Witam!
Ciesz± mnie dobre humory, wsród zacnych wojowników i piêknych niewiast.
Có¿ jezeli chodzi o taniec sredniowieczny, to mam nadzieje ze na przysz³orocznej Biesiadzie bedzie on tryumfowa³ nie tylko w trakcioe niedzielnej prezentacji, ale takze podczas sobotniej uczty. Chetnie zamieni³bym na ten punkt programu np. nocne loty kurczaków
Mam nadzieje ze do tego czasu, bedziemy tanczyli wiecej tanców na tyle skocznych by wypompowac resztki energi z wojowników po sobotnich zmaganiach
Policja polityczna, hmmm... nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Mam nadzieje ze nikt nie trafi do kazamatów kaliskiego Bractwa, zwarzywszy na to ze sam musia³by je budowac, a pog³oski o tajemniczym niknieciu ludzi z Biesiady maja zazwyczaj zwiazek z wyrobami lokalnego przemys³u spirytusowego, bardzo lokalnego i swietnie sie palacego, o czym by³a juz mowa.
Wracajac jednak do organizacji imprezy w przysz³ym roku. Prawdopodobnie odbedzie sie po raz kolejny na terenie Zawodzia, teren jak by nie by³o historyczny.
Planujemy ustawienie duzego historycznego obozowiska na majdanie, a przesuniecie bitew na tereny za górk±, o czym juz pisa³em.
Maja pojawic sie nowe atrakcje, w postaci konnego ³ucznictwa i gonitwy do pierscienia.
W zwiazku z has³em VI Biesiady ( "Od Kalisza ku Rusi" ), byc moze uda nam sie sciagn±c druzyny ze wschodu.
By³oby nam równiez niezwykle mi³o goscic wieksza ilosc grup, prezentujacych pe³ne i pó¼ne sredniowiecze. Staramy sie w trakcie Biesiady udowodniæ ze grupy wczesne i pó¼ne mog± zyc ze soba swobodnie, i bez wiekszych konfliktów, pomimo ró¿nego stylu walki. W przysz³ym roku, po prostu rozdzielimy w trakcie walk te dwa okresy, maj±c równiez nadzieje ze w trakcie wieczornej imprezy obydwa nurty dadz± jednako radê
Jezeli ktokolwiek ma jakies kreatywne mysli zwiazane z organizacja przysz³orocznej Biesiady, bedê wdzieczny za wszelkie wskazówki podaje swój adres tadeuszskarzynski@poczta.onet.pl
Pozdrawiam.