Moim zdaniem rewelacja! Muzyka brzmi bardzo profesjonalnie, wstêp gites, gra aktorska raz lepiej raz gorzej, ale by³o kilka ¦WIETNYCH KREACJI. Efekty jak na amatorsk± produkcje to dla mnie kosmos. Kto¶ pamiêta film "wiedzmin" w który w³adowano kilkaset tysiêcy? Moim zdaniem DTWI przepraszam za wyra¿enie ale "kruszy jaja". Co prawda piesza armia, prostota historii, miks historyczny, czasem zbyt ciche dialogi i zbyt g³o¶na muzyka albo nieprzekonuj±ca gra aktorska rzuca siê w oczy ale nie szkodzi ocenie ca³o¶ci. Produkcje domowe rz±dz± siê swoimi prawami.. Mi siê bardzo podoba i spokojnie uwa¿am ¿e mo¿na obraz pokazaæ w TV ;)
Kiedy bêdzie kolejna produkcja??
nasz nastêpna (a w³asciwie obecna) produkcja? -prosze bardzo
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=21...mp;#entry277257
Nareszcie i ja doczeka³am siê obejrzenia. Jestem zachwycona!
Jedyne niedoci±gniêcie, które rzuci³o mi siê w oczy, a o którym nie wspomnieli przedmówcy, to nie najlepsza dykcja lektora i aktorów.
Poza tym - znakomita muzyka, nadspodziewanie dobra gra aktorska (czapki z g³ów dla "czarnej charakterki"!), przekonuj±ce efekty specjalne... Gratulujê Panu Re¿yserowi i ca³ej ekipie!
Poniewa¿ Drzewiak nic o tym nie napisa³, to go wyrêczê
Film dwa dni temu mia³ projekcjê na New York International Independent Film and Video Festival.
A w Radomiu na festiwal nas nie chcieli dopu¶ciæ... :P Có¿, za s³abi jeste¶my na Radom (w koñcu to na pewno musi byæ jakie¶ ¶wiatowe centrum filmu niezale¿nego albo co¶....) ale takie prowincjonalne miasteczko jak Nowy York nam wystarczy
pozdrawiam wszystkich fanów
Pogratulowaæ
a jak odbiór filmu za oceanem ?
co¶ wiadomo ?
Salve Fratres!
Totalny brak czasu ale w koñcu obejrza³em. Nie jest to Królestwo Niebieskie i ca³e szczê¶cie. Drzewiak, ca³a Smocza jak i wszyscy którzy wnie¶li w t± produkcjê cz±stkê siebie - szacun wielki. Odwalili¶cie wspania³± robotê.
Pozdrawiam Grzegorz
ps. mam swoje 2 sekundy w filmie
- ot takie £azarskie jab³uszko
Bardzo mi siê film spodoba³
Kawa³ dobrej roboty.
£azarzu czy Ty przypadkiem nie grasz tego biskupiego zabijaki w kremowej przeszywce?
CYTAT(Jones @ 13:30 30.07.2010)
Film dwa dni temu mia³ projekcjê na New York International Independent Film and Video Festival.
A w Radomiu na festiwal nas nie chcieli dopu¶ciæ... :P Có¿, za s³abi jeste¶my na Radom (w koñcu to na pewno musi byæ jakie¶ ¶wiatowe centrum filmu niezale¿nego albo co¶....) ale takie prowincjonalne miasteczko jak Nowy York nam wystarczy
He, he .... no i zdoby³ nagrode :-)
CYTAT
A w Radomiu na festiwal nas nie chcieli dopu¶ciæ... :P
W Radomiu film trafi³ pod strzechê (podobno s± na to jakie¶ zdjêcia).
Widzowie byli zadowoleni, panowie pytali gdzie mo¿na dostaæ film, a panie gdzie mo¿na dostaæ numer do rycerza Maæka.
Kawa³ dobrej roboty!
Pozrawiam
GRATULUJE NAGRODY!!!
O to przyk³ad, ze Polak potrafi
2010 Summer New York Awards :
Best Feature Film (International) ? Genre Awards
Best International Drama Feature ? Side Effects/Efeitos Secundarios
Best International Comedy Feature- Novak
Best International Action Feature ? The Invaders: Genesis
Best International Horror Feature- Toxic Lullaby
Best International Thriller Feature ? The Code
Best International Experimental Feature ? Shut Your Eyes
Best International Sci-Fi Feature -X Meeting
Best International Romantic Comedy Feature? Selanchi
Best International War Feature ? Tobruk
Best International Fantasy Feature ? Gouddaa Sons of Tition I
Best International Arthouse Feature ? Art et Deces
Best International Adventure Feature ? A Long Time Ago in Ilza
http://www.nyfilmvideo.com/Jeszcze raz gratulacje i dalszych sukcesow
Ju¿ nawet w gazetach pisz± o tym
wyborcza
W najnowszym numerze "Polski Zbrojnej" na stronie nr 75 jest równie¿ ca³ostronnicowy artyku³ Maæka Szopy na temat "DTwI". O filmie w samych superlatywach...
Stroje by³y wiadomo
, ale je¶li chodzi o ca³o¶æ filmu...to z pewnoscia znajdzie sie na pó³ce miedzy filmami "Naprzeciw Ciemno¶ci" ze Stevenem Segalem a "In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale" ze Stathamem.
Wszystko oprócz strojów by³o bezsensu.
Chyba odrobinê przesadzasz. Mówiê z punktu widzenia zaczynaj±cego ale jednak dziennikarza i filmowca. Wiadomo - to NIE BYLI aktorzy, wiêc o grze aktorskiej wiêkszego pojêcia nie mieli.
Z drugiej jednak strony sensu - za to byli bardzo naturalni , bo NATURSZCZYCY w³a¶nie, surowi, nie-holi³ódzcy i pewnie dlatego plus wierno¶æ historyczna podoba³o siê w Stanach. Poza tym wygl±da z perspektywy amerykañców jak produkcja za milion eSów - i to te¿ jest plus.
Bo gdyby sami mieli zrobiæ co¶ równie historycznego toby 100 mln S wydali jak nic.
A sukces jest sukcesem. Howgh !
Jednemu siê tylko nie spodoba³o
Folderon, masz racjê.
To jest jeden z najlepszych filmów, jakie ogl±da³em.
,,W³adca Pier¶cieni" wymiêka
A tak zapytam - czy s± jakie¶ informacje na temat ¶cie¿ki d¼wiêkowej?
Rozumiem,¿e to nie s± aktorzy,nie maj± do¶wiadczenia itp...
To mo¿e ja jestem jaki¶ spaczony,ale czy scena jak Maæko wraca na zamek bez reszty eskorty na pieszo i nikt jako¶ tym siê nie przej±³ na zamku...
Nie wspomnê o tym jaki ten Wasek musi mieæ problemy z umys³em skoro nic siê nie zorientowa³ jak przyjecha³a jego rzekoma zona na zamek bez jego ludzi!?
Pozniej ta scena bitwy...wy³a¼ z zamku albo j± zabijemy! co to mia³o byæ? Jako ludzie znaj±cy siê na historii w jakim¶ stopniu w rzeczywistosci by takie cos miejsca nie mia³o...
Albo jak Maæko 2 razy odnajduje obóz gdzie jest przetrzymywana ta damulka...
Ojciec tej damulki te¿ ola³ sprawê i nie przyjecha³ na slub corki...chyba mia³ na swoj± córkê wyjebane...
Wie¶ lipsko 2 dni drogi od zamku a ten niedo³êzny Wasek nawet nie wie ¿e mu lisy kury zabijaj±! Zero reakcji...spoko Sredniwiecze bylo tak zacofane,¿e nikt o niczym nie wiedzia³...
Albo te smieszne sceny jak na Maæka napadaj± i zamiast go zabic to bij± go drewienkiem w plecy czy g³owê i pozniej wszystkie kryszta³owo z³e postacie maj± zdziwko jak widz± Maæka zywego...
Fajni,¿e powsta³a inicjatywa z takim filmem,ale by³ s³abym filmem,w tym filmie nie fabula nie trzymala sie kupy
Czy to tylko ja widzia³em s³abe strony tego filmu?
Choæ mia³ tez pozytywy...takie jak stroje,scena palenia wsi,wstêp do filmu
pozdro
Film ¶wietny, bardzo dobrze zrobiony od strony technicznej. Szczerze - nie powiedzia³abym, ¿e nie wystêpowali w nim profesjonalni aktorzy. Fabu³a wci±gaj±ca, troszkê walki, troszkê mi³o¶ci - ot, historyczny romans:)
Jedyne co mnie tam "zabola³o", to niezbyt optymistyczne zakoñczenie xF taak, czemu dzielny rycerz musia³ umrzeæ?
Jestem pod wra¿eniem, chêtnie do³±czy³abym ten film do swojej kolekcji dvd:)
Pozdrawiam
J.
dzi¶ wieczorem zabieram siê za ogl±danie, jestem pe³en entuzjazmu, gdy¿ "zajawki" zrobi³em sobie ju¿ wczoraj i to co widzia³em wygl±da³o bardzo dobrze. mam równie¿ pytanie: czy istnieje jaki¶ projekt ok³adki i/lub okleiny na DVD w parze z plakatem? chêtnie postawi³bym p³ytkê w pude³ku obok innych wartych (moim subiektywnym zdaniem) pozycji (1409,¿±d³o/sin city/kolekcja burton+deep/kolekcja lynch/GitS i wiele innych "dziwnych" pozycji). s±dzê, ¿e to dobre miejsce dla tego filmu, choæ jeszcze go nie ogl±da³em w ca³o¶ci.
A mo¿na gdzie¶ znale¼æ download z tym filmem? Szuka³am w necie,ale uda³o mi siê znale¼æ tylko trailery...
Mo¿e kto¶ to ma na chomiku?
CYTAT(Jaros³aw z Ma¶lic @ 18:57 29.10.2010)
Ojciec tej damulki te¿ ola³ sprawê i nie przyjecha³ na slub corki...chyba mia³ na swoj± córkê wyjebane...
Niekoniecznie, przy sprowadzaniu ¿on z daleka funkcjonowa³ ¶lub per procura, zamiast pana m³odego w domu panny m³odej stawa³ zastêpca, sk³ada³ przysiêgê w jego imieniu; damê zawo¿ono na miejsce i ¶lub powtarzano, tym razem z udzia³em obojga zainteresowanych. Fatygowanie siê w³adcy do obcego pañstwa nie by³o znowu takie czêste. Najwy¿ej odprowadzi³ córkê do granicy.
Hej.
No wiêc w odpowiedzi na czêste pytania odno¶nie potencjalnego DVD, mamy plan zrobiæ mniej, lub bardziej oficjalne wydawnictwo, z ok³adk± i reporta¿em o tym jak film powstawa³. Nie chcê mówiæ kiedy dok³adnie to bêdzie, bo jak to zazwyczaj bywa, wszystko rozbija siê o czas.
Na razie film dodany zosta³ do gry komputerowej "Polskie imperium" jako bonus. :-)
Poza tym zapraszam serdecznie do mojego bloga - panrezyser.blog.pl, gdzie opisujê odbiór nagrody za film. Odebra³em za niego statuetkê w Hollywood. Jest to chyba nasz wspólny triumf rekonstrukcji i pasji nad uk³adami i kas±. :-)
Super, bardzo siê cieszê i sk³adam Wielkie Gratulacje Drzewiakowi i Wszystkim, którzy przyczynili siê do stworzenia tego wspania³ego dzie³a!
Chwa³a!, Chwa³a!, Chwa³a!
Sobota 26.II.2011r. TVPHISTORIA Dawno temu w I³¿y o godz.20.25
Niedziela 27.II.2011r. TVPHISTORIA Dawno temu w I³¿y o godz. 13.00
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.