Czo³em
Mija ju¿ tydzieñ od zakoñczenia XI Turnieju Rycerskiego o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na Zamku w Liwie, my¶lê i¿ pasowa³oby abym doda³ kilka s³ów od siebie. Dziêkujê dru¿ynom, rzemie¶lnikom i osobom indywidualnym, które pojawi³y siê na tegorocznej imprezie. W szczególno¶ci chcia³bym bardzo podziêkowaæ za przybycie i pomoc, któr± otrzymali¶my od
Grzegorza i ca³ego obozu zakonnych ( nie jestem w stanie Was wymieniæ indywidualnie gdy¿ mam Was zg³oszonych jako obóz zakonnych i nie posiadam ¶ci±gi z nazwami grup), jak co roku, konkretnie, punktualnie, ¿yczliwie i pracowicie tak mogê okre¶liæ Wasz± ekipê,
WIELKIE DZIÊKI. Grzesiu dla mnie osobi¶cie najwiêksz± radoch± by³a aukcja dla Daniela, wiesz o tym i¿ mia³em wielkiego pietra czy licytacja wypali, a ona przeros³a moje naj¶mielsze oczekiwania, doskonale sprawdzi³e¶ siê w roli prowadz±cego, gratulujê. Serdecznie dziêkujê wszystkim darczyñcom przedmiotów na licytacjê zaczynaj±c od rzemie¶lników, grupy, a koñcz±c na osobach indywidualnych, chylê przed Wami czo³a. W piêkny sposób pokazali¶my i¿ potrafimy siê zjednoczyæ i nie jest nam obojêtny los ludzki, w tym wypadku ¿ycie Daniela.
Bardzo dziêkujê tak¿e ekipom, które co roku pojawiaj± siê na naszym turnieju i wyró¿niaj± spo¶ród pozosta³ych grup wnosz±c du¿o wiêcej ze swej strony, swoim czynnym udzia³em w poszczególnych konkurencjach, pozwalacie aby ten turniej móg³ siê odbyæ i by³ nader atrakcyjny dla nas jak i dla widzów. Tu chcia³bym podziêkowaæ w szczególno¶ci;
Canabis Dei, Routiers, Orszakowi Trubadura Kakofonixsa, Grupie Szymona Soko³owskiego z Miñska i Stalowemu Li¶ciowi - WIELKIE DZIÊKI.
Przyszed³ czas, abym podziêkowa³ moim siostrom i braciom za wspóln± organizacjê turnieju. Podziêkowanie dla
Romana i ca³ej ekipy zamku .
Janek, Ania, Ilona dziêki Wam nie my¶lê przynajmniej o jednej rzeczy podczas turnieju - czy towarzystwo bêdzie najedzone, jak zwykle ogarniête wszystko na pe³n± szóstkê.
Emilka przesz³a¶ siebie, matka trzy tygodniowego brzd±ca zapierdziela³a w kuchni, szacun.
Wiktor, Borsuk, Przemek, £ysy, PJ, jak co roku sami szukali¶cie pracy i ogarnêli¶cie co do Was nale¿a³o, a przy okazji jeszcze kilka innych spraw.
Ryba wyduma³e¶ i poprowadzi³e¶ dwójki, które zda³y rewelacyjnie egzamin - BRAWO.
Rafa³, Marek, Artur wiem, ¿e wam grza³o, ale ogarnêli¶cie stanowiska.
Ania wraz ze swoj± ¶wit±, bardzo pomys³owo poprowadzi³y¶cie turniej bardów (wiem- pomaga³y¶cie równie¿ w kuchni), który cieszy³ siê du¿ym uznaniem rekonstruktorów oraz widzów - SUPER.
Janusz, dziêki za jednoosobow± firmê ochroniarsk±.
Mateusz i Micha³ dziêki za przed turniejow± pomoc w sprawach nader wa¿nych, a których ja ju¿ nie by³em w stanie ogarn±æ.
Karolina, Helmans, administracja zda³a po raz kolejny egzamin. Na koniec zostawi³em sobie
Kamila, który dziêki Bogu nie odstêpowa³ na krok ode mnie i pomóg³ mi w wielu sytuacjach. Serdecznie Wam dziêkujê, a za rok proszê o tyle samo b±d¼ ciut wiêcej,
hahaha tym samym zdradzi³em siê ¿e nie wymiêkli¶my do koñca i za rok organizujemy imprezê.
Osobi¶cie mamy trochê niesmak co do niektórych grup, które popisa³y siê wybitn± fantazj± podczas przesy³ania do mnie zg³oszeñ lub wype³niania formularzy zg³oszeniowych, pod k±tem brania udzia³u w poszczególnych konkurencjach, gdzie nie by³o ¿adnego prze³o¿enia na faktyczny ich start w turnieju.
Misza w zwi±zku, z tym i¿ doszed³em ju¿ do siebie to mo¿esz podes³aæ smoczyce.