Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Turniej Rycerski na Zamku Lipowiec
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2
BoskiMisza
Czy¿by kasztelan powróci³ w swe progi na dobre?

Elchon
Nu szkoda, ze turnieju nie bêdzie. Jak rozumiem ten piknik to jaka¶ impreza komercyjna obstawiana przez organizatorów?
Greg
niestety nie, mój drogi przyjacielu, Na kasztelana jeszcze nie czas i nie miejsce,

Po prosty pamiêtam jeszcze t± ostr± rozmowê która siê tu odbywa³a o nazwê imprezy Lipowieckiej. Teraz po prostu jestem jej pewny bo tydzieñ przed piknikiem pojawi³ siê plakat u mnie na wsi zapraszaj±cy wszystkich chêtnych, ¿eby przyszli na zamek.

Pozwolê sobie go zacytowaæ "PIKNIK RYCERSKI I £UCZNICZY NA ZAMKU LIPOWIEC"
organizatorzy muzeum NPE w Wygie³zowie, Wójt, GOKiS Babice i KRAKOWSKA CHOR¡GIEW RYCERSKA.

Pozwoli³em sobie nawet zabraæ jeden plakat do domu, Banditowi by siê bardzo spodoba³ bo jest bardzo podobny do plakatu jego autorstwa z przed lat, zapraszaj±cy na turniej rycerski, ró¿ni siê tylko tre¶ci±. ale to nie wa¿ne.

I najwa¿niejsze, ¿ebym nie zosta³ ¼le zrozumiany nie pisze tego po to aby wszczynaæ now± dyskusje na temat turnieju-pikniku. Pisze tylko w celach informacyjnych bo wiele osób by³o zainteresowanych wydarzeniami Lipowieckimi i mo¿e kto¶ chcia³by wpa¶æ na t± imprezê jako turysta i zobaczyæ w jakim stanie jest zamek i jak upada.

Mimo wszystko jest mi przykro i ¿al, ¿e turniej siê nie odbêdzie, wiem jak ciê¿ko jest odwo³ywaæ turnieje i informowaæ ludzi o tak smutnych wydarzeniach. Wiem jak zosta³a potraktowana Krakowska Chor±giew przez si³y wy¿sze. Ma³y bud¿et, brak prywatnych sponsorów, brak informacji i mnóstwo niedomówieñ o to warunki na jakich wspó³pracowali¶my przez tyle lat i z jakimi musia³a walczyæ Krakowska Chor±giew. Smutne ale prawdziwe. Mam nadzieje, ¿e wszyscy wyci±gn± z tego lekcje i w przysz³ym roku wszystko wróci na normalne tory.

Stanis³aw Kossakowski
Coz, niestety z wielkich planow ostalo sie to co mialo byc tak naprawde po turnieju w niedziele po pozegnaniu gosci turniejowych. Jesli w przyszlym roku pojawi sie znow plan zrobienia turnieju to watek na Freha pojawi sie dopiero gdy bedzie 100% pewnosci.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.