Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.
Zapraszam do dyskusji
Turniej odbêdzie siê na prze³omie sierpnia i wrze¶nia- dok³adny termin zale¿y w sumie od prognozy pogody i podamy go wkrótce. Lokalizacja podobnie jak rok temu- tory ³ucznicze K.S. Le¶nik nad Wart±
I Poznañski Turniej £ucznictwa Tradycyjnego, który odby³ siê w zesz³ym roku zbyt przypomina³ piknik, dlatego w tym roku postanowili¶my rozszerzyæ nieco jego program.
Planujemy oprócz typowych konkurencji ³uczniczych ( w tym strzelaniu do ruchomego celu na profesjonalnym sprzêcie) turniej bojowy na ostre, bieg rycerski i bitewkê w sobotni wieczór.
To plan ramowy-szczegó³y wykrystalizuj± sie wkrótce.
Co do warunków bytowych: nocleg w namiotach, mile widziane historyczne, my zapewniamy ¿arcie i picie.
Nied³ugo napiszê co¶ wiêcej.....
Mala prosba do organizatorow: tylko nie w terminie 13-15 sierpnia, gdyz w Slupsku jest impreza o identycznym charakterze.
A skoro robicie to na torach luczniczych, to moze bysmy sobie wspolnie wprowadzili jakis standardzik choc w jednej konkurencji (u nas bedzie 5 roznych) - gdyz Wy tez pare ich macie?
PZDR
Co do konkurencji...
Planujemy standardowe strzelania na punkty, strzelanie na skupienie, nie¶miertelne strzelanie do królików (choæ w tym roku maj± byæ nieco bardziej hardcorowe), mamy sprzêt do strzelania do ruchomego celu. Bêdzie jedna nowo¶æi i to w skali krajowej- strzelani na dono¶no¶æ w ró¿nych kategoriach si³y naci±gu- mamy koryto Warty w odleg³o¶æi 50 metrów- mo¿na waliæ z trebuchetów i nic siê nikomu nie stanie. Poza tym bêd± konkurencje ³ucznicze w trakcie turnieju sprawno¶ciowego. Generalnie nie bêdzie czasu na nudê....tak± mam nadziejê
A termin na pewno nie bêdzie siê pokrywa³ z waszym- my¶la³em o koñcu sierpnia i pocz±tku wrze¶nia- to w sumi dobry pomys³ by skoordynowaæ programy- mo¿naby siê pokusiæ o jakie¶ mistrzostwa kraju z³o¿one z cyklu np 10 imprez ³uczniczych.....
Jasmin- serdecznie zapraszam. Daliby¶cie radê przyjechaæ te¿ ze zbrojnymi????
Skoordynowac choc jedna, dwie konkurencje da sie zrobic, nawet by to na paru turniejach przepchnac (z uniwersalnym regulaminem), bo ma sie troche znajomych;
13 - 15 to nasz turniej, tydzien pozniej jedziemy do Drahimia 22 sierpnia, potem mamy tydzien wolny i nastepnie Byczyna. Do was w sumie az tak daleko nie mamy, zatem jeslibylby to wolny termin, to sie dogadamy. Lucznicze imprezy organizujemy ale z luku prawie nikt nie strzela - raczej towarzysko i dla zabawy i na impreze jezdza sami zbrojni z kobietami, do tego wszyscy tanczacy. Zatem jesli nie bedzie ci przeszkadzac gromada strzelajaca w pancerzach dla zabawy - to pewnie przyjedziemy. Detale imprezy jednak blizej potrzebujemy - tak samo jak pewnie wy naszej, bo wowczas zrobimy sobie wzajemne rewizyty. Troche sie naogladalismy imprez luczniczych i nie chcemy sami bubla organizowac i wymagamy od siebie wysokiego poziomu i jak do was pojedziemy mam nadzieje, ze bedzie podobnie!
Pozdrowionka;
Moge tylko potwierdziæ to co napisa³ Marek, impreza nie bêdzie juz form± pikniku jak to niegdy¶ bywa³o. Wszystko ma zostaæ zorganizowane na wysokim poziomie. Teren Torów £uczniczych, ma swój klimat mimo i¿ jest to prawie ¶rodek miasta. Na miejscu dysponujemy takze niewielkim warsztatem pomocnym przy naprawie sprzetu ³uczniczego. Bêdzie rzecz jasna równie¿ gdzie sie obmyc i ul¿yc potrzebom naszego organizmu. Przemy¶liwujemy tez nad ustanowieniem tradycyjnej nagrody za zwyciêstwo w turnieju.
Ustalilismy date naszej imprezy, odbêdzie sie ona w dniach 4-5 wrze¶nia, rzecz jasna mo¿na na miejsce przybywaæ ju¿ w pi±tek tj. 3 wrze¶nia. Co zapewniamy: miejsce pod rozbicie namiotu ( mile widziane historyczne), b±d¼ dla tych którzy namiotu nie posiadaj± zapewniamy noclegi w namiotach wojskowych. Bêdzie sie gdzie obmyæ i za³atwiæ potrzeby fizjologiczne
zapewniamy te¿ rzecz jasna strawê i picie na dwa dni :-) Wieczorem z soboty na niedzielê planujemy ucztê przy ogniskach:-)
Miejsce imprezy to teren torów ³uczniczych Le¶nik, o dziwo mimo i¿ teren znajduje sie prawie w centrum miasta, ma swój niepowtarzalny klimat:-) ...duuu¿o zieleni i przestrzeni.
JAkie planujemy konkurencje ³ucznicze, nie chcê zdradzaæ wszystkich szczegó³ów lecz w skrócie powiem: strzelanie do s³omianek na 30 i 50 metrów, strzelanie z zza zas³ony, strzelanie do ruchomego celu, strzelanie na skupienie plus kilka nieco trudniejszych i "hardcorowych" konkurencji...mam nadzieje ze lubicie cele wielko¶ci jab³ka:-)
Tyle jesli chodzi o czêsc ³ucznicza turnieju, co do konkurencji zwi±zanych z "mieczem" my Rota Zaciezna nied³ugo nakre¶li to co zaplanowa³a:-)
a wiem ze ma byæ naprawde ciekawie:-)
Czego wymagamy:-)
Przede wszystkim jak najbardziej historycznie poprawne stroje, nie chodzi nam o prawdziwe "ultrasy" lecz niezbyt bêdziemy radzi na widok glanów owiniêtych futrem, ortalionowych dubletów
i fantasy rodem z Warhammera
My¶lê ¿e Marek Hilgendorf z Poznañskiej Roty Zaciê¿nej jeszcze w tej kwestii co¶ nieco¶ albo i wiêcej dopowie:-)
Czekam na wszelakie pytania
Pozdrawiam
Na konkurencje "nie-strzeleckie" sk³adaæ siê bêdzie bieg sprawno¶ciowy po³±czony ze strzelaniem z ³uku (drobna niekonsekwencja..). Konkurencje zachowamy w tajemnicy. Poza tym bieg w uzbrojeniu - konkurencje "r±bane".
No i standardowo- turniej bojowy na ostre i bitewka- do ustalenia z uczestnikami, czy bugurt, czy na trafienia.
By³bym niezwykle kontent, gdyby przyjecha³y osoby umiej±ce tañczyæ tañce historyczne.....to na razie tyle
Marek, mo¿e wzorem roku poprzedniego wprowadzimy równie¿ konkurencjê, szukanie strza³ za tarczami na czas...
czy przewidywany jest równie¿ turniej dla kuszników?
(proszê, tak!)
A ja nie bêdê mówi³ kto mi wisi piwko za niecne uszkodzenie mej piêknej strza³y
Zobaczymy jak to z kuszami bêdzie, my¶lê ze w przysz³ym tygodniu damy odpowied¼:-)
Witam
ja mam pytanko jak z datowaniem
pozdraewiam
Wasek
Witam!!!
Turniej jak na razie nie bedzie datowany, jakkolwiek obowiazujê poprawny politycznie
strój historyczny dla reprezentowanej przez siebie epoki. Wszstkich zainteresowanych udzia³em w Turnieju prosimy o nadsy³anie zg³oszeñ na email mój thymus1@wp.pl lub Marka Hilgendorfa, wraz z przybli¿on± liczb± uczestników, aby¶my wiedzili ile jad³a i napoju przygotowaæ.
Pozdrawiam
tel. 509-273-710 Marek Hilgendorf
tel. 601-068-677 Radek Sajkiewicz
Drogi Piotrze.
Je¶li Smocza chce przyjechaæ, to by³oby mi niezmiernie mi³o, gdyby¶cie zjawili siê w XIII wiecznych rzeczach.
Wtedy ze Szkotem mogliby¶my znów wbiæ siê w zakonne lumpy, mieliby¶my przynajmniej doborowe towarzystwo.
Do bojowego i bugurtu dopu¶cimy chyba jak leci od XIII wieku, do XV, je¶li oczywi¶cie kto¶ bêdzie uwa¿a³, ¿e podo³a w l¿ejszym sprzêcie.
Ci co przeszli kilka i³¿eckich m³ócek nie powinni mieæ problemu w XIII wiecznym oporz±dzeniu- zreszt± nie przewidujê rze¼ni.
Co do kusz-faktycznie kilka w Poznaniu jest, poza tym zg³asza siê du¿o kuszników, ale z tym proszê do Radka-on zajmuje siê strzeleck± stron± Turnieju...
Pozdrowienia!!!!
Z oczywistych wzglêdów, nie rozdmuchiwa³bym tematu kuszy. Chyba nie trzeba t³umaczyæ o co chodzi... Im ciszej tym lepiej.
"Co siê tak patrzysz, nas tu k. nie ma..."
Wszystkich, którzy s± jeszcze zainteresowani s± rozbiciem kramów i wystawieniem swoich wyrobów podczas trwania turnieju, proszê o wcze¶niejszy kontakt, ju¿ w dniach trwania imprezy mo¿e byæ z tym ma³y k³opot.
Pozdrawiam
hmmm...
czy
IX-XI wiek...
sa mile widziani??
bo w zasadzie u nas duzo osob ma luki (a prawie wszyscy strzelaja :-P)
hmmm...
czy raczej...
hmm...
beda sie wyrozniac z tlumu :D
Witam!!!
Jak ju¿ wspomina³em turniej nie jest datowany, ka¿dy dysponuj±cy strojem historycznym jest mile widziany w naszych progach:-) i o laury w konkurencjach ³uczniczych ubiegac sie mo¿e:-)
Je¶li chodzi o bojówkê , tutaj niestety moge byc problemy, wszytsko odbêdzie sie w zalezno¶ci od liczby uczestników, a wiêcej moze byæ ludzi z przedzia³u XIII-XV wiek no chyba ¿e bêdzie a¿ tylu uczestników ¿e ustalimy "przedzia³y wiekowe"
.
Tym niemniej je¶li jeste¶cie gotowi przybyc , prosze o podanie przybli¿onej liczbyuczestników.
Pozdrawiam
Przygotowania do turnieju nabieraj± coraz wiêkszego tempa
W przysz³ym tygodniu rozsy³aæ bêdziemy oficjalne zaproszenia listowne do bractw, które zg³osi³y chêc udzia³u w naszej imprezie (prosze jednak o potwierdzenie tego via email). Wszystkich, którzy pragn± otrzymac zaproszenie proszê o skontaktowanie siê ze mn± b±d¼ Markiem Hilgendorfem przez email, do 10 sierpnia, uwaga ilo¶c miejsc ograniczona.
Co do turnieju ³uczniczego, mogê wszytkim obiecaæ strzelanie do celu ruchomego naturalnej
wielko¶ci, dla mi³o¶ników angoli
mogê uchylic r±bka tajemnicy, wasz± ofiar± bêdzie francuski rycerzyna jak Bóg pozwoli wsadzimy go te¿ na konika
.a .to tylko jedna z atrakcji.
(mo¿e ktos bêdzie chcia³ strzelac na 90 m:-) heheh
Pozdrawiam
Turniej tu¿ tu¿, a prace nabieraj± coraz wiêkszego rozpêdu. Kochani grzejcie ³uki i broñ.
pozdrawiam
Jimmy
Hi ?
A czy bedzie TA PANI
Kto by³ w zesz³ym roku to wie
No bo jak ona bêdzie to tañce i muzyka bêd±...
Tomek
Tomku! Puki ja ¿yjê pani Hania nie dostanie do rêki mikrofonu...mo¿e nawet wogóle jej nie bêdzie- z muzyk± bêdzie lepiej- mamy ca³± górê uszykowanych p³ytek, zapowiedzieli siê te¿ dudziarze i ludzie znaj±cy tañce historyczne- mo¿e siê czego¶ wszyscy nauczymy. Tak w ogóle mam nadziejê,¿e przyjedzie was wiêcej ni¿ w zesz³ym roku. Przyje¿d¿ajcie najwiêksz± ek± jak siê da.
Witam!!!
Je¶li do tej pory nie otrzymali¶cie listownego zaproszenia proszê sie nie niepokoiæ, obsuwa czasowa z tym zwi±zana wynik³a z mojej winy, za co serdecznie przepraszam. Zaproszenia zostan± wys³ane do wszystkich w poniedzia³ek.
Pozdrawiam
Radek
KOCHANI!!!!!
BARDZO PROSZE O POTWIERDZENIE PRZYJAZDU DO POZNANIA. ILE OSÓB I CZY Z NAMIOTAMI!!!!!
TO PILNE
NAJLEPIEJ NA MOJEGO MAILA: mateuszl@sylaba.poznan.pl
P.S. W za³±czniku mapka dojazdu na Tory
Ilu osób siê spodziewacie na turnieju?? ilu walcz±cych ??
i jakie bractwa przyjad± o ile moge poznaæ ich nazwy
Witam,
osób bêdzie kilkadziesi±, w tym du¿a czê¶æ walcz±cych. Ile i kto dok³adnie jeszcze nie potrafiê powiedzieæ.
pozdrawiam
Jimmy
TAk to juz niestety bywa, ¿e nawet Ci którzy siê zapowedz± bardzo czêsto nie przybywaj±, wiêc prawdziw± liczbê uczestników i listê przyby³ych bractw poznamy dopiero w chwili rozpoczêcia turnieju.
Pozdrawiam
A jak z turystami / osobami ogl±daj±cymi ? Czy to 'zamkniêta' impreza ?
Impreza jest otwarta dla publiczno¶ci. Zapraszamy
Oto ramowy plan imprezy w sobotê:
11.00- rozpoczêcie i prezentacja bractw
11.30- pocz±tek eliminacji ³uczniczego
13.00- pocz±tek bojówki i zabaw plebejskich
15.00- pó³fina³ i fina³ ³uczniczego
17.30- walki pokazowe i przygotowania do buhurtu
18.00- buhurt
Przez ca³y dzieñ publiczno¶æ bêdzie mog³a strzelaæ za darmo z ³uków (fakt, ¿e sportowych)
Walki pokazowe wype³ni± nieuniknione przerwy w programie, jako,¿e jest to tylko plan orientacyjny.
Spodziewamy siê ¿e przyjad±: £azarze, Ordo Templi Varsovia, Chor±giew Pogranicza, von Reihl; generalnie zjawi siê po kilka osób z wielu grup
Hehe, a mi w³a¶nie zajrza³o w oczy widmo nie otrzymania urlopu na weekend- bêdzie jazda, jak mi ka¿± pój¶æ do roboty, hihihi- p...dole- ide w stroju zakonnym!!!!
Plan sobotniego dnia wydaje sie interesuj±cy....tak¿e mam nadziejê ¿e bêdzie du¿o dobrej zabawy.. Pozdrowienia
No i dali mi urlop-pewnie przestraszyli siê, ¿e przyjdê w stroju zakonnym.
Ca³o¶æ konkurencji przesuneli¶my na sobotê,, ¿eby daæ ludziom czas na powrót.
Dla tych co zostaj± przewidujê ma³± wycieczkê krajoznawcz± po Poznaniu- szkoda,¿e w naszej katedrze bêd± msze ca³y dzieñ, bo naprawdê warto j± zobaczyæ.
Witam!
Dziekuje za zaproszenie. Reprezentacja Swobodnej Kompaniji z Gdyni i Konfraterni Smorgonskiej Akademii z Zawor ma szczere postanowienie dojechac na Wasz turniej juz w piatek wieczorem. Do zobaczenia.
Pozdrowienia
Info dla osób, które przyjad± do nas poci±giem- na dworcu g³ównym najlepiej wtarbaniæ siê w autobus nr 76 i wysi±¶æ na 5 przystanku, nie licz±c tego, na którym siê wsiada- dalej wg mapki. Pamiêtajcie jednak, ¿e normalne autobusy i tramwaje je¿d¿± w Poznaniu do godziny 23- pó¼niej zastêpuje je komunikcja nocna- wtedy trzeba udaæ siê na Rondo Kaponiera i wsi±¶æ w autobus nr 32 lub 232 (to to samo-teraz nastêpuje po prostu zmiana numeracji) i najlepiej zadzwoniæ. Przypominam mój nr 0509 273 710, oraz Radka Sajkiewicza 0601 068 677.
I jeszcze jedno- moje konto na wp jest nieczynne-zupe³nie nie mogê siê na nie w³amaæ- wszelkie maile proszê kierowaæ na adres hilgendorf@o2.pl
Witam!
A co jest przewidziane na niedzielê?
Z tym ¿e na poprzedniej stronie jest tylko plan soboty chyba ¿e bielmo jakowes na oczy mi pad³o
Mea culpa. W pierwszym po¶cie na tej stronie zosta³o wszystko napisane.
W niedzielê jest czas na powrót, wzglêdnie pozwiedzanie naszego przecudnego miasta. Ju¿ kilka osób wyrazi³o zainteresowanie exkursj± po Poznaniu. My¶leli¶my, ¿eby zostawiæ fina³ ³uczniczego na niedzielê, ale postanowili¶my skomasowaæ program w 1 dniu ¿eby nikt nie mia³ czasu siê nudziæ.
Witaj Marku, mam pytanko, jako, ¿e mieszkam ca³kiem niedaleko od tych torów czy mogê siê do Was wybraæ rekreacyjnie?
Zrobie Wam reklame w tramwaju jak pojadê w stroju
(zreszt± nie pierwszy raz)
Czy zostane wpuszczony na bitwê, bo nie wiem czy brac sprzet, w niczym Was nie objem i w niczym nie opijê,m no chyba, ¿e zmusicie
To jak bêdzie - mam po co siê pchaæ z mieczami do Was, bêdê mile widziany, czy raczej popsujê Wasze plany?
Pozdrawiam
Witaj Argail,
pozwolê sobie odpowiedzieæ za Marka (w koñcu w tym fyrtlu te¿ mam co¶ do powiedzenia). Przyje¿dzaj. Bêdzie mi³o Ciê poznaæ osobi¶cie. Bierz sprzêt, przynajmniej tak na wszelki wypadek, nie s±dzê ¿eby by³y z tym problemy.
pozdrawiam
Jimmy
Dzieki!!!
Jeste¶my gotowi :] jedziemy :] powinni¶my byæ gdzie¶ za 4h :] o ile znajdziemy to miejsce :} stawi siê 5 osób :] i zrobimy reklame na trasie pkp-korty :] hehe bêdzie zabawnie :] :o :o ju¿ siê doczekaæ niemoge :] ok lece na pks! do zobaczenia!!!!!
My wybieramy sie za 5h, trzech ³uczników
Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia w Poznaniu
Witam!
My wybieramy sie w pieciu: Krzysztof Mieloszyk z Milites Dei z Gdyni - juz wyjechal. Za godzine wyjezdza Mikolaj Haluszczuk ze Swobodnej Kompaniji z Gdyni oraz z Konfraterni Smorgonskiej Akademii Ryszard Rutkiewicz i Miroslaw Konarski-Mikolajewicz z Gdanska. Wieczorem z Sopotu wyjezdza Maciej Morawiec z KSA.
a, ¿e tak jeszcze spytam - o której ¿yczycie sobie mnie widzieæ, ¿ebym nie sta³ jak ta sierota ze sprzetem i przyglada³ siê ³ucznikom?
Na turnieju by³o bardzo bardzo fajnie, tylko by³ ma³y problem z dotarciem na miejsce turnieju.. ale ogólenie THE BEST... Uczta, nic dodaæ nic uj±æ.. Dziêkujê Wam wszytskim za dobr± zabawê...POZDRAWIAM
Witam!
Wielka atrakcja II Turnieju Lucznictwa Tradycyjnego w Poznaniu byly warsztaty samodzielnego przygotowywania cieciwy, ktore poprowadzil trener KS "Lesnik" w Poznaniu. Na zalaczonym zdjeciu od lewej: Maciej Morawiec z KSA, Leszek Walkowiak z KS "Lesnik" oraz Ryszard Rutkiewicz z KSA, na dalszych zdjeciach Pan Leszek podczas wykladu i prezentacji przygotowywania cieciwy.
[b]
------------------------------------------------------------
za³±czniki usuniête przez administratora zgodnie z regulaminem FREHY --> pkt 14
Kolejna atrakcja byl pokaz techniki strzelania lucznikow japonskich w wykonaniu (poslugujacego sie laminowanym lukiem drewnianym produkcji Bisoka) posiadacza trzeciego dan w kyudo. W zalaczeniu kilka zdjec z tych warsztatow.
[b]
------------------------------------------------------------
za³±czniki usuniête przez administratora zgodnie z regulaminem FREHY --> pkt 14
NO I PO PTOKACH!!!!!
S³aniam siê na nogach, ale jestem w sumie zadowolony. Czekam na uwagi krytyczne-te konstruktywne s± zawsze przydatne...choæ je¶li kto¶ bêdzie narzeka³ na zarcie i picie to UDUSZE NIEWDZIÊCZNIKA!!!! Jestem szczególnie dumny, ¿e uda³o siê zapewniæ mnóstwo jedzenia i picia, nieco na wyrost zreszt±.
Turniej z zasady by³ raczej ³uczniczy, choæ przyznam,¿e liczy³em na obecno¶æ wiêkszej ilo¶ci walcz±cych, wtedy turniej bojowy by³by lepszy i buhurt mo¿e doszed³by do skutku.
A'propos- ¿eby nie wywi±za³a siê tu nowa dyskusja o dopuszczaniu kobiet do walki, radzê przeczytaæ moje posty na ten temat, zamieszczone w temacie o Malborku-tam jest ³adnie wyja¶nione, dlaczego nigdy na "swojej" imprezie siê na to nie zgodzê.
No i czas na GALÊ WRÊCZANIA OSKARÓW:
1. Pierwsze podziêkowania dla wszystkich uczestników za przybycie i aktywne uczestnictwo w konkurencjach.
2. Nastêpnie dla Leszka Walkowiaka, trenera i gospodarza torów, który pomaga³ jak tylko móg³ i przyby³ na turniej cierpi±c na potworne bóle nerek. ¦miem twierdziæ,¿e bez niego nie by³oby imprezy....
3. Kolejne buziaki dla ca³ej Umbry Sagittae, która wraz z nami organizaowa³a ten turniej, a szczególno¶ci dla Kasi, Radka, Ani, która musia³a znosiæ moje humory, Tomka, ca³ego Klanu Knapkiewiczów, Ogóra, Wojtka, Jesiotra, Ali, Leona, JJ, eeeee....o kim¶ zapomnia³em??
4. W dalszej kolejno¶ci dla "cywili" z K.S. Le¶nik, którzy dzielnie i cierpliwie obs³ugiwali strzelnicê dla publiki.
5. Serdeczne podziêkowania dla Seweryna, którego mianujê "przodownikiem pracy" turnieju- dawno nie widzia³ek kogo¶ tak pracowitego i chêtnego do pomocy.
6. Dla Bartka Hajncza i (po raz kolejny) Seweryna za sêdziowanie bojówki.
7. Gor±ce ca³usy dla Oli, Dawida i Psycho, za to, ¿e przybyli¶cie i tak ¶wietnie bawili¶my siê razem na plebeju....
8. Buziaczki dla Dorotki....ty ju¿ wiesz za co......
9. No i na koniec dla mojej "trzódki"- Poznañskiej Roty Zaciê¿nej i Fratres Militiae Christi, czyli Anuli, Anuszce, Jimmowi, Szkotowi, Kaltmanowi (ty trzodniku!!!!!)- bez was bym chyba zwariowa³, chlip chlip....KOCHAM WAS, chlip chlip....rozklei³em siê....
Dobra- wiêcej grzechów nie pamiêtam, ale ja tu jeszcze wrócê!!!!!
Impreza by³a naprawdê wspania³a. Dziêkujê organizatorom za wspania³e przyjêcie oraz wszystkim za wspania³y klimat, a szczególne, specjalne podziêkowania kireujê w stronê Leszka Walkowiaka za cenne porady i nie tylko.
Na ca³ej impreze najbardziej mnie rozbroi³ barman z ³upierzem i kurczakiem (wszyscy, ktorzy dzisiaj rano siedzieli przy ognisku wiedz± o czym mówiê
)
Mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku bêdzie równie wspaniale.
Pozdrawiam i do zobaczenia!
Radek ze Strzelina
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.