Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Sprawa oszustw Achiego
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Problemy z rzemie¶lnikami, sprzedawcami i kupuj±cymi
Stron: 1, 2, 3
Achi
Masz zobowi±zanie które tylko ty masz ale da³e¶ ani kopii zobowi±zania, rzeczowego kosztorysu który sam sobie napisa³e¶ smile.gif dlatego nie dotrzyma³e¶ tego o co prosi³em od podpisania jego w lipcu.
Dlatego te¿ parê rzeczy dowiedzia³em siê na ten temat dlatego bêdê czeka³ na rozwiniêcie tej ca³ej sprawy wszystkiego smile.gif. Bo ty chcesz odzyskaæ co twoje, a ja bêdê oddawa³ co twoje i przestañ siê odgra¿aæ bo w taki sposób w s±dzie tylko to za³atwimy smile.gif.
Blady
Bêdziesz oddawa³? Termin ju¿ min±³. Nie odda³e¶ nawet z³otówki, powiniene¶ ju¿ dawno mi oddaæ ca³± kwotê. Na kolejne próby kontaktu ³±cznie z poleconym z wezwaniem do zap³aty nie odpowiadasz. Wiêc nie rozumiem stwierdzenia "bêdê oddawa³ co twoje" skoro olewasz sytuacjê na ca³ej linii.
MagicWojtek
powinni¶cie ju¿ dawno z³o¿yæ pozew w s±dzie itp a nie bawiæ siê z nim...
Na w³asne ¿yczenie sobie to zrobi³..
btw.jak wpisaæ kogo¶ do rejestru d³u¿ników??
Achi
Przestañ blady.

A co do KRD masz wielki wojtku : poczytaj sobie :

http://www.krd.pl/Infoservice/Index.aspx?u...lawRequirements
£azarz
CYTAT(AchiKKR @ 16:09 29.08.2010) *
Masz zobowi±zanie które tylko ty masz ale da³e¶ ani kopii zobowi±zania, rzeczowego kosztorysu który sam sobie napisa³e¶ smile.gif dlatego nie dotrzyma³e¶ tego o co prosi³em od podpisania jego w lipcu.
Dlatego te¿ parê rzeczy dowiedzia³em siê na ten temat dlatego bêdê czeka³ na rozwiniêcie tej ca³ej sprawy wszystkiego smile.gif. Bo ty chcesz odzyskaæ co twoje, a ja bêdê oddawa³ co twoje i przestañ siê odgra¿aæ bo w taki sposób w s±dzie tylko to za³atwimy smile.gif.

Salve Fratres!

Kamil, mylisz siê. Wierzyciel w tym przypadku Blady nie ma najmniejszego obowi±zku dawaæ tobie kopi twojego zobowi±zania. W zobowi±zaniu przyzna³e¶ siê do sumy jaka jeste¶ winien. Jak widzê zamiast sp³acaæ zad³u¿enia wolisz polemizowaæ g³upio. Twoja sprawa. Powiem jak skoñczy siê Bladego problem z tob±. Bartek maj±c zobowi±zanie idzie do kancelarii prawnej która pisze pozew. Pozew trafia do s±du który na podstawie dokumentów m.in. twojego zobowi±zania wydaje NAKAZ ZAP£ATY W TRYBIE NAKAZOWYM. Ty prawdopodobnie olejesz to gdy¿ dlaczego by nie skoro olewasz dalej wszystkich. S±d wydaje wyrok. Z wyrokiem Blady robi klauzulê wykonalno¶ci i Achi masz komornika na karku. Powiesz zapewne ¿e masz to w dupie. OK to tylko podpowiem tobie ¿e Blady jako¶ poradzi sobie na t± chwilê bez tej kasy, ale pamiêtaj ¿e przedawnienie wyroku jest po 10 latach natomiast ka¿da czynno¶æ komornicza przerywa bieg przedawnienia. Zapewne minie kilka lub kilkana¶cie lat zanim dorobisz siê czegokolwiek w³asnego. Zajrzyj na stronê http://www.infor.pl/kalkulatory/odsetki_ustawowe.html i policz sobie odsetki. Kiedy¶ mo¿esz siê zdziwiæ jak np. nagle odholuj± tobie samochód lub zlicytuj± mieszkanie. Jak widzisz wszystko w twoich rêkach.
Z tego co wiem podobnie post±pi± pozostali wierzyciele.

Pozdrawiam Grzegorz
Achi
Jaki ty pewny siebie jeste¶ Grzesiu, nie tylko ty jeste¶ ¶wiadomy paru spraw je¶li chodzi o to. Poza tym ja nie mówi³em tylko o zobowi±zaniu, ale i o jego rozliczeniu które napisa³ i wynika zawarta kwota oddania kasy dla niego, bo mo¿e on sobie wymy¶li³ t± ca³± kwotê i dodaje wiêksze sumy pieniê¿ne.
A kopia zobowi±zania jak i jego rozpiski z rachunkami za materia³u powinny byæ te¿ po mojej stronie, bo te¿ siê trochê dowiedzia³em na ten temat i paru rzeczy jestem pewien:).

Ps z ³aski swojej wy¶lij ten p³aty skóry które zosta³y u ciebie przed grunwaldem. Przydadz± mi siê.
Brat Krzysiek
Jeste¶ bezszczelny Achi ;] Zamiast b³agaæ Bladego, ¿eby da³ ci jeszcze trochê czasu i próbowaæ siê dogadaæ, ty przyw³aszy³e¶ sobie nasze pieni±dze i dyskutujesz jeszcze. Oby¶ siê nimi na¿ar³ cwaniaku. Kiedy wp³acisz mi chocia¿ czê¶æ z moich 470z³, które jeste¶ mi winien i 180z³, które jeste¶ winien moim kolegom za dwie pary rêkawic pikowanych?
Zawax69
Panie m±dry wszechwiedz±cy "rzemie¶lniku" mo¿e ³askawie przestaniesz siê wym±drzaæ i zas³aniaæ swoimi nonszalanckimi i chamskimi wypowiedziami, a raczysz wreszcie okazaæ trochê pokory i zwróciæ wszystkim okradzionym przez Ciebie ludziom ich pieni±dze ?
£azarz
Salve Fratres!

OK Achi skoro tyle siê dowiedzia³e¶ i tak du¿o wiesz to dowiedz siê ¿e w poniedzia³ek prawnik z mojej kancelarii pomo¿e Blademu napisaæ pozew do s±du. Czekaj na ciekawe pisemko z s±du. Kamil mam do¶æ pyskówki z tob± - rozmawiaæ teraz bêdziemy przez s±d. Blady bêdzie na bie¿±co informowa³ o przebiegu, a innym polecam zrobiæ to samo.

Pozdrawiam Grzegorz
efendi
CYTAT
Dodatkowym u³atwieniem jest to, ¿e w tej chwili pozwy w postêpowaniu upominawczym mo¿na sk³adaæ drog± elektroniczn±, a wiêc nie ruszaj±c siê z domu. Nie trzeba biegaæ do s±du, wysy³aæ pism. Jest to du¿e u³atwienie dla ludzi, którzy nie mieli wcze¶niej styczno¶ci z wymiarem sprawiedliwo¶ci.

pozdrawiam
Laukon

Witam!
Czy mozesz byc tak tak uprzejmy i podasz droge postêpowania w sprawie wys³ania pozwu drog± elektroniczn±?

Pozdrawiam
Adsumus
http://lublin.sr.gov.pl/101

W³a¶ciwo¶ci± obejmuje ca³± Polskê.
gosia.m
CYTAT(efendi @ 16:33 30.08.2010) *
CYTAT
Dodatkowym u³atwieniem jest to, ¿e w tej chwili pozwy w postêpowaniu upominawczym mo¿na sk³adaæ drog± elektroniczn±, a wiêc nie ruszaj±c siê z domu. Nie trzeba biegaæ do s±du, wysy³aæ pism. Jest to du¿e u³atwienie dla ludzi, którzy nie mieli wcze¶niej styczno¶ci z wymiarem sprawiedliwo¶ci.

pozdrawiam
Laukon

Witam!
Czy mozesz byc tak tak uprzejmy i podasz droge postêpowania w sprawie wys³ania pozwu drog± elektroniczn±?

Pozdrawiam

http://mojafirma.infor.pl/raport-dnia/116910,.html ? o to chodzi?
Laukon
Witam!

LINK!

Pod tym linkiem znajduje siê s±d elektroniczny(tzw. epu, czyli elektroniczne postêpowanie upominawcze). Po lewej stronie znajduje siê bardzo obszerne faq w którym jest wyt³umaczone krok po kroku co i jak trzeba zrobiæ ¿eby z³o¿yæ pozew drog± elektroniczn±.

Generalnie sprawa jest bardzo prosta poniewa¿ wystarczy siê zarejestrowaæ i poprawnie wype³niæ formularz. Jedyna przeszkoda to to ¿e trzeba posiadaæ podpis elektroniczny. No ale to jest konieczny element przy za³atwianiu ka¿dej urzêdowej sprawy drog± elektroniczn±.

pozdrawiam
Laukon
brat grucha:)
Achi odezwa³ siê do mnie, ¿e ma dla mnie kasê. Pieni±dze mia³y dotrzeæ w pi±tek-maksymalnie poniedzia³ek. Dzi¶ ani kasy, ani odpowiedzi od Achiego- chocia¿ pisa³em do niego 3 miele w tym czasie...

Nie rozumiem po co dalej k³amie... Achi czekam na twoj± odpowied¼ na moje meile.
Zawax69
I u mnie by³o podobnie. Jednak w moim wypadku Achi siê odezwa³. Stwierdzi³, ¿e: Cytuje "Z powodow tego ze jeszcze nie dostalem kasy za swoje nogi zbrojnikowe i na nast tydz mam miec niby to do nast tyg jestem zmuszony z wysylka kasy do ciebie" tre¶æ @ którego od niego dosta³em. Ciekawi mnie dobór s³ów ....a mianowicie u¿ycie s³owa NIBY... Mo¿e teraz Achi bêdzie udawa³ poszkodowanego i oszukanego ?....
Blackclav
Witam

moim zdaniem za bardzo pob³a¿acie tej osobie, ewidentnie widaæ ¿e Achi siê z wami bawi i sprawia mu to wielk± przyjemno¶æ, ci±gle wam wciska terminy a pó¼niej siê nie wywi±zuje. Ja na waszym miejscu ju¿ dawno bym poszed³ na policjê i to zg³osi³, i policja by siê tym ju¿ zajê³a a pó¼niej s±d. Wtedy na pewno nie bêdzie mu do ¶miechu
Blady
Witam!

Mnie te¿ na¶ciemnia³, ¿e bêdê mia³ kasê w tym tygodniu. Nie wierzê w ani jedno s³owo tego cz³owieka. Uwierzê w pieni±dze zaksiêgowane na moim koncie. Achi ma jeszcze trochê czasu. Wys³a³em list polecony za potwierdzeniem z wezwaniem do zap³aty 19 sierpnia. Do koñca tygodnia powinna byæ zwrotka z poczty. Gdy ja otrzymam sprawa l±duje w s±dzie. No chyba, ¿e wcze¶niej pieni±¿ki wyl±duj± na moim koncie. W co szczerze w±tpiê. Radzê wszystkim te¿ wzi±æ siê ostrzej za niego, bo nigdy nie odzyskacie kasy. Je¶li do s±du wp³ynie kilka spraw odno¶nie jednej osoby to ³adnie bêdzie mia³ pozamiatane.

Pozdrawiam
Blady
Sam w to nie wierzê... Achi odda³ mi kasê. Bez interwencji s±du.
Brat Krzysiek
Achi odda³ kasê, któr± by³ mi winien. 470z³.
Borg
Czy kto¶ ma kontakt z Kamilem? Mam sprawê, nie chcia³em jej wywlekaæ na forum, ale w sumie móg³by mi za he³m zap³aciæ...
Joss d'Azincourt
Hi everybody !
I'm french and i would like to explain that we have the same problem with Kamil (AchKRR/Fratres) here. He has received a lot of money and never delivered the order. Some have paid more than 700? !!!! But now he has disappeared !!!
We don't know what to do ?
He's a liar and a thief !!! He doesn't understand that money is hard to earn and that some will have problem because they will not be ready for the season, and not paid for their exhibition !!!!
A.Fran
Hi Joss, I'll try to translate your message, most of us but not everyone knows what's it about.

t³umaczenie:

"Cze¶æ wszystkim!
Jestem Francuzem i chcia³bym nawi±zaæ do tego, ¿e mamy tutaj taki sam problem z Kamilem (AchKRR/Fratres). Wzi±³ du¿o forsy i nigdy nie dostarczy³ zamówienia. Niektórzy zap³acili wiêcej ni¿ 700 (w domy¶le Euro)!!! I teraz on znikn±³!!!
Nie wiemy co mamy robiæ?
To k³amca i z³odziej!!! Nie rozumie, ¿e pieni±dze zdobywa siê z trudem i kto¶ mo¿e mieæ problem, poniewa¿ jest nieprzygotowany do sezonu, i nie ma zap³acone za pokaz."

Jean-Philippe
Hello.

I am a victim too.

I payed more than 400€ to give a present for my brother's birthday. Now I am fucked.
A.Fran
Next one... shocked.gif

"Witam

Te¿ jestem poszkodowany.

da³em 400? na prezent urodzinowy brata. Czujê siê bardzo bardzo oszukany i zdenerwowany" szczerba.gif

Zna³em Achiego osobi¶cie, k³amca. Przestêpcza dzia³alno¶æ miêdzynarodowa?
Teyrnon
I can tell You just one thing: do not wait - call the police. He fooled too many people who were waiting for their moneyback many months. His personal informations and ID are somewhere here in this topic. Good luck!

Edit: Maby You have ID from Money transfer

Kamil Matuszewski
September 15 1988
Gdañsk
E-mail pancer48@wp.pl
Skype apsik.pospolitus
Tel. 505580918
Kontakt E-mail pancer48@wp.pl
FAZIK
Jestem zdumiony tym tematem i rzeczami, o których czytam ... Nie powinno to byæ do pomy¶lenia gdziekolwiek a ju¿ w szczególno¶ci w Ruchu (b±d¼ co b±d¼) Rycerskim. Takie postêpowanie jest niegodne i winno byæ napiêtnowane. Za swe czyny ka¿dy winien byæ odpowiedzialny i zostaæ odpowiednio ukarany (³±cznie z odpowiedzialno¶ci± karn±).
Mam nadziejê ¿e wszyscy poszkodowani odzyskaj± swoje pieni±dze w ten czy inny sposób ...

Chcia³bym aby Kamil M. alias Achi nie by³ aktualnie w jakimkolwiek stopniu uto¿samiany z Koszaliñsk± Kompani± Rycersk±.
Jak najbardziej by³ w Naszych szeregach od 16.09.2006 do 30.08.2008, jednak¿e po swoim odej¶ciu nie ma ¿adnych podstaw aby wci±¿ u¿ywaæ zarówno god³a, jak i nazwy Naszego Bractwa tj. skrótu KKR w swoim nick'u. Jest to pozosta³o¶æ po dawnych czasach, jednak winna byæ zmieniona zgodnie z aktualnymi przynale¿no¶ciami.

Skierujê równie¿ pro¶bê do Administratora o zmianê nick'a.

Z Rycerskim Pozdrowieniem
Krzysztof "FAZIK" Brzeziñski
Seneszal Koszaliñskiej Kompanii Rycerskiej
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
Witam

Zmienilem jego nazwe wyswietlana, przychylajac sie do Twojej prosby.
FAZIK
CYTAT(Cacaivs Rebivs Asellio @ 22:07 15.04.2011) *
Witam

Zmienilem jego nazwe wyswietlana, przychylajac sie do Twojej prosby.

Ponownie Dziêkujê w imieniu KKR.

Je¿eli mo¿emy w jakikolwiek sposób pomóc osobom poszkodowanym z Naszej strony proszê o PW. Fizycznie jeste¶my w sumie bli¿ej z tego co siê orientujê, chocia¿ kontaktów nie utrzymujemy ju¿ od dawna.
£azarz
Salve Fratres!

FAZIK - Achi sp³aca wiêkszo¶c d³ugów, pregra³ tez sprawê w s±dzie i w zwi±zku z tym ma wiêksze koszty ni¿ przypuszcza³. Dosta³ niez³± nauczkê i ... skoñczmy juz kopac le¿acego. Pro¶ba do adminów - zamknijcie temat.

Pozdrawiam Grzegorz
Joss d'Azincourt
I know it can bore you to read such things because France is far from you and i could understand your feeling. But we would like to have a support because now we don't realy know what to do and this case could be very bad for relationship between french re enactors and polish salers and cratsmen. And one more time i understand what you feel. Many thanks matheus for your message ;).
Jean-Philippe
QUOTE (Joss d'Azincourt @ 01:36 16.04.2011) *
I know it can bore you to read such things because France is far from you and i could understand your feeling. But we would like to have a support because now we don't realy know what to do and this case could be very bad for relationship between french re enactors and polish salers and cratsmen. And one more time i understand what you feel. Many thanks matheus for your message ;).

We are more than 10 people concerned by this issue. the amount of the prejudice is going to be calculated. it's about 4000€ or more.

We had great hopes to get reenactment gear from Poland because your stuff is really better than what we have access to. We try to do our best to improve the level of reenactment in France.

For us, it's months and months of work that we gave to this guy with the hope of being at your level. Result : we are fucked and we realize that all that work, sweat and pain was for nothing.

We started procedures. If you can help us by any other ways, you will be welcome. Thanks a lot.
FAZIK
CYTAT(£azarz @ 22:58 15.04.2011) *
Salve Fratres!

FAZIK - Achi sp³aca wiêkszo¶c d³ugów, pregra³ tez sprawê w s±dzie i w zwi±zku z tym ma wiêksze koszty ni¿ przypuszcza³. Dosta³ niez³± nauczkê i ... skoñczmy juz kopac le¿acego. Pro¶ba do adminów - zamknijcie temat.

Pozdrawiam Grzegorz

"oczu nie zamykaæ na grzechy wystêpnych braci, lecz ku ich naprawie pod±¿aæ"

Nie mi go oceniaæ, jednak patrz±c na ostatnie wypowiedzi kolegów z Francji to chyba nie on le¿y ... I ta sp³ata to raczej jest mniejszo¶æ d³ugów a i nauczka jak widaæ ¶rednia.

Jeste¶my otwarci w ramach pomocy. Jakiejkolwiek mo¿emy udzieliæ z Naszej strony.
£azarz
Salve Fratres!

Dziêki Marcinowi który podes³a³ mi ca³± rozmowe na fr. forum okaza³o siê ¿e Kami dzia³a na jeszcze wiêksza skalê. Z drobnego wy³udzacza sta³ siê "wizytówk±" na Europê. Okazuje siê ¿e to czego w ci±gu roku do¶wiadczy³ nie nauczy³o go niczego.
Drogim kolegom z Francji proponuje udaæ siê z ta spraw± na policjê oaz do polskiego konsulatu.

Pozdrawiam Grzegorz
medieval-art
"kto administruj±c zbiorem danych lub bêd±c obowi±zany do ochrony danych osobowych udostêpnia je lub umo¿liwia dostêp do nich osobom nieupowa¿nionym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno¶ci albo pozbawienia wolno¶ci do lat 2"

do tego mo¿e ci za³o¿yæ sprawê cywiln± i bêdziesz musia³ zap³aciæ odszkodowanie.

M±drzej by by³o wys³aæ te dane francuskim kolega na PW a tak to jak przegrasz z nim proces to pomo¿esz Mu sp³aciæ d³ugi z w³asnej kieszeni. Choæ na pewno spora grupa RR z chêci± zasiad³a by w sali s±dowej jako obserwatorzy

sam by³em w podobnej sytuacji jak w/w "oszust". go¶ciu który upubliczni³ moje dane dosta³ 1000 grzywny a w drugim cywilnym dosta³em 1500 zado¶æuczynienia.
Krzysztof Szatecki
CYTAT(£azarz @ 22:58 15.04.2011) *
Salve Fratres!

Pozdrawiam Grzegorz

Temat nie mo¿e byæ zamkniêty dopóki sprawa nie zostanie wyja¶niona. Tak jak pisze Jean-Philippe ³±cznie Francuzi przekazali ponad 4000 euro Kamilowi za po¶rednictwem PayPal.
Ca³a sprawa zaczê³a byæ podejrzana ju¿ jaki¶ czas temu jak terminy wykonania sprzêtów by³y ca³y czas przesuwane z ró¿nych przyczyn np "przypadkowe" zgubienie paczki przez pocztê, k³opoty rodzinne itp itp.. Opó¼nienia by³y po 2 -3 miesi±ce. W tej chwili Francuzi nie maja ¿adnego kontaktu z Kamilem i bezpo¶rednio kontaktuj± siê z Paypal w celu zg³oszenia owego faktu.

Poniewa¿ jestem we Francji i w kolejny weekend bêdê siê widzieæ z Jean-Philippem postaram siê dowiedzieæ dok³adnie jak wygl±da sytuacja i liczê ¿e jako¶ uda siê Francuzom odzyskaæ pieni±dze.

Dla chêtnych ca³y temat tutaj, oczywi¶cie po francusku/angielsku(niektóre posty)
http://www.guerriersma.com/forum/viewtopic...5&start=150

Pozdrawiam
Hako
To ja go tam swoim w³asnym samochodem zawioz³em. anger.gif
Czujê siê jakby kto¶ mi w twarz naplu³. Co sobie Francuzi o nas pomy¶l±.
Kolego "medieval-art" ju¿ ¿ ilo¶ci postów wynika, ¿e zalogowale¶ siê w³a¶nie po to by w szczególno¶ci ten problem prawny wyja¶niæ ludziom. Wed³ug Ciebie wychodzi na to, ¿e z³odziej ma wiêksze prawa ni¿ pokrzywdzony. Specjalnie podkre¶li³em s³owo z³odziej i czekam na d³ugi proces w tej sprawie, odk³adaj±c pieni±dze na przysz³e zado¶æuczynienia.

CYTAT
Ambicja (³ac. ambitio - ¿±dza uznania) - postawa cz³owieka, cecha charakteru polegaj±ca na silnym poczuciu godno¶ci osobistej oparta na stawianiu sobie trudnych celów i d±¿eniu do ich realizacji

a to definicja s³owa ambicja wed³ug Wikipedii. Polecam te¿ s³ownik Kopaliñskiego.

CYTAT
sam by³em w podobnej sytuacji jak w/w "oszust". go¶ciu który upubliczni³ moje dane dosta³ 1000 grzywny a w drugim cywilnym dosta³em 1500 zado¶æuczynienia.

Jak widzê klub solidnych rzemie¶lników powiêksza siê z ka¿dym dniem. A biedna Freha mia³a byæ miejscem ludzi zajmuj±cych siê rekonstrukcj± historyczn±

Pozdrawiam Krzysia..
Indar
My¶la³em ¿e ch³opak jako¶ reguluje swoje zad³u¿enie, ale po przeczytaniu tego co napisali koledzy z Francji chyba wypada ostrzec.
Achi zarejestrowa³ siê jaki¶ czas temu na Freha pod nickiem Fratres i regularnie tu bywa. Mieli¶my po³±czyæ oba konta, ale zaraz po stwierdzeniu tego faktu pad³y serwery i jako¶ zapomnieli¶my.
£azarz
Salve Fratres!

Uwa¿ajcie na http://www.targowisko.xaa.pl/vinci_factory.html ten "rzemie¶lnik" to Kamil Matuszewski ACHI szukaj±cy nowych naiwnych!!!!

Pozdrawiam Grzegorz
Vega
porównuj±c ze zdjêciami z tego francuskiego forum wychodzi ze Achi probuje na stronce opchn±æ towar ktory prezentowa³ Francuzom jako przygotowany dla nich - dobrze widze?...
£azarz
Salve Fratres!

Dzisiejsza rozmowa na GG z Kamilem Matuszewskim

Akka1291
15:57:11
Witam, wobec twoich dalszych dzia³añ masa ludzi obecnie kieruje sprawê na prokuraturê, kurwa Kmil nic sie nie nauczy³ rozprawa w s±dzie. Rób tak dalej a skoñczysz w wiêzieniu!

Kamil Achi 2
15:58:01
To dobrze
15:58:07
co¶ jeszcze >
15:58:08
?

Akka1291
16:00:40
nic Kamilu - twoje ¿ycie nie moje ale masa moich znajomych których oszuka³e¶

Kamil Achi 2
16:01:15
spoko wiesz
16:01:34
ty z³o¿ysz doniesienie na prokurature i tak nie odzyskasz pieniêdzy
16:01:47
bo niby sk±d ?

Akka1291
16:01:55
wiem tylko tyle ze do tej pory mia³es proces cywilny a teraz bêdziesz mia³ karny - po co ci to?
16:02:09
ja nie sk³adam doniesienia - ludzie skladaj±

Kamil Achi 2
16:02:18
no dobrze
16:02:32
z³o¿± ja pójdê do wiêzienia
16:02:34
i co dalej
16:02:35
?

Akka1291
16:02:40
otrzymasz wyroki w sprawach cywilnych czyli komornika do konca swoich dni gdy¿ nikt nie dopu¶ci do przedawnienia

Kamil Achi 2
16:02:40
pieni±dze sk±d
16:02:50
no w³a¶nie
16:02:54
a nie bêdê zarabia³ nic
16:03:03
i co
16:03:03
?
16:03:12
pieniêdzy wtedy nikt nie uj¿y

Akka1291
16:03:22
oprócz tego bêdziesz karany w procesie karnym . CV sobie robisz jak marzenie

Kamil Achi 2
16:03:48
ale ty chyba nie rozumiesz

Akka1291
16:03:50
tak jak pisa³em - twoje ¿ycie

Kamil Achi 2
16:04:03
bo inteligencja to chyba nie twój atut
16:04:14
bo napiszesz i co pó¼niej
16:04:14
?
16:04:19
bêdzie proces dobrze
16:04:27
ja pójdê do wiêzienia
16:04:30
d³ug bêdzie

Akka1291
16:04:37
ja nie rozumiem? Mo¿e za g³upi jestem ale na tyle rozumiem, ¿e na maxa wykorzysta³e¶ braci zakonnych w Polsce a teraz robisz siarê we Francji.

Kamil Achi 2
16:04:40
po wyj¶ciu nie bêdê pracowa³ i co dalej
16:04:41
?
16:05:14
no ale pogadajmy w g³ównym temacie
16:05:32
czy kto¶ zyska na tym ¿e wsadzi mnie do wiêzienia ?

Akka1291
16:05:33
i nic Kamilu - po prostu maj±c zaledwie dwadzie¶cia kilka lat przejeba³es sobie zyciorys - brawo

Kamil Achi 2
16:05:59
no ale sorry ja pytam sie konkretnie

Akka1291
16:05:59
zaskaj± choæby satysfakcjê by kto¶ tobie podobny podobnie nie dziala³

Kamil Achi 2
16:06:01
co kto zyska
16:06:02
?
16:06:06
no dobrze
16:06:11
i pieniêdzy nikt nie odzyska
16:06:22
w takim te¿ wypadku
16:06:52
co¶ jeszcze ?

Akka1291
16:07:24
pamiêtaj ¿e oprócz wyroku w sprawie karnej bêdziesz mia³ wielu komorników w sprawach cywilnych

Kamil Achi 2
16:07:30
no tak
16:07:37
ale pytam co po tym jak wyjdê
16:07:37
?
16:07:43
nie podejmê pracy
16:07:48
i d³ug bêdzie rosn±æ

Akka1291
16:07:49
z czasem bêdziesz mia³ jaki¶ dobytek który bêdzie tobie zabierany
16:08:00
swoj± drog± odsetki tez zbêda ros³y

Kamil Achi 2
16:08:00
no nie bêdê mia³
16:08:07
poniewa¿ nie bêdê zarabia³ pieniêdzy
16:08:13
nie bêdê mia³ dochodów

Akka1291
16:08:21
tak samo jak i prowizja komornika (na t± chwilê 15%)

Kamil Achi 2
16:08:30
ale ty chyba nie widzisz

Akka1291
16:08:36
jeste¶ osust i z³odziej
16:08:46
podali¶my tobie rekê a ty ja oplu³e¶
16:08:59
dla nas cz³owieczku nie istniejesz

Kamil Achi 2
16:09:14
grozisz mi to jest karane

Akka1291
16:09:25
czego mi³e s³owo nie widze? mo¿e nie widze jaak dalej okradasz ludzi?

Kamil Achi 2
16:09:51
wiesz jednak inteligencj± nie grzeszysz

Akka1291
16:09:59
ja tobie gro¿e? mam to w dupie! zg³o¶ na prokuraturê nawet jutro! z chêci± pogdam z prokuratorem
16:10:11
trudno - taki g³upi jestem

Kamil Achi 2
16:10:25
dobrze ¿e przyzna³e¶ siê

Akka1291
16:10:36
ok zagrozony ma³y cz³owieczku - biegnij e skarg± na prokuraturê!

Kamil Achi 2
16:10:38
ja w takim razie czekam

Akka1291
16:10:55
nie musisz czekac - inni w twojej sprawie dzia³aj±

Kamil Achi 2
16:11:16
to dobrze bo ty nawet nie wiedzia³by¶ jak

Akka1291
16:11:35
pozwlisz ze ca³± nasza rozowê wklejam na FREH-a oraz pode¶le ch³opakom z Francji

Kamil Achi 2
16:11:45
niestety nie zgodze siê na to
16:11:47
;]

Akka1291
16:11:54
nie musisz <hahaha>
16:12:05
zglo¶ na prokuraturê :>
16:12:44
ok masz na FREHa dalszy ci±g napisza inni

Pozdrawiam Grzegorz
Bartimus
Dziêkujê za info. Kram Kamila zosta³ usuniêty...
Viator
Ja siê nie wypowiadam, czy wklejenie tej nieautoryzowanej rozmowy jest fair play czy nie, ale z tym facetem nie da siê chyba graæ fair play. Je¿eli rzeczywi¶ci taki dialog prowadzi³ z £azarzem, to wspó³czujê mu, go¶æ jest ¿a³osny i tak g³upi ¿e nie rozumie, i¿ uniemo¿liwienie mu dalszej dzia³alno¶ci dla ludzi oszukanych przez niego jest spraw± honoru a nie kasy. Nie tylko niekoniecznie wszystkim chodzi o odzyskanie pieniêdzy, bo doskonale wiemy ¿e to mo¿e byæ trudne, ale wrêcz niejeden z nas jeszcze by dop³aci³ do tego ¿eby tak± parszyw± owcê usun±æ ze ¶rodowiska...
Blackclav
Witam

[usuniête przez moderatora- proszê nie obra¿aæ ludzi]. Olewawcze podej¶cie do oszukanych osób i nie przejmowanie siê konsekwencjami. Niech zajmie siê nim prokurator to siê zdziwi, po drugie je¶li komornik nie odzyska od niego pieniêdzy to mo¿e je wyci±gn±æ od jego rodziców. W szeregach rekonstruktorów jest ju¿ spalony, na imprezach te¿ siê nie poka¿e, bo mog± go jeszcze zlinczowaæ

Najlepiej jak na Freha bêd± wklejanie linki do podejrzanych stron lub aukcji, bo mogê byæ to jego nowe, i trzeba bêdzie uchroniæ nowe osoby ¿eby nie zosta³y oszukane.
Jean-Philippe

photo of the criminal
£azarz
CYTAT(Blackclav @ 17:16 17.04.2011) *
po drugie je¶li komornik nie odzyska od niego pieniêdzy to mo¿e je wyci±gn±æ od jego rodziców.

Salve Fratres!

Kamil Matuszewski jest doros³y (urodzony 1988.09.15) i rodzice nie odpowiedz± za jego czyn. Ale spokojnie - sprawa która traf do komornika ma 10 lat na egzekucje. Przed tym terminem nalezy j± wznowiæ by nie uleg³a przedawnieniu i tak non stop. Efekt jest tego taki, ¿e prêdzej czy pó¼niej Matuszewski bêdzie chcia³ stan±c na nogi finansowo. Bedzie mia³ z tym niema³e problemy. Odsetki ustawowe na t± chwilê to 13%, komornik wexmie 15%, koszty zastepstwa procesoego i inne ... duzo go bêdzie ta zabawa kosztowa³a. Osobna spraw± jest doniesienie na prokuraturê i wyrok z tym zwi±zany.

Zamiast zacz±c sp³acac stare zad³uzenia Matuszewski bawi siê w wy³udzanie na nowych rynkach zbytu.

Pozdrawim Grzegorz
brat Bule
Chyba, ¿e po kilku latach zg³osi upad³o¶æ konsumenck±.
Marianus
Witam,

Z og³oszeniem upad³o¶ci konsumenckiej w Polsce nie jest tak prosto, m.in. trzeba udowodniæ ¿e sytuacja powsta³a nie z winy konsumenta (w przypadku ww chyba nie wchodzi to w rachubê), upad³o¶æ nie likwiduje te¿ d³ugów - sp³aca siê po prostu roz³o¿one na raty zad³u¿enie bez naliczonych odsetek.

pzdr M.
Yogesh
Dobra, wszystko jasne. Nasze polskie prawo na pewno znajdzie odpowiednie artyku³y,
problem tylko z ich egzekucj± i chyba w³a¶nie o to chodzi³o Kamilowi, gdy pisa³ "i co dalej?"...

Wystarczy, ¿e oficjalnie nie bêdzie mia³ pieniêdzy, wiêc oficjalnie bêdzie mia³ powiêkszaj±cy siê d³ug,
tylko, ¿e w praktyce wystêpuj± przypadki, ¿e obywatel ma super domek, furkê na podwórku,
a np. nie ma pieniêdzy na alimenty... oficjalnie... bo furka nie jego, domek babci...
W tym wypadku najwa¿niejsz± spraw± jest to by nie pozwoliæ takiej osobie handlowaæ,
bo po rozmowie na gg widaæ, ¿e ma do handlu i klientów co najmniej niezdrowe podej¶cie
i to dla obu stron.

"Wystarczy" powiadomiæ spo³eczno¶æ rekonstruktorów w Wielkiej Brytanii, reszcie EU, USA, Rosji...
maj± oni pewnie swojego rodzaju "freszki"?
£azarz
Salve Fratres!

http://www.rp.pl/artykul/178149,639528-Kon...dzo-trudno.html

W jego przypadku Upad³o¶æ Konsumencka nie wchodzi w rachubê. Matuszewski oszukiwa³ oraz wy³udza³.

Pozdrawiam Grzegorz

CYTAT(Yogesh @ 18:30 17.04.2011) *
Dobra, wszystko jasne. Nasze polskie prawo na pewno znajdzie odpowiednie artyku³y,
problem tylko z ich egzekucj± i chyba w³a¶nie o to chodzi³o Kamilowi, gdy pisa³ "i co dalej?"...

Wystarczy, ¿e oficjalnie nie bêdzie mia³ pieniêdzy, wiêc oficjalnie bêdzie mia³ powiêkszaj±cy siê d³ug,
tylko, ¿e w praktyce wystêpuj± przypadki, ¿e obywatel ma super domek, furkê na podwórku,
a np. nie ma pieniêdzy na alimenty... oficjalnie... bo furka nie jego, domek babci...
W tym wypadku najwa¿niejsz± spraw± jest to by nie pozwoliæ takiej osobie handlowaæ,
bo po rozmowie na gg widaæ, ¿e ma do handlu i klientów co najmniej niezdrowe podej¶cie
i to dla obu stron.

"Wystarczy" powiadomiæ spo³eczno¶æ rekonstruktorów w Wielkiej Brytanii, reszcie EU, USA, Rosji...
maj± oni pewnie swojego rodzaju "freszki"?

On ma bardzo dobry kontakt z "ofiar±" (bo klientem nie mo¿na nazwaæ takiej osoby). Kontakt jest idealny do momentu wp³acenia gotówki/zaliczki, w tym momencie zaczynaj± siê zaginione paczki, problemy rodzinne i inne *** (tu musia³bym u¿yæ wulgarnego s³ownictwa).

Trzeba doprowadziæ do tego, aby ka¿dy go zna³ z tej z³ej strony i by tych ofiar by³o jak najmniej! Niech nikt mu nie daje "szansy"- dosta³ ich ju¿ stanowczo za wiele. Temat nie mo¿e zostaæ zamkniêty, a powinien byæ rozszerzany jak i gdzie tylko jest to mo¿liwe...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.