Serdecznie zapraszam na premierê mojego filmu pt: "Dawno Temu w I³¿y", która odbêdzie siê w Warszawie, w Kinie ¦wit, przy ulicy Wysockiego 11 (Bródno), w ¶rodê 26 maja, o godzinie 20.30
Wiecej informacji o filmie: www.dawnotemuwilzy.pl
Proszê o potwierdzenie przybycia na adres michal.z.drzewiecki@gmail.com
Przewidziana jest tak¿e prapremiera w Gdañsku. Bêdê o niej informowa³ na bie¿±co.
A na ¦l±sku nie jest planowana jaka¶ premiera???
A w Lublinie?????????
Premiery to s± koszty, choæby wynajêcie sali kinowej, minimalna reklama. Zdaje mi siê, ¿e lepiej by³oby zaprosiæ twórców na lokalny festiwal albo pomóc w zorganizowaniu pokazu, ni¿ czekaæ a¿ bêdzie... i pewnie jeszcze tanio.
CYTAT(mairead @ 13:07 14.05.2010)
Premiery to s± koszty, choæby wynajêcie sali kinowej, minimalna reklama. Zdaje mi siê, ¿e lepiej by³oby zaprosiæ twórców na lokalny festiwal albo pomóc w zorganizowaniu pokazu, ni¿ czekaæ a¿ bêdzie... i pewnie jeszcze tanio.
Dobry pomys³
ekhm niestety sa tez tacy co mieszkaja za granica. Czy planujecie wydac film na dvd? Z checia bym zakupila.
Tak, ja te¿ chêtnie bym kupi³
Trzeba wspieraæ prawdziwych artystów
Ja nawet nie bêd±c za granic± chêtnie bym wy³o¿y³ PLN-y, szczególnie ¿e pewnie nigdzie nie bêdê mia³ mo¿liwo¶ci obejrzeæ tego filmu, na którego premierê czeka³em d³uuuuuuugo.
Kiedy i gdzie jest przewidywany gdañski pokaz?
Chrystian (Lvcivs Cornelivs Barbatvs)
Jak bêdzie w gdañsku, a termin nie bêdzie kolidowa³ ze zjazdem na pewno siê zjawie :D
Teraz tylko czekaæ na termin xD
A co z tymi, którzy nie s± na Facebooku? ;) Mo¿na prosiæ o przeklejenie infa?
Czas rozpoczêcia:
28 maja 2010 o 20:30
Czas zakoñczenia:
29 maja 2010 o 07:30
81-771 Sopot, Grunwaldzka 47, knajpa 3 Siostry,
http://www.trojmiasto.pl/3-Siostry-o446.htmlOpis
Serdecznie zapraszam na prapremierê filmu "Dawno Temu w I³¿y", która odbêdzie siê w Trójmie¶cie. Jest to amatorska (lecz nakrêcona ze sporym rozmachem) historyczna, przygodowa produkcja, z udzia³em ¶redniowiecznych grup rekonstrukcyjnych.
Wiêcej informacji tu: www.dawnotemuwilzy.pl
No to co widzimy siê w Sopocie. Czy gwiazdy i re¿yser bêd± obecni??
Chrystian (Lvcivs Cornelivs Barbatvs)
Motyla noga. czyli sobie nie ³obejrzê
i musze miec nadzieje na dystrybucje DVD ( mam nadzieje ze takowa bêdzie albo przez neta
)
2 sztuki cz³eków z Ciechanowa przybêd±
Widzimy siê w Warszawie!
wybaczcie za (mo¿liwe, ¿e) trywalne pytanie, aczkolwiek interesuje mnie koszt takiej przyjemno¶ci?
Czy na pokaz w Sopocie trzeba rezerwowaæ miejscówki z wyprzedzeniem?
Witam.
Przepraszam za opó¼nienie w odpowiedzi. Ju¿ wszystko wyja¶niam.
Jest prapremiera, w Sopocie, jak ju¿ kto¶ przeklei³ z Facebooka, w knajpie Trzy Siostry, 28 maja (pi±tek) o 20.30. Wszystkich chêtnych serdecznie zapraszam.
Zarówno na premierê Warszawsk± jak i Sopock±, wstêp jest wolny.
Jak najbardziej chêtnie poka¿ê film wszêdzie tam, gdzie ktokolwiek chce go zobaczyæ, tylko ¿e nie znam warunków, tzn kin i potencjalnych miejsc projekcji w ka¿dym mie¶cie. Tak wiêc je¶li kto¶ organizuje jak±¶ imprezê, na której ma ochotê pu¶ciæ Dawno Temu w I³¿y i wie gdzie to zrobiæ, to z mi³± chêci± bêdê wspó³pracowa³.
Tak, czy owak, planujê wys³aæ film na kilka festiwali kina offowego, poza tym planujê szersz± dystrybucjê, tak±, ¿eby ka¿dy kto chce, móg³ mieæ do filmu dostêp.
CYTAT(DrzewiaK @ 13:59 19.05.2010)
(...) poza tym planujê szersz± dystrybucjê, tak±, ¿eby ka¿dy kto chce, móg³ mieæ do filmu dostêp.
...i to jest najlepsza wiadomo¶æ, jak± dzisiaj us³ysza³em - dziêkujê w imieniu wszystkich dotychczas pytaj±cych o to!
Raczej bêdê, a przy okazji bêdê mia³ mo¿liwo¶æ poznania czê¶ci Frehowej Braci ;)
Z informacji uzyskanych w klubie Trzy Siostry wiem, ¿e "grupa organizuj±ca pokaz filmu" zarezerwowa³a 70 miejsc, to znaczy w zasadzie ca³y lokal, i nie wiem teraz, czy te rezerwacje to dla "znajomych i przyjació³ królika", czy osoba z ulicy mo¿e wej¶æ na ten pokaz?
Przepraszam, ale...
gdzie to w³a¶ciwie jest?
ju¿ mam
Grunwaldzka 47
Czo³em,
A zatem zawo³anie do rycerstwa (acz w oczywisty sposób, nie tylko) z Bydgoszczy / Torunia i okolic...
A mo¿e by¶my tak i my popróbowali zorganizowaæ siê, salê naj±æ i theatrum sprawiæ?
Z pozdrowieniem
J.
W toruniu pubów i piwnic dostatek...
Mo¿e w "Rycerskiej"? Jarko z Pogrzañca by³ nawet kiedy¶ zarejestrowany na forum...
Tylko ¿e Rycerska jest strasznie, strasznie ma³a...
O tak, kotwica jest wiêksza i nadaje siê na miejsce takiego pokazu. Rzutnik jest, wiêc trzeba tylko pogadaæ z w³a¶cicielami/zarz±dcami - kto zna?
Jak wytrzymacie do pocz±tku wrze¶nia to bêdzie okazja na Medievaliach... a zreszt± jedno nie wyklucza drugiego.
chyba do koñca wrze¶nia
...
Ano, mocie prowda:
CYTAT(Malina)
Medievalia, jak to ju¿ mia³o miejsce 2 razy, odbêd± siê na koniec wrze¶nia,
przy czym, jak wspomnia³am wcze¶niej, w tym roku bêdzie to wyj±tkowo impreza
datowana na prze³om XIV i XV wieku.
Zreszt±, je¶li bêdzie trzeba, "
my wytrzymamy do pa¼dziernika!"
CYTAT(Ig³a @ 19:52 20.05.2010)
Czo³em,
A zatem zawo³anie do rycerstwa (acz w oczywisty sposób, nie tylko) z Bydgoszczy / Torunia i okolic...
A mo¿e by¶my tak i my popróbowali zorganizowaæ siê, salê naj±æ i theatrum sprawiæ?
Z pozdrowieniem
J.
Extra my¶l
Masz na my¶li jakies konkretne miejsca?
Ps. Ogó³em, je¶li by³aby organizowana Premiera w Toruniu to ta w Bydgoszczy by³aby bu ju¿ moim zdaniem zbêdna i Vice versa (przecie¿ dzieli nas tylko króciutki kawa³ek
).
Pozdrawiam!
Czolem,
Myslalem, o Kuzni, Sanatorium, albo Wegliszku - o ile daloby sie temat dogadac.
Dawno nie bywalem, wiec i nie jestem zbyt zorientowany.
Istotnie bez sensu byloby organizowac cokolwiek w obu miastach.
Pytanie jest, ile potencjalnie od Was byloby osob? To punkt wyjscia - chodzi o pewniaki, zeby sie nie okazalo ze lokal bedzie na 50 a przyjdzie wszystkiego 10. Od nas pewnie z 5 osob by bylo, moze wiecej.
Stawiam od nas, ¿e pewniaków to pewnie min. 8 osób (ale musia³bym porozmawiaæ z ka¿dym indywidualnie). Do tego jeszcze mamy Pe³no innych braterstw w Bydgoszczy (porozmawiam z paroma)
Skoro w tak licznym gronie spotkali¶my siê na ¦wiêceniu Chor±gwi Bydgoskich na Szwederowie to na pewno znajdziemy siê w tak samo licznym gronie na Premierze "Dawno Temu w I³¿y".
Ja osobi¶cie by³bym bardzo zza i by³bym na premierze w Bydgoszczy na 100% ;)
No i jeszcze Elita z okolic Bydgoszczy. Na pewno by³oby nas sporo.
Pozdrawiam!
Film genialny, parê niedoróbek by³o, ale klimat ¶wietny.
Najszczersze gratulacje dla Drzewiaka, Pauli, Waska i Zapa¶nika (oraz ca³ej ekipy oczywi¶cie :D ) za ¶wietn± robotê. Oby tak dalej!
Drzewiak - pamiêtaj typa w garniturze, który zaoferowa³ pomoc w sprz±taniu i ekipê kilku ludzi do prac przy nastêpnym filmie :P
Jeszcze raz gratulacje!!!
Podpisujê siê rêkami, nogami i czym tam jeszcze mo¿na pod tym co powiedzia³ Sebastian
Film naprawdê ¶wietnie wyszed³ i mimo tego, ¿e wiêkszo¶æ pomar³a
, to liczymy na dalszy ci±g
Ja tak¿e gratulujê konceptu,film rewelacyjny.Jestem szczerze, mile zaskoczony,bardzo przyjemnie siê go ogl±da³o.¯yczê dalszych udanych projektów
witam!
Premiera okazala sie naprawde bardzo mila i wesola impreza,zorganizowana w dobrym stylu:)
Gratulacje dla Drzewiaka za doprowadzenie do konca tak trudnego i zlozonego projektu, jego determinacja moze byc wzorem dla innych
pozdrawiam serdelecznie
Dok³adnie! Premiera jak na ¶wiatowym festiwalu. Cannes normalnie :-)
Hej,
jeste¶my w koñcu rekonstruktorami!
Robimy XIII, XV, XIX wiek, mo¿emy te¿ robiæ rekonstrukcje festiwali i pokazów filmowych :-D! Pe³en zakres! Co kto zapragnie! :-D
A Drzewiakowi i Januszowi faktycznie pogratulowaæ trzeba nieprawdopodobnej determinacji!
Dla wiêkszo¶ci osób bior±cych udzia³ w tej superprodukcji by³a to tylko zabawa, z któr± nie wi±¿e siê absolutnie ¿adnych nadzieji. Ot, taki film do po¶miania siê przy piwku ze znajomymi.
Dla Drzewiaka jednak, jego dzie³o ma byæ wstêpem do robienia podobnych rzeczy na serio. Ma pokazaæ, ¿e go¶c co¶ potrafi zrobiæ i ¿e warto wesprzeæ go prawdziwymi ¶rodkami.
Drzewiakowi mo¿na teraz pomóc pokazuj±c ten film, gdzie tylko siê da. Pokazy w knajpach, rozdawanie p³ytek znajomym itp. RR ma tu ogromy potencja³!
A poniewa¿, jak dot±d film jest odbierany raczej pozytywnie, podobne wsparcie nie bêdzie dla nikogo wi±za³o siê ze wstydem :-)
Pozdrazwiam,
Zapa¶nik
Zacne Dzielo!!
Najlepszy Polski Historyczny Film 2o10 roku - choc jeszcze rok sie nie skonczyl, ale pewnie nic innego spodziewac sie nie mozemy
Gratulacje!! Naprawde dobry film!!
CYTAT(Zapa¶nik @ 10:08 27.05.2010)
Drzewiakowi mo¿na teraz pomóc pokazuj±c ten film, gdzie tylko siê da. Pokazy w knajpach, rozdawanie p³ytek znajomym itp. RR ma tu ogromy potencja³!
Chêtnie rozda³bym parê þlytek znajomym, ale gdzie mo¿na dostaæ/kupiæ kopiê? czy w ogóle jest szansa na obejrzenie filmu w Krakowie?
Rafa³
chêtnie w³±czy³bym siê do szerszej dystrybucji filmu - to jest pokazywanie filmu za pomoc± przeno¶ników elektronicznych
kiedy i gdzie mo¿na spodziewaæ siê czego¶ dostêpnego na CD ?
A mo¿e po oficjalnej premierze kto¶ siê pokusi o recenzjê z prawdziwego zdarzenia (i bez spoilerow)?
Film naprawde spoko
Gratulujê wytrwa³o¶ci w realizacji i ¿ycze kolejnych udanych projektów. Z uwag technicznych powiem ¿e poprawa d¼wiêku by nie zaszkodzi³a - siedzia³em w ostatnich rzedach kina i czê¶æ dialogów mi umyka³a w³a¶nie z tego powodu. To pomijaj±c naprawde by³o nie¼le :D
Do³±czam siê do pytania o dystrybucjê na CD
Pozdro
Fiolnir
co do dystrybucji zalecal bym pozostawienie ISO gdzies na serwerze/ach i niechaj Lud ciagnie.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Wlasnie Drzewiak, jako ze nie bede niestety na premierze Trojmiejskiej tez sie usmiecham o plytk! Albo adres FTP z ktorego mozna sciagnac Twoje arcydzielo!
To ja te¿ z zapytaniem jak mo¿na zdobyæ kopie tego filmu, bo ze znajomymi bardzo by¶my chcieli go obejrzeæ, bo z projekcj± filmu w naszym mie¶cie ( ¦winouj¶ciu ) by³o by ciê¿ko a to z powodu ¿e brak u nas kina i z w³adzami niekiedy trudno siê dogadaæ w sprawach RR
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.