CYTAT
ale ty Micha³ jeste¶ m±dry jester.gif
Dziêkujê serdecznie za komplementowanie moich wypowiedzi, czyli co¶ w nich jest jednak
ohhh, achh - wpadam w samozachwyt
CYTAT
Ja czasami lubie popuszczaæ latawce... a widzia³ mnie kto¶ kiedy¶ z latawcem?
Jeden lubi latawce, drugi lubi dziewczyny, a trzeci m±ciæ wodê ...
CYTAT
te¿ mi siê mo¿e nudziæ
Jaka elokwencja s³owem pisana, zaiste, zacnie...
CYTAT
Nie meele nie bohurt tylko wolne napierdalanie.
... wieczór. Bzykaj±ce weso³o owady, æwierkaj±ce ptaszyny, zapach ¿niw itp.....
T³umnie odwiedzaj±cy turniej rycerski w (wpisaæ dowoln± nazwê) zebrali siê wokó³ pola na którym za chwilê odbêdzie siê fina³owa walka pomiêdzy dwoma rycerzami. Wszyscy czekaj±, rycerze sposobi± siê do walki...
Pojawia siê herold. Wchodzi na podwy¿szenie i og³asza:
"A teraz zobaczycie fina³ow± walkê tzw. napierdalankê ! ! !"
...no, no panowie bracia czapki z g³ów !
Szyderka zakrada siê do mej wypowiedzi ca³kowicie zamierzenie, aczkolwiek nomenklatura historyczna rzeczywi¶cie jest spraw± dosyæ kontrowersyjn± i niesprecyzowan± do koñca.
Pytanie:
1.Jak dobrze jeste¶cie opancerzeni, by³y podczas manewrów jakie¶ kontuzje?
2. Który z Was stanowi najwiêksze zagro¿enie podczas walki 1by1 ? Proszê o opisy najbardziej "zabójczych" technik podczas walki.
Pytania jak s±dzê mog± byæ dosyæ k³opotliwe, ale forum to dobre miejsce, aby wymieniæ siê wra¿eniami i daæ pogl±d "m³odym", któr± drogê obraæ (kondycja, si³a, szybko¶æ czy opancerzenie) by staæ siê naprawdê dobrym wojownikiem....
Gregora to nawet w akcji widzia³em w Miêdzyrzeczu, wygra³ turniej. Technika dosyæ uboga ale skuteczna. Przewaga dziêki masie ca³kowitej i dobrej walce w zwarciu, opancerzenie tak¿e niew±tpliwie mia³o efekt (moralny zapewne, bo bogatego rycerza to pewnie po niejednym polu bitwy musia³o nosiæ, a wiêc i do¶wiadczenie wiêksze...)