Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Warsztaty taneczne
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008 > Grunwald 2008
Stron: 1, 2
Asik
Witam!

Jak co roku organizujê warsztaty taneczne na Grunwaldzie! usmieszek_02.gif ovation.gif
Zapraszamy wszystkich chêtnych!! clap.gif icon_mrgreen.gif
Zajêcia odbywaæ siê bêd± dla grupy pocz±tkuj±cej i zaawnasowanej!od wtorku do czwartku , mo¿liwe,¿e w pi±tek bêd± jak zawsze zajêcia powtórkowe!:)
Koszt 20 z³ od osoby za 1 kurs.

Uczestnicy otrzymuj± rozpiskê tañca oraz muzykê po ukoñczeniu warsztatów

W grupie zaawansowanej wymagana jest ju¿ znajomo¶æ podstawowych kroków XV wiecznych. rulez.gif

Wstêpnie my¶la³am o nastêpuj±cych godzinach:
poczatkujacy 11-13
zaawansowani 13.15 - 15.15

Czy macie jakie¶ ¿yczenia je¶li chodzi o program warsztatów?

program - chwilowo wstepny mo¿e ulec zmianie!!!usmieszek_02.gif
gr. poczatkujaca
1) Pizochara
2) Cupido
3) Voltati in Ca Rosina

gr. zaawansowana:
1) Daphnes
2) Marchesana
3) Leoncello albo Belriguardo(?)

Uprzedzam, ¿e maj±c na wzglêdzie ostatnie warsztaty raczej wychodzi, ¿e nauczymy siê 2 tañców. Oczywi¶cie na rozgrzewkê jak zwykle nie¶miertelny branle d'ecosse i byæ mo¿e dorzucê jaki¶ inny nowy:>
Morrigan
Ja mam tylko pro¶bê o zmianê jednej zasady, ¿eby mo¿na by³o tañczyæ ze swoim partnerem ... mad.gif
Asik
Nie ma sprawy:) Dla Ciebie zrobiê ten wyj±tek icon_mrgreen.gif
Morrigan
To mo¿e przyjedziemy :P
A czy Voltati in Ca Rosina i Cupido ju¿ kiedy¶ nie by³o ?
Asik
Z tego co pamiêtam CUPIDO na pewno nie.Voltati by³o na 1 warsztatach w grupie zaawansowanej, na która chodzi³ wtedy tylko i wy³±cznie Siewierz.

Nie oszukujmy siê, ¿e repertuat tañców XV wiecznych jest ograniczony i w pewnym momencie zaczn± siê niektóre powtarzaæ
Tanku
warsztaty:) moze w tym roku uda sie dojechac...no i partnera za rozne czesci ciala zaciagnac:)
Daria Malinowska
Jak bêdê na Grunwaldzie Asieñko , to bêdê . Chêtna i gotowa do nauki (nie tak ja w zesz³ym roku) bigsmile2.gif
Morrigan
Jako¶ tak dziwnie znajomo brzmi± te tañce wiêc wola³am sie upewniæ smile.gif.
ttin
A jak siê licz± g³osy? Jeden na stowarzyszenie czy jeden na osobê? :D

Je¶li chodzi o wybór tañców, to poproszê (poprosimy :D) o:
Pizocharê i Voltati in Ca Rosina z pocz±tkuj±cej
Marchesanê i Leoncello z zaawansowanej smile.gif
Blondi
CYTAT(Asik @ 10:20 17.03.2008) *
Koszt 20 z³ od osoby za 1 kurs.

A czy bêd± jakie¶ zni¿ki, jak kto¶ siê zdecyduje przychodziæ na dwa kursy?
(A czy bêd± jakie¶ zni¿ki, jak siê zdecydujê nie byæ z³osliwy dla prowadz±cej? bigsmile2.gif )

CYTAT(Asik @ 10:20 17.03.2008) *
Czy macie jakie¶ ¿yczenia je¶li chodzi o program warsztatów?

Jakby mo¿na by³o wybraæ, to z podanej listy bym poprosi³ o Pizocharê i Voltati in Ca Rosina w grupie pocz±tkuj±cej oraz Daphnes i Marchesanê w zaawansowanej.
Cupido i Belriguardo by³y na warsztatach w Krakowie, to siê niektórzy ju¿ mog± znaæ (no, ja na przyk³ad znam icon_wink.gif ).
Asik
Zni¿ki za obecno¶æ na obu kursach takie jak zwykle, czyli zamiast 40 zl -30.

Chwilowo mamy przewagê g³osów na Marchesane. smile.gif
co bêdzie 2 zobaczymy:) - poczekamy na wypowiedzi reszty
Milka
No to choæ jeden element WKPL siê pisze na warsztaty smile.gif .
Winko
Ja równie¿ bym siê dopisa³a do chêtnych na warsztaty ale sama nie wiem jeszcze do której grupy smile.gif do kiedy mo¿na siê okre¶liæ?
Asik
Informacje tutaj s± wpisywane do ogólnego rozeznania siê. czêsto zdarza³o sie tak, ¿e osoby zg³aszaj±ce siê na Fresze potem wcale nie przychodzi³y, nei mówê, ¿e wszyscy, ale z czê¶ci± tak by³o.

W poniedzia³ek przejdê siê jeszcze po chor±gwiach i og³oszê ponownie warsztaty. Mo¿esz zatem zdecydowaæ siê dopiero we wtorek na jakie zajêcia chcesz przyj¶æ. Aczkolwiek tak jak mowiê na grupuie zaawansowanej trzeba znaæ juz podstawowe kroki takie jak m.in.:

sempio, doppio, tedesco, contrapasso

w razie pytañ s³u¿ê odpowiedzi±

Pozdrawiam ¶wi±tecznie i ¿yczê smacznego jajka:)
Winko
ok, wiêc zapewne pójdê do pocz±tkuj±cej i mo¿liwe, ¿e przyci±gnê ze sob± "partnera", ale dobrze, ¿e wszystko siê stanie ja¶niejsze na Grunwie :D

PS. Równie¿ smacznego jajka :D
Gadget3h
Hej!

A gdzie bêd± odbywa³y siê te warsztaty? W zesz³ym roku nie uda³o mi siê trafiæ.. nikt z pytanych nie wiedzia³!

Pozdrawiam
Morrigan
CYTAT(Gadget3h @ 13:49 07.04.2008) *
Hej!

A gdzie bêd± odbywa³y siê te warsztaty? W zesz³ym roku nie uda³o mi siê trafiæ.. nikt z pytanych nie wiedzia³!

Pozdrawiam

w szkole w Stêbarku, przechodzisz ko³o sklepu i idziesz jeszcze kawa³ek
maska
Ja mam pytanie, czy jeszcze s± miejsca na warsztatach ???
Je¿eli tak to proszê zapisaæ dwie osoby.
Morrigan
My akuratnie zwalniamy miejsce ;) i mi³ej zabawy, bo Asia to krzyczy icon_mrgreen.gif
maska
Asia krzyczy??? Ja to lubie :>
zabawa napewno bêdzie ¶wietna :> i ju¿ sie nie moge doczekaæ.
Morrigan
CYTAT(maska @ 17:39 07.04.2008) *
Asia krzyczy??? Ja to lubie :>
zabawa napewno bêdzie ¶wietna :> i ju¿ sie nie moge doczekaæ.

Na nas krzycza³a hehehe.gif
Marta K.
No wiêc o ile macie jeszcze miejsca dopisaæ bym siê chcia³a do grupy pocz±tkuj±cej (a¿eby Daria mia³a ra¼niej i ¿ebym nadrobi³a ubieg³oroczn± nieobecno¶æ) smile.gif
Asik
Miejsca s±, zawsze s±smile.gif

Morri a co siê dzieje, ¿e Wy odpadacie?! I nie strasz mi kursantów wcale, a¿ tak mocno nie krzyczê - tylko troszkê!!

Zastanawiam siê czy nie zacz±æ od grupy pocz±tkuj±cej od 10.30-12.30

a zaawansowani 12.40-14.40
!!!
maska
krzyk to zachêta a nie straszenie :>
dobra taka poranna pora :>
Morrigan
Hmm co kto lubi, wiêc je¶li chcesz ¿eby krzycza³a to gadaj...
ttin
CYTAT(Asik @ 14:57 08.04.2008) *
Zastanawiam siê czy nie zacz±æ od grupy pocz±tkuj±cej od 10.30-12.30

a zaawansowani 12.40-14.40
!!!

W zasadzie pó³ godziny wcze¶niej chyba nikomu ró¿nicy nie sprawi, a poza tym te¿ wcze¶niej bêdzie mo¿na siê zabraæ za jaki¶ obiadek smile.gif
Asik
W³a¶nie dlatego o tym pomysla³am, poza tym tez wcze¶niej mo¿na skoczyæ nad jezioro wtedy!:)

TTin jak bêdziesz mia³a jakie¶ przecieki, co bêdzie uczone w tym roku w Krakowie, to daj proszê znaæ!
ttin
Oczywi¶cie smile.gif Chocia¿ niestety w tym roku te¿ mnie nie bêdzie, bo nie dostanê tyle urlopu, ale mo¿e przynajmniej na weekendowe wystêpy uda mi siê wpa¶æ.
Kwas
ja sie nie zgadzam!!! WARSZTATY MUSZ¡ SIÊ ZACZYNAÆ jak NAJPÓ¬NIEJ!

kwas
ttin
Czy¿by osamotniony g³os w dyskusji? hyhy ]:->
Asik
Bardzo osamotniony g³os w dyskusji:> Zwa¿ywszy, ¿e godzin nie zmieniê! devil.gif

Tak jeszcze w ramach przypomnienia, po warsztatach otrzymacie rozpiski z tañcami i muzyczkê, by¶cie mogli æwiczyæ pó¼niej sami i siê doskonaliæsmile.gif
sarenzir
Wspomnia³a¶ o powtórkach w pi±tek , jest mo¿liwo¶ci sie jako¶ podpi±æ na pocz±tkuj±ca grupê od czwartku? Niestety dopiero w ¶rodê jadê...
Asik
szczerze powiedziawszy warsztaty sa tak przewidziane, ze najwiecej korzystaja Ci co sa od poczatku do konca. Musisz sam ocenic czy oplaca Ci sie przychodzic na ostatni dzien warsztatow i za nie placic majac swiadomosc, ze nie bede wtedy powtarzala juz krokow tylko cwiczyla choreografie i nie bede specjalnie dla 1 osoby uczyc calych 2 tancow od poczatku, ale decyzja nalezy do Ciebie.

Co do piatku nie mowie, ze powtorki beda na pewno. wszystko zalezy od checi uczestnikow i mojej dyspozycji po czwartkowym imprezowaniu i w zaleznosi od tego iel kto ma obowiazkow w piatek. w zeszlym roku sie nie udalo za bardzo, bo pogoda nie ta, malo ludzi i jakos sie to rozmylo
sarenzir
ja raczej normalna jestem ;) i nie oczekuje ze bedziesz powtarzac dla jednej osoby calosci, bo to byloby idiotyczne smile.gif stad bylo moje pytanie o ksztalt warsztatow - czasem poczatkujace sa tak skonstuowane ze polegaja na ciaglych powtorkach , ale jesli robisz cala choreografie - to juz zupelnie co innego smile.gif dzieki za odpowiedz, nie bede sie nastawiac na tance smile.gif
dzieki za informacje , pozdrowionka smile.gif
Asik
Witam!

chwilowo g³osy osób zainteresowanych warsztatami rozk³adaj± siê nastêpuj±co:

gr pocz±tkuj±ca:
Pizochara - 2 g³osy
Cupido - 0 g³osów
Voltati - 2 g³osy

gr. zaawansowana

Daphnes - 1 g³os
Marchesana - 2 g³osy
Leoncello - 1 g³os

Prosi³a bym inne osoby o zabranie g³osów w dyskusji jakie tañce, chcecie poznaæ. Vilandraia? SZY? jakie¶ propozycje?Grexi?
IzaK
Witam Asiu!
Grexi wielce sie ciesz±,¿e warsztaty dla zaawansowanych s± pó¼niej dla niezaawansowanych Grexów ;) i wyra¿aj± zgodê na wszystkie tañce jakie zaproponujesz,gdy¿ nie jeste¶my w stanie Tobie niczego odmówiæ smile.gif Wiesz jak jest...Boimy sie Ciebie...

Pozdrawiam wszystkich, szczególnie tych,którzy zg³osili siê na warsztaty taneczne pierwszy raz i nie znaj± jeszcze A¶ki...
Asik
Ma³a zmiana planów! Jako¶ dziwne, ¿e nikt mi wcze¶niej nie wypomnia³ mojej haniebnej pomy³ki!

W zesz³ym roku uczy³am an warsztatach Pizochary!
W zwi±zku z tym w gr. pocz±tkuj±cej proponujê:
1) Cupido
2) Voltati
3) Pellegrinê (taniec na 3) albo Mercantiê (taniec na 4)

Decyzja nale¿y do WAs, a jak nie, to ja sama co¶ wynajdê;)

Pozdrawiam
Asik

Estera z £êczycy
Witam!

Ja i kolega z bractwa na pewno chcemy siê zapisaæ na te warsztaty dla pocz±tkuj±cych.Mamy tylko pytanie.Czy osoby bardzo pocz±tkujace dadz± sobie radê? :-)
Milka
A którego dnia Grunwaldu odbywa³yby siê warsztaty?
(To bêdzie mój 1-szy, wiêc nic kompletnie nie wiem o latach ubieg³ych icon_wink.gif .)
Asik
Oosby nawet mocno pocz±tkuj±ce dadz± sobie radê. nazywa siê to grupa poczatkuj±c±, gdyz tañce s± dobrane do mozliwo¶ci i gdy¿ osoby ucz± siê podstaw!!

Warsztaty odbywaj± siê od wtorku do czwartku - zdaje siê, ¿e te informacje by³y umieszczone na pocz±tku tematu - proszê o dok³adne czytanie postów! dziêkujêsmile.gif
Pathi555
Witam
chcia³abym zapisac sie na warsztaty tañca na pewno poczatkowe i je¶li dam radê to równiez dla zaawansowanych.
Mathilda_
[quote name='Asik' date='16:48 15.05.2008' post='216386']
Ma³a zmiana planów! Jako¶ dziwne, ¿e nikt mi wcze¶niej nie wypomnia³ mojej haniebnej pomy³ki!

W zesz³ym roku uczy³am an warsztatach Pizochary!
W zwi±zku z tym w gr. pocz±tkuj±cej proponujê:
1) Cupido
2) Voltati
3) Pellegrinê (taniec na 3) albo Mercantiê (taniec na 4)

Decyzja nale¿y do WAs, a jak nie, to ja sama co¶ wynajdê;)

To ja niesmialo zasugeruje Pellegrine:)
kittajka
Hej! znajdzie siê jeszcze na warsztatach miejsce dla 3-4 dziewczyn z Gniewu
Asik
Dla dziewczyn z Gniewu ZAWSZE bedzie miejsce:)

Pozdrawiam
ttin
Ja jestem zdecydowanie przeciwna Pellegrinie (której znam ju¿ 2 wersje) i Cupido icon_mrgreen.gif Natomiast jestem zdecydowanie za Mercanti±, a na drugim miejscu stawiam Voltati smile.gif
kittajka
Dziêki i równie¿ pozdrawiam
Asik
To postanowione, bêdzie Voltati in Ca Rosina i Mercantia!:) do zobaczenia na warsztatach.
vilandra
Asiu je¶li chodzi o wybór tañców to siê zdajê na Ciebie smile.gif nie wiem jak w tym roku bêdzie wygl±da³o moje uczestnictwo bo na Grunwald przyje¿d¿amy z M³odym i raczej nie pozwoli mamusi poszaleæ angsad.gif angsad.gif angsad.gif ale postaram siê z wózeczkiem podjechaæ do Stêbarku i przynajmniej sobie poogl±daæ...
Mathilda_
a Cupido?
ttin
bêdzie za rok ;)

CYTAT(Mathilda_ @ 17:31 02.06.2008) *
a Cupido?

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.