybiera o ile mo¿e
TErmin nam jednak pasuje ten pierwszy a wiêc 23-25 lipca 2004 roku
ilu nas bedzie to jeszcze dok³adnie nie wiem ale my¶le ze troszeczkê smile.gif

pozdrawiam
Wasek
Owen
Witam
My¶lê ¿e ja te¿ siê pojawiê, póki co nie kroj± siê komplikacje terminowe, a z wielk± chêci± wezmê udzia³ w imprezie. (I do tego blisko bigsmile2.gif )
Pozdrawiam
Indar
Pozdrowienia i poklony.
Pozostajemy przy pierwszym terminie, tj. 23-25 lipca 2004. O wszelkich zmianach w programie imprezy (oczywiscie jedynie na lepsze) bedziemy informowac na biezaco.
Pozostaje mi wiec zaposic Was raz jeszcze.

El_Scorpion
Je¿eli bedzie ta przeprawa przez rzeke to z której strony zamku?

EL SCORPION POZDRAWIA
Bartosz
Hej
Tylko jedna wersja mi przychodzi do g³owy....
....ze strony s³usznej na stronê s³uszniejsza....smile.gif
i to jest dobra odpowied¼.
Co by nie gmatwaæ innym dosta³e¶ wiadomo¶æ na gg.
Jak siê uda bêdziemy siê desantowaæ na plac boju oznaczony znaczkiem X - teren bitwy.
Jak kto¶ bêdzie mia³ fantazje to bêdzie móg³ desantowaæ siê wszêdzie nawet do wody:)

Pozdrawiam
Wasek
Witam

No to jaest tak Smocza wybiera siê ca³± prawie si³±. No nie jest nas mo¿e tak du¿o jednak jaka¶ ma³a ekipka siê zbierze - 15 osób. Jedziemy ostro sobie powalczyæ tak za dnia jak i wieczorem. pijacy.gif
Mam nadziejê,m ¿e Ci wszyscy ludzie co na I³ze zje¿dzaj± te¿ znajd± mi³y kont w Ciechanowie i pomog± organizatorom w tym by turniej siê uda³. smile.gif
Smocza bardzo wspiera t± incjatywe bo nieoszukujmy sie turniejów XIII w Polsce jest ma³o a Ciechanów to wspanoia³e miejsce by by sta³o siê kolejn± enklaw± tego okresu w Polsce.
pozdrawiam
Wasek
Indar
Witam
Na naszej stronie zamie¶cili¶my galkeriê zdjêæ zamku w Ciechanowie by Ci co nigdy nie zawitali w te strony mogli oceniæ miejsce, w którym przyjdzie im walczyæ i biesiadowaæ.
https://www.rycerze.pl/modules/xoopsgallery...bumName=album34
Z powa¿aniem
Indar
Bartko z £om¿yñca
Poszukujemy rzemie¶lników chêtnych do wystawienia swoich wyrobów podczas imprezy.

=>Zaproszenie<=
Janek Gryta
Dzieñ dobry!
Czy moje zg³oszenie ju¿ dosz³o? Wys³a³em do Bartosza, ale jak siê po dordze zgubi³o to chcia³em zg³osiæ dwóch(na razie) z £êczycy.
Pozdrawiam
Janek
Indar
Pozdrowienia i poklony.
Z powodu naglego wyjazdu Bartosza w "Dzikie Krainy Gdzie Nie Ma Dostepu Do Internetu" prosimy aby wszelkie zgloszenia (jak i pytania dotyczace turnieju) przesylac na adres:
bractwo@rycerze.pl

Niedlugo swiatlo dzienne ujrzy strona turniejowa, na ktorej zostana umieszczone wszelkie informacje dotyczace "Manewrow". Prosimy o cierpliwosc!

klaniam sie raz jeszcze i zapraszam
Bartosz
Witam
Ruszy³a strona naszej imprezy
http://turniej.rycerze.pl/
Bêdzie ona na bierz±co uzupe³niana o czym tu bêdê informowa³.

Pragnê ponownie zaprosiæ rzemie¶lników do prezentacji swych wyrobów na "XIII - wiecznych manewrach na zamku w Ciechanowie"

Serdecznie pozdrawiam
Sokó³
Dok³adam swoj± rekomendacjê dla tego turnieju.

Bartek zapewne nadmienia³ o dobrym ¿arciu z kuchni a nie z jakiego¶ grilla, tak¿e o piêknej okolicy. Licznych konkurencjach itp... Moim zdaniem to jeden z bardziej obiecuj±cych "nowych" turniejów. Jaka szkoda ¿e nie zauczestniczê.

Dziêki ch³opaki, mi³ej zabawy.
The_Fish
Pierwsze wra¿enia , po 1/4 turnieju: jest nie¼le, ale mog³oby byæ lepiej. Szkoda ¿e przyby³o tak ma³o rycerstwa, dobrze chocia¿ , ¿e sami najlepsi smile.gif ( Sasza, jeste¶ debe¶ciak! ).Mo¿na by³o lepiej przemy¶leæ sam pocz±tek , jak co¶ siê nazywa "przedstawienie bractw", to powinno siê je publiczno¶ci przedstwiaæ, to samo tyczy siê przej¶cia przez miasto - gdyby nie zablokowana ulica, ludzie raczej by siê nie zorientowali, ¿e co¶ siê dzieje.Dobrze chocia¿ ¿e pogoda dopisuje, gdyby popada³o teren obozu zmieni³by siê w fosê :D
Aha, Indar, wej¶cie z "witamy na naszym zamku" te¿ by³o niez³e , mo¿e wybudujcie sobie co¶ w £om¿y zanim zaczniesz takie przemowy wyg³aszaæ ;) [ dla niektórych CKM-ów - to by³ ¯ART, prosze uprzejmie od razu siê nie obra¿aæ]
Kasiek
CYTAT(The_Fish)
jak co¶ siê nazywa "przedstawienie bractw", to powinno siê je publiczno¶ci przedstwiaæ,

Czemu? Przecie¿ by³o wzorowe przedstawienie bractw: my siê przedstawili¶my bractwu z £om¿y, a ono nam ;P

Gratulujê Saszy : ) W pewnym momencie kto¶ z nas ogl±daj±cych (Fish? albo mo¿e to ja taka m±dra jestem?) wymy¶li³, ¿e mo¿e by tak zrobiæ pojedynek "Sasza kontra reszta" : D

Niecierpliwie czekamy na jutrzejsze manewry, mo¿e bêd± ciekawsze ni¿ dzisiaj, i wiêcej tych rycerzy... ;)
sylvo
Choæ krótko zabawili¶my to muszê przyznaæ ¿e by³o super. Orê¿a siê wiele nie sprzeda³o ale wreszcie mia³em okazjê zobaczyæ nasze miecze w powa¿nym starciu - no i spisa³y sie.
Podziêkowania dla organizatorów
Kasiek
CYTAT(sylvo)
Orê¿a siê wiele nie sprzeda³o ale wreszcie mia³em okazjê zobaczyæ nasze miecze w powa¿nym starciu - no i spisa³y sie.

To te miecze, które nasz Jasiek próbowa³ z³amaæ i mu nie wysz³o? :D

Dzisiejsze manewry by³y fajniutkie, zw³aszcza manewr ogórkowy (rozbijanie ogórka na pieñku za pomoc± - co to by³o? - w ka¿dym razie jakiego¶ narzêdzia zbrodni ;P). A, no i manewr kryptonim "kanapka": dziesiêciu ludzi zwali³o siê na "poduchê" z siana :D

A Bartosz przez ca³y czas nie trac±c ducha gada³ do mikrofonu - rozbroi³ mnie ten "wywiad z rycerzem, który walczy³ z ch³opem w stroju rycerza"... B., masz gadane : )))
Owen
Witam
Ju¿ chwalili¶my organizatorów na miejscu, ale zrobiê to jeszcze raz na ³amach frehowych smile.gif, IMPREZA BY£A ¦WIETNA !!!. Czaderskie miejsce (ten zamek...) gwarantowa³o ju¿ niesamowity klimat, a po dodaniu do tego nielicznego ale znakomitego towarzystwa otrzymali¶my niazpomnan± zabawê. Wyra¼nie czuæ by³o ¿e chodzi tu w³a¶nie o zabawê, a dla organizatorów najwa¿niejsi s± uczestnicy a nie tury¶ci czy VIPowie. Zdecydowanie jedna z fajniejszych imprez w sezonie. Niech ¿a³uj± ci co nie przyjechali, stracili mo¿liwo¶æ wziêcia udzia³u w bezlitosnej "Zabawie Rycerskiej: Bitwa na Moscie" bigsmile2.gif .
Jeszcze raz wielkie dziêki dla ekipy z £om¿y za wielki wysi³ek w³o¿ony w organizacjê turnieju.
Pozdrawiam

ps. A Sfinksy i tak wiedz± lepiej... king.gif
Gollum
impreza byal w dwa ciastka.
z wad moge wymienic:
- jedzenie - to skandal ze mialem 3 posilki dziennie i to w takich ilosciach ze bylem ciagle przejedzony. veto ;)
- Waska - za to ze mnie na jego pace rozdziewiczyli
- Roberta Bagrita - za wychowywanie syna na rycerza ;)
- Waska - za to ze mnei zabral ;)
- rzeke - za to ze nie mam po niej tradu i mnie do lazarzy nie wezma
- Waska - za to ze mi kazal w sukiennce brata chodzic
- Owena - sfinksy to pupy :D
- Waska - za oszukiwanie dzieci w turniejach (oddaj zboju tarcze Piotrusiowi)
i wiele wiele wiecej....

impreza byla mega wypasiona i wbrew zalom ze malo uczestnikow bylo powiem jedno : bylo w ciaskto, cala ekipa sie mistrzowsko zintegrowala, a picie z urocza Pania z TV ciechanow to neizapomniane wrazenie.

dziekuje organizatorom i wszystkim pyszczkom slicznym ktore ogladalem z rozkosza przez te dni
Wasek
witam

Impreza by³a SUPER. Bawi³em sie jak juz dawno sienie bawi³em. Bractwo z £omzy to wspaniali i mili ludzie smile.gif . Trzeba przyznaæ, ¿e turniej by³ zorganizowany swietnie a bitwa na mostku to juz mistrzostwo ¶wiata. bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Jeszcze raz sk³adam podzienkowania w imieeniu Smoczej za turniej.
Miejmy nadziejê ze za rok znów spotkamy siê na zamku w Ciechanowie i mo¿e w troszeczkê wiêkszej ilo¶æi.
jak dla mnie to jeden z fajniejszych turnieji na jakich by³em

pozdrawiam
Waesk
Chevalier De Foix
Impreza ta to by³ kawa³ dobrej roboty! Wielkie pok³ony w strone organizatorów, byli¶cie super smile.gif Mam nadzieje ze w przysz³ym roku powtórka i ¿e bêdziemy mogli przyjechaæ
pozdrawiam mój spiwór który sie pewnie dalej suszy na p³otku...
JAS
Impra w deche, ludzie w deche i rozdziewiczanie goluma .... w pupe ass.gif

Tak pozatym podziêkowania dla £om¿y za zorganizowanie tego wszystkiego. No i dla Waska który ludzi z ich w³asnego namiotu po nocy wyrzuca.
Janek Gryta
Ale te keczupy bez owijek cool.gif cool.gif cool.gif .
Bomba klimat! Wielki szacunek dla organizatorów za to, ¿e zrobili imprezê dla rycerzy, a nie dla stonki. Wypas!
heart.gif dropsy i lizaki pa³er!
P.S. Trzy Dêby - jak tam wasze karimatki devil.gif ?
Kefas
[quote="Kasiek"][quote=sylvo]
A Bartosz przez ca³y czas nie trac±c ducha gada³ do mikrofonu - rozbroi³ mnie ten "wywiad z rycerzem, który walczy³ z ch³opem w stroju rycerza"...  B., masz gadane : )))[/quote]

...a mo¿e kto¶ zd±¿y³ to uwiecznic...? :D
Kefas
CYTAT(sylvo)
A Bartosz przez ca³y czas nie trac±c ducha gada³ do mikrofonu - rozbroi³ mnie ten "wywiad z rycerzem, który walczy³ z ch³opem w stroju rycerza"...  B., masz gadane : )))

...a mo¿e kto¶ zd±¿y³ to uwiecznic...? smile.gif
Janek Gryta
HeyaH!
To jeszcze raz ja. Bo chcialem baaardzo serdecznie podziêkowaæ organizatorom za miejsce w ich namiocie. Jeszcze raz dziêki!
heart.gif dropsy i lizaki pa³er!
Chevalier De Foix
Witam

no hum hum karimatki na szczê¶ce wyci±gn±³em spod tego poci±gu i mam nadzieje ze mój(a raczej cioci) ukochany spiwór te¿ odzyskam smile.gif
Bienia
W imieniu w³asnym i ca³ej Chor±gwi dziekuje wszystkim, którzy przybyli i swymi zacnymi osobami zechcieli u¶wietniæ nasz turniej smile.gif Tak naprawde to tylko dzieki Wam, Waszej ¿yczliwo¶ci i woli dzia³ania impreza mog³a sie odbyæ pijacy.gif Jeszcze raz wielki dziêki i do zobaczenia za rok smile.gif
The_Fish
No to ja jak zwykle bede kontrowersyjny: przedstawie odczucia przecietnego turysty. Po co bylo ukladac jakikolwiek program, jak i tak nikt sie go nie tyrzymal?? Ja rozumiem, ze impreza jest dla WAS, a nie dla widzów, ale to juz chyba lekka przesada. Je¶li chcecie bawiæ siê tylko dla siebie, to po co w ogóle to og³aszaæ i zapraszaæ kogokolwiek? Po¶lizgi rzêdu kilku godzin, turniej bojowy , który siê skoñczy³ zanim siê zacz±³, klimat skutecznie zabijany przez ma³± ilo¶æ uczestników i wszêdobylskie drewniane miecze ( czy kto¶ mi wreszcie wyt³umaczy sens tej tandety? ). Rozbroi³ mnie jeden z rycerzy jak ¿ali³ siê koledze:" Kiedy Ci cholerni ludzie wreszcie pójd± i bêdziemy mogli zamkn±æ zamek? ", i drugi który otwarcie o¶wiadczy³, ¿e "w bitwach wzi±³ udzia³ ktokolwiek tylko dlatego, ¿e dali nam 3 posi³ki dziennie. No bo po co mamy siê sami z siebie mêczyæ?"Panowie, mo¿e ja jestem m³ody, ale chyba nie tylko o to w ca³y RR chodzi, ¿e by siê porz±dnie naje¶æ i napiæ....
Podsumowuj±c - albo róbcie imprezê zamkniêt±, albo zadbajcie chocia¿ o wype³nianie podstawowych obietnic. Aha, i moja opinia NIE JEST tendencyjna, dlatego, ¿e jeste¶my bractwem z Ciechanowa które nie mia³o wstêpu na w³asny zamek :D
JAS
Gdyby¶ kiedykolwiek by³ organizatorem turnieju to by¶ wiedzia³ jak trudno jest podczas tego pierwszego turnieju.Zawsze jest on inny niz zakladalo sie wczesniej. Popatrz na przyk³ad na Smocz± Kompaniê pierwszy ich turniej byl fajny, lecz daleko odbiega³ od doskona³osci. Teraz jest to jedna z najlepszych je¶li nie najlepsza impreza w roku. Turniej Ciechanowski z roku na rok bedzie lepszy, a organizatorzy na pewno wyci±gn± wnioski ze swych b³edów.
Wasek
I ja te¿ bêdê troszeczkê kontrowersyjny drogi Fischu.
Widzisz by³ to pierwszy turniej robiony w Ciechanowie. Ale za to je¿eli chodzi o poziom to by³ bardzo wysoki czeki nie mozna powiedziæ niesty o bractwie z Ciechanowa z tego co widzia³em.
A to ¿e nie zostali¶cie dopuszeczeni do turnieju to ju¿ chyba wasza wina a nie organizatorów. Bo o ile mieliby¶cie sprzêt i ciuchy odpowidaj±ce datowaniu turnieju to chyba nie by³oby zadnego problemu.
Impreza by³ naprawdê ¶wietna a obsuwy czasowe to ju¿ niestety jest boloczk± ka¿dego turnieju. Zawsze s± i za to organizator nie mo¿e do koñca odpowidaæ bo on chce jak najlepiej a ¿e uczestnicy siê nie zawsze wytrabiaj± to trudno co zrobiæ.
Powiem tak jak na pierwszy turniej to by³o mistrzostwo ¶wiata.
pozdrawiam
Wasek
Yvette de Foix
Szanowny Panie The_Fish. Dlaczegó¿ to siê Pan dziwi ¿e Ciechanowskie bractwo nie mia³o wstepu na zamek? Nie, to napewno nie dlatego ¿e widz±c Was wraz z moim serdecznym przyjacielem wyba³uszyli¶my oczy ze zdziwienia (mo¿e to te damskie sanda³ki a mo¿e co innego...) i tez napewno nie dlatego, i¿ impreza by³a na zaproszenia a o te trzeba siê postaraæ. I zgadzam siê z opini± mojego przedmówcy co do organizowania turnieju a co dopiero pierwszego w swej karierze. Prosze samemu spróbowaæ a potem besztaæ. Tak a propos to impreza by³a ¶wietna, ¿arcie super, klimacik do pozazdroszczenia a ludzie niepowtarzalni. Prosze o powtórke za rok smile.gif
Chevalier De Foix
Witam

Panie The_fish nie bêde siê rozpisywa³ gdy¿ moi przedmówcy powiedzieli wystarczaj±co, chce tylko dodaæ (moge to dodaæ po rozmowie z organizatorem jednego z lepszych turniei w polsce, on wie o kogo chodzi smile.gif ) ze turniej robi siê przedewszystkim dla Rycerstwa a nie dla publiki, a z tego co s³ysza³em i widzia³em szanownemu gronu rycerstwa siê podoba³o i chwa³a za to £om¿y!!! king.gif
Krzysztof.Krzos
Witam!
Dziekuje bardzo organizatorom turnieju za zaproszenie i cieszê siê, ¿e bra³em co prawda symboliczny, ale zawsze, udzia³.
Niestety bylem jedynym przedstawicielem Fraterni a szkoda bo turniej wyj±tkowo mi sie podoba³. Stworzyli¶cie super atmosferê!
Mam nadzieje Krzysztofie, ¿e ciechanowski turniej stanie sie imprez± cykliczn± smile.gif

Szczególnie ciêszê sie, ¿e pozna³em Ciebie i twoj± dru¿ynê i mam nadziejê, ¿e bêdziemy mieli okazje wyst±piæ pod jednym sztandarem. Chêtnie stanê u waszego boku z naszymi chlopakami smile.gif

Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof Krzos
Fraternitas Vigilantes (radykalny katolicki dom Rycerzy Srebrnego Krzy¿a)
Ordo Milites Argentum Crucis
£osiu
Prosze Panstwa...

lejecie miod na ma dusze!!!!

dziekuje

blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif

a nie chcac byc niekulturalnym £osiem do pana p³otki, sorry ryby nie powiem nic... Wy juz wszystko wyjasniliscie...[ mam nadzieje ze zdolny jest to ogarnac swym rozumkiem...]
Gunnila
Po pierwsze ca³emu bractwu ³om¿yñskiemu love3.gif ca³uski, u¶ciski i podziêkowania tracker.gif ovation.gif za jeden z najlepszych turniejów w sezonie ( w naszym odczuciu). Ju¿ nie bêdê po raz kolejny powtarzaæ po przedmówcach wszystkich zalet, nadmieniê o jednej dotychczas nie poruszonej - stonka powstrzymana!!!!
Ju¿ teraz zaklepujemy zaproszenie na przysz³y rok heart.gif
Do pana De Fish: Dziecko, w szkole liczyæ nie nauczyli? "Wszechobecnych" drewnianych mieczy by³o 3: jeden Piotrusia Bagrita :P i dwa, którymi moi giermkowie zaczêli trening aby zabawiæ znudzon± przerw± publiczno¶æ... A co do opiesza³o¶ci rycerstwa - jak kiedy¶ za³o¿ysz na siebie w 30 stopniowym upale pe³ne uzbrojenie i powalczysz chwilkê, to pogadamy...
PS Nazwy uzbrojenia móg³by¶ siê nauczyæ... wekiera siê to nazywa..
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.