Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Polonia Minor 2009
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Micha³ - Tarnów
Witam

Tegoroczna Polonia spe³ni³a wszystkie moje oczekiwania, zarówno je¶li chodzi o klimat jak i zabawê. Dziêkujê organizatorom za przygotowanie wspania³ej imprezy w takim miejscu jakim jest Pustynia B³êdowska (piasek mam w butach do tej pory smile.gif ) oraz wszystkim tym, którzy pomagali nam przewoziæ rzeczy podczas pakowania w niedzielê. Chwa³a Wam! Pogoda dopisa³a, a poganie pomimo mniejszej liczebno¶ci nie rezygnowali z walk i drêczenia chrze¶cijan, przez co siê nie nudzili¶my icon_mrgreen.gif

Niezliczone potyczki, podchody oraz wszystkie przygody s± warte zapamiêtania i sprawiaj±, ¿e cz³owiek bêdzie czeka³ z niecierpliwo¶ci± na przysz³± Poloniê (liczê na powtórkê klimatycznego napadu na obóz pogan smile.gif ).

PS. Znaleziono zagubione rzeczy:
-nó¿ z pochw±

-czarna torba podró¿na pe³na ró¿nych fantów (prawdopodobnie którego¶ z pogan)

Wszystkie te rzeczy znajduj± siê w Tarnowie
Kiara
Na pocz±tek moich zachwytów ma³a porcja pocz±tkuj±cego fotografa ;)
http://picasaweb.google.pl/kiaramalabu/Poloniasort#

Impreza niebywale udana, pocztowe towarzystwo wyborowe, klimat pustynno-krucjatowy a wrogowie ciê¿ko nêkaj±cy. Jednym s³owem TAK. To by³a najbardziej udana impreza dla mnie od pocz±tku.
Dziêki wszystkim za pomoc i ich pracê, by wszystko funkcjonowa³o jak nale¿y.

Hendo, liczê na to, ¿e wywi±¿esz siê ze swej obietnicy i mój niewolnik, którego ochrzcili¶my "Jasiem" z powodu jego niemo¿liwego do zapamietania imienia, bêdzie do mojej wy³±cznej dyspozycji za rok. Mam nadziejê, ¿e bêdzie mieæ równie du¿o zapa³u jak w czasie atakowania naszego obozu i nie za¶nie znów pod krzakiem.

Pozdrawiam
Kiara

PS. ten nó¿ z pochw± jest Paw³a (brat Unkasa, Enzo).
BEJDON
Witam
Dziêkujê ...
Dziêkujê za wspania³± wyprawê
Potwierdzam ze to najlepsza impreza na jakiej by³em
Wielkie dziêkowania tym osob± co umo¿liwili nam znale¼æ siê na tych gor±cych piaskach
i tym co robili niesamowity klimat
Za nocne wypady do pogan ... za zwiedzanie pustyni i przywitanie (choæ jednym okiem) wschodz±cego s³oñca ... za wy¶mienit± ucztê
Bêd± to dla mnie niezapomniane chwile i wspomnienia ...
pozdrawiam Bejdon (Tomek)
Hendomir
Moi Mili Chrze¶cijanie( no bo my Poganie smile.gif )

Wiem ¿e juz dzis raz pisa³em ale chyba powinienem napisaæ wiêcej.Bo faktem jest ¿e Wasz obóz pierwszy raz by³ doskonale przygotowany, dobre warty i zgranie.Bardzo dobra organizacja a nie pospolite ruszenie Pomimo naszej zastraszaj±cej liczby 8 wojów i wielkiego hartu ducha nie uda³o nam siê go zdobyæsmile.gif Walka w polu bardzo dobra faktycznie smile.gif chyba powiedzia³em w pewnym momencie zamiast ODYYYNN - WOODY hehe.
Zapomnia³em podziêkowaæ ¿onie Marka tak wiec dziêkuje Tobie.

Cieszy mnie równie¿ fakt i¿ w naszym towarzystwie Pogañsko-Chrze¶cijañskim nie spotykamy sie z uszczypliwo¶ci± lub jak±¶ niechêci± w obie strony .

I tak tym wszystkim urzeczeni paru z nas postanowi³o wkroczyæ w ¶wiat XIII wieku. I tak tak to dziêki Wam:) moi mili bo ja osobi¶cie jestem pod wielkim wra¿eniem.

Imiê niewolnika brzmi RODERYK.Ale niech bêdzie Ja¶ smile.gif) i nie za¶nie w krzakach bo bêdzie s³u¿y³ Tobie Pani przez ca³± nastêpn± imprezê.

Siwy fajkê pokoju o poranku zachowam na d³ugo.

Na zakoñczenie powiem jeszcze ¿e cieszy mnie równie¿ ¿e wszyscy ludzie bior±cy w tej imprezie nie s± nastawieni na wzajemne mordowanie a na dobr± zabawê.

S³awa Wszystkim Uczestnikom i do rych³ego zobaczenia.

A teraz ju¿ normalnie. Za rok ani ¦wiêty Bo¿e Wam nie pomo¿e !!! Pu¶cim z dymem obóz we¼miem dziewki i ³upy bogate.Bowiem to tylko jeno stra¿ przednia by³ dla sprawdzenia si³y Waszej smile.gif)) devil.gif

Pozdrawiam
Fur ODYN
Jarl Hendo EgStein
Nordlige Sverda Hird
Hendomir
zagin±³ nam sztandar pó³kole mo¿e kto¶ go odnalaz³???proszê kontak na emila do mnie hendo@wp.pl
Andrzej Siejeñski
w³a¶ciwie powiedziano ju¿ wszystko. chcia³em jeszcze tylko podziêkowaæ Anuszce za pustynnego zbieracza chrustu, to by³ jeden z najbardziej zaskakuj±cych i najpiêkniejszych widoczków jaki prze¿y³em w swojej rekonstrukcyjnej karierze.

oczywi¶cie podziêkowania dla organizatorów za wspania³e miejsce i dla wszystkich obecnych za towarzystwo.
claymor
Mam nadzieje ¿ê teraz ju¿ ¿adna impreza Polonio Mazoviana nie obejdzie siê bez ufortyfikowanego obozu smile.gif strasznie mi siê to podoba³o jak ci biedni poganie z trudem przedzierali siê przez nasze zasieki smile.gif
Lukasz XIII
Witam,

Te¿ tam by³em, miód i wino (Siwego) pi³em, a com widzia³ i com s³ysza³ relacja ta wam podpowie.

Dlaczego ¿a³owaæ powinni Ci co nie byli:

1. Fortyfikacje i umocnienia:

2. Klub AA:

3. Gdzie s± wielb³±dy?:

4. Na stra¿y chrze¶cijañskiego porz±dku:

5. We¼miemy udzia³ w bitwie: cena... jedno wino:

6. Obóz najemników:

7. To krzesiwo dzia³a:

A dla tych którzy do teraz nie wiedz± kim byli najemnicy ma³a ¶ci±gawka:

Marek "Assur" Dzik

Piotr z Jajogrodu herbu Kogielmogiel

Jacek zwierzê juczne

I ja mistrz kamufla¿u LukaszXIII

Pozdrawiam.
Dziêkujê wszystkim.
Do zobaczenia.
LukaszXIII.
Andrzej Siejeñski
je¶li tylko bêdzie budulec to umocnienia te¿ bêd±. tym razem mieli¶my sporo materia³ów budowlanych dziêki czemu mogli¶my trochê poszaleæ.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Straszna szkoda, ze nie bylismy...! No coz, nasi przyjaciele akurat wtedy brali slub i nie bylo innej opcji...
Marek Hilgendorf
A ja siê ciesz i ¿a³ujê...
- cieszê, ¿e wypali³ system pocztów WRESZCIE! Pewnie pierwszy raz w Polsce siê to uda³o
- cieszê siê, ¿e "Paganini" mieli tym razem gorsz± przeprawê
- ¿e mieli¶cie fajn± pogodê (zesz³oroczn± tr±bê powietrzn± zapamiêtam na d³ugo)
- ¯e ten stary pierdziel Siwy siê wreszcie ustatkuje, hehe

¯a³ujê oczywi¶cie, ¿e ze wzglêdów finansowych nie przygotowa³em rycerskiego sprzêtu na XII wiek. Bêdzie za rok i o ile znów co¶ g³upiego nie wypadnie, to bêdê siê stara³ o uczestnictwo w Polonii

PS. Jak siê trzyma³y namioty w tym pisaku???
Robert Bagrit
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 08:26 18.08.2009) *
PS. Jak siê trzyma³y namioty w tym pisaku???

Nawet, nawet ale na szczê¶cie nie by³o mocnego wiatru. Choæ poganie wpadaj±cy w linki przewracaj±c siê nie czyniki szkody. Za to naci±ganie linek by³o bardzo wygodne. Wyci±ga³e¶ ¶ledzia z link± z piasku i przek³ada³e¶ w inne miejsce, bez jakichkolwiek narzêdzi smile.gif

Pozdrawiam
Anuszka
CYTAT(Andrzej Siejeñski @ 22:47 17.08.2009) *
chcia³em jeszcze tylko podziêkowaæ Anuszce za pustynnego zbieracza chrustu, to by³ jeden z najbardziej zaskakuj±cych i najpiêkniejszych widoczków jaki prze¿y³em w swojej rekonstrukcyjnej karierze.

Mi³o mi, ze moj± swobodna inicjatyw± dostarczy³am tylu wra¿eñ;) a sama bawi³am sie swietnie, wczuwajac sie w rolê prostej kobieciny z chrustem na plecach ;)
Mithrandir159
Witajcie!
Pragnê podziêkowaæ wszystkim za przedni± zabawê, zarówno tym z obozu chrze¶cijañskiego jak i pogañskiego. By³o ¶wietnie! Ta impreza przesz³a moje oczekiwania. Ju¿ z niecierpliwo¶ci± czekam na Poloniê 2010! Oby by³a jeszcze wspanialsza od tegorocznej.
marcinello
jak dla mnie najlepsza impreza w ci±gu sezonu a ¿eby siê nie powtarzaæ to ja jeszcze podziêkuje tym poganom co mnie zabili dwukrotnie oraz bia³og³owie co podczas bitwy pomiêdzy starciami zbiera³a i przynosi³a nam ³ucznikom pacynki , dziêki wielkie wszystkim i do zobaczenia za rok
Marek z Bytomia
Dziêkujê wszystkim uczestnikom (chrze¶cijañskim i pogañskim) za Poloniê Minor 2009. Wszystko to o czym napisali¶cie wcze¶niej sprawi³o, ¿e postawili¶cie nam jako organizatorom baaardzo wysok± poprzeczkê na przysz³y rok. W zasadzie napisano ju¿ wszystko, ale w skrócie napiszê co nam podoba³o siê najbardziej:
-atmosfera w obozie - ka¿dy poddawa³ siê urokom rekonstrukcji
-coraz wiêksza dba³o¶æ uczestników o szczegó³y wyposa¿enia
-poczty - wreszcie zaczê³y dzia³aæ. my¶lê, ¿e teraz ta forma rekonstrukcji rozwinie siê jeszcze bardziej
-taktyka w czasie bitew oraz wyra¼nie inna rola piechoty i inna ciê¿kich
-pomys³ z najemnikami, który tak¿e na pewno rozwinie siê w przysz³ym roku
i wiele innych rzeczy.
Pozdrawiamy wszystkich. Czekamy na zdjêcia.
siwius

Filmiki nakrêcone przez moj± Dorotkê. / kolejne Bejdon wkrótce zamie¶ci/

http://www.youtube.com/watch?v=QCaRDNN-kwA

http://www.youtube.com/watch?v=y3GH-N5Ep88

http://www.youtube.com/watch?v=YXgjjvzojoo

Pozdrawiam Siwy
S³awek zTarnowa
http://picasaweb.google.pl/brassemagda

fotki.
Triss
Magdo, S³awku, mnóstwo zdjêæ z pustynnej bitwy - sa tak ciekawe, jak zapowiadali¶cie. dziêki Wam wiem, jak to wszystko wygl±da³o, czego nie dane mi by³o ogladaæ na w³asne oczy... respekt.gif
I moje dziewczynki z wiadrem na kiju crazy.gif , poj±ce walcz±cych - jedna w wersji czerwonej, druga granatowej - Ciocia jest z was dumna, moje drogie yes.gif
S³awek zTarnowa
Tak, tak...dziewczyny uwija³y siê nale¿ycie. Sam czêsto korzysta³em z ich mi³osierdzia i pi³em z kubeczka przez nie podawanego - wielkie dziêki!!:).

Nasze dziewczyny - te¿ dwie - by³y zajête dokumentacj± bitwy, któr± mo¿na teraz ogl±daæ w³a¶nie:)smile.gif Fajnie, ¿e siê podoba:)
Pozdrawiam!
Hendomir
Bitwa Nasza Obóz Wasz devil.gif
S³awek zTarnowa
zabawiê siê w mêdrca:), zreszt± Rzymianie stosowali tê m±dro¶æ wy¶mienicie:

"Wolê sto bitew przegraæ a wojnê wygraæ:P"

A poza tym...ma³o wa¿ne kto wygrywa te podchody. Bawi³em siê równie dobrze wtedy kiedy przegrywa³em - to bardziej mobilizuje..A ju¿ najbardziej cieszy mnie widoczny klimat, rozwój i szacun wobec historii w obozie. Reszta to furda...

ps.... ale nastêpnym razem rzucimy wszystkie si³y za ka¿dym razem, co tam! lol2.gif

pozdro!
Kiara
Za wodê i strza³y nie ma co dziêkowaæ, to by³o po prostu potrzebne, tak niemmniej zarówno mnie jak i Karolinie jest niezmiernie mi³o za podziêki smile.gif
Ze swojej strony stara³am siê jak najlepiej pogodziæ te trzy role na bitwie(za co wdziêczno¶æ Bagritowi przez chwilê u¿ywaj±cemu mojego aparatu), zbieracza pacynek, nosiciela wody i fotografa smile.gif
Hendo! to¿ to wszystko na koniec chrze¶cijañskie zosta³o!
Szkot
A nam koñ okula³, tak ¿e ostatecznie nie dojechali¶my.
claymor
A teraz fotkami pochwali siê Poczet Krzy¶ka z £omrzyñca . Fotki strzelane rêkami Indara i Bagrita smile.gif
http://www.grod.org/galeria/podgaleria.php...nia&idkat=1

Moje fotki coming soon smile.gif
S³awek zTarnowa
¦wietne foty. Klimacik bitewki i marsz w unosz±cym siê piasku i pyle oddaj± dok³adniutko...smile.gif
claymor
Dok³adnie :)piasek by³ wszêdzie. Cieszmy siê ¿e nie by³o wietrznie mieli by¶my burzê piaskow± :P
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.