Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Beltan 2010 - 30.04/03.05.2010 ¦winouj¶cie
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2
Vislav
CYTAT(Najdiff @ 21:55 08.05.2010) *
I Zbrojna te¿ dziêkuje! smile.gif
Krótko bo krótko, ale wa¿ne ¿e choæ przez chwilê pogadali¶my.
No i akcja wa³! :D
Wiesiu jak chcesz i¶æ z Wolgastu to w zasadzie wozu nie trzeba, wystarcz± kosze.
Ale z wozem by³o by ³atwiej i wygodniej.
A gdyby tak ........ noc w Wolgascie tak ko³o murów (lub innego zabytku) i z rana wymarsz?
Tak tylko proponujê smile.gif

Mi³o by³o poznaæ wszystkich lub ponownie zobaczyæ.
Za rok postaramy sie na deko d³u¿ej smile.gif

Witaj!

Dziêki za huczne moro.gif i spektakularne odwiedziny. By³o mi³o siê spotkaæ i pogadaæ. Akcja wa³ by³a ¶wietna, szczególnie w odwrocie - Ma³ysz siê chowa bigsmile2.gif

Nastêpnego dnia by³a próba rewizyty na Forcie Zachodnim, chyba zeszli¶cie do podziemi. Stra¿e, czyli ciec nie bardzo chcia³ z "natchnion±" ¦wiêt± Inkwizycj± rozmawiaæ usmieszek_08.gif Przebycie fosy jest trochê trudniejsze ni¿ sforsowanie wa³u. usmieszek_06.gif

Faktycznie na trasie Wo³ogoszcz-¦winouj¶cie wystarczy³aby laska za rêkê, przepraszam pod rêkê, a w³a¶ciwie w rêku i kosze.
Jednak to ma byæ powa¿na wyprawa kupiecka.
Za czasów DDR zrobiliby¶my przerzut wiêkszej ilo¶ci butów, teraz pozostaje wino w kartonikach (made in EU pijacy.gif )

pozdr.Vslv
smuga
Witam wszystkich! Vislavie, piêknie dziêkujê za wspania³y pomys³ wyprawy, czujê siê zaszczycona i zapraszam wszystkich do wziêcia udzia³u w imprezie. Tym razem bêdzie czas, ¿ebym osobi¶cie mog³a poznaæ uczestników Beltanu, na razie delektujê siê zdjêciami. W tym miejscu du¿e brawa dla Pañstwa Szlósarczyków clap.gif !
... a serek wêdzony by³ po prostu boski! przyznam sie, ¿e ze¿ar³am ca³y jeszcze zanim dojecha³am do Ribe.
Serdecznie dziêkujê i pozdrawiam
Wis³awa
Vislav
CYTAT(smuga @ 08:37 10.05.2010) *
Witam wszystkich! Vislavie, piêknie dziêkujê za wspania³y pomys³ wyprawy, czujê siê zaszczycona i zapraszam wszystkich do wziêcia udzia³u w imprezie. Tym razem bêdzie czas, ¿ebym osobi¶cie mog³a poznaæ uczestników Beltanu, na razie delektujê siê zdjêciami. W tym miejscu du¿e brawa dla Pañstwa Szlósarczyków clap.gif !
... a serek wêdzony by³ po prostu boski! przyznam sie, ¿e ze¿ar³am ca³y jeszcze zanim dojecha³am do Ribe.
Serdecznie dziêkujê i pozdrawiam
Wis³awa

Witaj
Jeszcze raz podziêkowania za odwiedziny. "Kupiecka wyprawa Wis³awy" trafi niebawem jako konkretny projekt do dzia³u Wyprawy i przejdzie w fazê projektowo-realizacyjn±.
Mimo krótkiego pobytu uda³o Ci siê trafiæ do galerii Beltan 2010 K&W Szlósarczykowie.
z czego bardzo siê cieszê.
Zreszt± warto co jaki¶ czas zagl±daæ do tego fotoalbumu - stale dochodz± nowe strony. Jeszcze raz podziêkowania dla Kasi i Willego Szlósarczyków.

Prowiant na wyprawê bêdê przygotowywa³ osobi¶cie, tak wiêc wêdzonych serków, ozorków i ryb nie zabraknie.

pozdrowienia Vislav
Rita
Parz±c na zdjêcia nie mogê siê doczekaæ naszeptanego Beltane. Projekt warsztatów malowania i robienia pêdzelków nadal czeka na pe³n± realizacjê smile.gif Uda³o mi siê prze zimê odparowaæ olej do z³oceñ metodami ¶redniowiecznymi.

Nasz weekend tez okaza³ siê byæ niezapomniany smile.gif
Tomic
no to mieli¶cie te¿ niez³e "warsztaty"

GRATULACJE smile.gif
Rita
Dziêkujemy :D
Vislav
CYTAT(Rita @ 12:46 10.05.2010) *
Parz±c na zdjêcia nie mogê siê doczekaæ naszeptanego Beltane. Projekt warsztatów malowania i robienia pêdzelków nadal czeka na pe³n± realizacjê smile.gif Uda³o mi siê prze zimê odparowaæ olej do z³oceñ metodami ¶redniowiecznymi.

Nasz weekend tez okaza³ siê byæ niezapomniany smile.gif

Witaj Rita!

Ju¿ czekamy z niecierpliwo¶ci± do przysz³ego roku. "Weekenda" te¿ oczywi¶cie zabierz smile.gif Szczecina z borsuka na pêdzelki te¿ cierpliwie poczeka.

Byæ mo¿e jeszcze w tym roku zorganizujemy razem z Aubriet± mniej formalne spotkanie dok³adnie na prze³omie lipca i sierpnia - te¿ w Forcie Anio³a pod opiek± Piotra.
W zamy¶le, poza rozmowami i integracj± bêd± górowa³y w±tki muzyczne. Nie ma jednak ¿adnych przeszkód aby je poszerzyæ o inne sztuki jak np.malowanie.

pozdrowienia Vislav
Tomic
czy przewidujesz na tym spotkaniu warsztaty drumli wietnamskiej?
Vislav
CYTAT(Tomic @ 13:56 10.05.2010) *
czy przewidujesz na tym spotkaniu warsztaty drumli wietnamskiej?

Tak - szczególnie, ¿e mia³em w rêku w ostatni dzieñ Beltan oryginaln± drewnian± drumlê azjatyck± i mam chêæ wykonaæ co¶ podobnego.
Na Forcie w poniedzia³ek wieczorem by³ ciekawy "koncert" z u¿yciem m.in. mis i gongów tybetañskich.

Poza moim fletem i igilem Aubriety mamy jeszcze dwa instrumenty perkusyjne - ko³atki. Zamierzam równie¿ zakoñczyæ wreszcie prace nad harf± scytyjsk±, oraz rozpocz±æ prace nad instrumentem podobnym do Qin.

Oczywi¶cie zapraszam do udzia³u.

Jeszcze trochê podyskutujê z Aubriet± i za³o¿ê odpowiedni temat w Kalendarium.

pozdr.Vslv

p.s. Beltan 2010 mimo kameralnego spotkania okaza³ siê bardzo p³odny, w efekcie mamy ju¿

Osobennosti Natsionalnoy Rekonstrukcii - Kopice 2010

Kupieck± wyprawê Wis³awy

projekt muzyczny jest trzeci
Rita
Mam nadziejê, ze uda nam sie pojawiæ na projekcie muzyczny\m, zw³aszcza, zê namawiam Darka na zrekonstruowanie wczesnej liry smile.gif
Vislav
CYTAT(Rita @ 15:17 10.05.2010) *
Mam nadziejê, ze uda nam sie pojawiæ na projekcie muzyczny\m, zw³aszcza, zê namawiam Darka na zrekonstruowanie wczesnej liry smile.gif

By³oby swietnie - zaproszenie stale otwarte.

pozdr.Vslv
rympa³
¯a³ujê i ubolewam, i¿ nie uda³o mi siê wzi±æ udzia³u w tegorocznym Beltane.
Mam ogromny sentyment do Engelsburga i dobre wspomnienia z tego miejsca.
Mia³em ju¿ przygotowan± prusk± XIX manierkê z zawarto¶ci±, by skusiæ tupi±cego Ducha Feldwebla i XXI wieczn± flaszê, by skusiæ Was szerszeniówk±...
Mo¿e za rok ... ?
Ju¿ bojê siê planowaæ.

Pok³ony Wam wszystkim -

R.
Vislav
Witaj Rympa³ Wielki Nieobecny.

Szczerze nam brakowa³o Ciebie. Wierzê, ¿e krêta tropa w przysz³ym roku poprowadzi przez Engelsburg we w³a¶ciwym czasie.

Serdecznie ¶ciskamy i pozdrawiamy
Aubrieta & Vislav

p.s. Fotogaleria: BELTAN - ¦winouj¶cie - Fort Anio³a - 2010 Foto ˆ K&W Szlósarczyk jest ju¿ kompletna - warto zajrzeæ
Draugia
To ja do³±czê linka do moich zdjêæ...choæ aparat mi powariowa³ i jako¶æ wysz³a jako¶æ marna... crazy.gif

Beltan 2010 smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.