Witam,
Nie mia³em czasu wcze¶niej ¿eby napisaæ te¿ parê s³ów z mojej strony, ale w koñcu siê uda³o.
Na wstêpie chcia³em podziêkowaæ wszystkim przyby³ym za wysoki poziom walk i wspania³e widowisko. My¶lê ¿e poziom rywalizacji doskonale oddaje reakcja jednego z starszych widzów który po przybyciu i obejrzeniu jednego starcia z³apa³ siê za g³owê mówi±c "Jezus Maria co tu siê dzieje"
By³o grubo, moim zdaniem poziom staræ ca³y czas idzie w górê i oby tak dalej.
Chcia³bym równie¿ podziêkowaæ gor±co wszystkim osobom, które pomog³y w sêdziowaniu.
Dziêki Waszej pomocy i zaanga¿owaniu uda³o siê sprawnie przeprowadziæ ca³± imprezê.
To ju¿ 3 turniej, który uda³o siê zorganizowaæ w tym roku w Ciechanowie. Mam nadzieje ¿e uda³o nam siê zapewniæ jak najlepsze warunki zawodnikom.
Moim zdaniem gumowe maty, którymi wy³o¿yli¶my nawierzchnie siê sprawdzi³y - by³y antypo¶lizgowe i na tyle grube ¿e bez problemu przetrwa³y upadanie zawodników. Przetrwa³y równie¿ wiêkszo¶æ przestrzelonych uderzeñ. Po ca³ym turnieju tylko w jednym miejscu pod³oga pod mat± zosta³a uszkodzona - w dodatku nie jestem pewny czy nie zosta³a uszkodzona w nocy po turnieju ;] Tutaj równie¿ pytanie do walcz±cych - jakie jest wasze zdanie o nawierzchni, jak wam siê walczy³o, przyczepno¶æ itp? Pytam w kontek¶cie kolejnych turniejów halowych które mam nadzieje w przysz³o¶ci zorganizowaæ w Ciechanowie. Czy powinni¶my szukaæ jeszcze czego¶ innego czy jest git.
Je¶li chodzi o szranki - równie¿ metalowe nie sprawdzaj± siê tak jak bym chcia³ chocia¿ nie by³o tragicznie. Na pewno bêdzie wydzielona czê¶æ bud¿etu w organizowanych przez nas imprezach w przysz³ym roku na skonstruowanie jak najlepszych szranek drewnianych.
Wiem ¿e nie pisa³em o tym wcze¶niej do sêdziów i jest to lu¼ny wniosek na przysz³o¶æ dla mnie ale my¶lê te¿ na pozosta³e turnieje - uwa¿am ¿e sêdziowie równie¿ powinni byæ w strojach historycznych. Ma to du¿y wp³yw na odbiór ca³o¶ci przez widza i my¶lê ¿e pozytywnie wp³ynie to te¿ na odbiór przez potencjalnych sponsorów
Czê¶æ filmów i zdjêæ z naszej strony pojawi³a siê juz na: www.facebook.com/rycerzeciechanow
Nasz partner Foto Studio Wiraszka nagrywa³ wiêkszo¶æ walk z rundy eliminacyjnej z 2 kamer w jako¶ci HD. Proszê jednak o cierpliwo¶æ, pojawi± siê one dopiero po ¶wiêtach.
Jeste¶my równie¿ otwarci na wszelkie uwagi dotycz±ce organizacji ca³o¶ci wydarzenia.
pozdrawiam