Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Projekt "1196-1235"
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Stron: 1, 2
jasmin
CYTAT(brat grucha:) @ 19:25 20.04.2012) *
Dlaczego robicie te imprezy tak w *** daleko?:P Zróbcie co¶ w lubuskim:P

na razie jest jasno pomarañczowe ¶wiat³o ale bêdzie blisko:D
Lady Draconia
Ze swojej strony równie¿ gor±co zapraszam do Projektu smile.gif sama nale¿ê od niedawna, pod koniec lipca pojadê na sw± pierwsz± projektow± imprezê do Kalisza, której szczerze powiedziawszy, nie mogê siê ju¿ doczekaæ.
Je¶li masz ju¿ do¶æ sztampowych turniei z jednym i tym samym planem, do³±cz do nas - masz szansê prze¿yæ przygodê swego ¿ycia! Ludzie s± mili, zawsze s³u¿± rad± i pomoc±, a Pan Krzysiek w ogóle nie gryzie - wbrew obiegowym plotkom^^ Na wjazd dosta³am kredyt zaufania i potraktowano mnie bardzo sympatycznie, podes³ano linki do rzemie¶lników, powiedziano co mog³abym zmieniæ na lepsze.
Polecam i z ca³ego serca zapraszam! smile.gif

Lady Draconia/Joanna z Jeziorny
Indar
W ramach projektu w dniach 7-9 czerwca robimy ma³± wyprawê "Tropy wiod± przez Jurê". W skrócie: dwie grupy - jedna wyrusza z kilku godzinn± przewag± druga ich ¶ciga.
Datowanie oczywi¶cie TYLKO projektowe.
Mog± ucestniczyæ osoby spoza projektu, ale na zasadach w nim obowi±zuj±cych - weryfikacja itd.
Szczegó³y i zg³oszenia do tego pana:
http://www.freha.pl/index.php?showuser=15708

Przypominam równie¿ o zbli¿aj±cej siê imprezie w Kaliszu:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=25285
Z pewno¶ci± Pan Jaktor i Pan Bogus³aw napisz± co¶ wiêcej w nied³ugim czasie.

Zapraszam do rejestracji.
Mopas
witam wszystkich
jestem tu nowy aczkolwiek staram siê was podgl±daæ od jakiego¶ czasu.
Jako odtwórca jestem ca³kiem pocz±tkuj±cy, ale zajmujê siê tym tematem z troszkê innej strony od d³u¿szego czasu.
Czy mo¿ecie mi powiedzieæ gdzie i kiedy bêdzie najbli¿sza impreza w ramach "Projektu".
Jarl Ragnarr Thoresen
CYTAT(Mopas @ 15:43 02.06.2012) *
witam wszystkich
jestem tu nowy aczkolwiek staram siê was podgl±daæ od jakiego¶ czasu.
Jako odtwórca jestem ca³kiem pocz±tkuj±cy, ale zajmujê siê tym tematem z troszkê innej strony od d³u¿szego czasu.
Czy mo¿ecie mi powiedzieæ gdzie i kiedy bêdzie najbli¿sza impreza w ramach "Projektu".

Post wy¿ej, autorstwa Indara.

27-29.07.2012
Kalisz

http://www.freha.pl/index.php?showtopic=25285
Mopas
tyle to wiem
My¶la³em, ze wcze¶niej co¶ bêdzie siê dzia³o.

Ale dziêki za odpowied¼. smile.gif
Indar
Jest jeszcze wyprawa, za tydzieñ - patrz link.
Po Kaliszu mamy Wojnê Wieków i zaraz pó¿niej Mazovia/Pomerania. Sezon urlopowy siê koñczy ale nie imprezowy - planujemy jeszcze zrobiæ kilka imprez do koñca listopada. Z pewno¶ci± bêd± jeszcze ze dwie wyprawy, co¶ stacjonarnego i zapewne manewry w Czersku.
Indar
Promocji rysunkowej ci±g dalszy.
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Przypominamy o zbli¿aj±cej siê imprezie w Kaliszu. Zapraszamy równie¿ osoby spoza projektu - przyjed¿cie i zobaczcie jak to wygl±da od ¶rodka.
Pó¿niej Wojna Wieków, Mazovia/Pomerania - i z pewno¶ci± co¶ jeszcze!
Indar
Zapraszamy na nasz profil na FB:
http://www.facebook.com/pages/Projekt-1196...257461494363409

Kalisz ju¿ tu¿ tu¿.
Indar
Podczas pobytu w Kaliszu nakrêcili¶my krótki film promuj±cy:
https://www.youtube.com/watch?v=-oaEc4Uo2xs

End¿oj smile.gif
Mazovia i Wojna Wieków za pasem!
brat grucha:)
£adnie, ³adnie:). Nagranie mi siê bardzo podoba:). Bardzo klimatyczne, a¿ za przeproszeniem: "¿al d*** ¶ciska", ¿e nie by³o siê obecnym
smile.gif
Indar
Do napisów koñcowych wkrad³a siê pomy³ka - zapomnieli¶my o Bracie Brunonie (frehowy Yasha), który dzielnie wspiera³ grasantów.
Przepraszam, na nastêpnej imprezie wynagrodzimy t± zniewagê.
brat Bule
A i nie podziêkowali¶my jab³kom za dramatyczn± scenê ucieczki z kosza...
yasha
CYTAT
Do napisów koñcowych wkrad³a siê pomy³ka - zapomnieli¶my o Bracie Brunonie (frehowy Yasha), który dzielnie wspiera³ grasantów.
Przepraszam, na nastêpnej imprezie wynagrodzimy t± zniewagê.
jakos prze¿yje smile.gif
Indar
W ramach projektu w dniach 20-21 pa¿dziernika robimy kolejn± wyprawê po Jurze - "Tropy wiod± przez Jurê II".
Wygl±da na to ¿e tym razem uda nam siê zrobiæ dwie grupy i co za tym idzie jedna bêdzie ¶cigaj±ca, druga goni±ca. A wszystko to w piêknych okoliczno¶ciach przyrody.
Datowanie oczywi¶cie TYLKO projektowe.
Piotr h. Grzyma³a
Indar
W dniach 15-16 lutego zimowali¶my i trenowali¶my na kaliskim grodzie.

A w sierpniu tego roku czeka nas wyprawa do dalekiej Samary

Zapraszamy!
M¶cidróg
Napisz co¶ wiêcej,mo¿e XII w. kusznik siê z Wami wybierze:)
Roar
Moi drodzy wybaczcie ¿e siê wcinam z tym postem , ale pomy¶la³em ¿e byæ mo¿e kto¶ z was bêdzie zainteresowany moja propozycj±. A mianowicie organizuje w tym roku wyjazd na festyn historyczny na Litwie w miejscowo¶ci Alytus o wdziêcznej nazwie na polski "Wrota Jaæwierzy" datowanie tej imprezy do XII-XIII w.
wiêcej informacji siê pojawiaæ bêdzie na facebooku http://www.facebook.com/events/382805565160691/
je¶li s± jkie¶ pytanie proszê do mnie pisaæ lub dzwoniæ
Indar
Dziêki, dam cynk.
Ale patrz±c po zdjêciach z zesz³ego roku to podane datowanie XII/XIII jest chyba tylko przy okazji.
Indar
Jako ¿e zbili¿aj± nam siê Projektowe Warsztaty w Kaliszu to z tej okazji ma³a grafika naszego Krzy¶ka

Poza tym w planach Pomerania (Sierpieñ), Turniej Okr±g³ego Sto³u (Wrzesieñ), Mazovia (Wrzesieñ/Pa¿dziernik), zapewne jaka¶ wyprawa i inne mniejsze imprezy. No i wielka wyprawa na Samarê, z której byæ mo¿e nie wrócimy.
Z powodu charakteru naszych imprez sporo z nich bêdzie w okresie powakacyjnym - tak by by³o ch³odniej.
LaCroix
Warsztaty w Kaliszu za nami, w moim mniemaniu impreza udana...
Fotogaleria z soboty i niedzieli:

https://plus.google.com/photos/102484722612...722612366734539
Indar
Proszê Pañstwa, wrócili¶my.

Ostatecznie dotarli¶my do Samary w 31 osób, droga pe³na by³a przygód i absurdów. £±cznie z cofniêciem z granicy polsko-ukraiñskiej i prób± (udan±) ponownej jej przekroczenia. Celnicy przyczepili siê do naszych "akcesoriów teatralnych" i nie chcieli nas z nimi wpu¶ciæ. Widok ca³ego naszego sprzêtu le¿±cego na granicy - bezcenny.
£±cznie przejechali¶my ok 5000km w obie strony, zwiedzili¶my Kijów (za dnia i noc±), poznali¶my fantastycznych ludzi i w koñcu byli¶my na jednej z najlepszych imprez na której zdarzy³o mi siê uczestniczyæ do tej pory.
Jak nas odebrali gospodarze najlepiej oddaje wpis jednego z organizatorów zrobiony w dniu dzisiejszym na naszym forum:
CYTAT
You just rocked the place! Waiting for you next year in greater numbers!!

Mo¿na powiedzieæ ¿e tak w³a¶nie by³o. Zdominowali¶my starcia, zajêli¶my 1 i 3 miejsce w "pi±tkach", pierwsze miejsce w "jedynkach", a nasza Mausza zostawi³a wszystkie konkurentki w tyle w konkursie strojów.
Zdjêcia wkrótce.
K
Indar
Dodatkowo podczas podró¿y obejrzeli¶my ca³± masê filmów nurtu kina ambitnego - Kanibal Holokaust, Sarnie ¯niwo, Dogma itd.
Tak, to by³ udany wyjazd.
W ogromnym skrócie podró¿ wygl±da³a tak (oczywi¶cie grafiki poczyni³ brat Krzysztof):

A tu bonus:
Indar
Za nami Samara, przed nami "Turniej Okr±g³ego Sto³u" w Kaliszu:

Flampard
We Wroc³awiu te¿ dzia³acie?
Tomasz Jesionek
Projekt to nie bractwo smile.gif To inicjatywa zrzeszaj±ca ludzi z ró¿nych grup (a tak¿e "wolnych strzelców" niezrzeszonych w ¿adnych grupach rekonstrukcji historycznej), chc±cych bawiæ siê wspólnie na wysokim poziomie. Imprezy organizowane s± w ca³ym kraju. Co do Wroc³awia, mieszka³ tam Claymor który jest w Projekcie ale chyba przeprowadzi³ siê gdzie¶ na Pomorze.
brat Bule
Wroc³aw to miêdzy innymi Atakan tez
Indar
O ile Ci siê nie zmieni³o i wci±¿ zale¿y Ci na odtwarzaniu zakonnego, i chcesz to robiæ na poziomie tak aby przypadkiem nie biegaæ w kawa³ku tuniki przewi±zanej sznurkiem to kontaktuj siê w³a¶nie z Atakanem:
http://www.freha.pl/index.php?showuser=6603
Ale ja bêdê Ciê namawia³ na ¶wieck± stronê. Chocia¿ zapewne za chwile odezwie siê nasza frakcja zakonna i bêdzie ci±gnê³a do siebie.
Flampard
CYTAT(Indar @ 08:47 09.09.2013) *
O ile Ci siê nie zmieni³o i wci±¿ zale¿y Ci na odtwarzaniu zakonnego, i chcesz to robiæ na poziomie tak aby przypadkiem nie biegaæ w kawa³ku tuniki przewi±zanej sznurkiem to kontaktuj siê w³a¶nie z Atakanem:
http://www.freha.pl/index.php?showuser=6603
Ale ja bêdê Ciê namawia³ na ¶wieck± stronê. Chocia¿ zapewne za chwile odezwie siê nasza frakcja zakonna i bêdzie ci±gnê³a do siebie.

Czyli wasz projekt polega na tym, ¿e kompletujecie ubiór, sprzêt itp. i je¼dzicie na imprezy? Jest jaki¶ rozk³ad tym imprez? (Wybaczcie mi, je¶lim g³upio spyta³, jam ¶wie¿ak).
Teyrnon
Wszystko co chcesz wiedzieæ znajdziesz na forum projektu. Tam poza ¼ród³ami masz zasady uczestnictwa, regulamin projektu, oraz kalendarz imprez..
Indar
Rysunkowe podsumowanie Turnieju Okr±g³ego Sto³u w Kaliszu:

Lion Heart
Zacny Przyjacielu!

Z przyjemno¶ci± wspieram Wasz± inicjatywê pozbawion± komercji wszelakiej, choæ mnie bezpodstawnie zarzucano na tym forum chêæ bycia objazdowym komerycjnym rycerzykiem...jak¿e nies³usznie... Choæ nasze (Formacja zbrojna ziem angielskich) datowanie oscyluje wokó³ lat 1297-1337 pisa³bym siê ewentualnie jako angielski ³ucznik z I po³. XIII w. bowiem ja akurat preferujê te wcze¶niejsze czasy. Z czasem te¿ zamierzam otworzyæ "sekcjê" XII/XIII z mojej inicjatywy jako drug± w naszej formacji, ale potrzebujemy wiêcej ludzi ni¿ na razie mamy w sk³adzie. Czy ³ucznik Wam siê zda, czy nie, wrócimy mam nadziejê do tematu na pocz przysz³oego sezonu, bowiem wci±¿ gnêbi mnie uporczywa bokserska kontuzja ³okcia lewego... Moze robice te¿ imprezy zimowe...?

pozdrawiam RR
Konrad (Lion Heart)
Tomasz Jesionek
CYTAT
Czy ³ucznik Wam siê zda, czy nie

£ucznicy jak najbardziej, w naszej zabawie lataj±ce pacynki nie s± tylko "t³em", trafienie tak± strza³± równie¿ zadaje punkt i "posy³a do grobu" (czyli wy³±cza z zabawy na pó³ godziny respawnu) icon_wink.gif Projekt jest otwarty dla ludzi, którzy chc± odtwarzaæ prze³om XII/XIII i pierwsz± po³owê XIII i chc± robiæ to dobrze, obojêtnie czy zbrojny czy ³ucznik czy nawet pastuszek, ka¿dy znajdzie co¶ dla siebie. Najwa¿niejsze by trzymaæ poziom smile.gif
Pozdrawiam
Lion Heart
Przecie¿ nikt nikgo nie zamierza krzywdziæ ow± strza³±smile.gif Pacynki jak najbardziej. Nie wiem tylko czy ³uk Bisoka 28 kg nie bêdzie za mocny... w sumie ba³ym siê do kogo¶ z niego wymierzyæ i strzeliæ. Bêdê ¶ledzi³ temat;)
P.S.
My tu mamy inicjatywê grupy konno-pieszej z koñca XIII w, choc nie wszystim siê ten pomysl podoba³, zarzucano nam jakie¶ absurdy i wk³aano w usta tre¶ci niewypowiedziane;)
pozdrawiam
Lion Heart
Indar
Bisoki niestety odpadaj±, akceptujemy tylko "naturale". Tak samo jak wymagamy nitowanek, a w niedalekiej przysz³o¶ci przerzucamy siê na tarcze drewniane.
To tak w skrócie.
Viator
Z Waszego og³oszenia:

CYTAT
Chcemy na dobr± sprawê robiæ to co inne bractwa w ruchu rycerskim
A my akurat nie.

CYTAT
du¿o wiêcej czasu i wysi³ku ni¿ zakupienie na allegro miski, kubka czy kaletki
Nigdy w ¿yciu nie widzia³em na Allegro kaletki odpowiedniej dla Polski na prze³om XII i XIII wieku, a ¶ledzê temat od 12 lat; owszem, w tym czasie kilkakrotnie mo¿na by³o kupiæ poprawne kaletki na XV wiek i kilka razy na okres wikiñski. W sta³ej sprzeda¿y, tak aby kupiæ bez straty czasu i wysi³ku, nie ma nic.

CYTAT
Co nas nie interesuje:
(...)
Podej¶cie ultrahistoryczne z cyklu: "nie mo¿esz mieæ takiego czy innego naczynia, bo nie ma na to potwierdzenia w postaci wykopaliska na terenach Anglii z tamtego okresu".
No có¿, to raczej nie znajdziecie dla siebie miejsca w Projekcie z takim nastawieniem.

U nas w Projekcie nie jest mile widziany ¦l±zak z kubkiem z Mazowsza i vice versa.

Zanim wiêc zg³osicie akces poleca³bym Wam rozejrzeæ siê nad naczyniami z tego konkretnego rejonu Anglii, z którego pochodz± odtwarzane przez Was postacie. I nie zapomnijcie o materiale: o ile w Polsce w tym czasie królowa³a obtaczana ceramika ceglasta i miejscami siwiona, z ¿ó³tych lub czerwonych glin ¿elazistych, bo tylko takie s± na naszym polodowcowym terenie dostêpne odkrywkowo, schudzana czêsto drobnym t³uczniem granitowym (ze skandynawskich g³azów narzutowych, bo to one i tylko one s± ¼ród³em granitu na Ni¿u ¦rodkowoeuropejskim) - im pó¼niejszy wiek, tym drobniejszym i lepiej odsianym, o tyle w Anglii sytuacja wygl±da³a ca³kiem inaczej.

Tak wiêc zacznijcie od ¶ci±gniêcia i przeczytania kompletu opracowañ z wykopalisk w Tamizie (seria wyd. przez Museum of London) i Yorku, a potem wrócimy do tematu...

Pozdrawiam!
Rafa³ Pr±dzyñski
Viatorze : Przet³umacze znaszego na Polski - ty bedziesz wiedzial oco chodzi. bigsmile2.gif

"Bycze Oko" !!!!
Viator
:bardzo g³êboki uk³on: smile.gif
Lion Heart
Tak wiêc zacznijcie od ¶ci±gniêcia i przeczytania kompletu opracowañ z wykopalisk w Tamizie (seria wyd. przez Museum of London) i Yorku, a potem wrócimy do tematu...

Przyjacielu... nie musimy wracaæ do tematu, bo my w nim ju¿ siedzimy.smile.gif

Indar
Przed nami wyprawa po Jurze, czyli kolejna edycja "Tropy Wiod± Przez Jurê". Termin - 19/20.10
W programie:
- spanie w jaskiniach
- zrzucanie Boles³awa Gesslera ze szczytu
- robienie mlecznej polewki
- tropienie rozbójników
- i marsz. d³uuugi marsz.

Chêtnych zapraszamy do rejestracji na forum PD.
Indar
Czemu nie przypominacie ¿e mia³em napisaæ podsumowanie wyjazdu na Samarê? W ogóle ¿adnych zdjêæ nie do³±czy³em, skandal!
http://vk.com/albums-30578984
https://www.facebook.com/alex.sidjackob/med...0007&type=1
https://www.facebook.com/oleg.manaenkov/med...3791&type=1
https://www.facebook.com/krzysztof.lipinski...5064&type=3
http://www.youtube.com/watch?v=_PG37MxT-p8...lpage&t=277
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4...7661&type=1

Jakbym nie zamie¶ci³ opisu naszego wyjazdu w przeci±gu kilku dni to proszê mi przypomnieæ!
K.
Teyrnon
Bylo piêknie, momentami srogo i zdecydowanie bym to jeszcze raz powtórzy³ mimo niedogodno¶ci podró¿y. Zostali¶my przez Rosjan piêknie przyjêci. Impreza w Samarze je¶li ja prze³o¿yæ na nasz grunt by³aby odpowiednikiem naszego XIII-tkowego Czerska.
ArturoGno
Witam serdecznie . Bardzo podoba mi siê pomys³ jakim kieruje siê Projekt i chcia³bym zadaæ kilka pytañ. Czy kto¶ z was móg³ by zweryfikowaæ mój strój i doradziæ co robiê ¼le i jak mam to poprawiæ?
Libu¹e
Zazwyczaj robi to grupa weryfikatorów przy zg³oszeniach do projektu smile.gif
Indar
Najpro¶ciej jest zarejestrowaæ siê na forum - bêdziesz mia³ wtedy dostêp do miejsca gdzie bêdziesz móg³ pytaæ. Tylko mam pro¶bê, ostatnimi czasy mamy wielki problem z botami, nowych u¿ytkowników aktywujemy rêcznie i zdarza siê ¿e kogo¶ przegapimy po¶ród botów - st±d proszê po rejestracji daæ znaæ.
Ewentualnie zapraszam na PW, udzielê wiêcej informacji.
ArturoGno
Zarejestrowa³em ju¿ siê w PW poda³em swój nick
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.