Miejski Dom Kultury w Olkuszu,
Bractwo Rycerskie Kruk - Starostwa Rabsztyñskiego
Stowarzyszenie Zamek Rabsztyn
Maj± niezmiern± przyjemno¶æ zaprosiæ Zacne Damy i szlachetnych Rycerzy na VI Turniej Rycerski na Zamku w Rabsztynie który odbêdzie siê 5-6 lipca A.D. 2008.
Ku uciesze przyby³ych atrakcji nie zabraknie i sposobno¶ci ku wykazania swych zdolno¶ci.
Zatem r±bek tajemnicy uchylaj±c niew±tpliwie turniej ³uczniczy stale goszcz±cy odbywaæ siê bêdzie. Aby przyby³e zbrojne rycerstwo miedzy bitwami siê nie nudzi³o turniej bojowy zorganizowany bêdzie gdzie przyjació³ i wrogów co siê ostali wyzwaæ mo¿na do walki. Zmagañ bêdzie wiele i dla ka¿dego od biegów dam po zapasy w s³omie. Po ciê¿kim dniu ognie pod niebo siê wznios± i zmagania uczta siê zakoñcza.
Muzyki i atrakcji nie zabraknie. Jako siê przyjê³o by wszystkiego od razu nie mówiæ by ciekawo¶æ utrzymaæ tak i te¿ tako czyniê.
Jako i¿ mennica Pañska w okolicach tako tez Jego Mi³o¶æ koszta podró¿y zwracaæ bêdzie.
Impreza jest niedatowana mile widziane jednak rycerstwo XIV i XV w.
Witam .
Poprosi³bym jaki¶ dok³adniejszy harmonogram Turnieju i poszczególnych konkurencji je¶li mo¿na.
Pozdrawiam .R.
co do wygrania w turnieju bojowym?
Witam.
Dok³adny harmonogram postaram siê zamie¶ciæ w przeci±gu najbli¿szych dwóch tygodni z tego wzglêdu, i¿ ci±gle jest ustalany. Natomiast mogê powiedzieæ, ¿e turniej ³uczniczy odbêdzie siê w pierwszy dzieñ i sk³adaæ siê bêdzie z oko³o 4- 5 konkurencji. Natomiast turniej bojowy bêdzie przez dwa dni i sk³adaæ bêdzie siê z oko³o 3 czê¶ci z czego cze¶æ fina³owa w drugi dzieñ. Oczywi¶cie wszystko te¿ bêdzie zale¿a³o od ilo¶ci przyby³ego rycerstwa :D
Co do nagród do¶æ spor± póle pieniêdzy mamy zarezerwowan±, czekamy jeszcze na kilka odpowiedzi wzglêdem dofinansowania dlatego te¿ bêdziemy je w przeci±gu najbli¿szego czasu ustalaæ. Wobec tego otwarci jeste¶my na sugestie co by¶cie chcieli wygraæ :D
CYTAT
Wobec tego otwarci jeste¶my na sugestie co by¶cie chcieli wygraæ :D
Dajcie poprostu kase.
CYTAT
Natomiast turniej bojowy bêdzie przez dwa dni i sk³adaæ bêdzie siê z oko³o 3 czê¶ci z czego cze¶æ fina³owa w drugi dzieñ.
jakich konkurencji?
CYTAT(Marcin Waszkielis @ 18:53 12.03.2008)
CYTAT
Wobec tego otwarci jeste¶my na sugestie co by¶cie chcieli wygraæ :D
Dajcie poprostu kase.
CYTAT
Natomiast turniej bojowy bêdzie przez dwa dni i sk³adaæ bêdzie siê z oko³o 3 czê¶ci z czego cze¶æ fina³owa w drugi dzieñ.
jakich konkurencji?
Witam !
Co do nagród, to jeszcze pomy¶limy, ale z poprzednich lat wiemy, ¿e nagrody rzeczowe by³y bardzo mi³o przyjmowane, wiêc pomy¶lcie, co mog³oby siê Wam przydaæ oprócz kasy ;)
Nie konkurencje - czê¶ci: eliminacje, pó³fina³, fina³. Wszystko to jest jeszcze do ustalenia i tak jak napisa³ mój kolega informacje te podamy w ci±gu dwóch najbli¿szych tygodni.
Pozdrawiam
Jan
Jak ju¿ pytacie co chcemy wygrywaæ to w ³uczniczym mo¿e byæ grozer natural
A i frekwencja sie zwiêkszy
podobnie jak w zeszlym roku w tym tez planujemy, z podobnym efektem jak rok temu :P
tylko zeby na dogrywke po bitwie w tym roku byli chetni.....
Witam.
Z góry przepraszam ¿e dopiero teraz odpisuje ale co niektórym jeszcze sesja trwa.
Tak z pewniejszych konkretów imprezy to:
-turniej ³uczniczy
-turniej bojowy
-zapasy rycerskie
-rzuty w³ócznia
-zawody sprawno¶ciowe
-bieg dam
-pokazy wojów konnych
-bitwa o most i inne potyczki
-bitwa o zamek
-pokazy dawnych tañców
-koncerty muzyki dawnej
-teatr ognia
-warsztaty rzemie¶lnicze
-biesiada rycerska
Co do nagród sprawa jest nadal otwarta i niew±tpliwie propozycje wasze bêd± uwzglêdniane bo w koñcu nagrody dla was s± :D
Zamieszczam równie¿ formularz zg³oszeniowy
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik który proszê kierowaæ na bkruksr@gmail.com
Chmmmm co do nagród rzeczowych w bojowym. A mo¿e glejt do jakiego¶ dobrego p³atnerza na okre¶lon± sumê pieniêdzy? Bo z nagrodami rzeczowymi jest problem - np. zrobicie he³m a tu wygra kto¶ o za du¿ej g³owie i co wtedy? Tak ka¿dy mo¿e sobie zamówiæ to, na co ma ochotê.
w planach widze : bitwa o most i inne potyczki
tylko polatajcie ten most zeby zadnej lipy nie bylo, no i zeby nie bylo lipy z chetnymi tak jak rok temu
Niew±tpliwie wszystkie propozycje co do nagród w jaki¶ sposób bêd± uwzglêdnione mam nadzieje i¿ co¶ z tego wyniknie. Nad owym glejtem tez siê zastanawiamy, choæ wszystko zale¿y od wspólnej decyzji organizatorów.
Most na pewno bêdzie musia³ byæ po³atany o to nie ma siê co martwiæ :D Chêtnych mam nadzieje ze te¿ nie zabraknie. A potyczek w planach jest wiele wiec mam nadzieje i¿ ka¿dy zaspokoi ¿±dze krwi
Witam zamieszczam plan imprezy z ma³ym zaznaczeniem i¿ mo¿e on ulec zmianom choæ w±tpliwe to jest aby tak siê sta³o.
SOBOTA 5.07.2008
12,00 Uroczyste rozpoczêcie turnieju.
Parada wojów.
Potyczka Rycerska
13,00 Turniej £uczniczy – Strzelanie do nieruchomego celu
14.00 Eliminacje Turnieju Bojowego
15,00 Turniej £uczniczy – strzelanie z hu¶tawki
16.00 Bieg Dam
17,00 Fina³ Turnieju £uczniczego
18,00 Bitwa na Mo¶cie
19,00 Zabawy Plebejskie
20,30 Bita o Zamek
Teatr Ognia
NIEDZIELA 6.07.2008
11,00 Turniej Bojowy
12,00 Zapasy Rycerskie
Rzut w³óczni± do Saracena
14,00 Fina³ Turnieju Bojowego
15,00 Zasadzka na Poborce
16,00 Zabawy Plebejskie
17,00 Pokaz Konnicy
18,00 Koncert
W miedzy czasie te¿ bêd± obywa³y siê pokazy sokolników, warsztaty, koncerty.
Równocze¶nie przypominam o wype³nieniu i nades³aniu zg³oszenia bractw zainteresowanych wziêciem udzia³u w Turnieju do dnia 1 czerwca. Zg³oszenia bêd± potwierdzane zaproszeniem i przes³aniem regulaminów turnieju.
Witam
mam takie pytanie czy istnieje mozliwosc przyjazdu a dokladnie otrzymania zaproszenia jesli nie jestem w bractwie a dokladnie zaproszenia dla 2-3 osob indywidualnie?
oczywiscie deklarujemy sie uczesniczyc w turnieju napewno luczniczym czy czyms dodatkowym to juz decyzja na miejscu oraz do pokazow jesli znajdzie sie chetny do sparingu na szable (w XIII wieku - wschod)
Witam.
Czytaj±c program dochodzê do wniosku ¿e turniej ³uczniczy bêdzie jak w zesz³ym roku- konkurencja na 5 strza³ 2 godz. czekania i znów 5 strza³.
Ma³o zachêcaj±ce..
Rossomak ja siê zupe³nie z Tob± nie mogê zgodzi lecz masz prawo do swojego zdania
.
Przygotowuj±c wszystko z roku na rok staramy siê robic to jak najlepiej potrafimy aczkolwiek wystêpuj± komplikacje poniewa¿ jako m³odzi ludzie którzy nale¿± do Stowarzyszenia Bractwo Rycerskie Kruk -Starostwa Rabsztyñskiego nie jeste¶my w stanie bez pomocy poradzi sobie z niektórymi przeszkodami.
Na szczê¶cie jest coraz wiêcej ludzi którzy to rozumiej± i pomagaj± jak tylko mog± wiec chcia³bym z ca³ego serca podziêkowac.
Pozdrawiam
Daniel J. -zopskisyn
Rossomaku, w tym roku postaramy siê maksymalnie przyspieszyæ i 'upakowaæ' turniej strzelecki, tak, ¿eby nikt siê nie nudzi³, a ka¿dy mia³ jakie¶ mi³e zajêcie w miêdzyczasie. W zesz³ym roku trochê nam momentami organizacja szwankowa³a, ale z ka¿dej lekcji wyci±ga siê wnioski i w tym sezonie mamy zamiar dopi±æ wszystko na ostatni guzik
Pozdrawiam
Jan Halicki
Witam
Sineardzie mo¿liwo¶æ uzyskania indywidualnego zaproszenia oczywi¶cie istnieje dlatego te¿ serdecznie zapraszam i czekam na zg³oszenie. Choæ lepiej przyjechac zorganizowana grup±.
Rosomaku nie bêdê powtarza³ przedmówców, niew±tpliwie jednak postaramy siê o nad zwyczaj sprawne przeprowadzenie turnieju ³uczniczego choæ wiele zale¿y tez od samych uczestników. :D
Przypadkowo wczoraj bylem na ruinach zamku, teren byl zamkniety a czlowiek tam przebywajacy powiedzial ze remont jakos do wrzesnia i do tego czasu bedzie wstep wzbroniony. Nie potrafil udzielic informacji czy bedzie dyspensa na czas turnieju.
Wiec pytam organizatorow: jak to bedzie?
ps. okolica sliczna
Masz racje obecnie na zamku trwaj± prace ogólnobudowlane jednak na czas turnieju teren ma byæ doprowadzony do stanu u¿ytkowania. Sam Zamek jednak bêdzie wy³±czony mo¿liwo¶ci zwiedzania przez turystów. Natomiast na czas walk, pokazów zwi±zanych z samym zamkiem (np. Bitwa o Zamek) bêdzie udostêpniony jedynie dla Bractw Rycerskich.
Czy Bogus³aw z Tarnowa wraz z Barbar± mog± liczyc na wasze ¿yczliwe przyjecie?Mielismy zaszczyt brac udzia³ w waszym turnieju dwa lata temu i do dzisiaj wspomnienian z tamtych czasów s± w naszej pamiêci.Tylko nasz wierny Hektor raczej siê nie stawi bo czas p³ynie nieub³aganie i jego czarna psia broda znacznie ju¿ posiwia³a.
Serdecznie zapraszamy Was w nasze skromne progi. Bêdzie nam niezmiernie mi³o. Wielka szkoda i¿ poczciwy Hektor nas nie odwiedzi.
Go¶cili¶my u was ju¿ dwa razy i nie ¿a³ujemy by³o naprawdê ¶wietnie, ta impreza ma potencja³.
Z rado¶ci± przyjedziemy do was i w tym roku.
Witam
Melduje sie Normandzka dru¿yna najemna Radomia
Zesz³roczny rabsztyn by³ bardzo przyjemny i owocny w nowe znajomo¶ci.
Bardzo chêtnie pojawimy sie i w tym roku.
Witam
Mi³o mi i¿ znowu siê zobaczymy Morold na pewno bedzie sie dzialo zw³aszcza na uczcie.
Gozdyrek wiec serdzecznei zapraszamy ponownie. :D
Ponad to wszystkich zainteresownych prosze o przysylanie Formularza zgloszeniowego podanego w czesniejszym poscie lub o kontakt na maila bkruksr@gmail.com .
Pó¼no pisze wybaczcie mi proszê, ale my Gryfy Lipowieckie tak ju¿ mamy.
Na turnieje Rabsztyñskie zawsze chêtnie je¼dzili¶my i w tym roku tak¿e chcieliby¶my przybyæ. Jednak w tym roku niewielu z nas przyjedzie zaledwie 10 osób w 3 namiotach historycznych, ilu zbrojnych i ³uczników to jeszcze trzeba ustaliæ.
Pozdrawiam
Witam
Wied¼ma te¿ chce siê zjawiæ. Mam nadziejê, ¿e nikt nie ma nic przeciwko temu?
Jako przedstawiciel portalu serdecznie zapraszam na turniej w Rabsztynie, pragnê jak co roku zapewniæ wszystkich odwiedzaj±cych, uczestnicz±cych w turnieju i¿ na stronach naszej galerii nie zabraknie fotorelacji z portalu, w przygotowaniu mamy jeszcze kilka niespodzianek dla uczestników i widzów. W miarê mo¿liwo¶ci ( i tu uk³on w stronê bractwa organizuj±cego imprezê) przedstawiæ jak najwiêcej informacji zwi±zanych z Turniejem. Na stronach Olkuszanina znale¼æ bêdzie mo¿na wiele niezbêdnych informacji dla uczestników, plan dojazdu do zamku, rozk³ady jazdy itd.
Na ten moment zapraszam do wspomnieñ z poprzednich lat. Poni¿ej linki do galerii prezentuj±cych fotorelacje z Turnieju w Rabsztynie - Zapraszam
1.
Galeria Rabsztyn 20052.
RABSZTYN 2006 dzieñ pierwszy3.
RABSZTYN 2006 dzieñ drugi4.
RABSZTYN 2007 dzieñ pierwszy5.
RABSZTYN 2007 dzieñ drugiDodatkowa informacja dotycz±ca zdjêæ, aby unikn±æ pytañ z lat poprzednich, na dzieñ dzisiejszy z wszystkich imprez przekazujemy zdjêcia nieodp³atnie w formacie 1800px, wystarczy z relacji podaæ numery zdjêæ i przes³aæ je na adres redakcja@olkuszanin.pl
Jest równie¿ pro¶ba do bractw uczestnicz±cych w Turnieju, chêtnie na ³amach portalu zaprezentujemy poszczególne bractwa, jeszcze przed imprez± w ramach reklamy, kontakt na redakcja@olkuszanin.pl.
Pozdrawiam Krzysztof Boniecki
Zapraszamy serdecznie, miejsca nie zabraknie, tylko wysy³ajcie jak najszybciej formularze na bkruksr@gmail.com i kontaktujcie siê z Garrickiem ; )
Wied¼mo - spraw by wiatru nie by³o za du¿o, rozk³adanie namiotów w zesz³ym roku to ju¿ chyba do historii przesz³o ; )
W zesz³ym roku na Rabsztynie jeszcze nie by³am Wied¿m± (przynajmniej o tym nie wiedzia³am), wiêc o wiatr mnie nie wiñcie:P Tym bardziej, ¿e i my ucierpieli¶my... Ale fajnie siê spa³o pod zwalonym namiotem :D
Postaram siê o dobr± pogodê... O ile mi obiecacie, ¿e mnie nie spalicie na stosie :P
Pozdrawiam
Obiecujê, ¿e roku pañskiego 2008 na stosach w Rabsztynie zap³on± tylko kie³baski, ew. karkówka ;]
Pozdrawiam i do zobaczenia
Czy Normandzka dru¿yna najemna z Radomia bedzie mog³a liczyæ na transport z Olkusza na teren imprezy? to bedzie ze 5 osob z baga¿ami
Dziêki Krzysztofie za wrzucenie linków do galerii i za zaoferowan± pomoc.
Serdecznie zapraszamy Wied¼mê, mam nadzieje i¿ pomo¿esz te os³awione Rabsztyñskie wiatry uciszyæ :D
Gozdyrku transport na pewno jaki¶ uda siê za³atwiæ ale puki co jeszcze nie dosz³o do mnie wasze zg³oszenie.
Miejsca jeszcze trochê jest dlatego zwracam uwagê wszystkim zainteresowanym na PRZES£ANIE FORMULARZA ZG£OSZENIOWEGO na adres bkruksr@gmail.com. Pozdrawiam.
Od pierwszego dnia turnieju, my bêdziemy kilka razy kursowaæ na Rabsztyn z Olkusza, je¿eli kto¶ bêdzie chcia³ mo¿e siê zabraæ,.. kontakt na maila redakcja@olkuszanin.pl lub na phone bezpo¶rednio do mnie 507817153 , pozdrawiam
Garriku czu dosz³o zg³oszenie?
Zasady turnieju bojowego:
Turniej bêdzie rozgrywany systemem pucharowym, w eliminacjach zostan± wylosowane pary uczestników tak, by ka¿dy stoczy³ dwie, lub wiêcej w zale¿no¶ci od ilo¶ci uczestników, walki. Po eliminacjach zostanie wy³onionych 12 æwieræfinalistów, którzy równie¿ metod± losow± zostan± po³±czeni w pary, do pó³fina³ów przejdzie sze¶ciu zwyciêzców. W pó³finale zostan± wylosowane 3 pary, ci którzy zwyci꿱 przechodz± do fina³ów, gdzie po walce "ka¿dy z ka¿dym" poznamy 3 najlepszych wojowników.
Do walk dopuszczone s± tylko osoby pe³noletnie. Wymagane jest uzbrojenie ochronne zgodne z histori± z okresu XIV-XV wieku.
Wymagania minimalne:
- he³m z zas³on± lub kapalin/barbuta. Zas³ona musi byæ opuszczona w ci±gu ca³ego starcia. Kapalin wymaga podbródka. Je¶li sêdziowie uznaj±, ¿e przerwa miêdzy kapalinem a podbródkiem jest zbyt du¿a, taki zestaw nie zostanie dopuszczony.
- os³onê szyi i karku, minimum pikowan±. Go³a skóra widoczna na szyi powoduje automatyczne odrzucenie zawodnika przez sêdziów.
- os³ony d³oni, minimum rêkawice kolcze.
- os³ony r±k, minimum na³okietniki
- Korpus chroniony minimalnie przeszywanic± i kolczug±, sam napier¶nik równie¿ wymaga kolczugi.
- os³ony nóg, sk³adaj±ce siê z co najmniej nakolanka .
Ka¿dy zawodnik jest sprawdzany przez komisjê przed ka¿d± walk±. Komisja sêdziowska zastrzega sobie prawo niedopuszczenia do walki osób nie spe³niaj±cych powy¿szych kryteriów, b±d¼ gdy wyst±pi± inne zastrze¿enia. Sêdziowie maj± prawo przerwaæ pojedynek je¶li uznaj±, ¿e zawodnik nie jest w stanie prowadziæ dalszej walki, lub zagra¿a to zdrowiu jego i osób trzecich. Decyzje sêdziów s± ostateczne i niepodwa¿alne.
Broñ: Musi byæ sieczna, czyli miecz, kord, tasak.. D³ugo¶æ broni dowolna. Krawêdzie broni musz± mieæ co najmniej 2mm grubo¶ci, nie mog± te¿ zawieraæ ostrych zadziorów.
Sztych ma byæ zatêpiony.
Tarcza: Tylko drewniane, waga dowolna.
Faule :
-uderzenie w palce
-pchniêcia
-uderzenia g³owic± lub jelcem miecza
-uderzenie rêkawic± lub he³mem
-chwyty zapa¶nicze, zrywanie he³mu z g³owy przeciwnika, podwa¿anie zas³ony, itd.
-kopanie
-uderzanie rantem tarczy, mo¿na uderzaæ wy³±cznie p³ask± powierzchni±
-wszelakie inne nieczyste zachowanie, typu gryzienie, plucie w twarz itp.
Walka:
O wygranej lub remisie bêdzie decyduje komisja sêdziowska, przegraæ mo¿na te¿ przez faule na
przeciwniku, kontuzjê, utratê broni lub poddanie siê. Jeden pojedynek trwa 1.5 minuty, lub do czasu, kiedy jeden z zawodników podda siê, zostanie kontuzjowany lub zdyskwalifikowany.
zasady "honorowe" widze
kopanie - ale jakie jest zakazane ?? rozumie ze kolanko w klate odpada ale kopniecie w tarcze aby odslonic sobie przeciwnika tez, albo kopniecia na "zdezorientowanie" ?? nie mowcie ze tez
da sie wprowadzic zasade ze w losowaniu nie trafia sie na ludzi od siebie z bractwa ??
Witam, kopanie jest niestety zakazane ogólnie, nawet w tarczê... ale za to bêd± tak¿e inne potyczki, w których bêdzie siê ju¿ mo¿na konkretniej pobawiæ
Co do losowania, to zale¿nie od ilo¶ci uczestników turnieju bojowego postaramy siê nie ³±czyæ w pary ludzi z tego samego bractwa, lecz je¶li bêdzie mniej ni¿ przewidujemy, to mo¿e byæ ciê¿ko.
Pozdrawiam
Jan
Witajcie!
Mam pytanie. Czy nasze zg³oszenie dosz³o?
Co prawda na tym forum zapraszali¶cie nas, ale nie wiemy, czy to jest równoznaczne ze zg³oszeniem na w³a¶ciwym formularzu i czy mo¿emy liczyc na zwrot kosztów przejazdu. Je¿leli tak to prosimy o podanie jakie warunki nale¿y spe³nic aby uzyskac taki zwrot.
Witaj Bogus³awie.
Zg³oszenie dosz³o odes³a³em potwierdzenie wiec nie ma cie siê czym martwiæ :D Dziwie siê ze go jeszcze nie otrzyma³e¶. Ale w koñcu ka¿da poczta mo¿e strajkowaæ. :D Co do zwrotów kosztów musz± byæ to potwierdzenia poniesionych kosztów w postaci biletów, paragonów za benzynê, faktur itp.
Pozdrawiam.
CYTAT
Od pierwszego dnia turnieju, my bêdziemy kilka razy kursowaæ na Rabsztyn z Olkusza,
No wa¶nie, pierwszy dzien turnieju to sobota, czy bedziemy mogli lczec n jakis trnsport juz jutro oko³o godziny 14??
prosze o szybka odpowiedz
s³uchajcie, by³em na Rabsztynie dwa razy i jest to mój ulubiony turniej
By³em pewien, ¿e w tym roku nie uda mi siê tam dostaæ, ale dzisiaj siê okazuje, ¿e s± spore szanse ¿e siê wyrwê. Bardzo chcia³bym móc siê tam zjawiæ, nawet jako widz
W zwi±zku z tym mam pytanie - czy je¶li wy¶lê jeszcze dzisiaj formularz zg³oszeniowy, to jest szansa ¿e zostanie on przyjêty?
Pozdrawiam,
morel
Wiec tak jaki¶ transport postaramy siê za³atwiæ.
Natomiast co do przyjêcia niestety nie dysponujemy na obecn± chwilê dodatkowymi ju¿ ¶rodkami. Dlatego te¿ muszê podziêkowaæ za przyjazd.
wybaczcie mi proszê, ¿e nie napisa³am wcze¶niej, ale niestety w tym roku na Rabsztynie siê nie zjawiê- tak jako¶ wysz³o, ¿e akurat mam 18nastkê i jako¶ tak g³upio by³oby zostawiæ go¶ci na przyjêciu bez jubilatki ;)
¯yczê wszystkim ¶wietnej zabawy
Tak jak wcze¶niej pisa³em, kursowaæ napewno bêdziemy, tak¿e chêtnych proszê o kontakt telefoniczny, je¿eli kto¶ bêdzie w pobli¿u napewno siê pomo¿e .
Jak wcze¶niej zapowiada³em kilka niespodzianek uchylê r±bka tajemnicy, -
-
Podczas turnieju ka¿dy z uczestników jak i odwiedzaj±cych mo¿e dostaæ wydruk okazjonalny przygotowany specjalnie na t± okazjê ze swoim zdjêciem. Nasi fotoreporterzy bêd± do us³ug, ka¿da osoba która siê do nich zg³osi i poprosi o zdjêcie , dostanie tak± fotkê wydrukowan± nieodp³atnie na miejscu w formacie a4,, zapraszamy
BYæ mo¿e uda nam siê na stronie umie¶ciæ co¶ online, zobaczymy jak bêdzie z transmisj±, kto wie,, by³oby ciekawie,...
Gratuluje udanej imprezy organizatorom i zwyciestwa w bojowym przedstawicielowi Lipowca,XIII pokaza³a zêby
.
W imieniu Wolnej Kompanii Rodów Ma³opolskich chcia³bym serdecznie podziêkowaæ za udany turniej, oraz pogratulowaæ organizatorom sukcesu
By³o bardzo milo i sympatycznie, mam nadzieje ze za rok znow sie wszycy spotkamy
)
W imieniu Konfraterni Canes Furiosi chcia³bym gor±co podziêkowaæ organizatorom za ¶wietn± (jak co roku z reszt±) impreze. Turniej ten na sta³e wpisa³ siê do naszego kalendarza, licze wiêc na kolejn± impreze w przysz³ym roku.
Jako przedstawiciel portalu Olkuszanin.pl pragnê podziêkowaæ Wszystkim uczestnikom turnieju oraz organizatorom za wspania³± imprezê. Materia³ z imprezy ju¿ w ci±gu najbli¿szych dwóch dni bêdzie sukcesywnie dodawany do galerii fotorelacji Zapraszam serdecznie.
Wszystkie zdjêcia które by³y drukowane , zostan± umieszczone w dodatkowej podkategorii , linki do ca³ej galerii bêdê do tego w±tku dopisywa³ po wstawieni.
¯a³uje jedynie ¿e nie uda³o nam siê w koñcu zrobiæ grupowego zdjêcia,, ale my¶lê ¿e za rok nam to nie ucieknie. Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dziêki.
Ewo, droga Ewo szkoda ¿e Cie nie by³o. Przypilnowa³aby¶ pogody troche, i naprawila zlamany maszt swoimi tajemnymi czarami.
Tak jak w zesz³ym roku, sama pewnie wiesz co bardzo razi³o w oczy, no ale trudno
Kolejna sprawa jedzenia... Niby by³o wbród ro¿nych produktów, ale zadnych ciep³ych posi³ków. Gdyby nie Twoja potelnia Dudzi... Ale na pewno smutni byli Ci którzy
takich udogodnien nie mieli
Oraz na koniec wielkie gratulacje dla Mitiego !!!!!!!
Oby tak dalej!!!!
Pozdrawiam organizatorow i ludzi z ktorymi moglem sie w Rabsztynie spotkac.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.