Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: X Turniej Rycerski o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na zamku w Liwie
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2, 3
Mateusz z Grójca
porz±dny 95 kilogramowy komar smile.gif
£azarz
Salve Fratres!

Chwa³a Liwiakom! Impreza wiêcej ni¿ zacna, uczta wspania³a, jak i ca³a otoczka która trwa³a przez te trzy dni. Pogoda dopisa³a - golenie brody pomog³o. Serdeczne podziêkowania od ca³ego obozu zakonnego.

Pozdrawiam Grzegorz
Bzyku
CYTAT
a ja od siebie postulujê, a¿eby popularna w tym roku "gra w komara" wesz³a do programu turnieju w przysz³ym roku - chocia¿by kosztem bojówki :D

emocje podobne a i ¶miechu co nie miara

Ja siê zgadzam! Jakby ka¿dy Pan stan±³ w szrankach w grze w komara to my¶lê,
¿e mia³oby to wiêcej zwolenników, niz bojówka :P
I jakie wspomnienia by mieli! A jakie piêkne twarze!!! xD
Mighty Gacek
A jak kto¶ by przegrywa³ starcie to by siê wypuszcza³o na delikwenta psa Saszy ¿eby czyni³ powinno¶æ nad pokonanym smile.gif
lemil
Filmiki ale niestety tylko 2 mi siê nagra³y :/

http://www.youtube.com/user/lemil86
Przemko zwany Zychem
Kilka filmów, na razie tylko z 5v5. Potem dorzucê bitwê.
http://www.youtube.com/user/Zychoo

Jeden jest ¼le podpisany, je¶li kto¶ wie jak zmieniæ to chêtnie siê podszkolê z obs³ugi jewtuba.
Robert Szatecki
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 21:12 26.08.2011) *
Kilka filmów, na razie tylko z 5v5. Potem dorzucê bitwê.
http://www.youtube.com/user/Zychoo

Jeden jest ¼le podpisany, je¶li kto¶ wie jak zmieniæ to chêtnie siê podszkolê z obs³ugi jewtuba.

musisz wej¶æ w górnym prawym rogu na swojego u¿ytkownika/ Filmy/ Edytuj (pod ¼le podpisanym filmie)
Seba Liw
Czo³em
Min±³ ju¿ prawie tydzieñ od zakoñczenia turnieju i pasowa³oby, abym podziêkowa³ mojej ekipie za trud i pot w³o¿ony w zoorganizowanie X Turnieju na Zamku w Liwie, bez Was nie by³oby takiej imprezy, serdeczne dziêki.
Na szczególne podziêkowanie zas³uguje Janek, nasz genera³ Custer, bez którego nie by³oby po pierwsze wy¶mienitych obiadów, dodatkowych sto³ów, ³aw, oraz wszelkich nowinek technicznych które pojawi³y siê na turnieju.
Aniu, Ilona i Emilka balszoje spasiba za perfekcyjne poprowadzenie biesiady oraz ¶niadañ. Logistykê macie opanowan± do perfekcji clap.gif
Mateusz, powiem tylko tyle, chylê przed Tob± czo³o.
Podziêkowania dla Romana i ca³ej ekipy zamkowej. yes.gif
PJ tak szybko biega³e¶ za robot± ¿e prawie Ciebie nie widzia³em na turnieju bigsmile2.gif
Strasznie wykorzysta³em w tym roku naszego Mariana, gania³em go samochodem gdzie tylko siê da³o, nawet siê nie skrzywi³, a o drewnie nie wspomnê. Dziêkujê.
Wiktor, Piotru¶ nasze dwa miziaczki, robota pali³a Wam siê w rêkach, a o porannych dostawach browariusa i cytrynówki to ju¿ nic nie powiem bigsmile2.gif
No i có¿ na koniec wielkie dziêki dla moich dwóch rudych r±k, prawej Kamila i lewej Wi¶ni, bez Was nie da³bym rady.
S³uchajcie dodam jeszcz ¿e takiego afterparty nie by³o nigdy na Liwie, wspania³a luzacka atmosfera, (oprócz czê¶ci naszej ekipy pozostal³o blisko dwadzie¶cia osób z innych bractw), pokazy fire dance Czakiego, a po pewnym momencie w pokazach wzieli udzia³ co odwa¿niejsi biesiadnicy, niestety po pewnym czasie od niektórych z nich mo¿na by³o poczuæ woñ opalanej ¶wini bigsmile2.gif . Balanga trwa³ do trzeciej w nocy, oj dzia³o siê.
ps. Jak by¶my przyjêli datê turnieju na 27-28 sierpnia to dzi¶ by¶my mieli prawie wszystko przed sob±, a tak to ju¿ po ptokach icon_cry.gif
Warrior_Arfarin
Jakim¶ sposobem u nas w namiocie znalaz³a siê kolczuga.
Pocz±tkowo my¶la³em ¿e to kogo¶ od nas, jednak dopiero po powrocie okaza³a siê byæ niczyja.
Zg³aszaæ siê do mnie je¿eli kto¶ wie czyja to mo¿e byæ zguba, tel. 662 165 507

Pozdrawiam
Brat Arfarin z Zamojskiej Komandorii Zakonu Szpitalników.
Anio³
A ja, wstyd siê przyznaæ, zostawi³am na Liwie korytko drewniane, które mia³am oddaæ dobrej duszyczce, która siê po nie nie zg³osi³a... Pakowa³am wszystko i zapomnia³am.
Dodam, ze przytacha³am je jeszcze z Czerska, na którym to duszyczka zgubi³a korytko smile.gif
Tak wiêc kochani liwiacy, je¶li siê znalaz³o, to proszê o przytrzymanie, a skontaktujê Was z w³a¶cicielk±.
Seba Liw
Czo³em
Ja mam jeszcze jedno pytanie, a jak Wam podoba³y siê badges"y, dobry pomys³?
Pozdrawiam
Villentr
Seba super pomys³. Jak zalicza siê na¶cie imprez w roku to po jakim¶ czasie zaczyna siê zapominaæ co gdzie i jak by³o .... i czy w ogóle sie by³o, a tak zostaje pami±tka do tego ca³kiem ³adna i pamiêæ o turnieju przetrwa d³u¿ej.
Mam nadziejê ¿e w przysz³ym roku znowu bêdzie jaki¶ badgesik (nieco inny oczywi¶cie - np z wybitym rokiem na krawêdzi tarczy :P) ku pamiêci :P
Krzysiek Boroñ
Badgesy to pomys³ przezacny smile.gif Super pami±tka tego jubileuszowego turnieju smile.gif
A oto filmiki z bojówki, które uda³o mi siê nagraæ. Niestety g³ównie nasze bo pamiêæ w aparacie nie za du¿a :P

http://www.youtube.com/user/GRHContubernium?feature=mhee
Macko
...rewelacja...pami±tka która gdy siê j± w odpowiednim miejscu przysyzje...to nawet i za wiele lat przypomni o X lat "Liwu"...czyli za badgesy +20 pktów dla Gryfindoru..... :-)....ale nadal siê zastanawiam.....

Dlaczego Dudka na Wembley nie wzieli...?
TAJGER
Po dok³adnym przeanalizowaniu i przetrawieniu wszystkiego zdecydowa³em siê na napisanie konstruktywnej krytyki. smile.gif

W imieniu garstki Wê¿y, która pojawi³a siê u Was w tym roku na turnieju, w osobie mojej i Ba¶ka, oraz w imieniu Ver Vetustatis, do których równie¿ nale¿ymy, chcia³bym bardzo podziêkowaæ za kolejny udany turniej! smile.gif

Liw jak to Liw... Du¿o nie trzeba pisaæ. Super ludzie i atmosfera. ¦wietne ¿arcie i przednie picie. Jak ju¿ kto¶ wcze¶niej napisa³, a ja od lat to powtarzam, Wasz turniej to po prostu impreza, na któr± nie mo¿na nie jechaæ i jednocze¶nie sta³y punkt turniejowego kalendarza!

Niestety w tym roku pojawi³ siê jeden ma³y zgrzyt i tu jest pole do popisu dla Was (Organizatorów) na rok przysz³y, aby turniej by³ jeszcze lepszy. Chodzi mi o konkurs strojów.
Ju¿ rozmawia³em w tej kwestii z wiêkszo¶ci± sk³adu sêdziowskiego, wiêc zainteresowani wiedz± o czym piszê. Pisz±c to, chcê ¿eby temat nie zosta³ zapomniany i ¿eby¶cie mogli lepiej to ogarn±æ w przysz³ym roku, bo moim zdaniem tak byæ nie mo¿e.

Jeszcze raz dziêki za udan± imprezê i pozdrawiam! :D
Hiszpan89
witam smile.gif jestem tu nowy, ale prêdzej czy pó¼niej siê poznamy bo na przysz³y sezon zamierzam wst±piæ do jakiego¶ bractwa... ale có¿, to nie jest g³ówny motyw dla którego piszê niniejsz± wiadomo¶æ =)
Otó¿ by³em razem z kumplem na tegorocznym Turnieju Rycerskim o Pier¶cieñ Ksiê¿nej Anny na zamku w Liwie i zrobi³em masê zdjêæ którymi chcia³bym siê podzieliæ: https://picasaweb.google.com/10023946538914...wie2021VIII2011 (ostatnio znalaz³em jeszcze kilka fajnych ale wrzucê je po poprawkach które mam w ten weekend)
I bardzo mnie cieszy ¿e mia³em sposobno¶æ poznaæ Mand¿ura i Dominika z Bêdzina oraz Roberta (zwyciêzcê) z Warszawy xD btw, bardzo fajnie siê robi zdjêcia Dominikowi i Robertowi ;P
Pozdrawiam i mam nadziejê ¿e siê spodobaj± ^^
PS: nied³ug± wrzucê na youtuba pokaz z ogniami tylko niech mi przypomni jak siê nazywa³a pierwsza grupa która wystêpowa³a i niech mi kto¶ da namiary na ¶cie¿kê bo komentarze ludzi które s³ychaæ trochê przeszkadzaj± (m.in. te z Dudkiem) hahaha
Lirael
kolejny Liw za nami smile.gif
chcê podziêkowaæ wszystkim,którzy pomagali przy kuchni:)
Ani i Ilonce za to,¿e zosta³am cz³onkiem ekipy kucharek devil.gif
mam nadziejê,¿e w przysz³ym roku uda siê zorganizowaæ lepszy bieg dam smile.gif
oczywi¶cie podziêkowania dla Asi,która dzielnie znosi³a moje humorki.ju¿ bêdê grzeczna aniol.gif
Mateusz z Grójca
Hiszpan89, zdjêcia bajeczka!!
Hiszpan89
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 21:23 01.09.2011) *
Hiszpan89, zdjêcia bajeczka!!

Dziêki, do us³ug xD jako¶ w tamten pamiêtny weekend aparat wyj±tkowo siê mnie s³ucha³ i chyba nawet przegrza³, bo obiektyw musia³em oddaæ do serwisu hahaha :D btw, identyfikacja ludzi którzy siê tam znajduj± bardzo mile widziana ;)

a ¿e zamierzam wst±piæ do bractwa to z ka¿dym rokiem mo¿na siê spodziewaæ nowych galerii ^^
maeve
To teraz ja. Ciut pó¼no, ale co tam te parê dni w jedna czy w drug± stronê...Chwaliæ Liwu nie bêdê, bo pie¶ni pochwalne juz posz³y i powtarzaæ siê nie ma co, do znudzenia, tylko po cichu przy³±czyæ do nich. Za to podsy³am link do zdjêæ i jak juz siê przekopiecie przez nasze ³uczniczo-stalowo-li¶ciowe, to znajdziecie fotki z inscenizacji i pocz±tki pi±tek. Przy za³o¿eniu, ze czego¶ nie skopa³am, kiedy wrzuca³am je na neta clap.gif
W razie czego napiszcie, grzecznie poproszê kogo¶, kto nie ma problemów z maszyneri± informatyczn± i wrzuci je jeszcze raz.
https://picasaweb.google.com/100091084244266448211
Hiszpan89
Mam takie pytanie, które nie daje mi spokoju od Bitwy w Liwie... By³ tam Taurus (nie wiem póki co jak naprawdê siê nazywa wiêc nie obra¼cie siê je¿eli bêdê u¿ywa³ ksywy jak± zas³ysza³em w Liwie i Ogrodzieñu) prawda? Na moich zdjêciach z Ogrodzieñca widaæ ¿e jest odziany w zwyk³± hmm.... tunikê/przyszywnicê(?) z herbami (https://picasaweb.google.com/100239465389145649141/TurniejWOgrodziencu67VIII2011#5644817488209344386). Potem widzia³em go w Liwie podczas Bitwy (niestety nie mam wrzuconego zdjêcia do mojego albumu internetowego) i ewidentnie mia³ ¿ó³te ta¶my w formie "X" które zakrywa³y te herby. Czy to co¶ oznacza³o?

Btw, Tourus jestem wielkim fanem xD
Seba Liw
Witam
Coraz wiêcej zdjêæ siê pojawia i naprawdê du¿a wiêkszo¶æ jest niesamowita, mam pytanie do osób, które zamie¶ci³y foty, czy mogliby¶my z niektórych skorzystaæ i zamie¶ciæ je na naszej stronie?
Pozdrawiam
Hiszpan89
CYTAT(Seba Liw @ 07:39 06.09.2011) *
Witam
Coraz wiêcej zdjêæ siê pojawia i naprawdê du¿a wiêkszo¶æ jest niesamowita, mam pytanie do osób, które zamie¶ci³y foty, czy mogliby¶my z niektórych skorzystaæ i zamie¶ciæ je na naszej stronie?
Pozdrawiam

Je¿eli o mnie chodzi to nie ma problemu smile.gif Dobra reklama mojej dzia³alno¶ci ^^ ale tak naprawdê pytania o pozwolenie nale¿y kierowaæ do osób które s± na zdjêciach (no chyba, ¿e twarzy im nie widaæ to wtedy nie ma najmniejszego problemu) xD
maeve
Je¶li przydadz± siê jakiekolwiek od nas, to jasne. Przynajmniej je¶li chodzi o ludzi ze Stalowego. Je¶li o resztê - to w zasadzie zgadzam siê z Hiszpanem, choæ my¶lê, ¿e nie powinno by problemu - zw³aszcza tam, gdzie jeste¶ bohaterem bigsmile2.gif
krecik_77
CYTAT
Na moich zdjêciach z Ogrodzieñca widaæ ¿e jest odziany w zwyk³± hmm.... tunikê/przyszywnicê(?) z herbami (https://picasaweb.google.com/100239465389145649141/TurniejWOgrodziencu67VIII2011#5644817488209344386).

¦wietnie siê miecz wygina na focie smile.gif
Hiszpan89
CYTAT(krecik_77 @ 12:59 07.09.2011) *
CYTAT
Na moich zdjêciach z Ogrodzieñca widaæ ¿e jest odziany w zwyk³± hmm.... tunikê/przyszywnicê(?) z herbami (https://picasaweb.google.com/100239465389145649141/TurniejWOgrodziencu67VIII2011#5644817488209344386).

ma³a pro¶ba krecik, je¿eli wrzucisz gdzie¶ zdjêcia made by me to daj linka ¿ebym móg³ siê znajomym pochwaliæ hahaha xD
Waylander
Witam
Czy kto¶ nagra³ fireshow czakiego ? je¶li tak to czy móg³by udostêpniæ , by³bym bardzo wdziêczny smile.gif
Hiszpan89
CYTAT(Waylander @ 10:36 29.09.2011) *
Witam
Czy kto¶ nagra³ fireshow czakiego ? je¶li tak to czy móg³by udostêpniæ , by³bym bardzo wdziêczny smile.gif

hmm... ja nagra³em bodaj 80-90% fireshow, ale jeszcze nie wrzuci³em na youtuba, bo du¿o siê dzia³o ostatnio w moim ¿yciu (ostatni semestr studiów)smile.gif jakby¶ mi opisa³ czakiego to wrzuci³bym to na pocz±tku jeszcze w ten weekend ^^ jest tylko taki problem: robi³em to apratem i mia³em do¶æ specyficzych ludzi przed sob±, wiêc jako¶æ d¼wiêku jest s³abiutka :S chyba ¿e dowiem siê jaka to muzyka to wtedy podmieniê ¶cie¿ki ;)
Waylander
https://picasaweb.google.com/StarogardzkieB...202416257417090
To jest ten brzydal czak tongue.gif wystêpowa³y z nim dwie osoby jeszcze, blondyn lokowaty i taka wied¼m± . To by³o to fajer z zabawn± histori± bigsmile2.gif
Hiszpan89
CYTAT(Waylander @ 21:21 29.09.2011) *
https://picasaweb.google.com/StarogardzkieB...202416257417090
To jest ten brzydal czak tongue.gif wystêpowa³y z nim dwie osoby jeszcze, blondyn lokowaty i taka wied¼m± . To by³o to fajer z zabawn± histori± bigsmile2.gif

jak dla mnie to by³ bardzo kompletny fireshow... z jednej strony grupa z kapitaln± ¶cie¿k± dzwiêkow±; potem grupa z kapitlan± fabu³± tak ¿e strach siê baæ ^^
tak mam ich wystêp, tyle tylko ¿e nie w ca³o¶æ bo w pewnym momencie chyba akumulator mi pad³ albo przez przypadek wy³±czy³êm nagrywanie :S wiêc w którym¶ miejscu siê urywa i wznawia siê kilka sek pó¼niej.
nic nie chcê mówiæ, ale ta wied¼ma mia³a (i mam nadziejê ¿e nadal ma) bardzo kusz±ce cia³o, a podczas tego wieczornego wystêpu to w ogóle czapki z g³ów ;P
s³uchaj, wrzucê to jutro lub w ten weekend... mój profil na youtubie to "Deadreamer89" =)
Waylander
To super, jestem cie wdziêczny za to ze nagrywa³e¶... w koñcu to zobaczê jak wywijam z czakiem walcz±c o wied¼mê bigsmile2.gif
Hiszpan89
CYTAT(Waylander @ 10:48 30.09.2011) *
To super, jestem cie wdziêczny za to ze nagrywa³e¶... w koñcu to zobaczê jak wywijam z czakiem walcz±c o wied¼mê bigsmile2.gif

http://www.youtube.com/watch?v=rp5bPay1kZU ju¿ jest smile.gif mam jeszcze kilka nagrañ z tamego wieczoru i wrzucê je w ci±gu najbli¿szych dni =) sory za jako¶æ obrazu i d¼wiêku, ale ma³o mogê na to poradziæ. aczkolwiek nastêpnym razem postaram siê unikn±æ kilku b³êdów z tego roku xD
£azarz
CYTAT(Hiszpan89 @ 00:40 05.09.2011) *
Mam takie pytanie, które nie daje mi spokoju od Bitwy w Liwie... By³ tam Taurus (nie wiem póki co jak naprawdê siê nazywa wiêc nie obra¼cie siê je¿eli bêdê u¿ywa³ ksywy jak± zas³ysza³em w Liwie i Ogrodzieñu) prawda? Na moich zdjêciach z Ogrodzieñca widaæ ¿e jest odziany w zwyk³± hmm.... tunikê/przyszywnicê(?) z herbami (https://picasaweb.google.com/100239465389145649141/TurniejWOgrodziencu67VIII2011#5644817488209344386). Potem widzia³em go w Liwie podczas Bitwy (niestety nie mam wrzuconego zdjêcia do mojego albumu internetowego) i ewidentnie mia³ ¿ó³te ta¶my w formie "X" które zakrywa³y te herby. Czy to co¶ oznacza³o?

Ten taurus to Czesio smile.gif , a ¿ó³ty krzy¿ to przez zak³ad który przegra³ w Lotto. ¯adna wielka tajemnica. Czesio po kilku nieudanych zak³adach stwierdzi³ ¿e nie bêdzie wiêcej graæ i tyle bigsmile2.gif

Miecz produkcji Drapala.

Pozdrawiam Grzegorz
Hiszpan89
CYTAT(£azarz @ 00:17 01.10.2011) *
CYTAT(Hiszpan89 @ 00:40 05.09.2011) *

Ten taurus to Czesio smile.gif , a ¿ó³ty krzy¿ to przez zak³ad który przegra³ w Lotto. ¯adna wielka tajemnica. Czesio po kilku nieudanych zak³adach stwierdzi³ ¿e nie bêdzie wiêcej graæ i tyle bigsmile2.gif

Miecz produkcji Drapala.

Pozdrawiam Grzegorz

Dziêki, £azarz, za wyja¶nienie, teraz ju¿ mogê spaæ spokojnie hahaha
Pytam, bo dopiero wkraczam w wasz ¶wiat i, b±d¼my szczerzy, niewiele rozumiem ^^
Seba Liw
Czo³em
Co do nagrañ z tegorocznego turnieju, to mamy nagrane pe³ne dwa dni przez wynajêtego kamerzystê (bitwa krêcona z dwóch kamer), jest kilka ³adnych godzin materia³u, trzeba to wszystko jeszcze do kupy posk³adaæ, a to niestety zajmie troszkê czasu. Mam nadziejê ¿e do koñca grudnia uda mi siê z tym wyrobiæ i na gwiazdkê bêdzie film (jeden ju¿ taki powsta³, chyba z 2006 roku).
Pozdrawiam
Seba
Hiszpan89
http://www.youtube.com/watch?v=08el5u1itvg a tutaj kolejne nagranie mojego autorstwa z tamtego wieczora smile.gif takie pytanko... ksywa tej mi³ej pani to by³a "Pszczó³ka"???? Pzdr
Bzyku
o Bo¿e......
a mia³am nadziejê, ¿e nigdy tego nie zobaczê xD

dok³adnie mówi±c to "Pscó³a", ale ok smile.gif

Pzdr
Bzzz
Hiszpan89
CYTAT(Bzyku @ 09:00 05.10.2011) *
o Bo¿e......
a mia³am nadziejê, ¿e nigdy tego nie zobaczê xD

dok³adnie mówi±c to "Pscó³a", ale ok smile.gif

Pzdr
Bzzz

Haha do us³ug xD jak dostanê sie do kompa to poprawie tytu³ na YouTubeie smile.gif z komórki trochê trudno x) osobi¶cie wolê "Pacó³ka" haha :S Pzdr i dziêki za cynk
Hiszpan89
http://www.youtube.com/watch?v=eGqWA-qh0UA kolejny fireshow wykanany moj± lustrzank±... tyle tylko ¿e nie pamiêtam jak siê ta grupa nazywa, wiêc prosi³bym o wsparcie pod tym wzglêdem ^^ i je¿eli dostanê spis utworów to mogê podmieniæ ¶cie¿kê =) to samo tyczy siê wystêpu Pscó³y smile.gif

Pozdrawiam gor±co i od razu uprzedzam ¿e mam jeszcze 3-4 filmiki do wrzucenia smile.gif
Seba Liw
Czo³em
Jest to grupa Mantra z Ostrowa Mazowieckiego.
Karol
CYTAT(Seba Liw @ 01:43 08.10.2011) *
Czo³em
Jest to grupa Mantra z Ostrowa Mazowieckiego.

Z Ostrowi Mazowieckiej - rodzaj ¿eñski.
Podstaw± etymologiczn± jest tu stara nazwa drabiny bartniczej a nie wyspy, jak w przypadku polskich Ostrowów.

Pozdrawia by³y Ostrowiak z dwuletnim sta¿em:)
Seba Liw
Przepraszam za mój b³±d i dziêki za poprawê mego byka.
Adrian Sttra¿ak
devil.gif Spó¼nione ale szczere podziêkowania dla Organizatorów za turniej na tak wysokim poziomie jak zwykle na Liwie wszystko dopiete na ostatni gózik.
Dziêki dla uczestników w szczególno¶ci tych co brali udzia³ w bitwie i Bohurtach by³o mi³o szkoda ¿e tak ma³o powalczyli¶my mo¿naby³o zrobiæ ka¿dy z ka¿dym wtedy by¶my sobie troszkê d³ó¿ej potañczyli.
P.S. Pozdrawiam ekipê z nocnych rozmów w t³oku o £o¿ysku.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.