Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: "Pogranicze w Ogniu" 10-12.09.2010 gród Choina — Horodyszcze
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2
Stanis³aw ¯órawski
Fajna impreza. Weso³y, niewymuszony klimat (jak zwykle na imprezach organizowanych przez ¯elazka), doborowe towarzystwo, bardzo merytoryczne dyskusje, zero nudy. Ryby... Szkoda, ¿e mog³em byæ tylko przez jeden wieczór.
Wielkie dziêki dla Jakuba, bez którego tegoroczna "krucjata" na pewno by siê nie odby³a. Brawo za kreatywno¶æ!
Dziêki Jarkowi za go¶cinê.

Stacho
Micha³ ¯elazo
Tak jest Marku, jeste¶my hermetyczni, wsobni i w ogóle icon_cool.gif

A tak serio to nie u¿ywa³em jeszcze nigdy picasy, mo¿e tym razem spróbujê.
Viator
Impreza by³a bombowa, przeros³a równie¿ i moje oczekiwania!
Mia³em zaiste niebywa³ego farta, trafiaj±c na swoj± pierwsz± w ¿yciu trzynastkow± imprezê w³a¶nie tu i teraz, do Was.

Dziêki ogromne najsampierw Micha³owi i Justynie jako w³odarzom grodu, za masê w³o¿onej pracy i pomys³owo¶ci, aby impreza mimo ró¿nych k³ód pod nogi zaistnia³a.

Tak¿e pozosta³ym Bia³og³owom za inwencjê i pracowito¶æ w pichceniu przysmaków podtrzymuj±cych na ciele i duchu (przy okazji: wiwat racuchy z ¿urawinami, chyba siê ju¿ od nich nie opêdzê)! Mosi za cierpliwe szkolenie nas w tajnikach tryktraka (dziêki czemu mog³a urz±dziæ wielki turniej tego¿, i oczywi¶cie go wygraæ tongue.gif ), Patimonice za opowie¶ci z Hastings, a tak¿e Anuszce, Anio³kom Bagrita, i wszystkim, których imion jeszcze (albo ju¿ - skleroza nie boli) nie pamiêtam - dziêki za wszystko (najbardziej za "krzy¿yk na drogê", ten gest bêdê d³ugo pamiêta³, mimo sklerozy smile.gif ).

Dalej, moim dowódcom (warty - Micha³owi, a oddzia³u na manewrach - Aubreyowi) za cierpliwe znoszenie w swoich szeregach ¿ó³todzioba, za¶ £ukaszowi za towarzystwo w nocnej warcie. Jakubowi za ca³y niesamowity klimat, jaki wokó³ siebie roztacza, no i za zorganizowanie napadu na gród o pó³nocy - zaszczytem by³o polec z Twojej rêki, Jakubie icon_wink.gif - a obok Jakuba tak¿e Tomalowi, Glendzio³owi, i wszystkim dziêki którym o¿y³o tak¿e w sobotê prócz rêkoczynów - rêkodzie³o. Zwierzakowi i P±czusiowi za dobry humor, wreszcie Piotrkowi D., £ukaszowi z Jury i wszystkim towarzyszom broni za wspólne wêdzenie butów.

Wielkie THANX! wszystkim za obecno¶æ i za klimat.
(P.S.: I za cierpliwe wgryzanie siê w ³aciñskie gotyckie "robaczki" podczas jutrzni... icon_mrgreen.gif )

Jeszcze dodatkowe uk³ony niskie nale¿± siê wy¿ej ju¿ wspomnianym Wielkim Budowniczym Ziemianki. To by³ po prostu hit sezonu!

Oczywi¶cie podziêkowania od nas wszystkich nale¿± siê te¿ - last but not least - w³a¶cicielowi terenu, panu Jarkowi, bez którego nie by³oby samego horodyszcza i ca³ej naszej zabawy.

Pozdrawiam Was wszystkich jeszcze raz i do spotkania w nastêpnym sezonie!

+ Benedicamus nos Dominus Deus omnipotens, Pater, Filius et Spiritus Sanctus - Amen.
Mariagna
Dziêkujemy, Viatorze - pamiêtaj o nas w swym pielgrzymowaniu.
anio³ki Bagrita aniol.gif
Anuszka
jak ju¿ napisa³am ma Facebooku, fantastyczna impreza;) powtórzê siê, ale musze to napisaæ, Michale, Justyno-zas³u¿yli¶cie na wielkie uznanie;) za organizacjê, ciep³e nas przyjêcie, za wspania³e gospodarzenie i wasze równie niezapomniane towarzystwo;)
Chcia³abym podziêkowaæ Justynie za przemi³± atmosferê, za ogarniêcie kuchni i raczenie nas naprawdê pysznymi daniami.Dzieki Waszej inicjatywie nauczy³am sie patroszyæ ryby-niezbêdne w postny dzieñ;)
Chcia³abym podziêkowac Viatorowi za mi³e rozmowy oraz wspólne mod³y.Jakby nie patrzec te¿, by³am pierwsz± osob± któr± tu pozna³es bladym ¶witem ;)
Mosi za wierne towarzystwo samochodowo-sesyjno-tojto¿ycowe;)
Nie moge pomin±æ Jakuba który tak sprawnie wzia³ mnie, Mosiê i Justynê w niewole, a potem z takim wdziekiem ¶piewa³ z workiem na g³owie ;)
Wszystkim twisterowcom za wspólne mia¿dzenie sobie koñczyn tudzie¿ innych czê¶ci cia³a;) wogole wszystkim na tej kameralnej , arcyudanej imprezie;) oby do zobaczenia za rok w takim samym sk³adzie;)
a tu zdjêcia http://picasaweb.google.com/11583691013760...460584789188114
Viator
CYTAT
Jakby nie patrzec te¿, by³am pierwsz± osob± któr± tu pozna³es bladym ¶witem
A tego te¿ nigdy nie zapomnê. Kiedy z porannej mg³y, na tle klangoru odlatuj±cych ¿urawi, wy³oni³a¶ siê z ziemianki cicho jak zjawa, a mi siê a¿ na sercu ciep³o zrobi³o: w cotte by³a¶, nie w d¿insach! I klimacik zosta³ na samym wstêpie uratowany smile.gif

A zdjêcia s± FE-NO-ME-NAL-NE !!!

*

Anio³ki - o Was na pewno bêdê pamiêta³.

Zreszt± mam nadziejê ¿e siê jeszcze nieraz spotkamy w przynajmniej tak licznym i doborowym towarzystwie jak teraz. Absolutnie nie zgadzam siê na to, abym mia³ Was odt±d wy³±cznie wspominaæ!
Przemys³ z Poznania
Czas na moje podziêkowania !
Bawi³em siê ¶wietnie w doborowym towarzystwie i mi³ej rodzinnej atmosferze, pozna³em ciekawych ludzi i spotka³em siê z osobami których dawno ju¿ nie widzia³em. Miejsce idealne ma swój niezapomniany charakter, d³ugo zapadnie w mojej pamiêci " bitwa na ry¿owym polu ". Dziêkujê za tak wspania³± zabawê któr± d³ugo bêdê wspominaæ w zimowe wieczory. Z chêci± przyjadê za rok !. Warto by³o przyjechaæ szkoda tylko ¿e tak szybko musia³em wracaæ .
Pozdrawiam gor±co !

Przemys³ z Poznania zwany P±czkiem
Viator
P.S. Tak mi siê spodoba³o zdjêcie grodu w trakcie prac nad poszyciem dachu ziemianki, ¿e trochê je podrasowa³em, usuwaj±c ch³opaków we wspó³czesnych strojach z pierwszego planu. Mo¿e komu¶ te¿ siê przyda do kolekcji:
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Pozdrawiam!
Andrzej
Zwierzak z Bêdzina
Z opoznieniem ale tak juz bywa ze Herosi tudziez bohaterowie chwili bywaja opoznieni poprzez zamieszanie spowodowane z dobiegajaca ich slawa i chwala:) ..bla bla bla..to se poslodzilem:)

A tak do rzeczy to imreza super ale:

- za plytkie te moczary
-woda zdecydowanie za ciepla
-myszy za ciche
-ryby nie sniete
-jajecznica.... do jajecznicy nie ma sie co doczepic....super
-generalnie mrok pomor i pozoga

w skrocie to: NIGDY WIECEJ NIE PRZYJADE NA TA IMPREZE pksem...zalatwie transport szybszy co by dluzej byc tam z wami:)

Po tym jak upadla sila rzeczy wroclawska XIIIstka ta impreza bardzo dobrze kontynuuje moje uwielbienie w imprezach na grodzie i w sielskim spokojnym zyciu grodzian.

nie do rzeczy cos pisze

jednym slawem to... bedem tesknic:( szkoda ze przerwa w sezonie taka dluga... zapraszam zatem do mnie na chate do bedzina:)

zdjecia z mojego telefony sa tu-----> http://picasaweb.google.com/100225346596342379617/NewFolder#

sciskam cieplo:) i gryze sobie po kolei po kostkach was...:)wszystkich.

Zwierzak
Aubrey
Jeszcze ja, jeszcze ja, dziêkuje za to ¿e mog³em byæ. S³owa uznania dla Micha³a, Justyny, Jakuba i wszystkich tych którzy przyczynili siê do stworzenia klimatu podczas trwania imprezy. Podziêkowania dla moich towarzyszy z podró¿y P±czka i Patrycji, podró¿ pe³na wra¿eñ smile.gif By³em krótko, mia³em apetyt na wiêcej zreszt± nie tylko ja. Podziêkowania dla tych co dzielnie stawali w manewrach na "ry¿owych polach", nauczy³em siê ¿e w wodzie ciê¿ko biegaæ... Modlitwy w obozie niesamowity klimat. Impreza kameralna z niezliczon± ilo¶ci± atrakcji i owsianki. Warto by³o i je¿eli za rok bêdzie Choina - Horodyszcze to jedziemy.
Finkenberg
Taaak. Nawet przez te kilkadziesi±t minut gdzie swymi skafandrami psuli¶my nastrój by³o widaæ, ¿e by³o, jest i zanosi³o siê, ¿e impreza w sobotnie popo³udnie nie siada, a nabiera nowego tempa. raz jeszcze dziêki za go¶cinne przyjêcie i wyrozumia³o¶æ.

Ze szczê¶cia oraz ukontentowania stracili¶my g³owê i nie przekazali¶my ¶wieczki-bakszysza, co radzi uczynimy na kolejnej imprezie.

Na marginesie - jakby kto szuka³ sukni przeciwpancernych, na mrozy chyba, na niewiasty piêkne a wiêksze ni¿ nasza mikrokrawcowa tzn. wiêcej wiêksze ni¿ 168, to mamy ze 3 cotte, surcota, plaszcz z pó³kola i kaptur z jednego kawa³ka. Zainspirowani (i chc±c nie byc w skafandrach) zrobili¶my zakupy na allegro, przysz³o po czasie i za du¿e ( z Ko³obrzegu i z ¯agania). Zdjêcia i wymiary mogê podes³aæ na priv-mail.

Zapomnieli¶my te¿ spytaæ (faceci uuu, a nasza Bia³og³owa skromna i cichutka) o krój/wymiary/sposób wi±zania na³êczki, podwiki itp. gdyby Która¶ z Dam mia³a chêæ s³u¿yæ nam za Przewodniczkê i Autorytet w kwestiach stroju niewie¶ciego - prosze o kontakt priv (by nie zanudzaæ forum). Siedzimy w okolicach W-wy, ale i do Lublina i do £om¿y, a i je¶li trzeba gdzie¶ dalej trafimy po wiedzê.

Wszystkiego dobrego i suchego Dêbna (gdyby Kto z Was tam siê wybiera³). My tak. Wiem, ¿e to mix-cepeli± pachnie, ale nie napatrzeni jeste¶my, a sezon ma siê ku koñcowi.

By zagadaæ Was na ¶mieræ - jeste¶my z tych niefejsbukowych, wiêc jakby zdjêcia by³y na picassie, to by³oby fajooooskooo.
Jewa
CYTAT(Finkenberg @ 21:52 16.09.2010) *
By zagadaæ Was na ¶mieræ - jeste¶my z tych niefejsbukowych, wiêc jakby zdjêcia by³y na picassie, to by³oby fajooooskooo.

Ale to nie przeszkadza smile.gif Echodzicie w ten, ten, o ten link:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2688...mp;l=89f314c716
i spokojnie sobie ogl±dacie smile.gif Bez konta na fejsbuku. Sprawdza³am :D
Finkenberg
CYTAT(Jewa @ 09:16 18.09.2010) *
CYTAT(Finkenberg @ 21:52 16.09.2010) *
jeste¶my z tych niefejsbukowych, wiêc jakby zdjêcia by³y na picassie, to by³oby fajooooskooo.

Ale to nie przeszkadza smile.gif Echodzicie w ten, ten, o ten link:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2688...mp;l=89f314c716
i spokojnie sobie ogl±dacie smile.gif Bez konta na fejsbuku. Sprawdza³am :D

hmmmmm. wspaniale. DZIÊKI. zaiste obrazków mnogo¶æ i ró¿norodno¶æ. DZIÊKI.
Jaros³aw
Dzieñ Dobry, podczas przegl±du zniszczeñ zimowych, znalaz³em przed ziemiank± ró¿aniec
"FATIMA 90 ANS 1917 2007 "
Pewnie to kogo¶ z Pañstwa Rycerzy.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.