Warto by³oby ju¿ jak±¶ datê podaæ.
Z mojej strony zaprosi³em 5 osób z Belgii pod przewodnictwem Geoffreya, niektórzy wiedz± o kogo chodzi.
Piszcie kto jest chêtny na imprezê.
Matuls
Byku
+5 osób z Belgii
Marta co powiesz na kilka ¿ywych gêsi do upieczenia :D
no ewentualnie ju¿ ¶wie¿o ubite mogê za³atwiæ.
Jestem chêtny, ale moja bytno¶æ na imprezie bêdzie zale¿a³a od jej terminu - ale jako ¿e mam a¿ 1 egzamin w tej sesji to pewnie bêdê.
Te¿ nie widzê przeszkód by przyjechaæ.
Tylko fajnie by³oby wcze¶niej zacz±æ ustalaæ termin, bo +/- wtedy organizuj± jedn± fajn± konferencjê i chcia³bym wcze¶niej wiedzieæ co i jak
Witam!
Je¿eli znalaz³by siê kawa³ek pod³ogi i dla mnie, to chêtnie wybra³bym siê na Grodziec :D
Pozdro
Chaos
Mnie w tym roku na Grod¼cu zabraknie, w zwi±zku z czym szukam chêtnych na podjêcie siê kucharzenia na pe³en etat
Kto siê zajmie Matulsowymi g±skami?
Pozdrawiam
Marta
oj no to nie³adnie, nie³adnie
¿aden termin nie bêdzie pasowa³ Ci Marta?
Niestety w ogóle prze³om stycznia i luty odpada.
Bardzo ¿a³ujê, bo Grodziec uwielbiam, ale w tym roku musicie bawiæ siê bez nas.
Natomiast obiecujê poprawê na kolejnych imprezach
Pozdrawiam
Marta
Witam,
Te¿ bêdê.
Czy te g±ski Matuls, bêd± aby koszer?
:D
Mam tak± propozycje do rozpatrzenia: Co powiecie, ¿e by na ten jeden, przysz³oroczny Grodziec zaprosiæ ludzi spoza RPK? Ten jeden raz daæ og³oszenie na freha (w temacie gdzie pisa³em o naborze)? Oczywi¶cie okre¶liliby¶my jakie¶ minimalne wymagania oraz ograniczon± liczbê uczestników itp.
Co o tym my¶licie?
Pozdrawiam
Tomek
Ja my¶lê, ¿e mo¿na spróbowaæ i poprosiæ o zg³oszenia z opisem sprzêtu, zdjêciem itd. ¿eby nie by³o niedomówieñ.
Zastanawiam siê te¿, czy nie przej¶æ jednak do kuchni, z braku Marty - w zesz³ym roku dziewczyny mia³y przecie¿ pe³ne rêce roboty... ewentualne szkolenie mogê przej¶æ :D
Ja tam nie wiem czy koszerne, jak dla mnie to takowe byæ nie musz±.
Ale jak Ci brakuje koszernego jedzonka to musisz ju¿ sam zadbaæ hiehiehie
Za¶ co do zapraszania innych, no chyba ju¿ od jakiego¶ czasu nie ma strasznych ograniczeñ, byleby nie by³ to kreto-paj±k.
Cze¶æ, Ferajna
Kontakt z Kasztelanem nawi±zany, wiêc ustalmy szczegó³y.
W tym temacie zg³osili siê:
Matuls
Byku
+5 osób z Belgii
Grzyp
Borg
Chaos
Tomek
Basia
Ja
Wiem, ¿e wybiera siê te¿ Nina z jedn± dodatkow± osob±, a tak¿e Andrzej Chmura, który kontaktowa³ siê ze mn± telefonicznie. Wybiera siê te¿ najprawdopodobniej Konrad (Taniell).
Zg³aszajcie siê dalej w tym temacie.
Celujemy, jak rozumiem, w prze³om stycznia i lutego? Proszê siê wypowiadaæ, co do dat.
W tym roku mam dla odmiany idee fixe, ¿eby spaæ w ciep³ym, wiêc od razu rezerwujê 1 pokój - chyba czwórkê dla Basi, mnie i Konrada. Dajcie znaæ, gdzie ¶picie, ¿ebym móg³ to przekazaæ Kasztelanowi.
Pozdrawiam,
S³odki.
Postaram siê ustaliæ w najbli¿szym czasie termin tego nieszczêsnego egzaminu i siê zadeklarujê który ³ykend odpowiada³by mi najbardziej. Co do spania - raczej w czê¶ci "ciep³ej".
Hehe, starzejemy siê ;)
Jeszcze jedno wa¿ne pytanie, które nie zosta³o zadane: impreza ma siê zaczynaæ w czwartek, czy w pi±tek?
Pozdrawiam,
S³odki.
CYTAT
Hehe, starzejemy siê ;)
Nie tyle, co starzejemy siê, co jakby zaj±³ dwuosobowe wyro tylko dla siebie to czê¶æ potencjalnych chêtnych na nie pewnie by mnie ubi³a podczas manewrów ("przewróci³ siê na halabardê panie w³adzo, i tak 6 razy" )
Ale jak bêdzie wolne wyro w czê¶ci zimnej to mogê siê na nie pisaæ.
Jak dla mnie start w czwartek brzmi interesuj±co.
Grzyp, ¼le kombinujesz - bierz duze wyro i jakas babe do towarzystwa!
Co¶ w tej opcji jest trzeba przyznaæ
Cze¶æ!
Te¿ bêdê, poproszê o wyrko w "ciep³ym". Zmieszczê siê na jednym ;)
Ile dni i kiedy- dla mnie raczej bez znaczenia- dostosuje siê.
Pozdrawiam!
Ja te¿ bym chcia³ zaklepaæ miejsce w ogrzewanym pokoiku, takim jak ostatnio.
Termin ewentualny niepasuj±cy postaram siê ustaliæ. Ale jak co chêtnie od czwartku.
Witam,
Te¿ zaklep dla mnie miejsce w grupowej sali. My¶lê, ¿e opcja od czwartku jest ok - jest wtedy odpowiednio czasu na wszystko.
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Ja równie¿ bardzo chêtnie o ile termin imprezy nie bêdzie miêdzy 15 lutego i 3 marca. Równie¿ piszê siê na miejsce w grupowej sali. Czy jakie¶ konkrety odno¶nie terminu s± ju¿?
Gdyby kto¶ jecha³ z wolnym miejscem w samochodzie i móg³bym sie pod³±czyæ to proszê o kontakt. Jestem z £odzi, ale mogê dojechaæ w jakie¶ umówione miejsce.
Witam,
Przypomnia³a mi siê jedna sprawa, o której kiedy¶ rozmawiali¶my z Kacprem. Pad³a propozycja co by zagadaæ z jakim¶ gospodarzem i na czas imprezy zaparkowaæ samochody na dole - w podwórku. Oczywi¶cie za jak±¶ op³at±. Wtedy mieliby¶my teren wokó³ zamku do dyspozycji na np. manewry. Co my¶lisz S³odki - znasz tam kogo¶ z autochtonów co by mo¿na ta sprawê poruszyæ ?
Pozdro
Tomek
Rozumiem ¿e impreza jest nie tylko dla cz³onków roty
Dla nas termin nie gra roli, o ile poznamy go odpowiednio wcze¶niej bo chcemy po³±czyæ Grodziec z wypadem na narty.
M.
OK, termin egzaminu ustalony na 24. stycznia, wiêc ka¿dy pó¼niejszy termin imprezy mi pasuje.
Pomys³ z zaparkowaniem samochodów na dole jest bardzo pozytywny moim zdaniem.
moi szpiedzy donosz± ¿e zabookowali¶my ostatni weekend stycznia
2 miejsca w mniej mro¼nej, ma³o ¶redniowiecznej czê¶ci poproszê
bo ciep³ymi to tych pokoi nazwaæ nie mo¿na
co do zagranicznych to siê wywiem
a co Micha³ jak rozumiem plasujesz sam siebie ju¿ poza Rot±?
Weekend+czwartek czy sam weekend?
No wiesz Matuls, nie chcê byæ hamulcowym wielkich zmian
A tak serio - nie bardzo odpowiada mi dzia³anie w nieformalnej organizacji, w której s± obowi±zki jak w organizacji formalnej, tj. obligatoryjne sk³adki cz³onkowskie, ale to tylko jedna rzecz z kilku rzeczy, wiêc na obecn± chwilê sam nie wiem czy jestem cz³onkiem RPK, czekam na jak±¶ informacjê na ten temat ze strony dowództwa.
No i nie mam pojêcia jak jest z Grod¼cem, czy je¿eli bêdê poza RPK to jestem z dziewczynami zaproszony, czy nie, a chcia³bym wiedzieæ w miarê mo¿liwo¶ci wcze¶nie, bo jak pisa³em chcieliby¶my pod Grodziec ustawiæ sobie te¿ wyjazd na narty. No i szycia by³oby sporo. Oczywi¶cie "w razie jakby co" to dok³adamy siê wszystkich kosztów zwi±zanych parkingami, drzewem, ¿arciem, itd.
Acha, pasuje nam termin "od czwartku" i chcieliby¶my pokój dla czterech osób, mo¿e byæ te¿ trójka, jako¶ siê pomie¶cimy, byleby by³a nisko, a ju¿ na pewno nie na ostatnim piêtrze przy nadajniku GSM.
Ja siê postaram przyjechaæ. Jak by co Bia³y mo¿esz na mnie liczyæ z jechaniem:) .
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Super, w takim razie siê zgadamy.
Micha³, Grodziec jest jak najbardziej dla wszystkich otwarty, wiêc nie wiem, dlaczego mia³by ktokolwiek zostaæ persona non grata... im nas wiêcej tym lepiej.
Czyli termin 28-20 stycznia by³by odpowiedni dla wiêkszo¶ci?
W takim razie my¶lê, ¿e w³a¶nie w ten weekend uderzymy.
Szykujcie ciep³e skarpety i eliksiry rozgrzewaj±ce ;)
Co by by³o jasne 28 - 30.01, czyli pi±tek - niedziela. Ale mo¿na przyje¿d¿aæ w czwartek jak w tym roku ?
Jeny, przepraszam, mia³o byæ 27-30, czyli od CZWARTKU!!! :D
My bêdziemy ju¿ w czwartek
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Z Gosia chcemy byc od czwartku, bierzemy pewnie ze soba Gwynow. Poprosimy miejsce w malo sredniowiecznej, ale ogrzewanej wiezy ;)
Ja pewnie te¿ bêdê w czwartek, pó¼nym popo³udniem.
Hej,
Wyt³umaczcie "pierwszakowi" Grod¼cowemu, co i jak, bo nawet nie wiem jak tam siê ¶pi :D Jak dla mnie mo¿e byæ i pod³oga bylebym nie zamarz³ :/ Jakie koszty noclegu i wy¿ywienia s±? Pewnie nie tylko mnie zainteresuj± te informacje ;)
P.S. Bêdzie kto¶ jecha³ mo¿e z pomorza przez Toruñ? Trochê ma³o ekonomicznie mi jechaæ samemu 2x400km :/
Pozdro
Chaos
CYTAT(Bryan @ 12:31 30.11.2010)
bierzemy pewnie ze soba Gwynow.
Bryan,
Gwynów w tym roku nie ma na Grod¼cu.
Obiecujemy samobiczowanie w zwi±zku z tym faktem
Marta
CYTAT(marta.br @ 13:01 30.11.2010)
Bryan,
Gwynów w tym roku nie ma na Grod¼cu.
Obiecujemy samobiczowanie w zwi±zku z tym faktem
Marta
Nie musisz siê biczowaæ, wystarczy ¿e prowiant dla nas wszystkich na 4 dni wy¶lesz z Gosi± i Bryanem
No wiesz Basia, to nie tak do koñca.
Sytuacja jest nowa i wiele spraw trza pouk³adaæ na nowo.
Patrz±c po kobiecej frekwencji to cieniutko widzê tegoroczn± kuchniê, zesz³oroczne paruj±ce michy z ¿arciem to chyba tylko mi³e wspomnienie.
Chyba zupe³nie nie zrozumia³em ostatniego posta Toma ?????
Cze¶æ
Do Chaosa666: mo¿esz wybraæ miejsce na sali, gdzie ¶pi 10 osób. Warunki raczej spartañskie, zimno mimo ogrzewania. Ale jest dla ka¿dego ³ó¿ko i koce tak wiêc idzie wytrzymaæ. Odpowiednie smarowanie powoduje, ¿e do tej pory jeszcze nikt nie zamarz³ ;).
Jest te¿ opcja lepszych pokojów, chyba 4 osobowych. Pierwszy wariant jest tañszy, drugi dro¿szy. ale nie pamiêtam cen.
Co do wy¿ywienia i innych op³ata organizacyjnych (drewno itd.) to na razie trudno powiedzieæ - kwestia ile osób pojedzie.
Pozdro
Tomek
Witam!
Dziêki Tomek za wyja¶nienie sprawy
Znalaz³em na wujku Google Grod¼cow± stronkê, gdzie stoi co i po ile
Ja zatem pójdê na hardcora i biorê dormitorium. Co do smarowania to postaram siê o jaki¶ dobry olej
Pozdro
Chaos
Cze¶æ
Niech mnie skoryguj±, jesli co¶ ¼le piszê:
Ciep³e wieloosobowe:Grzyp
Konrad C.
Borg
Tomek
Bia³y
Bryan
Gosia
Chaos
Matuls
Byku
Ciep³e czwórka:Basia
Ja
Konrad O.
- chyba ¿e Micha³ bedzie potrzebowa³ do celow rodzinnych, to pewnie we¼miemy dwie
dwójki czy cu¶.
Poza tym, mam pogadaæ z Kasztelanem w sprawie ewentualnego parkingu u kogos na dole.
Oprócz tego, bêdê pewnie rozmawia³ na temat opa³u.
Proszê przedstawiaæ inne pytania, jak kto¶ ma.
Pozdrawiam serdecznie,
S³odki.
Witam!
Bêdziemy z Borgiem w czwartek po po³udniu. Mam wolne miejsca w samochodzie- Kto¶ zaryzykuje? ;) Mogê zabraæ ze ¦l±ska albo z £odzi. To zale¿y jak siê ustawimy z Arkiem...
Pozdrawiam!
pamiêtaj o oko³o 5 miejscach dla go¶ci zagramanicznych - w zbiorowych podgrzewanych salach
oraz 1 miejsce dla osoba rekruta Andrzej Chmura
Z "mojej" strony proszê zarezerwowaæ miejsce dla 1 rekruta - Darka w sali zbiorowej "ogrzewanej". Kolega Darek ma blisko - jest z Lubania i zaproponowa³, ¿e gdyby by³o trzeba to mo¿e zapewniæ np. ¶wie¿y chleb.
Zaoferowa³ swoj± pomoc przy kuchni czy pracach czysto obozowych.
10.12 Edycja - Zg³osi³a siê do mnie rekrut Marta Kasprzyk "Marchewa" w sprawie uczestnictwa na Grod¼cu. Podobno Basia ju¿ dosta³a o tym informacjê - ale pisze co by nie zapomnieæ dopisaæ do listy. Prosi o miejsce w "ciep³ym" pokoju 4 osobowym. By³a by od pi±tku.
Zgadza siê, ju¿ policzy³am Martê w naszej magicznej tabelce ;) Andrzej te¿ siê ju¿ do nas zg³asza³.
Wszyscy inni rekruci i go¶cie policzeni
Cze¶æ
Ma³ymi pokojami wyrazili zainteresowanie Kacper (nie dla siebie) i Stefan.
Czujê siê jak organizator kolonii
Zrobiê oficjalne rozkwaterowanie, a potem zamieszczê. Jak kto¶ nie bêdzie zadowolony, to pozamieniamy miejscami.
Pozdrawiam,
S³odki.
Witam! Zg³aszam siê + kilka osób spoza Roty( prawdopodobnie ), jak bêdê wiedzia³ dok³adnie dam znaæ, jednocze¶nie ze wzglêdu na zachodz±ce zmiany proszê o przybycie na Grodziec wszystkich cz³onków Roty bez wzglêdu na to czy popieraj± op³acanie sk³adek czy te¿ nie. To wa¿ne.
Cze¶æ, jak na razie nie zanosi siê ¿ebym przyjecha³, ale byæ mo¿e i kto wie, w ostatniej chwili i na krzywe ry³o mo¿e siê uda.
Pozdro, Radek.
Niestety tradycyjny nawa³ pracy w tym okresie nie pozwoli mi przybyæ do Grodzca
Hej, mnie równie¿ nie bêdzie. Przychówek mój za m³ody na takie woja¿e.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.