Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Mazovia '10 / 27-29.08.2010
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2
Indar
Dok³adne informacje na dniach - w tym opowie¶æ wprowadzaj±ca. smile.gif
Data imprezy: 27-29.08.2010
Lokalizacja - poligon w Czerwonym Borze (pomiêdzy £om¿± a Zambrowem), czyli tam gdzie 2 lata temu. Mo¿e inaczej - poligon ten sam, tylko trochê w innym miejscu rozbity bêdzie obóz.
Obowi±zuj± zasady spisane w temacie "Krucjat Pruskich":
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=20...20&start=20

Zg³oszenia na maila który bêdzie podany na dniach.
Prawdopodobnie na Mazovii eksperymentalnie wprowadzimy zasadê granicznej godziny przyjazdu - w ten sposób chcemy unikn±æ pl±tania siê cywilów i samochodów po terenie w trakcie trwania imprezy.
Proszê wiêc o zarezerwowanie sobie wolnego na pi±tek.
Prawdopodobnie te¿ w trakcie imprezy bêd± funkcjonowa³y monety, z ca³± pewno¶ci± jednak zbudujemy ma³± zagrodê - nie tylko z kurami. Gwarantujemy te¿ inne atrakcje, jak gwa³ty rozboje i napady smile.gif
Dobra, reszta na dniach jak wrócê z wyprawy na ziemie pruskie.
Krzy¶ko z £om¿yñca
Robert Bagrit
Widzê, ¿e t³umy ci±gn± na imprezê.

Kto¶ bêdzie oprócz mnie? :D
smuga
O tak! Ca³a trzynastka na razie ostrzy sobie zêby( i nie tylko! szczerba.gif ) na Lusowo/Jankowice. A potem dopiero t³umnie i w komplecie poci±gnie na Mazoviê!
pozdrawiam
Wis³awa

CYTAT(Robert Bagrit @ 19:04 19.06.2010) *
Widzê, ¿e t³umy ci±gn± na imprezê.

Kto¶ bêdzie oprócz mnie? :D

Mo¶ka
bêdê!
Piotr h. Grzyma³a
Jak nas przyjm±, to bêdziemy smile.gif
Anuszka
no przecie¿ ja te¿ ;)
Marek z Bytomia
Ja bêdê.
Qvintvs Rvfivs Dexter
Bêdê i ja (w poczcie Indara)
Indar
CYTAT(Grippen @ 12:55 21.06.2010) *
Bêdê i ja (w poczcie Indara)

No mam nadziejê ¿e ju¿ na sta³e, Panie Krzysztofie.
K.
Mlody
I ja siê wybieram, mam nadziejê, ¿e pogoda ju¿ zamówiona.
Andrzej Siejeñski
Pewnie te¿ siê zjawiê...
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Bede z Gosia, jako weteran wypraw na Prusow i soltys Wikomina;)
Qvintvs Rvfivs Dexter
CYTAT
No mam nadziejê ¿e ju¿ na sta³e, Panie Krzysztofie.

A zapewne tak. Bardzo mi mi³o ;)
S³awek zTarnowa
Co prawda to tylko formalno¶æ, ale na wszelki wypadek napiszê - oczywi¶cie, ¿e bêdziemy bigsmile2.gif Jeszcze nie wiem z jakim sk³adem, ale pewnie zbli¿ony ten, co zwykle.
Pozdrowienia.
Indar
Zg³oszenia proszê s³aæ na maila:
mazovia@grod.org

Oczywi¶cie stali bywalcy naszych imprez nie musz± s³aæ zdjêæ, niemniej jednak proszê o podanie liczby osób z wyszczególnieniem funkcji pe³nionych w obozie. Wszyscy inni proszeni s± o przes³anie zg³oszeñ wraz ze zdjêciami - tak cywilnie jak militarnie.
W zg³oszeniu proszê o podanie:
- listy osób
- funkcja któr± osoba pe³ni w obozie
- liczbê i wielko¶æ namiotów
- osoba dowodz±ca

Na potrzeby imprezy, zgodnie z obecnymi trendami smile.gif, powo³anych zostanie kilka "pocztów". Bêd± to zazwyczaj grupy które ju¿ funkcjonuj± w ten sposób i bywa³y na naszych imprezach. Ewentualnie dodamy do tej listy kogo¶ nowego.
Pozwolê sobie na zacytowanie S³awka z Tarnowa, który w kilku s³owach opisa³ Poloniê Minor. Ale ¿e zasady naszych imprez s± zbli¿one, odnosi siê to równie¿ do nas:

CYTAT
Tam nie mo¿e byæ ka¿dy rycerzem--chyba, ¿e odtwarzacz rycerza ma w³asny poczet i zaplecze s³u¿by. Je¶li dany rycerz nie ma ludzi to organizator przydziela go do jakiego¶ istniej±cego pocztu jako zbrojnego najemnego czy co¶. Ca³a zabawa na tej imprezie polega na tym, ¿e na kilkadziesi±t osób z obozu podzielonego na poczty jest dos³ownie piêciu-sze¶ciu rycerzy i kilkunastu lekkozbrojnych, którzy w zale¿no¶ci od warunków albo broni± obozu albo stanowi± zbrojn± obstawê w³asnych pocztów albo w razie rejzy jest z nich formowany oddzia³ uderzeniowy. Lekcy w zasadzie maj± najwiêcej zabawy pod ka¿dym wzglêdem. Nic ich nie obchodzi poza pilnowaniem w³asnych obowi±zków i s³uchaniem poleceñ swoich rycerzy. Nie s³ysza³em, ¿eby kto¶ siê na to uskar¿a³ - co wiêcej - co roku dzia³a to coraz lepiej i nikt nie pomiata s³u¿b± ani nie dzieje siê nic takiego. To rycerze wrêcz narzekaj±, ¿e to czy tamto im nie przystoi:)..albo, ¿e musz± my¶leæ nad form± kontaktów z poganami. Ka¿dy po prostu wie co do niego nale¿y i tak siê bawimy.Naprawdê da siê d±¿yæ do realiów historycznych bez zbêdnych ci¶nieñ i nieporozumieñ. Cieszy samo wczuwanie siê w klimat. PM to ¶wietnie udowadnia. Manewry i walki z poganami s± w zasadzie gdzie¶ w drugim planie i wcale nie jest az takie wa¿ne kto wygra, a poza tym i tak potem wszyscy razem pijemy:P
PM to po prostu ¶wietna zabawa w historiê a nikt w temacie nie opisuje w ¿mudny sposób wymagañ i kwestii organizacyjnych, bo dla dotychczasowych uczestników s± to sprawy niejako...oczywiste. Zbiór ludzi posiadaj±cych odpowiedni poziom wiedzy i oczekiwañ robi swoje.

Po akceptacji zg³oszenia bêdziemy pobierali haracz w wysoko¶ci ok 30 z³.
Na razie tyle
Grupa rezyserska.
Piotrek D.
Radom o ile nas przygarniecie, chêtnie sie stawi i zasili Indarku Twoje szeregi :P devil.gif

Pewnie - tylko zabierz dla mnie ³apówkê smile.gif /Indar
Indar
"a.d. 1218
Nieudane próby zabezpieczenia pó³nocnej granicy kraju, które realizowane by³y przez "stró¿e" spowodowa³y konieczno¶æ siêgniêcia równie¿ do innych rozwi±zañ. Leszek Bia³y, brat Konrada Mazowieckiego, który by³ inicjatorem powstania owych "stró¿y" zwróci³ siê do papie¿a by uzna³ dzia³ania zmierzaj±ce do nawracania Prusów za równorzêdne krucjaty d±¿±ce do nawracania pogan. Có¿, krucjaty krucjatami, ale po co ruszaæ za morze kiedy ma siê swoich niewiernych pod nosem? Co wiêcej, Ksi±¿e Krakowski zaproponowa³, by na granicy ziem pruskich utworzyæ targi, aby poprzez handel niezbêdnymi produktami nawi±zywaæ kontakty z miejscow± ludno¶ci± i g³osiæ przy okazji s³owo bo¿e.
Leszek powiada³: "Konradzie, po có¿ tu³aæ siê za morze, by nie¶æ krzy¿, kiedy pod nosem tereny, na których chrze¶cijañstwo trzeba zaprowadziæ! I po co mamy krzy¿ walk± wprowadzaæ, kiedy mo¿na to zrobiæ pokojowo, i jeszcze przy tym zarobiæ...

Jak rzek³ Leszek tak siê sta³o. Konrad natychmiast zawezwa³ do siebie swoich rycerzy, dla których granice z Prusami nie kry³y tajemnic. Nakaza³ im zajêcie siê ochron± powsta³ej faktorii - bo przecie¿ tam gdzie pieni±dz, tam i rozbójnik. A poza tym tam gdzie Prusowie, tam i rozróba...
Leszek Bia³y i pozostali ksi±¿êta ze swojej strony równie¿ zobowi±zali siê do wsparcia militarnego owej pokojowej inicjatywy.

Tyle tytu³em zaleg³ego wprowadzenia fabularnego.
W lesie postawimy obóz który bêdzie robi³ za faktoriê, bêd± nam tam ganiaæ kury, mo¿e kozy oraz inne przemi³e zwierzaki które mo¿na bêdzie sobie kupiæ za funkcjonuj±ce w obiegu monetki. Ewentualnie ukra¶æ...

Zg³oszenia przyjmujemy do 12.08, na wszystkie bêdê sukcesywnie odpowiadaæ. Zg³oszenia które przysz³y do tej pory zosta³y zaakceptowane - o czym poinformujê odpowiednim mailem w swoim czasie smile.gif
Potraktujcie proszê powa¿nie ten termin, organizatorzy MUSZ¡ mieæ czas na zakupy - w oparciu o wiedzê na temat ilo¶ci osób.
Tak wiêc nie czekajcie ze zg³oszeniami do ostatniej chwili.
przypomnê: mazovia@grod.org

Ekipa Krucjat Pruskich
Indar
Apelujê o czytanie wytycznych które zamie¶cili¶my wcze¶niej. Tam praktycznie wszystko jest napisane, co wchodzi a czego nie dopuszczamy.

Odpowiadaj±c na kilka powtarzaj±cych siê pytañ:
- he³my tzw. "maciejki" jeszcze w tym roku wchodz±
- zwyk³e, nie nitowane kolczugi tak samo, pod warunkiem ¿e nie s± ocynkowane
- Bisoki i inne laminaty zostaj± w domu
- po namiotach nie zamierzamy ganiaæ
- pacynki we w³asnym zakresie

Ponawiam apel o wcze¶niejsze zg³oszenia
pozdro
Krzy¶ko
brat Bule
Indar, wys³a³em Ci dwie PM ;) odezwij siê do mnie na gg w celu ustalenia "tego i tamtego" ;).
Indar
Przypominam o terminie zg³oszeñ.
Piszcie te¿ w zg³oszeniach o której mo¿liwy jest przyjazd.
I.
Indar
Zg³oszonych proszê o wp³atê 35 PeeLeNów na:

31 1500 1533 1115 3007 0329 0000
Krzysztof Babinski
Jednaczewska 35
18-400 £om¿a

I do zobczenia na pustyni.
Groucho
Szkoda, ¿e moje zg³oszenie nie przesz³o... No nic, w takim razie XIII w. trêdowaty jedzie na festiwal do Sopotu icon_wink.gif

Pozdr. i mo¿e do przysz³ego roku.
Indar
A by³o na mailu? Kiedy wysy³a³e¶?
I.
Anuszka
Indarze, mog³bys tak na wszelki wypadek podac jak najlepiej dojechac na Mazovie osobie niezmotoryzowanej?
Indar
Oczywi¶cie ¿e dam, tylko w nat³oku so³eckich obowi±zków nie mam czasu na pisanie ;)
Na dniach jedziemy zdecydowaæ o miejscach na obóz, jest kilka fajnych miejscówek i ciê¿ko wybraæ te najlepsze.
smile.gif
S³awek zTarnowa
Oby by³o tak blisko samochodów jak dwa lata temu smile.gif ....bo mam do¶æ niepokoju, czy bêdziemy nosiæ kilometrami swoje rzeczy...
Szymek z K-g
Niektórzy chyba je bêd± nosiæ z dworca PKS w £om¿y na miejsce obozu ju¿ od pi±tku z rana :D
Indar
Gar¶æ informacji.
Do obozu "chrze¶cijañskiego" zg³osi³o siê ³±cznie ok 70 pielgrzymów, rycerzy ze swoimi pocztami oraz innych ciur.
Wci±¿ zastanawiam siê nad miejscem obozu - czy bardziej lesistym (obóz nie bêdzie zwarty jak na PM), czy w otwartym terenie (obóz zwarty, ale bez drzewek). Problem zostanie rozwi±zany do niedzieli - jakby nie by³o to miejsca s±.
W pobli¿u nie ma wody, ten problem rozwi±¿emy jak w latach ubieg³ych - zamaskowane du¿e beczki z wod±.
W pewnej odleg³o¶ci od obozu bêdzie ulokowane miejsce kultu (powiedzmy miejsce ¶mierci ¦w. Brunona). Wypada³oby aby czê¶æ ludzi odby³a pielgrzymkê do tego ¶wiêtego miejsca. Sugerujê by razem ze zbrojn± ochron±. Niby to pokojowa chrystianizacja poprzez handel, ale kto wie w jaki sposób odbior± to poganie?
Zaczynamy w pi±tek pó¿nym wieczorem, sygna³em do rozpoczêcia bêdzie przybycie do obozu poselstwa zapowiadaj±cego rych³e pojawienie siê pewnej osoby. Akcja bêdzie trwaæ pó³tora dnia - ale bêdzie to bardzo mêcz±cy czas smile.gif
Zwiadowcy badaj±cy teren obozowiska donie¶li mi równie¿, ¿e na pobliskich traktach krêc± siê ró¿nej ma¶ci rozbójnicy. Jakby ma³o by³o pogan.

Informacje szczegó³owe wkrótce zostan± rozes³ane na maile.
A taki ma³y link:
http://tnij.org/hyyq
Poligon w Czerwonym Borze znajduje siê pomiêdzy £om¿± a Zambrowem (miasto na trasie Bia³ystok-Warszawa). Dojazd jest prosty, poustawiamy tabliczki i podamy koordynaty na Giepsy. Drogi s± przejezdne, i mimo i¿ to wielki kompleks le¶ny to trzeba siê nastawiæ ¿e nie unikniemy spotkania z tubylcami. Ale plusem jest to ¿e nie bêdzie potrzeby daleko chodziæ ze swoimi rzeczami.
Monety s± wybite.
Krzy¶ko.
Indar
Co do dojazdu.
PKS - dojazd do £om¿y, albo Zambrowa. Dalej ju¿ zostaniecie podjêci - chyba ¿e po 15 w Pi±tek, wtedy bêdê musia³ g³ówkowaæ.
Obóz.
Auta nale¿y kierowaæ do punktu ... Eee... Jeszcze dzi¶ napiszê co i jak. Miejsce jest, tylko muszê napisaæ jak tam dojechaæ.
Podobnie jak w roku ubieg³ym proszê o wcze¶niejsze sygnalizowanie potrzeby za³atwienia masztu. To teren nadle¶nictwa i nie chcê ¿eby mnie pó¿niej naLe¶niki gania³y.
510124530 - w razie pytañ dzwoniæ.
K.

Indar
Jeeee, zakrzywiam czasoprzestrzeñ! Dzi¶ jest wczoraj.
Informacja dla navigowców: G³ówny obóz znajduje siê - N 53 02.289 ; E 022 05.396 , ewentualnie je¿eli macie inny format: N 53.03815 ; E 22.0899333
Ale i tak Was tam nie poprowadzi smile.gif Musimy to zrobiæ rêcznie:

W sumie najwa¿niejsze jest znalezienie miejscowo¶ci Wygoda, pomiêdzy £om¿± a Zambrowem.
Zaraz za Wygod± (jad±c od £om¿y) znajduj± siê tory, ZA nimi znak - Czerwony Bór 3km (prawo). Od Warszawy odwrotnie, zaraz PRZED torami w lewo - jasne? Jak dot±d tak - dalej te¿ nie bêdzie problemu.
Dla rozja¶nienia mapa dojazdu do wspomnianego punktu: http://tnij.org/bpx2
Skrêcamy zgodnie ze znakiem w kierunku Czerwonego Boru. Jedziemy ca³y czas g³ówn± drog± nie bacz±c na ró¿ne zjazdy. Droga bêdzie z pocz±tku bieg³a ³ukiem w lewo, za jaki¶ czas w prawo - jedziemy tak g³ówn± szos± ok 5 km.
W pewnym miejscu po prawej stronie zobaczycie ma³y domek przy drodze - bêdzie on bardzo charakterystyczny - ogrodzony jak jaka¶ twierdza, drutem kolczastym. Obecno¶æ tego domku bêdzie znaczy³a ¿e dobrze jedziecie.
Dalej walicie prosto - za jaki¶ czas skoñczy siê asfalt i zacznie siê co¶ w rodzaju bruku, który po chwili zamieni siê w poln± drogê. Jeszcze jakie¶ 100m i natkniecie siê na polne skrzy¿owanie - wybieramy drogê w lewo (w sumie to biegnie ona lewo skos, ale co tam). Tam jednak postaramy siê o tablice kierunkowe, ¿eby¶cie nam siê nie pogubili na poligonie i pod jaki¶ czo³g nie wjechali.
Bêd±c tam mo¿ecie zadzwoniæ i przygotowaæ nas na przybycie:
510124530
To do zobaczenia na Mazowieckich dziedzinach.
K.
Mo¶ka
Chcia³am siê upewniæ: czy bêdzie mo¿na podjechaæ pod samo obozowisko? Ew. jak daleko trzeba przenie¶æ tobo³y?
Indar
Nie musisz sie bac smile.gif
Podjazd jest bezposrednio pod - a kiedy masz zamiar dotrzec?
Anuszka
juz nie szukam noclegu ;)
Bolemir z Symmachoi
Siema

Jak by by³ kto¶ chêtny to mogê z Warszawy zabraæ do autka jedn± lub dwie osoby. Jak co¶ PW albo dzwoniæ /pisaæ na numer 790731747

Pozdrawiam Bolemir z Symmachoi
Indar
I przekabacisz ich na pogañstwo? Czy mo¿e zjesz po drodze? smile.gif
¦pieszê poinformowaæ ¿e wszelkie pogodynki zgadzaj± siê co do prognozy - popada jedynie w pi±tek do po³udnia, no przelotnie do 15. Od wieczora bêdzie siê przeja¶niaæ.
W lesie stwierdzili¶my masê kurek. I grzybiarzy - bêdzie kogo p³oszyæ.
Haita!
K.
Mo¶ka
To super smile.gif
Przybêdê z Anuszk± w pi±tek ko³o po³udnia lub wczesnym popo³udniem. Niestety Robercika zatrzyma³y sprawy s³u¿bowe.

mosia.
Karol z Radomia
Radom bêdzie mia³ jedno (mo¿e dwa) wolne miejsca w samochodzie. Startujemy oczywi¶cie z Radomia :D, dalej przez Warszawê, Wyszków i Ostrów Mazowiecki. Jak kto¶ chcê siê przykleiæ to pisaæ na PM.
Pozdrawiam
Piotrek D.
Tak wiêc widzê, ¿e ja zaczynam devil.gif

Wielkie dziêki za dobr± zabawê!!!
Chwa³a Indarowi za dobr± organizacjê chocia¿ z fabu³± to trochu na bakier, ale impreza w ca³o¶ci zosta³a przez Radom zaliczona do udanych!
Podziêkowania dla Miechowa za wspólne piwko namiotowe - Karwat uda³o Ci sie z tym wrzosowiskiem? ;P

Mamy nadziejê na rych³e ponowne spotkanie ze wszystkimi!

I zakoñczê ca³o¶æ s³owami S³awka: "Chwa³a Mazowszowi" bum.gif

P.S. Pozdro dla G.P.S. nastêpnym razem musimy dzia³aæ sprawniej nawet bez werbowania nowych ;P
Sunniva (Roscia Barbara)
Impreza w 100% udana.
Fabu³a, wy¿ywienie, miejsce (mo¿e p³yn±ca woda do mycia zamiast beczek by siê przyda³a <rozmarza siê>), tak siê powinno organizowaæ krucjaty! Mam tylko jedno "ale": za krótko! Czujê niedosyt bycia straszon± wrzaskami o ¶wicie, porywan± i napadan±! Nie da³oby siê na przysz³o¶æ zaczynaæ w czwartek?
Wielkie dziêki "Tarnowowi" szczerba.gif i Pani Karze za przygarniêcie, cierpliwym s³uchaczom za znoszenie mojego glêdzenia i wszystkim za dobr± zabawê.
claymor
niedosyt bycia porywan± .... a by³o w nocy wyj¶æ na go¶ciniec .... tam szaleli zbóje devil.gif
Mo¶ka
Dziêkujê wszystkim za wspóln± zabawê. Imprezê zaliczam do udanych, z reszt± Mazovia jest mark±, która nie zawodzi ;) Takwiêc Inadr - dziêki serdeczne, ¿ê Ci siê chce robiæ co¶ fajnego, szczególnie, ¿e chyba w tym roku mia³e¶ mniej pomocników ni¿ w ubieg³ych latach.

Nawet deszcz a¿ tak bardzo nie przeszkadza³ - piaszczysty teren da³ radê!

¯a³ujê tylko bardzo, ¿e nie wypali³y pielgrzymki, które by³y zapowiadane - nie by³o mowy o ¿adnych miejsach kultu, do których mog³yby¶my siê udaæ. By³aby to z pewno¶ci± jaka¶ atrakcja równie¿ dla kobiet... Mo¿e jeszcze szkoda, ¿e pieni±dze nie funkcjonowa³y poza karczm± - zawsze wykupywanie us³ug, przedmiotów (równie¿ tych skradzionych) za pomoc± pieniêdzy jest jakie¶ bardziej klimatyczne ni¿ browarkiem...

Tymczasem z ja z Anuszk± poszuka³y¶my przygód i postanowi³y¶my potajemnie nieco u³atwiæ ¿ycie zbójnikom. Dosta³y¶my wzamian ¶wietne towarzystwo przez ca³± imprezê, a na ostatni± noc - s±siadów smile.gif Niech bursztyny bêd± z Wami ;)

No i proszê pañstwa, robiæ z Wami interesy to sama przyjemno¶æ ;)

Pozdrawiam i ¶ciskam,
Mosia.
Lady Kara
Impreza i¶cie wyborna. Indar - wszystko by³o doskona³e.
Wszystkim wielkie dziêki za przygarniêcie i cudowna bezkonfliktow± atmosferê.

http://picasaweb.google.com/M.Parzychowska/Mazovia#

Zamie¶ci³am tu wszystkie zdjêcia. Nie pokusi³am siê jednak o jak±kolwiek selekcje owych. Zatem proponujê,¿eby¶cie sobie zobaczyli co jest i zg³osili siê ( m.parzychowska@gmail.com lub PM) je¶li zechcecie dostaæ jakie¶ w lepszej rozdzielczo¶ci. Mogê spakowaæ w 3 kategorie: 1 obozowe, 2 sesja we wrzosach i w lesie oraz 3 bitwy i pojedynki. Lub wys³aæ jaki¶ pojedynczych faworytów. Wtedy nie zadrêczê niezainteresowanych sweet fotkami. Tym sprytnym sposobem dostanê namiary na wiêkszo¶æ z Was smile.gif

Jeszcze raz dziêkujê i ¶ciskam wszystkich serdecznie.
claymor
ja ze swej strony sk³adam WIELKIE dziêki dla moich kompanów z okopu smile.gif Oszukiwanie stra¿ników ¿eby wej¶æ do obozu by³o rewelacyjn± zabaw± smile.gif Nigdy nie zapomnê szar¿y zbrojnych która na nas wyskoczy³a z trawy a widz±c ¿e nie uciekamy i siê ¶miejemy zrezygnowali. To by³o naprawdê rewelacyjne :D
£ukasz z Jury
Tak najlepiej... Siedzieæ w nocy w grupie 10 osobowej w tym 5 zbrojnych i narzekaæ, ¿e nikt nie chce mnie porwaæ. bigsmile2.gif A jak przyszed³em przed 6 porwaæ kogo¶ to us³ysza³em tylko: "Z namiotów nie wolno!"
Taka moja ma³a pro¶ba: Jak kto¶ chce byæ porwany to niech nam, zbójom, to u³atwi. Chêtnych do bycia zak³adnikiem, nastêpnym razem, prosimy o udawanie siê na warty ze zbrojnymi. Dziêkujê. Gwarantujê równie¿ kneblowanie, zak³adanie worka na g³owê, zwi±zanie i byæ mo¿e nawet zaniesienie do obozu z³odziei. crazy.gif

A co do imprezy. Ciekawie by³o pobiegaæ w ciemn± noc po lesie. Skradanie siê za stra¿ami, chowanie w krzakach przed po¶cigiem. Kradzie¿e by³y zbyt proste. Nastêpnym razem szybciej reagujcie jak kto¶ wam wynosi chor±giew. aniol.gif I tu kolejna pro¶ba oraz jednocze¶nie pomys³: aby wszyscy "rycerze" wystawiali swoje chor±gwie i ich bronili a nie chowali po namiotach. To dobry pretekst do kolejnych wypraw na z³odziei i poszukiwañ ich obozu. Naprawdê ¶wietnie siê bawi³em podczas Wielkiej Gonitwy Mazowieckiej z ch³opakami z Ko³obrzegu o ich chor±giew w ¶rodku dnia. Nie spodziewa³em siê, ¿e tyle osób nas odwiedzi w ci±gu paru godzin. szczerba.gif
Szymek z K-g
Tylko ¿e ch³opakom z Ko³obrzegu nikt nie u¶wiadomi³ do koñca co bêdzie siê dzia³o gdy wyjm± na wierzch swoj± chor±giew ;p
claymor
No to ju¿ wiedz± :P Fajnie by³o wpadajcie na imprezy ze swoj± chor±gwi± w przysz³ym sezonie smile.gif BY£O FAJNIE
Gocha
No có¿ nie ma to jak dobrze zorganizowana stra¿ :D
Dziêki za dobr± zabawê :]
Kuubuus
Jak widaæ nawet z³a pogada nie potrafi popsuæ tak wybornej imprezy :D
Pok³ony dla Indara za kawa³ dobrej roboty - jeste¶ wielki
No i oczywi¶æie wam wsyzstkim :D bo bez was i nas by³o by nudno heh :P
D³ugo bedê wspomina³ napady na wasz obóz le¿enie twarz± w piasku przez pó³ godziny by nie zostaæ pojmanym, nocne wypady , grabierz chor±gwi i pojmanie wodz± z Ko³obrzegu w pojedynkê :D (czekam na obiecane piwo dalej :P ) no generalnie idea³ idea³ idea³
Nastêpnym razem zapraszamy na odwiedziny do naszego Zbójeckiego Okopu wieksza ilo¶æ ochotników dziewczyny mog± nas zreklamowaæ bo chyba mi³o wspominaj± swój pobyt u nas :D
Obiecujemy, ¿e za rok powiêkszymy nasze male zbójeckie gniazdko a nasze wojenno / dywersyjne dzia³ania bêdziemy przeprowadzaæ na wiêksz± skalê .
Dziêkujê za umilenie pi±tkowego wieczoru pierwszym porwanym :D czyli Markowi i Jacowi , chyba jako jedyni tak bardzo siê cieszyli z porwania , ¿e wzieli ze sob± alkohol .
Jedyne co mogê jescze dodaæ to to ,¿e szkoda ¿ê wszystko tak szybko siê skoñczy³o ale jak zawsze warto by³o przebyæ te 11h jazdy by spêdziæ czas w tak mi³ym i doborowym towarzystwie.
Dzieki wszystkim zbójom za zacne spedzony czas za wspolne akcje dywersyjne i ca³okszta³t okopowy ( :

Ps. Przepraszamy wczesniaków, ¿e nie stawili¶my siê w umawianym miejscu o ¶wicie , nastepnym razem nasz chytry plan dojdzie do skutku :D

Pozdrawiam
Burszytnowy Zbójec:D
Anuszka
Powróciwszy Mazowieckich ziem dorzucê od siebie podziêkowania dla Indara (wybacz, ze nie zd±¿y³y¶my sie po¿egnaæ, ale jecha³y¶my z Mosi± do Warszawy zaraz po Twoim wyje¼dzie do £om¿y) za zorganizowanie po raz kolejny ¶wietnej imprezy. Fakt, jak pisa³a Mosia szkoda, ze nie wypali³a pielgrzymka, by³by to fajny akcent Mazovii. Wielkie podziêkowania dla zbójów, którzy nas go¶cili w swoim okopie i umilali towarzystwo rozmowami wszelakimi ale gównie o bursztynach smile.gif Ja równie¿ ¿a³uje, ze choæ raz nie zosta³am wziêta do niewoli, przygody s± w koñcu w cenie. Nastêpnym razem umówimy sie z Basi± by noc± b³±dziæ po go¶ciñcach- niewola u takich zbójów to sama przyjemnosæ;) Banickie klimaty s± mi bliskie, wiec kto wie czy za rok w mêskich ciuszkach nie do³±czê do was o ile przyjmiecie niewiastê w przebraniu ;)
A tu zdjêcia http://picasaweb.google.com/11583691013760...CNG30dCLrtDVMA#
claymor
w imieniu zbójców mówiê - PRZYJMIEMY :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.