Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Grodziec 2011
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2
Tomek
Witam,

Przekazujê pro¶bê od Marty, która chcia³a by z nami uczestniczyæ w imprezie. Niestety nie uda siê jej zabraæ z Grzypem w czwartek z Krakowa.
Czy by³a by opcja, zabrania jej gdzie¶ po drodze np. w pi±tek. Mo¿e dojechaæ tam gdzie je¿d¿± poci±gi - Kraków, ¦l±sk , nawet Warszawa.

Mo¿e jakie¶ propozycjê lub podpowiedzi jak mo¿na rozwi±zaæ t± sytuacjê. Gdzie Marta mog³a by dojechaæ ¿eby mo¿na j± zawin±æ?

Pozdrawiam
Tomek
Konrad z Czêstochowy
Cze¶æ!
Jest mo¿liwo¶æ ¿e razem z Bia³ym i Borgiem we¼miemy j± z £odzi. Je¶li siê zdecydujê, to kontakt telefoniczny do mnie:509020961.
Pozdrawiam! smile.gif
Basia
Hej!
Chcia³am jeszcze ustaliæ, jakie gary bêdziemy mieæ do dyspozycji
Wiem, ¿e Matuls we¼mie 3 litrowy i 10 litrowy.

Kto¶ jeszcze jakie¶ gary mo¿e przywie¼æ?
Stefan? Kacper?

I czy bêdziemy mo¿e mieæ jak±¶ patelniê metalow±?
Konrad z Czêstochowy
Witajcie!
Czy kto¶ ma mo¿liwo¶æ zakupu/odsprzedania czarnego prochu dla mnie na Grodziec? £adnie proszê szczerba.gif
Chaos666
Witam!

Basia, je¿eli chcesz to mogê zabraæ mój gar, ale jest taki do ass.gif , ale zawsze co¶. Podobno 9L, ale nigdy nie sprawdza³em.

Pozdro
Chaos
Stefan Mi¶kiewicz
My tez nasz we¼miemy a nie pamiêtam ile ma litrów smile.gif
Basia
To ja poproszê wszelk± ilo¶æ ;)
Zawsze lepiej za du¿o ni¿ za ma³o, a mo¿e uda siê jak±¶ ró¿norodno¶æ wprowadziæ smile.gif
Micha³ ¯elazo
Nas niestety na Grod¼cu nie bêdzie.
Grzyp
Je¶li chodzi o kuchnie to wezmê kocio³ek 5l.
Igor Weso³owski
Mnie te¿ niestety nie bêdzie:( Burdel oko³o przeprowadzkowy poch³on±³ mnie za mocno. Bawcie siê dobrze.
Grzyp
Mniej wiêcej o której godzinie w czwartek mo¿na kogo¶ od nas siê spodziewaæ na miejscu?
Tom
teraz dowiadujê siê ¿e czê¶æ Belgów chce siê rozbiæ namiotem gdzie¶ pod zamkiem, mam nadziejê ¿e nie bêdzie z tym problemu?
Pawel ChmurnoOki
Nas równie¿ na Grod¼cu nie bêdzie, bardzo ¿a³ujemy. Udanej zabawy i du¿o ciep³a! smile.gif
Tomek
Witam,

Ja z Chaosem przyjedziemy pewnie na 18. Strzelam oczywi¶cie bo nie wiem jaka bêdzie trasa.

Pozdro

Tomek
Basia
No my te¿ plus minus oko³o 17-18 - ale te¿ strzelamy.

Z rozbiciem namiotu nie powinno byæ problemu (no, no, zaszaleli ch³opaki)
A Belgowie to w czwartek czy pi±tek maj± byæ?
Rotmiszcz
Ja z Konradem bêdziemy dopiero w pi±tek miêdzy po³udniem a wieczorem.

Mo¿e warto by zaktualizowaæ listê uczestników?

Do zobaczenia, Radek.
Grzyp
Impreza bardzo fajna, mi³o by³o siê spotkaæ. Pogoda zdecydowanie dopisa³a, zarówno pod wzglêdem temperatury jak i ilo¶ci ¶niegu, który dostarczy³ sporej ilo¶ci ciekawych wra¿eñ smile.gif

Jeden z wniosków na przysz³o¶æ - osoby wybieraj±ce siê samochodem powinny pomy¶leæ o ³añcuchach (rzemienie tak¿e siê przydaj± bum.gif ), ze szczególnym uwzglêdnieniem go¶ci zagranicznych przyje¿d¿aj±cych w ¶rodku nocy :P
Borg
Z Krzy¶kiem jeste¶my ju¿ cali i zdrowi w £odzi.
Dziêkuje w imieniu naszej pechowej trójki za pomoc. Odwdziêczymy siê.
Jutro jak ode¶piê, dodam pe³niejszy komentarz smile.gif
Konrad z Czêstochowy
Meldujê ¿e dojecha³em ;) Grzyp, rzemienie to podstawowe narzêdzie do naprawiania samochodu ka¿dego prawdziwego rekonstruktora bum.gif

Wyjazd zaliczam do baardzo udanych, dziêki wszystkim za wspania³± zabawê, Basi i S³odkiemu za kuchnie, Borgowi i Bia³emu za cierpliwo¶æ, Gawronowi za zajebisto¶æ ;]

A oto foto: http://picasaweb.google.com/konradchecinski86/Grodziec2011#
Igor Weso³owski
Poza tym ¿e wam zazdroszczê :P to ciekaw jestem czy prowadzone by³y jakowe¶ rozmowy, które zaowocowa³ ustaleniami?
Wojciech Radzki
Tez jestem ciekaw ale to raczej w tajne przez poufne powinno byc ;)
Pozdr
WR
Borg
Niewyspany jeszcze ale ju¿ gotowy do jaki¶ wynurzeñ.
Impreza super. Klimat zamku jest niesamowity i sama sceneria rozbraja. Czyli jak to skomentowa³ Konrad O. "O ku... ale piêknie"

By³o nas malutko, wiêc i manewry nie by³y jakie¶ szczególnie rozbudowane. Ale pierwszy raz mieli¶my tak± ilo¶æ strzelców (Belgowie doszli). Nie wiem jak reszta, ale dla mnie to super zabawa gdy ma³y oddzia³ pawê¿ników i patyczaków ochrania porz±dn± grupê strzelaj±cych. Chcia³oby siê by by³o ich wiêcej i by³o tym samym g³o¶niej smile.gif

Nie by³o w tym roku typowych potyczek a w ich miejsce capture the flag (rook). Dwie ma³e dru¿yny mia³y znale¼æ obiekt i dostarczyæ go w okre¶lone miejsce. Trzeba dogadaæ zasady, zw³aszcza umierania i my¶lê, ¿e mo¿na jeszcze u¿yæ tej idei. To mo¿e byæ te¿ konwój, ochrona vipa, cokolwiek.

Basia ze S³odkim stanêli na wysoko¶ci zadania. Jedzenia by³o du¿o, dobrze i ciep³o.
A i zarówno sama impreza jak i problemy z samochodami, ³añcuchami, podjazdem, stadami Bo¿ych owieczek bezmy¶lnie jad±cych do ko¶cio³a pod zamkiem pokaza³y, ¿e Rota dzia³a jak mechanizm szwajcarskiego zegarka. To mi³e uczucie, ¿e mo¿na liczyæ na grupê. Odnosi siê to te¿ do bezpieczeñstwa w trakcie manewrów itp itd.

Jeszcze raz dziêkujê i cieszê siê, ¿e by³em na Grod¼cu.
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Podzielam achy i ochy smile.gif i wrzucam gar¶æ fotek
http://picasaweb.google.com/krzysztof.swia...z/Grodziec2011#
Tomek
Witam,

Dziêkujê wszystkim za udan± imprezê. Mimo, ¿e by³o mniej ludzi ni¿ rok temu to i tak by³o wiele rado¶ci smile.gif. Na zamku Grodziec jest zawsze co¶ do robienia. Nie ma lipy!!!
Chcia³bym podziêkowaæ Basi i S³odkiemu za ogarnianie kuchni no i Grzypowi za ratunek w potrzebie. Bez nich zginêliby¶my marnie :D. Mam równie¿ nadzieje, ¿e podoba³o siê rekrutom i Grodziec by³ dla nich owocny.

Jeden wniosek - choæby w ca³ej Polsce by³a odwil¿ i +5 stopni w Grod¼cu i tak bêdzie zima i problemy z podjazdem :D.
Co do dyskusji. Na wiadomy temat nie dyskutowano zbytnio, poniewa¿ wszyscy obecni byli tego samego zdania. Wysz³y za to dwie propozycje, które zaraz opiszê w "Tajne/poufne".

Z og³oszeñ duszpasterskich:
W naszym pokoju pozosta³y nie wiadomo kogo graty:
Drzewniane: ³y¿ka, kubek i talerz. Kubek i talerz s± na dnie znaczone. Znaleziono równie¿ br±zow± czapkê z antenk± A la "odbiornik toruñski". Zainteresowanych proszê o info.

Pozdro
Tomek
Tom
Dziêki wszystkim za wspólny czas i zabawe.
Podziêkowania zw³aszcza dla Grzypa który dzielnie znosi³ konieczno¶æ jazdy w górê i w dó³ z transportami.
My z Kacprem nawet ze zjazdem spod ko¶cio³a mieli¶my ma³y problem smile.gif

Trochê kameralnie ale za to fajne zajêcia w podgrupach.
Do tego bardzo pozytywny kontakt z Belgami oraz fajni rekruci.
Rotmiszcz
Dziêki wszystkim, by³o mocno kameralnie, ale zabawy nie zabrak³o smile.gif
My¶lê ¿e do jakiegokolwiek knucia i dysput wrócimy gdy zbierzemy siê w wiêkszym gronie.
Tymczasem zdjêcia tutaj : http://picasaweb.google.com/radoslaw.cisze...feat=directlink

Pozdro, Radek.

P.S.
czapka chyba Konrada
Chaos666
Witam!

I ja dziêkujê wszystkim za bardzo ciekawie i sympatycznie spêdzony czas na zamku Mro...Grodziec smile.gif Choæ by³o kameralnie to i tak bawi³em siê setnie, zarówno na manewrach, que¶cie ze skrzyni±(zreszt± ¶wietny pomys³, wart dopracowania i powtórzenia), jak i przy rozmowach kuchennych. Klimat zamku niesamowity, no i faktycznie tak jak napisa³ Tomek, nie ma ³añcuchów nie ma z³udzeñ bum.gif Wielki szacun dla Basi i S³odkiego ¿e ogarniali kuchnie, bo mam wra¿enie ¿e ma³o u¿yli w Grod¼cu, choæ kto ich tam wie, do czego siê w kuchni dopuszczali szczerba.gif
Oto gar¶æ fotek:

http://picasaweb.google.com/Chaosinme666/Grodziec2011#

No i koncert ¿yczeñ:
@Bia³y - chcia³bym namiar na orygina³y twoich ³y¿ek
@Konrad - mówi³e¶ ¿e masz zestaw ikonek gdzie¶ na kompie, a ja z chêci± bym skorzysta³
@Tomek - instruktarz troczenia pochwy poproszê :D

Pozdro
Chaos
Basia
Mi wypada podziêkowaæ ch³opakom, którzy wydatnie przyczynili siê do dzia³ania kuchni, a zw³aszcza Konradowi, który poza pomoc± zaopatrzy³ nas w pyszne placki na miodzie (i kawê...) oraz Borgowi i Grzypowi (który zosta³ Pierwszym Transportowym ;)), a tak¿e naszemu rekrutowi Darkowi, który stawi³ siê punktualnie o 8 rano ¿eby zmywaæ!
Chaosowi za Kocio³ek Chaosu, a Kacprowi za "kanalie" (i du¿y kocio³ek) ;)
No i Tomkowi za jak zwykle szybkie i ekspresowe zebranie sk³adek imprezowych ;)

Mam nadziejê, ¿e to, co zaplanowa³am dla Was smakowa³o (mimo, ¿e w pi±tek "wypad³" jeden posi³ek - ale za to w sobotê dostali¶cie podwójnie ;)) Nastêpnym razem jednak upraszam o niezapominanie kot³ów i patelni, a i dodatkowe talerze czy miski te¿ siê przydadz±.

Ufam, ¿e bawili¶cie siê dobrze na manewrach, bo dziedziniec , a tym bardziej podzamcze, widzia³am g³ównie przez okno ;)
A ze znalezieniem Skrzyni z Artefaktem to chyba mieli¶cie trochê problemu ;)

Do zobaczenia wkrótce
Basia

PS. miseczka te¿ chyba Konrada... có¿ on robi³, ¿e zgubi³ i czapkê i miskê... i zostawi³ nawet Gawrona...
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Ma kto¶ namiar na Belgów? Oni te¿ robili fotki moze maj± jak±¶ stronê albop portal.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Belgów ³ap na FB.
Tom
ja mam namiar
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
a nie wrzucili nic ¿eby podaæ linka icon_rolleyes.gif ?
Tomek
CYTAT(Krzysztof. ¦wi±tkiewicz @ 16:45 11.02.2011) *
a nie wrzucili nic ¿eby podaæ linka icon_rolleyes.gif ?

Witam,

TUTAJ co¶ znalaz³em.

Pozdro
Tomek
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.