Witam!
Od siebie chcia³abym serdecznie podziêkowaæ i pogratulowaæ wszystkim uczestnikom Liwskiego Turnieju Bardów, którzy mimo nieplanowanych utrudnieñ i ogromnego po¶lizgu czasowego dopisali wyj±tkowo licznie. Przepraszam, ¿e musieli¶cie tyle czekaæ na swoje piêæ minut, ale nie mia³am najmniejszego wp³ywu na t± zmianê w programie.
Niezorientowanym przypomnê, ¿e turniej rozpocz±³ siê po 24-tej i skoñczy³ ko³o 3 w nocy, a najwytrwalsi Bardowie bawili siê przy ognisku do bia³ego rana! Chwa³a im, chwa³a po trzykroæ!
Dziêkujê Wam, za Wasz± wytrwa³o¶æ i wspania³± zabawê do samego koñca, oraz za to, ¿e nawet wtedy, gdy liczebno¶æ publiczno¶ci wraz z up³ywem czasu zmala³a niemal¿e do zera, nie stracili¶cie chêci walki o Z³ot± Lutniê I Liwskiego Turnieju Bardów.
Chylê czo³a przed Waszym zapa³em i zdolno¶ciami, bo poziom turnieju znacz±co przerós³ moje oczekiwania.
Kakofoniksie, Vocan, Veno, Odrinie, Rafale, Bartusiu, Czaku, Wied¼mo, Hobbicie, Arturze, Michale W³óczêgo, Romanie i jego zacna kapelo, dziêki Wam do samego koñca nie straci³am wiary w sens tego co robiê.
Na osobne podziêkowania zas³uguj± koledzy z zespo³u Roderyk, którzy towarzyszyli nam przez ca³y turniej jako dzielni jurorzy i zamknêli wystêpy uczestników swoj± zacn± muzyk±;
Ijon - równie¿ wytrawny juror, który choæ wprowadzi³ troszkê zamieszania z zasadami turnieju, urozmaici³ go tym samym; oraz moje wierne kole¿anki z zespo³u Trobairitz, które mimo zw±tpienia, ¿e w ogóle turniej siê odbêdzie, nie zostawi³y mnie choæby na chwilê samej. Bez Waszej pomocy Turniej pewnie by siê nie odby³. Wam Wszystkim równie¿ Chwa³a po trzykroæ!
Jeszcze raz przepraszam za wszelkie niedoskona³o¶ci Turnieju Bardów i mam nadziejê, ¿e widzimy siê za rok!
Ania z Liwa
P.S. By³abym zapomnia³a, Szanowna publiczno¶ci Turnieju Bardów, wiem, ¿e by³o Was ca³kiem sporo, Wam równie¿ wielkie dziêki za wytrwa³o¶æ.
;)
To samo tyczy siê przemi³ych Panów akustyków, których praca mia³a siê skoñczyæ d³ugo d³ugo wcze¶niej, a mimo to cierpliwie czekali koñca, nie poganiaj±c nas.
Mam nadziejê, ¿e nie pominê³am nikogo.
;)