Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XI Turniej Rycerski na Zamku w Nidzicy
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2
Patryk
Lita uczestników zosta³a zamkniêta, a oto zg³oszone bractwa i wolni strzelcy:
1. Bractwo Rycerskie Ziemi Dzia³dowskiej
2. Bractwo Rycerskie Komturii Nidzickiej
3. Bractwo Rycerskie Zamku Olsztyn
4. Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin
5. Bractwo Rycerskie Komturii Grudzi±dzkiej
6. Bractwo Rycerskie Ziemi Mazowieckiej i Podlaskiej
7. Bractwo Rycerskie Excalibur
8. Bractwo Rycerskie Ziemi E³ckiej
9. Bractwo Rycerskie Miecza i £uku Ziemi Miñskiej
10. Bractwo Rycerskie Kruk Starostwa Rabsztyñskiego
11. Bractwo Wroc³awskie Rycerze - Rabusie ze ¦l±ska
12. Bractwo Anguis in Herba
13. Bractwo Falconis Comitatus
14. Be³chatowskie Bractwo Rycerskie
15. Rota Piesza Bocke.
16. Prywatna Chor±giew von Reihl
17. Chor±giew Rycerska Ziemi Piotrkowskiej
18. Chor±giew Zaciê¿na Maximus
19. Najemna Kompania Toruñska
20. Dru¿yna Bia³ej Bramy
21. Grupa Routiers
22. Antemurale Christianitatis
23. Silva rerum
24. Poddani Miecza ¶w. Micha³a
25. Rodzinna Grupa £ucznicza z Prabut
26. Soldau Bruderschaft
27. Kompania ¶w. Jana
28. Sagitta Dei
29. Entante Cordiale
oraz:
- Micha³ z Koñczewic
- Micha³ Kozdra¶
- Wojciech Laskowski
- Mateusz Lis
- Janek Radzikowski
- Marcin Czupryna
- Mateusz Skass
- Jakub "Cedrik" Zajfert
- Monika Wroblewska
- Ewelina Kopera
- Doktor z P³ocka
- Diabe³

Je¶li kto¶ zosta³ pominiêty proszê o kontakt z Darkiem.
Przypominam, i¿ s± dwa miejsca noclegu do wyboru, sala rycerska w zamku i namioty pod zamkiem (miejsce na ok. 8 namiotów historycznych). Proszê tak¿e pamietaæ o odebraniu po przyje¼dzie kartek na sobotni obiad smile.gif
Wiedziemka
i ja (my)
ale godzê siê na brak Sagitty na li¶cie, tabunu nas nie bêdzie bigsmile2.gif
Patryk
Wiedziemka - ju¿ naprawi³em ten karygodny b³±d i posypa³em sobie g³owê popio³em - wybacz crazy.gif
Wiedziemka
skitraliby¶my siê gdzie¶ w t³umie devil.gif ale jest mi niezmiernie mi³o smile.gif
Adrian £uczak
Witam!
My ju¿ dzisiaj wpadniemy (Chor±giew Zaciê¿na Maximus), choæ bardzo pó¼no (ok. 24.00~01.00).
Wcze¶niej nie da³o rady icon_wink.gif
Pozdrawiam!
bruna77
Dziêki za ciekawy turniej, nie daj±cy chwili wytchnienia miedzy licznymi atrakcjami smile.gif mam nadziejê, ¿e uda nam siê zawitaæ tak¿e za rok. A póki co link do zdjêæ z mojej galerii:
http://picasaweb.google.com/10981546421314...feat=directlink
Micha³ z Koñczewic
Niestety w tym roku by³em u Was tylko turystycznie ale mimo to bardzo mi siê podoba³o!

Klimat Turnieju jak zawsze najlepszy!
Gratulacje dla Mirka z Bêdzina za zwyciêstwo i do³±czenie do grona posiadaczy buzdygana Winryka von Kniprode!
Gratulacje dla ca³ego Bêdzina za zdobycie podium!
Gratulacje dla rewelacyjnej ekipy bohurtowej Bractwa Rycerskiego Zamku Olsztyn za zwyciêstwo w 5 bohurtowych!
Gratulacje dla Wielkiego Walecznego Szymona za zwyciêstwo w pó³torakach!
No i oczywi¶cie Wielki Szacunek i Gratulacje dla Organizatorów!
Do zobaczenia na Grunwaldzie!
Tubi¶
My te¿ ¶licznie dziêkujemy za turniej! Gratulujê bitwy nocnej od 4 lat j± obserwujê lub w niej uczestniczê ale takich fajerwerków jak w tym roku to jeszcze nie widzia³em devil.gif !

Przepraszamy za brak walcz±cych od nas w tym roku ale z przyczyn organizacyjno-transportowych, nasze blachy by³y od nas jakie¶ 30 km na pewnym, dobrze wszystkim znanym polu... ;) W przysz³ym roku obiecujemy poprawê.

Pozdrawiam organizatorów i wszystkich uczestników.

Micha³
Damian Lakomski
Zabawa przednia.
Strza³ Igora z Bêdzina w ¶rodek czo³a w turnieju miecza d³ugiego osza³amiaj±cy, bomba jak dla mnie (ledwo usta³em) …
Mam t± akcje na filmie, ale Igor w momencie strza³u zas³oni³ widok i tylko po moim cieniu widzê, ¿e moje obie rêce by³y w górze a ty³ek by³ tu¿ nad brukiem – czy ma kto¶ jaki¶ filmik albo zdjêcie? Cios godny ¿eby go zobaczyæ z kilku stron.

Szymon gratulacje za fina³ – kondycyjnie siê ugotowa³em i st±d ten klinczfajt;) (¿yczê szybkiego doj¶cia do formy po kontuzji d³oni).
Pó³finali¶cie te¿ dziêkujê za dzieln± walkê.

Bêdziniakom dziêkuje za dwie walki (by³em w roli ma³ego smoka dwukrotnie;) )
i pó¼niejszy doping oraz pomoc. Gratulujê zajêcia ca³ego podium w jedynkach. Mo¿e w przysz³ym roku wci¶niemy tam Ziotra z Bia³ej Bramy;)

Organizatorom Bia³a Brama dziêkujê za wspania³± organizacjê, a uczestnikom za doskona³± atmosferê.
Patryk
Dziêkuje wszystkim za przybycie i super zabawê. W szczególno¶ci dziekujê walcz±cym za to, ¿e wytrzymali w blachach ca³y dzieñ pomimo tych upa³ów, Jajoszowi za ca³odobowe b³aznowanie, Adamowi za przeprowadzenie bohurtów 5/5, Ewelinie za przeprowadzenie biegu dam i tym wszystkim którzy uczestniczyli w wieczornej bitwie.

A oto zwyciêzcy poszczególnych konkurencji:

Turniej bojowy na miecze jednorêczne:
1. Mirek Markowski - Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin

Turniej bojowy na miecze d³ugie
1. Szymon Soko³owski - Bractwo Rycerskie Ziemi Miñskiej

Turniej ³uczniczy
1. Jarek Zubelewicz - Opolskie Bractwo Rycerskie

Bieg Dam
1. Ela ¦l±czka - Bractwo Rycerskie Kozieg³owy

Rzut toporem
1. Micha³ Wróbel "Jajosz" - Bractwo Rycerskie Zamku Olsztyn

Turniej artyleryjski
1. Bractwo Rycerskie Komturii Nidzickiej

Bohurt 5/5
1. DNO ( literka O )
2. Bractwo Rycerskie Excalibur
3. Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin

To by³ ostatni turniej w otwartej formule. Za rok turniej bêdzie na zaproszenia oraz z kontraktowanymi walcz±cymi.
Cmok z Dzia³dowa
trochê fajnych fotek:
http://nidzica.wm.pl/10759,Dni-Nidzicy-w-obiektywie.html

Damian Lakomski
Montuje jakies filmiki. niestety nie znam nazwiska i bractwa pó³finalisty z którym siê potyka³em... (chyba z excalibura - choragiew w zielono czerwone pasy).
no i kto zaja³ 3 miejsce?
Proszê o info.
Jamnik
Witam.

Trzecie miejsce przypad³o mi ;) Dziêkujê wszystkim za walkê.

Pozdrawiam
Misiak z Bydgoszczy
Patryk
Po turnieju zosta³y u nas mêskie krótkie buty, oraz koc. Do odbioru w Nidzicy smile.gif .
Edwina
Dziêkujê za cudowny turniej w imieniu swoim i brata, a tak¿e reszty Liwiaków.
Jak co roku niesamowita atmosfera. Przemarsz zbrojnych na bitwê i orszak powrotny, gdzie ludzie klaskali i wyci±gali rêce, ¿eby dotkn±æ walcz±cych.... chyba nigdzie indziej siê z czym¶ takim nie spotka³am smile.gif
Jedyne co mi przeszkadza³o to zwiedzaj±cy wchodz±cy do sali w której obozowali¶my - co do konkurencji a¿ mi³o by³o na nie patrzeæ.

Mam nadziejê, ¿e pozwolicie nam przyjechaæ za rok, a na przekupne trochê zdjêæ:
http://picasaweb.google.pl/wampirzak/Nidzica2010#

Niestety mój aparat jest do¶æ s³aby, co zreszt± widaæ na ich czê¶ci angsad.gif
Damian Lakomski
Patryk dzieki za info,

Co do butów to mam nadziejê ¿e to moje. Pozyczy³em kumplowi i chyba niedopilnowa³ bo znale¼c ich nigdzie nie mogê.

Czarne, ka¿dy z 3 sprz±czkami, rozmiar 41-42
Damian Lakomski
No zmontowa³em pierwszy filmik (robota ciê¿ka ;( ).

http://www.youtube.com/watch?v=J4iIDIB32mY

mam jeszcze kilka filmików z imprezy - prawie ca³a dru¿ynówkê, 4 z miecz-tarcza, i filmy z miecza d³ugiego od poziomu 1/4 do finalu. W ci±gu tygodnia zmontuje i wrzucê na Youtuba.

Pozdrawiam
Yan
Dziêki wszystkim za ¶wietn± imprezê, bojówki by³y genialne, uczta tak¿e : ) Jak bêdziemy ju¿ mieli zdjêcia zrzucone to wrzucê do tematu ; ) Pozdrawiam i do zobaczenia : )
Cmok z Dzia³dowa
wrzuci³em filmiki
prawie ca³o¶æ bojówki 1+tarcza, bateria siad³a przed pó³fina³ami, gor±ca pro¶ba o wideo z pó³fina³ów, o 3m. i z fina³u smile.gif
do tego 5x5 ca³o¶æ smile.gif

link w stopce

pozdr.
Damian Lakomski
ufff.... poprawi³em filmik, mam nadziejê ¿e niema ju¿ wiêkszych b³êdów ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Jukjx83ylbU

weekendowo pojawi siê reszta
KarbosDzialdowo
Czy móg³by kto¶ udostêpniæ filmiki z pierwszej walki i trzeciej na miecze d³ugie? Pierwsza miedzy Tolkiem z Dzia³dowa i Rebusem z Dzia³dowa a trzecia Miedzy Karbosiem z Dzia³dowa(Mn± :P) i Micha³em z Nidzicy? To ta walka podczas której dosta³em bez he³mu w g³owê.

Z góry dziêki.
Damian Lakomski
mam kilka filmów ale tego niestety nie ;(
Gazda
W wielkim rozgardiaszu zwi±zanym z z³amaniem palca i przejazdem na grunwald, mojemu kumplowi - Szymonowi z Miñska zaginê³y rêkawice ³y¿kowe z profilowanymi palcami. Rêkawice wykonane przez Hefajsta z Gniewu na jego stronie "Rêkawice 7".Nagroda gwarantowana. Zale¿y mu na tych rêkawicach ze wzglêdu i¿ to by³ jego prezent na 18 urodziny. Ktokolwiek widzia³, ktokolwiek wie.
Pozdrawiam
Patryk
Gazda - ty normalnie jeste¶ na czasie, w³a¶nie wczoraj posprz±tali¶my po turnieju nasz ma³y bajzelek zwany dumnie siedzib± bractwa i co¶ na kszta³t opisywanych przez ciebie rêkawic wyp³ynê³o smile.gif Teraz to tylko pozosta³o ci napisaæ co¶ wiêcej o tej gwarantowanej nagrodzie i sprawa za³atwiona bigsmile2.gif A swoj± drog± to fajnie brzmi "zaginê³y mi" crazy.gif Jednym zaginê³a choragiew (nie napiszê komu) aniol.gif drugim rêkawice. Nie zaginê³a tylko najwyra¼niej zostawili¶cie nam na przechowanie do przysz³orocznego turnieju icon_mrgreen.gif .

PS. A ju¿ my¶la³em, ¿e mam nowe ³y¿ki, nawet pasowa³y mi na ³apki anger.gif
Adrian £uczak
A ja w koñcu znalaz³em temat z Nidzic± (dziêki magicznej funkcji "szukaj") icon_mrgreen.gif

Chcia³bym podziêkowaæ za ¶wietn± zabawê, turniej, ucztê i to co w tym najlepsze... czyli doborowe towarzystwo smile.gif

Do zobaczenia za rok!

Pozdrawiam!
Damian Lakomski
5 vs 5

http://www.youtube.com/watch?v=4FEhIjmoBjc

filmik z turnieju ma 17 minut wiec podzielê go lub jeszcze cos nieistotnego odkrojê i sie upcha w 1 kawalku na youtube.
Robert Szatecki
Cze¶æ,
W³a¶nie przygotowujê zestawienie zwyciêzców turniejów sezonu 2010, je¿eli kto¶ pamiêta to proszê o informacjê, kto zaj±³ 2 i 3 miejsce. w turnieju na jedynki i miecze d³ugie
Pozdrawiam Robert
Dominik Szlosarczyk
1. Mirek z Bêdzina
2. Yankes z Bêdzina
3. Mand¿ur z Bêdzina
Robert Szatecki
dziêki, uzupe³ni³em ranking
Damian Lakomski
z du¿ym opó¼nieniem tarcze

http://www.youtube.com/watch?v=LMgdA8U7-CU

d³ugie miecze niestety nieprzyje³y siê na YouTubie.... bedê próbowa³ dalej
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.