Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Grodziec 2011
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2
Tom
Warto by³oby ju¿ jak±¶ datê podaæ.
Z mojej strony zaprosi³em 5 osób z Belgii pod przewodnictwem Geoffreya, niektórzy wiedz± o kogo chodzi.
Piszcie kto jest chêtny na imprezê.

Matuls
Byku
+5 osób z Belgii

Marta co powiesz na kilka ¿ywych gêsi do upieczenia :D
no ewentualnie ju¿ ¶wie¿o ubite mogê za³atwiæ.
Grzyp
Jestem chêtny, ale moja bytno¶æ na imprezie bêdzie zale¿a³a od jej terminu - ale jako ¿e mam a¿ 1 egzamin w tej sesji to pewnie bêdê.
Borg
Te¿ nie widzê przeszkód by przyjechaæ.
Tylko fajnie by³oby wcze¶niej zacz±æ ustalaæ termin, bo +/- wtedy organizuj± jedn± fajn± konferencjê i chcia³bym wcze¶niej wiedzieæ co i jak smile.gif
Chaos666
Witam!

Je¿eli znalaz³by siê kawa³ek pod³ogi i dla mnie, to chêtnie wybra³bym siê na Grodziec :D

Pozdro
Chaos
marta.br
Mnie w tym roku na Grod¼cu zabraknie, w zwi±zku z czym szukam chêtnych na podjêcie siê kucharzenia na pe³en etat icon_wink.gif

Kto siê zajmie Matulsowymi g±skami?

Pozdrawiam
Marta
Tom
oj no to nie³adnie, nie³adnie
¿aden termin nie bêdzie pasowa³ Ci Marta?
marta.br
Niestety w ogóle prze³om stycznia i luty odpada.
Bardzo ¿a³ujê, bo Grodziec uwielbiam, ale w tym roku musicie bawiæ siê bez nas.

Natomiast obiecujê poprawê na kolejnych imprezach smile.gif

Pozdrawiam
Marta
Tomek
Witam,

Te¿ bêdê.

Czy te g±ski Matuls, bêd± aby koszer? strach.gif :D

Mam tak± propozycje do rozpatrzenia: Co powiecie, ¿e by na ten jeden, przysz³oroczny Grodziec zaprosiæ ludzi spoza RPK? Ten jeden raz daæ og³oszenie na freha (w temacie gdzie pisa³em o naborze)? Oczywi¶cie okre¶liliby¶my jakie¶ minimalne wymagania oraz ograniczon± liczbê uczestników itp.

Co o tym my¶licie?

Pozdrawiam
Tomek
Basia
Ja my¶lê, ¿e mo¿na spróbowaæ i poprosiæ o zg³oszenia z opisem sprzêtu, zdjêciem itd. ¿eby nie by³o niedomówieñ.

Zastanawiam siê te¿, czy nie przej¶æ jednak do kuchni, z braku Marty - w zesz³ym roku dziewczyny mia³y przecie¿ pe³ne rêce roboty... ewentualne szkolenie mogê przej¶æ :D
Tom
Ja tam nie wiem czy koszerne, jak dla mnie to takowe byæ nie musz±.
Ale jak Ci brakuje koszernego jedzonka to musisz ju¿ sam zadbaæ hiehiehie smile.gif

Za¶ co do zapraszania innych, no chyba ju¿ od jakiego¶ czasu nie ma strasznych ograniczeñ, byleby nie by³ to kreto-paj±k.
S³odziutki
Cze¶æ, Ferajna smile.gif

Kontakt z Kasztelanem nawi±zany, wiêc ustalmy szczegó³y.

W tym temacie zg³osili siê:
Matuls
Byku
+5 osób z Belgii
Grzyp
Borg
Chaos
Tomek
Basia
Ja

Wiem, ¿e wybiera siê te¿ Nina z jedn± dodatkow± osob±, a tak¿e Andrzej Chmura, który kontaktowa³ siê ze mn± telefonicznie. Wybiera siê te¿ najprawdopodobniej Konrad (Taniell).

Zg³aszajcie siê dalej w tym temacie.

Celujemy, jak rozumiem, w prze³om stycznia i lutego? Proszê siê wypowiadaæ, co do dat.

W tym roku mam dla odmiany idee fixe, ¿eby spaæ w ciep³ym, wiêc od razu rezerwujê 1 pokój - chyba czwórkê dla Basi, mnie i Konrada. Dajcie znaæ, gdzie ¶picie, ¿ebym móg³ to przekazaæ Kasztelanowi.

Pozdrawiam,
S³odki.
Grzyp
Postaram siê ustaliæ w najbli¿szym czasie termin tego nieszczêsnego egzaminu i siê zadeklarujê który ³ykend odpowiada³by mi najbardziej. Co do spania - raczej w czê¶ci "ciep³ej".
S³odziutki
Hehe, starzejemy siê ;)

Jeszcze jedno wa¿ne pytanie, które nie zosta³o zadane: impreza ma siê zaczynaæ w czwartek, czy w pi±tek?

Pozdrawiam,
S³odki.
Grzyp
CYTAT
Hehe, starzejemy siê ;)

Nie tyle, co starzejemy siê, co jakby zaj±³ dwuosobowe wyro tylko dla siebie to czê¶æ potencjalnych chêtnych na nie pewnie by mnie ubi³a podczas manewrów ("przewróci³ siê na halabardê panie w³adzo, i tak 6 razy" ) smile.gif Ale jak bêdzie wolne wyro w czê¶ci zimnej to mogê siê na nie pisaæ.

Jak dla mnie start w czwartek brzmi interesuj±co.
Wojciech Radzki
Grzyp, ¼le kombinujesz - bierz duze wyro i jakas babe do towarzystwa! smile.gif
Grzyp
Co¶ w tej opcji jest trzeba przyznaæ smile.gif
Konrad z Czêstochowy
Cze¶æ!

Te¿ bêdê, poproszê o wyrko w "ciep³ym". Zmieszczê siê na jednym ;)
Ile dni i kiedy- dla mnie raczej bez znaczenia- dostosuje siê.
Pozdrawiam!
Borg
Ja te¿ bym chcia³ zaklepaæ miejsce w ogrzewanym pokoiku, takim jak ostatnio.
Termin ewentualny niepasuj±cy postaram siê ustaliæ. Ale jak co chêtnie od czwartku.
Tomek
Witam,

Te¿ zaklep dla mnie miejsce w grupowej sali. My¶lê, ¿e opcja od czwartku jest ok - jest wtedy odpowiednio czasu na wszystko.

Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Ja równie¿ bardzo chêtnie o ile termin imprezy nie bêdzie miêdzy 15 lutego i 3 marca. Równie¿ piszê siê na miejsce w grupowej sali. Czy jakie¶ konkrety odno¶nie terminu s± ju¿?
Gdyby kto¶ jecha³ z wolnym miejscem w samochodzie i móg³bym sie pod³±czyæ to proszê o kontakt. Jestem z £odzi, ale mogê dojechaæ w jakie¶ umówione miejsce.
Tomek
Witam,

Przypomnia³a mi siê jedna sprawa, o której kiedy¶ rozmawiali¶my z Kacprem. Pad³a propozycja co by zagadaæ z jakim¶ gospodarzem i na czas imprezy zaparkowaæ samochody na dole - w podwórku. Oczywi¶cie za jak±¶ op³at±. Wtedy mieliby¶my teren wokó³ zamku do dyspozycji na np. manewry. Co my¶lisz S³odki - znasz tam kogo¶ z autochtonów co by mo¿na ta sprawê poruszyæ ?

Pozdro
Tomek
Micha³ ¯elazo
Rozumiem ¿e impreza jest nie tylko dla cz³onków roty smile.gif

Dla nas termin nie gra roli, o ile poznamy go odpowiednio wcze¶niej bo chcemy po³±czyæ Grodziec z wypadem na narty.

M.
Grzyp
OK, termin egzaminu ustalony na 24. stycznia, wiêc ka¿dy pó¼niejszy termin imprezy mi pasuje.

Pomys³ z zaparkowaniem samochodów na dole jest bardzo pozytywny moim zdaniem.
Tom
moi szpiedzy donosz± ¿e zabookowali¶my ostatni weekend stycznia
2 miejsca w mniej mro¼nej, ma³o ¶redniowiecznej czê¶ci poproszê
bo ciep³ymi to tych pokoi nazwaæ nie mo¿na smile.gif
co do zagranicznych to siê wywiem

a co Micha³ jak rozumiem plasujesz sam siebie ju¿ poza Rot±?
Grzyp
Weekend+czwartek czy sam weekend?
Micha³ ¯elazo
No wiesz Matuls, nie chcê byæ hamulcowym wielkich zmian icon_wink.gif

A tak serio - nie bardzo odpowiada mi dzia³anie w nieformalnej organizacji, w której s± obowi±zki jak w organizacji formalnej, tj. obligatoryjne sk³adki cz³onkowskie, ale to tylko jedna rzecz z kilku rzeczy, wiêc na obecn± chwilê sam nie wiem czy jestem cz³onkiem RPK, czekam na jak±¶ informacjê na ten temat ze strony dowództwa.

No i nie mam pojêcia jak jest z Grod¼cem, czy je¿eli bêdê poza RPK to jestem z dziewczynami zaproszony, czy nie, a chcia³bym wiedzieæ w miarê mo¿liwo¶ci wcze¶nie, bo jak pisa³em chcieliby¶my pod Grodziec ustawiæ sobie te¿ wyjazd na narty. No i szycia by³oby sporo. Oczywi¶cie "w razie jakby co" to dok³adamy siê wszystkich kosztów zwi±zanych parkingami, drzewem, ¿arciem, itd.

Acha, pasuje nam termin "od czwartku" i chcieliby¶my pokój dla czterech osób, mo¿e byæ te¿ trójka, jako¶ siê pomie¶cimy, byleby by³a nisko, a ju¿ na pewno nie na ostatnim piêtrze przy nadajniku GSM.
Igor Weso³owski
Ja siê postaram przyjechaæ. Jak by co Bia³y mo¿esz na mnie liczyæ z jechaniem:) .
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Super, w takim razie siê zgadamy.
Basia
Micha³, Grodziec jest jak najbardziej dla wszystkich otwarty, wiêc nie wiem, dlaczego mia³by ktokolwiek zostaæ persona non grata... im nas wiêcej tym lepiej.

Czyli termin 28-20 stycznia by³by odpowiedni dla wiêkszo¶ci?
W takim razie my¶lê, ¿e w³a¶nie w ten weekend uderzymy.
Szykujcie ciep³e skarpety i eliksiry rozgrzewaj±ce ;)
Tomek
Co by by³o jasne 28 - 30.01, czyli pi±tek - niedziela. Ale mo¿na przyje¿d¿aæ w czwartek jak w tym roku ?
Basia
Jeny, przepraszam, mia³o byæ 27-30, czyli od CZWARTKU!!! :D

My bêdziemy ju¿ w czwartek
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Z Gosia chcemy byc od czwartku, bierzemy pewnie ze soba Gwynow. Poprosimy miejsce w malo sredniowiecznej, ale ogrzewanej wiezy ;)
Grzyp
Ja pewnie te¿ bêdê w czwartek, pó¼nym popo³udniem.
Chaos666
Hej,

Wyt³umaczcie "pierwszakowi" Grod¼cowemu, co i jak, bo nawet nie wiem jak tam siê ¶pi :D Jak dla mnie mo¿e byæ i pod³oga bylebym nie zamarz³ :/ Jakie koszty noclegu i wy¿ywienia s±? Pewnie nie tylko mnie zainteresuj± te informacje ;)

P.S. Bêdzie kto¶ jecha³ mo¿e z pomorza przez Toruñ? Trochê ma³o ekonomicznie mi jechaæ samemu 2x400km :/

Pozdro
Chaos
marta.br
CYTAT(Bryan @ 12:31 30.11.2010) *
bierzemy pewnie ze soba Gwynow.

Bryan,
Gwynów w tym roku nie ma na Grod¼cu.
Obiecujemy samobiczowanie w zwi±zku z tym faktem icon_wink.gif

Marta

Micha³ ¯elazo
CYTAT(marta.br @ 13:01 30.11.2010) *
Bryan,
Gwynów w tym roku nie ma na Grod¼cu.
Obiecujemy samobiczowanie w zwi±zku z tym faktem icon_wink.gif

Marta

Nie musisz siê biczowaæ, wystarczy ¿e prowiant dla nas wszystkich na 4 dni wy¶lesz z Gosi± i Bryanem bigsmile2.gif
Tom
No wiesz Basia, to nie tak do koñca.
Sytuacja jest nowa i wiele spraw trza pouk³adaæ na nowo.

Patrz±c po kobiecej frekwencji to cieniutko widzê tegoroczn± kuchniê, zesz³oroczne paruj±ce michy z ¿arciem to chyba tylko mi³e wspomnienie.
Stefan Mi¶kiewicz
Chyba zupe³nie nie zrozumia³em ostatniego posta Toma ?????
Tomek
Cze¶æ

Do Chaosa666: mo¿esz wybraæ miejsce na sali, gdzie ¶pi 10 osób. Warunki raczej spartañskie, zimno mimo ogrzewania. Ale jest dla ka¿dego ³ó¿ko i koce tak wiêc idzie wytrzymaæ. Odpowiednie smarowanie powoduje, ¿e do tej pory jeszcze nikt nie zamarz³ ;).
Jest te¿ opcja lepszych pokojów, chyba 4 osobowych. Pierwszy wariant jest tañszy, drugi dro¿szy. ale nie pamiêtam cen.
Co do wy¿ywienia i innych op³ata organizacyjnych (drewno itd.) to na razie trudno powiedzieæ - kwestia ile osób pojedzie.

Pozdro
Tomek
Chaos666
Witam!

Dziêki Tomek za wyja¶nienie sprawy smile.gif Znalaz³em na wujku Google Grod¼cow± stronkê, gdzie stoi co i po ile smile.gif Ja zatem pójdê na hardcora i biorê dormitorium. Co do smarowania to postaram siê o jaki¶ dobry olej devil.gif

Pozdro
Chaos
S³odziutki
Cze¶æ smile.gif

Niech mnie skoryguj±, jesli co¶ ¼le piszê:

Ciep³e wieloosobowe:
Grzyp
Konrad C.
Borg
Tomek
Bia³y
Bryan
Gosia
Chaos
Matuls
Byku

Ciep³e czwórka:
Basia
Ja
Konrad O.
- chyba ¿e Micha³ bedzie potrzebowa³ do celow rodzinnych, to pewnie we¼miemy dwie dwójki czy cu¶.

Poza tym, mam pogadaæ z Kasztelanem w sprawie ewentualnego parkingu u kogos na dole.

Oprócz tego, bêdê pewnie rozmawia³ na temat opa³u.

Proszê przedstawiaæ inne pytania, jak kto¶ ma.

Pozdrawiam serdecznie,
S³odki.
Konrad z Czêstochowy

Witam!

Bêdziemy z Borgiem w czwartek po po³udniu. Mam wolne miejsca w samochodzie- Kto¶ zaryzykuje? ;) Mogê zabraæ ze ¦l±ska albo z £odzi. To zale¿y jak siê ustawimy z Arkiem...
Pozdrawiam!
Tom
pamiêtaj o oko³o 5 miejscach dla go¶ci zagramanicznych - w zbiorowych podgrzewanych salach
oraz 1 miejsce dla osoba rekruta Andrzej Chmura
Tomek
Z "mojej" strony proszê zarezerwowaæ miejsce dla 1 rekruta - Darka w sali zbiorowej "ogrzewanej". Kolega Darek ma blisko - jest z Lubania i zaproponowa³, ¿e gdyby by³o trzeba to mo¿e zapewniæ np. ¶wie¿y chleb.

Zaoferowa³ swoj± pomoc przy kuchni czy pracach czysto obozowych.

10.12 Edycja - Zg³osi³a siê do mnie rekrut Marta Kasprzyk "Marchewa" w sprawie uczestnictwa na Grod¼cu. Podobno Basia ju¿ dosta³a o tym informacjê - ale pisze co by nie zapomnieæ dopisaæ do listy. Prosi o miejsce w "ciep³ym" pokoju 4 osobowym. By³a by od pi±tku.
Basia
Zgadza siê, ju¿ policzy³am Martê w naszej magicznej tabelce ;) Andrzej te¿ siê ju¿ do nas zg³asza³.
Wszyscy inni rekruci i go¶cie policzeni smile.gif
S³odziutki
Cze¶æ smile.gif

Ma³ymi pokojami wyrazili zainteresowanie Kacper (nie dla siebie) i Stefan.

Czujê siê jak organizator kolonii bigsmile2.gif Zrobiê oficjalne rozkwaterowanie, a potem zamieszczê. Jak kto¶ nie bêdzie zadowolony, to pozamieniamy miejscami.

Pozdrawiam,
S³odki.
Kacper z Konina
Witam! Zg³aszam siê + kilka osób spoza Roty( prawdopodobnie ), jak bêdê wiedzia³ dok³adnie dam znaæ, jednocze¶nie ze wzglêdu na zachodz±ce zmiany proszê o przybycie na Grodziec wszystkich cz³onków Roty bez wzglêdu na to czy popieraj± op³acanie sk³adek czy te¿ nie. To wa¿ne.
Rotmiszcz
Cze¶æ, jak na razie nie zanosi siê ¿ebym przyjecha³, ale byæ mo¿e i kto wie, w ostatniej chwili i na krzywe ry³o mo¿e siê uda.
Pozdro, Radek.
Bejbs
Niestety tradycyjny nawa³ pracy w tym okresie nie pozwoli mi przybyæ do Grodzca angsad.gif
Króliczyca Mary
Hej, mnie równie¿ nie bêdzie. Przychówek mój za m³ody na takie woja¿e.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.