Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Polonia Minor 2009
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Marek z Bytomia
Witam,
na razie w odpowiedzi na wiele zapytañ podajê tylko termin imprezy oraz to ¿e siê odbêdzie. Resztê szczegó³ów podam niebawem. Kto by³ ten wie na czym polega impreza. Generalnie impreza XIII wieczna, ale mocno wspieramy XII wiek w Polsce (tzn wg polskich ¼róde³).

Edycja: Polonia Minor odbêdzie siê 14-16 sierpnia
Jasió
Podaj jeszcze proszê miejsce imprezy
Indar
Widzê ¿e na pograniczu znów po¿oga - w takim razie wraz z pocztem szykujê siê do drogi.
Krzy¶ko
Robert Bagrit
Eno Marek, mia³o byæ tydzieñ pó¼niej! icon_sad.gif
Mo¶ka
Marku, na mnie mo¿esz liczyæ (bo domy¶lam siê, ¿e przyjmiesz Mosiê, chocia¿by po to, ¿eby mieæ z kogo szydziæ :P ).

Nie mniej jednak szkoda straszna, ¿e jednak jest konflikt terminów - przecie¿ wakacje d³ugie i z pewno¶ci± da³oby siê zorganizowaæ imprezkê wtedy, kiedy nie ma zaplanowanego innego wydarzenia. Wiele osób chcia³oby pojawiæ siê i tu, i tu, wiêc niefajnie kazaæ wybieraæ, kiedy na brak wolnych weekendów w xiiistkowym kalendarzu narzekaæ nie mo¿na...

Mo¿e jednak siê zreflektujesz?

Pozdrawiam,
Mosia.

PS. A gdzie w tym roku?
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Wybralbym sie, ale akurat moj kumpel ma wtedy kawalerski!!!!
Anuszka
ja równiez bardzo chcia³abym sie pojawic na Polonii a wyst±pienie dwóch XIIItkowych imprez w jednym terminie spowoduje, ze bede musia³a wybrac tylko jedna ;( a moze daloby sie Polonie przesunac o jeden weekend w ty³ lub w przód?? jak widac wiele osob boleje nad tym i optowa³oby za zmiana terminu.Tydzien to niewielkie ustêpstwo a wszyscy byliby niewatpliwie bardzo zadowoleni.A ze jest to impreza plenerowa, latwiej ja przesun±c niz taka na zamku...Marku, prosimy ¶licznie tracker.gif Nie rób nam tego smile.gif
Lukasz XIII
Witam,

Cieszê siê, ¿e Polonia jest smile.gif i bêdê robi³ wszystko, ¿eby na niej zawitaæ choæ na chwilê.
A codo terminu,to my¶lê, ¿e Marek nie podj±³ tej decyzji z dnia na dzieñ, jest ona przemy¶lana, i ten termin mu odpowiada jako organizatorowi, wiêc chyba wszyscy powinni siê dostosowaæ do tego, bo czy to na zamku, czy w plenerze organizowanie jakiejkolwiek imprezy to wielki wysi³ek, wiêc cieszmy siê ¿e Polonia w roku 2009 jest bigsmile2.gif

Pozdrowiania,

XIII.
S³awek zTarnowa
No, szkoda, ¿e trzeba wybieraæ. Jednak termin to ju¿ decyzja Marka.
My na ten przyk³ad musieli¶my dokonaæ podzia³u, aby wszystkich jako¶ zadowoliæ - w sensie organizatorów.
Z tej racji, ¿e wiêksza czê¶æ moich ludzi bêdzie na Lipowcu, ja sam ze swoj± pani± ( a jak siê uzbiera grupka na busa to mo¿e i nie tylko my) z pewno¶ci± pojawimy siê na p³on±cym pograniczu...
Marek z Bytomia
Hej
odpisujê dopiero teraz bo by³em tydzieñ na totalnym zadupiu gdzie o necie mo¿na pomarzyæ.

A wiêc tak:
Ustalaj±c termin bra³em pod uwagê to, ¿e Polonia Minor i Lipowiec to dwie skrajnie ró¿ne imprezy tak wiêc uzna³em, ¿e osoby jad±ce na Lipowiec nie przyjad± na PM i odwrotnie. Skoro jednak jest kilka osób wyra¿aj±cych chêæ wziêcia udzia³u w obu imprezach, a tym bardziej, ¿e czê¶æ z nim to stali bywalcy PM to zmieniam termin.

Polonia Minor odbêdzie siê w dniach 14,15,16 sierpnia.

Miejsce podam niebawem bo w tym tygodniu dogrywam szczegó³y, ale jak zwykle odbêdzie siê w odludnych okolicach województwa ¶l±skiego lub na pograniczu ¶l±skiego z ma³opolskim.

Dokonam odpowiedniej edycji równie¿ w pierwszym po¶cie.
Boran
W opisie tematu ju¿ te¿ poprawi³em.

No to wygl±da na to, ¿e uda mi siê w tym sezonie odwiedziæ przynajmniej tê jedn± 13stkê smile.gif Je¶li oczywi¶cie, Marku, pozwolisz mi przyjechaæ smile.gif
Marek z Bytomia
CYTAT(Boran @ 15:11 22.06.2009) *
W opisie tematu ju¿ te¿ poprawi³em.

Wielkie dziêki

CYTAT(Boran @ 15:11 22.06.2009) *
No to wygl±da na to, ¿e uda mi siê w tym sezonie odwiedziæ przynajmniej tê jedn± 13stkê smile.gif Je¶li oczywi¶cie, Marku, pozwolisz mi przyjechaæ smile.gif

Bardzo siê cieszê, ¿e przybêdziesz smile.gif

Anuszka
Marku, jestes WIELKI tracker.gif padam do stóp i ca³ujê r±czki bigsmile2.gif
Sunniva (Roscia Barbara)
Hura! Ja te¿ siê cieszê ¿e termin przesuniêto! I znów mam dylemat, na któr± epokê, do którego z obozów s³aæ zg³oszenie. Ech... Po co siê obszywa³am na XIII? ;) Kto chce skalda/gawêdziarza w obozie? Tym razem nie bêdê pie¶ni± rozpraszaæ wart, jak to siê przydarzy³o w obozie wczesnym rok temu smile.gif
claymor
i jak z miejscem ?? mo¿emy siê dowiedzieæ czy to jeszcze tajemnica ? smile.gif
Harna¶
A ja je¿eli Pañstwo pozwol±, z rado¶ci± przybêdê ;)

Na Ko³o siê nie uda³o ale mo¿e teraz ;)
Mo¶ka
a ja z ogromnym ¿alem muszê stwierdziæ, ¿e jednak mnie nie bêdzie. serce pêka, ale có¿... oby za rok siê uda³o...
Selekos
Chêtnie przyjadê je¶li mo¿na, gdzie podpisaæ?
Hendomir
S³awa

Nordlige Sverda równie¿ pojawi siê z ogromn± przyjemno¶ci± jak co roku devil.gif .

Do zobaczenia.
Sunniva (Roscia Barbara)
Wiêc to nieprawda ¿e w tym roku nie bêdzie obozu wczesnego?
Maveius
Tak bardzo chcia³bym przybyæ, lecz nie wiem czy dostanê zezwolenie.
Bo¿ymir_bk
S³awa

Dru¿yna Bia³e Kruki z Rudy ¦l±skiej zg³asza chêæ udzia³u w imprezie . Jeste¶my zwarci i gotowi smile.gif
Trzeba co¶ podpisaæ lub wys³aæ parê zdjêæ?

pozdrawiam
Vivienne
S± jeszcze miejsca?? smile.gif
Pati Ptaszor Monika
witam,

czy 2 ³uczniczki z Poznania (Bractwo Rycerskie Chor±giew Tarnowska z Tarnowa Podgórnego) te¿ mog± przybyæ? Gdzie nale¿y przes³ac zdjêcia do weryfikacji?
Marek z Bytomia
Wiêc tak:
Uda³o siê. Impreza odbêdzie siê w tym roku na Pustyni B³êdowskiej. Wjazd od strony miejscowo¶ci Chech³o ulic± Pustynn±. Jak zwykle sk³adkowa bez udzia³u publiczno¶ci. Sk³adka wynosi 30 z³. od osoby. Auta zostawiamy na granicy Pustyni i dalsz± drogê do miejsca obozu odbywamy pieszo w strojach historycznych. Wynika to z tego, ¿e "...pustynia wci±ga Nas od g³owy do piêt, wypala oczy suszy cia³o i krew, i tylko trach trach trach, zgrzyta w zêbach piach..." i ¿adne auto nie dojedzie do obozu smile.gif). Namioty i ciê¿sze rzeczy dowieziemy na miejsce autem terenowym. Je¶li tylko pogoda dopisze to zrobimy Ma³y Bliski Wschód. G³ównym problemem bêdzie woda, a raczej jej brak... ¯ywno¶æ bêdzie tylko surowa. Jak co roku nie mamy ci¶nienia na zbrojnych. Mile widziany jest ka¿dy od ¿ebraka do rycerza. Wiadomo, ¿e chcemy aby uczestnicy mieli jak najbardziej "historyczne wyposa¿enie", nie zawsze udaje siê to osi±gn±æ, jednak poni¿sze punkty bêd± bezwzglêdnie przestrzegane.
Zanim Wy¶lesz zg³oszenie Proszê Przeczytaj Regulamin Wyposa¿enia:
1. Ceramika - tylko potwierdzona w ¼ród³ach, obecnie jest tania i ogólnie dostêpna (i nie chodzi tu o zawarto¶æ gliny w glinie, ale przynajmniej o rozró¿nienie ceramiki ¶redniowiecznej od XIX-sto wiecznej)
2. Groty drzewcówek - tylko historyczne z kut± tulej± b±d¼ trzpieniem (¿adnych toczonych wynalazków) tak¿e drzewce nie mog± byæ toczone, a przynajmniej nosiæ ¶lady toczenia.
3. Kolczugi - wzory tylko historyczne adekwatne do odtwarzanej postaci, nie dopuszczamy dziurawych i zardzewia³ych. Mog± byæ "drutowanki"
4. He³my - tylko historyczne, niezardzewia³e.
5. Ogieñ - rozpalamy tylko metodami historycznymi.
6. ¯ywno¶æ - je¶li kto¶ przywiezie w³asn± "niehistoryczn±" wtedy spo¿ywa j± w namiocie.
7. Nie zagl±damy do namiotów - to ostatnia impreza z tym punktem.
8. Tarcze - mog± byæ sklejkowe i mog± nosiæ ¶lady walki jednak nie dopu¶cimy tarcz w postaci jakich¶ strzêpów przyczepionych do imacza.
9. Osoby odtwarzaj±ce pieszych nie mog± posiadaæ herbów na tarczy chyba ¿e na imprezie jest ich - powiedzmy w skrócie (bo zaraz kto¶ mnie za s³ówko z³apie)- senior z tym herbem.
10. Spójno¶æ stroju (historyczna)
11. £uki tylko historyczne - pacynki w gestii ³ucznika.
Uczestnicy zostan± podzieleni na poczty. Dowódca pocztu musi posiadaæ w³asn± chor±giew herbow± oraz tarczê z tym samym herbem. Je¶li nie posiadasz pocztu b±d¼ nikt z twoich znajomych nie posiada to zostaniesz przydzielony do którego¶ z istniej±cych.

Dziêki Wielkiej uprzejmo¶ci kilku dru¿yn wczesnych jak zwykle bêdzie na imprezie drugi wrogi obóz tzw "pogañski"

ZG£OSZENIA:
w najbli¿szy poniedzia³ek czyli 3 sierpnia Nasz Nieoceniony, O¶wiecony, Maj±cy Setki byd³a w Swoich Zagrodach oraz Posiadaj±cy Wiele Wsi - Bagrit zamie¶ci formularz zg³oszeniowy analogiczny jak ten z Czerska i od tego momentu proszê przysy³aæ zg³oszenia. Proszê aby ka¿dy wysy³a³ oddzielnie gdy¿ u³atwi Nam to zaplanowanie ilo¶ci jedzenia, s³omy i drewna.
Zdjêcia natomiast proszê od dzisiaj przesy³aæ na moje PW na Freha poniewa¿ od kilku miesiêcy nie mogê siê dogadaæ z adminem mojej domeny.
UWAGA:
Zdjêæ nie wysy³aj± osoby, które by³y na poprzednich PM oraz osoby, które znam.
Ostatecznym potwierdzeniem przyjazdu jest wp³ata sk³adki na konto, które podam tak¿e w poniedzia³ek.

To na razie tyle jak mi siê co¶ przypomni to doedytujê lub odpowiem poni¿ej na pytania.
Marek z Bytomia
Hej,
jest ju¿ dostêpny formularz zg³oszeniowy:

www.polonia.bagrit.pl

login: uczestnik
has³o: pustynia

osoby, które otrzyma³y ju¿ potwierdzenie przyjêcia zg³oszenia przez PW na Freha nie wysy³aj± zdjêæ, pozosta³e osoby proszê o wysy³anie zdjêæ przez formularz.

Jak wcze¶niej pisa³em:
nie wysy³aj± zdjêæ osoby, które znam oraz te, które by³y na wcze¶niejszych PM.
(nie chodzi tu o kumoterstwo jakie¶ tylko o unikniêcie nieustannego wysy³ania zdjêæ)

Przypomnê tak¿e ¿e sk³adka wynosi 30 pln, proszê wysy³aæ na konto:

4010 5012 3010 0000 0202 8798 13
Marek Dzik
ul. Artylerzystów 14
41-922 Radzionków
Marek z Bytomia
Informacja dla osób rejestruj±cych siê:
Je¶li w ci±gu 24 godzin od rejestracji nie odezwa³em siê na Waszego maila to znaczy, ¿e zg³oszenie jest przyjête.
Indar
Ja dotrê najprawdopodobniej w czwartkowe po³udnie - jak kuñ nie padnie. Pocztowi dojad± trochê pó¿niej.
Czekaæ tam na mnie z chlebem i sol± smile.gif
Krzy¶ko z £om¿yñca
claymor
Tak jest pocztowi z Wroc³awia dojad± w pi±tek oko³o po³udnia ( by zje¶æ chleb z sol± :P )
Marek z Bytomia
Przywitamy was sol± w oku hehehe. jak mówi³em ju¿ Indarowi o maszty nie ma siê co martwiæ.
Po bardzo krótkim namy¶le stwierdzi³em, ¿e nie bêdê t³umaczy³ jak dojechaæ bo teren jest trudny tylko umówmy siê, ¿e wszyscy doje¿d¿aj± drog± 791 do miasta KLUCZE (nie do Chech³a) na ulicê Rudnick± i wtedy dzwoniæ do mnie: 604-603-313, przyjadê po Was.
Triss
Marku, bardzo dobra wiadomo¶æ z t± zmian± dojazdu smile.gif
ju¿ mia³am nocne koszmary o umieraniu z pragnienia na pustyni, po tym jak zab³±dzi³am i nikt mnie nie uratowa³ bigsmile2.gif
ale Klucze to zupe³nie inna rozmowa - nie trzeba b³±dziæ po pustyni z pe³nym baga¿em smile.gif

A reszta pocztowych Indara czyli moje odga³êzienie przyjedzie czê¶ciowo w czwartek, a moja skromna osoba w pi±tek popo³udniu.
Hendomir
Triss nie martw sie u nas bedzie duzo napitku smile.gif jakie¶ porwanko heheh
Triss
Bardzo chêtnie, Hendo - macie prztulne obozowisko bigsmile2.gif
Indar
Zaraz, halo! A kto mi je¶æ bêdzie robi³???
Triss
Przygotujê Ci zapasy na czas mojej nieobecno¶ci - bêdzie trzeba tylko odpakowac i podgrzaæ, a z tym moje dziewczynki napewno sobie poradz± bigsmile2.gif

Spokojnie, ch³opcy, wszyscy siê mn± podzielicie icon_wink.gif
siwius
Marku Miechów zjedzie na pustynie w pi±tek wieczorem, jako wsparcie dla szacownej kompani - zabieramy przeciwko „podstêpnym poganom” dwóch ciê¿kozbrojnych, dwóch piechociarzy oraz piêkn± bia³og³owê.

Pozdrawiam Siwy
claymor
Jak jak mog± najbli¿ej dojechaæ osoby niezmotoryzowane ?? Mamy bezpo¶redni autobus do Olkusza i stamt±d by¶my wo³ali o pomoc.
Triss
O której bêdziecie w Olkuszu? mo¿e uda mi sie Was zgarn±æ oko³o po³udnia w pi±tek do Klucz, a tam juz usimy sobie radziæ z przeprawa przez pustyniê - zawsze ra¼niej razem niz osobno crazy.gif
Marek z Bytomia
Jak by co to dzwoniæ z Olkusza. Kto¶ podjedzie.
Hendomir
Dru¿na Nordlige Sverda Hird bardzo dziekuje za ¶wietn± imprezêsmile.gif troche ma³o porwañ by³o w tym roku ale obiecujemy ¿e nadrobimy nastêpnym razem.
¦wietna organizacja ¿arcie pierwsza klasa , walka na wysokim poziomie.
Marek masz 5+ smile.gif

Do zobaczenia
Pozdrawiam
Jarl
Hendo

PS.

X-XIII 2-1 smile.gif
Triss
Witajcie!
Wróci³am do domu, wiêc spieszê, ¿eby wyraziæ ogromny zachwyt nad imprez±.

Pustynia piaszczysta i lesista - dla ka¿dego co¶ dobrego.
Pogoda upalna.
Jedzenia wystarczaj±ce ilo¶ci.
Woda dostarczana na bie¿±co.
Program imprezy pe³en atrakcji.

Wielkie podziêkowania dla organizatorów - Ewo, Marku jeste¶cie wielcy respekt.gif

Po³±czony obóz bagritowo-indarowy spisywa³ siê na medal w ka¿dej z sytuacji - od zwyk³ych i codziennych po absolutnie abstrakcyjne jak chrapi±cy w karzakach poganin bigsmile2.gif

Moi drodzy, dziekujê Wam za pomoc w codziennych czynno¶ciach, za zgranie i pe³n±. wspó³pracê thanx.gif .
Podziêkowania dla S³awka i wszystkich z Tarnowa, którzy przygarnêli nas do swoich sto³ów na czas biesiady integracyjnej.

Do nastêpnego spotkania - tym razem prawdopodobnie u nas.

W imieniu w³asnym oraz moich ludzi
Ciocia Triss
Anuszka
Wróci³am z Polonii odnalaz³szy swoje powo³anie-zosta³am pustynnym zbieraczem chrustu bum.gif Impreza w rewelacyjnym miejscu!!Marku, by³ to pomys³ na prawdê udany. Gdy szli¶my z chrze¶cijañskimi rycerzami na bardziej pustynne tereny by zmierzyæ sie z poganami, a piasek i py³ unosi³ sie spod stóp i ¶piewali¶my "Palestinelied" mo¿na by³o poczuæ jak w Ziemi ¦wiêtej w czasach wypraw krzy¿owych;) Pomys³ z obozem najemników rewelacyjny, zwa¿ywszy ze z poczatku nie widzia³am kim sa oni personalnie, wiec z piatku na sobotê z dusza na ramieniu opuszcza³am wieczorem obóz;) A poganin który usn±³ w krzakach podchodz±c nasz obóz przejdzie chyba do historii:)
Dziêki za t± imprezê, dziêki Triss, Kiarze, Karolinie i Asi za wspolne kobiece plotki i kucharzenie, Bagritowi za mi³e s³owa uznania i wszystkim panom z pocztów Indara i Bagrita;)Przenosic sie z wami w XIII wiek to zaszczyt ;)
Qvintvs Rvfivs Dexter
Przy³±czam siê do podziêkowañ i zachwytów. Dziêkujê za zaproszenie i go¶cinê. Za wspania³e dni spêdzone w¶ród Was. Za pyszn± historyczn± strawê. Za wspóln± walkê z wrogiem nawet z tym który potrafi zasn±æ podkradaj±c siê do wroga ;)

CYTAT
Gdy szli¶my z chrze¶cijañskimi rycerzami na bardziej pustynne tereny by zmierzyæ sie z poganami, a piasek i py³ unosi³ sie spod stóp i ¶piewali¶my "Palestinelied" mo¿na by³o poczuæ jak w Ziemi ¦wiêtej w czasach wypraw krzy¿owych;)

To by³o niezapomniane prze¿ycie!!!

Ps. Postaram siê na nastêpny raz przeformowaæ siê w ciê¿kozbrojnego ;)
claymor
Mnie równie¿ siê podoba³o:) mieli¶my ¶wietny niezdobyty obóz. Szkoda tylko ¿e tak ma³o by³o atakuj±cych. Dla tych którzy atakowali wielkie dziêki za determinacjê ( dziêki temu nie usn±³em na warcie ) . Zasadzka w obozie pogañskim WYBORNA smile.gif
Nied³ugo na stronie www.grod.org fotki
Robert Bagrit
To by³a moja pierwsza Polonia. Nie wiem, czy jak zwykle pierwsze s± najlepsze, ale ta impreza zdecydowanie najbardziej mi siê podoba³a od ostatnich kilku lat.

Po pierwsze doskonale zda³ egzamin projekt pocztów. Ka¿dy zna³ swoje miejsce, ka¿dy wiedzia³, co do niego nale¿y, ka¿dy wiedzia³, co robiæ musi, a czego nie. Przez to mieli¶my umocnienia, stra¿e do rana, jedzenie na czas i ca³± górê chrustu... szczerba.gif . Nikt nikogo nie ponagla³, ¿adnych ci¶nieñ, dzia³a³o jak w zegarku. Tylko gdyby Indar mia³ mniej pyskate niewiasty w poczcie crazy.gif bigsmile2.gif No có¿, ale i takie bywa³y.

Po drugie doskona³e porozumienie miêdzy trzema rycerzami. Ustalenie, kto czego broni i taktyki w razie niebezpieczeñstwa przynios³o pora¿aj±cy sukces. To by³ pierwszy raz na polonio-mazovianych imprezach, kiedy poganie wracali do obozu z morale równym zeru devil.gif Niesamowity posterunek najemników, którzy na szczê¶cie w porê zostali wynajêci przez odpowiedni± stronê i nie zdradzali do koñca umów.

Po trzecie, pustynne podziêkowania dla Marka za zorganizowanie miejsca i zapasów, dla Indara i S³awka za wspólne strategie, dla Triss za pichcenie (jeszcze nigdy nie jad³em tak wspania³ego piasku), dla moich ludzi, dziêki którym czu³em siê bezpiecznie i dla pogan, którzy dzielnie walczyli, ale niestety musieli zginaæ, tym razem z okrzykiem na ustach "WODY" zamiast "ODYN".

Specjalne podziêkowania dla umilaj±cego nam czas chrapaniem, poganina, który zosta³ potem niewolnikiem Kiary (biedny poganin)

Pierwsza impreza na której brakowa³o "Jasiów"

By³o bardzo, ale to bardzo!

PS
I te nocne rozmowy o czarnoskórych niewolnikach...
Triss
CYTAT(Robert Bagrit @ 09:20 17.08.2009) *
dla Triss za pichcenie (jeszcze nigdy nie jad³em tak wspania³ego piasku)

Ka¿da dobra gospodyni korzysta z dobrodziejstw, którymi ³askawie obdarzy³a j± natura bigsmile2.gif
Jak impreza bêdzie nas strumieniem, bêdzie du¿o ¶wie¿ej wody.
Polonia odby³a siê na pustyni, gdzie piasku by³o pod dostatkiem - grzechem by³oby nie wykorzystanie go w naszych kucharskich zmaganiach...taki miejscowy folklor icon_wink.gif
Indar
Polonia pokaza³a ¿e obrali¶my dobry kierunek, Poczty i taka forma imprez to jest to!
By³o super, rewelka, malinowo i tak dalej... Pierwszy raz na naszych XIIInastkowych imprezach widzia³em ufortyfikowany obóz i tak zgran± piechotê - co w po³±czeniu da³o co¶ piêknego. Podkre¶lê te¿ ¿e poziom uczestników by³ bardzo wysoki, tak sprzêtowo jak i "w zachowaniu" - nie mam siê do czego przyczepiæ.
"Pocztowcy" spisali siê na medal - jestem z Was dumny.
Krzy¶ko.

ps. zdjêcia na dniach pojawi± siê na stronie, a teraz kilka z pustynnej bitwy na rozgrzewkê.

S³awek zTarnowa
Witam.

Nie chcê siê powtarzaæ w wielu kwestiach, wiêc powiem, ¿e w 100 procentach zgadzam siê z tym co napisali Bagrit i Indar.

Dodam tylko, ¿e tegoroczna PM udowodni³a, i¿ da siê coraz bli¿ej byæ historii strojem, organizacj± i obyczajem. I jednak nie jest to takie straszne jak niektórzy chcieliby podobne d±¿enia demonizowaæ albo wykazywaæ przesadyzmy w dba³o¶ci o szczegó³y.
Je¶li kto¶ z obecnych na tej imprezie mia³ jakie¶ w±tpliwo¶ci co do obranego kierunku do chyba ju¿ ich nie ma. Po prostu byli odpowiedni ludzie na odpowiednim miejscu i musia³o wypaliæ. I z ca³± rado¶ci± jak± mam mogê powiedzieæ dos³ownie wszystkim, którzy tam byli: DZIÊKUJÊ.

Jestem ca³kowicie za tak± kameralizacj± i klimatem. Oby³o siê bez najmniejszych animozji, nie by³o problemów i nikt nikomu nic nie musia³ wytykaæ, bo wszyscy z widoczn± frajd± starali siê jak mogli i to by³o naprawdê widaæ. Nawet trzoda by³a oko³ohistoryczna a czyny waleczno¶ci i klimatu z jednej i drugiej strony "konfliktu" bêdziemy d³ugo wspominaæ przy zimowym ogniu.smile.gif

By³o nam niezmiernie przyjemnie go¶ciæ pod nasz± wiat± wszystkich, którzy do nas zawitali. Wieczorna sobotnia biesiada to by³o mistrzostwo ¶wiata, niech ¿yj± narzeczeni, którzy uczynili mi zaszczyt, aby og³osiæ ich wielki dzieñ wobec wszystkich i niech ¿yj± wspaniali poganie, którzy w tej liczbie zrobili wszystko co mogli i zachowali honor walcz±c do koñca. Chwa³a im!! Nie mo¿na tez zapomnieæ o najemnikach, którzy wywi±zywali siê z kontraktów bez zarzutu.smile.gif

Chwa³a organizatorom, chwa³a Bellonie,,, i chwa³a - sorry, ale muszê - ziemi ma³opolskiej, której przedstawiciele dzielili wspólnie nasz± czê¶æ obozu czyni±c go miejscem najprzyjemniejszym pod s³oñcem pustyni:).

Szczere wyrazy mojej wdziêczno¶ci rycerstwu z Miechowa oraz Andrzejowi - bez Was umarliby¶my w niedzielê w trakcie przenoszenia naszych taborów:)
Triss
Muszê dodaæ jeszcze jedno indywidualne podziêkowanie - wyjatowo dla osoby nieobecnej na tegorocznej Polonii:
Ogromne dziêki dla ¯ony Unkasa za warzywa do sobotniego obiadu thanx.gif
Marchewki, pietruszki i por to by³o to, czego jeszcze potrzebowa³y¶my do piaskowej uczty bigsmile2.gif
siwius
Ju¿ prawie wszystko zosta³o napisane...

Najlepsza impreza na jakiej mia³em zaszczyt byæ, by³o cudownie odczuæ pustynny klimat na swej skórze /gor±cy piasek, i ¿ar sierpniowego s³oñca - czu³em siê jak na krucjacie... nocne rejzy na niewiernych... /

Wielkie podziêkowania dla Marka i Ewy za wybór miejsca akcji, i zorganizowanie wszystkiego. Dla S³awka i Madzi za nieocenion± pomoc przy zarêczynach, dla przyjació³ z Tarnowa i Miechowa za wspólnie spêdzony czas... Dla Bagrita i Indara za bezcenne wskazówki. Wielki szacunek dla Hendomira i jego wojowników za waleczno¶æ i niezmordowanie w boju – /fajka pokoju przy wschodzie s³oñca.../

Pozdrawiam Siwy

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.