No có¿ - da³em s³owo wiêc nadal obstajê przy obietnicy
20 z³ jeszcze przebolejê bardziej dla faktu ni¿ chêci zobaczenia raptem 4 no¿y
Czekam na info co i jak dalej
Pozdrawiam wszystkich piratów
Jestem ciekaw ilu podtrzyma swoje poprzednie zapewnienia o chêci kupna...
Potwierdzam chêæ zakupu. Pozdrawiam serdecznie
Vidar
Witam,
Ja te¿ potwierdzam chêæ zakupu. Proszê o numer konta etc. etc...
Pozdrawiam
Potwierdzam chêæ nabycia obu p³ytek.
Pozdrawiam
Potwierdzam chêæ zakupu p³yt.
Widzê, ¿e z 12 chêtnych zrobi³o siê 7.
W weekend kopiuje 7 kompletów i odezwê sie w przysz³ym tygodniu.
Podajcie mi proszê Wasze adresy, najlepiej bezpo¶rednio na prywatnego maila.
Dziêkujê tym nielicznym osobom, które poda³y adresy i odebra³y p³yty. Pozosta³ym dziêkujê za nauczkê. Nie chodzi nawet o koszty sprowadzenia p³yt bo i tak bym je kupi³, ale za zmarnowany czas na kopiowanie, jestem naprawdê niezwykle wdziêczny, tym bardziej, ¿e prosi³em o potwierdzenie zainteresowania.
W takim razie niektórzy siê nie popisali.
Smutne ale prawdziwe
Tak czy siak chcia³bym panu bardzo podziêkowaæ za za³atwienie p³ytek i po¶wiêcony czas.
S± rewelacyjne i bardzo siê mi przydadz±
Pozdrawiam
Thorleik Wittchenson
A i ja z³o¿ê podziêkowania na rêce Pana Roberta.
Jednocze¶nie chcia³bym wyraziæ swoje zgorszenie wspó³czesn± interpretacj± "dawania s³owa" przez niektórych, która wydawa³a siê byæ w naszym krêgu bardziej zbli¿ona idea³om rycerskim. Nie chcia³bym jednak generalizowaæ, a jedynie uderzyæ w winnych wiaro³omstwa, których, mam nadziejê, jest ¶ladowa ilo¶æ w naszym spo³eczeñstwie.
Miejmy nadziejê, ¿e ca³a nasza przygoda jednak nie stanie siê nauczk± dla Pana Roberta, a jedynie wielk± strat± zaufania wobec wiadomych postaci, którzy, ci±gle ufam, naprawi± swoje b³êdy.
Zdajê sobie sprawê, ¿e brzmi to jak kazanie z ambony ko¶cielnej, jednak nie wa¿y siê milczeæ, gdy inni trac± zaufanie anga¿uj±c siê w bezinteresowne dzie³o dla dobra ogó³u.
Winni¶my wdziêczno¶c naszemu dobroczyñcy i wielka szkoda, ¿e to nie pie¶ñ pochwalna stanowi tre¶æ mego post'a, a s³owa krytyki wobec innych. Wiem, ¿e zgodno¶æ i organizowanie siê pod wspólnym has³em nie koniecznie le¿y w naturze Polaków, ale podobne zachowania jednostek rzutuj± na dobre imiê ogó³u i zmniejszaj± szanse na przeprowadzenie podobnych akcji, które moim skromnym zdaniem przy odrobinie wspó³pracy wszystkim przynios³yby korzy¶ci.
Niech wypowied¼ ta, choæ przesi±kniêta idea³ami, do których i mnie te¿ daleko, stanie siê g³osem sumienia dla coniektórych.
Z wrazami szacunku dla Pana Roberta
wspó³organizator zbiórki.
Ja chcialbym zaznaczyc, ze coprawda idea szczytna, ale mimo wszystko my tu sobie urzadzilismy klubik wzajemnej adoracji przestepczej :D Bo po prostu sobie popiracilismy
Ale ja nie marudze, mi to nieprzeszkadza nawet, taki juz jestem
Wlasnie koncze polerowanie ostatniej plytki koscianej (poroza mam za malo, zeby na grzebien starczylo, juz cale wykorzystalem na koncowki do nozy) i zaniedlugo bedzie grzebien gotowy. A wlasnie plytka z grzebieniami mi zycie uratowala i nerwy, bo nigdy nie moglem sie zdecydowac na konkretne wymiary. A teraz dzieki szczegolom zawatym na plycie juz wszytko wiem. Dziekuje slicznie, mam nadzieje ze juz pieniazki dotarly na konto, Panie Robercie ?? No koniec ode mnie har har har i butelka rumu.
AAA Panie Robercie, czy byla by mozliwosc sprowadznia na takich zasadach nastepnej plyty, ktora ma sie ukazac - ta o zyciu codziennym ?? Bo na tej mi najbardziej zalezy z tych wszystkich plyt.
CYTAT(Ireneusz Szymañski)
Jednocze¶nie chcia³bym wyraziæ swoje zgorszenie wspó³czesn± interpretacj± "dawania s³owa" przez niektórych, która wydawa³a siê byæ w naszym krêgu bardziej zbli¿ona idea³om rycerskim. Nie chcia³bym jednak generalizowaæ, a jedynie uderzyæ w winnych wiaro³omstwa, których, mam nadziejê, jest ¶ladowa ilo¶æ w naszym spo³eczeñstwie.
Jestem jedna z osób które zg³osi³y swoj± chêæ dorwania sie do p³ytki.
Ano trzeba by³o do mnie napisaæ, ¿e ju¿ jest i na jakie konto wp³acaæ. Tym bardziej, ¿e pisa³em na p.w. Wiêc na p.w. prosze odpowiadaæ.
Po zamówieniu przesta³em zagl±daæ do ogólnego tematu. Bo o czym tu gadac? Bêdzie sygna³ by p³aciæ , to p³aciæ.
A za chrzanienie idiotyzmów o wiaro³omstwoie nale¿y Ci siê Ireneuszu porzadne wytarmoszenie uszu. S³owo u¿yte bezmy¶lnie i krzywdz±co.
Wiaro³omstwo to bardzo paskudny zarzut. Zw³aszcza, ¿e rzucony dla wzmocnienia wylanej wazeliny.
Wiêc przy okazji nie pobredzajmy tu o idea³ach i to przy okazji pewnego.. hmmm... "nadu¿ycia" praw autorskich.
Drogi Wotawo, je¶li komu¶ zale¿a³o na p³ytkach to temat ¶ledzi³ i p³ytek siê doczeka³. Je¶li nie, to da³ sobie spokój. Tylko szkoda, ¿e da³ sobie spokój po tym jak twardo deklarowa³ chêæ wspó³finansowania tego drobnego przedsiêwziêcia i wystawi³ co poniektórych do wiatru i trudno siê dziwiæ, ¿e nie wszystkim to siê podoba.
Kolego, zg³±sza³em sie na p.w., na p.w. oczekiwa³em odpowiedzi.
Zamiast waszego wazeliniarstwa i wyg³upów wola³bym us³yszeæ jakie¶ s³owo od Roberta £aziñskiego do którego pisa³em na p.w. i jako¶ nie odpowiedzia³.
Zachowujecie siê jak banda wazeliniarzy, nie znaj±c sprawy rzucacie bardzo powa¿ne zarzuty.
To wyj±tkowo pêtackie.
Zamówienia zlecam i realizujê juz od lat. I to na pewno nie na kwoty rzêdu 20 z³.
Wiêc wiem jak to wygl±da. Nie wiem czym sie zajmuje na co dzieñ Thorlelik albo Ireneusz ale jesli skoñczyli¶cie ju¿ gimnazjum, to chyba powinni¶cie zmienic ton.
Zachowujecie siê jak smarkacze.
albo jak przys³owiowy "niegrzeczny cz³owiek" czuj±cy poparcie protektora". Dlatego wola³bym porozmawiaæ z kim¶ doros³ym.
Je¿eli nie czujesz siê lub nie jeste¶ winny wystawienia do wiatru to dlaczego ciê tak ubod³o to co napisa³ w po¶cie Ireneusz? I dlaczego tak bardzo pochopnie u¿ywasz s³ów troszkê poni¿aj±cych inne osoby?? Nikt tu nikomu wazelin± nie smaruje tego i owego, z za³o¿enia chodzi³o o napiêtnowanie postawy niektórych osób. Mocno personalnie podszed³e¶ do tego Wotawo. Nikt nie wytkn± Ciê palcem. Osoby o których mowa dobrze wiedz± kim s±.
Bo irytuje mnie ta burza spowodowana zwyk³ym niedopatrzeniem ze strony organizatora.
A zarzuty by³y wyra¼ne wobec wszystkich którzy siê nie dorzucili.
EOT
Nie tyle burza co otwarte wyra¿enie swojej opinii, wniosków czy przemy¶leñ i negatywna ocena, moim zdaniem, negatywnych zachowañ. Faktycznie u¿yte zosta³y mocne s³owa ale u¿yte zosta³y na gor±c± wiec trudno siê dziwiæ.
Widzê ¿e jaka¶ burza powsta³a ... :-) Poniewa¿ zosta³em wywo³any do tablicy przez Wotawê, odpowiadam - rzeczywi¶cie mo¿e moim b³êdem by³o nie odpisywanie wszystkim, którzy przysy³ali PW w ten sam sposób, ale w koñcu po to by³ za³o¿ony ten temat ¿eby nie trzeba by³o korespondowaæ z ka¿dym z osobna, przynajmniej tak mi siê wydawa³o. Dostêp do sieci mam wy³±cznie w pracy, w domu nie zanosi siê na to jeszcze przez parê lat (mimo ¿e to "stolyca") i odpisywanie ka¿demu osobne jest dla mnie troszkê k³opotliwe :-)... Ale dla zachowania spokoju przyjmijmy, ¿e zawali³em sprawê ...
Pozdrawiam
I ja siê odezwê.
Drogi Wotawo, nie mam Ci nic do zarzucenia, przykro mi, ¿e moja wypowied¼ Ciê ubod³a (nie zamierza³em Ciê oskar¿aæ, je¶li Ty i ktokolwiek inny masz swoje usprawiedliwienie, zreszt± nic mi do tego).
Gimnazjum jeszcze nie skoñczy³em i chyba ju¿ nie skoñczê ; )
Tak jak Ciebie irytuje sposób organizowania zbiórki (nawet w tak niecnych celach jak nasz), tak mnie irytuje sposób w jaki potrafimy siê organizowaæ i zniechêcaæ inicjatorów organizacji, nic wiêcej.
Mo¿e faktycznie u¿y³em zbyt mocnego s³owa: "wiaro³omstwo", powiniem u¿yæ "s³owo³omstwa" jako pojedynczego niedotrzymania ustnej umowy.
Wszystkich niewinnych przepraszam, i raz jeszcze powtarzam krytykowa³em tylko i wy³±cznie zachowanie, nie osoby. Nie chcê obrzucaæ siê z nikim jakimikolwiek inwektywami, nie mam zamiaru wywo³aæ burzy. Mia³em po prostu nadziejê na kolejne zamówienia pod wspólnym przywództwem, które stanê³y pod wielkim znakiem zapytania.
Swoj± drog± riposty (wcale nie ³agodniejsze od moich epitetów) pod moim adresem ju¿ traktuje jako wytarmoszenie uszu, no chyba, ¿e kto¶ uwa¿a, ¿e niewystarczaj±co. No i proszê nie doszukiwaæ siê wazeliny w mojej kolejnej wypowiedzi.
Pozdrawiam
i Wszystkim ¿yczê udanych inicjatyw spo³ecznych
Ok, to ja te¿ bym chcia³ po³o¿yc kres ca³emu zamieszaniu i ju¿ nie rozrabiam.
Dziêkujê za odpowiedzi.
Lang Seax to nó¿ wczesno¶redniowieczny, ale czy by³ spotykany w XIV-XV w?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.