Dnia 5-7.09 odbêdzie siê ju¿ po raz trzeci Mazovia!
Impreza bêdzie mia³a (niecodzienny) charakter strategiczno/fabularny. Ca³a zabawa ma byæ na tyle misternie skonstruowana, ¿e ka¿dy powinien znale¼æ co¶ dla siebie - od lubuj±cych siê w walce, przez survivalowców po fanów pikników historycznych. Ca³o¶æ ma stawiaæ przede wszystkim na my¶lenie, niekoniecznie na walkê- resztê informacji zainteresowani otrzymaj± przy zg³oszeniach.
Podczas trwania imprezy uczestnicy bêd± siê pos³ugiwali monetami.
Jednym z podstawowych za³o¿eñ imprezy jest jak najwiêksza historyczno¶æ, nie tylko uczestników, ale i ca³ego obozu. Dlatego na imprezie bêdzie obowi±zywa³ zakaz u¿ywania wszelkich plastików, butelek, chusteczek i wszelkich XX w. udogodnieñ- to ma byæ impreza "bez photoshopa". Telefony i tak nie maj± tam zasiêgu, wiêc problem odpada.
Nowo¶ci± bêdzie te¿ zakaz spo¿ywania niehistorycznych trunków alkoholowych - dozwolone bêdzie spo¿ywanie tych alkoholów które wystêpowa³y w interesuj±cych nas czasach. Zdecydowali¶my siê na tek krok by nie dopu¶ciæ do braku si³ u uczestników, zale¿y nam na tym by¶cie przez ca³y czas trwania imprezy byli gotowi do dzia³ania.
Oczywi¶cie w grê wchodzi sk³adka, która wyniesie ok. 30-35 z³.
Zg³oszenia przyjmujemy od 28 lipca do 25 sierpnia pod adresem mailowym: mazovia@grod.org
Po tym terminie nie bêdziemy przyjmowaæ wp³at - numer konta w najbli¿szym czasie. Prosimy wzi±æ pod uwagê, ¿e nie jest to zwyk³y turniej - wymagamy od uczestników zaanga¿owania.
Wiêcej informacji i odpowiedzi na ewentualne pytania bêdziemy wypisywaæ w tym temacie.
Pozdrawiamy
Grupa Re¿yserska
P.S. W walkach bêd± te¿ mogli braæ udzia³ ³ucznicy, wiêc proszê nie zapomnieæ swoich ³uków z domu. I pacynek! ;)
p.s2 Miejsce imprezy zosta³o zmienione, teren jest duuu¿o wiêkszy.
Zapowiada siê fajnie:)
Jak Bóg i terminy pozwol± ( ja ju¿ bêdê po urlopie :< ) to chêtnie bym przyjecha³ z moj± pani± w Twoje progi Krzysiu!!!.
Przed 25 sierpnia powinienem ju¿ wiedzieæ a i mo¿e sie uda ¶ci±gn±æ kogo¶ z mojej ekipy
Pozdrawiam serdecznie!!
Ja bêdê na pewno.
Umieram z ciekawo¶ci jaki to fabularny aspekt imprezy przygotowali¶cie
wstepnie - tak, chêtnie przyjadê + kilkoro z moich.
Chyba ¿e znowu kto¶ mi co¶ z³amie.
Ja¶min z pocztem powinien siê zjawiæ. Wstêpnie wolny weekend.
Je¶li kto¶ zdecyduje siê przyjechaæ z ³ukiem, a ma braki w pacynkach prosze do mnie pisaæ- postaram siê zrobiæ trochê pacyn na imprezê.
A tak pozatym to w³a¶nie koñczymy tworzyæ ma³± ankietkê dla uczestników imprezy (ma ona pomóc w jak najlepszym zorganizowaniu ca³ej gry).
Pozdrawiamy
Grupa Re¿yserska
Witam
Apelujemy o nie zwlekanie ze zg³oszeniami. Ja wiem ¿e to norma, ale postarajcie siê - jest to dla nas niezbêdne. W odpowiedzi na zg³oszenia bêdziemy rozsy³aæ mini formularze które pomog± nam w koñcowych przygotowaniach.
Koszt to 35 z³, nr konta nied³ugo - razem z map± dojazdu.
Tak wiêc zg³aszaæ siê czym prêdzej.
I.
Salve Fratres!
Krzysiek tak jak rozmawiali¶my an I³¿y potwierdzam obecno¶æ naszej trêdowatej trzody. Szczegó³y uzgodnimy telefonicznie.
Pozdrawiam Grzegorz
Wys³a³am zg³oszenie-mam nadzieje ze dotar³o
Pewnie ¿e dotar³o. Zapraszam.
Kilka zdjêæ z terenu tegorocznej Mazovii:
Miejscem zabawy jest stary poligon, pomiêdzy £om¿± a Zambrowem. Jest zdecydowanie wiêkszy od dotychczasowego terenu, daje nam szersze mo¿liwo¶ci zabawy. Konsekwencj± jest jednak brak jakiegokolwiek zbiornika wodnego - ale jako¶ to rozwi±¿emy. W promieniu kilku kilometrów nie ma ¿adnych zabudowañ, ewentualnie fragmenty kompleksu militarnego.
Zg³aszaæ siê, póki mo¿na.
I.
Hej.
Pomordowaæ Was? Cieszê siê ¿e chcecie przyjechaæ i mówicie nam to osobi¶cie, ale mimo to zg³aszajcie siê na maila: mazovia@grod.org
(w razie gdyby ten mail z jakiego¶ dziwnego powodu odrzuca³ wiadomo¶ci to proszê pisaæ na indar@interia.pl - ale to w ostateczno¶ci)
Tylko w ten sposób otrzymacie odpowied¿ zawieraj±c± numer konta do przelania ustalonej kwoty, oraz inne cenne informacje. Dajcie nam szansê na dokoñczenie organizowania Mazovii...
I jeszcze jedno - prosimy o przemy¶lane zg³oszenia. Nie chcemy ¿eby na imprezie zjawi³y siê osoby które nie do koñca akceptuj± i rozumiej± ten rodzaj "zabawy". Obóz zostanie podzielony na poczty i rycerz odpowiedzialny za ten¿e wydawaæ bêdzie polecenia - co jest chyba normalne. Oczywi¶cie w granicach rozs±dku i tylko na potrzeby poprawnego funkcjonowania obozu. Dodatkowo lojalnie uprzedzam ¿e mo¿e byæ nudno, drêtwo itd - ale to wszystko zale¿y od uczestników i ich wyobra¿ni
Skoro ju¿ wszystkich odstraszy³em to spokojnie mogê czekaæ dalej na zg³oszenia.
I.
W temacie zg³oszeñ:
Wszyscy którzy zg³osili siê do tej pory s± "zweryfikowani pozytywnie" - wysy³anie formularzy ruszy na dniach.
I.
Do Mazovii pozosta³y juz tylko dwa tygodnie!!! (+1 dzieñ)
£iiii! Ju¿ nie mogê siê doczekaæ!
Powtarzam mail zg³oszeniowy dla zapominalskich:
mazovia@grod.orgNie zg³aszajcie siê na ostatni± chwilê, to utrudni nam organizacjê.
Pozdr.
Hejka, ch³opaki, a czy mo¿ecie podaæ miejsce, gdzie nalezy dojechaæ oraz o której godzinie w pi±tek siê wszystko zaczyna?
Aloha
Hej!!
My w pi±tek pó¼nym wieczorem dopiero damy radê dojechaæ i przepraszam za zwlokê w rejestrowaniu siê - ci±gle zbieramy ekipê - chcemy przyjechaæ z nasz± namiotokrow± i swoimi duperelami.
Pozdrawiam!!!!
Chyba dobrze by by³o gdyby¶cie (organizatorzy) wys³ali powiadomienia o przyjêciu zg³oszenia. Wtedy wiadomo by by³o czy takowe dotar³o, czy zginê³o gdzie¶ po drodze. Ale co ja tam wiem...
Do³±czam sie do sugestii Psalma.Jakkolwiek Indar ustnie potwierdzi³ moje uczestnistwo w Mazovii , na razie nie dosta³am zadnej informacji o nr konta na ktore wp³acic pieniazki.A Mazovia tuz tuz
Paganini ju¿ szlifuj± zêbiszcza`
oby by³o równie dobrze jak w zesz³ym roku, a nawet lepiej!
Mi³o bêdzie ponownie spotkaæ, mi³o :-)
Wróciwszy z gêstego lasu.
Maile ze zg³oszeniami docieraj± do nas, nawet pomimo tego ¿e "odbija" je do Was z powrotem. Nie wiem co jest tego przyczyn±.
Je¶li kto¶ jeszcze nie dosta³ maila zwrotnego to dostanie go na dniach.
I.
Rozumiem, ze w takim razie dzis nie mija termin zablokowania konta na które trza wplacic pieni±zki?
Noooo nie, z powodów technicznych przek³adamy termin wp³at.
czy wybiera siê kto¶ w 5 w piatek pó¼nym popo³udniem i mia³by 2 miejsca w samochodzie ??
Claymor, s³uchaj, bo my siê wybieramy autobusem na Mazoviê i mamy jeszcze miejsca...tyle, ¿e z Tarnowa. Jak Ci pasi to daj znaæ. Op³ata za drogê na 100 % poni¿ej 100 z³. Zamierzamy wyjechaæ ok. 21.00, tak, ¿eby tam byæ na ok. 6.00 ¿eby siê bez stresu bez przebierania rozbiæ w obozie..
Inni chêtni proszê na priw - dopóki s± miejsca.
Hej
Je¶li kto¶ jeszcze nie dosta³ nr konta na maila to podajê tutaj:
31 1500 1533 1115 3007 0329 0000
Krzysztof Babinski
Jednaczewska 35
18-400 £om¿a
Kwota - 35z³
Termin wp³at przesuwamy do 4.09 - ale im wcze¶niej tym dla nas lepiej.
Potrzebujemy kilku odwa¿nych kobiet do "karczmy", gotowych oddaæ ¿ycie za kuchniê.
I powtórzê raz jeszcze - pomimo tego ¿e wys³ane do nas maile wracaj± do Was, to jednak ostatecznie do nas docieraj±. No i wszyscy którzy siê do tej pory zg³osili zostali przyjêci.
i.
A ja mam pytanie odnosnie tych odwaznych kobiet do karczmy ;) czy oprocz tego przewidujecie jakies inne role kobiece ? bo jesli nie , ja zg³aszam sie na ochotniczke do kucharzenia-lubie sobie na imprezach pokroic to i owo, ³yzk± zamieszac, kasze przyzadzic ;P z tym ze wolalabym byc pomocnikiem kucharki niz g³own± gotujaca ;)
Przepraszam ¿e dopisujê siê do nie dotycz±cego mnie tematu, ale my¶lê ¿e tak bêdzie naj³atwiej poinformowaæ wszystkich, ¿e z przyczyn niezaleznych ode mnie, nie bedzie mnie w tym roku na Mazovii. proszê wiêc kierowaæ pytania, zg³oszenia i inne informacje, bezpo¶rednio do pozosta³ych organizatorów.
przykro mi i mam nadziejê ¿e przysz³oroczny sezon obejdzie siê ze mna bardziej ³askawie ni¿ ten.
pozdrawiam i zycze dobrej zabawy beze mnie:-)
T.
Mam pro¶bê, do organizatorów o umieszczenie mapki dojazdu na miejsce akcji, z dok³adnym opisem co i jak.
cze¶æ, jak nic nag³ego nie wypadnie, bêdziemy z
Andrzejem w pi±tek wieczorem, kaska pójdzie dzi¶-jutro.
p.s. tym razem bez namiotu, co¶ mu siê przydarzy³o
tak ¿e schronienie i pe³na micha bêd± gwarantem naszej lojalno¶ci
Do koñca tygodnia bêdzie. Razem z koordynatami - to specjalnie dla Navigowców
Triss, bêdzie nam Ciebie brakowa³o. Mo¿e jednak sobie jako¶ poradzimy bez Twojej nieocenionej pomocy.
Miszka, Namiot oddajê Wam w³asny - o ¿wyno¶æ zatroszczy siê dowódca obozu, o ile nie przepije kasy któr± nañ dostanie.
Anuszka, w sumie nie przewidujemy ¿adnych ról, poza dwoma - mo¿e trzema. Tak wiêc zostajesz mianowana g³ówn± pomocnic± w kuchni
Nie¶mia³o te¿ napiszê, ¿e jak kto¶ ma czas i chêæ to mo¿e przyjechaæ wcze¶niej - przyda siê nam ma³a pomoc.
Grupa re¿yserska.
ja zg³aszam sie na lekko zbrojnego oboñcê kuchni no i oczywiscie pomoc kuchenna w postaci podrzymywania ognia, r±bania drew i krojenia produktów
Triss, ³amiesz mi serce...
Strza³eczka!
Wyjezdzam ze Zgierza oko³o godziny 18:30 i na trasie mogê kogo¶ ze sob± zabraæ do auta. Mia³bym dwa miejsca wolne - dorzutka do paliwa. Warszawê wolê omin±æ ³ukiem.
W niedzielê oko³o 8rano muszê siê ju¿ zwijaæ.
Kto¶ chetny?
Ja siê chcia³am upewniæ, czy dosz³o me zg³oszenie i pieni±¿ek?
Pozdrawiam
AsicA
CYTAT(Joanna K. @ 11:00 28.08.2008)
Ja siê chcia³am upewniæ, czy dosz³o me zg³oszenie i pieni±¿ek?
Pozdrawiam
AsicA
jak wy¿ej,
pozdrawiam
Agnieszka
To tera tak:
Informacja dla navigowców: G³ówny obóz znajduje siê - N 53 02.289 ; E 022 05.396 , ewentualnie je¿eli macie inny format: N 53.03815 ; E 22.0899333
Dojazd w/g map Google (od Warszawy):
http://tnij.org/bpx2W sumie najwa¿niejsze jest znalezienie miejscowo¶ci Wygoda, pomiêdzy £om¿± a Zambrowem. Zaraz za Wygod± (jad±c od £om¿y) znajduj± siê tory, ZA nimi znak - Czerwony Bór 3km (prawo). Od Warszawy odwrotnie, zaraz PRZED torami w lewo - jasne? Jak dot±d tak - dalej te¿ nie bêdzie problemu.
Po skrêceniu zgodnie ze znakiem jedziemy g³own± drog±, po ok 150m biegnie ona ³ukiem w lewo (od niej odchodzi droga biegn±ca prosto, ale nie zwracajmy na ni± uwagi) - musimy jechaæ tak by wie¿ê ci¶nieñ zostawiæ po prawej stronie. I dalej ca³y czas prosto jak wiedzie droga, dobrych kilka kilometrów - po drodze mijamy obóz dla uchod¿ców i zak³ad karny. Po kilku kilometrach skoñczy siê asfalt i zacznie ubita piaszczysta droga. Jedziemy jakie¶ 100m i na polnych krzy¿ówkach w lewo. Tam jednak postaramy siê o tablice kierunkowe, ¿eby¶cie nam siê nie pogubili na poligonie i pod jaki¶ czo³g nie wjechali.
Impreza startuje w pi±tek ko³o 19, od tego czasu prosimy rozbijaæ siê tylko w "historykach". Wiem ¿e jest z tym zawsze problem, ale postarajcie siê. Dowodz±cy obozem z pewno¶ci± wy¶le ludzi do pomocy przy noszeniu sprzêtu z samochodów i rozbijaniu namiotów.
Co do namiotów to informujê lojalnie ¿e na miejscu bêdzie problem z masztami - wszystko robimy za zgod± nadle¶nictwa, i ci nie zgodzili siê na wycinkê. Na miejscu znajd± siê le¿±ce drzewa, i ewentualnie je wykorzystamy jako maszty.
Dlatego je¿eli kto¶ potrzebuje masztu to niech szybko daje znaæ, bêdê kombinowa³.
W razie problemów dzwoniæ: 510124530.
To wszystko, jak na co¶ wpadnê dam znaæ.
Aha, Asica - twoja danina jest, Agus - Twoja nie. Dane z godz. 16.
I.
A Lublin siê w koñcu zdecydowa³?
od nas malo ludzi bedzie o ile beda, zaczela sie siepa, no ale ja moge powiedziec ze jesli wszytsko dobrze pojdze to bedziecie mnie musieli za rok wyganiac zeby wam nie zrobic trzody ^^, jeszcze tomal dokladnie ze wszytskimi pogada i da pewnie znac. W kazdym badz razie jak by nie bylo zycze milej zabawy.
Lublin z ¿alem musi powiedzieæ ¿e nie da rady przyjechaæ, niestety prosi³em b³aga³em grozi³em nic nie przynios³o skutku, strasznie ¿a³uje ¿e nie bêdziemy mogli siê pojawiæ, a zarazem dziêkuje Indarowi za zaproszenie nas, mam nadzieje ¿e na przysz³ej Mazowii nie pogonicie nas, bo my pojawimy siê pe³nym trzodliwym sk³adam.
CYTAT(Indar @ 23:02 28.08.2008)
(...)Impreza startuje w pi±tek ko³o 19, od tego czasu prosimy rozbijaæ siê tylko w "historykach". Wiem ¿e jest z tym zawsze problem, ale postarajcie siê.
ultrasi przebieraj± siê w domu. dzieñ przed
Buuu... Smutno mi okrutnie, ¿e nie przyjadê, bo impreza rysuje siê zawodowo. Zróbcie co¶ i przenie¶cie £om¿ê bli¿ej Krakowa...Obiecujê, ¿e bêdê g³ównodowodz±c± w kuchni. Tak wszystkich nakarmiê, ¿e siê Wam walczyæ nie bêdzie chcia³o...
Ad. Fiodor: Ultrasi rodz± siê w k³êbach rêcznie tkanego lnu
we³ny, znaczy siê ;)
Jutro rano ju¿ wyje¿d¿am i zaczynamy na miejscu koñcowe przygotowania do imprezy. Mam nadziejê, ¿e ju¿ wszyscy którzy mieli taki zamiar siê zg³osili, pop³acili sk³adki(¿eby¶my mieli za co kupiæ resztê jedzenia) i s± ju¿ psychicznie gotowi na dobry kawa³ imprezy.
Pozdrawiam
Zapowiada siê ³adna pogoda.
po Polonii ju¿ nam chyba ¿adna pogoda nie jest straszna, ale rzeczywi¶cie zapowiada siê przyjemnie
Kurczê, znowu wraca lato.
Ty Paganinie, ile mo¿na wytrzymaæ ci±g³ych opadów? Na szczê¶cie ¶wiêty Brunon nam sprzyja i za³atwi³ dobr± pogodê:
http://umold.meteo.pl/gpp/data/2008Sep05_0...28_col20_pl.pngNa placu stoj± ju¿ pierwsze namioty, nied³ugo teren zamieni siê w ociekaj±c± krwi± rze¿niê
I.
CYTAT(Indar @ 13:18 05.09.2008)
Na placu stoj± ju¿ pierwsze namioty, nied³ugo teren zamieni siê w ociekaj±c± krwi±...
I.
i miodem
CYTAT(Indar @ 13:18 05.09.2008)
...rze¿niê
tylko zostawcie cos zabawy na sobote i jej noc :-) tak cobysmy tez sie pobawili :-D
Jak zwykle wszystko, co dobre szybko siê koñczy. Tegoroczna Mazovia mnie nie rozczarowa³a. Bawi³am siê wy¶mienicie
Dziekujê organizatorom za zaproszenie i zapewnienie wszystkiego, czego nam by³o trzeba. Teren wspania³y, zró¿nicowany, du¿o lasu, chaszczy i polan, pagórków, do³ków i innych grajdo³ków. Jedzenia i wody pod dostatkiem, a nawet i nad. Bardzo fajny pomys³ na scenariusz
Pogoda by³a pikna, choæ gor±c dawa³ siê we znaki. Na pewno lepsze to od dwudniowej ulewy i tornad.
Dziêkujê wspó³obozownikom za zaanga¿owanie i stworzenie wspania³ego klimatu. Mam nadziejê, ¿e kiedy¶ znowu przyjdzie nam spotkaæ siê w jednym obozie. Rycerzom dziêki za towarzystwo i wieczorn± imprezkê, za zapa³ do ³upienia nam skór i bardzo mi³e przyjêcie.
Jak zwykle czas leci nieub³aganie i nie uda³o nam siê zrealizowaæ wszystkich naszych pomys³ów, ale je¶li bêdziemy mieæ szansê w przysz³ym roku, to z pewno¶ci± j± wykorzystamy
Jeszcze tylko dodam, ¿e Zdzis³aw z Mietkiem dziêkuj± za czosnek i go¶cinê
Jeszcze raz dziêki i do zobaczenia!
pozdrawiam
Grid
Dziêki wszystkim bawi³am siê wy¶mienicie! Hehe, najbardziej pla¿owa impreza sezonu, do pe³ni szczê¶cia brakowa³o tylko jakiego¶ jeziorka...Nie wiem jak Indar i Selke to zrobili, ¿e w tym roku WSZÊDZIE pada³o, a tu patelnia, ale chwa³a im za to...
Organizacyjnie chyba wszystko w pytkê, jedzonka nie brakowa³o, no i moim zdaniem zosta³ osi±gniêty z³oty ¶rodek miêdzy wyprawami zbrojnych a zabaw± i ¿yciem obozowym, czyli by³o i to, i to.
Dziêkujê jeszcze Anuszce za towarzystwo w karczmie, mam nadziejê, ze nikogo nie potru³y¶my
Pozdrawiam,
wielce zadowolona z takiego zakoñczenia sezonu
Mosia.
PS. jeszcze tylko oficjalnie obsmarowujê na freha Marka, za to, ze mroczy³
(wybacz, nie mog³am siê powstrzymaæ,hehe)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.