Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: X Turniej Rycerski o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na zamku w Liwie
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2, 3
Seba Liw
CYTAT(Robert Szatecki @ 00:50 16.08.2011) *
Hej, czy mo¿na zasugerowaæ ¿eby w tym roku osob±, która rozpocznie wybieranie przeciwników w turnieju by³ zwyciêzca poprzedniego roku. W zesz³ym roku o ma³y w³os w pierwszej rundzie nie musia³bym siê biæ z bratem b±d¼ Martinem co by³o trochê absurdalne. Osoba zwyciê¿aj±ca w pojedynku wskazuje kolejnego zawodnika, który wybiera sobie przeciwnika. Przy za³o¿eniu, ¿e i tak wszyscy zawodnicy znajduj± siê ko³o szranek i musz± za³o¿yc tylko he³m, rêkawice tarcze i miecz to takie rozwiazanie nie spowalnia zbytnio turnieju a te¿ jest najbardziej klimatycznym i czytelnym rozwi±zaniem dla widzów. Proponowa³bym tak¿e zwiêkszenie szranek, z jednej strony ³atwiej siê w nich bêdzie biæ z drugiej im wiêksze szranki tym wiêcej ludzi dobrze widzi walkê.

Czo³em
Szranki pozostaj± tej samej wielko¶ci co zwykle, generalnie nie widzê ¿adnego absurdu w wyznaczaniu przez osobê obc±, ot taki los.
Pozdrawiam
Robert Szatecki
Kretyñskie jest je¿eli w gruncie rzeczy walka fina³owa odbywa siê na pocz±tku turnieju.
Seba Liw
CYTAT(Robert Szatecki @ 20:50 16.08.2011) *
Kretyñskie jest je¿eli w gruncie rzeczy walka fina³owa odbywa siê na pocz±tku turnieju.

Nie rozumiem, to znaczy ¿e pary maj± byæ tak dobierane aby¶cie Wy nie daj Bo¿e nie wpadli na siebie, to chyba ¿art. A je¿eli nie pasuj± Kretyñskie zasady, to bardzo mi przykro, ale to my organizujemy turniej i to my decydujemy jakie zasady na nim obowi±zuj±. Wszyscy s± równo traktowani i nie bêdzie ¿adnych wyj±tków, dla mnie mo¿ecie spotkaæ siê w pierwszej walce, los tak chcia³, a co z pozosta³± reszt± s± w czym¶ gorsi od Ciebie, ¿eby zasady uk³adaæ pod Twoje dyktando, bo niechcesz siê spotkaæ z bratem lub Martinem w pocz±tkowej walce, a gdzie jest zapisane ¿e trzej macie byæ w finale, trochê pokory.
Krzysztof Szatecki
Ludzie nie po to je¿d¿± na turnieje aby w pierwszej rundzie spotkaæ siê z swoim codziennym sparingpartnerem co mieszka w budynku obok.... Ci co trenuj± ca³y rok wiedz± o czym mówiê, teoretycy nie.

"a co z pozosta³± reszt± s± w czym¶ gorsi od Ciebie, ¿eby zasady uk³adaæ pod Twoje dyktando"

a tu mnie rozbawi³e¶... gadania o robieniu zasad pod Roberta jest ¶mieszne. S±dzê ¿e ka¿demu zale¿y aby powalczyæ z nowymi osobami, lub chocia¿ z osobami z którymi rzadko siê walczy a nie z kolegami z podwórka.

"gdzie jest zapisane ¿e trzej macie byæ w finale, trochê pokory."

hehe... nigdzie tak nie jest zapisane i w ¿adnej wypowiedzi Robert tego nie powiedzia³. Interpretacja niezwyk³a. Chodzi o to aby walka fina³owa by³a najlepsz± walk± turnieju a nie ¿e w finale spotyka siê "najlepszy" z "najwiêkszym szczê¶ciarzem", bo "najlepszy" pokona³ po drodze zawodników co powinni byæ na 2,3, i np 4 miejscu. Je¿eli chcesz aby pierwsze miejsce by³o dawane za umiejêtno¶ci a 2 i 3 za szczê¶cie w losowaniu, to proszê bardzo. Tylko siê nie zdziw je¶li walka fina³owa bêdzie na niskim poziomie.
Mateusz z Grójca
robicie z ig³y wid³y.

sztotowanie zanim siê w ogóle turniej zacz±³..
Mighty Gacek
CYTAT(Krzysztof Szatecki @ 10:24 17.08.2011) *
Tylko siê nie zdziw je¶li walka fina³owa bêdzie na niskim poziomie.

Skoro kto¶ tam dojdzie to raczej nie bêdzie niski poziom
Rybeñka
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 10:52 17.08.2011) *
robicie z ig³y wid³y.

sztotowanie zanim siê w ogóle turniej zacz±³..

hehehe, no w³a¶nie, a zasady nasze to liwskie zasady i takie pozostan±.

Zapraszamy do wspólnej gry i zabawy bigsmile2.gif crazy.gif bum.gif
Viator
Generalnie na to w ogóle nie ma rady. Je¿eli siê gdziekolwiek w sporcie stosuje system pucharowy to wówczas w ogóle nie ma sensu podawanie klasyfikacji dalszych miejsc. System pucharowy (czy ka¿dy oparty na podobnych "skróconych" zasadach a nie na grze ka¿dy z ka¿dym i podliczeniu punktów) umo¿liwia bowiem WY£¡CZNIE sprawiedliwe ustalenie kto jest pierwszy (najlepszy). Wystarczy sobie zrobiæ i prze¶ledziæ prosty model matematyczny zeby siê przekonaæ ¿e w takim systemie mo¿e siê zdarzyæ ¿e np. za³ó¿my przy 50 zawodnikach, o trzecie i czwarte miejsce walczyæ bêd± drugi i trzeci co do "jako¶ci" zawodnicy, a o pierwsze i drugie miejsce (walka fina³owa) - walczyæ bêd± najlepszy z dwudziestym pi±tym. I ten zawodnik, który w systemie "ka¿dy w ka¿dym" by³by na punkty dwudziesty pi±ty zajmie drugie miejsce a ten który by³by w systemie "ka¿dy z ka¿dym" drugi - czyli o niebo lepszy od tamtego - dostanie trzecie miejsce. I trudno. Ca³y ¶wiat tak robi.
Borsuk-Liw
Tak sobie pomy¶la³em, ¿e mo¿e przydaæ siê program (je¶li nie zajrzeli¶cie na www.bractwo-liw.pl) :

Program X Turnieju Rycerskiego „O Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny”

Sobota (20.08.2011 r.)
10:30 Uroczyste rozpoczêcie turnieju
11:15 Turniej ³uczniczy
11:30 Turniej bojowy
12:45 Turniej kuszniczy
14:00 Bieg dam
15:00 Bieg plebejski*
18:15 Bitwa o zamek
19:30 Chodzenie po ogniach*
20:00 Koncert zespo³u „Roderyk”
21:00 Turniej bardów
21:45 Nocne manewry artyleryjskie
22:30 Taniec ognia
23:45 Taniec z pochodniami
24:00 Pokazy sztucznych ogni

Niedziela (21.08.2011 r.)
10:30 Pokaz tañca i stroju
11:15 Fina³ turnieju bojowego
12:00 Mecz Liw vs Reszta ¦wiata*
12:20 Bitwa balonowa*
12:30 Zapasy na tratwach
13:00 Walki rycerzy konnych
13:50 Przedstawienie „¯ó³ta Dama”
14:30 Bohurt (walki grupowe)
16:00 Uroczyste zakoñczenie turnieju
Seba Liw
CYTAT(Krzysztof Szatecki @ 10:24 17.08.2011) *
Ludzie nie po to je¿d¿± na turnieje aby w pierwszej rundzie spotkaæ siê z swoim codziennym sparingpartnerem co mieszka w budynku obok.... Ci co trenuj± ca³y rok wiedz± o czym mówiê, teoretycy nie.

"a co z pozosta³± reszt± s± w czym¶ gorsi od Ciebie, ¿eby zasady uk³adaæ pod Twoje dyktando"

a tu mnie rozbawi³e¶... gadania o robieniu zasad pod Roberta jest ¶mieszne. S±dzê ¿e ka¿demu zale¿y aby powalczyæ z nowymi osobami, lub chocia¿ z osobami z którymi rzadko siê walczy a nie z kolegami z podwórka.

"gdzie jest zapisane ¿e trzej macie byæ w finale, trochê pokory."

hehe... nigdzie tak nie jest zapisane i w ¿adnej wypowiedzi Robert tego nie powiedzia³. Interpretacja niezwyk³a. Chodzi o to aby walka fina³owa by³a najlepsz± walk± turnieju a nie ¿e w finale spotyka siê "najlepszy" z "najwiêkszym szczê¶ciarzem", bo "najlepszy" pokona³ po drodze zawodników co powinni byæ na 2,3, i np 4 miejscu. Je¿eli chcesz aby pierwsze miejsce by³o dawane za umiejêtno¶ci a 2 i 3 za szczê¶cie w losowaniu, to proszê bardzo. Tylko siê nie zdziw je¶li walka fina³owa bêdzie na niskim poziomie.

Generalnie cieszê siê ¿e Ciê rozbawi³em.
S³uchaj, przyje¿d¿a na nasz turniej zgrana zajebista grupa zakonnych w ilo¶ci ponad 70 -walcz±cych znaj± siê jak ³yse konie walcz± ze sob± i uwa¿asz ¿e kto¶ z nich wpad³ na pomys³, aby poprosiæ nas o rozwa¿ne dobieranie partnerów do walki tak, aby nie wpad³ na swego kumpla bigsmile2.gif ?????????????

Chyba nie chcesz wyczytaæ z wypowiedzi swojego brata pewnych faktów, bo jak wó³ napisa³ i¿ o ma³y w³os nie wpad³ na Ciebie i Martina i kretyñskie jest je¿eli walka fina³owa odbywa siê na pocz±tku turnieju. Interpretacja bardzo prosta, jak sama wypowied¼.

Mo¿e w takim razie lepiej niech bojówka siê nie odbêdzie, bo po co marnowaæ czas skoro Wy i tak ju¿ wiecie kto bêdzie w finale, wystarczy losowanie komu pier¶cieñ i cze¶æ czapka na g³owê.

Jeszcze raz zaznaczam ¿e takie s± zasady a nie inne i nikt ich nie zmieni. Je¿eli regulamin Wam nie pasuje, przykro mi, ale jest mnóstwo turniejów na terenie naszego kraju i nie musicie siê mêczyæ z upierdliwymi Liwskimi zasadmi.
Grze¶ko z Osiêcin
Có¿, klimat dyskusji nie jest mo¿e najlepszy, ale ja z ze swojej strony, jako osoby, niestety dla siebie nieobecnej. ¿yczê Wam WSZYSTKIM dobrej zabawy.
Pozdrawiam
Hub
Jakby by³o wam potrzeba sêdziego jakiego¶ to s³u¿ê swoj± osob±, jako cz³owiek w wieku przed-emerytalnym nie chce mi siê biæ przez ca³y dzieñ w sobotniej bojówce smile.gif
Robert Szatecki
Czy ja proponowa³em ustawienie turnieju? Zaproponowa³em tylko sposób do wybrania pierwszej osoby wybieraj±cej. Ewentualny czarny koñ turnieju i tak sobie poradzi. Nie podoba siê taka koncepcja to nie - masz racjê, ¿e to wasz turniej.
Seba Liw
CYTAT(Robert Szatecki @ 23:43 17.08.2011) *
Czy ja proponowa³em ustawienie turnieju? Zaproponowa³em tylko sposób do wybrania pierwszej osoby wybieraj±cej. Ewentualny czarny koñ turnieju i tak sobie poradzi. Nie podoba siê taka koncepcja to nie - masz racjê, ¿e to wasz turniej.

Robert
I oto chodzi³o, mamy ju¿ wszystko wyja¶nione, módlmy siê teraz tylko o dobr± pogodê i bawmy siê przez te dwa dni do bólu, z wielkimi u¶miechami na twarzach, bo na tym zawsze zale¿a³o naszemu bractwu organizuj±c ten turniej.

Hubert, nie rób z siebie emeryta bo ja ju¿ w takim razie jestem w wieku starczym, ale jak najbardziej skorzystam z Twojej oferty, wiela kolega bierze za tak± funkcjê bigsmile2.gif ?
Mateusz z Grójca
no to ja ju¿ siê z Hubertem co do finansów dogadam, a pó³s³ówkiem dodam, ¿e jestem w ¶wietnej formie i planuje wysoko zaj¶æ w tegorocznym turnieju.. ;)
Villentr
Seba mam tak± ma³e dwie uwagi co do chodzenia po ogniu, primo ¿eby zamieniæ to z bardami, bo o wiele lepiej to wygl±da kiedy jest prawie ciemno a secundo z udzia³em publiczno¶ci to ostro¿nie, na Grod¼cu w tym roku mia³em poparzonych 100% cywili g³ównie z powodu % we krwi.
Ale to ju¿ dogadamy na miejscu smile.gif

aaaa i bêdzie czas ¿eby zrobiæ turniej w³óczni? bo nie wiem czy braæ drzewce czy nie
Hub
CYTAT(Seba Liw @ 23:58 17.08.2011) *
Hubert, nie rób z siebie emeryta bo ja ju¿ w takim razie jestem w wieku starczym, ale jak najbardziej skorzystam z Twojej oferty, wiela kolega bierze za tak± funkcjê bigsmile2.gif ?

my¶lê ¿e siê dogadamy ;)
Seba Liw
Czo³em
No có¿, Broda chyba masz jak±¶ krótk± bródkê w tym roku, bo dzisiaj nie¼le nam przyla³o z góry, ale na tym koniec, jutro pogoda jak dzwon, a w niedzielê jak dwa dzwony.
Pozdrawiam
Viator
U mnie we wsi nawet by³ po¿ar od pioruna. Mo¿e ja te¿ powinienem zgoliæ brodê?...
Nie no, chyba ju¿ nie bêdzie powtórki, miejmy nadziejê.
Dobrej zabawy ¿yczê jak zawsze.
Andrzej/Viator
Tomek Kot
W imieniu Kompanii Najemnej TAURUS serdecznie dziêkujemy za wspania³± imprezê , ¶wietnych ludzi , i klimatyczn± ucztê. Gratulujemy organizatorom i mamy nadziejê na przysz³y rok. bigsmile2.gif
Borsuk-Liw
Wyniki Turnieju Bojowego:

Miejsce I - Robert Szatecki
Miejsce II - Krzysztof Olczak
Miejsce III - Krzysztof Boroñ

Wyniki Bohurtu:

Miejsce I - Cannabis Dei
Miejsce II - Excalibur
Miejsce III - Routiers

Wyniki Bitwy Balonowej:

Villentr - Borsuk 1:1 ;)

Pozdrawiam,
Borsuk z Liwa.

P.S. Mam pro¶bê o linkowanie do zdjêæ i filmów z Turnieju, bo mnie nie uda³o siê zrobiæ ani jednego zdjêcia w tym roku.
Villentr
W imieniu swoim oraz Hybrydy chcia³bym gor±co podziêkowaæ orgom za zaje....± imprezê
By³o zacnie i za rok znów was odwiedzimy
Hybryda nie mo¿e siê doczekaæ kolejnej mo¿liwo¶ci sponiewierania co poniektórych :P

Borsuk czekam na kolejna edycje balonowania :P

Przy okazji chcia³bym podziêkowaæ tym co pomogli chodziæ po ¿arach i wziêli w tym udzia³ (i jak tam stópki ca³e ? :P:P:P)
... oraz Grzesiowi i wszystkim zakonnym za ... ca³okszta³t

Nadzie¿a
Drodzy organizatorzy, dziêkujê Wam za kolejny udany turniej. smile.gif Pogodê zamówili¶cie ¶wietn±, walki trzyma³y w napiêciu, a uczta jak zwykle mistrzowska! :D

Filmiki z samojeden inscenizacji i bohurtu bêdê wrzuca³a na ten kana³ - http://www.youtube.com/user/GRHfortisMALUSZA?feature=mhee

K³aniam siê

Ma³usza z GHR "Fortis"
Rybeñka
smile.gif

Wszystkim dziewczynkom i ch³opcom mówiê DZIÊKUJÊ za pomoc.

i 2 piêknym panom turystom te¿, bo w pewnym momencie r±k zabrak³o do pracy i turysty pod¼wiga³y bigos smile.gif

Rozpisywaæ siê nie bêdê, bo w skrócie to by³o zajebi¶cie.
Kakofonix
Hej,
bardzo, bardzo udana imreza. Dopisa³a nawet pogoda: w sobotê ch³odek i wiatr idealne do walki w ciê¿kich blachach, w niedzielê s³oneczko do relaksowania siê.

Na szczególne wyrazy uznania zas³uguj± organizatorki i uczestnicy turnieju bardów: poziom wysoki i ta determinacja, której wymaga³ udzia³ w imprezie do trzeciej po pó³nocy!

Pozdrawiam, Andrzej

Rafa³ Grê¼likowski

CYTAT(Kakofonix @ 11:28 22.08.2011) *
Hej,
bardzo, bardzo udana imreza. Dopisa³a nawet pogoda: w sobotê ch³odek i wiatr idealne do walki w ciê¿kich blachach, w niedzielê s³oneczko do relaksowania siê.

Na szczególne wyrazy uznania zas³uguj± organizatorki i uczestnicy turnieju bardów: poziom wysoki i ta determinacja, której wymaga³ udzia³ w imprezie do trzeciej po pó³nocy!

Pozdrawiam, Andrzej

I tutaj Kakofoniksie siê z Tob± zgodzê w ca³ej rozci±g³o¶ci. Mo¿naby rzec ¿e determinacja bardów nios³a ich niczym zaprawiony w bojach koñ przez kolejne godziny sobotniego wieczoru i nocy - a¿ po cel smile.gif Szkoda tylko ¿e o 3 nad ranem nie by³o ju¿ choæby jednej osoby przyby³ej z zewn±trz publiczno¶ci. Za to gest Czakiego przy wrêczaniu nagród po stokroæ bêdê s³awi³ - niewielu jest dzisiaj takich go¶ci jak on !

Ponad to kuchnia wy¶mienita, atrakcji nie brakowa³o, pogoda - dla ka¿dego co¶ mi³ego smile.gif A za dnia t³umnie przyby³a publiczno¶æ ledwie siê mie¶ci³a przed zamkiem smile.gif

Na podkre¶lenie zas³uguje wystêp tancerzy ognia (siebie z Bartkiem nie liczê bowiem d³uga droga jeszcze przed nami). Zarówno grupa wystêpuj±ca jako pierwsza, jak i bractwo starogardzkie z wariatem Czakim na czele smile.gif Zachwycili i rozbawili publikê do ³ez zaprezentowanym przez siebie dzie³em ! Co¶ mi mówi ¿e to w³a¶nie oni zebrali najbardziej gromkie brawa publiczno¶ci w turnieju ! Kto by³ - ten wie jak mo¿na by³o siê ubawiæ smile.gif

Ale ¿e aparat nie raz mia³em przy sobie - na zdjêciach które Wam udostêpniam odnajdziecie przede wszystkim naszych dzielnych rycerzy w bojach na miecze tudzie¿ balony... smile.gif By³o na co popatrzeæ ! Odnajdujcie siê wiêc i radujcie !

https://picasaweb.google.com/11356521048960...iejRycerskiLIW#

Pozdrowienia dla wszystkich !
Rafa³
Krzysiek Boroñ
No có¿ mogê napisaæ smile.gif
By³o przezacnie, przemiodnie i w ogóle oh ah.
Dziêki wszystkim w imieniu naszej grupy, dla wszystkich którzy zorganizowali imprezê i z którymi bawili¶my siê przez te 3 dni.
Bêdziemy na pewno wracaæ - Liw jest sta³ym punktem sezonu smile.gif
Nie ma co siê rozpisywaæ - kogo nie by³o mo¿e tylko ¿a³owaæ :D
Monika ksf
CYTAT(Nadzie¿a @ 09:21 22.08.2011) *
Filmiki z samojeden inscenizacji i bohurtu bêdê wrzuca³a na ten kana³ - http://www.youtube.com/user/GRHfortisMALUSZA?feature=mhee
Czy w tej walce by³y dogrywki i jest jako¶ sklejona? Bo trwa ze 3 i pó³ minuty crazy.gif.
http://www.youtube.com/user/GRHfortisMALUS...u/3/9V6aYrUhNl0
Dominik Szlosarczyk
CYTAT(Monika ksf @ 18:37 22.08.2011) *
Czy w tej walce by³y dogrywki i jest jako¶ sklejona? Bo trwa prawie 4 minuty crazy.gif.

Walki trwa³y do 12 trafieñ.
nicoletta
Karolina vel Nicoletta vel Hybryda vel Andrzej DZIÊKUJE
by³o zacnie bigsmile2.gif

https://picasaweb.google.com/10551451391858...LIW1921VIII2011
lemil
Co za impreza :].
Ju¿ dawno siê tak nie wybawi³em. Chcia³em podziêkowaæ za za...ty turniej. Klimat jaki jest w Liwie to nie ma nigdzie. Podziêkowania dla dla ca³ej ekipy Liwskiej, dziewczynom za pyszne jedzonko bo wiem ile potu i serca w³o¿y³y w przygotowanie uczty oraz wszystkich posi³ków (by³o czuæ jedno i drugie ;P). Sebastianowi oczywi¶cie za zaproszenie i ch³opakom za pilnowanie podczas bojówki, bitwy i bohurtu. Na takie turnieje a¿ chce siê je¼dziæ. Oraz wszystkim z którymi mia³em okazjê poimprezowaæ i nie.

A teraz mi³a czê¶æ czas na wspomnienia.

https://picasaweb.google.com/11769870529152...CLLy94i8sqWj3gE

I cosik znaleziony w sieci

http://fotomazurek.pl/.

Mo¿e filmiki niebawem jak siê ogarnê do koñca.

Pozdrawiam i do zobaczenia za rok.
Robert Szatecki
CYTAT(Monika ksf @ 18:37 22.08.2011) *
CYTAT(Nadzie¿a @ 09:21 22.08.2011) *
Czy w tej walce by³y dogrywki i jest jako¶ sklejona? Bo trwa ze 3 i pó³ minuty crazy.gif.

Fina³owa walka trwa³a ponad 6 minut:). Naprawdê fajnie by³o powalczyæ w takiej konwencji.
Boguta z Bia³ej
¦wietny turniej, dobre walki, wspaniali ludzie i jak zawsze na Liwie najlepsza uczta.
Podziêkowania dla organizatorów i organizatorek tych widocznych i tych "za kulisami". Oby chcia³o siê Wam jeszcze organizowaæ przez d³ugie lata smile.gif
Anio³
Wybornie by³o. Jak ja lubiê liwski klimat - pola, rzeczka, miodne piwko, sympatyczne ludzie.
Uczta nad ucztami - nie do przejedzenia!!! Bigos by³ genialny!
Ogromne wra¿enie zrobi³ na mnie pokaz ogniokrêtek - a w³a¶ciwie pokazy. Wszystkie!!!
Niestety do ogni sztucznych nie dotrwa³am - ¶ciê³o mnie ¶wie¿e powietrze i trzeba by³o i¶æ spaæ.
Mi³o by³o sobie te¿ potañcowaæ i przy koniach siê polansowaæ ;)
Chillout pe³na gêb±! Chcê wiêcej aniol.gif
Dziêki orgom, za to ¿e im siê chce!
Seba Liw
Czo³em
Troszkê cz³owiek doszed³ do siebie i czas na podsumowanie z mojej strony. Bardzo przepraszam za jakiekolwiek niedoci±gniêcia z naszej strony mam nadziejê, ¿e nie by³o ich zbyt du¿o i by³y to tylko pojedyñcze niezbyt dra¿ni±ce przypadki. Generalnie poza sensacj± pi±tkow±, która w okolicach godziny 18-stej nawiedzi³a pola Liwskie, nie pojawi³o siê wiêcej utrudnieñ. Uwierzcie mi, ¿e przez t± pi±tkow± " pompê" widzia³em wszystko w czarnych kolorach, ale dziêki Bogu "góra" by³a dla nas ³askawa. Chcia³bym Wam wszystkim podziêkowaæ drodzy uczestnicy X Turnieju Rycerskiego o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na Zamku w Liwie, w naj¶mielszych oczekiwaniach nie s±dzi³em ¿e tak dobrze wyjdzie nam impreza. Najwa¿niejsz± pozytywn± rzecz±, któr± da³o siê zauwa¿yæ od razu by³a pozytywna atmosfera, wszystko minê³o pod has³em jednego WIELKIEGO U¦MIECHU i to by³o naszym celem, który uda³o siê osi±gn±æ oczywi¶cie dziêki Wam. Serdeczne dziêki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Ponadto, chcia³bym podziêkowaæ naszym druhom z Bytowa i £ukowa za artyleriê, która w doskona³y sposób zsynchronizowa³a siê z pirotechnik± zarówno na bitwie jak i nocnych manewrach, przepraszam, ¿e przerwa³em Wam biesiadê, ale warto by³o.
- Grzesiu, dziêkujê za Twoj± "natrêctwo" pod tytu³em -Seba w czym pomóc?, wiesz o tym jak ja ceniê takie gesty, o co nie poprosi³em to mia³em, czy to dziewczyny do kuchni czy te¿ grupê cywili na bitwê, koñcz±c na zgranej grupie walcz±cych. Wielkie podziêkowania dla Ciebie i Twoich ludzi, szkoda tylko ¿e musia³e¶ wcze¶niej wyjechaæ i nie mog³em oficjalnie podziêkowaæ Tobie podczas zakoñczenia turnieju. Chwa³a Zakonnym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Serdeczne podziêkowanie dla wszystkich uczestników pokazu tañca ognia, przedstawienie by³o niesamowite, w niektórych momentach by³o tak melancholijnie, ¿e prawie ³zy mi siê krêci³y w oczach. Natomiast pokaz ch³opaków ze Starogardu, by³ powalaj±cy w drug± stronê, Czaki wraz z kompanem poszed³ w kierunku kabaretu i to by³o doskona³e bigsmile2.gif , Rafa³ jak na cztery tygodnie treningu wypadli¶cie wy¶mienicie, dziêki za konkursy, które przygotowa³e¶ i poprowadzi³e¶.
Prawdopodobnie móg³bym jeszcze pisaæ i pisaæ i wszystkiego bym i tak nie wymieni³ bo co¶ na pewno mi umknê³o, moi drodzy dla mnie osobi¶cie by³o to najlepszy Liw jaki uda³o nam siê zoorganizowaæ do tej pory, takie te¿ opinie dostali¶my z Waszej strony jako uczestników, oraz ze strony publiki, uda³o siê wyeliminowaæ przerwy miêdzy poszczególnymi konkurencjami i dra¿ni±ce obsuwy, program by³ tak nabity i¿ nie odby³y siê trzy konkurencje, a ca³y czas siê co¶ dzia³o, natomiast zakoñczenie turnieju w niedzielê odbêbnili¶y o 18.30 tego te¿ jeszcze nie by³o w historii Liwskiego turnieju. Jeszcze raz wszystkim Wam dziêkujê, chylê czo³o przed Wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam

ps. Pozwólcie ¿e zamieszczê jeszcze tak± przewrotn± wypowied¼ Ijona, któr± zamie¶ci³ na stronie pomorskiej.

" Liw Ciê ¿ywi - Liw Ciê s³ucha - Liw Ciê nigdy - nie wy...... (o, kutfa, co¶ tu zamazane jest....)

pozdrawiam
Ijon "
Odrin
Salve Fratres et Sorores!

I ja w imieniu ca³ego swego Bractwa pragnê gor±co podziêkowaæ za wspania³a imprezê:

Organizatorom za wspania³e jedzenie, doskona³± organizacjê, konkurencje i zabawê
Hufcowi Zakonnemu za towarzystwo, imprezy do rana i atmosferê
Ijonowi i Trobairitz za organizacjê Turnieju Bardów vel Pie¶ni dawnych, oraz publice za wytrwa³o¶æ

I wszystkim tym wspania³ym ludziom z którymi mieli¶my okazjê wypiæ, powalczyæ i bawiæ siê przez ca³y turniej. Doskona³a impreza i ju¿ na pewno sta³y punkt obowi±zkowy co rok smile.gif

Pozdrawiamy!

Odrin
Mistrz Anai
Witam!

Od siebie chcia³abym serdecznie podziêkowaæ i pogratulowaæ wszystkim uczestnikom Liwskiego Turnieju Bardów, którzy mimo nieplanowanych utrudnieñ i ogromnego po¶lizgu czasowego dopisali wyj±tkowo licznie. Przepraszam, ¿e musieli¶cie tyle czekaæ na swoje piêæ minut, ale nie mia³am najmniejszego wp³ywu na t± zmianê w programie. dunno.gif Niezorientowanym przypomnê, ¿e turniej rozpocz±³ siê po 24-tej i skoñczy³ ko³o 3 w nocy, a najwytrwalsi Bardowie bawili siê przy ognisku do bia³ego rana! Chwa³a im, chwa³a po trzykroæ!
Dziêkujê Wam, za Wasz± wytrwa³o¶æ i wspania³± zabawê do samego koñca, oraz za to, ¿e nawet wtedy, gdy liczebno¶æ publiczno¶ci wraz z up³ywem czasu zmala³a niemal¿e do zera, nie stracili¶cie chêci walki o Z³ot± Lutniê I Liwskiego Turnieju Bardów.
Chylê czo³a przed Waszym zapa³em i zdolno¶ciami, bo poziom turnieju znacz±co przerós³ moje oczekiwania. aniol.gif

Kakofoniksie, Vocan, Veno, Odrinie, Rafale, Bartusiu, Czaku, Wied¼mo, Hobbicie, Arturze, Michale W³óczêgo, Romanie i jego zacna kapelo, dziêki Wam do samego koñca nie straci³am wiary w sens tego co robiê.

Na osobne podziêkowania zas³uguj± koledzy z zespo³u Roderyk, którzy towarzyszyli nam przez ca³y turniej jako dzielni jurorzy i zamknêli wystêpy uczestników swoj± zacn± muzyk±;
Ijon - równie¿ wytrawny juror, który choæ wprowadzi³ troszkê zamieszania z zasadami turnieju, urozmaici³ go tym samym; oraz moje wierne kole¿anki z zespo³u Trobairitz, które mimo zw±tpienia, ¿e w ogóle turniej siê odbêdzie, nie zostawi³y mnie choæby na chwilê samej. Bez Waszej pomocy Turniej pewnie by siê nie odby³. Wam Wszystkim równie¿ Chwa³a po trzykroæ!

Jeszcze raz przepraszam za wszelkie niedoskona³o¶ci Turnieju Bardów i mam nadziejê, ¿e widzimy siê za rok!

Ania z Liwa

P.S. By³abym zapomnia³a, Szanowna publiczno¶ci Turnieju Bardów, wiem, ¿e by³o Was ca³kiem sporo, Wam równie¿ wielkie dziêki za wytrwa³o¶æ. aniol.gif;)
To samo tyczy siê przemi³ych Panów akustyków, których praca mia³a siê skoñczyæ d³ugo d³ugo wcze¶niej, a mimo to cierpliwie czekali koñca, nie poganiaj±c nas.
Mam nadziejê, ¿e nie pominê³am nikogo. szczerba.gif;)
yaqbick
Aniu!

Nie bêdê ukrywa³: Turniej bardów by³ absolutnie fantastyczny i jak dla mnie stanowi³ najlepsz± czê¶ci± ca³ego turnieju. Wspania³a, kameralna atmosfera, wyrównany poziom uczestników, rewelacyjna publika, poturniejowe jam session- to wszystko da³o m niezapomnian± zabawê i takiego kopa, ¿e w koñcu popracujê nad w³asnym g³osem. Wielkie uk³ony dla Ciebie, ca³ego Trobairitz i wszystkich wymienionych zaanga¿owanych w organizacjê imprezy.

Ale ¿eby nie by³o, pozosta³e konkurencje te¿ wypad³y genialnie. Jestem w ogóle pod wra¿eniem ich ró¿norodno¶ci- bitwa balonowa, chodzenie po roz¿arzonych wêglach, rewia mody ¶redniowiecznej- no po prostu ekstra! A ju¿ nie wspomnê o biesiadzie. Chyba tylko ta w Lusowie by³a równie rewelacyjna. Za to wszystko wielkie dziêki dla orgów za ich trud i zaanga¿owanie.

Teraz indywidualnie

Seba- wielki szacun dla Ciebie za zaproszenie, miejsce w obozie, jad³o, napitek i twój gigantyczny wk³ad w to ¿eby ten turniej by³ najlepsz± imprez± w tym sezonie. By³em na nim po raz pierwszy, a dziêki temu co zobaczy³em, wiem ¿e przyjadê jeszcze wielokrotnie.

Aniu- co prawda po raz drugi, ale jeszcze raz dziêkujê za turniej bardów, miejsce w namiocie, wspólne ogniska i w ogóle za to ¿e mi powiedzia³a¶ o ca³ej imprezie. Mam nadziejê ¿e po tym wszystkim wyci¶niesz z siebie jeszcze wiêcej energii ni¿ wody z kiecki po naszej przeprawie przez Liwiec.

Robercie- dziêki za ugoszczenie w³óczêgi w burzliw± noc

Paniom z kuchni za wyborne jad³o i jego równie wyborn± dystrybucjê.

Cha(u)ck- dziêki za znakomity taniec ognia i wspó³zawodnictwo na turnieju bardów. Piszesz ¶wietne teksty. Tak trzymaæ!

Kakofonixowi dziêkujê za pomoc w ogarniêciu g³osu i gratulujê ¶wietnych wyników w konkurencji w rzutu mieczem.(na czas)

Wszystkim, których nie wymieni³em, dziêkujê za wspólnie spêdzony czas. To by³ najlepszy turniej w moim ¿yciu!

Bij, bij, bij ¯mudzina!

PS, zaraz po turnieju wyruszy³em na dalsz± w³óczêgê- do £om¿y. Siedzê sobie w³a¶nie na kompie u Pana Indara i zastanawiam siê czy nie zrobiæ czego¶ szatañskiego
Callista
I ja podziêkujê za wspania³y turniej. Mi³o mi, ¿e po 3 letniej przerwie, mog³am znów poczuæ ten niesamowity klimat. Szczególne podziêkowania dla pi±tkowej ekipy imprezowej smile.gif

A tu garstka moich zdjêæ.
Mam nadziejê, ¿e za rok te¿ siê spotkamy
https://picasaweb.google.com/10582845917065...gCObcuPv2nPWQHg
LIWIEC
CYTAT(Seba Liw @ 17:35 23.08.2011) *
Czo³em
Troszkê cz³owiek doszed³ do siebie i czas na podsumowanie z mojej strony. Bardzo przepraszam za jakiekolwiek niedoci±gniêcia z naszej strony mam nadziejê, ¿e nie by³o ich zbyt du¿o i by³y to tylko pojedyñcze niezbyt dra¿ni±ce przypadki. Generalnie poza sensacj± pi±tkow±, która w okolicach godziny 18-stej nawiedzi³a pola Liwskie, nie pojawi³o siê wiêcej utrudnieñ. Uwierzcie mi, ¿e przez t± pi±tkow± " pompê" widzia³em wszystko w czarnych kolorach, ale dziêki Bogu "góra" by³a dla nas ³askawa. Chcia³bym Wam wszystkim podziêkowaæ drodzy uczestnicy X Turnieju Rycerskiego o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na Zamku w Liwie, w naj¶mielszych oczekiwaniach nie s±dzi³em ¿e tak dobrze wyjdzie nam impreza. Najwa¿niejsz± pozytywn± rzecz±, któr± da³o siê zauwa¿yæ od razu by³a pozytywna atmosfera, wszystko minê³o pod has³em jednego WIELKIEGO U¦MIECHU i to by³o naszym celem, który uda³o siê osi±gn±æ oczywi¶cie dziêki Wam. Serdeczne dziêki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Ponadto, chcia³bym podziêkowaæ naszym druhom z Bytowa i £ukowa za artyleriê, która w doskona³y sposób zsynchronizowa³a siê z pirotechnik± zarówno na bitwie jak i nocnych manewrach, przepraszam, ¿e przerwa³em Wam biesiadê, ale warto by³o.
- Grzesiu, dziêkujê za Twoj± "natrêctwo" pod tytu³em -Seba w czym pomóc?, wiesz o tym jak ja ceniê takie gesty, o co nie poprosi³em to mia³em, czy to dziewczyny do kuchni czy te¿ grupê cywili na bitwê, koñcz±c na zgranej grupie walcz±cych. Wielkie podziêkowania dla Ciebie i Twoich ludzi, szkoda tylko ¿e musia³e¶ wcze¶niej wyjechaæ i nie mog³em oficjalnie podziêkowaæ Tobie podczas zakoñczenia turnieju. Chwa³a Zakonnym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Serdeczne podziêkowanie dla wszystkich uczestników pokazu tañca ognia, przedstawienie by³o niesamowite, w niektórych momentach by³o tak melancholijnie, ¿e prawie ³zy mi siê krêci³y w oczach. Natomiast pokaz ch³opaków ze Starogardu, by³ powalaj±cy w drug± stronê, Czaki wraz z kompanem poszed³ w kierunku kabaretu i to by³o doskona³e bigsmile2.gif , Rafa³ jak na cztery tygodnie treningu wypadli¶cie wy¶mienicie, dziêki za konkursy, które przygotowa³e¶ i poprowadzi³e¶.
Prawdopodobnie móg³bym jeszcze pisaæ i pisaæ i wszystkiego bym i tak nie wymieni³ bo co¶ na pewno mi umknê³o, moi drodzy dla mnie osobi¶cie by³o to najlepszy Liw jaki uda³o nam siê zoorganizowaæ do tej pory, takie te¿ opinie dostali¶my z Waszej strony jako uczestników, oraz ze strony publiki, uda³o siê wyeliminowaæ przerwy miêdzy poszczególnymi konkurencjami i dra¿ni±ce obsuwy, program by³ tak nabity i¿ nie odby³y siê trzy konkurencje, a ca³y czas siê co¶ dzia³o, natomiast zakoñczenie turnieju w niedzielê odbêbnili¶y o 18.30 tego te¿ jeszcze nie by³o w historii Liwskiego turnieju. Jeszcze raz wszystkim Wam dziêkujê, chylê czo³o przed Wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam

ps. Pozwólcie ¿e zamieszczê jeszcze tak± przewrotn± wypowied¼ Ijona, któr± zamie¶ci³ na stronie pomorskiej.

" Liw Ciê ¿ywi - Liw Ciê s³ucha - Liw Ciê nigdy - nie wy...... (o, kutfa, co¶ tu zamazane jest....)

pozdrawiam
Ijon "

Witajcie Szlachetny Panie !!!!!
Przede wszystkim wielkie podziêkowania na Wasze rêce za kto wie mo¿e jeden z najlepszych turniejów.Nie wiem czy dosz³a do uszu organizatorów opinia publiczno¶ci,¿e prze¶wietny i wielce powa¿any Ijon powinien zostaæ mianowany do¿ywotnio naczelnym(i w³a¶nie jak to nazwaæ,bo s³owo konferansjer czy narrator ca³kowicie nie pasuje do tego typu imprezy)prowadz±cym turniej.Jego sposób i styl prowadzenia rozmów z publik± zjedna³y Mu ogromn± rzeszê sympatyków.
Szczery podziw i pok³on Wam Panie!!!
Liwiec
Rafa³ Grê¼likowski
CYTAT(Mistrz Anai @ 20:12 23.08.2011) *
P.S. By³abym zapomnia³a, Szanowna publiczno¶ci Turnieju Bardów, wiem, ¿e by³o Was ca³kiem sporo, Wam równie¿ wielkie dziêki za wytrwa³o¶æ. aniol.gif;)

Czyli trzej koledzy z namiotu zakonnego, kole¿anko i kolego barda nr 2 oraz przyjacielu z namiotu obok smile.gif Chwa³a Wam za to ¿e przetrwali¶cie razem z nami ! smile.gif Kiedy zbrak³o publiki jeno Wam pozosta³o nadaæ owe miano smile.gif Chwa³a po trzykroæ ! smile.gif
Rafa³ Grê¼likowski
CYTAT(Seba Liw @ 17:35 23.08.2011) *
Rafa³ jak na cztery tygodnie treningu wypadli¶cie wy¶mienicie, dziêki za konkursy, które przygotowa³e¶ i poprowadzi³e¶

Z mi³ymi wspomnieniami i u¶miechem na ustach dodam jeno: polecam siê na przysz³o¶æ ! smile.gif Dziêki za wszystko ! A badgesy to by³ po prostu strza³ w dziesi±tkê !!! Ca³y czas nie mogê siê na niego napatrzeæ smile.gif
Seba Liw
CYTAT(LIWIEC @ 22:54 23.08.2011) *
Witajcie Szlachetny Panie !!!!!
Przede wszystkim wielkie podziêkowania na Wasze rêce za kto wie mo¿e jeden z najlepszych turniejów.Nie wiem czy dosz³a do uszu organizatorów opinia publiczno¶ci,¿e prze¶wietny i wielce powa¿any Ijon powinien zostaæ mianowany do¿ywotnio naczelnym(i w³a¶nie jak to nazwaæ,bo s³owo konferansjer czy narrator ca³kowicie nie pasuje do tego typu imprezy)prowadz±cym turniej.Jego sposób i styl prowadzenia rozmów z publik± zjedna³y Mu ogromn± rzeszê sympatyków.
Szczery podziw i pok³on Wam Panie!!!
Liwiec

Czo³em
Dziêkujemy za ciep³e s³owa Liwiec, mia³em nadziejê ¿e w tym roku bêdê mia³ okazjê poznaæ Ciebie osobi¶cie, niestety nie by³o mi to dane, wiêc mo¿e za rok. Co do Ijona to nigdy w ¿yciu nie mo¿na mu wiêcej dawaæ mikrofonu do rêki, obra¿a ludzi, wyk³uca siê i co najwa¿niejsze wy¿era dzieciom cukierki bigsmile2.gif Oczywi¶cie ¿artujê wiem ile dobrej roboty odwala na naszym turnieju i on sam te¿ wie jak go za to cenimy, a to ¿e czasami posypiemy sobie do "wora" przez mikrofon, spotyka siê z du¿± aprobat± publiczno¶ci, a my obaj bardzo cenimy sobie nasze konwersacje smile.gif
Pozdrawiam
Macko
Có¿... P³ock i Warszawa bawi³y siê przednio..mimo pi±tkowej pogody....zbyt wiele by wymieniaæ za co chcieliby¶my (i ja osobi¶cie) podziêkowaæ...wiêc w imieniu BR Excalibur P³ock.... powiem poprostu

Dziêkujemy!!!!!

i....
GANG!!!!
BANG!!!!!
YEAH
F&$K!!!
YEAH !!!! jester.gif aniol.gif

PS.
CZY KTO¦ WIE DLACZEGO DUDKA NIE WZIÊLI ????
bum.gif bum.gif bum.gif devil.gif
Anka z Mazowsza
W imieniu Ordo Templi Warszawa chcê bardzo podziekowaæ i pogratulowaæ organizatorom udanego turnieju. Troche sie obawiali¶my, jako ¿e od paru lat je¿dzimy w³asciwie tylko na inprezy XIIIstkowe....
By³o niesamowicie!!!!!!!!!! Ch³opcy mogli w koñcu powalczyæ jak za dawnych m³odych lat:)) Turniej bardów by³ ¶wietny - ¶rodek nocy, grupka swietnych osób, gwiazdy i muzyka - jeszcze sie usmiecham na samo wspomnienie:)

Dziêki ca³emu Zakonnemu i Grzegorzowi za super towarzystwo.
Wpraszamy siê na przysz³y rok:)

Pozdrawiam Anka
Bzyku
W imieniu Exów z Wawy ¶lemy SERDECZNE PODZIEKOWANIA DLA CA£EJ EKIPY LIWIAKÓW za MEGA-SUPER-HIPER Turniej smile.gif

Bawilismy siê jak zawsze ¶wietnie smile.gif

Wymieniaæ dobre strony mo¿na by d³uuuuggggooo, ale o jednym muszê wspomnieæ....
Tañce po bitwie, oraz na zakoñczenie - Super pomys³ :D
Widzia³am, ¿e Panowie bawili siê jak dzieci smile.gif

Z niecierpliwo¶ci± czekamy na przysz³oroczny turniej smile.gif
a ja w szczególno¶ci na ten pier¶cieñ co mi go obieca³e¶ Seba :P hehehehehe

Poza tym nasuwa siê jedno bardzo wa¿ne pytanie...
Dlaczego Dudka nie wziêli na Wembley?!

Buziaki!!!!!
Pscó³a
Mateusz z Grójca
a ja od siebie postulujê, a¿eby popularna w tym roku "gra w komara" wesz³a do programu turnieju w przysz³ym roku - chocia¿by kosztem bojówki :D

emocje podobne a i ¶miechu co nie miara
Wicher
Witajcie.

Wydaje siê, ¿e wszystko juz zosta³o powiedziane i wychwalone. Zatem jedynie dziekujê wszystkim Wam za swietn± zabawê i wysoki poziom turnieju.

I jeszcze przepraszam za wyj±tkow± k³utliwo¶c na pi±tkach ale w koñcu SZTO to SZTO, kapitanowanie zobowi±zuje :P

Do zobaczenia!!
Jasiek - Wawa
CYTAT
a ja od siebie postulujê, a¿eby popularna w tym roku "gra w komara" wesz³a do programu turnieju w przysz³ym roku - chocia¿by kosztem bojówki :D

Szczególnie dni nastêpnego
Seba Liw
CYTAT(Jasiek - Wawa @ 15:53 25.08.2011) *
CYTAT

Szczególnie dni nastêpnego

Czo³em
Tak owszem, szczególnie jak Gackowi trzeba by³o prawie he³m rozklepywaæ z jednej strony ¿eby g³owa mu siê zmie¶ci³a, TAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKKKKIIIIIIII komar go u¿±dli³ bigsmile2.gif
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.