Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rycerz biznesmen ?
> Inne > Kalendarium 2010 > Grunwald 2010
Stron: 1, 2
Józef
CYTAT(Czcibor1 @ 22:55 18.05.2010) *
CYTAT(£azarz @ 21:57 18.05.2010) *
Salve Fratres!

Pisa³em ju¿ wcze¶niej w innym temacie - wyluzuj i ponownie o to ciebie proszê. I w koñcu przedstaw siê inaczej zrobiê to za ciebie.

Grzegorz Kuklewski
dowódca Chor±gwi Zachodniopomorskiej
dowódca Zakonu Rycerskiego i Szpitalnego ¶w. £azarza z Jerozolimy
mój tel. 608 580 414

Na ostudzenie gor±cych g³ów podaje jakie skutki bêdzie mia³o podanie moich danych osobowych bez mojej zgody -

"...kto udostêpnia je lub umo¿liwia dostêp do nich osobom nieupowa¿nionym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno¶ci albo pozbawienia wolno¶ci do lat 2",a o¶wiadczenie £azarza o zamiarze ujawnienia moich danych moge traktowaæ jako gro¼be lub pod¿eganie do pope³nienia przestêpstwa.O czym niezw³ocznie informuje zarz±dzaj±cego Freh±.

Kolego Czciborze - my¶lê , ¿e teraz zaczynasz przeginaæ .
Miej trochê cywilnej odwagi , honoru i po prostu przepro¶ za wyg³up . Prêdzej , czy pó¼niej wszyscy zapomn± .
Ka¿demu siê zdarzy .
Poza tym pewnie kto¶ wyskoczy z czym¶ nowym .
Dajmy temu spokój.
Ma³o to brudu wokó³.
Cz³owiek ucieka przed t± chor± rzeczywisto¶ci± , a tu znowu ...
Dajmy spokój.

pozdro
Nidhogg
CYTAT(Czcibor1 @ 22:55 18.05.2010) *
Na ostudzenie gor±cych g³ów podaje jakie skutki bêdzie mia³o podanie moich danych osobowych bez mojej zgody -

"...kto udostêpnia je lub umo¿liwia dostêp do nich osobom nieupowa¿nionym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno¶ci albo pozbawienia wolno¶ci do lat 2",a o¶wiadczenie £azarza o zamiarze ujawnienia moich danych moge traktowaæ jako gro¼be lub pod¿eganie do pope³nienia przestêpstwa.O czym niezw³ocznie informuje zarz±dzaj±cego Freh±.

Czy¿by legendarny <przetwarzam>Arnold Buzdygan</przetwarzam>?
Czcibor1
CYTAT(Reyar @ 22:46 18.05.2010) *
To rzeczywiscie jest powazny problem - od lat klade Krzysztofowi do glowy ze powinien z Grunwaldu zyc

Czlowieku co ty rozumiesz przez "prywatna impreze"??? Grunwald jest impreza masowa, ktora od lat organizuje Gmina Grunwald, wraz z Fundacja Grunwald wraz z Gminnym osrodkie kultury. Jacek Szymanski i Krzysztof Gorecki odpowiadaja za czesc historyczna obchodow Dni Grunwaldzkich.

Milo by bylo zebys bedac tak oddany etosowi i sprawie oswiecil nas wkoncu jak sie nazywasz. Nie ukrywam ze mi jest to potrzebne po to by w zadnym razie nigdy Cie nie wpuscic do mojej choragwii (no chyba ze zmadrzejesz - zawsze trzeba miec nadzieje...). Tak ze reasumujac licze na Twoja odwage cywilna

Toffik
czyli
Przemyslaw Rey
dowodca Choragwii Krakowskiej

Czytam wszystkie posty uwa¿nie i z przykrosci± stwierdzam,¿e ka¿dy uczestnik poza okazywaniem zdenerwowania prezentuje inny obraz tej imprezy,poza stwierdzeniami,które s± wspólne czyli" to prywatna impreza i wara takim (tu padaj± wyzwiska) jak ja od niej,i jak ¶miesz zadawaæ pytania ,ty taki owaki",Ty u¿ywasz okre¶lenia nie prywatna tylko "masowa" organizowana przez wójta ,czyli organ pañstwowy i kto¶ tam plus pan G i Sz.A skoro swój udzia³ ma pañstwo czyli z moich podatków to jak najbardziej mam prawo pytaæ i czekaæ na odpowied¼,a u¿ytkownicy forum wcale nie musz± mi odpowiadaæ ,gdy¿ nie s± stron± w tej sprawie.Niektórzy odpowiadaj± przez grzewczno¶ inni sa w¶cielki inni gro¿± mi. Skoro by³o sprostowanie do art w pomorskiej to dlaczego go nie zamie¶ci³e¶ ?i ciekawe co ono zawiera.

Ale i tak dziêkuje za wyra¿enie opini kilku osobom ,które zrobi³y to w cywilizowany sposób ,mam teraz lepszy obraz tej imprezy i jej uczestników.

Gdy tak patrze na wspó³czesnych rycerzy poprzez pryzmat Regu³y Rycerskiej to jestem przera¿ony i "wstrz±¶niêty,nie zmieszany".

To by by³o na tyle,nie wywo³ujcie mnie wiêcej do rozmowy bo my¶le,¿e ju¿ nic wiêcej siê nie dowiem.A na grunwie wpadnijcie do mojej chor±gwi na miód,ta od strony £odwigowa,go¶æ w obozie Bóg w obozie !.

¯yczê wszystkiego najlepszego i niech Regu³a ma Was w swojej opiece.
smile.gif
Kszysz
http://www.abc.com.pl/serwis/du/2004/2679.htm

w linku masz wykaz instytucji które ci pomog±

CYTAT

CYTAT
1. Kto administruj±c zbiorem danych lub bêd±c obowi±zany do ochrony danych osobowych udostêpnia je lub umo¿liwia dostêp do nich osobom nieupowa¿nionym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolno¶ci albo pozbawienia wolno¶ci do lat 2.

naucz siê czytaæ i wyci±gac logiczne wnioski z ustawy laska, potem pisz. I podawaj kompletny tekst ustawy a nie fragment, bo oka¿e siê ¿e dotyczy czego innego...
Józef
Kolego.
Wielu ludzi pracuje nad t± imprez± - miesi±cami .
Wielu z nich siê z t± imprez± uto¿samia .
Po¶wiêcaj± swój wolny czas , czasem ciê¿ko zarobione pieni±dze .
Nara¿aj± siê swoim ¿onom , znajomym , odpieraj± zarzuty typu : zejd¼ na ziemiê , mamy rok 2010 , jeste¶ oszo³omem , przebierañcem itd , itp..

Dlatego wielu z nich poczu³o siê bezpo¶rednio dotkniêtych Twoimi zarzutami .
Bo po prostu nie masz racji .
Nie zastanawia Ciê , ¿e co¶ w tym musi byæ - ¿e wielu , tu na tym forum jest przeciwko Tobie ?

Jest godz.23,41 prze¶pij siê .
I dajmy temu spokój.
pozdro

Reyar
CYTAT(Czcibor1 @ 23:28 18.05.2010) *
Czytam wszystkie posty uwa¿nie i z przykrosci± stwierdzam,¿e ka¿dy uczestnik poza okazywaniem zdenerwowania prezentuje inny obraz tej imprezy,poza stwierdzeniami,które s± wspólne czyli" to prywatna impreza i wara takim (tu padaj± wyzwiska) jak ja od niej,i jak ¶miesz zadawaæ pytania ,ty taki owaki",Ty u¿ywasz okre¶lenia nie prywatna tylko "masowa" organizowana przez wójta ,czyli organ pañstwowy i kto¶ tam plus pan G i Sz.A skoro swój udzia³ ma pañstwo czyli z moich podatków to jak najbardziej mam prawo pytaæ i czekaæ na odpowied¼,a u¿ytkownicy forum wcale nie musz± mi odpowiadaæ ,gdy¿ nie s± stron± w tej sprawie.Niektórzy odpowiadaj± przez grzewczno¶ inni sa w¶cielki inni gro¿± mi. Skoro by³o sprostowanie do art w pomorskiej to dlaczego go nie zamie¶ci³e¶ ?i ciekawe co ono zawiera.

Ale i tak dziêkuje za wyra¿enie opini kilku osobom ,które zrobi³y to w cywilizowany sposób ,mam teraz lepszy obraz tej imprezy i jej uczestników.

Gdy tak patrze na wspó³czesnych rycerzy poprzez pryzmat Regu³y Rycerskiej to jestem przera¿ony i "wstrz±¶niêty,nie zmieszany".

To by by³o na tyle,nie wywo³ujcie mnie wiêcej do rozmowy bo my¶le,¿e ju¿ nic wiêcej siê nie dowiem.A na grunwie wpadnijcie do mojej chor±gwi na miód,ta od strony £odwigowa,go¶æ w obozie Bóg w obozie !.

¯yczê wszystkiego najlepszego i niech Regu³a ma Was w swojej opiece.
smile.gif

Wójt jest urzednikiem samorzadowym a nie panstwowym. Pieniadze na Bitwe plyna z pieniedzy samorzadowych + od sponsorow (w znacznej wiekszosci) a to oznacza ze o ile nie jestes zameldowany w gminie Grunwald (z siedziba w Gierzwaldzie) zadne Twoje podatki nie sa przeznaczone na te impreze. Oczywiscie sa rowniez ministerialne dotacje celowe (byla takowa na turniej konny w ramach bodajze "Patriotyzu jutra"). Ale sugeruje tutaj pytac o to decydentow przeznajacych dotacje jakimi kryteriami sie kierowali. Mozliwe ze takimi ze Inscenizacja Bitwy pod Grunwaldem stala sie jednym z wazniejszych produktow turystycznych w Polsce i min dlatego zarowno Krzysztof jak i Jacek zostali uhonorowani nagroda Piekniejsza Polska nadawanymi prze POT.

Ale jesli malo Ci informacji ktorych Ci tu wszyscy udzielaja mozesz sie zwrocic do organu samorzadowego jakim jest gmina z formalnym zapytaniem o zrodla finansowania. Jesli natomiast wykorzystujesz do tego forum skupiajace uczestnikow imprezy, ktorym tlumaczysz w sposob malo wybredny ze cala impreza to zlodziejski przekret a kazdy w to zamieszany okrada Panstwo z jego podatkow, nie licz na litosc. Obrzucic anonimowo lajnem mozna kazdego, trudniej to zrobic nie kryjac sie za przepisami (ktore akurat da sie spokojnie ominac nie lamiac prawa).

Chcialbym Ci zadac jedno niedyskretne pytanie. Z Twoich wypowiedzi wynika ze jestes studentem ktory glowi sie nad magisterka nt ruchu rycerskiego, ktory z jednej strony twierdzi ze ma wielkie doswiadczenie rycerskie, ale jednoczesnie nie bardzo ma pojecie o podstawowych zasadach funkcjonowania najwiekszej imprezy historycznej w Polsce. Do tego piszesz ze 40 zl to dla Ciebie duzo, to powiedz mi o jakich Twoich podatkach mowisz???? Jesli aktualnie studiujesz to niestety korzystasz z MOICH podatkow i chcialbym wiedziec gdzie studiujesz po to by zglosisc Twojemu promotorowi Twoja totalna indolencje w temacie na ktory piszesz prace magisterka. W ramach informacji o wykorzystaniu podatkow zadam (a sadze ze kilka innych osob placacych od lat podatki sie przylaczy) bys podal mi te dane bym mogl zweryfikowac celowosc ich wykorzystania.

Rozumiem ze sie wstydzisz swojego nazwiska - jak widac na forum chyba jako jedyny...

pozdrawiam

Toffik
czyli
Przemys³aw Rey
dowodca Choragwi Krakowskiej i Camp Babilon
Czcibor1
CYTAT(Józef @ 23:42 18.05.2010) *
Kolego.
.....jeste¶ oszo³omem , przebierañcem itd , itp..

I dajmy temu spokój.
pozdro

Zapewniam Ciê Kolego ,¿e mia³by¶ problem z udowodniem mi czegoklowiek z³ego ,za to ja mam Twoje obel¿ywe s³owa jak na d³oni ,czy mam z tego skorzystaæ ?.

Wiêc zanim cos komu¶ zarzucisz to udowodnij sw± teze.

Mo¿e dajmy temu spokój,ja skoñczy³em ten temat i wiêcej nie wywo³ujcie mnie do tablicy .

A wiêc "pokój miêdzy chrze¶cijany,niech mi³osierdzie i wybaczenie zago¶ci w Waszych sercach".

Fakt, ide spaæ
Morrigan
Z mila chêcia Czciborze przeczytam odp na nasze pytania. Staralismy sie tobie co wyjasnic, ale jak grochem o sciane. Znikni z frehu na troche, ochlon, a potem wroc, zaczni pisac i pytac z sensem.

Monika Wroblewska
Ch. Konrada Bialego/Slaska
Marta K.
CYTAT(Czcibor1 @ 23:55 18.05.2010) *
Kolego.

I dajmy temu spokój.
pozdro

Zapewniam Ciê Kolego ,¿e mia³by¶ problem z udowodniem mi czegoklowiek z³ego ,za to ja mam Twoje obel¿ywe s³owa jak na d³oni ,czy mam z tego skorzystaæ ?.

Mo¿e dajmy temu spokój,ja skoñczy³em ten temat i wiêcej nie wywo³ujcie mnie do tablicy .

A wiêc "pokój miêdzy chrze¶cijany,niech mi³osierdzie i wybaczenie zago¶ci w Waszych sercach".

Fakt, ide spaæ

A na dzieñ jutrzejszy polecam cofniêcie siê do lat edukacji wcze¶niejszej, gdy¿ tam uczono czytaæ ze zrozumieniem. Wyrwane z kontekstu s³owa nijak maj± siê do prawdziwego sensu wypowiedzi Józefa, który akurat do obra¿ania jest wed³ug mnie ostatni.
Przeczytaj jeszcze raz, a jak nadal bêdziesz uwa¿a³ ¿e masz racjê to popro¶ aby kto¶ inny Ci przeczyta³ jego wypowied¼ na g³os.

I przestañ nam groziæ, przestañ nas obra¿aæ bo po pierwsze to forum nie jest od siania zamêtu (a niektórym niestety wydaje siê inaczej) a po drugie w wiêkszo¶ci rozmawiasz z doros³ymi, do¶wiadczonymi (na pewno je¿eli chodzi o sprawy ruchu rycerskiego) lud¼mi.

Józef
CYTAT(Czcibor1 @ 23:55 18.05.2010) *
Kolego.

I dajmy temu spokój.
pozdro

Fakt, ide spaæ

Czciborze -
K³ania siê czytanie ze zrozumieniem.

Napisa³em :"odpieraj± zarzuty typu ..."

Teraz to ja ju¿ naprawdê niczego nie pojmujê.
Ale wybaczam Ci .

Brak mi s³ów.
pozdro

ps.

My¶lê ¿e najm±drzejszym by³o by temat usun±æ .
co Wy na to ?
Czcibor1

Ok ju¿ bêde grzeczny i bêde milcza³ ,wybaczysz mi ?.Zmów za mnie paciorek ,bo grzeszny ze mnie cz³owiek upadam i powstaje ,grzesze i ¿a³uje ,ale wszystkim wybaczam i na wybaczenie liczê.
Józef
Nie kpij.
Naprawdê nie ma sensu.

My¶lê ¿e najlepszym rozwi±zaniem ( dla nas wszystkich ) by³o by zlikwidowanie tego tematu.

I skoncentrujmy siê po prostu na przygotowaniach do Grunwaldu.

Ka¿dy na swój sposób.

pozdro
Buka
CYTAT(Czcibor1 @ 00:19 19.05.2010) *

Ok ju¿ bêde grzeczny i bêde milcza³ ,wybaczysz mi ?.Zmów za mnie paciorek ,bo grzeszny ze mnie cz³owiek upadam i powstaje ,grzesze i ¿a³uje ,ale wszystkim wybaczam i na wybaczenie liczê.

Oczekujesz od innych szacunku i wyrozumienia. A sam przeinaczasz i zak³amujesz fakty na swój u¿ytek, przy okazji odnosz±c siê do innych bez szacunku. Szczególnie do tych, którzy byli na tyle wyrozumiali i cierpliwi, ¿eby spróbowaæ Ci wszystko wyt³umaczyæ bez obra¿ania i poni¿ania. Gdzie tu logika, gdzie tu sens?
Viator
Dobrze, wystarczy tych bzdur. Skoro Czcibor1 nie chce ujawniaæ swoich danych, to macie prawo go olaæ i nie rozmawiaæ z nim, natomiast na si³ê mu je z gard³a wyci±gaæ - nie. I proszê nie robiæ z Frehy hyde parku a wszelkie nies³ownikowe epitety które tu pada³y stronê czy dwie wcze¶niej proszê sobie schowaæ g³êboko... do kieszeni, OK? Skoro wiêkszo¶æ uwa¿a Czcibora za cz³owieka niepowa¿nego i niewartego dyskutowania to po jak± chorobê z nim dyskutujecie? Nie nad±¿ymy (my tzn. moderatorzy) nawet sprz±taæ w takim tempie.

Czciborze, a Tobie naprawdê siê dziwiê, ¿e nie wiedz±c niemal nic o ruchu rycerskim, o kulisach organizacji tzw. turniejów ( te Twoje teorie spiskowe o ¶rodkach zaw³aszczanych przez organizatorów... wiesz, ¿e pomówienie te¿ jest karalne? ), o ewolucji imprez, i oczekiwañ, jakie ludzie z tym ruchem wi±¿±, wymagañ im stawianych, itd., zdecydowa³e¶ siê na pisanie o tym ruchu jakiejkolwiek pracy. Naprawdê to nie ma sensu. A to wszystko, co nam tu proponujesz mo¿naby okre¶liæ s³owami fraszki Jana Czarnego: "Zawsze znajd± siê jacy¶ Eskimosi, którzy wypracuj± dla mieszkañców Konga wskazówki postêpowania podczas wyj±tkowych upa³ów". Zauwa¿: to nawet nie w tym rzecz czy wskazówki s± dobre czy z³e. Reasumuj±c, jak na razie uda³o Ci siê tylko zabraæ czas paru osobom, które go nie maj± w nadmiarze, i zdenerowaæ wiele innych, a merytorycznie nic to nie da³o ani Tobie, ani im. Dajmy sobie spokój. Naprawdê siê nie wywo³ujmy do tablicy i id¼my spaæ.

Wracaj±c do ¼róde³ k³ótni: powtórzê te¿ tu na forum, to, co Ci pisa³em na PW: ja te¿ bardzo ceniê sobie Kapitu³ê za to co zrobi³a i ¿a³ujê, ¿e tak ma³o odtwórców ceni sobie etos rycerski. No i co z tego? Ja siê nie liczê. W tym miejscu jestem moderatorem forum rekonstruktorów i mam pomagaæ w tym, co oni chc± a nie mogê narzucaæ im tego co ja chcê. Mogê najwy¿ej podpowiadaæ, przekonywaæ, t³umaczyæ. A oni nie musz± wcale daæ siê przekonaæ. Skoro ludzie s± inni ni¿ by¶my chcieli, to co, mamy wymieniæ ich na lepszy model? (za wczesnej komuny mówiono: jak ustrój nie odpowiada narodowi, to trzeba zmieniæ naród). To jest my¶lenie ¿yczeniowe. Dlatego nawet je¶li masz racjê, to jej nie masz.

Je¶li wejdziesz miêdzy wrony, kracz jako one. Skoro¶ siê zarejestrowa³ na forum rekreacji / rekonstrukcji historycznej, to musisz zaakceptowaæ ¿e ludzie tu rozmawiaj± o innych tematach ni¿ etos i ¿e etos naprawdê nie musi ich obchodziæ, a w ka¿dym razie nie tutaj, nie na tym forum. I pogodziæ siê z tym, ¿e Freha, tak jak Grunwald, te¿ jest incjatyw± prywatn± - to nie znaczy w³asno¶ci± prywatn± jednoosobow± - ot, zebra³o siê grono ludzi gotowych po¶wiêciæ mnóstwo pracy i trochê pieniêdzy, ¿eby zorganizowaæ platformê wymiany informacji na konkretny temat, dopuszczaj±c do niej kolejnych hobbystów. Tak samo Grunwald - zebra³a siê garstka ludzi, którzy co¶ wymy¶lili, zaprosili innych, a teraz sobie najczê¶ciej pracuj±c spo³ecznie ¿y³y wypruwaj±, ¿eby to jako¶ sz³o i w du¿ej wiêkszo¶ci dok³adaj± do tego "interesu". Je¿eli wiêc chcesz siê przy³±czyæ do ich forum albo imprezy, to na ich zasadach, nie na Twoich.

Przecie¿ je¶li za³o¿ysz z trójk± s±siadów nieformalny osiedlowy klub grzybiarzy, to ka¿dego, kto przyczepi siê do Was niezapraszany po drodze i zacznie ³aziæ za Wami i krytykowaæ, macie prawo potraktowaæ mocniejszym s³ówkiem a jak nie pomo¿e to i kopniakiem. Nawet je¶li jest z tego samego osiedla, to nie znaczy ¿e Wasz klub jest "osiedlowym dobrem wspólnym" bo ma w nazwie "osiedlowy" i nie znaczy, ¿e on ma do niego takie samo prawo jak Wy, rozumiesz o co mi chodzi? I teraz: nawet je¶li, za³ó¿my, Wasz klub dostaje dotacje od spó³dzielni mieszkaniowej, to nie mo¿na mówiæ, ¿e Wy sobie "zaw³aszczacie wspólne pieni±dze"! Kto mu broni za³o¿yæ swój konkurencyjny klub i te¿ siê staraæ o dotacjê? Mniej wiêcej tak to dzia³a w RR, jakby¶ chcia³ wiedzieæ.

Na razie, dobranoc, i niech s³oñce nie zachodzi nad Waszym gniewem.

Chwilowo zamykam temat do decyzji Rady.

Andrzej / Viator
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.