Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Mazovia '10 / 27-29.08.2010
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2
Korinka
dziêki za imprezê smile.gif za miejsce przy ognisku, placuchy, pogaduchy i inne takie smile.gif
S³awek zTarnowa
Witam!

Och³on±wszy po prawie dwóch nieprzespanych nocach postanowi³em skomentowaæ co nie co.

Wielkie dziêki dla Indara za zaproszenie i postawê ? impreza udana jak ma³o która w ostatnich czasach i trzeba przyznaæ, ¿e na pewno z dwóch powodów: starañ organizacyjnych( Krzysiu ? podziwiam Ciê za ogrom w³o¿onej pracy, zw³aszcza, ¿e by³e¶ w tym roku zdany g³ównie na w³asne si³y? naprawdê da³e¶ radê!!) i obecno¶ci ludzi, którym uda³o siê razem bawiæ bez zgrzytów. By³o naprawdê sympatycznie i pod wzglêdem towarzyskim bêdê ten weekend wspomina³ niezwykle ciep³o smile.gif .
W czêsci obozu opanowanej przez nas, Miechów i klan Kowali oraz Ko³obrzeg ca³y czas cos siê dzia³o - trudno o lepszych towarzyszy broni i zabawy!!!!

Tak po dyskusji z naszymi ludkami uda³o siê wysnuæ kilka wniosków, których przemy¶lenie jeszcze bardziej by usprawni³o ca³± zabawê. Wiem sk±din±d, ¿e w uczcie sobotniej chcia³o uczestniczyæ wiêcej ludzi ni¿ tylko tyle ile pomie¶ci³y nasze sto³y- a raczej stó³. Czê¶æ obozu nawet chyba nie zauwa¿y³a, ¿e mieli¶my go¶ci ( no, bo jak mieli to zauwa¿yæ?), których mogli¶my w miarê godnie przyj±æ g³ównie dziêki pracy ma³ej grupki dziewczyn ¶lêcz±cych przy kuchni za pro¶b± Indara? a tak przy okazji ? Chwa³a Wam za to!!! Potraw mog³o by byæ podobno wiêcej, gdyby dziewczyny mia³y d³u¿ej dostêp do ....sto³u.
My¶lê, ¿e najprostszym rozwi±zaniem i wci±gniêciem ca³ego obozu na równych zasadach by³oby urz±dzenie w takim momencie jednego wielkiego ogniska na ¶rodku z pro¶b±, aby ka¿dy wzi±³ ze sob± jakie¶ futerko do siedzenia i wtedy nikt nie czu³ by siê dyskryminowany i nie musia³by staæ wokó³ sto³u gdy inni siedz± ? bo dlaczego tak by mia³o byæ? Go¶cie na pewno te¿ poczuliby siê wtedy lepiej a ja w pewnym momencie nie czu³bym siê rozdarty pomiêdzy trzema ma³ymi imprezami rozgrywaj±cymi siê naraz.( najlepszym pomys³em by³oby na wzór Legnicy urz±dziæ prowizoryczne sto³y i ³awki z desek ? ale Indar bêd±c praktycznie sam organizatorem nie by³by w stanie tego zrobiæ ? st±d propozycja ogniska)
Wydaje siê te¿, ¿e monety to genialna rzecz i musimy d±¿yæ aby ich emisjê prze³o¿yæ nie tylko na kupowanie ¿are³ka w karczmie?

Pozdrawiam dos³ownie wszystkich obecnych, z którymi d³u¿ej lub krócej zamieni³em kilka s³ów lub z którymi wymieni³em choæby tylko pozdrowienia ? dos³ownie ka¿dy z obecnych tam chyba sprawi³ , ¿e?by³o warto przyje¿d¿aæ. Brakowa³o mi nowopoznanych grup z Polonii, jak choæby ch³opaków z pocztu Grzyma³y czy ludzi od Boles³awa, ale mam nadziejê, ¿e jeszcze siê spotkamy w podobnych okoliczno¶ciach przyrody.

Ko³obrzegowi dziêki za wspieranie zbrojne podczas nocnych dzia³añ w naszej czê¶ci obozu? byli¶cie ch³opaki jednymi z niewielu, którzy starali siê utrzymywaæ jak najd³u¿ej w gotowo¶ci bojowej. W tym miejscu przepraszam przedstawicieli ?pogañskiego? obozu, ¿e w godzinach nocnych i wczesno porannych nie zawsze da³em rady z nieskoordynowan± kilkuosobow± zaledwie obron± tak ma³o przecie¿ licznego chrze¶cijañskiego obozu rozmno¿yæ siê na tyle, aby godnie podejmowaæ Wasze odwiedziny zimnym ¿elazem. Mam nadziejê, ¿e nasze ma³e zwyciêstwo o czwartej nad ranem w Waszym obozie choæ trochê rekompensuje Wasze starania i ratuje godno¶æ zgnu¶nia³ych chrze¶cijañskich zbrojnych, którzy chwytaj± za broñ tylko wtedy gdy s± najedzeni, wyspani i w przewadze liczebnej? Dlatego ja tam nie widzia³em podczas imprezy braków fabularnych, bo w koñcu byli¶my tam, aby ?handlowaæ? z przysz³ymi owieczkami Pana, heh?.i to od nas zale¿a³o jak siê potoczy fabu³a.

Kochani Bandyci szczerba.gif ? dziêki Wam za ¶wietny klimat! Robili¶cie niez³± robotê. By³bym jednak za pewnym u¶ci¶leniem zasad w nocy, bo nijak Was nie mo¿na by³o odró¿niæ od zwyk³ych obozowiczów, a przecie¿ mniejsza to chyba dla Was by³a satysfakcja gdy nikt na Was nie reagowa³ dopóki nie o¶wiadczyli¶cie: ? nie ¿yjesz?. Zdecydowanie lepiej bandycko prezentowali¶cie siê, gdy buszowali¶cie w zaro¶lach wokó³ obozu i wci±gali¶cie frajerów w pu³apki- ( sam siê kilka razy zziaja³em i ogl±da³em za siebie z obaw±).Wasze krêcenie siê w cywilkach w¶ród zbrojnych wewn±trz obozu mog³o byæ wobec klimatu i jakich¶ zasad do¶æ problematyczne i ma³o bandyckie ( pomijam zamordowanie mojej osoby od ty³u- to by³o fajne i mam tylko nadziejê, ¿e mój zabójca- Claymor, skrada³ siê przez ca³y obóz a nie wszed³ tak po prostu jak jeden z ?pocztowych?). A chor±giew bym wystawi³, gdyby ca³y obóz wystawia³ normalne stra¿e a nie tylko przez pierwsze godziny po zmroku. Ale do¶æ o tym, bo nawet moi nie wszyscy byli do¶æ czujni przez ca³y czas jak nale¿y. Po prostu fajnie by by³o, ¿eby ten w±tek Mazovii rozwija³ siê sensownie i dostarcza³ maximum zabawy wszystkim uczestnikom.

Generalnie ? bawi³em siê setnie ? chrze¶cijanie i ?poganie? z bandytami w tle stanowili na tej imprezie naprawdê ¶wietny zestaw. A Indarowi jeszcze raz gratulujê stworzenia ¶wietnych mo¿liwo¶ci do zrobienia tego ?hmm..koktajlu.

I?..chwa³a ?Mazowszowi?, a co!! bum.gif
S³awek zTarnowa
ps. tam gdzie pytajniki mia³ byc cudzys³.
Mo¶ka
S³awku - racja, w pe³ni popieram ideê wspólnego ogniska! Tego brakuje na trzynastkowych imprezach - pe³nej integracji obozu wieczorami! Je¿eli organizator nie "wymusi" na uczestnikach zebrania siê w jednym miejscu (poprzez zorganizowanie du¿ego ognicha czy postawienie sto³ów i og³oszenie wieczora:D), to ludzie w naturalny sposób rozpierzchn± siê pomiêdzy ogniska, przy których siedzieli w ci±gu dnia. Jak siê zastanowiê, to w sobotni± noc, by³y chyba 4 grupki imprezuj±ce w innych miejscach. Trochê du¿o jak pewnie z 50 uczestników. Wszyscy przez to du¿o tracimy, nie integrujemy siê, s³owem - dobra nauczka na przysz³o¶æ.

Co do bandytów przechodz±cych przez obóz - tu siê nie zgodzê. Zastosowali podstêp wtapiaj± ciê w ogó³ naszego obozu. My¶lisz, ¿e zbójcy w ¶redniowieczu tego nie robili? Nie kradli, kiedy wszyscy uwa¿ali ich za uczciwych obywateli? Wasza rol± jest to odkryæ i z³apaæ z³oczyñcê. On mo¿e siê uciekaæ do wszelkich sztuczek, ³±cznie z udawaniem pobo¿nego chrze¶cijanina.

pozdrawiam,
Mosia.
Szymek z K-g
Mo¶ka widocznie S³awkowi tak jak i nam, zbójcy dali siê we znaki na odwrót ni¿ Tobie i chce (podpisuje siê pod tym ]:->) ich jako¶ prawnie ukróciæ. Jednak je¿eli mia³bym byæ "prawdziwszy" to, S³awku, dama ma racjê, dzia³ali jak powinni a ¿e stra¿e nie wiedzieli przecie¿ kto mieszka w obozie (my¶my nikogo nie znali i taki Claymor nie robi³ nam ró¿nicy z pocz±tku np. z Wilkiem) to musisz wybaczyæ kiepskie dzia³anie nocnych wart.

Claymor móg³by¶ na przysz³o¶æ kaptur ubieraæ i twarz chowaæ bo tym jak mnie zamordowa³e¶ i widzia³em Twoj± twarz to ju¿ nie to samo ;p
Z workiem na g³owê zbóje te¿ musz± co¶ pomy¶leæ i pêtaniem w obozie ;]
Misza
Dziêkujê wszystkim z³ym zbójom jak i ca³ej reszcie zapoznanych ludków i przede wszystkim Indarowi za wspania³± imprezê.
Cudowny obozik okopowy jak i resztê oprawy.
Leniwych chêtnych na porwanie zapraszamy na czêstrze przechadzki po rubie¿ach obozu ;), albo na spacery po lesie.
Ogólnie piêknie.
Wasz szlak bursztynowy odkryli¶my jednak dopiero w sobotê pó¼nym wieczorem.

Teraz powracam do dalszego suszenia ¿are³ka smile.gif

Pozdrawiam wszystkich - nie tylko porwanych ale i osoby co nawiedza³y nasz uporz±dkowany obozik ;)
Lubomir Aleksandrowicz
S³awa !
Na wstêpie wyrazy najwy¿szego szacunku dla Indara impreza by³a dopiêta na ostatni guzik a wymaga³o to wielkiej pracy .
Chwa³a równie¿ dla S³awomira by³ najbardziej aktywnym dowódc± z waszego obozu , od razu widaæ ¿e przejecha³ siê fajnie bawiæ a nie tylko je¶æ i spaæ . Szacunek równie¿ dla tych którzy zdecydowali siê z nami potykaæ .
Podziêkowanie dla dam które przygotowa³y biesiadê by³a super .
Niestety nie mogli¶my was porywaæ nasz obóz by³ typowym obozem wojskowym , no i by³o nas za ma³o aby was pilnowaæ .
Bandyci niestety nie dotrzymali obietnicy sojuszu z nami ale tak to ju¿ jest z bandytami .
Je¶li chodzi o biesiadê to powiem jak jest u nas na Wilczym Tropie
Sto³y stoj± ko³o siebie ale starszyzna siedzi przy g³ównym jest to o tyle dobre ¿e ludzie najbardziej odpowiedzialni za przebieg imprezy maj± okazje na gor±co w spokoju omówiæ co by³o dobrze a co nale¿y poprawiæ .
Naprawdê padaj± wtedy najlepsze pomys³y .

S³awa uczestnikom Mazovi
claymor
S³awku jak to by³o z tym podej¶ciem do obozu noc± to jest bardziej z³o¿ona sprawa ni¿ siê tobie wydaje.
Otó¿ po wieczornym niepowodzeniu wtargniêcia do obozu od strony m³odnika ( dobrze nas tam szukali¶cie ale bylem ubrany na zielono i dobrze wtopi³em siê z igliwiem a Kuubus mia³ szare cote które o zmroku zlewa³o siê z piaskiem). Oko³o pó³ godziny le¿eli¶my bez ruchu na mokrej ziemi a¿ odejdziecie ( no i odeszli¶cie smile.gif ) A jak odeszli¶cie to my postanowili¶my powtapiaæ siê w t³um. Chodzili¶my od parkingu do obozu i udawali¶my wartowników aby zobaczyæ jak rozstawione s± stra¿e w obozie. Jak zobaczyli¶my ¿e wartownicy nie reaguj± na wchodz±cych cywili ( wystarczy³o aby by³o has³o i aby by³a wprowadzona demilitaryzacja cywili - ka¿dy kto nie jest zbrojnym nie chodzi z broni± po obozie ). Skoro nie by³o has³a ani rewizji to weszli¶my sobie obok stra¿ników do obozu. Podeszli¶my do pierwszych z brzegu namiotów i wziêli¶my do niewoli Marka. I sytuacja podobna nikt siê nie zapyta³ dlaczego dwóch facetów z broni± prowadzi dwóch innych do lasu :P. Po 1,5 h odprowadzili¶my naszych jeñców do obozu i wtedy wyskoczyli¶cie na nas spod ziemi ( dobrze byli¶cie zamaskowani wcale nie by³o was widaæ ). A ¿e nie mieli¶my szans na walkê wiêc wyda³o nam siê ¶mieszne ¿e tak± du¿a kupa zbrojnych na nas pêdzi z krzykiem. Nadal nie wiem dlaczego nikt nas wtedy nie zabi³ ... A skoro byli¶my "¿ywi" to trzeba by³o pozbójowaæ. Przyczaili¶my, siê obserwowali¶my stra¿e i ja nikt siê nami nie interesowa³ to przyszli¶my do ciebie z wizyt± smile.gif smile.gif smile.gif.

Wychodz±c z obozu zaczepili¶my jeszcze jakiego¶ stra¿nika który bardziej by³ zajêty rozmow± ni¿ pilnowaniem drogi wiêc go po³askotali¶my tasakiem :P

Ogólnie obóz by³ tak kiepsko pilnowany w nocy ¿e nawet poganin by przeszed³ jak by siê
p³aszczem okrêci³ :P

A teraz inna kwestia. Na pocz±tku imprezy dziewczyny zachwyca³y siê piecem i mówi³y co to by nie upiek³y w takim piecu. Tymczasem przez ca³± imprezê piec który zbudowa³em sta³ pusty i dopiero przed uczt± Natalia przynios³a bu³eczki do wypieku wiêc rozpali³em ogieñ.
My¶lê ¿e taki piec mo¿e mieæ wiêkszy potencja³. I mo¿e na przysz³o¶æ postawie go w centrum obozu.

Pieczeñ po zbójnicku smakowa³a ??

Ze swojej strony chcia³bym podziêkowaæ naszemu Informatorowi :D i dziewczynom za przyniesienie jedzonka ( na suszonym miêsie i owocach d³ugo by¶my nie pojechali :P )

S³awek zTarnowa
Hej! smile.gif

Ehh...nie zrozumieli¶my siê Claymorze. Ja absolutnie nie mam pretensji czy czego¶ podobnego- bo byli¶cie jednym z tych elementów, które dostarcza³y autentycznej zabawy. Po prostu chcia³em ze swojej strony zaznaczyæ, ¿e fajnie by by³o, aby rola bandytów by³a dostosowana do mo¿liwo¶ci obozu. Mam na my¶li to, ¿e to co robili¶cie mia³oby g³êboki sens wobec tych, którzy siê chcieli Wami przejmowaæ, gdyby w obozie panowa³ porz±dek dyktowany przez jeden g³os i jednego dowódcê. Wtedy to wszystko co napisa³e¶ mia³oby racjê bytu a wobec panuj±cych warunków by³o nierealne np.

cytat: '''wystarczy³o aby by³o has³o i aby by³a wprowadzona demilitaryzacja cywili - ka¿dy kto nie jest zbrojnym nie chodzi z broni± po obozie ). ----jak sobie wyobra¿asz wprowadzenie w zycie tej zasady, skoro ciê¿ko bywa³o zmobilizowaæ obóz do o wiele prostszych rzeczy?,,,

pomijam ju¿ fakt, ¿e nieliczne stra¿e, je¿eli juz sta³y, to mia³y czym siê zaj±æ. Sprawdzanie ka¿dego sta³oby siê uci±¿liwe dla wszystkich. Nie wiem, mo¿e siê mylê?

Jednak¿e obóz chrze¶cijañski sk³ada siê ze zbyt wielu grup, które maj± swoich szefów ( dlaczego oni mieliby s³uchaæ innych szefów?) i swoje w³asne autorytety i priorytety i nikt nie jest w stanie narzuciæ swojej woli wszystkim i by³by kretynem gdyby próbowa³ a próby unifikacji mia³yby mo¿e szanse gdyby wszyscy chcieli siê bawiæ jednakowo. A przecie¿ nie wszyscy przyjechali na Mazoviê po to, aby siê bez przerwy ganiaæ po lesie i to te¿ nale¿y to uszanowaæ.

cytat:
Nadal nie wiem dlaczego nikt nas wtedy nie zabi³

Ja te¿ nie wiem smile.gif Nas po prostu zatka³ wybuch ¶miechu, nawet popatrzyli¶my po sobie czuj±c za¿enowanie i odpu¶cili¶my, bo...powiem jak siê wtedy poczuli¶my... potraktowano nas jak idiotów, wiêc dlaczego mieli¶my dalej robiæ z siebie kretynów i na si³ê zarzynaæ komediantów? Nasz b³±d ...mogli¶my...co¶ mi siê wydaje, ¿e na takich imprezach zacznê postêpowaæ w my¶l zasady - Bóg rozpozna swoich devil.gif ...ale czy to wtedy bêdzie mia³o sens? Po prostu wysz³a skucha a potem, jak ju¿ byli¶cie w obozie to mogli¶cie zrobiæ dos³ownie wszystko, heh. Ja tez chcê byæ w przysz³ym roku bandyt±... bigsmile2.gif

cytat: Ogólnie obóz by³ tak kiepsko pilnowany w nocy ¿e nawet poganin by przeszed³ jak by siê
p³aszczem okrêci³ :P

fakt. I tak robi³ nad ranem. Z koleg±. i uparcie od razu trafiali pod nasz namiot i musia³em wstawaæ...heh.

Tak, ¿e po prostu nastêpnym razem tu¿ przed rozpoczêciem zabawy najlepiej by³oby zebraæ siê przedstawicielom stron i pouzgadniaæ szczegó³y czy co¶...nie wiem,,, mo¿e marudzê, przepraszam.

Lubomirze i S³awomirze- walka z Wami to by³a czysta przyjemno¶æ!!!

Pozdrawiam!!
Indar
Dziêkujê za ciep³e s³owa, naprawdê znacz± dla mnie bardzo wiele.
Nie zdo³a³em zainicjowaæ pomys³ów o których wspomina³em wcze¶niej - zwyczajnie nie mia³em ju¿ si³y. Organizowanie Mazovii w tym roku da³o mi nie¿le w ko¶æ, faktycznie wszystko by³o na mojej g³owie. Poza pogod± - ta za³atwia³a siê sama.
No i chyba z powodu zmêczenia w pi±tek wieczór pad³em jak zabity.
Z tym wspólnym ogniskiem to niby racja, ale z do¶wiadczenia wiem ¿e nie zmusimy wszystkich do ogólnej integracji. Ale tak - trzeba próbowaæ.
Generalnie zgadzam siê ze wszystkim co napisali¶cie - cenne sugestie na przysz³o¶æ

Bardzo dziêkujê Kniaziowi S³awomirowi i Lubomirowi - i Waszym ludziom, za wspania³± postawê. Jak mówi³em, z chêci± stawiê siê u Was - je¿eli bêdziecie potrzebowali grup z naszego datowania.
S³awku (z Tarnowa), za t± "chwa³ê Mazowszowi" to skopiê Ci t± ma³opolsk± rzyæ - parafrazuj±c pewnego mazowieckiego pogromce pogan.
Chcia³em jeszcze podziêkowaæ Adamowi, Andrzejowi, £ukaszowi i Claymorowi za przybycie dzieñ wcze¶niej i pomoc w koñcowych przygotowaniach. Dziewczynom i jednej z moich Anio³ków za pomoc w kuchni i medievalnym hipermarkecie, Panu Gotardowi za ogromn± waleczno¶æ, Ko³obrzegom za dzieln± postawê i sztandar do podkradania, itd. Zakoñczê te podziêkowania bo mi jeszcze ostrze¿enie wlepi±.

Ogólnie powiem tak - w trakcie imprezy powiedzia³em sobie "DO¦Æ - to ostatnia Mazovia".
Po wszystkim, tak na ch³odno - mo¿e zmieniê zdanie. Pomys³ów do wykorzystania jest ca³a masa, starczy na wiele kolejnych imprez. Ale nie sam jak teraz i niekoniecznie za rok. Zobaczymy.
Krzy¶ko.
claymor
S³awku z zupe³no¶ci masz racje co do ustaleñ przed imprez±. Mo¿e w przysz³ym sezonie da siê to jako¶ bardziej skoordynowaæ tak ka¿dy z uczestników wiedzia³ co ma robiæ i gdzie jest jego miejsce w obozie. Skoro chcemy doprowadzaæ nasze imprezy do jak najwierniejszego odtwórstwa to ja skromnym swoim zdaniem uwa¿am ¿e powinien byæ wybierany dowódca obozu. Osoba z najwiêkszym do¶wiadczeniem i najwiêksz± s³aw±. Mo¿ê uda³o by siê to ogarn±æ przed imprez± zak³adaj±c jakie¶ oddzielne forum na którym zg³asza³y by siê osoby zainteresowane. I wtedy dowódca wiedzia³ by ile mo¿e mieæ potencjalnych zbrojnych ile bêdzie namiotów etc etc. Tylko silne przywództwo da³o by naprawdê fajny i militarny charakter takiej imprezie. Mo¿e teraz bredzê ale mo¿na spróbowaæ zorganizowaæ zrobiæ imprezê gdzie ka¿da z grup odpowiedzialna by by³a za swoje zadanie.

Ale to raczej temat na przysz³o¶æ.

Dziêkujê wszystkim za mo¿liwo¶æ tak dobrej zabawy smile.gif
S³awek zTarnowa
cytat Indara:

,,,Ogólnie powiem tak - w trakcie imprezy powiedzia³em sobie "DO¦Æ - to ostatnia Mazovia".
Po wszystkim, tak na ch³odno - mo¿e zmieniê zdanie. Pomys³ów do wykorzystania jest ca³a masa, starczy na wiele kolejnych imprez. Ale nie sam jak teraz i niekoniecznie za rok.,,,

Odpocz±³ i od razu m±drze prawi!

cytat Indara:

,,,skopiê Ci t± ma³opolsk± rzyæ,,,

Oj, tam, oj, tam bigsmile2.gif - nie musisz szukaæ pretekstu ¿eby siê ze mn± pobiæ a potem napiæ, ale jak chcesz, to zawsze mogê sobie przedtem to pokrzyczeæ bum.gif

Mazovia w tym roku naprawdê siê uda³a i podejrzewam, ¿e to g³ównego organizatora kosztowa³o niema³o zdrowia. A co do naszych powy¿szych dywagacji - ¼le by by³o, gdyby impreza mia³a siê nie rozwijaæ...Cholernie siê cieszê, ¿e tam by³em i z Wami siê bawi³em.
Bolemir z Symmachoi
S³awa
Przede wszystkim uk³ony dla Indara za zorganizowanie wspania³ej imprezy. Pierwszej w moim ¿yciu na której mog³em ukra¶æ kurê bigsmile2.gif By³o Po prostu super i liczê jednak na kontynuacjê w sumie ja mam niedaleko wiêc móg³bym spróbowaæ co¶ pomóc co by jednak nie zaginê³o tak zacne przedsiêwziêcie Indarze. Kawa³ dobrej roboty wykona³e¶ po prostu.

Pragnê podziêkowaæ Paniom które nas pogan straw± ugo¶ci³y a Jednej w szczególno¶ci za to ¿e kolejny raz w czasie bitwy nie brakowa³o mi wody smile.gif

Podziêkowania nale¿± siê równie¿ towarzyszom broni w walce przeciwko chrze¶cijanom
(Zaszczytem by³o tworzenie prawej flanki pogan). Dziêki równie¿ tym z którymi siê potyka³em. Nadmieniæ tu pragnê ¿e rado¶æ wielk± sprawi³a mi wasza aktywno¶æ bojowa o niebo wiêksza ni¿ na Polonii smile.gif

No i w koñcu dane mi by³o odwiedziæ s³awn± Karczmê Miechów. Super miejsce a ludzie tam bawi±cy jeszcze lepsi. Zabawa przednia, ¿a³owa³em tylko ¿e tak wcze¶nie musia³em wracaæ ale có¿ innym razem d³uzej zabawiê smile.gif .

Dziêki wielkie dla TBR-u za go¶cinê w pi±tek gdy oczekiwa³em reszty pogan a i moje buty wcale nie s± ró¿owe tongue.gif

Dziêki wielkie równie¿ dla tych których nie wymieni³em bo mo¿na by i wypracowanie napisaæ

S³awa!!! Po trzykroæ wam wszystkim

Bolemir z Symmachoi

Ksi±¿e Wszebor
Wielkie wyrazu szacunku Panu Krzy¶kowi z £om¿yñca za wolê tworzenia git imprezy. Teren bardzo fajny i jako ¿e ma równie¿ zupe³nie niedaleko (podobnie jak Bolemir) wyra¿am chêæ pomocy.
W ka¿dym razie by³o smaszno, ¿a³uje jedynie ¿e przyjecha³em sam ale nadrobimy w przysz³ym roku.
Szczególne za¶ podziêkowania i uk³ony dla Pani która w swojej ³askawo¶ci wskaza³a mnie jako swojego rycerza w turnieju.
S³awomir z Che³ma
W imieniu Bractwa Grodów Czerwieñskich chcia³by podziêkowaæ za ¶wietn± zabawê. Szacunek dla Indara za przygotowanie bardzo klimatycznej imprezy. Mi³o by³o spotkaæ starych znajomych i poznaæ nowych smile.gif .

Pozdrawiam!
Andrzej Siejeñski
Zdecydowana odmiana po pustynnym piekle. Choæ by³o zimno i mokro to w zasadzie wysz³o nam to na dobre, ca³y obóz têtni³ ¿yciem (tylu przeszywek na raz w obozie dawno nie widzia³em :D ).
Dziêki Indarowi za imprezê i dach nad g³ow±, i wszystkim obecnym za wspania³± zabawê.
Mam nadziejê, ¿e za rok znowu bêdê mia³ okazjê pe³niæ rolê animatora kultury rozbójniczej :D
claymor
Za rok wcielimy ciê do Zbójów :P
Micha³ ¯elazo
Indar jest fejmusem bigsmile2.gif

http://4lomza.pl/index.php?wiad=22814
Andrzej Siejeñski
CYTAT(claymor @ 09:40 06.09.2010) *
Za rok wcielimy ciê do Zbójów :P

z takimi warunkami lokalowymi jak ostatnio to nie ma szans :D
Indar
No tak - czeka³em z podaniem tego linku a¿ admin tego portalu wywali dwa, mo¿e trzy zdjêcia smile.gif Ogl±daj±c galeriê z pewno¶ci± zwrócicie na nie uwagê.
Fotek jest du¿o wiêcej, i bêd± w nied³ugim czasie umieszczone na naszej stronie. Przyznam ¿e jest co ogl±daæ.
B±d¼cie cierpliwi.
Kuubuus
CYTAT(Andrzej Siejeñski @ 11:00 05.09.2010) *
Zdecydowana odmiana po pustynnym piekle. Choæ by³o zimno i mokro to w zasadzie wysz³o nam to na dobre, ca³y obóz têtni³ ¿yciem (tylu przeszywek na raz w obozie dawno nie widzia³em :D ).
Dziêki Indarowi za imprezê i dach nad g³ow±, i wszystkim obecnym za wspania³± zabawê.
Mam nadziejê, ¿e za rok znowu bêdê mia³ okazjê pe³niæ rolê animatora kultury rozbójniczej :D

Trzeba og³osiæ jaki¶ nabór na Zbójów :D Co by jeszcze bardziej siê nas bali : P
Pod uwagê bêd± brane predyspozycje fizyczne , zbójowato¶æ ogólno pojêta, wyraz twarzy a tak¿e zbójecka przesz³o¶æ i przedewszystkim umiejêtno¶æ zdrady , nawi±zywania zbójeckich paktów i ogólna podatno¶æ na przekupstwo.
Ksi±¿e Wszebor
Wszystkich rozbójników i rzezimieszków z rozkazu ksiêcia Konrada siê wy³apie i straci ku przestrodze. smile.gif
Kuubuus
CYTAT(Ksi±¿e Wszebor @ 15:07 06.09.2010) *
Wszystkich rozbójników i rzezimieszków z rozkazu ksiêcia Konrada siê wy³apie i straci ku przestrodze. smile.gif

I w³asnie takie inicjatywy Zbójecki obóz lubi najbardziej ( :
Lubomir Aleksandrowicz
S³awa !

Ksi±¿e Wszeborze mo¿e nas do tego wynajmiecie jak siê przekonali¶cie na w³asnej skórze swoja robotê wykonujemy bardzo dobrze . A i warte potrzymamy za ¶pi±cych rycerzy oczywi¶cie za dobr± zap³at± . usmieszek_11.gif maniac.gif
Ksi±¿e Wszebor
Je¶li w³adca Mazowsza wyp³aci z kiesy odpowiedni± ilo¶æ srebra bêdziecie na pewno mile widziani.
£ukasz z Jury
Nastêpnym razem, mam nadziejê, ¿e nie bêdzie jako takiego obozu Zbójów (z du¿ej litery! A jak¿e!) tylko ci±g³e akcje, napady, porwania i grabie¿e, bez przerwy, ile fabryka da³a. aniol.gif
A do czego¶ takiego wystarczy mi jedno piwo. :P
Ksi±¿ê Wszeborze, wasi ludzie bali siê wej¶æ w krzaki za nami w dzieñ a co dopiero mówiæ o z³apaniu i straceniu wszystkich. Do przysz³ego roku uzbrojê siê pewnie w co¶ robi±cego kuku na odleg³o¶æ, a wtedy, biada wam! bum.gif
Kubu¶, a dla przysz³ych adeptów, którzy przeszli pozytywnie casting przeprowadzi siê szkolenie pod tytu³em: "Jak zlikwidowaæ rymcerza/wczesnego i siê nie narobiæ a przy tym zarobiæ".
Lubomir Aleksandrowicz
S³awa !

£ukaszu z Jury zmotywowa³e¶ mnie w³a¶nie do przyjazdu na nastêpn± Mazovie .
Pragnê bowiem zobaczyæ jak to bêdziecie likwidowaæ wczesnego hehehe.gif hehehe.gif
Ksi±¿e Wszebor
Lubomirze bêdziemy rozmawiaæ o wynajêciu.
Andrzej Siejeñski
CYTAT(£ukasz z Jury @ 20:39 06.09.2010) *
Jak zlikwidowaæ rymcerza/wczesnego i siê nie narobiæ a przy tym zarobiæ".

hm, z tym wczesnym to siê narobisz ale nie zarobisz, przecie¿ to niecywilizowane obdartusy, w skórach i futerkach z wiewiórek biegaj± :D
Lubomir Aleksandrowicz
S³awa !

No có¿ panie Andrzeju nie wszystko z³oto co siê ¶wieci to raz my siê lubujemy w ¿elazie a nie w z³ocie bo to samo do nas przychodzi jako¿ siê okaza³o po ostatniej wyprawie na Pó³noc .

A poza tym zapominaæ raczysz o wielokrotnym z³upieniu obozów panów rycerzy na Poloni Minor i Mazovi co ³upów nie ma³o nam przysporzy³o a was zubo¿y³o
Kuubuus
Szykujê siê dobra zabawa bum.gif
£ukasz z Jury
Gdyby nie by³o zakazu wchodzenia do namiotów to nad ranem w sobotê dwa razy ca³y obóz pogan by wygin±³. Jeden na dodatek z Panów wczesnych dawa³ g³o¶ne sygna³y d¼wiêkowe gdzie znajduje siê obozowisko. bigsmile2.gif
A oko³o pó³nocy te¿ dwóch Panów na drodze sobie le¿a³o na tarczach i g³o¶no rozmawia³o a trzeci co¶ niby s³ysza³ i rozgl±da³ siê za cieniem w krzakach. Jednym z le¿±cych chyba by³ nawet knia¼. aniol.gif To tylko trzy przyk³ady nie wykorzystanych okazji... Nastêpnym razem postaram siê wykorzystaæ sytuacjê.
Tak na przysz³o¶æ. Jak kto¶ podchodzi do was od ty³u nie zauwa¿ony, przystawia nó¿ do szyi i mówi: "Nie ¿yjesz", proszê siê nie broniæ bo i tak ju¿ jeste¶cie martwi. bum.gif
Lubomir Aleksandrowicz
S³awa !

Napiszê tylko po¿yjemy zobaczymy hehehe.gif usmieszek_06.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.