Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Legnica 1241
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Marcin Chy³a
To ju¿ chyba "tradycyjnie" smile.gif w d³ugi, czerwcowy, bo¿ocia³owy weekend zapraszamy pod Legnicê na XIII wieczn± imprezê plenerow±.

W najbli¿szym czasie wiêcej szczegó³ów.
Nadpobudliwych zapraszam do kontaktu: legnica1241@gmail.com
claymor
Na Legnicy jeszcze mnie nie by³o ( z przyczyn losowych ) mam nadzieje ¿e w tym roku to zmieniê
Aubrey
Jako osoba nadpobudliwa, zg³aszam ju¿ teraz swój udzia³.
Indar
Ja te¿, ja te¿!
Marek Hilgendorf
PYRY jak zwykle postawi± "Sto¿kopolis", tym razem z³o¿one z 8 namiotów......
Anuszka
Legnicy sobie nie odpuszczê- z wielka przyjemno¶ci± zjawie siê ponownie ;) Mimo ze nie doczeka³am siê obiecanych zdjêæ z imprezy bum.gif
kriva
Zobowi±zujê siê zawiadywaæ piecem ziemnym i jego zawarto¶ci± devil.gif
Jacek z Krakowa
A ja mogê?? old.gif
Mo¶ka
w zesz³ym roku nie uda³o mi siê dotrzeæ, czego potem ca³y sezon ¿a³owa³am. Wiêc tym razem mo¿ecie siê mnie spodziewaæ na bank smile.gif
Marek Hilgendorf
Kriva- dogadaj siê z Jimem, bo to on ma wielk± ochotê zawiadywaæ tym piecem, co wiêcej chce siê zjawiæ wcze¶niej, ¿eby go zbudowaæ. Czyli jak znam Jima raczej nadzorowaæ budowê....
kriva
My¶lê, ¿e skoro w zesz³ym roku dogadali¶my siê z Jimem, to w tym tez nie bêdzie problemu ale dziêki za informacjê Amor smile.gif Ja budowaæ mogê dopiero w czwartek, bo wiem, ¿e wcze¶niej nie przyjedziemy. Poza tym Jim specjalizuje siê w chlebku, a ja zajmujê siê s³odko¶ciami.
Wbrew pozorom, dwie osoby do pracy przy piecu, to wcale nie du¿o, wiêc podwoje polowej piekarnio-cukierni stoj± otworem dla chêtnych do pomocy bum.gif
Psalm
To ja te¿ patrzê z ufno¶ci± na Legnicê w tym roku. Co do reszty moich ludziuff to nie wiem. Ustalamy kalendarium icon_wink.gif
Eve
Hej
Kriva i Jimi jak zawsze dajcie wcze¶niej znaæ , co Wam bêdzie potrzebne i ile , a pracy przy piecu Wam nie zabraknie . W tym roku chcieliby¶my aby ten pomys³ siê rozwin±³ i planujemy co¶ wiêkszego , czekamy na Wasze propozycje.
W nied³ugim czasie zamie¶cimy dok³adniejsze info na temat imprezy .

Przypominam równie¿ ¿e osoby , które u nas ju¿ go¶ci³y jak i nowe chc±c do nas przyjechaæ powinny wys³aæ zg³oszenie na adres Legnica1241@gmail.com

Pozdrawiam serdecznie
Marek Hilgendorf
Tak mnie nasz³a refleksja.... By³oby mi³o (przynajmniej z mojej strony) aby wszyscy podeszli do zabawy na Legnickim Polu (gdziekolwiek tym razem siê odbêdzie) bardziej na luzie, jak to siê teraz mówi "z popuszczonymi zwieraczami". Po poprzednim spotkaniu nie by³o ¿adnych kwasów i pretensji, przynajmniej ja o niczym nie wiem i niech tak zostanie.
Nie tyczy siê to oczywi¶cie organizatorów- a nu¿ znów "kto¶" odszpuntuje beczkowóz i zabraknie wody...hehehe.

Pro¶bê moj± kierujê do wszystkich NAPRAWDÊ nie maj±c nikogo konkretnego na my¶li.

Marek z Bytomia
hmmm...
mo¿e jest ju¿ pó¼no i jestem senny, ale totalnie nie mam pojêcia o czym piszesz dunno.gif
i do czego zmierzasz... crazy.gif
Marek Hilgendorf
To proste... ma byæ co najmniej tak sympatycznie jak w zesz³ym roku. By³e¶, to wiesz. Oczywi¶cie mo¿e byæ lepiej.... Chodzi mi o atmosferê i wzajemne odnoszenie siê uczestników do siebie... uda³o siê w jaki¶ magiczny sposób unikn±æ konfliktów i to mi siê strasznie podoba³o.

TYLKO o to chodzi³o... proszê siê nie doszukiwaæ ukrytych podtekstów, ideologii i doktryn filozoficznych.

Z innej beczki. Znana jest ju¿ DOK£ADNA lokalizacja tegorocznego spotkania?
Eve
Amor nie zadawaj trudnych pytañ - pracujemy nad tym glowa_w_mur.gif
i nad tym ¿eby¶cie nie przele¿eli czterech dni do góry ko³ami te¿ bigsmile2.gif

Pozdro27
Marek Hilgendorf
Ja pewnie utonê w garach wiêc mi nuda nie grozi... mam nadziejê, ¿e bêdê mia³ okazjê przetestowaæ moj± nitowankie, heheheh.

Mam sugestiê kolejn±... spróbujmy znale¼æ jak±¶ grê zespo³ow±, która ma potwierdzenie w ¼ród³ach XIII wiecznych i ew wcze¶niejszych, bo ile¿ mo¿na graæ w ko¶ci, tyk-traka i rzucaæ ko³kami. Temat o grach w ¶redniowieczu nie przyniós³ rozstrzygniêcia kwestii w co grano w interesuj±cym nas okresie. Jakie¶ pomys³y?

Berek zbijany kulami do trebuszeta chyba nie wchodzi w rachubê...
Piotr h. Grzyma³a
No to my jako kolejne nadpobudliwe osóbki równie¿ ponownie chcemy u was zawitaæ, a zmian u nas sporo, tym razem w 12 osób by¶my przybyli i nie z jednym skromnym namiocikiem lecz z 5 :D (nareszcie nie bêdziemy wam sprawiaæ problemów). A co do propozycji Amora o grach to mo¿e co¶ siê wymy¶li, jakby co bêdê pisa³. Pozdrawiamy wszystkich, najemna czerwonego smoka z Bêdzina. Ju¿ siê nie mo¿emy doczekaæ Legnicy 2009 (zaciera ³apki).
Jimmy
Kriva S³oneczko, s±dzê ¿e k³óciæ siê nie bêdziemy. W tym roku chcia³bym rzeczywi¶cie byæ w ¶rodê-czwartek co by zbudowaæ pieæ na 2-3 bochenki chleba (takie trochê wiêksze ni¿ w ub. r.). Chlebek oczywi¶cie na zakwasie. A skoro bêdzie zakwas - mo¿e by tak ¿urek?

pozdrawiam, k³aniam siê, etc.
Jimmy
Szkot
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 12:18 25.02.2009) *
Mam sugestiê kolejn±... spróbujmy znale¼æ jak±¶ grê zespo³ow±, która ma potwierdzenie w ¼ród³ach XIII wiecznych i ew wcze¶niejszych, bo ile¿ mo¿na graæ w ko¶ci, tyk-traka i rzucaæ ko³kami.

To hokeja nie bêdzie? aaa.gif !

Przy okazji ja równie¿ potwierdzam chêæ przyjazdu, razem z dwiema ³uczniczkami (2 namioty "sto¿ki") bum.gif
Eve
jo

Tak tak Kriva ciuciu , Jimi chlebki , ¿urek ..hehe nie d³ugo bêdziecie chcieli prowiant w postaci ¿ywych czworonogów , ale¿ maj± wymagania CI uczestnicy hehe - jak zwykle postaramy siê sprostaæ temu co wymy¶licie . Nie wiem jaki sobie wymy¶li³e¶ ten piec Jim , napisz co Ci bêdzie potrzeba do stworzenia budowli czy ceg³y czy glina ? Pomy¶l ...

Anuszka te zdjêcia to chyba dostaniesz jak przyjedziesz , no w tedy to ju¿ na bank .

Pozdro
Gorgar
Witam, my tez chcemy ... A co do zbijanego kulami trebusza to niez³y pomys³. Amor czytasz nam w my¶lach bo chcieli¶my ma³ego zabraæ w tym roku. Mo¿e zd±¿ymy jeszcze z onagerem to waliliby¶my na dwa fronty smile.gif.

A co do gier to chyba jest fajna zespo³owa, kolcz± w worek i ma³e rugby mo¿na zrobiæ smile.gif

Pozdrawiam
Rafal BRZM
Odno¶nie czworonogów to ju¿ Siwy kombinowa³ co by ma³ego prosiaka zabraæ, past± do butów na odyñca przerobiæ i trzymaæ w zagrodzie jako zwierz±tko obozowe, jednak jak na razie transport na przeszkodzie stan±³. Alleee..... jak co¶ wymy¶limy to kto wie smile.gif

ps. Mo¿na ze sob± przywie¶æ swoje zapasy "soli" bigsmile2.gif ??
Outsider
CYTAT(Gorgar @ 20:20 03.03.2009) *
A co do gier to chyba jest fajna zespo³owa, kolcz± w worek i ma³e rugby mo¿na zrobiæ smile.gif

Pozdrawiam

Przepraszam ¿e sie wtracam w temat szczerba.gif

Baronka jest bardzo fajna ,grali¶my i byli¶my happy crazy.gif
Eve
Tiiaaa "baronka "jest fajna tyle ¿e wiêkszo¶æ z "m³odszych przybli¿antów " gra w ni± ju¿ 5 , 7 i wiêcej wiosen , wiêc ... wiem , wiem ¿e to kupa zabawy (z przewag± kupy na ubraniach ) ale mo¿e jednak co¶ innego poszukamy .... bigsmile2.gif

.....a jak nasz Miechów soli przywiezie tyle co w zesz³ym roku ... to nawet "baronka " bêdzie odkrywcza devil.gif
... a teraz pierwsze zadanie na Legnicê : zbieram zak³ady ile razy M³odzieniec z Miechowa zgubi solniczkê w tym roku ? lol2.gif

Pozdrawiam
Jimmy
CYTAT(Eve @ 18:44 03.03.2009) *
Nie wiem jaki sobie wymy¶li³e¶ ten piec Jim , napisz co Ci bêdzie potrzeba do stworzenia budowli czy ceg³y czy glina ? Pomy¶l ...

S±dzê ¿e mo¿e byæ podobny do ubieg³orocznego, tylko znacznie wiêkszy i z piêterkiem, ¿eby nie stawiaæ naczyñ bezpo¶rednio na ¿arze.

k³aniam
Jimmy
Piotr h. Grzyma³a
A bêd± kleszcze jak w zesz³ym roku? :D Bo w sumie wychodzi na to ¿e to te¿ stworzonka obozowe :D no mo¿e nie czworono¿ne ale zawsze ;p. A jak idzie o zak³ady to bym siê jeszcze zak³ada³ ile razy Damian z naszej kompanii zgubi swój nó¿ i co ja w tym roku u was zostawiê :p...choæ dziêki uprzejmo¶ci ¯or moje skóry dotar³y do mnie :D
Frater Cezar
Hokeja widzia³bym bardzo chêtnie.

Mo¿e w tym roku znowu pokonamy Pyry?
Lukasz XIII
Witam serdecznie...

Tak, tak te¿ siê oczywi¶cie zjawiê coby poobserwowaæ... aaa co by³o minê³o :D coby siê zacnie pobawiæ w ¶wietny towarzystwie.Mordki moje jak ja was dawno nie widzia³em ;( noo i têskni mi siê do was wszystkich !.

A takie zg³oszenie wystarczy czy muszê jeszcze co¶ gdzie¶ pos³±æ ;P ??

Pozdrawiam,

XIII
Marcin Chy³a
Witajcie!

Spieszê z gar¶ci± konkretnych imformacji:

MIEJSCE:

Po ubieg³orocznej imprezie mieli¶my problem z wyborem miejsca. Mia³o byæ, jak poprzednio, z dala od cywilizacji, bez zabudowañ, w¶ród lasów i ³±k i bez wszêdobylskich s³upów energetycznych. Do tego dojazd mia³ byæ lepszy ni¿ poprzednio.

No i uda³o siê!
Impreza odbêdzie siê na prywatnym i zamkniêtym terenie we wsi Golanka, miêdzy Legnic± a Prochowicami. Dojazd jest niezwykle prosty - do³±czam mapê i szkic.

SK£ADKA:

Jak co roku, aby sfinansowaæ organizacjê imprezy, od ka¿dego uczestnika pobieramy op³atê wpisow±. W tym roku to 40 z³. W tej kwocie znajduje siê woda, s³oma, wy¿ywienie, latryny i du¿o innych atrakcji. Uczestnicy poprzednich imprez nigdy siê nie skar¿yli ;)

Sk³adki przyjmujemy przelewem na Konto:
Nordea 11 1440 1387 0000 0000 0738 9116
Marcin Chy³a, 59-220 Legnica, Turkusowa 5

FORUM:

Je¶li chcecie mieæ realny wp³yw na przebieg imprezy i zapoznaæ siê z naszymi planami, pomys³ami, regulaminami itd itd zapraszam do rejestracji na naszym forum. Nied³ugo po rejestracjo otrzymacie dostêp do tematów dotycz±cych tegorocznej imprezy.
Link do forum: http://www.wizard.vipserv.org/bractwo/forum/

Frater Cezar
CYTAT(Lukasz XIII @ 22:40 09.04.2009) *
Witam serdecznie...

Tak, tak te¿ siê oczywi¶cie zjawiê coby poobserwowaæ... aaa co by³o minê³o :D coby siê zacnie pobawiæ w ¶wietny towarzystwie.Mordki moje jak ja was dawno nie widzia³em ;( noo i têskni mi siê do was wszystkich !.

A takie zg³oszenie wystarczy czy muszê jeszcze co¶ gdzie¶ pos³±æ ;P ??

Pozdrawiam,

XIII

Salve!

Mam pro¶bê. W tym roku powstrzymajcie siê od uci±¿liwego tr±bienia przez róg, co?

I je¶li bêdziemy graæ w hokeja, to starajcie siê trafiaæ ³opatkami kijów w pi³kê, a nie piszczele, bo choæ oba zaczynaj± siê na pi-, to takie uderzenie bardzo boli i odbiera przyjemno¶æ z gry.

Pozdrawiam smile.gif
Marcin Chy³a
Uwaga Drodzy Uczestnicy i Zainteresowani!

Zbli¿amy siê powoli do daty imprezy, a lista uczestników zbli¿a siê powoli do magicznej liczy 100 :-) Proszê zainteresowanych, a do tej pory nie¶mia³ych. o szybki kontakt.
Legnica1241@gmail.com

Tym bardziej ¶mia³ym (którzy ju¿ potwierdzili przyjazd) muszê przypomnieæ o op³acie wpisowej, któr± przyjmujemy na konto do 07 czerwca 2009.

Tych co nie zd±¿± z przelewem proszê o kontakt ze mn±.
Za klika dni wrzucê tu numery telefonów - mój i Ewy B.
Resztê bêdziemy dogadywaæ telefonicznie.

Pozdrawiam z imieniu Orgów.
claymor
czy do tego miejsca jest jaki¶ dojazd ?? Czy ewentualnie by³a by mo¿liwo¶æ aby kto¶ mnie odebra³ z dworca PKP ??
Eve
Witam .

Potrzebne telefony alarmowe:
Szramix
663223212

Eve
509430933

Do poniedzia³ku równie¿ jest jeszcze czynny mail
Legnica1241@gmail.com

pozdrawiam
Eve
Hej hej
Miejscowo¶æ Golanka Dolna
na trasie Legnica Wroc³aw - droga nr 94 (tu¿ ko³o Prochowic)
W samej Golance jad±c od strony Legnicy skrêcamy w lewo , a od strony Prochowic w prawo.
Wjazd znajduje siê przy przystanku- od strony legnicy za przystankiem, od strony Prochowic przed.Sam przystanek ulokowany jest tu¿ ko³o ko¶cio³a .

Gdyby kto¶ zab³±dzi³ - albo zapomnia³ , proponuje zatrzymaæ siê na parkingu przy ko¶ciele - rozejrzeæ siê icon_mrgreen.gif , no i w ostateczno¶ci zadzwoniæ.

Dla odwa¿nych bez samochodu smile.gif

przystanek w Golance Dolnej ko³o ko¶cio³a
zaraz ko³o tego przystanku jest droga któr± kierujemy siê w kierunku pola obozowego

tu rozk³ad jazdy z Legnicy spod dworca PKP-PKS Autobus komunikacji miejskiej Linia nr 10 (niestety adres dzia³a na wszystkie autobusy z danego przystanku nas interesuje nr 10)
http://www.mpk.legnica.pl/HTML/036-02.htm#10

i przystanek w Golance Dolnej
http://www.mpk.legnica.pl/HTML/050-01.htm
poszukam jeszcze rozk³adu busów z Wroc³awia i Legnicy - nie ma potrzeby jechaæ do Legnicy je¿eli kto¶ jedzie przez Wroc³aw.

I jeszcze parê rad od MC Szramy dla obu grup :D
http://www.youtube.com/watch?v=1JQOt0keqBQ...feature=channel
jak jechaæ dalej ?

http://www.youtube.com/watch?v=jskIYLtfHlE...feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=kdvt3tBy2H0...feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=PyYPnj0nS7E...feature=channel

I dojechali¶my smile.gif

http://www.youtube.com/watch?v=-NT6R52L6q0...feature=channel

Pozdrawiam
Marcin Chy³a
Witamy!
Mamy pro¶bê - przy dokonywaniu przelewu podpisujecie siê nazw± grupy lub pseudonimem, ksyw±, mianem ... itd.
Czê¶ci z Was nie znamy z imienia i nazwiska :-) i nasz ksiêgowy siê gubi smile.gif
Pozdrawiamy
Szrama
Piotr h. Grzyma³a
Ja mam do¶æ wa¿ne pytanie. Jedziemy Busem z przyczep± i kierowca pyta siê czy by³o by miejsce aby ow± przyczepê gdzie¶ zostawiæ, lub u kogo¶ poniewa¿ nie u¶miecha mu siê tej przyczepy ci±gn±æ ze sob± nazad bo w niedziele po nas przyje¿d¿a. Je¿eli by³a by jaka¶ mo¿liwo¶æ lub pomys³ to proszê daæ znaæ smile.gif
Eve
Kapitanie Drogi nie ma sprawy - albo za³atwimy Wam miejsce w stadninie albo schowamy j± na polanie technicznej. Damy rade co¶ z ni± zrobiæ.

pozdr27
Piotr h. Grzyma³a
Super, dziêki wielkie :D
Anuszka
a czy w tym roku równie¿ bedzie jakis dodatkowy namiot do beznamiotowców? ewentualnie czy ktos przygarnie Anuszke , gdyby zdazylo jej sie nie miec gdzie spac? icon_wink.gif
Mo¶ka
CYTAT(Anuszka @ 18:26 02.06.2009) *
a czy w tym roku równie¿ bedzie jakis dodatkowy namiot do beznamiotowców? ewentualnie czy ktos przygarnie Anuszke , gdyby zdazylo jej sie nie miec gdzie spac? icon_wink.gif

Anuszko, u mnie zawsze bêdziesz mile widziana smile.gif zapraszam zatem smile.gif
Eve
Witam

Oczywi¶cie taki namiot bêdzie dla potrzebuj±cych.. co NIE oznacza ¿e nale¿y przyje¿d¿aæ bez namiotów w innych przypadkach smile.gif

Szukam jeszcze rozk³adów busów z Wroc³awia dla tych co bez samochodu , tylko proszê mi daæ znaæ czy bêdziecie jechaæ w ¶rodê czy w czwartek - bo to dzieñ wolny i jest trudniej.
Albo inaczej mo¿e kto¶ jedzie przez Wroc³aw ? potrzebujê jednego , dwóch miejsc ..
claymor
CYTAT(Eve @ 22:03 02.06.2009) *
Witam

Szukam jeszcze rozk³adów busów z Wroc³awia dla tych co bez samochodu , tylko proszê mi daæ znaæ czy bêdziecie jechaæ w ¶rodê czy w czwartek -

Ja w najgorszym przypadku bêdê jecha³ w pi±tek po po³udniu, ale je¶li dostanê wolne to jadê w czwartek.
Mo¶ka
CYTAT(claymor @ 23:31 02.06.2009) *
Ja w najgorszym przypadku bêdê jecha³ w pi±tek po po³udniu, ale je¶li dostanê wolne to jadê w czwartek.

W czwartek jest bo¿e cia³o, wiêc dostawanie wolnego jest zbêdne.
Frater Cezar
CYTAT(Mo¶ka @ 21:02 02.06.2009) *
Anuszko, u mnie zawsze bêdziesz mile widziana smile.gif zapraszam zatem smile.gif

Jakby co, w podobozie zakonnym Szpitalnicy maj± namiot na 10 osób, a ¶pi± w 3 lub 4, wiêc te¿ mo¿emy przenocowaæ, che che che *rubaszny ¶miech*.

Co do dojazdu z Wroc³awia, to mo¿e lepiej kredensem do Legnicy i potem komunikacj± podmiejsk±?

PS Claymor, jakby co, jedziemy z Wroc³awia 5:26 smile.gif
claymor
CYTAT(Frater Cezar @ 00:45 03.06.2009) *
PS Claymor, jakby co, jedziemy z Wroc³awia 5:26 smile.gif

W jaki dzieñ ?? Rozumiem ¿e poci±g z Wawy ??
Frater Cezar
Salve

Jedziemy w ¶rodê pó¼nym wieczorem (22:50) z Warszawy, o 5:20 przesiadka we Wroc³awiu G³ównym. Poci±g-kredens jedzie do Legnicy ok. godzinê i dwadzie¶cia minut.
Anuszka
Ile propozycji noclegu bigsmile2.gif jesli by przytrafi³a mi sie bezdomnosc na Legnicy mog³abym codziennie spac w innym namiocie devil.gif Na razie mam juz gdzie spac,ale w razie awarii wiem gdzie sie zg³osic smile.gif Dzieki wszystkim
Jacek z Krakowa
Helo³.
Kowale z towarzystwem bêd± w ¶rodê po po³udniu/wieczorem.

To do zobaczyska
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.