Uniejów kolejny coraz bli¿ej.... og³oszeñ kilka.
Obóz, jak w lipcu, tu¿ pod zamkiem, w parku. Cieñ, Warta o krok, cisza ;) brak lata z radiem, ¿adne piosenki o marchewkach nie bêd± wprowadzaæ stanu rozchwiania emocjonalnego
Czekamy od pi±tku.
W obozie s³oma, drewno, toye, woda. Jedzenie - pi±tkowa kie³baska ogniskowa. Sobota - ¶niadanie, obiad, biesiada. Niedziela - ¶niadanie, obiad. Nic ju¿ w sprawach jedzeniowych nie powinno sie zmieniæ.
Plan Turnieju w³a¶ciwie nie zmieni³ siê od lipca. Dodatkiem s± zapasy w sobotê ok 13 i Bieg Dam i Bieg Rycerza
w drugiej czêsci turnieju.
Po 17, po zakoñczeniu oficjalnej cze¶ci turnieju, na pole wchodz± obozowi rycerze.
Niedziela - zabawy plebejskie dla obozowiczów ok 13. podsumowanie konkurencji i rozdanie nagród. nie spieszcie sie wiêc tak bardzo z pakowaniem w niedziele.
a teraz pi±tkowy wieczór
pod has³em - WESO£A UNIEJOWSKA ABSTRAKCJA
ok 21, lub troszkê pó¼niej, zaczynamy Turniej Zabaw Plebejskich - 4 - 5 konkurencji, wymy¶lonych specjalnie dla was przez Czarn± i Rud± wyobra¼niê
Podzia³ chêtnych na 2 dru¿yny, wybór dowodz±cych tymi ( kto czuje w sobie zew dowodzenia, gotowego ogarn±æ chaos dru¿ynowy, niech ju¿ sie wpisuje. jezeli bêdzie wiecej chêtnych, zorganizujemy specjaln± konkurencjê na wy³onienie przywódcy doskona³ego )
Równolegle z zabawami bêd± odbywa³y siê ¶piewy
Uniejów s³ynie z ogromnych zasobów ¶piewalniczych, dla was zatem pi±tkowa noc
Zbieramy chêtnych obozowiczów, gitary, wszelkie drukowane pomoce ¶piewnicze, wychodzimy z obozu, ¿eby nie przeszkadzaæ innym, mi³uj±cym ciszê i spokój,
i rozpoczynamy:
I Normalny Przegl±d Piosenki Nienormalnej ¦piewanej Przez Zgromadzenie Sióstr i Braci Weso³ej Abstrakcji Uniejowskiej pod has³em:
" Jak to, jak to siê sta³o, ¿e mi wypi³e¶ moje kakaooooooooo....... Przecie¿! to mój kubeczek, to mój kubeczek z biedronk± by³! "
NI!!
Zapraszamy wszystkich chêtnych do spiewania. Repertuar dowolny, bractwowy gitarzysta i ¶piewak Jêdrek Leniwiec szykuje ¶piewnik. W planach tak¿e pie¶ni historyczne. Wszelkie sugestie i pomys³y bardzo mile widziane i s³yszane
W tej chwili wszystko.
Pozdrawiam wied¼mowo
Marta