napiszê tak: Organizowa³em ju¿ 3 takie imprezy, ale na ich przygotowanie zawsze potrzebowa³em wiêcej czasu jak 2 tygodnie.
Poza tym regulamin na turniej w którym s± tak wysokie nagrody trzeba dobrze przemy¶leæ. T± "godzinê" potraktujê jako dowcip.
Mam ju¿ zapytania co do tego czy turniej siê odbêdzie.
Wiêc t³umaczê.
Je¶li nie zbierzemy siê w si³ê 250 osób to nie.
Czas nadsy³ania zg³oszeñ mija 20 tego miesi±ca. je¶li do tego terminu nie bêdzie 250 osób, to niestety turniej siê nie odbêdzie.
Wtedy zostanie mi nic innego jak tylko przeprosiæ was wszystkich za to ca³e zamieszanie i oficjalnie og³osiæ, ¿e nic z tego nie bêdzie.
Ale jakby nie by³o choæ trochê sie poznali¶my.
Wtedy zaproszê wszystkich na kameralny turniej dla rycerzy, gdzie nie bêdzie TAAAKICH nagród, a zamiast tego TAAAAKA biesiada.
Narazie mam nadziejê, ¿e wszystko siê u³o¿y i bêdzie OK, ¿e siê uda, ale czas pokarze.
pozdrawiam
Micha³
CYTAT(Pigrza88)
Witam a gdzie to ma konkretne w Bornym w mie¶cie czy na poligonie czy gdzie jak maja wyglondaæ ewentualne noclegia i i tp wiêcej konkretów mniej t³umaczen pozdrawiam
Spanko w hotelach,a raczej w pensjonatach, które zapewnia organizator (za free).
Co do Bornego, to poligony s± obok. Fakt, ¿le siê to kojarzy, ale je¶li kto¶ by³ tam chocia¿ raz to zrozumie dlaczego Borne. Masa miejsca, piêkne polany, las, jezioro. Taka sceneria towarzyszyæ ma temu turniejowi.
Ja mam pytanko co do daty 20 marca
Licz± siê te zg³oszenia które bêdziesz trzyma³ w rêku, czy te z 20 marca na kopercie
A co do liczby 250 to chodzi o aktywnych czy wszystkich
Data na któr± maj± byæ wys³ane zg³oszenia powinna byæ bli¿ej turnieju, choæby 1 kwiecieñ, no ale rozumiem, ¿e sponsorzy nalegaj±, wiêc mam propozycjê. Powiniene¶ siê zgodziæ by zg³oszenia wys³aæ poczt± elektroniczn±, a pó¿niej gdy bractwo otrzyma meilowe zaproszenie (czyli zgodê na udzia³ w turnieju) wysy³a zdjêcie, sk³ad, opis itp listownie. Zreszt± jak co¶ jest w mailu to mo¿esz to wydrukowaæ, choæ najlepszym sposobem by³oby wymuszenie na sponsorach innego terminu.
Na prawdê nie wiem jak mo¿esz spodziewaæ siê 250 osób skoro nikt nie wie czy ma tam jechaæ na bojówkê, czy na pokazy czy na ³uczniczy. Nikt nie jest pewien na jakich zasadach bêd± one rozgrywane.
W jednej z wiadomo¶ci mówi±c o konkurencjach nie wspomnia³es o bojówce, przez co mo¿esz straciæ wiêkszo¶æ ludzi, którzy siê zastanawiali czy jechaæ.
A tak z ciekawo¶ci ponawiam pytanie szanownego przedmówcy, ile osób ju¿ zebra³e¶?
Tak. Kokosz przedstawi³ do¶æ wa¿ne pytanie ,które móg³o by po czê¶ci rozwi±zaæ problem braku ludków na turnieju ... Tworz±c nasz± grupê wypadow± do Bornego nie brali¶my pod uwagê „Jasiów” i kobiet ,którym powiedzieli¶my ze to jest mêska impreza....
Je¶li chodzi o termin zg³oszeñ, to:
termin 20 marca. ja poczekam jeszcze z 2 dni, bo wiadomo jak dzia³a poczta.
Co do zg³oszonych to mam oko³o 100 osób walcz±cych, no i niestety maj± to byæ osoby czynnie bior±ce udzia³.
Kultura ¶redniowiecza, poza bitwami, wspania³ymi strojami i innymi materialnymi atrybutami, to tak¿e wyrafinowany jêzyk, zawarty w poezji, pie¶niach... Polecam zajrzeæ do s³ownika ortograficznego i sprawdziæ, jak siê pisze wyraz "dw...ch". Trzykropek jest celowy, jak w szkolnych æwiczeniach "wstaw w miejsce kropek".
Przyczep siê czego¶ innego drogi panie poeto i nie ³ap za s³ówka. A tak poza tym, to jestem tylko cz³owiekiem i mam prawo siê pomyliæ. Prawda?
Panie nieomylny.
Masz prawo siê myliæ, ale masz tak¿e obowi±zek przyznaæ siê do pomy³ki i poprawiæ b³±d, czego jeszcze nie uczyni³e¶... A oprócz tego - my¶lê, ¿e nie tylko poeci winni pilnowaæ poprawnej pisowni. Jeste¶ Polakiem, wiêc to jest kryterium Twojej narodowo¶ci - jêzyk... Czepiam siê z tego powodu, i¿ - gdy kto¶ b³±d pope³nia w domowym zaciszu, dla swoich tylko oczu - nie ma problemu... Jednak - je¶li b³±d jest uwidoczniony wielk± czcionk±, ku zdziwieniu innych - to mam obowi±zek czepiania siê... Przyjmij to, jako radê - nie tylko krytykê...
Szanowny Vernerze,
Skoro uwa¿asz siê za tak poprawnego pod wzglêdem polszczyzny, przeanalizujmy kilka Twoich wypowiedzi z tematu dotycz±cego tañca:
"Jestem muzykiem i mam du¿e do¶wiadczenie w opracowywaniu interpretacji jakiego¶ utworu, ale niezbêdna jest dotego ¶wiadomo¶æ estetyczna..."
Drogi Vernerze: "do tego" piszemy osobno.
"Jestem muzykiem i mam du¿e do¶wiadczenie w opracowywaniu interpretacji jakiego¶ utworu, ale niezbêdna jest dotego ¶wiadomo¶æ estetyczna, której nigdzie siê nie wyczyta. Mo¿na jej nabyæ tylko wielotorow± obserwacj± badanego dzie³a."
Nie "jej", lecz "j±".
Kolejnych Twoich postów nie chcialo mi czytaæ, ale tylko z powodu braku czasu. Mo¿e jest w nich wiêcej takich "kwiatków", a mo¿e nie. Nie o to chodzi.
FREHA nie wydaje mi siê miejscem przeznaczonym do poprawiania i korygowania sposobu i formy wypowiedzi. Dla Ciebie sam uczyni³em ten wyj±tek.
Ponadto proponujê Tobie powtórkê z tzw. netykiety.
http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=21205&...ighlight=#21205 - to do wgl±du dla zainteresowanych.
I koniec. Jesli ju¿ tu rozmawiamy, to tylko na temat turnieju w BS.
Zatem byndzie czy ni byndzie turniej? Bo ni wiem, czy lapcie mom cerowac.
no w³asnie bêdzie czy nie ?
Pozdro Pigrza...
Jutro bêdzie wiadomo dok³adnie ile wp³ynê³o zg³oszeñ i jakie s± dalsze ustalenia i losy turnieju. Wszyscy zainteresowani zostan± poinformowani.
Pozdrawiam
Tak wiêc jutro nadesz³o i jest ju¿ dzisiaj.
Mamy wiêc 23 marzec 2004.
Do wczoraj otrzyma³em zg³oszenia od ró¿nych bractw rycerskich z ca³ej polski do
Pierwszego Ligowego Turnieju w Bornem sulinowie.
Oficjalnie zg³osi³o siê oko³o 120 chêtnych, za co dziêkujê im bardzo, bardzo mocno.
Niestety ta liczba chêtnych jest za ma³a na to, aby sponsorzy dotrzymali warunków i wycofali siê. W zwi±zku z czym nie zostaje mi nic innego jak tylko powiedzieæ Wam, rycerstwu polskiemu, ¿e:
I Ligowy Turniej Rycerski w Bornem Sulinowie zostaje odwo³any.
Powodem jest zbyt ma³a liczba chêtnych do wziêcia udzia³u w turnieju.
Ze swojej strony przepraszam za zamêt zwi±zany z turniejem.
Z powa¿aniem
Micha³[/b]
Decyzja jest ostateczna? Nie mozna turnieju przesunac o miesiac do przodu i dac wiecej czasu ludziom na wyslanie zgloszen, przemyslenia wszystkiego itp? Imho mala liczba uczestnikow spowodowana jest slaba reklama turnieju, bo poza FREHA nie widzialem nigdzie informacji dotyczacej owego turnieju. Jezeli turniej jest juz odwolany na dobre, to czy mozna liczyc na nastepny za rok?
Szanowny S³awomirz - mój b³±d polega³ na wadliwie dzia³aj±cej spacji... Wiem - co siê pisze raze, a co - osobno... Nie czyta³e¶ moich postów, z tego powodu nie szacuj zawartych w nich kwiatków... Zostaw je dla pañ... Ogólnie zastanawia mnie podej¶cie do sprawy - "skoro tak poprawnie..." (cytat nie jest precyzyjny). Chyba taka postawa nie razi i nie narusza netykiety...? Je¶li tak, to znaczy, ¿ê trzeba zrobiæ najazd na Angliê i przekonaæ ich, ¿e nie je¼dzi siê lew± stron± drogi... To by³ mój ostatni post na ten temat...
Poprawiam - Szanowny S³awomirze... To te¿ efekt pracy klawiatury...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.