Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Warsztaty szycia butów - Lêbork - jesieñ 2013
> Inne > Kalendarium 2013
Stron: 1, 2
Roberto
Mo¿e pó¼no ale i ja siê pochwale wiedz± i umiejêtno¶ciami które wynios³em z warsztaów zachêcaj±c ka¿dego zainteresowanego tematem szycia butów ¿e jesli kiedys bedzie powtórka warszatów to zapisujcie siê !!
Obuw oczywi¶cie nie ma nic wspólnego ze sredniowieczem i sa dostepne jego repliki lecz po co to kupowac skoro po 12 dniach szycia po 10-12h mo¿na je mieæ wykonane samemu smile.gif
najpierw butki bez malowania a potem po pomalowaniu bejc± do skóry.
Wzorem s± amerykanckie buty spadachroniarskie z II w¶
Mayris
No, no Roberto. Jestem pod wra¿eniem. Piêkna robota, chocia¿ nie z mojej epoki smile.gif
Przyznasz, ¿e satysfakcja gwarantowana, prawda?

Z szyciem butów jest trochê jak z pieczeniem chleba (wiem, dziwne porównanie).
Jak ju¿ zacznie wychodziæ to, a¿ chce robiæ siê dalej. Nie nale¿y zniechêcaæ siê po pierwszych próbach. Czasami po wielu próbach.

Có¿ jak skoñczê swoje butki z XV to wrzucê do obejrzenia.

Mi³ego szycia i czekam na dalsze fotki skoñczonych Waszych dzie³.
Rita
Wow! Szczêka opada! Buty wygl±daj± niesamowicie, a¿ brak s³ów.
Czy bêd± kolejne warsztaty? Przez te zdjêcia ruszy³a mnie ambicja... smile.gif
Roberto
oj jest satysfakcja po zrobieniu i przekonaniu siê ¿e wszystko (no dobra prawie) dzia³a. Jest jak napisa³ Mayris, warto próbowaæ aby w koncu Get the satisfaction smile.gif
Tiberivs Petronivs Thvrinvs
Mayris a bêdzie jeszcze okazja przed ¦wiecinem na warsztaty z szycia butów? Moje leciwe ³apcie w³a¶nie siê rozpad³y angsad.gif
Mayris
Có¿... w sprawie warsztatów. Je¿eli chêtni bêd± mo¿e uda siê je powtórzyæ.
Grupa 5-10 osób by³aby w sam raz. Buty na wywrotkê szyte rzecz jasna.
Proszê siê wpisaæ w tym temacie, ¿eby nie ba³aganiæ w 2014 R smile.gif

Mayris

P.S. Nasze BUTY nie rozpad³y siê po marszu do ¦wiecina i po kilku innych intensywnych wyprawach

Filip z Konitz
Ja bym by³ chêtny na warsztaty jeszcze przed sezonem.
Mayris
2 osoby chêtne ju¿ s±.

W tak zwanym miêdzyczasie uda³o nam siê pozyskaæ tak¿e kopyta na buty dla dzieci smile.gif
Je¿eli zbierze siê grupa 5-10 osób to proponujê przeprowadziæ 2 edycjê warsztatów w w 2 etapach dniach: 8 lub 15 marca i 22 lub 29 marca 2014. Tak aby 2 tygodnie na wykonanie pracy domowej by³o.

Co Wy na to?
AdamsZnin
Równie¿ by³bym chêtny, mo¿e nawet w dwóch osobach smile.gif
Mayris
Niestety nie mo¿emy zrobiæ warsztatów w marcu, gdy¿ wypada³a nam jedna czasoch³onna sprawa do przygotowania, która jest dla nas priorytetem.
Byæ mo¿e uda siê nam powtórzyæ jesieni±.
Swoj± drog± to chyba najlepszy czas na takie warsztaty.

Có¿. Do nastêpnego szycia.
Roberto
Wreszcie uda³o mi siê skoñczyæ buty ¶redniowieczne i pochwalê siê nimi czyli wiedz± w wiêkszo¶ci zdobyt± na warsztatach w Lêborku.
Adsumus
Fachowa robota!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.