Witam
niniejszy chce poinformowaæ, i¿ na 100% odbêdzie sie turniej w I³¿y. Jak zwykle w d³ugi weekend majowy. Datowanie XII/XIII wiek.
Szczegó³y wkrótce.
pozdrawiam
Wasek
czesc
Chcê tu zamie¶ciæ ma³e wyja¶nienie dla zinteresowanych. Datowanie I³¿y mie¶ci siê w latach 1150 a 1250
papa
Wasek
Poniewarz moja stara organizacja zesz³a z tego ³ez pado³u. Zwracam siê do mojej jeszcze starszej, a w³a¶ciwie najstarszej organizacji o wystosowanie indywidualnego zaproszenia dla mojej skromnej osoby ( i Patrycji) na jeden z moich ulubionych turniejów
z tego co pamietam to mozna wydatowaæ nas na jaki¶ 1180-1190.
Dosiego roku:)
My te¿, my te¿!!! Od i³¿y chcemy zacz±æ nasz sezon i jednocze¶nie kariere. Z kim móg³bym kontaktowaæ siê, ¿eb¶my te¿ otrzymali zaproszenie? Jeste¶my jeszcze zieloni, ale lepsza zieleñ ni¿ mrok! Je¶li bedzie trzeba wykonam fotki naszej ekipy i pode¶lê.
witam
Wszystkich chêtnych którzy, chc± przyjechaæ na I³¿e proszê o kontakt z moj± skromn± osob±
Dla grup, które nie znamy mamy jeden wymóg by przysy³a³y zdjêcia oraz opis grupy do mnie. Mo¿e byæ na poczte na Freha.
W tym roku wy³±cznie ja odpowiadam za zaproszenia osób i grup.
W razie potrzeby oferujemy wszelak± pomoc osobom i grupom, które chc± do nas przyjechaæ.
pozdrawiam
Wasek
Drogi Piotrze!!! Bêdziecie wysy³aæ zaproszenia, jak rok temu???? Oczywi¶cie Amorkowa Kompanija chêtnie we¼mie udzia³. Szkot chce po raz trzeci z rzêdu wygraæ turniej ³uczniczy. Lepiej szykujcie dla niego cenn± nagrodê specjaln±- np 50 strza³, czy co¶.....A tak w ogóle to bojê siê tu wchodziæ bo gêba Zapa¶nika gapi siê na mnie z tego banera na górze tak d³ugo, ¿e dostajê depresji przy otwieraniu konserwy!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowienia dla Trzody!!!!!!!
Witam serdecznie
Chcia³bym tylko niMniejszym potwierdziæ, i¿ o ile nie bêdzie jakiego¶ kataklizmu w moim ¿yciorysie oraz jak otrzymamy zaproszenie, to przybêdê na I³¿ê choæby piechot±.
"Nieeech ¿yyyje trzodaaa!!!"
Mam nadziejê, ¿e bêd± nastêpuj±ce "atrakcje":
oraz
:-)))
My te¿ my te¿, nawet na piechote.
Drogi Amorku tym razem poæwicze strzelanie z przyklêku
Nie moge siê doczakaæ
Kamil!!!!!!!!! Tyle razy prosi³em by nie mówiæ do mnie Amorek!!!!!A strzelanie z przyklêku æwicz, bo Szkot ju¿ to robi od dawna i teraz zaczyna z nudów wymy¶laæ ró¿ne innowacje. Jak go znam, to nied³ugo opracuje technikê strzelania do dyndaj±cego worka stoj±c na g³owie i drapi±c siê du¿ym palcem u lewej nogi w ty³ek.
Proponujê w tym roku wprowadziæ do turnieju ³uczniczego konkurencjê w strzelaniu do podpitych turystów. Bêdzie wiele rado¶ci!!
"A je¶li siê komu¶ co¶ nie podoba, to mo¿e nam zrooooooobiæ........LODA!!!!!"
Pozdrowienia dla Trzody!
PS>Wasku, mam nadziejê,¿e nie na¶lecie na mnie ZAIKS-u za cytowanie waszego hymnu.
Witam
CYTAT(Marek Hilgendorf)
PS>Wasku, mam nadziejê,¿e nie na¶lecie na mnie ZAIKS-u za cytowanie waszego hymnu.
Amorku to nie jest nasz Hymn a wiêc co¶ ci siê pomyli³o
panowie zasady ³uczniczego ju¿ niebawem wiêc spokojnie.
A muszê przyznaæ, ¿e bedziecie zaskoczeni
a conieco wiem
Wasek
No popatrz. A ja my¶la³em....Ale przynajmniej nie grozi mi wizyta smutnych panów z ZAIKS-u. A co do turnieju ³uczniczego- wszyscy czekali¶my na zmiany i co¶ nowego, bo w poprzedniej formule liczy³ siê w³a¶ciwie tylko JEDEN zawodnik (ale pycha przeze mnie przemawia, co nie???) nie umniejszaj±c reszcie, no i wynik sta³ siê zbyt przewidywalny. Je¶li zainspirowa³ was ³uczniczy z Soplicowa, to ju¿ siê nie mogê doczekaæ- Szkot równie¿. Jest w coraz lepszej formie (to walka psychologiczna, jakby siê kto nie domy¶li³).
PS. to jak bêdzie z zaproszeniami??? Przysy³acie tak jak ostatnio, czy bêdê siê wam musia³ znów podlizywaæ?????
CYTAT(Marek Hilgendorf)
PS. to jak bêdzie z zaproszeniami??? Przysy³acie tak jak ostatnio, czy bêdê siê wam musia³ znów podlizywaæ?????
podlizywaæ nikt siê nigdy nie musial. Spokojnie nied³ugo bêd±
Podstawa to jako¶æ. Jak jeste¶ dobrze zrobion± osob± lub grup± to nie ma problemu o ile przy¶lesz zdjêcia.
Jako¶æ,,
to has³o przewodnie w tym roku
Wiêæ Amorku jest jeszcze sporo czasu do maja
Zaproszenia bedziemy s³aæ poczt±. Jak zawsze zreszta. Bed± sz³y jako¶ ko³o lutego a wiec nied³ugo.
Do czê¶ci grup nie mamy adresów wiec prosze o przes³anie na poczte na freha.
a od niektórych znajomych grup juz dostali¶ny potwierdzenie przyjazdu jak od Brygantów i Milites Dei
pozdrawiam
Wasek
Wasek, a mo¿e ja powiedzia³em, ¿e nie przyjadê?
Pozdrawiam
Najlepiej to przesunac date na 2-3-4 bo 1 mam bierzmowanie (w zeszlym roku ksiadz mnie ekhem oddalil). Aha i czy bydzie jakis ze tak sie wyraze nowoczesnym jezykiem "support" dla "swierzych" bractw?
CYTAT(BoBeK)
Aha i czy bydzie jakis ze tak sie wyraze nowoczesnym jezykiem "support" dla "swierzych" bractw?
Nie do koñca rozumiem co przez to rozumiesz.
Na i³¿y pojawi± siê nowe grupy o ile zg³osz± chêæ i przy¶l± zdjêcia. Dla ka¿dego droga jest otwarta (z wyj±tkiem BRE
)
pozdrawiam
Wasek
Witam!
A co z wolnymi strzelcami. Mam siê wciskaæ do jakiej¶ organizacji czy mogê jechaæ samotnie?
pozdr.
Wymagania sa takie same jak dla organizacji. Kontakt i fotki.
pzdr
Krysiak
A czy ja tak¿e otrzymam zaproszenie w tym roku? Mam pare nowych gad¿etów i chcia³ym
je przetestowaæ.
Pozdrawiam
DRAMAT!!! Chyba nie uda sie nam przyjechaæ nawet na jeden dzieñ. Bêde p³aka³
Czy poci±gi je¿d¿± gdzie¶ bli¿ej I³¿y ni¿ do Starachowic? Na mapie nie ma zaznaczonych torów (poza tymi do starachowic w³a¶nie), ale mo¿e co¶ jest. Ze starachowic do i³¿y autobusem, tramwajem...? Jak mo¿na dojechaæ?
witam naj;epiej to z Radomia jechaæ.
rozk³ady jazdy autobusów mozna znale¼æ na www.ilza.wirtualnie.pl
pozfrawiam
Wasek
Witam
Zapraszam wszytkich na uaktualniona strone turnieju
www.turniej.ilza.prv.pl
Znajduja sie tam wszystkie informacje jak tegoroczny turniej bedzie wyglada³.
pozdrawiam
Wasek
Mam pytanko , bo ze wsi jestem i trochê zabity dechami, jesiennej I³¿y juz nie ma ?
Pozdrawiam
Jarek P.
Witam
Na I³zy jest tak jak kto¶ ni ma namiotu historyczenego mo¿e spaæ w szkole ( po to s± karty zg³oszeniowe by je wype³niæ i wysy³aæ tak by¶my siê mogli przygotowaæ na odpowiedni± ilo¶æ miejsc)
dworzec PKP od dworca PKS to jakie¶ 5 min drogi. One s± obok siebie a wiêc spoko dacie rade.
pozdrawiam
Wasek
[quote="Jarek Przyby³o"]Mam pytanko , bo ze wsi jestem i trochê zabity dechami, jesiennej I³¿y juz nie ma ?
W tytm roku jesiennej I³¿y na 100% nie ma. Mo¿liwe, ¿e Smocza Kompania zrobi turniej XV wieczny ale na pewno w innym miejscu
CYTAT(KhaToo)
Daleko jest w Radomiu z PKP na PKS (chyba g³ówny)? Zaplanowa³em podró¿ na styk. Mam 15 min na przej¶cie z pociagu do autobusu. Da rade? Inaczej czekaj± mnie godziny czekania. Czy tam je¿d¿± mo¿e prywatne busy (te dla turystów, nie koniecznie regularne linie)?
Nie ma problemu zeby dostac sie z dworca PKP na PRS w Radomiu. Z 5 minut drogi najwyzej.
Po wyjsciu z przejscia w strone miasta skrec w prawo przed przejsciem dla pieszych.
Pozdrawiam, bo to moj 1szy post.
Bo ja z Radomia jestem:-)
I niedlugo tez bede mial miecz.
Swoj wlasny:-D.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
UWAGA!!!
Owen i Bryan zwracaja sie po prosbie - mamy problem z dojazdem do Ilzy (z poludniowo-zachodniej warszawy) -a mamy za duzo gratow zeby p-ojechac PKS. Jesli ktos nas moze zabrac tam i z powrotem, za odpowiednia gratyfikacja, bedziemy mu nieslychanie wdzieczni!
P.S.
Kakju, nie mozemy skorzystac z Twego busu, nie dalisbysmy rady sie dostac do miejsca w ktorym odjezdza:/
A czy kto¶ jedzie na I³¿ê przez Czêstochowê? W³a¶ciwie to czy kto¶ wraca przez Czêstochowê, bo o ile dostaniemy siê do to nie ma nas kto zabraæ zpowrotem
ile nas?
Bagrit, Jowita, Piotru¶
Pozdrawiam
Przej¶cie z dworca do dworca to minuta, 5 minut je¶li mamy tobo³y na garbie.
Wyj¶cie z tunelu dworcowego w kierunku miasta, przed przej¶ciem dla pieszych w prawo i dworzec ju¿ widaæ. Odradzam snucie siê po okolicy wieczorem, chyba ¿e kto¶ nastawiony jest na przygody (rozgrzewka przed I³¿±
).
He He! Mi³o ki s³yszeæ, ¿e nie tylko my mamy problem z dojazdem. PKP w swej ³askawo¶ci zlikwidowa³y jedyne bezpo¶rednie po³±czenie Poznañ-Radom, a przez warszawê mam stracha jechaæ z powodu wiadomego szczytu....ale czegó¿ siê nie zrobi by siê wreszcie znale¼æ na moim ulubionym zamku.....(ale ze mnie lizus!!!!!!!)
Ty szczesciarzu przynejmniej masz tyle sprzetu,z e mozesz jechac PKP... A mi z Owenem wlasnie zajrzala w oczy realna grozba spedzenia majowego weekendu w domu
Koledzy sie wypieli, tak juz bywa z kolegami w tym kraju
Bryanie!!!! W ogóle nie gadaj takich czosnków!!!! Odpu¶ci³by¶ tym wszystkim piêknym pannom co zje¿d¿aj± co roku na zamek???? Ja co prawda w tym roku jako Livoniec, ale xywka zobowi±zuje!!!!
To prawda, mam nieco lepiej, ale ja jadê z wielb³±....znaczy Szkotem, który generalnie jest na lekko. No do¶æ tych smêtów- widzimy siê na I³¿y, bo jak nie, to zjawiê siê w stolycy wraz z kibicami Lecha i wtedy pogadamy!!!!!!!
Turniej zakoñczony,
niektórzy przynajmniej zd±¿yli wróciæ ju¿ do domu
W imieniu ZMHWD Ericius chcia³am podziêkowaæ organizatorom - Smoczej Kompanii - za wspania³± zabawê
oraz wszystkim uczestnikom z którymi zd±¿yli¶my siê bli¿ej lub te¿ bardziej pobie¿nie poznaæ
a szczegó³nie
Mamy nadziejê na rych³e spotkanie
Iwona Nina Agata Piotr i UWO
Wprawdzie pogoda by³a gorsza ni¿ na poprzednich turniejach i³¿eckich ale i tak by³o super.
Dziêkuje szczególnie organizatorom za umo¿liwienie mi rozegrania partyjki gier strategicznych z Aiutem. Proszê tylko ¿eby na drugi raz ilo¶æ figurek by³a mniej wiêcej równa a nie jak wczoraj.
Jeszcze raz dziêki bawi³em siê super . Jak w przysz³ym roku jakim¶ "przypadkiem" by³ by turniej to poproszê o zaproszenie do kolekcji:).
P.S.
Kapitan Planeta zawsze mi przynosi zaproszenia.
Turniej byl swietny. Chcialem podziekowac ludziom z ktorymi upodlilem sie na uczcie
i wszystkich tych, ktorych poznalem i sie z nimi swietnie bawilem. "Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach..."
Wielkie dziêki za turniej w imieniu Fraterni
.
¦wietny klimat (jak to w I³¿y). Niewolno zatem z tego rezygnowaæ pod ¿adnym pozorem
. No i Stary Olsa... ¶wietne.
Gdyby tylko nie ten deszcz czosnkowy w trakcie
, niewiem nawet kto w koñcu wygra³
Wschodnia "zachodnia baszta..." równie¿ zas³u¿y³a na pochwa³y.
I Saszka gryz±cy ziemiê podczas
i
... i wszystko
Szkoda tylko, ¿e tak ma³o na samym zamczysq ale to si³a wy¿sza.
By³o nam bardzo mi³o spotkaæ starych znajomych oraz zawrzeæ nowe znajomo¶ci.
Pozdrowienia dla tych i tamtych
Niech da znaæ kto fotki jakie zamie¶ci w sieci
Stary Olsa ju¿ v Miñsku! Wielkie dziêki za festyn!
Bardzo fajny turniej, swietnie sie bawilem! SERIO!! Nie zdolalem pozegnac sie z organizatorami, bo jechalem bladym switem o 8.00 rano, wiec sciskam ich teraz i dziekuje!
No i pozdrawiam Mielec, gdzie Owen pewnie zostawil swe serce...
Ja po raz kolejny turystycznie i po raz kolejny z moim m³odym marz±cym o lodach i wacie cukrowej. Dwie uwagi od strony turysty (to co zas³ysza³em w t³umie). Najwa¿niejsza to obsuwy czasowe. Ja to rozumiem ale go¶cie nie¼le bluzgali. Pewnie cie¿ko tego unikn±æ ale mo¿na próbowaæ co¶ z tym zrobiæ. Kramy jak zwykle ciekawe, panowie z Bia³orusi rewelacyjny, wiêcej takich, choæ mog± cenowo zagroziæ naszym rzemie¶lnikom
Inscenizajce przy dobrym pomy¶le s± pod wzglêdem aktorskim, takie powiedzmy sobie. Je¶li to ma byæ dla publiczno¶ci to trochê s³aby szo³. Bitwa jak zwykle mro¿±ca krew w ¿y³ach ale prowadzona na wiêkszej przestrzeni czyli na dolnym dziedziñcu a nie na zamku powoduje, ¿e powstaj± do¶æ komiczne sytuacje gdy go¶cie chaotycznie biegaj± z jednego koñca pola na drugi w poszukiwaniu jeszcze nie zabitych Templarów czy innych.
Poza tym , jak dla mnie w porz±dku.
Pozdrawiam
Jarek P.
Witam!!
Chylê czo³a przed Smocz± Kompani± za wspania³± imprezê. Bawi³em siê ¶wietnie, pozna³em mnóstwo ciekawych i fajnych ludzi. Poza tym wiem dziêki nim, ¿e chyba urodzi³em siê o 700 lat za pó¼no
I wielkie brawa dla Martina za wspania³± walkê.
Wasku - jak buk³ak zadzia³a to napijem siê miodu zeñ
Jeszcze raz wielkie dziêki za turniej!!!
Do Briana - serce jak serce, ale trochê sprzêtu na pewno
Czemu uciekli¶cie tak szybko? Przysz³y¶my was szukaæ, ale... wstawanie zajê³o nam nieco czasu
Pozdroweinia dla narzeczonej
Ech, trzeba sie bylo zebrac bladym switem, bo tak jechal autobus... Ja wstalem o 6.15, co uwazam w tych warunkach za absolutne mistrzostwo swiata :D
Alez ten Owen, pijak i lubieznik,
niezle musial u Was hulac, skoro az sprzetu pozapominal
Zaraz przekaze narzeczonej caluski, dzieki:)
Pozdiekowania dla organizatorów bylo naprawde super i nareszcie bylismy pierwszy raz na I³¿y ale ju¿ nie jako widzowie
Bylo naprawde super!!!Bitwy na placu byly zaje... Jesli ktosik ma jakie¶ fotki z niedzielelnej bitwy jak wpadlem do ogniska i zacz±lem sie fajczyæ to prosze o przeslanie na e-maila
Pozdrawiam wszystkich
S³awa wam organizatorzy, S³awa wszystkim którzy tam byli i sie ¶wietnie bawili
S£AWA,S£AWA,S£AWA!!!
Hej
Smokom sk³adam osobi¶cie wielkie dziêki za zorganizowanie fajnej imprezy. Uwa¿am j± za fenomenalne rozpoczêcie sezonu. Mam nadziejê ¿e nasz± imprez± choæ czê¶ciowo siê zrewan¿ujemy
.
Co do rzeczy zostawionych dziewczynom z Mielca, zdradzê ¿e to by³ celowy z mojej strony zabieg by siê znów z nimi zobaczyæ
. Taka to ze mnie
Pozdrawiam
Nielubie pisywac na freszce,ale akurat jezeli chodzi io Ilze,to musze.....
Przede wszystkim chcialem podziekowac organizatorom,ktorzy oprocz tego ze zorganizowali wspanialy turniej, okazali sie fajnymi kompanami do bitki,pitki i pogaduszki,a Krysiak dodatkowo znajomoscia historii.i laciny
Bylo mnie, oraz mysle i wielu innym osobom,milo zaczac sezon od takiego turnieju,no i milo spedzic majowy weekend......
Pozdrawiam serdecznie wszystkich znajomych i wszystkie Smoki
Burak Saszka
Dziêki serdeczne Smokom za bombowy turniej.
Dla mnie rewelacja.
Pozdrawiam
Tylko Smocza robi tak± impreze. I co z tego ze sprzêt w op³akanym stanie , kiedy warto by³o w pole ruszaæ , dla samej frajdy walki z kim¶ nowym.
Panowie Smoki, ¶wietna robota
Oby do przysz³ego roku.
Lothar
Zajefajny turniej!!!!!!!Dziêki tym wszystkim, z którymi chla³em, tyra³em i........no, chla³em
.
Wasek, mam nadziejê, ¿e nie zdegradujesz mnie do rangi ¿aby za to, ¿e sie tak napru³em.
Pozdrawiam.
Ja te¿ bawi³am siê ¶wietnie. Dziêki, ch³opaki, bo wiem, ¿e organizacja kosztowa³a was wiele wysi³ku...
Pozdrowka i ca³uski dla Smoków :*
Korinka
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.