CYTAT(Roar @ 10:28 07.05.2013)
pozwolê sobie wtr±ciæ przys³owiowe 3 grosze , a mo¿e nawet wiêcej
zacznê od walki na pugina³y - bardzo fajna zabawa , aczkolwiek uwa¿am ¿e zasady s± niedopracowane zw³aszcza ¿e czêsto przyznawano punkt osobie która uderza³a 1/2 sekundy wcze¶niej od drugiej.
kolejna rzecz o której chcia³em napomnieæ jest turniej 1 vs 1. Mianowicie skoro impreza by³a datowana na XIII- XVw. do dla czego pojawili siê zawodnicy w uzbrojeni z prze³omu XVI i XVII w. , Nad to pojawi³a siê osoba która z pod nagolenników wystawa³y (o zgrozo) d¿insy - mo¿e i ja w takim razie w³o¿ê na siebie zbrojê zrobion± z w³ókien szklanych na przysz³y rok.
Osobi¶cie uwa¿am ¿e sêdziów by³o za ma³o wiêc jury sêdziowskie nie wywi±za³o siê z swej funkcji.
Na przysz³y rok powinno byæ wiêcej turniejów bojowych np. miecz i puklerz, miecz d³ugi cz broñ drzewcowa.
Jednak mimo wszystko chcia³em powiedzieæ ¿e pomimo pogody która te¿ nie dopisa³a przez pierwszy dzieñ by³o zacnie
Drogi Roarze!
Osobi¶cie uwa¿am, ¿e nie ilo¶æ a jako¶æ siê liczy, a pierwszy raz od 12-13 lat, nikt do mnie nie lata³ z mord± ¿e sêdziowie co¶ spieprzyli, za co chce sk³adowi sêdziowskiemu pod wodz± Hegemona serdecznie podziêkowaæ. Kto ubra³ jeansy wiem, w dodatku jest to mój przyjaciel, ma ze soba problem , my¶lê jednak ¿e sobie z nim poradzi. Nie widzê w tym ZGROZY, a co ma do tego zbroja z w³ókien szklanych? któr± chcesz ubraæ, nie wiem...
Je¿eli chodzi o uzbrojenie, nie wypowiem siê , bo nie mia³em czasu popatrzeæ. Kto¶ musia³ , karmiæ itd ponad 450 osób z 8 krajów, przez te trzy dni, z czego dwa w deszczu
Jak by³e¶ , to sam wiesz ze podgrodzie wypad³o nam z planu. A tam w³a¶nie mia³y siê odbyæ wszystkie inne konkurencje. W grodzie scena, reszta na podgrodziu, w³±cznie z bitw±, dru¿ynówk±, biegami itp...Có¿, tym razem aura nas pokona³a , a nie mog³em przerwaæ kontraktowanych koncertów i przenie¶æ tego wszystkiego z podgrodzia do Grodu.
Mam jednak nadziejê ze pi±tkowe warsztaty siê podoba³y,pomimo deszczu, a sobota zakoñczona Irdoratami grubo po 24:00 tak¿e. Dziêkujê moim ludziom z OBR za to ¿e dali radê sprawnie wszystko przygotowaæ, za to ¿e nie tonêli¶my w ¶mieciach, za to ¿e szamanie by³o ca³y czas, za to ze ka¿dy chêtny móg³ siê wyk±paæ w ciep³ej wodzie i za dy¿ury ca³onocne od ¶rody do poniedzia³ku rano( wtedy wyjecha³a zagranica).
pozdrawiam
efendi