Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: V Biesiada Piastowska --> 28-29 sierpnia
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2, 3
Robert Bagrit
Zapraszam Frehowiczów do zamieszczania komentarzy odno¶nie tej imprezy.
Mam nadziejê, ¿e w nied³ugim czasie równie¿ organizator tej¿e imprezy zamie¶ci tu szersze informacje.

Zapraszam do dyskusji
Anonymous
na wstêpie podziêkowania dla Pana Bagrita za umieszczenie naszej skromnej imprezy na tym szacownym forum!

odno¶nie samej Biesiady? có¿ jak sama nazwa wskazuje, w tym roku spotkamy siê w Kaliszu poraz pi±ty. zaczêli¶my bardzo skromnie, ale impreza nam siê rozrasta i mamy nadziejê utrzymac tê pozytywna tendencjê. zainteresowanych nasz± dzia³alno¶ci± odsy³am na strone Bractwa Rycerskiego Ziemi Kaliskiej: www.bractwo.kaliskie.prv.pl
dodam równie¿, ¿e niebawem powinien pojawiæ siê na niej formularz zg³oszeniowy, oraz wiele istotnych informacji. w tym momencie mogê powiedzieæ, ¿e zapewniamy uczestnikom miejsce na rozbicie namiotów historycznych (niehistorycznych te¿), wy¿ywienie, oraz dwa dni dobrej zabawy!
dotychczas Biesiada Piastowska zdominowana by³a przez Bractwa Wczesno¶redniowieczne, lecz od samego pocz±tku brali w niej równie¿ udzia³ przedstawiciele okresu pe³nego i zmierzchu ¶redniowiecza. pomys³ ten, choæ mo¿e wydaæ siê ryzykowny, jak dot±d sprawdza³ siê bez zarzutu. No i tym chêtniej przywitamy w tym roku Bractwa reprezentuj±ce wieki pó¼niejsze. Niemniej trzymamy siê konwencji ¶reniowiecznej =)
niecierpliwie czekamy na ewentualne zaptania!

Pozdrowienia dla wszystkich Frehowiczów!!!
regulyF
a my czekamy na bardziej szczegolowy program icon_cool.gif
Wodan
V Biesiada Piastowska jest imprez± nie datowan±. odbywa siê na terenie Rezerwatu archeologicznego na Zawodziu w Kaliszu. Biesiada organizowana jest przedewszystkim dla dobrej zabawy uczestników.Oczekujemy naszych go¶ci juz od pi±tku w godzinach popo³udniowych. Zapewniamy wy¿ywienie i miejsce do rozbicia namiotów.Zg³oszenia przesy³ane na adres bjorn@kalisz.mm.pl. powinny zawierac:
-liczbe osób w tym osób walcz±cych
-liczbe namiotów w tym historycznych
-stoiska rzemieslnicze
-odtwarzany okres.
Po nades³aniu zg³oszenia przes³any bedzie dok³adny plan imprezy
Zaprzszam.
Rugiewit
Jeszcze tylko uwaga, do przyje¿d¿aj±cych ³uczników.
Mo¿na bêdzie strzelaæ w bitwach z "pacynek", czyli oprócz ostrych strza³ do turnieju przygotowaæ mo¿na kilka bezpiecznych strza³ "na bitwy".

Przy³±czam siê do pozdrowieñ wszystkich frehowiczów.
Zapraszamy.

Jaros³aw
C.E.T.C - Bractwo Rycerskie Ziemi Kaliskiej.
Wodan
niestety podany wyrzej adres strony internetowej naszego bractwa z powodów mi nieznanych przesta³ istniec a co za tym idzie strona owa chwilowo nieistnieje. anger.gif
Jednakrze jestem na tropie naszego "administratora" i jak tylko go dopadne mam zamiar wyjasnic z nim kilka drobnych zawi³o¶ci zwi±zanych z nasz± stron± mad.gif
jak tylko siê uporam z owym problemem to nieomieszkam dac znac
Przepraszam za ewentualne problemy które mog³y wynikn±c.
Jaktor
W zwi±zku z problemamiz Nasza stron± internetowa umieszczam zg³oszenie i regulamin V Biesiady Piastowskiej. Zapraszam serdecznie wszystkich którzy maja ochote na dobra zabawê. Pozdrawiam.
Wodan
Witam i pozdrawiam zainteresowanych V Biesiad± Piastowsk± jak juz wcze¶niej wspomnia³em mieli¶my i niestety nadal mamy problemy z nasz± stron± www. anger.gif
Jednak natyle d³ugo zatruwa³em ¿ycie pewnym ludziom którzy byli za ni± odpowiedzialni i po d³ugich debatach rant.gif pijacy.gif walka.gif pijacy.gif walka.gif pijacy.gif maniac.gif pijacy.gif nadzur.gif pijacy.gif pijacy.gif uda³o mi sie ich nak³onic aby przynajmniej chwilowo umie¶cili strone na innym serwerze
niestety umiescili ja na interi.
ponirzej podaje chwilowy adres do stronki mam nadzieje ¿e nied³ugo sie zmieni
http://bractwokaliskie.w.interia.pl/glowna.htm
o wszelkich zmianach bede informowa³ na bierz±co
pozdrawiam i do zobaczenia na Biesiadzie
Jarogniew
Witam!!
dostali¶my zaproszenie i kilka dni temu odes³ali¶my zg³oszenie na Biesiadê, nie dostali¶my jednak ¿adnego potwierdzenia...co dalej??

reenactment@o2.pl
Jarogniew
Witam!!
Kto jedzie na Biesiade??
TomaszW
Witam,
ja!! :P smile.gif
Rugiewit
Witam.
Dzia³a ju¿ strona bractwa z umieszczonym na niej regulaminem i zg³oszeniem.
www.bractwokaliskie.prv.pl
Ci±gle zapraszamy do nas, przede wszystkim osoby walcz±ce.
W najbli¿szej przysz³o¶ci zamieszczê na stronie szczegó³owy harmonogram atrakcji V Biesiady.
Ziemowit
W³a¶nie, kto sie wybiera? (poza nami ;) )
Mo¿e by oranizatorzy podali jak±¶ listê zg³oszonych ju¿ dru¿yn?
Rugiewit
No to tak: (ale zastrzegam, ¿e to prawdopodobnie nie wszyscy. Wci±¿ wp³ywaj± zg³oszenia)

Kruki -Inowroc³aw
Reenactment Group: „RDZ”
Dru¿yna Wczesno¶redniowiecznych Wojów S³owiañskich - Wis³oczanie
Stowarzyszenie wojów i rzemie¶lników wczesnego ¶redniowiecza „Czarny W±¿”
Bractwo Grodów Czerwieñskich
Kutno i Kraków
Podkowa le¶na
Wataha - Poznañ
Chor±giew ¦w Jerzego - Krotoszyn
Stowarzyszenie wojowników grodu Tura - Turek
Gniazdo - Gniezno
i sporo osób niezrzeszonych

Jeszcze kilka grup wstêpnie rozmawia³o o przyje¼dzie, ale jeszcze nie mamy ich zg³oszeñ.
Rugiewit
A, i Blotunga Wroc³aw
Wodan
dodam moze jeszcze ze pojawi sie
Wataha Wilcze K³y.
Rugiewit
No, ju¿ ich napisa³em ¿e przyjad± 2 posty temu w li¶cie dru¿yn.

Zreszt± to pewniaki, s± z nami od pocz±tku i chwa³a im za to. yes.gif tongue.gif
Wodan
a to przepraszam niedoczyta³em
Jaktor
Witam.
W imieniu organizatorów prosze o zapoznanie sie wszystkich osób walczacych z regulaminem dotycz±cym walk, zw³aszcza broni dopuszczanej do bitwy. walka.gif
Mam nadzieje ze tegoroczna Biesiada podobnie jak poprzednie bêdzie ¶wietn± okazj± do dobrej zabawy w kregu przyjació³ z bractw wojowników . Do zobaczenia na kaliskim grodzisku.
Wodan
to co napisa³e¶:
"Mam nadzieje ze tegoroczna Biesiada podobnie jak poprzednie bêdzie ¶wietn± okazj± do dobrej zabawy w kregu przyjació³ z bractw wojowników"
sygeruje ze jeste¶my jak±s ciotowat± sekt± popaprañcó mam nadzieje ze tylko ja to tak odebra³êm!
Jaktor
Tak Wodanie.
Masz w stu procentach racje zapewne tylko TY tak to odebra³e¶. bic.gif
Dziwi mnie to ¿e tak ostro reagujesz na s³owa które sam z tak± chêci± wypowiadasz. Zreszt±, prawda jest taka ze Biesiada zawsze by³a organizowana przede wszystkim dla grup rekonstrukcyjnych, bed±cych naszymi go¶æmi. I nie musimy byæ "ciotowat± sekt±", aby uwa¿aæ za sympatyczne spotkanie sie w krêgu znajomych- co sta³o siê swego rodzaju tradycj±. Jeszcze dziwniejsze jest to ze bêdac jednym z organizatorów doskonale zdajesz sobie z Tego sprawe...
Pozdrawiam Wodan, pozdrawiam...
Turante
Witam! Pozwole sobie równie¿ powiedziec pare s³ów.... Co by nie mówiæ , Biesiada jest kolejn± wspania³± okazj± spotkania sie w krêgu ludzi których ³±czy wspólna pasja.... Mo¿liwo¶æ wymiany do¶wiadczeñ,poznania ciekawych ludzi,oraz co najwa¿niejsze dobrej wspólnej zabawy.Tegoroczna Biesiada zapowiada sie szczególnie wyj±dtkowo pod tym wzglêdem. bigsmile2.gif Mam nadzieje , ¿e wszyscy bêd± zadowoleni...... bigsmile2.gif
Turante
Tomaszu serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje na ¶wietn± wspóln± zabawe z Wami bigsmile2.gif Apropos ,ju¿ nie mogê siê doczekaæ kiedy ujrze Twoje dzie³o smile.gif ,chyba wiesz o czym mówie co? bigsmile2.gif My¶le ,¿e ciekawo¶æ moja , za kilka dni bedzie zaspokojona i zapewne bêdê pod wra¿eniem. smile.gif
TomaszW
:D Zabawa ¶wietn± bêdzie na pewno. Sam sie doczekaæ nie mogê kiedy to wszystko razem rozstawie po¶rod innych :D a dzie³ swoich troche wiêcej ze sob± wezme ;) Juz jutro bêdziemy u Was :D
Vampirek
Przepraszam, ze pytam, ale mo¿na jeszcze wysy³aæ zg³oszenia na turniej?
Rugiewit
Ee, je¶li jako turniej rozumiesz V Biesiadê Piastowsk±, (bo na turniej walki czy ³uczniczy na biesiadzie, to zapisy na miejscu) to musisz siê skontaktowaæ z Bjornem, odpowiedzialnym za zg³oszenia. (tu pod ksyw± Wodan)
Adres na który trzeba wys³aæ zg³oszenie znajduje siê w którym¶ z wcze¶niejszych postów tematu.

Jest ju¿ trochê pó¼no, jutro zaczynamy biesiadê, wiêc nie jestem pewien, ale zaryzykujê, ¿e mo¿na.
Na pewno mo¿esz przyjechaæ, zapraszamy, w najgorszym wypadku nie starczy dla ciê jedzenia, ale to ma³o prawdopodobne.

Czy masz namiot historyczny, albo chocia¿ zwyczajny, bo nie zapewniamy noclegów, robimy wioskê namiotow±.
Rugiewit
Biesiada odbywa siê na terenie rezerwatu archeologicznego na "Zawodziu"
Dojazd z dworca lini± 3A, do ulicy Czêstochowskiej.
Adres rezerwatu to zdaje siê Boles³awa Pobo¿nego 73 ??
Id±c od centrum miasta czêstochowsk± rezerwat jest po lewej stronie, zreszt± pytajcie przechodniów o Zawodzie lub "Szwedzkie Górki" bo to drug funkcjonuj±ca w spo³eczno¶ci Kalisza (choæ b³êdna) nazwa miejsca.
TomaszW
Powiem tak:
By³o smerfastycznie :P
wiecej napisze jak sie tylko rozpakuje i obejrze foty :D
pozdrawiam
smerf
KubaT
Biesiada ju¿ za nami. By³o fajnie bigsmile2.gif Tymczasem gdy inni lecz± jeszcze pewnie kaca ja nie pró¿nowa³em i wrzuci³em ju¿ swoje foty na stronke. Zapraszam wiêc do ogl±dania: www.bractwozg.prv.pl
Willow
Podpisuje sie pod smerfowym postem bigsmile2.gif bylo naprawde fajnie
Biesiada to pierwsza taka impreza w ktorej uczestniczylam i zrobila na mnie wrazenie. Troche krotko, zostalabym jeszcze. Przynajmniej juz wiem ze ta zabawa nie skonczy sie dla mnie na jednym turnieju smile.gif
Ogromne podziekowania kieruje w strone organizatorow smile.gif oby tak dalej, oby wiecej!
Pozdrawiam
krax
No i jak tam panowie? Ile kg ziemi mie¶ci siê w szarawarach? bigsmile2.gif
Turante
Tak....Biesiada i po biesiadzie.....Jak dla mnie by³o du¿o wra¿eñ smile.gif z przewag± tych mi³ych oczywi¶cie. smile.gif Szczególnie ,¿e towarzystwo mia³am wyborne..... bigsmile2.gif Kubo dziekujê za zdjecia sa wspania³e i oczywiscie za czas ktory moglismy razem spedziæ smile.gif happy.gif
Rugiewit
Dziêkujê wam wszystkim w imieniu organizatorów, cieszymy siê, ¿e wam siê podoba³o i oczywi¶cie zapraszamy za rok.

Ehh, co do z³ota, to zadowolili¶my siê z³ocistym napojem, po którym nikomu ju¿ nie chcia³o siê kopaæ. bigsmile2.gif

S³awa!!! walka.gif pijacy.gif
Turante
Pozdrowienia równie¿ kieruje do Tomasza i dwóch Katarzyn .Dziekujê za fantastyczn± wspóln± zabawê i ognisko. Tak jak to zwyk³ mówiæ Tomasz by³o smerfastycznie bigsmile2.gif Mam nadzieje ¿e jeszcze nie jeden raz siê spotkamy smile.gif
Willow
Dzieki Turante smile.gif bawilam sie swietnie i rowniez licze na to ze spotkamy sie jeszcze nie raz, na kolejnej Biesiadzie czy przy innej okzaji.
Pozdrawiam goraco
Katarzyna
smile.gif
TomaszW
:D jakie wyró¿nienie smile.gif
To my dziêkujemy Ci za to, ¿e w ogóle trafili¶my na tê imprezê, za nieocenion± pomoc w przygotowaniach i dotarciu na miejsce:) no i oczywi¶cie za ¶wietn± zabawê na miejscu :D
Dziêkuje te¿ organizatorom za to, ¿e umo¿liwili nam w ogóle tak± rozrywkê smile.gif no i za to jak nas ¿ywili :D
a teraz troszkê fotek, ma³o, nie poodkrêcane, du¿e i nie zebrane jako¶ ³adnie (kiedy¶ co¶ z nimi zrobiê :P ):
http://tomalec.home.staszic.waw.pl/foty/V_...iada_Piastowska
Wilkomir
Witam

W sumie mi tez sie podoba³o, poza niedociagnieciami organizacyjnymi to by³o wporzadku,
choc najmilej wspominam sobotnia biesiade, latajace kurczaki crazy.gif , swinka.gif i spiewy grodzian.
Jesli komus jescze spodoba³a sie Hory³ka to moze ja sciagnac z mojego serverka

http://www.tkdami.net/~wilkomir/

P.S. Kiedy beda fotki ninji z bliska bigsmile2.gif

Pozdrowianie dla Smerfa z way i jego kompaniji szczerba.gif i wszystkich innych z ktorymi mia³em okazje sie bawic pijacy.gif
Ziêba
Turante, dziêki Wam Biesiada by³a tak szczególna!!
Co tu du¿o mówiæ (pisaæ): dziêki serdeczne gospodarzom za wspania³± imprezê. Trzy dni niezapomnianych prze¿yæ! smile.gif

Dziêki Wilkomirze, pozdrowienia dla ekipy poci±gowej i kanapek z mielonk±!! cool.gif cool.gif cool.gif
(nadu¿ywam s³owa "dziêki" icon_cool.gif )

Biesiada TRZY RAZY TAK!!!
Pozdrowiê te¿ Smerfa i Ka¶kêsmile.gif I £ode³yka, dobrze?

PS. Sami-Wiecie-Kto rz±dzi i jest tr±di...

Katarzyna II (HA!)
Turante
Ziêba ,Twój ¶miech jeszcze mam ci±gle w swoich uszach bigsmile2.gif Trza Ci przyznaæ ,jest do¶æ wyj±tkowy ...... Powalasz nim wszystkich i tak trzymaj! bigsmile2.gif Ciesze siê ¿e mog³am Ciê poznaæ smile.gif Pozdrawiam smile.gif Do nastêpnego razu szczerba.gif
Jaktor
Có¿ mogê powiedzieæ, by³o niezwykle mi³o Naszemu Bractwu goscic tak zacnych ludzi i tych mniej zacnych bigsmile2.gif . Mam nadzieje ze przysz³oroczna Biesiada bedzie co najmniej równie udana.
Chcia³bym tez podziêkowac wszystkim którzy wniesli swój wk³ad w przygotowania, zw³aszcza "dru¿ynie prosiaka", oraz naszemu kowalowi który w czasie imprezy stara³ siê wszystkich napchaæ kurczakami. Jeszcze raz dziêki dla wszystkich.

(Chcia³bym tez podziêkowac moim rodzicom, wytwórni filmowej, re¿yserowi, ekipie d¿wiekowców i kaskaderom, zawsze marzy³em o tym zeby wreszcie dostaæ tego Oscara bigsmile2.gif )
KubaT
CYTAT(Turante)
Kubo dziekujê za zdjecia sa wspania³e i oczywiscie za czas ktory moglismy razem spedziæ smile.gif happy.gif

Zawsze do us³ug bigsmile2.gif

CYTAT(Wilkomir)
P.S. Kiedy beda fotki ninji z bliska

Ju¿ wczoraj je wrzuci³em do "Szczytów mroczno¶ci"

PS. Fatkycznie ¶miech Ziêby (o ile to mo¿na nazwaæ ¶miechem bigsmile2.gif ) jest niepowtarzalny bigsmile2.gif
niemir
No i po biesiadzie !!!Podziekowania dla organizatorow za to ze udalo im sie cos takiego stworzyc!!!A ode mnie szczegolne podziekowania dla wszytkich z Czarnego Weza(szczegolnie dla Kuby z ktorym kursowalem caladobe a raczej po calodobowe bigsmile2.gif )no i oczywiscie dla Grodzian za piesn!!!! I nie mogl bym zapomniec spanie pod Debem bylo swietne!!!!!!!Slawa wam!!!
Mila
CYTAT(Wilkomir)
poza niedociagnieciami organizacyjnymi

w sumie jak dla mnie to te niedoci±gniêcia by³y a¿ za bardzo widoczne i na pewno pod pewnymi wzdgêdami nie by³o mi³o, ale to moje zdanie.
W kazdym badz razie nie by³o tragicznie.
Przynajmniej kurczaki po swoim ¿yciu mia³y troche zabawy, bynajmniej polataæ mog³y cool.gif
Pozdrowienia ¶le do wspania³ych kompanów i dusz z poczuciem humorku , Kasi ,super Zieby i Smerfa . P.S. "wasz" miodek te¿ nie by³ najgorszy ;)
S³awomir z Che³ma
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników Biesiady a w szczególno¶ci dla jej organizatorów!!!! S£AWA WAM!!! respekt.gif
Zabawa by³a przednia,uczta jak najbardziej!!(no mo¿e poza nisko lataj±cymi puszkami z piwem,ale zawsze znajd± siê jacy¶ idioc bic.gif anger.gif i!!).
Je¿eli kto¶ chce s³owa której¶ z naszych pie¶ni(je¶li komu¶ wpad³y w ucho filce,sztachety,czy grodzian opowie¶ci) to niech wpisze siê w ksiêgê go¶ci na naszej stronie www.grody.boo.pl to mu pode¶lemy!
Je¶li kogo¶ urazili¶my bed±c w innym stanie ¶wiadomo¶ci pijacy.gif szczerba.gif to w tym miejscu przepraszamy!! tracker.gif
W przysz³ym roku znów siê spotkamy na Biesiadzie bigsmile2.gif za¶piewamy wam jeszcze wiêcej,jeszcze ciekawszych pie¶ni crazy.gif bum.gif !!
Pozdrawiamy kowala dziêki za paszê pat.gif swinka.gif pijacy.gif yes.gif !!
Nied³ugo na naszej stronce bêdzie trochê zdjêæ,a w szczytach mroczno¶ci zamie¶cimy fotki elfów minja.

Bractwo Grodów Czerwieñskich
Bartosz ze Zdunowa
aj waj... chyba zaczynam powoli dochodziæ do siebie, a skutki zatrucia pewnymi trunkami zaczynaj± odp³ywaæ w niepamiêæ... :P
ja te¿ rad bym podziêkowa³ paru osobom. w kolejno¶ci przypadkowej :D

przede wszystkim:
Jaktorowi i Ma³emu/Rugiewitowi za ogrom pracy organizacyjnej i nie tylko, jaki w³o¿yli w tê imprezê. to dziêki Wam mogli¶my siê bawiæ!!

wszystkim zacnym Go¶ciom, którzy potrafili ¶wietnie siê bawiæ pomimo wielu naszych niedoci±gniêæ - postaramy siê aby w przysz³ym roku by³o lepiej!
szczególne podziêkowania dla tych z Was, od których mog³em siê wiele nauczyæ, nie bêd±c przy tym za bardzo wy¶miewanym ;)
out of darkness...

podziêkowania dla pewnej Pary Nudziarzy ;)
uwielbiam Was!

i dla Kuby w szczególno¶ci
za dwa powy¿sze, wspania³e zdjêcia i wiele innych rzeczy!!
cieszê siê, ¿e mog³em Ciê poznaæ, mam nadziejê, ¿e spotkamy siê niebawem!

dla Wszystkich Braci i Sióstr z Chor±gwi ¦w. Jerzego
Krotoszyn Rulezzz!!!

a w szczególno¶ci dla Go¶ki
za troskliw± opiekê nad moim truch³em w czasie gdy ¶wiadomo¶c b³±dzi³a gdzie¶ daleko... great thx!!!

i Kaktusa
przepraszam za koc...

dla Roty
za to, ¿e mnie jeszcze znosi ;)

a zw³aszcza dla Limpa
za fina³ turnieju o czekan - da³e¶ radê stary!!

dla ca³ej ekipy z Grodów Czerwieñskich
za ca³okszta³t! jeste¶cie niesamowici, cieszymy siê, ¿e przejechali¶cie tyle kilometrów, aby do nas do³±czyæ!!!

dla Wodza
za namiêtny, prawdziwie mêski sex! ju¿ siê nie mogê doczekaæ nastênego spotkania ;p

dla Pibisa (mam nadziejê, ¿e tak siê to pisze)
za wspania³y pokaz krêcenia ogniem!!

dla Komandosa
za miksturê...

dla pary Mrocznych Wojowników Ninja
za dostarczenie Wszystkim niebagatelnej uciechy :D

dla Prosiaka i ca³ego stada Kurczaków
za to, ¿e dali siê zar¿n±æ, aby zape³niæ nasze bezdenne brzuszyska

i wreszcie dla Wszystkich, których pomin±³em, a powinienem by³ wymieniæ
sorry, memoria fragila est... but You know who You are!!!

do zobaczenia za rok! mam nadziejê, ¿e w jeszcze wiêkszym sk³adzie!!!

cytat imprezy: " bycie z³ym ma swoje wady"
Turante
Bartoszu!!! Hmmm ,có¿ mogê Ci powiedzieæ ......Jeste¶ super facetem i co najwazniejsze wspania³ym przyjacielem .Dziêki za wspólnie spedzony czas.
Ziemowit
Czy kto¶ znalaz³ moj± lnian± koszule ( w kolorze lnu bigsmile2.gif ) z bia³ym obszyciem?? dunno.gif
(ostrzegam, by³a upocona szczerba.gif )
Kaktus
Có¿ mogê powiedzieæ...nie ma drugiej takiej imprezy i pragne podziêkowaæ wszystkim organizatorom: Bjornowi, Tadkowi, Markowi Stodolnemu, Policji za to, ¿e nie zatrzyma³a nas na naszym nielegalnym przemarszu (tak tak mogli to zrobiæ i wzi±¶æ bandê przebierañców na komisariat)...i ca³ej reszcie za to, ¿e byli.
Uk³ony tak¿e dla Grodów Czerwieñskich...dali¶cie radê panowie i macie na Biesiadzie sta³e miejsce.
Poza tym fajnie siê t³uk³o ³by maniac.gif i butelki pijacy.gif

Aha Mnichu kocem siê nie przejmuj...ju¿ go wypra³em
Boles³aw
ja chcia³bym jeszcze podziêkowaæ za "brzezinianke", po której robi³o siê ciep³o mad.gif
i spytaæ kto przy ognisku w obozie historycznym bior±c kilka "ma³ych ³yczków" owego trunku rzek³: " mogli¶cie powiedzieæ ¿e to niegazowana"?? respekt.gif

poza tym przy³±czam siê do podziêkowañ i zaproszeñ na kolejne Biesiady szczerba.gif

pozdrawiam serdecznie
-Gniewoj-
CYTAT(Certoipus)
Czy kto¶ znalaz³ moj± lnian± koszule ( w kolorze lnu bigsmile2.gif ) z bia³ym obszyciem?? dunno.gif
(ostrzegam, by³a upocona szczerba.gif )

smile.gif Koszula sie niestetu nie znalazla (widocznie wisi teraz u kogos na scianie jako lniane przepocone trofeum)

Hmm..a propo napoju ktory zaczal swoja runde kolo obozu Krotoszyna... kto to pedzil albo z jakiego reaktora zlal chlodziwo ????? smile.gif efekty pirotechniczne daly rade... yes.gif czy juz ktos wykorzystal to jako paliwo ?? ..i przyznac mi sie kto to produkuje...kupie kazda ilosc pijacy.gif

Dzieki Tadzik i Slawek...dalista rade ovation.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.