Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Beltan 2010 - 30.04/03.05.2010 ¦winouj¶cie
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2
Vislav
Witam

Bardzo pó¼no - przepraszam za zw³okê.

Beltan 2010 odbêdzie siê w ¦winouj¶ciu na Forcie Anio³a w dniach 30.04/03.05.2010r.

Bli¿sze szczegó³y na pocz±tku przysz³ego tygodnia.

pozdrowienia Aubrieta & Vislav
smuga
No nareszcie!
Kocham Was!
pozdrowienia
Wis³awa
Tomic
witam
no Beltan wpisany mam na sta³e w kalendarz wyjazdowy. Cieszê siê ¿e impreza wraca co korzeni - czyli Fort Anio³a, miejsce sentymentalne i klimatyczne. Mo¿e znów duch da o sobie znaæ wystukuj±c rytm podkutymi butami na drewnianej pod³odze? w ka¿dym razie polowaæ na niego nie bêdziemy :-).
Nie wiem ilu Stalkerów zjedzie ze Szczecina, ale ja bêdê na pewno.

pozdrawiam
M¶cidróg
CYTAT
Witam

Bardzo pó¼no

Cze¶æ Wodzu smile.gif
Na sta³e z nami czy na chwilkê?
pozdrowienia z Po³udnia smile.gif
M.
Kazimierz
Siê pisemnie potwierdzam smile.gif

Mo¶ci Wojewodo Tomicu - ledwo z³e moce z Wolina przegnali¶my i przychodzi nam siê za Fort znowu¿ braæ? Có¿ za potwora tam skrywaæ siê mo¿e?
Tomic
Panie Kazimierzu co tam siê skrywaæ po bagnach mo¿e to sam Bóg tylko raczy wiedzieæ.
Pewnie jest tam od zatrzêsienia: strzyg, utopców, wilko³ków, mamunów, rusa³ek, bagienników, nocnic, leszych, latawców, polewników, wi³ów, wodników, p³anetników, bobo³aków, k³obuków, kikimór.ogników, borowych, skrzatów, æmoków, mar, duchów, lichów, stopanów, ¶wiczek, zmór, biesów, be³tów, chowañców, dusio³ków, dydków, kaduków, ³a¼ników, mato³ków, Gumienników, paskud, poroniców, przecherów, rarogów, rogalców, rzêdzichów, skarbników, smó³ków, sobieradów, szumraków, upiorów, warcho³ów, wiji, wrogów, kauków, ¿mijów.
Ale my zapolujemy na arcydemona, króla ciemno¶ci na ziemi, z³a wcielonego, szatañskiego s³ugê - NOSFERATA
Vislav
Witam od poniedzia³ku

Dziêkujê za pierwsze g³osy przyjació³ i pamiêæ o tej imprezie. Rzeczywi¶cie wracamy do korzeni, czyli Fortu Anio³a i kasztelana Piotra.
Miejsce mo¿e nie ma tak rozwiniêtej infrastruktury jak Wolin - jest jednak bardziej kameralne i przyjacielskie. No i oczywi¶cie bardzo pó¼ne popo³udnia, noce i wczesne poranki nale¿± wy³±cznie do nas (teren jest zamkniêty).
W planie s± oczywi¶cie tañce, hulanki i swawole - pe³na integracja.

Tomic wraz z przyjació³mi ponownie zapewni nam niezapomniane wra¿enia zwi±zane z polowaniem na wampira.

Szamanka Aubrieta bêdzie czarowaæ i oczarowywaæ.

Ja jak zwykle zajmê siê stron± warsztatow± w najprzeró¿niejszych zakresach, oraz gr± na flecie o wczesnym poranku.

Bardziej szczegó³owy program niebawem, jednak z pewno¶ci± najbardziej intensywny i ciekawy program to: od pi±tku godziny po³udniowe, popo³udniowe, wieczorne, nocne - poprzez wczesny sobotni poranek, dzieñ, a¿ do wieczora. Czyli taki bez ma³a 30 godzinny maraton - oczywi¶cie ka¿dy udziela siê na ile ma chêæ i si³ mu wystarczy.
Niedziela i poniedzia³ek na wiêkszym luzie - raczej warsztatowo i integracyjnie.

Wy¿ywienie lepsze lub gorsze starczy dla wszystkich. O napitki zadbamy sami, no chyba, ¿e kasztelan w szczodrobliwo¶ci swojego serca do³o¿y nam co¶kolwiek.
Bêdzie dzia³aæ wêdzarnia i du¿y kocio³ na zupy.

Ze swojej strony oczekujê przede wszystkim chêci do dobrej zabawy i przyjacielskich spotkañ i strojów w³a¶ciwych dla rekonstruowanych przez siebie czasów.

Namioty bardzo mile widziane - odrzucamy oczywi¶cie folie, stylony i plastiki wszelkiego rodzaju. Bêdzie trochê miejsca do spania pod dachem, czyli Hobbiton z piecykiem i ³ó¿kami polowymi dla zmarzluchów.

Przyjazd (po zg³oszeniu w tym temacie) jest ju¿ mo¿liwy od 26.04.2010r., jednak najlepiej gdy nie pó¼niej ni¿ 30.04.2010 w godzinach popo³udniowych - inaczej stracicie najciekawsze momenty z tej imprezy.

Pobyt wedle wyboru - najpó¼niej do 03.05.2010 godziny wieczorne.

Zapraszam wszystkich, którzy maj± chêæ spotkaæ siê w gronie przyjació³ dawnych, bie¿±cych i przysz³ych.

Niestety nie ma nic za darmo i w godzinach dziennych musimy tolerowaæ, a nawet ³adnie wygl±daæ dla pêtaj±cych siê turystów i gapiów. Natomiast noce 20oo/10oo nastêpnego dnia nale¿± wy³±cznie do nas - teren Fortu Anio³a jest zamkniêty w tym czasie dla osób postronnych.

pozdrowienia Vislav
Vislav
CYTAT(M¶cidróg @ 14:57 16.04.2010) *
CYTAT
Witam

Bardzo pó¼no

Cze¶æ Wodzu smile.gif
Na sta³e z nami czy na chwilkê?
pozdrowienia z Po³udnia smile.gif
M.

Witaj
Prawdziwy w³óczêga i koczownik nigdy nie wie, gdzie i kiedy powêdruje - zobaczymy.

pozdr.Vslv
Mlodymir
Hej Vislav,

Z Tryzn± równie¿ postaramy siê wpa¶æ, nie wiem jeszcze na jak d³ugo, ale szykuj ju¿ miejsca dla czterech smile.gif
Vislav
CYTAT(Mlodymir @ 12:26 19.04.2010) *
Hej Vislav,

Z Tryzn± równie¿ postaramy siê wpa¶æ, nie wiem jeszcze na jak d³ugo, ale szykuj ju¿ miejsca dla czterech smile.gif

Super!! dziêki - na jak d³ugo Wam siê uda. Miejsce znajdziemy, chocia¿ nie wiem czy bêdzie czas spaæ przy krótkim pobycie.

Pi±tek wieczór i noc to zlot czarownic - arty¶ci wszelacy s± w cenie crazy.gif

pozdr.Vslv
rosamar
To skoro znajd± siê miejsca pod dachem to i my z Blondim siê zapowiadamy bigsmile2.gif
Bo ju¿ by³am nastawiona ¿e ze wzglêdu na dziecia bêdê musia³a sobie odpu¶ciæ Beltan w tym roku anger.gif .
Ale skoro tak to Beltanie przybywam warrior.gif !!!
W koñcu trzeba m³ode pokolenie przysposabiaæ od najm³odszych eeeee miesiêcy diabel.gif

Edit: teraz to mam motywacjê by wystawiæ now± premierê na imprezie smile.gif i biorê siê za scenariusz
Vislav
CYTAT(smuga @ 10:16 16.04.2010) *
No nareszcie!
Kocham Was!
pozdrowienia
Wis³awa

Witaj

Zapraszamy serdecznie - do zobaczenia

Vislava
Vislav
CYTAT(rosamar @ 13:31 19.04.2010) *
To skoro znajd± siê miejsca pod dachem to i my z Blondim siê zapowiadamy bigsmile2.gif
Bo ju¿ by³am nastawiona ¿e ze wzglêdu na dziecia bêdê musia³a sobie odpu¶ciæ Beltan w tym roku anger.gif .
Ale skoro tak to Beltanie przybywam warrior.gif !!!
W koñcu trzeba m³ode pokolenie przysposabiaæ od najm³odszych eeeee miesiêcy diabel.gif

Edit: teraz to mam motywacjê by wystawiæ now± premierê na imprezie smile.gif i biorê siê za scenariusz

Koniecznie lalki i scenariusz - show must go on!!!!

Fajnie, ¿e bêdziecie.

pozdr.Vslv
Vislav
CYTAT(Kazimierz @ 09:52 17.04.2010) *
Siê pisemnie potwierdzam smile.gif

Mo¶ci Wojewodo Tomicu - ledwo z³e moce z Wolina przegnali¶my i przychodzi nam siê za Fort znowu¿ braæ? Có¿ za potwora tam skrywaæ siê mo¿e?

Kazimierz - zabierz zio³a wszelakie na warsztaty przeganiania z³ych duchów i humorów. Nie ma to jak aromatyczny dym, lepszy ni¿ czosnek, srebrne kule i osikowe ko³ki. To drugie zostawmy takim zawodowcom/rzezimieszkom jak Tomic co siê niczego nie lêka i pozosta³ym N£W Beltan 2006

pozdr.Vslv
Tomic
smile.gif Pan Kazimierz to nasza g³ówna si³a uderzeniowa. Weteran walk w ziemi lubuskiej, czo³owy rezun kumotr okrutnik, lecz z wagi na jego zapas aromatycznego zio³a fajkowego jest pod szczególn± ochron± smile.gif
Jormungand
Dzieciê Wasze te¿ ju¿ ostrzy ko³ki na najbli¿sz± majówkê. Trza ukatrupiæ jak±¶ bestiê. Ostatnio podejrzenia wampiryzmu wykryli¶my w okolicach Nietoperza, niestety ju¿ kto¶ za nas za³atwi³ sprawê bo ¿e¶my tylko liche ¶cierwo utopca naszli.

Tradycja by³a kontynuowana przez lata od ostatnich poszukiwañ na Forcie.
Tak to wygl±da³o rok temu
http://picasaweb.google.pl/ATomic242/Polow...rzaZNietoperza#
Nawet by³a jedna osoba która wpad³a w nieczystej si³y rêce. Musia³a siê po¶wiêciæ dla ogó³u by bestia Nas nie dorwa³a.

Oraz poszukiwania sprzed 2 lat
http://picasaweb.google.pl/ATomic242/PolowanieNaWampira#
http://picasaweb.google.pl/ATomic242/Polow...aWampiraPartII#
Vislav
CYTAT(Jormungand @ 17:37 19.04.2010) *
Dzieciê Wasze te¿ ju¿ ostrzy ko³ki na najbli¿sz± majówkê. Trza ukatrupiæ jak±¶ bestiê. Ostatnio podejrzenia wampiryzmu wykryli¶my w okolicach Nietoperza, niestety ju¿ kto¶ za nas za³atwi³ sprawê bo ¿e¶my tylko liche ¶cierwo utopca naszli.

Tradycja by³a kontynuowana przez lata od ostatnich poszukiwañ na Forcie.
Tak to wygl±da³o rok temu
http://picasaweb.google.pl/ATomic242/Polow...rzaZNietoperza#
Nawet by³a jedna osoba która wpad³a w nieczystej si³y rêce. Musia³a siê po¶wiêciæ dla ogó³u by bestia Nas nie dorwa³a.

Oraz poszukiwania sprzed 2 lat
http://picasaweb.google.pl/ATomic242/PolowanieNaWampira#
http://picasaweb.google.pl/ATomic242/Polow...aWampiraPartII#

Hej Jormungand!!!

Poza ko³kami osikowymi - mam nadzieje, ¿e dasz pokaz filcowania we³ny wszelakiej z oskubanych bestyi. Czekamy te¿ d¿em kukie³kowo-teatralny z pospolitego ruszenia zebrany.

pozdr.Vslv
rympa³
Я вітаю господаря !
Запорізький козак вітає і сіє впрасза.
До рицхлего бачення !

R.
Vislav
CYTAT(rympa³ @ 22:50 19.04.2010) *
Я вітаю господаря !
Запорізький козак вітає і сіє впрасза.
До рицхлего бачення !

R.

Нам тоже Господа Римпал очен пріятно Тебя увідіт.
Пріхлашаєм к нашу компанію
всего хоросзего желаем
До рицхлего бачення !
Віслав і Аубріета
Rita
Ogromnie mi ¿al, ze w tym roku nie uda nam siê z Darkiem przyjechaæ na Beltan, ale nasze dziecko ma siê urodziæ akurat w d³ugi weekend. Na pewno jednak bêdziemy na festiwalu na Wolinie smile.gif
Vislav
Witaj Rita!!!
CYTAT(Rita @ 09:40 20.04.2010) *
Ogromnie mi ¿al, ze w tym roku nie uda nam siê z Darkiem przyjechaæ na Beltan, ale nasze dziecko ma siê urodziæ akurat w d³ugi weekend. Na pewno jednak bêdziemy na festiwalu na Wolinie smile.gif

Przede wszystkim ¿yczê pomy¶lno¶ci w pomna¿aniu nowych zastêpów rekonstruktorów. Z pewno¶ci± wychylimy kilka szklaneczek za Twoje, Darka i potomka zdrowie.
W Wolinie raczej nas z Aubriet± nie bêdzie, ale to inna historia.

Z pewno¶ci± nie zabraknie okazji do spotkañ w przysz³o¶ci.

pozdrowienia Vislav
rosamar
CYTAT
Ogromnie mi ¿al, ze w tym roku nie uda nam siê z Darkiem przyjechaæ na Beltan, ale nasze dziecko ma siê urodziæ akurat w d³ugi weekend.

Gratulujê i ¿yczê szybkiego i lekkiego porodu (wiem co mówiê diabel.gif )
No i mam nadziejê ¿e za jaki¶ czas siê spotkamy na jakiej¶ imprezie z dzieciami ;) Zbiera siê ostatnio niez³y ¿³obek bigsmile2.gif

Co do teatrzyku to czy dziewczyny wykoñczy³y kukie³ki? Bo jak tak to mo¿na by jakie¶ wiêksze widowisko zmontowaæ z mnóstwem statystów i rozmachem W³adcy Pier¶cieni usmieszek_04.gif
Ja mam cztery nowe kukie³ki i kunia

Aha i czy znajdzie siê na miejscu kawa³ dr±ga o d³ugo¶ci 2.5m na maszt? Bo baga¿y nam siê sporo narobi³o i nie mam za bardzo jak spakowaæ naszego do auta.

pzdr
Vislav
CYTAT(rosamar @ 11:32 20.04.2010) *
CYTAT
Ogromnie mi ¿al, ze w tym roku nie uda nam siê z Darkiem przyjechaæ na Beltan, ale nasze dziecko ma siê urodziæ akurat w d³ugi weekend.

Gratulujê i ¿yczê szybkiego i lekkiego porodu (wiem co mówiê diabel.gif )
No i mam nadziejê ¿e za jaki¶ czas siê spotkamy na jakiej¶ imprezie z dzieciami ;) Zbiera siê ostatnio niez³y ¿³obek bigsmile2.gif

Co do teatrzyku to czy dziewczyny wykoñczy³y kukie³ki? Bo jak tak to mo¿na by jakie¶ wiêksze widowisko zmontowaæ z mnóstwem statystów i rozmachem W³adcy Pier¶cieni usmieszek_04.gif
Ja mam cztery nowe kukie³ki i kunia

Aha i czy znajdzie siê na miejscu kawa³ dr±ga o d³ugo¶ci 2.5m na maszt? Bo baga¿y nam siê sporo narobi³o i nie mam za bardzo jak spakowaæ naszego do auta.

pzdr

Hej!
Z kukie³kami to nie wiem jak bêdzie. Stenka mo¿e byæ w 1/3 okrojona - Maria "gwiazda" jedna nie wiem czy przyjedzie, chocia¿ j± usilnie namawiam. Na³o¿y³o jej siê sporo plakatowych zadañ.
Karolina i Paulina bêd±. Przy okazji bêdziecie mog³y "sfilcowaæ" jakie¶ kukie³ki - Paulina zrobi³a niewiarygodne postêpy w tej dziedzinie.
Jedno z zadañ warsztatowych jakie przede mn± stoi, to zrobiæ z drewna kopyto do produkcji kapeluszy z filcu.

Z masztami nie bêdzie ¿adnego problemu, mo¿emy ca³y cyrk obs³u¿yæ - nic osobistego bigsmile2.gif

pozdr.Vslv
Fiolnir
Niestety ja nie dam rady siê pojawiæ :/ Swoim ludziom info przekaza³em wiêc mo¿e kto¶ siê od nas wybierze... W razie czego bêdê informowa³ a ju¿ teraz zabawy przedniej wszystkim ¿yczê smile.gif

Pozdro
Fiolnir
Draugia
Hmm, impreza zapowiada siê ciekawie... A ¿e nie mam planów jeszcze na te dni, mo¿e a¿ tak daleko bym siê wybra³a...?
Tylko czy ewentualnie znalaz³oby siê miejsce dla panny z psem?

Pozdrawiam serdecznie! smile.gif
Luthien_Tinuviel
Jak wiatry bêd± nam sprzyjaæ (a raczej na pewno bêd± ;P )
to przyjedziemy w pi±tek pod wieczór

Sumiki

S³awa !
Vislav
Witam serdecznie
CYTAT(Fiolnir @ 02:10 24.04.2010) *
Niestety ja nie dam rady siê pojawiæ :/ Swoim ludziom info przekaza³em wiêc mo¿e kto¶ siê od nas wybierze... W razie czego bêdê informowa³ a ju¿ teraz zabawy przedniej wszystkim ¿yczê smile.gif
Pozdro
Fiolnir

Co siê odwlecze, to nie uciecze. Jeszcze w tym roku mamy pewne plany rekonstrukcyjne razem z Tomikiem - tego jeszcze nie by³o!!!!
Szczegó³y po Beltan, musimy to obgadaæ równie¿ z Sumikami.
Wszelkie ludzie od Ciebie bardzo mile widziane.

CYTAT(Draugia @ 19:09 24.04.2010) *
Hmm, impreza zapowiada siê ciekawie... A ¿e nie mam planów jeszcze na te dni, mo¿e a¿ tak daleko bym siê wybra³a...?
Pozdrawiam serdecznie! smile.gif

Jasne, ¿e tak - koniecznie przyjed¼. Nie ma co siedzieæ w domu w wiosenne dni. Ju¿ w pi±tek bêdziesz mia³a co robiæ zgodnie z Twoim awatarem, zabierz sprzêt. Ponadto Aubrieta zaprasza do grona czarownic, szykuje miot³y do latania.

CYTAT(Luthien_Tinuviel @ 19:21 24.04.2010) *
Jak wiatry bêd± nam sprzyjaæ (a raczej na pewno bêd± ;P )
to przyjedziemy w pi±tek pod wieczór
Sumiki
S³awa !

Hej Sumiki - cieszê siê ogromnie.
Ponadto mamy pewne plany na jesieñ lub koniec lata - robimy zlot u Was.

pozdrawiam wszystkich przyjació³ - dotychczasowych i nowych

Vislav
Kazimierz

Na takie quaestio spieszê z pomoc± - miejsce w namiocie dla panny zawsze siê znajdzie smile.gif

A wracaj±c do meritum. W tym roku tradycyjnie ju¿ przeprowadzam warsztaty "nicnierobienia" oraz warsztaty fajczarskie. Ka¿dego chêtnego zapraszam - pod±¿ajcie za zapachem tytoniu. Dodatkowo wszystkich fajczarzy zachêcam do zabierania ze sob± fajek wszelakich i tytoniów.
A mo¿e posiada kto¶ i chce siê pochwaliæ ciekaw± rekonstrukcj± dawnej fajki.

Pozdrawiam i do rych³ego zobaczenia
(w³a¶nie jestem po mojej inauguracji sezonu i nabra³em apetytu na kolejn± imprezê smile.gif )
Vislav
CYTAT(Kazimierz @ 21:45 25.04.2010) *

Na takie quaestio spieszê z pomoc± - miejsce w namiocie dla panny zawsze siê znajdzie smile.gif

A wracaj±c do meritum. W tym roku tradycyjnie ju¿ przeprowadzam warsztaty "nicnierobienia" oraz warsztaty fajczarskie. Ka¿dego chêtnego zapraszam - pod±¿ajcie za zapachem tytoniu. Dodatkowo wszystkich fajczarzy zachêcam do zabierania ze sob± fajek wszelakich i tytoniów.
A mo¿e posiada kto¶ i chce siê pochwaliæ ciekaw± rekonstrukcj± dawnej fajki.

Pozdrawiam i do rych³ego zobaczenia
(w³a¶nie jestem po mojej inauguracji sezonu i nabra³em apetytu na kolejn± imprezê smile.gif )

Czekamy z utêsknieniem.

Ja w³a¶nie finalizujê miejsce spotkañ warsztatowych http://picasaweb.google.com/Vislaff/Camp

Nie mam rekonstrukcji fajki, natomiast oferujê warsztaty gry na flecie shakuhachi. Bêdê te¿ mia³ kilka drumli.

Ruszamy równie¿ wêdzarniê i warsztaty z tym zwi±zane.

pozdr.Vslv
Tomic
to zrobimy jaki¶ koncert na drumlê devil.gif
proszê mnie wpisaæ na warsztaty wêdzarnicze zawsze to jaka¶ dodatkowa wiedza przy paleniu, wêdzeniu czarownic
Kazimierz
W takim uk³adzie proponujê now±, po³±czon± formu³ê - eklektyczne warsztaty wyluzkowe, w ramach których bêd± przeprowadzone warsztaty fajczarskie, gry na flecie shakuhachi, na drumli, a nawet (sic!) warsztaty "nicnierobienia". Czas najwy¿szy przekazaæ ¶wiatu nasz± tajemn± dotychczas wiedzê, jak mo¿na siê historycznie zrelaksowaæ smile.gif

A i ja te¿ siê piszê na warsztaty wêdzarnicze. Je¶li znowu uda nam siê uwêdziæ tak± szyneczkê jak dwa lata temu, to bêdê wniebowziêty smile.gif
Vislav
Witam

Popieram warsztaty wszelakie, im bardziej eklektyczne tym lepiej. Wracamy do korzeni, stawiaj±c drzewo poprawnej rekonstrukcji do góry nogami bigsmile2.gif

Impreza szykuje siê bardzo familijna, bez zbêdnego zadêcia. Oczywi¶cie dawno ju¿ siê pozbyli¶my glanów, owijek i prze¶cierade³ - to siê nie wróci.
Ca³a reszta jest osobist± spraw± ka¿dego z nas.

CIESZÊ SIÊ BARDZO NA TO SPOTKANIE.

pozdr.Vslv
Draugia
To ja mam takie pytanko... Jedzie mo¿e kto¶ z Warszawy i bêdzie mia³ w autku miejsce dla panny z piesem (od razu mowie ze piesa spokojna, nie z tych co rumor robi± w samochodzie icon_rolleyes.gif ) ?

Acha, no i kiedy mo¿na przyje¿d¿aæ najwcze¶niej? tongue.gif
Pawel ChmurnoOki
Witam
Zastanawiam sie nad przyjazdem, mam zatem pytanie jakby wygladaly warunki noclegowe dla tych ktorzy nie maja namiotu? Slyszalem cos o jakims forcie, mozna prosic cos wiecej na ten temat?smile.gif

Z gory dzieki
Pozdrawiam
Pawel
Vislav
Witam

CYTAT(Draugia @ 01:11 28.04.2010) *
To ja mam takie pytanko... Jedzie mo¿e kto¶ z Warszawy i bêdzie mia³ w autku miejsce dla panny z piesem (od razu mowie ze piesa spokojna, nie z tych co rumor robi± w samochodzie icon_rolleyes.gif ) ?

Acha, no i kiedy mo¿na przyje¿d¿aæ najwcze¶niej? tongue.gif

Przyjazd jest mo¿liwy ju¿ od jutra, czyli czwartek. Bêdê na Forcie Anio³a od godzin po³udniowych a¿ do poniedzia³ku. Oczywi¶cie nie ma tez problemu z wej¶ciem od samego rana.

CYTAT(Pawel ChmurnoOki @ 09:51 28.04.2010) *
Witam
Zastanawiam sie nad przyjazdem, mam zatem pytanie jakby wygladaly warunki noclegowe dla tych ktorzy nie maja namiotu? Slyszalem cos o jakims forcie, mozna prosic cos wiecej na ten temat?smile.gif

Z gory dzieki
Pozdrawiam
Pawel

Warunki do nocowania do¶c polowe, czyli materace roz³o¿one na pod³odze. Trzeba miec w³asny ¶piwór lub koce. W pomieszczeniu jest piecyk - koza, bêdzie siê mo¿na dogrzewac.
Oczywi¶cie serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszej imprezy.

Wy¿ywienie bêdzie, napitki w jakiej¶ tam ilo¶ci równie¿. Zabawa i integracja nale¿y do nas. Mam nadziejê, ¿e na sen nie bêdzie zbyt du¿o czasu.

pozdrowienia Vislav

p.s. od jutra jestem na forcie - w razie czego kontakt 609 189 750
Tomic
powiedz mi Panie Vislav kiedy ruszasz z wêdzarni±, bo najpewniej zjadê w pi±tek po po³udniu po pracy a szczerze mówi±c chcia³bym siê faktycznie czego¶ dowiedzieæ nowego o wêdzeniu .
Vislav
Witam

Trochê wspomnieñ, czyli pierwsze spotkanie Beltan 2005 na Forcie Anio³a w galerii K&W Szlósarczyk. Dokumentuj± nasze spotkania od samego pocz±tku.

Od jutra (29.04.2010) kontakt ze mn±: 609 189 750

Do zobaczenia
Vislav
rympa³

Sercem i dusz± rekonstrukcyjnie bliski jestem Jakuba Wêdrowycza, to zreszt± mój daleki krewniak.
Tak ¿e o pieska siê nie martw, zajmê siê nim.
Co do reszty, pozostawiam to Koledze Kazimierzowi, on m³ody,on jeszcze pamiêta, jak z pann± poczynaæ.

Бог з тобою!
Vislav
CYTAT(Tomic @ 21:15 28.04.2010) *
powiedz mi Panie Vislav kiedy ruszasz z wêdzarni±, bo najpewniej zjadê w pi±tek po po³udniu po pracy a szczerze mówi±c chcia³bym siê faktycznie czego¶ dowiedzieæ nowego o wêdzeniu .

Pi±tek od samego rana niestety - wêdzenie to minimum ca³y dzieñ. No i ju¿ jutro przyprawianie miêsiwa. Obawiam siê, ¿e bêdzie to nauka poprzez degustacjê.

do zobaczenia Vislv
Draugia
Choæ planowa³am wcze¶niej, nawiedzê was dopiero jutro po 15:00 jako¶...jak tylko mi siê uda dotrzeæ do fortu z pkp, bo ja siê w ogóle nie orientujê, co tam je¼dzi gdzie dunno.gif
Jako¶ damy radê icon_wink.gif
Nie mogê siê ju¿ doczekaæ smile.gif
Tomic
dziêki wielkie za kolejne spotkanie, ale¿ to by³o zacne

http://picasaweb.google.pl/ATomic242/Beltan2010FortAnioA#

Draugia
Witam!
Dziêkujê za imprezê thanx.gif Mi³o by³o...choæ Moria cierpi troszkê z powodów brzuszkowych tears.gif
Jak tylko mi siê uda znale¼æ czas, równie¿ wrzucê kilka zdjêæ smile.gif

A w ramach odwdziêczenia siê, zapraszam na nasz Festyn Jaæwieski (info tutaj: http://www.freha.pl/index.php?showtopic=21257&hl= ) , jak kto¶ bêdzie mia³ ochotê - dawajcie znaæ smile.gif
rosamar
Nasza trójka te¿ dziêkuje za super udan± imprezê.
Wprawdzie by³o bardzo kameralnie ale zaliczam to na plus smile.gif Fajnie by³o siê znowu spotkaæ.
W±pierz jak zwykle zwia³ gdzie pieprz ro¶nie ale przypuszczam ¿e do przysz³ego roku znów nawiedzi okolice to bêdzie okazja do kolejnego polowania bigsmile2.gif

Mam te¿ nadziejê ¿e prapremiera nowej sztuki siê spodoba³a diabel.gif

Jak wrzucimy zdjêcia to podamy linka do galerii.

z pozdrowieniami

Rosamar&Blondi&Dziab±g
Kazimierz
Captores Belluarum Audaces znów poczuli zew i zaczaili siê na bestiê. Ta jednak wyczu³a najwyra¼niej nasz± obecno¶æ i w my¶l prastarej zasady, ¿e jeden ³owca to si³a a dwóch to ju¿ legion, przemy¶lawszy swoje mo¿liwo¶ci uzna³a, ¿e nie uradzi wobec naszej przewagi si³owej i znów czmychnê³a swoim zwyczajem. Zapewne na powrót na ziemiê miêdzyrzeck± - tam najpewniej rych³o j± usiekniem.

--------------

Dziêki za tak mega familijn± imprezê. Baterie pod³adowane na kolejny rok smile.gif
Do zobaczenia kiedy¶ tam Lo¿o Szyderców z Fortecznego Wzgórza smile.gif
Jormungand
Witam serdecznie!
Równie¿ chcê podziêkowaæ za szalon± zabawê, blinkie.gif .
Dotrzeæ na imprezê nie by³o ³atwo poniewa¿ szanowne koleje nie nadaj± siê nawet do przewo¿enia wêgla, nie mówi±c ju¿ o ludziach.

Dziêkuje za:
Organizatorom za to, ¿e nieprzerwanie od 6 lat daj± czadu usmieszek_02.gif
oraz Panu Piotrowi za udostêpnienie tak malowniczego miejsca jakim jest Fort Anio³a

warsztaty fajczarskie (moje ulubione smile.gif )
efekt warsztatów wêdzarniczych :-P mniammm...
teatrzyk Kukie³kowy- niech ¿yje Komornik! smile.gif))
Paw³owi, te¿ za Warsztaty fajczarskie:-P
Tomikowi te¿:-)
Jackowi za umilenie czasu wspania³± muzyk±
no i .... Wempajerowi który jak zwykle zwia³ nam spod ko³ka maniac.gif

Oraz wszystkim za przybycie. To dziêki nam wszystkim mogê zaliczyæ t± majówkê jako kolejn± udana i spêdzona w doborowym gronie (nie liczy siê ilo¶æ, ale jako¶æ! :-)).

Pozdrawiam gorrr±co
Paulina

p.s ¯yczê Morii szybkiego powrotu do zdrowia.
Vislav
Witam

Serdecznie dziêkujemy wszystkim uczestnikom za przybycie i bardzo mi³e wspólne spêdzenie tych kilku dni.

Pogoda dopisa³a, nastroje równie¿, a to jest najwa¿niejsze.

Równie¿ podziêkowania za chocia¿ krótkie odwiedziny dla Wis³awy i Zbrojnej Gwardyji.

Niezale¿nie za opiekê dla Za³ogi Fortu Anio³a.

Linki do do kolejnych fotoalbumów pojawi± siê niebawem.

W trakcie spotkania wynik³y pomys³y dwóch kolejnych projektów na okres jesienny.
Pierwszy z dedykacj± dla Wis³awy - marsz brzegiem wyspy Uznam z Wo³ogoszczy (Wolgast) do ¦winouj¶cia z prób± wykorzystania lekkiego wozu drewnianego.
Drugi wci±¿ jeszcze tajemniczy w Kopicach u Sumików, zwi±zany z rekonstrukcj± kultury niekoniecznie tylko materialnej z drugiej po³owy XX wieku.

U¶ciski dla Wszystkich
Aubrieta&Vislav
rosamar
Nasza fotogaleria z imprezy Beltan 2010

I dla tych którzy stêsknili siê za Komornikiem diabel.gif... Czerwony Kapturek

Vislav
Witam

Ruszy³a kolejna fotogaleria. Kasia & Willy od samego pocz±tku w ¶wietny sposób dokumentuj± nasz± imprezê - serdeczne podziêkowania.

Fotogaleria: BELTAN - ¦winouj¶cie - Fort Anio³a - 2010 Foto ˆ K&W Szlósarczyk

Na razie 2 strony, jednak z czasem bêdzie du¿o wiêcej.

pozdr.Vslv
Luthien_Tinuviel
My - Sumiki - równie¿ bardzo dziêkujemy za mile spêdzon± majówkê smile.gif

Poni¿ej nasza galeria na picasie:
Galeria Beltan 2010

Pozdrowienia dla wszystkich smile.gif

i dla nieuchwytnego wampiura devil.gif
Mo¿e w kopicach uda siê go w koñcu dorwaæ

Agata & Sumik
Najdiff
I Zbrojna te¿ dziêkuje! smile.gif
Krótko bo krótko, ale wa¿ne ¿e choæ przez chwilê pogadali¶my.
No i akcja wa³! :D
Wiesiu jak chcesz i¶æ z Wolgastu to w zasadzie wozu nie trzeba, wystarcz± kosze.
Ale z wozem by³o by ³atwiej i wygodniej.
A gdyby tak ........ noc w Wolgascie tak ko³o murów (lub innego zabytku) i z rana wymarsz?
Tak tylko proponujê smile.gif

Mi³o by³o poznaæ wszystkich lub ponownie zobaczyæ.
Za rok postaramy sie na deko d³u¿ej smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.