Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Polonia Minor 2010
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3
Triss
Dziêkujê wszystkim za propozycje noclegu (tudzie¿ "odbijania" cokolwiek ma to oznaczaæ bigsmile2.gif ) - bez obaw mogê przyjechaæ i nie zostaæ bezdomna.
Patelni niestety nie posiadam.
Jako maniaczka ceramiki, wikliny i drewna zabiorê naczynia z w/w materia³ów - mog± siê przydaæ.
Sunniva (Roscia Barbara)
Wskutek pechowego zbiegu okoliczno¶ci (mój namiot ostatecznie wyl±duje w obozie u pogan, wiêc jako XIII nie mam gdzie spaæ angsad.gif ) jestem w tej samej sytuacji co Triss... Nie zmie¶ci³abym siê gdzie¶? Obiecujê wzi±æ gar na zupê i czêstowaæ z niego upichconymi smako³ykami w ramach odwdziêczania siê smile.gif
Aga - Nibi
Hej,
mam pro¶bê do osób jad±cych w pi±tek. Lorifactor "trochê" spó¼n³ siê z wysy³k± mojego paska a z TBR jedziemy ju¿ jutro z rana na PM i nie mam jak go odebraæ. £ukasz zaproponowa³, ¿e móg³by wys³aæ do kogo¶ innego, kto na Poloniê siê wybiera pó¼niej (wieczór czwartek lub pi±tek) a ten szczê¶liwiec dostarczy³by mi paczuszkê na miejscu. Czy jaka¶ ¿yczliwa dusza mog³aby tutaj mnie wspomóc (wys³aæ na priv adres przesy³ki)?
Z góry dziêki smile.gif

PS.
oczywi¶cie miodek siê znajdzie lub inny rarytas w ramach dziêkczynienia smile.gif
Triss
Ju¿ Ci odpisa³am smile.gif
Aga - Nibi
hmm pasek jednak mo¿e najwcze¶niej dolecieæ kurierem w pi±tek przed 10:00... dziêki Triss za dobre chêci smile.gif
Marek z Bytomia
CYTAT(Sunniva ze Smederlandu @ 11:48 11.08.2010) *
Wskutek pechowego zbiegu okoliczno¶ci (mój namiot ostatecznie wyl±duje w obozie u pogan, wiêc jako XIII nie mam gdzie spaæ angsad.gif ) jestem w tej samej sytuacji co Triss... Nie zmie¶ci³abym siê gdzie¶? Obiecujê wzi±æ gar na zupê i czêstowaæ z niego upichconymi smako³ykami w ramach odwdziêczania siê smile.gif

Na pewno siê znajdzie gdzie¶ miejsce.
Hendomir
Jako ¿e ju¿ jestem w domowych pieleszach w skutek nieszczê¶liwego zbiegu okoliczno¶ci chcia³em Wszystkim podziêkowaæ w szczególno¶ci Markowi za organizacjê, obóz wczesny Lubomirowi który wzmocni³ nas mocn± ekip± z obozu pó¼nego S³awomirowi , Indarowi za trzymanie tradycji i honoru .
IV edycja Polonii uwa¿am za udan± z punktu widzenia obozu wczesnego . Dobra organizacja obozu , pyszne jedzenie same zwyciêstwa morale 100% mi³a atmosfera.
Dziêkujemy Wam drodzy chrze¶cijanie nigdy tak ³atwo i tyle razy ( a¿ 5) nie zdobylismy Waszego obozu smile.gif dziêkujemy za wspania³e wykupy którymi nas obdarzali¶cie za swoje fanty smile.gif w pewnym momencie mia³em wra¿enie ¿e oddali¶cie nam ca³y swój zapas piwa smile.gif dziêkujemy za wspania³± bitwê w polu w której tak dzielnie stawali¶cie smile.gif nie zapomniane i jak cenne wra¿enia.
Przepraszamy za nie doci±gniêcia z naszej strony smile.gif

I proszê Was za rok WALCZCIE A NIE ¦PIJCIE smile.gif i rano zostawcie arbuzy na sto³ach smile.gif

Mam nadzieje ¿e biesiada by³a jest i bêdzie wspania³a bo w koñcu to tylko zabawa...

S³awa Nam Wszystkim
Jarl Hendo
Piotr h. Grzyma³a
Piszê teraz bo wróci³em wczoraj do domu i pad³em :D...

Pierwsza Polonia na której byli¶my pocztem, nareszcie!. Jestem bardzo zadowolony z imprezy, pomimo ¿e czasem wydawa³o mi siê ¿e moje si³y s± ju¿ na granicy, to dawa³em radê co pozytywnie mnie zaskoczy³o. Szacun dla budowniczych "linii Andrzeja". Wielkie podziêkowania dla moich ludzi, dla Boles³awa z ekip±, naszych pocztowych "najemników" mondzio³ów i wszystkich innych którzy pomagali jak mogli, szczególnie podczas znoszenia sprzêtu.

S³awku i Krzy¶ku, dla mnie zaszczytem by³o przy was stan±æ do boju z poganami, i nie tylko. Cieszê siê bardzo ¿e nareszcie was pozna³em. A twoje s³owa Krzy¶ku, i mam nadziejê ¿e je pamiêtasz kiedy przynie¶li ciê do obozu, zapamiêtam do koñca ¿ycia. By³e¶ milusi :D.
¯a³ujê ¿e nie mog³em pój¶æ z wami na Pogan w nocy tak samo jak to ¿e z bitwy musia³em szybko uciekaæ i zostawiæ ciê S³awku samemu. Przepraszam te¿ za "wyprawê w góry" by³em s³abo zorientowany :p.
Mam te¿ nadziejê ¿e wszystkie nasze wykupne smakowa³y i najemnikom i poganom, Hendo by³ zaskoczony ilo¶ci± ;p, no ale nie godzi siê wykupiæ moich szat za ma³± cenê ;p.

Przepraszam wszystkich z którymi nie zd±¿y³em siê po¿egnaæ, choæ mia³em zamiar wróciæ po raz kolejny do obozu i to nadrobiæ, nie mog³em poniewa¿ kierowca by³ ju¿ spó¼niony i musia³em jechaæ.

Dziêkujê Marku ¿e nas zaprosi³e¶ i mi³o przyj±³e¶. Mamy nadziejê ¿e bêdziemy równie mile widziani na nastêpnej Polonii.

Pozdrawiam wszystkich uczestników.
Piotr h. Grzyma³a i jego poczet.
Triss
No to teraz Ciocia Triss devil.gif
Wróci³am dzi¶, ale ¿e blisko mieszkam to ju¿ wyk±pana, nakarmiona i mogê pisaæ...

Dziêki organizatorom za zaproszenie oraz ca³y trud w³o¿ony w ogarniêcie imprezy.

Cieszê siê ze spotkania z krewnymi i znajomymi oraz z okazji do poznania nowych ludzi.
By³o wiele zabawnych oraz abstrakcyjnych momentów - warto by³o spêdziæ jeden z nielicznych wolnych weekenów w Waszym towarzystwie.

Ogromne podziêkowania dla Tanowa i Miechowa za przygarniêcie mnie do namiotu w czasie burzy a moich rzeczy na d³u¿szy czas.
Claymorowi dziêki za odwiezienie praktycznie pod sam dom.

Plan, który zniweczy³a burza, uda³o siê w koñcu zrealizowaæ - spêdzi³am drug± noc w planetarium bigsmile2.gif

Dziêki wszystkim "moim" oraz adoptowanym na czas imprezy ludzikom p³ci obojga - za wspó³pracê oraz konstruktywne rozmowy.

Dla artystów (£ukaszowi i Basi za opowie¶ci oraz Basi i dziewczynom z Tarnowa za ¶piewy) brawa za wystêpy.

I by³o te¿ co¶ egzotycznego - koncerty muzyków "mondziolskich" - by³o mnóstwo ¶miechu. dziêki za miejsce przy ognisku :-)

Wyprawa nad rzeczkê by³a super. Zg³aszam postulat, ¿eby ka¿da impreza mia³a atrakcjê w postaci dostêpu do wody. Cz³owiek wyk±pany to cz³owiek radosny.

Pustynia po raz drugi da³a radê (piasek z rzeczy oraz otworów cia³a bêdziemy wysypywaæ jeszcze d³ugo...i tak d³ugo bêdzie nam przypomina³ dobre momenty z tegorocznej Polonii)

A z odkryæ ogólnych: Spanie pod go³ym niebem jest najlepsze, warto jednak mieæ miejscówkê pod dachem w razie ewentualnej burzy.

Dziêkujê jeszcze raz i liczê na spotkanie za rok.
Andrzej Siejeñski
Niestety w tym roku pustynia mnie pokona³a ale mimo tego bawi³em siê znakomicie i kilka punktów do¶wiadczenia zarobi³em.
Hendo, Ty i Twoi ludzie chyba z samego dna piek³a jeste¶cie smile.gif.
Dziêki wszystkim buduj±cym "liniê Andrzeja" (Setlersy na ¿ywo to jest to), mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku ustawimy j± w bardziej sensownym miejscu bigsmile2.gif
Wszystkim obecnym dziêki za wspania³± zabawê, porcjê egzotycznej muzyki i kameralne wystêpy prawie poetyckie (£ukaszu i Basiu pamiêtajcie, nastêpnym razem wiêcej seksu i krwi).

I seria podziêkowañ osobistych:
Marku, dziêki za zaproszenie.
Indarze, jak zawsze by³o mi³o w Twoim obozie i z Twoimi lud¼mi.
S³awku, mi³o by³o w koñcu stan±æ zbrojnie po tej samej stronie (choæ tym razem niewiele powalczy³em)
Piotrze, dziêki Tobie i Twoim ludziom (nie bêdê publicznie ujawnia³ jak Was milusio ochrzci³em devil.gif:D ) za pomoc i towarzystwo w podró¿y, i dobr± zabawê na miejscu.
Claymor, wielkie dziêki za odwózkê, jeste¶ wielki.
claymor
Mam do¶æ piasku na rok bum.gif

Impreza z mojego punktu widzenia zalicza siê do udanych smile.gif. Jako¶ tak wychodzi ¿e jak jest PM to na 80 % bêdzie to najbardziej Hardcorowa impreza w sezonie devil.gif 2 lata temu zahaczy³o o nas tornado, rok temu by³o s³oñce i piasek, a w tym roku by³o s³oñce piasek i d³ugie dystanse do pokonania devil.gif . Co bêdzie za rok....

Teraz czas na koncert ¿yczeñ:

Dziêki ca³emu "so³ectwu" za ¶wietn± zabawê.
Dziêki Paw³owi za pomoc we wszystkim ...
Koczownikom uk³ony posy³am za strzelanie i za konstruktywne rozmowy przy ognisku.
S³awa wam "POGANIE" za bitno¶æ. Oprócz podziwu jest we mnie te¿ zazdro¶æ... a mianowicie zazdroszczê obozu .... po³o¿onego w¶ród drzewek daj±cych cieñ, ... cieñ który dawa³ si³ê do walki devil.gif
Hendomir
Andrzeju devil.gif dziêkujemy, w ubieg³ym roku my koczowal¶my w waszym miejscu JEST OKRUTNE TO FAKT W PE£NYM S£OÑCU ZERO CIENIA ....

Pozdrawiam i do zobaczenia za rok a mo¿e wcze¶niej smile.gif
Indar
Ja tak krótko.
Mam najlepszych ludzi na ¶wiecie - I tych "w³asnych", i tych po¿yczonych. I to nie podlega ¿adnym dyskusjom.
Bardzo siê cieszê ¿e mog³em Ciê w koñcu osobi¶cie poznaæ Piotrze, i zarêczam Ci ¿e pamiêtam - jak nie wszystko to wiêkszo¶æ. I nie by³y to s³owa rzucane na wiatr.
Andrzeju, i ca³y "Boles³awie" - szczerze liczê ¿e by³ to tylko wstêp do wspólnych wyjazdów. Sympatyczna z Was ekipa, nie mo¿emy pozwoliæ by¶cie siê zmarnowali ;) Je¿eli bêdziecie czego¶ potrzebowali - s³u¿ymy pomoc±.
S³awku, a Ty wiesz co!
Generalnie:
- od dzi¶ æwiczê ¶piew gard³owy
- g³owa i he³m ca³e (no prawie), skutków ubocznych nie odczuwam
- najemnicy potrafi± pokonaæ nie tylko mieczem
- na Mazovii bêdzie wiêcej drzew a mniej piasku smile.gif
- i krótszy dystans od parkingu do obozu smile.gif

Krzy¶ko.
Teyrnon
W imieniu Altan Orda Jin Ulus chcia³bym podziêkowaæ Markowi za obdarzenie nas zaufaniem i mo¿no¶æ uczestnictwa w tej wspania³ej imprezie, a tak¿e za przesympatyczne towarzystwo,degustacjê trunków i nadawanie rytmu podczas ¶piewania! Bardzo Ci dziêkujemy!

Piotrze Grzyma³o, Indarze i S³awku. Bardzo dziêkujemy Wam i wszystkim ludziom z waszych pocztów ( mnogo¶æ was dobre duszyczki) za wspania³± zabawê, przemi³e towarzystwo, rozmowy, wspólne ¶piewy, zabawy i nadanie sensu naszego uczestnictwa w imprezach. Szykujcie skóry na przysz³y sezon, bo tym razem zamierzamy wej¶æ ju¿ na ca³ego na wojenn± ¶cie¿kê!

Ulf Dziêkujê za wszystko Tobie, Izie i Osirowi za ciep³y oddech na plecach!
Marek z Bytomia
No Pustynia Nas o ma³o co nie pokona³a w tym roku. Mnie wykoñczy³a organizacyjnie - to by³a najtrudniejsza PM. A to by³y tylko przedpola otwartej pustyni. Sami widzicie, ¿e na dzieñ dzisiejszy zorganizowanie obozu na otwartej pustyni jest prawie niemo¿liwe ze wzglêdu na ilo¶æ sprzêtu jakim dysponujemy.

Dziêkujê wszystkim fajnym grupom, które siê pojawi³y. I "pogañskim" i "chrze¶cijañskim"
Dziêkujê Siwemu i Bejdonowi za wspó³organizacjê oraz ludziom z Rybnika za pomoc w sprz±taniu i zwijaniu obozu.
Dziêkujê Hendowi za ogarniêcie obozu "pogañskiego".

Dziêkujê ludziom z Altan Orda Jin Ulus za nadanie g³osom w mojej g³owie fizycznego wymiaru choæ przez chwilê.

Teraz czeka mnie tydzieñ odpoczynku bez netu.
Kuubuus
Witam !

Chcia³bym podziêkowaæ wszystkim za wspania³± zabawê dziêki której nawet uporczywe s³oñce i masa piasku nie by³y ¿adn± przeszkod±.
Tegoroczna PM by³a moj± pierwsz± i teraz wiem ¿e powinienem ¿a³owaæ , ¿e nie by³em na poprzednich by³o idealnie.

Dziêkujê :

Krzy¶ku za waleczno¶æ i honor zarówno podacz waki jak i alko-walki ( : .

Wspó³najemnikom za wspania³y obóz , mi³a atmosferê i mo¿liwo¶æ walki przy waszym boku.

Poganom za to , ¿e s³oñce,piasek i ¿adna pora im nie straszne.

Mondzio³om za ugoszczenie przy ognisku , piêkne gard³owe ¶piewy i wspania³± atmosferê obozow± smile.gif

Tobie Marku za trud w³o¿ony w organizacjê ca³ej imprezy i udostêpnienie mo¿liwo¶æ przyjazdu oraz dowodzenie jedynym s³usznym obozem najemników ( :

S³awkowi wraz z pocztem za wspó³n± walkê .

Goudzie za jego nadzwyczajne i powaaj±ce eposy i rozmowê .

Wszystkim tym którzy nas wozili , dowozili , odwozili , pomagali !!

a tak¿e wszystkim tym , których nie wymienie³em a mia³em mo¿liwo¶æ ich poznania , walki z nimi i wspólnego biesiadowania.

Pozdrawiam
Kubuss
Anuszka
Strasznie ¿a³ujê, ¿e to ju¿ po Polonii;) fakt, pustynia probowa³a nas pokonac i os³abi³a nieco moje si³y zw³aszcza pierwszego dnia, ale drugiego czu³am juz przyp³yw energii;) Zwazywszy ze to byla moja 4 Polonia, moge powiedziec, ze by³a najbardzoej hardkorowa, nawet w porównaniu z t± sprzed dwóch lat.

Ale do rzeczy-dziêkujê Markowi ze zorganizowanie po raz kolejny imprezy, bez której sezon by³by niepe³ny ;) Ca³emu "So³ectwu", naszemu ulubionemu So³tysowi Indarowi, dziewczynom z pocztu za mi³e towarzystwo, rozmowy, wspólne gotowanie, Basi za ¶piewy i wspólne przêdzenie we³ny-w towarzystwie zawsze ra¼niej ;) muszê te¿ podziêkowaæ "nowemu" Paw³owi vel Zosi :> spisywa³e¶ siê na medal nie tylko jako pomoc obozowa ale ¶wietnie wczu³e¶ siê w klimat, mimo ze by³a to Twoja pierwsza impreza-tak trzymaj ;) Oczywi¶cie ca³a reszta tez zas³u¿y³a na pochwa³y- w waszym towarzystwie to choæby i na Antarktydê ;P Triss, pamiêtaj, poczet bez Ciebie to jak zupa bez soli ;D

Ale to co wzbudzi³o mój najczystszy zachwyt i wspominam to w ka¿dej chwili, to magiczny wrêcz wieczór w obozie "Mondzio³ów" z soboty na niedzielê. Wasze ¶piewy, muzyka, tworzone na poczekaniu eposy, przemi³e towarzystwo i rozgwie¿d¿one niebo-czysta poezja-jeden z najciekawszych momentów Polonii-obym mia³a jeszcze okazje w czym¶ takim uczestniczyæ;)

Ale mam dwa zastrze¿enia, co Marek ju¿ wy¿ej napisa³-odleg³o¶æ obozu od samochodów przy ilo¶ci naszego sprzêtu by³a zdecydowanie za duza - przy n-tym kursie tam i z powrotem cz³owiek pada³...Szkoda tez ze woda by³a tak daleko, mog³a byæ przy jedzeniu, zaoszczêdzi³oby to ch³opakom latania z ciê¿kimi wiadrami. I jeszcze drobiazg-je¶li chodzi o jedzenie szkoda ze nie bylo wiêcej wêdzonych wêdlin, jakiego¶ miêska.Przy takiej gor±czce by³oby to wskazane.

Zdjêæ jest trochê, kilka filmików tez, postaram sie w tym tygodniu zamie¶ciæ i dac linka
Piotr h. Grzyma³a
Ja bardzo oczekujê na zdjêcia z bitwy :D...je¿eli kto¶ ma to z mi³± chêci± przyjmê na maila :p
Boles³aw
Witam.
W imieniu swoim i reszty ekipy chcia³bym podziêkowaæ Markowi i reszcie organizatorów oraz uczestnikom za wspania³± imprezê. Dziêkujemy za ciep³e przyjêcie i wspóln± zabawê.
By³a to nasza pierwsza z wami impreza ale na pewno nie ostatnia smile.gif
Podziêkowania dla Piotra i jego pocztu za przyjêcie nas do siebie. Nastêpnym razem dziewczyny bêd± gotowa³y wiêksze ilo¶ci strawy smile.gif
S³awomirze, Indarze zarówno walka u Waszego boku jak i biesiadowanie z Wami to wielki zaszczyt. Dziêki za deklarowan± pomoc, to wiele dla nas znaczy.
Wieczór w obozie "Mondzio³ów" to rzeczywi¶cie niezapomniane prze¿ycie, podobnie jak ¶piewy i opowie¶ci...
Szacunek dla "pogan" za to, ¿e chcia³o im siê przybiegaæ do nas w pe³nym s³oñcu i walczyæ smile.gif
i ogólnie jeszcze raz dziêkujê wszystkim za wspania³± atmosferê

Andrzej
Lukasz XIII
Witam,

Na d³uszn± relacjê mam nadziejê przyjdzie czas do koñca tygodnia smile.gif tam gdzie wszyscy siê spodziewaj± ^^
Chciabym potwierdziæ s³owa moich szanownych przedmówców Polonia by³a bardzo wymagaj±c± imprez±, wymagaj±c± du¿ej si³y i wytrwa³o¶ci (¿eby zanie¶æ sprzêt, prze¿yæ i wynie¶æ sprzêt)... Miejsce bardzo fajne, zw³aszcza obóz najemników, dostêpny praktycznie tylko jedn± ¶cie¿k±, nawet troche cienia siê znalaz³o dla zmêczonych i spalonych osób. Konwencja imprezy jak zawsze da³a rady, jednak intryg by³o jeszcze wiêcej ni¿ w poprzednich latach, paganini w nocnej bitwie mieli kilka opcji "zdrady" jednak na szczê¶cie wybrali opowiedzenie siê po stronie najemników, co pozwoli³o im odnie¶æ bezsprzeczne zwyciêstwo (razem z najemnikami, którzy od pocz±tku byli miêskiem armatnim). Powiem tylko tyle, ¿e je¶li PM 2011 odbêdzie siê, najemnicy zaskocz± i pogan i chrze¶cijan devil.gif a jak i kiedy, o tym w innej bajce.

A teraz kilka uk³onów dla uczestników...

Obozowi najemnemu za mi³± atmosferê, wspólne trzymanie szyków i nie dawanie cia³a na polach bitew, w szczególno¶ci dla Piotrka i Jacka, ¿e jak czêsto bywa mnie przygarniaj± i wspólnie obozujemy, a Markowi za tkanie siatki intryg gêstszej ni¿ pajêczyny nie jednego krzy¿aka...

Basi Sunnivie za wspólne opowiadanie legend i ¶piewanie, choæ wiem ¿e nie dorastam Ci Basiu do piêt, tymbardziej dzia³anie w duecie z Tob± by³o dla mnie prawdziwym zaszczytem. [Co siê sta³o z t± przêdzon± nici± dla mnie icon_rolleyes.gif ?], no i wszystki którzy mnie mimo woli s³uchali ;)

S³awkowi za dobre s³owo w odpowiednim momencie i jak zawsze za u¶miech i klimat, oraz ca³emu TBR za wielokrotne goszczenie mnie przy swoich sto³ach, nawet mimo moich samobójczych zapêdów smile.gif.

Siwemu i Bejdonowi za walkê z organizacj± imprezy, mimo i¿ to sprawa nie ³atwa dali¶cie rade ch³opcy...

Piotrowi z Bêdzina dziêkujê za "wyprawê w góry" wielce mnie ubawi³a mimo, i¿ pó¼niej przez dobrych kilka godzin by³em wiê¼niem w chrze¶cijañskim obozie, na przysz³o¶æ przed imprez± trzeba przej¿eæ zdjêcia najemników po twarzy tongue.gif

Dla Indara równie gor±ce podziêkowania za popo³udniow± "biesiadê" u Nas, i pamiêtaj kilka rzeczy na tej Poloni uleg³o hiperbolizacji ! smile.gif

I na koniec ju¿ Dziêkujê wszystkim którzy zechciali zagaraæ razem ze mn± w Pi³ê smile.gif kamieñ spad³ mi z serca, za szycie pi³ki nie posz³o na marne.

A tak na prawdê na sam Koniec kilka sztandarowych hase³ Poloni 2010 :

" To nie jest zabawa, to jest impreza militarna "

" Organizatorzy mog± wszystko "

" Indarze, wyprawa w góry nadal aktualna? "

Pozdrawiam wszystkich skrzyniofilów,

£ukasz XIII
robert sigmundsson
S³awa!
i wielkie podziêkowania Organizatorom za ciekaw± imprezê, unikatow± okazjê dla "wczesniaka"-poganina, aby zmierzyæ siê z kwiatem rycerstwa (uk³ony dla wszystkich, którzy noc± siê do nas pofatygowali) i zasmakowaæ ¿ycia szlachetnie urodzonych (wy¶mienite arbuzy, doskona³y wybór piw bigsmile2.gif )

Nad wszystko jednak podziêkowania dla Lubomira i Hendo: doskonale ulokowany i ufortyfikowany obóz, ¶wietna organizacja, wy¶mienita, bitna i weso³a kompania - oto dobra zabawa dla wojownika!

Pod Wami s³u¿yæ, za Wami i¶æ - zaszczyt i przyjemno¶æ.

Nauczy³em siê tez, ¿e w lamelce mo¿na zasn±æ i wyspaæ siê - je¶li do snu uk³ada ¶piew Mojmiry. aniol.gif

Dziêkujê!

Edgar z Nordlige Sverda
S³awa! Ka¿da Polonia mia³a swój klimat i ciekawe epizody. Ta by³a okazalsza pod wzglêdem ilo¶ci uczestników ( na szczê¶cie nie kosztem jako¶ci yes.gif ).Wielkie podziêkowania dla organizatorów za Wasz trud. Dziêkujê przyjacielom z obozu wczesnych za to ¿e przybyli z odleg³ych krain, aby stan±c z nami w szyku smile.gif. Dziêki piêkniejszej czê¶ci naszego obozu byli¶my syci i gotowi do walki w dzieñ i w nocy maniac.gif. Chrze¶cijañskim zbrojnym, którym nie zabrak³o si³ i chêci by podejmowac walkê S£AWA ! respekt.gif Dziêkujê Ci S³awku za godne przyjêcie na biesiadzie, bawi³em siê wy¶mienicie pijacy.gif .
Ju¿ odliczam dni do PM 2011:) Fur Odyn!
brat Bule
Ahhh, ¿eby nie byæ go³os³ownym, Lajkonik ju¿ za ca³y Ulus podziêkowa³, a ja osobi¶cie te¿ napiszê:

Dziêkujê za super imprezê, niespodziewany klimat, gor±ce piaski, ciekawe rozmowy i zaskakuj±ce zwroty akcji.
Dziêkujê Ci Marku za zaufanie jakim nas obdarzy³e¶ i mam nadziejê, ¿e zobaczymy siê w przysz³ym roku. Wiemy na pewno co musimy zrobiæ i poprawiæ ;).
Dziêkujê tak¿e wszystkim dobrym duszyczkom z którymi, gada³em, pi³em, ¶piewa³em i k³uci³em - by³o srogo :D

A tutaj ma³a mondziolska niespodzianka, dziêki uprzejmo¶ci Lajkonika, pod tym linkiem macie do pobrania muzykê któr± ¶piewali¶my, oraz teksty.

Pozdrawiam Bu³ek.
Sunniva (Roscia Barbara)
No to jeszcze ja:
dziêkujê najemnikom, którzy odst±pili mi swój namiot na pierwsz± noc (na szczê¶cie burza by³a dopiero nastêpnej... uff!), pocztowi... tfu! so³ectwu Indara za go¶cinno¶æ, wszystkim z którymi wspaniale ¶piewa³o siê przy ogniskach, zarówno za pierwszy "lu¼ny wieczór", jak i historyczne nastêpne. Naprawdê zaskoczy³o mnie zapotrzebowanie na gawêdê wieczorn± i cierpliwo¶æ s³uchaczy :D Ju¿ szykujê repertuar na nastêpne imprezy (tak, bêdzie du¿o krwi i seksu ;)). £ukaszu - kontynuujmy show ze "Z³otej legendy"!
Podoba³a mi siê pustynia (mimo piasku w butach, misce i pod powiekami) i rzeczka (szkoda, ¿e tak daleko! gdyby by³a troszkê bli¿ej, chyba nie wylaz³abym z niej przez ca³y dzieñ!), ilo¶æ obozów (mo¿na by³o naprawdê pogubiæ siê w intrygach, a formu³a dwóch obozów oni-my chyba trochê siê nudzi). Minusy - to wielkie odleg³o¶ci, te do samochodów zw³aszcza.
Szpak
To ja krótko i zwiê¼le smile.gif

Dziêki wielkie w imieniu skromnej grupy z O¶wiêcimia za przyjêcie na imprezê Marku, to by³a jedna z pierwszych naszych imprez i na pewno zostanie na d³ugo zapamiêtana, szczególnie twoja rola jako metronom bigsmile2.gif.
Dziêki wielkie tak¿e dla Piotrka ze swoim pocztem za najêcie nas oraz miejsce pod wiat± podczas nieustêpliwego ¿aru z nieba, oraz niezwykle wyborowe towarzystwo smile.gif
Oczywi¶cie dla Mongo³ów za wieczorne przy¶piewki (¶piewanie z tob± Lajkoniku by³o naprawdê super smile.gif), mo¿liwo¶ci skosztowania waszej strawy i kumysu :D

Ju¿ odliczamy dni do nastêpnej polonii, w której mamy nadzieje stawimy siê w wiêkszej liczbie i znajdziemy siê w obozie najemników :p
Thorberg
Dziêki Markowi za ¶wietn± imprezê i dowodzenie najemnikami. Podziêkowania równie¿ dla ch³opaków ze Szczecina za wsparcie militarne jak i kulinarne. Chrze¶cijanom i Poganom za zdrady, bitwy, potyczki i wspólne biesiady równie¿ dziêkujê.

Wrzuci³em ju¿ fotki z mojego aparatu >klik<
£ukasz z Jury
Spasiba wszystkim za imprê. Szczególnie dziêkujê tym wszystkim dziêki, którym powsta³a "linia Andrzeja". Jeszcze nigdy nie widzia³em tylu ludzi przy pracy jednocze¶nie na imprezie. Wypada tylko powtórzyæ s³owa ekonoma Andreja: "Jak setlersy" :P Niestety budowa umocnieñ wykoñczy³a wszystkich i na dodatek poczucie bezpieczeñstwa u¶pi³o nasza czujno¶æ. No i wtedy wpad³y dywizje pancerne wczesnych i rozjechali nas. smile.gif
Wieczorna bitwa: pe³na nieporozumieñ i niedoinformowania. Potem piêkna nie udana rewizyta. Bêdzie co wspominaæ.
Ulf Ko¶cisty
Marku, dziêki wielkie za wspania³± imprezê! By³o naprawdê rewelacyjnie i ju¿ zacieram rêce na przysz³y rok.
Wielkie podziêkowania dla S³awka i ca³ej ekipy tarnowsko-miechowskiej za go¶cinê i nieocenion± pomoc w nocnej walce z namiotem, bez was by³o by krucho. Oddzielnie chia³em podziêkowaæ dziewczynom z TBR za dokarmianie, zw³aszcza ostatniej nocy kiedy bez solidnego podk³adu mog³o skoñczyæ siê rzezi±smile.gif
Osobno chcia³em podziêkowaæ Mundzio³o-Pó³owcom i jaæwieskiemu recytatorowi pornoeposów za go¶cinê przy ognisku, bezsensowne dyskusje o syntezie i metafizyce. Lajkonikowi szczególne podziêkowania za pomoc w noszeniu gratów, wspólne wêdrówki po pustyni i towarzystwo w podró¿y ( mam nadziejê, ¿e z psi± ³ap± na ramieniu jecha³o siê wygodnie:) ) - Polecamy siê na przysz³o¶æ.
Indarowi za wybacznie ma³ej Targowicy i wspóln± zabaw±.
Dziêki wielkie dla wszechpogan za wziêcie w niewolê i napojenie obficie ( przepraszam, ¿e nie byli¶my jak zwykle po jednej stronie, jako¶ tak wysz³o, ale na Mazoviê jadê ju¿ po w³a¶ciwej stronie)
Na koniec chcia³em podziêkowaæ Obroñcom Krzy¿a i Spiskowcom Rozkoszy za emocjonuj±cy mecz ( s±dz±c po zdjêciach z rozgrywki prezydentem ju¿ nie zostanê).
Wielkie podziêkowania dla tych wszystkich, których do tej pory pomin±³em, a pomin±æ nie chcia³em, wiêc wam dziêkujêsmile.gif

Z minusów mogê wymieniæ tylko to, ¿e niepotrzebnie taszczy³em ze sob± ca³y warsztat, a klimat imprezy jako¶ nie sprzyja³ dzia³alno¶ci rzemie¶lniczej. Wylepi³em nawet palenisko, ale niestety niefortunnie w miejscu najs³abszych obwarowañ i zosta³o stratowane kilkakrotnie. Nie mogê jednak narzekaæ bo w koñcu uda³o mi siê odpocz±æ od tej ca³ej d³ubaniny.

PS. Indar co z Ciebie za so³tys, jak Ty nawet w±sów nie masz? So³tys musi mieæ w±sy, jak dziad brodê. Jak zapu¶cisz w±chy obiecujê, ¿e zg³oszê Twoj± kandydaturê na So³tysa Wszystkich Polaków:)

Saren
Ja dziêkujê za poratowanie jedzeniem i piciem, nocleg przy ognisku dla mnie, a tak¿e jab³ka, oraz marchew dla konia.
W moim wa³êsaniu siê po Jurze byli¶cie mi³ym, kolorowym akcentem.

No i mam nadziejê, ze bimber smakowa³:P:P
Indar
A ja wspomnê jeszcze jedn± rzecz - kiedy wracali¶my w czwórkê po owym feralnym nocnym zdobywaniu obozu pogan (S³awek, Ada¶, Claymor i deczko oszo³omiony ja) trochê siê zgubili¶my. Kompletnie nie wiedzieli¶my gdzie jest nasz obóz. Powoli nadchodzi³a burza, niebo co chwila ja¶nia³o od odleg³ych piorunów - kto¶ z nas zacz±³ nawo³ywaæ obozowe stra¿e. Jedyn± reakcj± by³ g³os jakiej¶ m³odej kobiety - na nasze pytanie "gdzie jest obóz chrze¶cijan" us³yszeli¶my przenikliwy ¶miech i s³owa: "SPALOOONYYY". Rêka sama wêdrowa³a na miecz.
Nigdy, przenigdy nie czu³em takiego klimatu. By³a to najwspanialsza noc któr± prze¿y³em na imprezach reko. Wydawa³o mi siê ¿e zaraz dojdziemy do jakiej¶ wioski, faktycznie z odtwarzanego przez nas okresu. Cud miód i orzeszki.
Panowie, dziêkujê ¿e byli¶cie tam ze mn±.
Krzy¶ko

Ps. Ulfiku, obawiam siê ¿e nie wyhoduje w±sisk na Mazoviê - ale mogê kupiæ takie przyklejane ;)
I.
Anuszka
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Anuszka26 zdjêcia w dziale zdjêcia -imprezy ¶redniowieczne- 2010-Polonia Minor
Ulf Ko¶cisty
CYTAT(Indar @ 18:02 18.08.2010) *
Ps. Ulfiku, obawiam siê ¿e nie wyhoduje w±sisk na Mazoviê - ale mogê kupiæ takie przyklejane ;)

Trzymam za s³owo!
Bjorn z Dregowii
CYTAT(Ulf Ko¶cisty @ 11:01 18.08.2010) *
Osobno chcia³em podziêkowaæ Mundzio³o-Pó³owcom i jaæwieskiemu recytatorowi pornoeposów za go¶cinê przy ognisku, bezsensowne dyskusje o syntezie i metafizyce.

Ooo! Nazywasz moj± sztukê pornografi±? Hmm... ;)

Po raz pierwszy bêd±c po stronie mniej agresywnej zrozumia³em, dlaczego nie ma wspólnych stra¿y dla obozu i dlaczego smacznie spa³em podczas, którego¶ tam z kolei najazdu rankiem. smile.gif

Bawi³em siê ¶wietnie i zachowam to w bardzo dobrej pamiêci.

Marku, pozdrowienia z Jaæwie¿y!

BEJDON
Witam

Dziêkuje wszystkim grup± za cierpliwie spêdzony czas na pustyni
Pustynia jak ju¿ wcze¶niej wspominano da³a nam popaliæ … zgadzam siê ze by³a to najciê¿sza jak dot±d Polonia zarówno przez gor±co, piasek, s³oñce, deszcz i inne okoliczno¶ci….

Podziêkowania

S³awomirowi i ca³emu TBR za jak zawsze doborowe towarzystwo dziêkuje serdeczne

Markowi za nowo nabyte do¶wiadczenia w organizowaniu imprezy

Poganom za zawziêto¶æ w wyprawach i napadach na chrze¶cijañski obóz

Wielkie podziêkowania podczas uczty za ¶piewy i piêkne recytacje Basi i £ukasza a¿ mi dech zapiera³o a serce szybciej dr¿a³o jak siê was s³ucha³o

Saren za mo¿liwo¶æ udostêpnienia koników pomocnych w znalezieniu miejsca na obozy jak równie¿ niezapomnian± przeja¿d¿kê po pustyni (woda ognista rewelacyjna)

Wszystkim innym którzy koczowali przez te kilka dni i mieli dobr± zabawê

PS.
Znaleziono worek ze szpilkami i grotem oraz drewniany kubek …. w³a¶cicieli proszê o kontakt
Czarna torba z zesz³orocznej Polonii dalej czeka na w³a¶ciciela

Poni¿ej linki do filmików i zdjêæ

http://www.youtube.com/watch?v=3zGtd4-ZZF8

http://www.youtube.com/watch?v=3UD5F8W2a34

http://www.youtube.com/watch?v=alJEOUHI4IA

http://www.youtube.com/watch?v=W-8EEF6o_Ko

http://picasaweb.google.com/Bejdon/PoloniaMinor2010#

Draconis12
Jako , ¿e Szpaku podziêkowa³ w naszym imieniu to jednak dorzucê swoje trzy grosze smile.gif .
Dodatkowe podziêkowania nale¿± siê oczywi¶cie Piotrowi ,,Grzymale" nie tylko za to, ¿e nas ugo¶ci³ u siebie w obozie ale równie¿ za to, ¿e gdy by³a potrzeba to wykupi³ moje rzeczy które to porwali mi poganie smile.gif . Dziêki równie¿ wszystkim tym którzy byli na wieczornej wyprawie na pogan. Mam nadzieje ¿e za rok udoskonalimy pomys³ z sieci± na pogan bigsmile2.gif i mo¿e wkoñcu jakiego¶ uda siê nam z³apaæ. Jako ¿e by to mój pierwszy wyjazd, to bawi³em siê przednio i liczê, ¿e na nastêpn± Poloniê znajdzie siê tam miejsce dla nas smile.gif .
Pozrdrawiam
Gudrun_DGH
Heil

Jak tak widzê jak piêknie siê lali¶cie to a¿ ¿a³ujê, ¿e nie jestem walcz±ca:)
Impreza wygl±da³a wspaniale z tego co widzê na filmikach i zdjêciach, moja dru¿yna s³usznie okre¶lona jako pochodz±ca z dna piekie³ bigsmile2.gif i ogólnie straszliwie zazdroszczê jak s³yszê opowie¶ci mego Alfa o rajdach na obozowiska, odzyskiwaniu fantów, arbuzach i rykach z g³êbi lasu "Perun!!!" o ¶wicie czy tam przez pó³ nocy by utrzymaæ przeciwnych "pó¼nych" w stanie gotowo¶ci bojowej:)

A poza gratulacjami dla organizatorów to mam pytanie jako wikiñska niewiasta, zainteresowana okrzykami bojowo-zwyciêskimi nacji ludów pó³nocy. Hendo, podpowiedz proszê co to za okrzyk s³ychaæ w filmiku (bo to wg. Alfa twój skanduj±cy g³os s³ychaæ):

http://www.youtube.com/watch?v=alJEOUHI4IA

1:04-1:11

Obstawiamy z Alfem, ¿e brzmi to tak "Furin Odin, Furin Thor..." (x2) a reszta poza "kulfon" bum.gif niezrozumia³a :D

Dziêki z góry za translacjêsmile.gif
Indar
Czy nikt nie znalaz³ glinianej miski? Taka spod rêki Neopottera - nie potrafiê jej opisaæ.
Miska jak miska smile.gif
Odwdziêczê siê sowicie.
K.
Aga - Nibi
ja przygarnê³am jak±¶ bezdomn± miskê po Polonii.Bêdê j± mia³a ze sob± na Mazovii to sobie odbierzesz smile.gif
Indar
Miska siê znalaz³a - Aga, zapomnia³em siê odwdziêczyæ. Nadrobiê.
Worek ze szpilkami znalaz³ swojego w³a¶ciciela - Aubrey zapomnia³ ¿e zapomnia³.
K.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.