Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Jarmark ¦redniowieczny w Uniejowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Wojtek z Jakubowa
Witajcie:)

Kasztelan Zamku Uniejowskiego og³asza wszem i wobec:

w Uniejowie w dniach 8-9 sierpnia IV Jarmark ¦redniowieczny po³±czony z Turniejem Rycerskim odbywaæ siê bêdzie.

Jarmark odbywaæ siê bêdzie ju¿ po raz czwarty. Ci co byli niechaj siê do drogi szykuj± - wiedz±c co ich czeka. Ci co nie byli - niechaj przybêd±, aby te wszystkie dziwota obejrzeæ.

Impreza: IV Jarmark ¦redniowieczny w Uniejowie. Turniej Rycerski. Warsztaty.

Na imprezê wraz z Kasztelanem zapraszaj±: Stowarzyszenie "Porta Temporis", Termy Uniejów Sp. z o.o. , Urz±d Miasta w Uniejowie.

Termin: 8-9 sierpnia. Przyjazd wcze¶niej, jak zwykle jest mo¿liwy. Proszê tylko uprzedzenie Kanclerza 7 dni przed przyjazdem.

Datacja Jarmarku: 1380-1492.

Uczestnictwo: Zaproszenia, po wcze¶niejszej weryfikacji zg³oszeñ. Obowi±zuje KOMISJA STROJU. Zg³oszenia przesy³aæ proszê na adres nisroch.mg@gmail.com

Uwagi: Turniej podczas Jarmarku wchodzi w sk³ad "Ligi Rycerskiej" oraz grupy "Wielkie Turnieje Rycerskie"

Pozdrawiam
Kasztelan Uniejowski
Wojciech z Jakubowa
czarna
Rzemie¶lników historycznych, zainteresowanych udzia³em w jarmarku proszê o kontakt:
ewelinior@gmail.com
602 - 515 - 485

Jeste¶my zainteresowani równie¿ ofert± pokazów historycznych oraz warsztatów dla publiczno¶ci.

Pozdrawiam
Adams87
hmmm kr±¿± plotki ze stra¿ po¿arna zamkne³a zamek w uniejowie, jak to siê odbije na sam turniej?
http://www.uniejow.pl/
CYTAT
W zwi±zku z wydaniem przez Komendanta Powiatowej Pañstwowej Stra¿y Po¿arnej w Poddêbicach decyzji zakazuj±cej Przedsiêbiorstwu Gospodarki Komunalnej "Termy Uniejów" sp. z o.o. w Uniejowie ul. Polna 37, 99-210 Uniejów eksploatacji budynku zamku w Uniejowie z uwagi na mog±ce wystêpowaæ zagro¿enie ¿ycia ludzi informujemy, i¿ z dniem dzisiejszym tj. 7.07.2009r. zaprzestaje siê ¶wiadczenia w budynku zamku w Uniejowie us³ug hotelarskich.
Przemko zwany Zychem
Zg³aszam siebie jako ciê¿kozbrojnego.

Mam ³adny strój i sam te¿ jestem niczego sobie.
Wojtek z Jakubowa
Witam,
Odno¶nie zamku - wy³±czone jest II i III piêtro. Reszta dzia³a normalnie. Tak jak zapisano w og³oszeniu zamek nie ¶wiadczy us³ug hotelarskich.

Odno¶nie Ligi Rycerskiej - przeprowadzony bêdzie turniej dla zbrojnych ( z nagrod± smile.gif ) zgodnie z zasadami ligowymi. Na dzieñ dzisiejszy nie kontraktujemy zbrojnych. Ale mo¿e co¶ siê wymy¶li i ze skarbca Kasztelana co¶ wypadnie ;)
pozdrawiam
Marta z £êczycy
Witam!

Kilka wa¿nych wa¿no¶ci dotycz±cych Jarmarku.

Zg³oszenia proszê kierowaæ do mnie, czyli krzycz±cej, rudej kobiety devil.gif mój adres mailowy - nisroch.mg@gmail.com
w wiadomo¶ci proszê o podanie ilo¶ci osób, namiotów i daty przyjazdu. Nowe grupy proszê o przys³anie zdjecia.

Jarmark ma tak± sam± formê jak Turniej w lipcu, czyli pokazow±. Postanowili¶my jednak w³±czyæ do turnieju obozuj±cych rycerzy i damy. W planie Turniej Zabaw Plebejskich devil.gif turniej dla zbrojnych oraz konkurs bardów na biesiadzie.

Plan dla obozowiczów:

Pi±tek
wieczór - Turniej zabaw plebejskich dla Rycerzy i Dam cz. I

Sobota
w ci±gu dnia - Turniej zabaw plebejskich dla Rycerzy i Dam cz. II
- zapasy
- Bieg Dam
17.30 - 20.00 - Turniej dla zbrojnych
ok 20.00 - Inscenizacja najazdu na zamek
biesiada - konkurs bardów

Niedziela
w ci±gu dnia - Turniej zabaw plebejskich dla Rycerzy i Dam cz. III - podsumowanie - rozdanie nagród

Turniej zabaw plebejskich - dla rozruszania i zabawy naszych ukochanych rycerzy i dam bigsmile2.gif
Podzia³ chêtnych na 2 dru¿yny. pierwsze rywalizacje ju¿ w pi±tek wieczorem. w sobotê, nowi chêtni mog± jeszcze dopisywaæ siê do dru¿yn. w konkurecjach bior± udzia³ osoby, wytypowane przez dowódcê. zabawy podzielone s± na 3 dni.za kazdy dzieñ zbiera siê punkty. w niedzielê podsumowanie i nagradzanie smile.gif
Chêtni - zg³aszajcie sie ju¿ teraz. ¿eby mo¿na by³o zaplanowaæ konkurencje smile.gif

Proszê równie¿ o zg³aszanie siê do zapasów, biegu dam i konkursu bardów.
I zbrojnych smile.gif

Tyle w tej chwili. wszystkie nowo¶ci bêd± podawane na bie¿±co.

Pozdrawiam mi³o i rado¶nie
Marta devil.gif

czarna
Sobota 17.30 - 20.00
Miêdzy innymi TURNIEJ DRU¯YNOWY NA STAL o beczkê miodu z piwnic Kasztelana smile.gif

Warto te¿ zaznaczyæ, ¿e propozycje konkurencji powsta³y w wyniku Waszych sugestji.
Odbywaæ siê bêd± w zale¿no¶ci od ilo¶ci zg³oszonych osób - w du¿ym stopniu to w co siê bêdziecie bawiæ zale¿y od Was icon_wink.gif.

Pozdrawiam serdecznie.
Czarna devil.gif
Gregor z Krakowa
bede....

che chle hi ---> fajnie bedzie znow przybyc, mam nadzieje ze sie uda i bedzie git.
Bojowy, zapasy, dru¿ynowy ect- wpisuje do kajeciku jako niezbedne do uczestniczenia
Mateusz z Grójca
có¿...
nie wypada odmawiaæ Uniejowskiej go¶ciny smile.gif
czarna
Ha - Mateusz mo¿e specjalnie dla Ciebie wprowadzimy now± konkurencjê smile.gif - deklamowanie po pijaku
kodeksów, przepisów BHP i tym podobne...;)
Mateusz z Grójca
No, jak ju¿ jest o tym mowa to dajcie przynajmniej rok czasu innym osobom ¿eby moi przeciwnicy nauczyli siê paru kodeksów. Dla fair play - niech te¿ maj± szanse smile.gif
czarna
No niech Ci bêdzie ale przed przysz³ym rokiem mo¿na zrobiæ ma³± próbê na biesiadzie - mo¿e znajdzie siê jaki¶ ¶mia³ek ;)
Pozdrowionka
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 16:48 21.07.2009) *
No, jak ju¿ jest o tym mowa to dajcie przynajmniej rok czasu innym osobom ¿eby moi przeciwnicy nauczyli siê paru kodeksów. Dla fair play - niech te¿ maj± szanse smile.gif

Jako Admira³ musisz przed Uniejowem napisaæ Regulamin Ogólny Kutafloty. I wtedy bêdziemy edukowac m³odzie¿. Na przyk³ad Czarn±.
ua
reihle te¿ bêd± ilu- tego nie sposób powiedzieæ - podobno Maciek wie ilu nas jest ale tylko podobno
Hub
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 11:12 24.07.2009) *
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 16:48 21.07.2009) *

Jako Admira³ musisz przed Uniejowem napisaæ Regulamin Ogólny Kutafloty. I wtedy bêdziemy edukowac m³odzie¿. Na przyk³ad Czarn±.

edukowaæ Czarn± m³odzie¿? có¿ za piêkna misja. wchodzê w to smile.gif
Nigol2008
W pierwszym po¶cie jest jaka¶ wzmianka o warsztatach. S± jakie¶ planowany. Je¶li to nie jest tajemnic± to mo¿na siê dowiedzieæ jakie?
Mateusz z Grójca
oj,
czujê siê niezwykle doceniony - ba! rado¶æ mnie rozpiera mog±c podj±æ siê takiego szczytnego zadania jakim jest sporz±dzenie Regulaminu Ogólnego Kutafloty oraz edukacja m³odych adeptów kutarzemios³a smile.gif

Jednak czasu trochê sk±po na pisanie tak wielkiego dzie³a, a i ja nie mogê piæ bez przerwy bo do Uniejowa nie do¿yjê dunno.gif

Musimy doprowadziæ do zgromadzenia w chu.jnicy - tam wszystko lepiej idzie smile.gif
czarna
Uu - widzê, ¿e pomys³ siê spodoba³ smile.gif
Mateusz - ¶wietlana przysz³o¶æ przed Tob± (kaganek o¶wiaty i tak dalej...).
Hm - ja równie¿ jestem za edukacj± - czarnej m³odzie¿y ;) - a jak ju¿ t± m³odzie¿ wyedukujecie stworzê w³asn± czarn± armiê devil.gif
Pozdrowionka
Marta z £êczycy
Witam

Sierpniowy weekend turniejowy coraz bli¿ej devil.gif
pro¶ba ogromna do uczestników - chêtni wpisujcie siê do zabaw plebejskich, zapasów i biegu dam!! bigsmile2.gif

Mamy z Czarna pewne plany, ale musimy wiedzieæ, czy jest dla kogo organizowaæ zabawy.

zapewniam, ze chcecie poznaæ Rudo - Czarna wyobra¼niê diabel.gif

Pozdrawiam
Patryk Opolski
Jelenie tez sie wpisuja na liste smile.gif

Oficjalny mail i telefon - poszly smile.gif
Mateusz z Grójca
chyba wszyscy ci±gn± do Uniejowa na ten turniej grupowy..
znowu szykuje siê ciê¿ka robota smile.gif
Halszka1986
Ja jako zwyk³a turystka mam jedno pytanie - czy istnieje ju¿ szczegó³owy plan Jarmarku?
Marta z £êczycy
Plan Jarmarku w ostatniej fazie dopinania na ostatni guzik smile.gif proszê o jeszcze troszkê cierpliwo¶ci. zamieszczê od razu, gdy tylko dostanê takowy w posiadanie.

Halszko, mozemy liczyæ na Twoje zdjecia z tej imprezki? devil.gif

Pozdrawiam z diabelskiej £êczycy
devil.gif

leandra
Ju¿ siê nie mogê doczekaæ smile.gif

Nad zapisaniem siê do Waszych pokrêconych konkurencji nadal siê zastanawiam dunno.gif
...ech co siê kryje w tych Waszych pokrêconych g³ówkach maniac.gif

Pozdrówki
czarna
Ha - tajemnica. Có¿ to za przyjemno¶æ dostaæ wszystko na tacy? icon_wink.gif
To co tajemnicze/nieznane jest o niebo atrakcyjniejsze i ciekawsze devil.gif .

Angela - Ty siê nie zastanawiaj tylko szykuj do Biegu Dam!
No i operatora g±bki zmotywuj do aktywno¶ci ;)
Mario_HH
szkoda, ¿♦e to taki termin niefortunny bo bym zajrza³ zobaczyæ te cuda o których niektóre Smoki opowiadali...mo¿e za rok...
Halszka1986
CYTAT(Marta z £êczycy @ 14:51 28.07.2009) *
Halszko, mozemy liczyæ na Twoje zdjecia z tej imprezki? devil.gif

Je¶li tylko uda mi siê dotrzec z przyjemno¶ci± podzielê siê swoimi zdjêciami smile.gif
Z tego co wnioskujê, sobota jest bardziej wype³niona ró¿nymi konkurencjami ni¿ niedziela?
Marta z £êczycy
Sobota bêdzie bardziej aktywna devil.gif sporo mamy w planach. Rudo - Czarna wyobra¼nia nadal nieustannie wymysla jakby rycerzy i damy wykorzystaæ do celów wszelakich devil.gif

Mario!! Ciebie nie bêdzie! ojjjj serce ³amiesz ;)

Liczê,¿e ca³a Ksiê¿na dzielnie stanie do zabaw ;) w³asciwie zostali¶cie ju¿ wpisani :P
Operator g±bki bior±cy udzia³ w zapasach! to bêdzie widok bigsmile2.gif

Pozdrawiam
diabel.gif diabel.gif diabel.gif
Onix
CYTAT(Marta z £êczycy @ 19:28 28.07.2009) *
Liczê,¿e ca³a Ksiê¿na dzielnie stanie do zabaw ;) w³asciwie zostali¶cie ju¿ wpisani :P
Operator g±bki bior±cy udzia³ w zapasach! to bêdzie widok bigsmile2.gif

Pozdrawiam
diabel.gif diabel.gif diabel.gif

bigsmile2.gif
To widzê, ¿e nawet nie mamy nic do gadania szczerba.gif
Bêeeeedzie, bêdzie zabaaawa oj bêeedzie, fest popijawa oj bêdzieee <nutki> szczerba.gif

Tylko weekend bez Jêdrusia to bêdzie wielki strza³ w serce ;( Fanki bêd± niepocieszone...
Ale mam nadzieje, ¿e Rudo-Czarna wyobra¼nia da czadu i nie bêdziemy mieli czasu têskniæ bigsmile2.gif devil.gif

Cmok cmok
Grzegorz £
Szykuje siê impreza w doskona³ym towarzystwie.Cannabis Dei pojawia siê licznie wiêc i mnie nie zabraknie.Zapowiadam siê razem z Iz±.
Zbigniew Smolik
Oczywi¶cie "£êczyca" siê stawi i bêdzie nas s³uchaæ.(mam nadziejê moro.gif )
Marta z £êczycy
Uniejów kolejny coraz bli¿ej.... og³oszeñ kilka.

Obóz, jak w lipcu, tu¿ pod zamkiem, w parku. Cieñ, Warta o krok, cisza ;) brak lata z radiem, ¿adne piosenki o marchewkach nie bêd± wprowadzaæ stanu rozchwiania emocjonalnego smile.gif

Czekamy od pi±tku.

W obozie s³oma, drewno, toye, woda. Jedzenie - pi±tkowa kie³baska ogniskowa. Sobota - ¶niadanie, obiad, biesiada. Niedziela - ¶niadanie, obiad. Nic ju¿ w sprawach jedzeniowych nie powinno sie zmieniæ.

Plan Turnieju w³a¶ciwie nie zmieni³ siê od lipca. Dodatkiem s± zapasy w sobotê ok 13 i Bieg Dam i Bieg Rycerza devil.gif w drugiej czêsci turnieju.
Po 17, po zakoñczeniu oficjalnej cze¶ci turnieju, na pole wchodz± obozowi rycerze.

Niedziela - zabawy plebejskie dla obozowiczów ok 13. podsumowanie konkurencji i rozdanie nagród. nie spieszcie sie wiêc tak bardzo z pakowaniem w niedziele.

a teraz pi±tkowy wieczór devil.gif pod has³em - WESO£A UNIEJOWSKA ABSTRAKCJA

ok 21, lub troszkê pó¼niej, zaczynamy Turniej Zabaw Plebejskich - 4 - 5 konkurencji, wymy¶lonych specjalnie dla was przez Czarn± i Rud± wyobra¼niê devil.gif
Podzia³ chêtnych na 2 dru¿yny, wybór dowodz±cych tymi ( kto czuje w sobie zew dowodzenia, gotowego ogarn±æ chaos dru¿ynowy, niech ju¿ sie wpisuje. jezeli bêdzie wiecej chêtnych, zorganizujemy specjaln± konkurencjê na wy³onienie przywódcy doskona³ego )

Równolegle z zabawami bêd± odbywa³y siê ¶piewy smile.gif Uniejów s³ynie z ogromnych zasobów ¶piewalniczych, dla was zatem pi±tkowa noc smile.gif

Zbieramy chêtnych obozowiczów, gitary, wszelkie drukowane pomoce ¶piewnicze, wychodzimy z obozu, ¿eby nie przeszkadzaæ innym, mi³uj±cym ciszê i spokój,
i rozpoczynamy:

I Normalny Przegl±d Piosenki Nienormalnej ¦piewanej Przez Zgromadzenie Sióstr i Braci Weso³ej Abstrakcji Uniejowskiej pod has³em:

" Jak to, jak to siê sta³o, ¿e mi wypi³e¶ moje kakaooooooooo....... Przecie¿! to mój kubeczek, to mój kubeczek z biedronk± by³! "
NI!!

Zapraszamy wszystkich chêtnych do spiewania. Repertuar dowolny, bractwowy gitarzysta i ¶piewak Jêdrek Leniwiec szykuje ¶piewnik. W planach tak¿e pie¶ni historyczne. Wszelkie sugestie i pomys³y bardzo mile widziane i s³yszane smile.gif

W tej chwili wszystko.

Pozdrawiam wied¼mowo
Marta
devil.gif

czarna
Có¿ - mam wra¿enie, ¿e poziom weso³ej abstrakcji nieprzerwanie wzrasta icon_wink.gif (podczas jarmarku - w tak doborowym towarzystwie pewnie osi±gnie apogeum smile.gif.
Ja tylko dodam, ¿e bohurcik poprowadzi ADA¦.

¯YWOP£OT!!! crazy.gif

Pozdrowionka devil.gif
Patryk Opolski
Rota Bocke potwierdza swoje uczestnictwo smile.gif smile.gif
Marcin Waszkielis
Oj ch³opcy!! Mi³o bêdzie was wszystkich spotkac w baliach:).
Mateusz z Grójca
bigsmile2.gif
leandra
Do wspólnego piosenkowania zw³aszcza z Trubaduroleniwcem Jêdrkiem nie trzeba mnie przekonywaæ haha

...Dalej, weso³o niech pop³ynie gromki ¶piew,
Niech stutysiêcznym echem zabrzmi po¶ród drezw,
Niech spêdzi z czo³a wszelki smutek, wszelki cieñ-
Wszak s³oneczny mamy dzieñ!

... Wasza Bia³a Dama wkoñcu ucieknie z tego parku:P
Mateusz z Grójca
to jak tak siê roz¶piewacie to wpadnijcie te¿ do balii icon_wink.gif
Przemko zwany Zychem
W tym roku pobijamy rekord go³ych facetów pod prysznicem w damskiej przebieralni.
Patryk Opolski
Hehehe ;D

Zaczyna to wszystko brzmiec mocno smerfastycznie ;D
IzaK
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 09:02 07.08.2009) *
W tym roku pobijamy rekord go³ych facetów pod prysznicem w damskiej przebieralni.

Ja mogê robiæ zdjêcia smile.gif
Mateusz z Grójca
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 08:02 07.08.2009) *

to mo¿e byæ ca³kiem nie ³atwe
w Ustce (Centrum Szkolenia Marynarki Wojennej) by³o nas 170 :P

ale prysznic nie by³ damski, wiêc to siê chyba nie liczy
ua
CYTAT(IzaK @ 13:25 07.08.2009) *
CYTAT(Przemko zwany Zychem @ 09:02 07.08.2009) *

Ja mogê robiæ zdjêcia smile.gif

ja z Jacykowem pod prysznic nie wchodzê

Wo³ek najpierw linki do stron dla peda³ów , teraz te aluzje, wasza "szorstka i mêska" przyja¼ñ z Józkiem - co na to Gosia???
Grzegorz £
ja z Jacykowem pod prysznic nie wchodzê

Oj Ada¶ czemu nie bigsmile2.gif
Daria Malinowska
CYTAT
Oj Ada¶ czemu nie

Bo ja mu nie pozwalam bigsmile2.gif
Hub
Ada¶, wszystko jest dla ludzi. homoseksualizm te¿ devil.gif devil.gif devil.gif
boli tylko za pierwszym razem.
Mateusz z Grójca
tak, popieram Huberta, chocia¿ nie wiem czy za pierwszym razem rzeczywi¶cie boli.. aniol.gif

Daria!!
Wszystko jest dla ludzi - Ada¶ te¿!!
devil.gif
TomekPluciñski
Bardzo udana Impreza:)

Link do zdjêæ:
http://picasaweb.google.com/prawdziwytomas...LWc5qeHv-yRxQE#

Link do filmów :
http://picasaweb.google.com/prawdziwytomas...CPe2zYLxg-LPEg#
Patryk Opolski

Doskonaly turniej ! Od miliarda lat swietlnych tak wspaniala zabawa! Wspaniala obsada , cudowni gospodarze i mnostwo atrakcji!

Szczegolnie chce w imieniu calej naszej bandy podziekowac Czarnej i Marcie - dziewczyny ->:* Ciumak wielki za wszystko:*

Wszystkim pozostalym, ktorzy sie tak napracowali, by to wszystko trzymalo sie kupy i wyszlo tak rewelacyjnie : gratulacje i WIELKIE brawa thanx.gif clap.gif

No i pozdrowionka dla skladu Poci±gu do Hogwartu, a takze dla prawdziwego kajakarza Cipusia :D

Naturalnie nie mozna zapomniec o tych piecioosobowych starciach smile.gif sympatycznie bylo, dziekuje smile.gif

Patryk smile.gif
Daria Malinowska
Sir Robert Nevill proszony o podoanie numeru konta w celu przelania pieniêdzy za ksi±zke ;]

HUbert , sk±d wiesz , ¿e tylko za pierwszym ? bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.