Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Legnica 2008
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2
Anula
Witam,
ale pogoda to taka sobie ma byæ, co¶ chyba pielgrzymka do Czêstochowy i mod³y w intencji pogody by³y s³abiutkie devil.gif
Ale co tam pogoda balwan.gif najwa¿niejsza jest atmosfera która na pewno bêdzie gor±ca, jeszcze 2 dni pracy i wyje¿d¿amy......
Pyry jad±....... warrior.gif

Do zobaczenia
Anulka
Eve
Anuszko , spokojnie , jeste¶my na sprawy "bezdomnych " przygotowani . smile.gif

A pogoda siê robi icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif

Przypominam aby osoby , które mamy odebraæ ze Z³otoryi da³y znaæ jeszcze kiedy i o której i ile osób .. najlepiej telefonicznie albo esemesem

i ju¿ mnie nie ma smile.gif
Anula
za 24H wyje¿d¿amy... warrior.gif warrior.gif warrior.gif
zahaczymy o Wschowe i tamtejszy browar ¿eby panowie mogli poczyniæ pewne zapasy p³ynów niezamarzaj±cych pijacy.gif
pogoda siê poprawia, chyba mod³y zaczynaj± przynosiæ efekt icon_mrgreen.gif

Do zobaczenia jutro
Anula
Eve
Uwaga !!!
Poniewa¿ na miejscu imprezy jest prawie nieosi±galny zasiêg proszê je¿eli nie mo¿ecie siê po³±czyæ o wiadomo¶æ esemesem podajê równie¿ inne telefony :
Twardy 607636246
Miêkus 506860122

I jeszcze wa¿na sprawa w nocy przesz³a ulewa w zwi±zku z tym wjazd na sam± polanê jest niemo¿liwy (chyba ¿e traktorem) dlatego proszê tego nie próbowaæ - mamy do¶wiadczenie w wyci±ganiu samochodów :P . dlatego przy pakowaniu swojego sprzêtu wrzuæcie do baga¿ników kaloszki bo jest przez b³oto do kostek . Po I£¿y wiemy jak to jest gdzie gumiaki organizatorów budzi³y porz±dnie tongue.gif

Od tej chwili nie ma kontaktu przez internet nawet z Paryskiem
pozdro i do zobaczenia
Vudu
Witam

Przepraszam ¿e nie przyjechali¶my. Z³o¿y³o siê na to kilka rzeczy: ¶rodowe ulewy, nieciekawe informacje na temat pogody na miejscu od Was, nielepsze prognozy na kolejne dni i dystans, jaki mieli¶my do pokonania z Bia³egostoku. Postanowili¶my nie ryzykowaæ tak dalekiej wyprawy w tak± pogodê, tym bardziej, ¿e kaloszków nam zabrak³o.
Mam nadziejê ¿e pogoda by³a lepsza ni¿ mówi³y prognozy i nie zepsu³a imprezy smile.gif.

Pozdrawiam

Dawid
Marek Hilgendorf
Jestem pierwszy... jestem pierwszy!!!
Na gor±co:
- bawi³em siê ¶wietnie, jak i reszta Pyr, a pogoda nie by³a tak tragiczna jak np. na I³¿y (choæ pi±tkow± ucztê koncertowo na sp....artoli³a...
- A'propos koncertów.... niespodzianka, czyli obecno¶æ grajków ucieszy³a mnie niezmiernie, choæ trzeba popracowaæ nad repertuarem, ale mamy na to duuu¿o czasu
- Szkot vel Stanis³aw Szkotek znów wygra³ turniej ³uczniczy.... nudno siê robi.......
- Jestem NIEWYPOWIEDZIANIE wzruszony z powodu prezentu od Miechowa, Góry, Jagody, Borana i "Jacków"- ³uczek zosta³ ju¿ skonsumowany (na drugi dzieñ smakowa³ wy¶mienicie)
- wszystkich, którzy tego nie zauwa¿yli informujê, ¿e nie jeste¶my ju¿ "rekonstruktorami", bo dzisiaj ka¿dy tak siebie nazywa, lecz PRZYBLI¯ANTAMI, a to co robimy to nie rekonstrukcja, a PRZYBLI¯ANIE, hje hje, hje <oble¶ny ¶miech wujka Amora>...
- cieszê siê równie¿ z "mody" na nowy sposób ¿ywienia uczestników, czyli wydzielania surowych pó³produktów. To truizm, ale wspólne przygotowywanie posi³ków bardzo integruje, a organizatorzy wreszcie maj± szansê z nami posiedzieæ i uczestniczyæ w rozlicznych krotochwilach, wdra¿anych ad hoc przez uczestników (miêdzy innymi: hazard, hokej, pi³ka, Taniec z Gwiazdami a'la Komsta, spontaniczne kradzie¿e kasetki z pieniêdzmi, berek, o'berek i wiele innych)
- A'propos hokeja..... starzy mistrzowie odchodz±... nowi przybywaj±. Proszê o wybaczenie, ale wzrok ju¿ nie ten i kilka razy zamiast pi³ki wrzuci³em do bramki bramkarza...
- Dziêki umiejêtno¶ciom duetu Kriva-Jim i budowniczych pieca mieli¶my dostawê ¶wie¿ego chleba na zakwasie oraz ciasta- to narodziny nowego trendu na imprezach przybli¿anckich, hehehhe

To chyba na razie tyle.... na pewno jeszcze co¶ napiszê

Serdeczne podziêkowania za zaproszenie i mo¿liwo¶æ uczestniczenia w tak wspania³ej imprezie dla DKHP/OPN sk³ada
Wujek Amor
Anuszka
W takim razie teraz druga Pyra ;) Przepiekne miejsce, idealne na urzadzanie takich spotkan, moze pomin±wszy rozpêdzone motory mijaj±ce nas w trakcie wyprawy po jedzenie ;) Powiem tak od serca-wypoczê³am doskonale,choc namiot w ktorym spa³am by³ chyba na jekiejs ¿yle, bo spa³am kiepskawo,coz z tego kiedy czas ten mozna by³o spêdzic np w Januszowym namiocie gawêdz±c o tym i owym popijajac to i owo ;) Czas mina³ b³yskawicznie, wype³niony tak ró¿norodnymi atrakcjami jak hokej na trawie, strzelanie z ³uku w lesie lub na polu, jak wyprawa w lesne ostepy po jedzenie, przy¿±dzanie posi³ków, rozmowy o wszystkim i niczym;) A organizatorzy spisali sie tak jak kazdy organizator spisac sie powinien-czulismy sie tam chceni i zacnie ugoszczeni-przynajmniej ja;) Juz wypatruje do kolejnego spotkania, kolejnej Legnicy, oby w tym samym miejscu i sk³adzie ;) Moze pominawszy kleszcze, sama przywioz³am do domu jednego ;) Dziêkuje organizatorom za wszystko, januszowej mafii za towarzystwo ( zdjêcia z naszej sesji lesnej przesle na p³ycie Januszowi) i wszystkim innym z którymi spedzi³am tak zacny czas ;)
A oto zdjêcia http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Anuszka26
Brecha
W takim razie czas na mnie.
Bylo zajebi....- tak jak obiecalem Paulinko aniol.gif
A tak na powaznie to co tu duzo mowic bylo swietnie. Bawilismy sie znakomicie pomimo kiepskiej pogody w czwartek i piatek. Mam nadzieje ze moja siostrzenica nie dala nikoymu za bardzo w kosc bigsmile2.gif Dziekujemy za cieplejak zawsze przyjecie i rodzinna atmosfere.
pozdrawiam
Anula
To teraz czas na czwart± Pyrê bigsmile2.gif
By³o super, pok³ony w stronê organizatorów respekt.gif Proponuje imprezy co najmniej raz w miesi±cu!!
Chyba zostanê prze¶wiêcona przez Ewê aniol.gif
Bawi³am siê przednie, i nauczy³am siê kilku wa¿nych rzeczy po pierwsze pokonywaæ podjazdy w b³ocie nie terenowym samochodem respekt.gif sama z siebie jestem dumna i bardzo dziêkujê Parysowi za wyt³umaczenie jak nale¿y to zrobiæ. Po drugie nauczy³am sie ple¶æ sznurki na lucecie (czy jak to siê tam nazywa, tak ma³a proca) dziêki Madzi i Oli, wielkie dziêki za cierpliwo¶æ w rozpl±tywaniu moich b³êdów. Po trzecie nauczy³a sie ple¶æ sznurki na palcach dziêki Alinie, która z anielsk± cierpliwo¶ci± pokazywa³a jak nale¿y to robiæ aniol.gif Alinko prawdziwy belfer z Ciebie. Mo¿e za 2 lata bêdziemy plot³y na dwie rêce bigsmile2.gif
Oczywi¶cie jedzenie by³o zacne w szczególno¶ci Sarnina zgrillowana przez Andrzeja I Pawcia, mniam mniam.
A propos kleszczy to mnie nie oblaz³y. Natomiast do Jimmiego jeden siê przyssa³ i skoñczy³o siê wizyt± na pogotowiu, jakim¶ zastrzykiem i antybiotykami na 10 dni, ale jak wiemy rekonstrukcja boli diabel.gif
pozdrawiam i do zobaczenia
Anula
Jimmy
I pi±ta Pyra.
Nie bêdzie list podziêkowañ. Bo zbêdna. Bo by³o zar±bi¶cie.
Postaram siê dzisiaj dorzuciæ co¶ z fotek, które uda³o mi siê pstrykn±æ zanim mi kadyszka pad³a.

¶ciskam mocno i gor±co
Jimmy
Marek Hilgendorf
Nie rekonstrukcja, a PRZYBLI¯ANIE BOLI!!!
kriva
To i ja co¶ naskrobiê smile.gif
By³o fantastycznie! Kolejny raz legnicka ekipa pokaza³a klasê. Miejsce na biwak i organizacja pierwsza klasa! Ewa, odwalili¶cie kawa³ dobrej roboty. Chwa³a za to!
Impreza bardzo mi siê podoba³a, by³o weso³o, kreatywnie i interesuj±co. Niby ka¿dy wrzuci³ na luz i do niczego nie by³ przymuszany, a jednak odby³o siê tyle ciekawych inicjatyw, ¿e nawet najwiêksza maruda nie mog³a siê nudziæ.

Surowe ¿arcie - mistrzostwo ¶wiata - ka¿dy móg³ zrobiæ potrawê, na jak± mia³ ochotê - widzia³am, ¿e fantazja i inicjatywa by³a ogromna smile.gif Poza tym ¶wietnie wygl±da³ obóz pogr±¿ony w oparach gotuj±cej siê kaszy i palonej sarniny. Dodatkowo mieli¶my zas³onê dymn±... chocia¿ nie by³o siê przed kim chowaæ i to by³ jeden z najwiêkszych plusów tej imprezy.

Pomys³ z monetami gites, jednak wiele rzeczy w kramiku mo¿na by³o kupiæ przelewem bezgotówkowym (ani raz nie mia³am pieni±¿ka w rêce i jako¶ da³am radê zrobiæ zakupy icon_mrgreen.gif

Mo¿na by w przysz³ym roku przed imprez± przygotowaæ go¶ci na zakupy barterem - niech ka¿dy zrobi/we¼mie/upiecze/itd. to, co robi najlepiej i handel wymienny bêdzie kwit³.

A! W przysz³ym roku nasza ekipa postanowi³a otworzyæ "ma³± gastronomiê". Je¶li oczywista Ewa pozwoli tongue.gif
Grupa z Kopañca ze swoimi instrumentami zrobi³a furorê. Nadali niesamowit± oprawê brzdêkaj±c, dzwoni±c i bêbni±c przez ca³y czas. A wieczorna biesiada i after party dziêki nim mia³o niepowtarzalny klimat.

Gratulujê Górze bojówki, Szkotowi ³uczniczego, a Jackowi moczymordy.

Do zobaczenia w przysz³ym roku, w tym samym miejscu (mam nadziejê).

Komu kapeñKIE soli? devil.gif
Piotr h. Grzyma³a
To teraz czas na nas, by³o wspaniale, bawili¶my siê wy¶mienicie i tutaj chcemy ponownie wszystkim podziêkowaæ za ciep³e przywitanie oraz rado¶æ jak± nam dali z imprezy. Pok³ony w stronê organizatorów, nieocenionej Ewy oraz Marcina oraz wszystkim których poznali¶my i bêdziemy mieli jeszcze okazje poznaæ bardziej. Jako ¿e by³a to nasza pierwsza impreza to zostanie ona w naszej pamiêci na zawsze a bêdzie jeszcze nadpisywana przez wszystkie Legnice 1241 na których bêdziemy ( o ile dostaniemy zaproszenie :p )...Jeszcze przez dwa ostatnie dni ¶ni³y mi siê obozowe wydarzenia :D!!! Pogoda by³a zno¶na i s±dzê ¿e w nastêpnym roku bêdzie o niebo lepsza, ju¿ my siê o to postaramy cotygodniowymi mod³ami. Pozdrawiamy serdecznie!!!!!

ps.

Na naszym forum mo¿na obejrzeæ zdjêcia z imprezy w dziale galeria -> www.cord.fora.pl
Mamy nadziejê ¿e skóry które zostawili¶my na miejscu z powodu roztargnienia zosta³y odnalezione ;p a je¿eli tak siê sta³o to bardzo bym prosi³ o kontakt z osobami które je obecnie maj±.

Za wszelkie problemy serdecznie przepraszamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jimmy
Amor, a ¿ycie ch³oszcze
Kriva, ja chcê soli :D
Gorgar
Taaaak, nam te¿ siê podoba³o!!! Zw³aszcza braciszkowi Krzysztofowi, który jeszcze w mnisim habicie poszed³ u nas w Pastuchowie na piwko do sklepiku, i zacz±³ robiæ to, w czym jest najlepszy piæ piwko i gadaæ i gadaæ i gadaæ.

Dziêki za przyjêcie nas, zw³aszcza ¿e by³a to pierwsza nasza impreza! Normalnie szzokkk, by³o zajebiscie. Nied³ugo jak ju¿ gdzie¶ zamieszcze zdjêcia to podam linka.

Pozdrawiam
BEJDON
Witam

By³o rewelacyjnie „mimo opadaj±cej mg³y” organizatorzy stanieli na szczycie
miejscówka przesz³a wszelkie oczekiwania
jedzonko wy¶mienite … pace lizaæ
muzykanci rewelacja zrobili dodatkowy klimat do imprezy
warsztaty ze sztyletu … dziêkowaæ wyk³adowcy … git

chwa³a im i do zobaczenia …

podziêkowania równie¿ dla Amora za „srebrny dysk”
Triss
Dziêkujê organizatorom za zaproszenie, dostarczenie mnie na miejsce imprezy i do Legnicy na powrotny poci±g (wyobra¼cie sobie, ¿e uda³o mi siê zd±¿yæ, choæ sama w to nie wierzy³am za bardzo).
wszystkim za klimat jaki stworzyli¶cie, za niekoñcz±ce siê rozmowy na tematy wszelakie o wszelakich porach.
pogoda pogod±, ale wszystko inne by³o REWELACYJNE!!!
podobnie jak w zesz³ym roku unoszê siê kilka centymetrów nad ziemi± z zachwytu:-)
a miejsce jeszcze lepsze ni¿ poprzednio - zero cywilizacji. mniam:-)

dziêkujê, dziêkujê i jeszcze raz dziêkujê wszystkim:-)

T.

p.s. zdjêcia te¿ gdzie¶ zamieszczê (zrobi³am ponad 200) ale na to potrzebuje trochê wiêcej czasu...
Gorgar
Cholera wywal± mnie z pracy, wrzuci³em kilka zdjêæ w jakim¶ tam albumie (49) reszta jak siê wyrobie. Niestety s± w s³abej rozdzielczo¶ci, ale jak kto¶ budjet chcia³ to w ka¿dej chwili mogê wys³aæ interesuj±ce go zdjêcia w ludzkiej rozdzielczo¶ci - emilem lub poczt± polsk±.

http://www.bractworsb.jpg.pl/

P.s. Kontakt do mnie:

gorgar@o2.pl

lub do którego¶ z naszych

bractworsb@o2.pl

mo¿na te¿ prze stronke www.bractworsb.pl.tl
Kaltman
To teraz kolejna PYRA

Dziêkujê Wam za wspania³± imprezê. Dawno siê tak dobrze nie bawi³em. Podziêkowania ju¿ by³y, jednak chcia³bym od siebie podziêkowaæ organizatorom. Odwalili¶cie kawa³ dobrej roboty thanx.gif thanx.gif

Mam nadziejê pojawiæ siê na nastêpnej Legnicy, znów otworzymy kó³ko szulerów smile.gif mo¿e uda siê zorganizowaæ turniej trik-traka?? bic.gif

Pozdrawiam i mam nadziejê spotkaæ siê na nastêpnej imprezie!
S³awek zTarnowa
¯a³ujemy strasznie ¿e nas nie by³o icon_sad.gif ...i dobijacie nas tymi entuzjastycznymi koment.smile.gif
(mogliby¶cie bardziej np. na niepogodê ponarzekaæ - bo na có¿ by innego skoro z góry by³o wiadomo, ¿e Legnica stanie na wysoko¶ci zadania)

Fajniutko, ¿e siê uda³a imprezka, po fotkach widaæ ¶wietn± atmosferê, nowe, nieznane nam twarze w trzynastkowym "odtwo-bli¿aniu":) ........i... my obiecujemy, ¿e odrobimy jako¶ nasz± przymusow± nieobecno¶æ:<:<:<

Pozdrawiamy Was wszystkich!!!!
gawlacz
Dobra! To teraz nastêpne PYRY!
jedyne co jeszcze mo¿emy dodaæ to to ¿e sie podpisujemy wszystkimi czterema rêkami pod pochwa³ami które zosta³y ju¿ napisane smile.gif
organizatorzy jak zawsze pomy¶leli o wszystkim - nawet o traktorze który przewozi³ rzeczy ¿eby¶my sobie r±czek nie ponaciagali bigsmile2.gif
jak dla nas Legniczanie s± THE BEST jako organizatorzy - ca³uski kochani aniol.gif
gawlacze dwa
Boran
¦wietne miejsce, podane z doborowym towarzystwem, duszone przez trzy dni w pierwszorzêdnej atmosferze i podlane sosem z doskona³ej organizacji (no i dosolone do smaku icon_wink.gif ) - nic dodaæ, nic uj±æ.

Bardzo siê cieszê, ¿e mogli¶my z Jagod± uczestniczyæ w tym wydarzeniu i zawrzeæ nowe znajomo¶ci, tudzie¿ podtrzymaæ te odrobinê starsze. Z wielk± przyjemno¶ci± bêdziemy do Was przyje¿d¿aæ kolejne razy. A tymczasem do zobaczenia na innych 13-tkach.

pozdrawiam
Boran

ps. Przybli¿anie? KE? Chyba co¶ mnie ominê³o...
Lukasz XIII
Jo³,

Ludzie, którzy nie byli na imprezie a czytaj± ten temat mog± doj¶æ do wniosku, ¿e najwiêksz± cze¶æ obozy stanowi³y Pyry. Jednakowo¿ zaprzeczam takiemu stwierdzeniu, inne polskie dzielnice tak¿e stawi³y siê w zacnym gronie. Jako ¿e dziêkowanie jest zabronione.. pragnê pochwaliæ organizatorów za ogrom w³o¿onej w ca³± impreze pracy. Szkoda, ¿e odby³a siê tylko parapetówa z okazji wybudowania kosza przez m.in. Parysa, inne bydowle tak¿e spe³nia³y wzorowo przeznaczone im zadania tongue.gif . Pogody siê nie wybiera, by³a umiarkowana (pozostaj± domys³y gdzie Parys poszed³ na pielgrzymkê), szkoda tylko, ¿e trafi³a siê podczas uczty, której nie mo¿na by³o przez to doprowadziæ do koñca. Ciekawym do¶wiadczeniem by³o sprawdzenie siê w nowej roli, mam nadzieje ¿e pomimo kilku wpadek by³o ok. Po raz kolejny przekona³em siê, ¿e nocne rozmowe du¿o daj±, z jednej strony ( a w zasadzie jednej nocy) rozmowa z Comst± na temat szeroko rozumianego "przybli¿ania" (znaczy sie ¿eby byæ dobrym przybli¿antem musisz nagi wykopaæ z ziemi go³ymi rêkami krzemieñ [od tego sie zaczyna ] ) , z drugiej rozmowy z Amorem i wieloma innymi osobami. Thx all.

Pozdrawiam,
£ukasz

/ Edit 22:50 - widze ze to dosyæ wa¿na informacja ;) Ja mia³em 3 kleszcze, ale puste, wiêc im chyba nie smakowa³a krew - jestem zepsuty do szpiku ko¶ci hehehe
Jacek z Krakowa
To teraz centusie ;) bo i my tam byli....
Od pocz±tku do koñca rewelacja. Nawet deszcz by³ ¶wietny (no mo¿e poza t± chwil± w trakcie uczty). Choæ nie wolno, muszê podziêkowaæ gospodarzom za pó¼no-¶rodow± akcjê ratunkow± (co by¶my bidulki bez Was zrobili).
Wszystkie ochy i achy na temat imprezy s± w pe³ni uzasadnione, i jeszcze wiele ich tu bêdzie, wiêc ja siê nie bêdê rozpisywa³, po prostu wielkie dziêki za wspania³± imprezê...
Rafal BRZM
To ja chocia¿ trochê ponarzekam. Przywioz³em z imprezy 3 kleszcze, ale oprócz tego narzekaæ wiêcej nie mam na co.(nawet na dojazd smile.gif )
Dziêki wszystkim za wspania³± imprezê, ¶wietne towarzystwo z którym „lizanie soli” by³o sam± przyjemno¶ci±.

Olbrzymi pok³on w stronê orgów. Jeste¶cie wielcy!!!

Gratulacje dla zwyciêzców wszystkich konkurencji, a ja obiecuje ¿e nastêpnym razem nie bêdê przesadza³ z dopingiem co by szanse by³y równe pijacy.gif bigsmile2.gif

Z pozdrowieniami „m³odzik z Miechowa” Rycerz Niuniek.
gawlacz
HA! To dolaczylem do "zakleszczonego" towarzystwa icon_mrgreen.gif . Ale tylko jeden tongue.gif . PRZYRODA KALECZY HiHi
Marcin Chy³a
Witajcie!

Do¶æ ju¿ tego s³odzenia. Prosze o jak±¶ krytykê.
Pierwsze uwagi ju¿ do nas dotar³y:

Mimo lu¼nego programu imprezy nale¿a³o ustaliæ choæ ogólny plan konkurencji i zajêæ.
Moglismy te¿ lepiej oznaczyæ miejsce imprezy aby unikn±æ b³±dzenia.
By³o o kilkana¶cie kostek s³omy za ma³o.
Pogoda pokrzy¿owa³a pi±tkow± imprezê gdy¿ niedostatecznie przygotowalismy daszki i sto³y.

Ka¿da konstruktywna krytyka jest bardzo porz±dana i mile widziana.

W imieniu Wszystkich organizatorów nie potrafimy wyraziæ podziêkowañ za atmosferê jak± stworzyli¶cie. Dali¶cie nam ogromy zapas si³ i zapa³u na organizacjê kolejnej imprezy.

Wszelkie zguby lub dodatkowe uwagi ci±gle mo¿na kierowaæ na legnica1241@gmail.com
Na dniach uregulujemy tak¿e wszelkie powinno¶ci wobec go¶ci którzy nie dojechali.

Ju¿ za Wami têsknimy
Pozdrawiamy

PS. Nie znalaz³em ¿adnego kleszcza ... albo jest nieatrakcyjny dla kleszczy lub nied³ugo padnê na jakie¶ kleszczowe choróbsko :-)
Gagatt
I my do³±czymy do zachwyconego Legnic± 2008 towarzystwa:)
Impreza by³a wspania³a, pocz±wszy od doskona³ego wyboru miejsca, skoñczywszy na pomocnym Parysie!;)
Wielki Podziw dla Ewy mobilizacjê i utrzymanie w porz±dku OPN-owców -to musia³o byæ trudne:)
Doskona³a organizacja, ¶wietna konwencja-nikogo nie zmuszano do niczego, a jednak i tak wci±¿ co¶ siê dzia³o i wszyscy co¶ robili, zapewnienie wszystkich mo¿liwych wygód, z dojazdem te¿ nie by³o tak ¼le-to pogodna trochê nawali³a. Impreza na najwy¿szym poziomie, i historycznym i organizacyjnym:)
Specjalne Dzieki dla Parysa i Zwierzaka za cieciorkê-najpierw ch³opcy trzeba j± moczyæ przez noc to zmiêknie, ale i tak j± zjedli¶my;)
Nawet kleszcze by³y na tyle go¶cinne, ¿e nas nie zaatakowa³y;)

Dziêki za wspania³e biwakowanie:)

Piotr h. Grzyma³a
No to jak trzeba ponarzekaæ to ja te¿ mogê bigsmile2.gif ...normalnie odpad³a mi podeszwa od buta crazy.gif
Gorgar
Reszta zdjêæ ju¿ zamieszczona. Dla ka¿dego co¶ siê znajdzie, zapraszam...

Dla przypomnienia .... www.bractworsb.jpg.pl

a kontakt to patrzcie kilka postów wy¿ej.
Anula
Konstruktywna krytyka? a co to takiego? A powa¿nie to pomys³ podsuniêty przez Kaltmana zorganizowana turnieju tryk traka albo gry w ko¶ci jest super. Nocna partyjka gry w ko¶ci z Jmmem, Kaltmanem i Miêkkim by³a rewelacyjna a szczególnie w momencie jak panowie dopadli do kubeczka, praktycznie nie by³o rozgrywki bez pokera na jedynkach bigsmile2.gif
Acha i na nastêpn± Legnicê postawcie myjnie dla samochodów, wiecie jak trudno zmywa siê zaschniête b³oto i glinê z podwozia???? devil.gif

pozdrawiam i do zobaczenia
Anula
Parys
Fajnie siê s³ucha tych wszystkich pochwa³, ale chcia³bym zwróciæ uwagê na fakt, i¿ zasadniczo nasza rola – organizatorów, sprowadzi³a siê raptem do zorganizowania miejsca na obóz i zaspokojenia kilku podstawowych potrzeb uczestników, przede wszystkim fizjologicznej natury. W g³ównej mierze to dziêki Wam – naszym go¶ciom mo¿emy mówiæ, i¿ impreza nale¿a³a do udanych. Gdyby Wam siê nie chcia³o przede wszystkim do nas przyjechaæ lub te¿ nic nie robiæ na miejscu, to g³osów krytycznych by³oby zdecydowanie wiêcej.

My ze swojej strony na pewno widzieli¶my pewn± ilo¶æ braków i niedoci±gniêæ organizacyjnych – nie zawsze wynika³y z naszej winy, ale niestety pojawi³y siê. Bogatsi jednak o te do¶wiadczenia postaramy siê, aby ju¿ za nieco ponad rok wyeliminowaæ je.

Co do turnieju ko¶ci i tryktraka – takowy by³ zorganizowany w zesz³ym roku i cieszy³ siê umiarkowanym powodzeniem, dlatego w tym roku zrezygnowali¶my z oficjalnej organizacji takowego na rzecz oddolnej obywatelskiej inicjatywy. Jak siê okaza³o – kto chcia³ sobie pograæ, móg³ nagraæ siê do woli.

My¶lê, i¿ za rok spotkamy siê w podobnym gronie i tak i Wy jak i my bêdziemy jeszcze bardziej zadowoleni.
Pozdrawiam
P.

PS. Co do kleszczy – mia³em dwa, wiêc zajmujê drugie miejsce (kto¶ mia³ trzy). Czy kto¶ mia³ wiêcej?
P.
Eve
helo!
Wiwat uczestnicy ! - dali¶cie radê :D Prze¿yli¶cie ten surwiwal a to oznacza ¿e w przysz³ym roku mo¿emy wprowadziæ jeszcze inne hardcory . Có¿ ¿e przygotowali¶my deszcz , b³oto i kleszcze -Wy niezra¿eni i niepokonani .Chwa³a WAM za to ! Szczerze mówi±c byli¶my nieco przera¿eni kiedy kolejny samochód siê zawiesi³ /zakopa³ a droga wyje¿d¿a³a jeszcze bardziej ..

Kilka rzeczy wprowadzonych w ramach do¶wiadczenia powid³o sie znakomicie . Mam na my¶li konstrukcje , wykonanie i testowanie pieca . Gdyby sie nie uda³o pewnie nic by siê nie sta³o a wysz³o znakomicie . Wielkie pok³ony dla Jima za chleb i Krivy za boskie ciasto . Ju¿ z Jackiem obmy¶lamy udoskonalenie tej nowinki ¿eby by³ wiêkszy i bardziej wydajny . Jimi koniec z ³ucznictwem - zostajesz piekarzem ! :D A Kriva cukiernikiem ! dostosujemy Wam koszulki na przysz³y rok . Piekarz i cukiernik imprezy hehe.

Polowanie - ze wzglêdu na pogodê ( szanujemy trzewiki go¶ci ) - odby³a siê zminimalizowana wersja tego co zaplanowali¶my a i tak nasi dzielni ³ucznicy upolowali sarenkê :P na któr± by³ nie ma³y popyt . W przysz³ym roku pójdziemy na dzika :D Nagonka jako przymusowe wyj¶cie z obozu dla rozruszania zastyg³ych ko¶ci by³a rozkosz± dla mych oczu gdy dzielne "ciury i pleps" pokonywali ostêpy b³ota w lesie ..a przeskoki przez strumyczek ..ach Brecha nawet z telemarkiem skoczy³ :D
Drugie przymusowe wyj¶cie z obozu po papu ..hmm no có¿ czterech je¼d¼ców apokalipsy nie by³o w scenariuszu ..

Pochwa³ka dla dowódców obozów a chwilowe przejêcie w³adzy by³o znakomite , mogli¶my przez chwilê poudawaæ ¿e My nic nie wiemy a wszystkich petentów kierowaæ do Marka hehe , niektórzy byli do¶æ zdziwieni ;p Ot taki radosny ranek ..

Muzykanci - czyli grupa Kopaniecka .Co tu duzo pisaæ nie ma to jak ¶piewanie synchroniczne z Kur± i spadaj±cym ze sto³u Rycerzem Niuñkiem po soli :P

Market - pewnie by i lepiej wyszed³ gdyby sprzedaj±cy nie byli przekupni , niektóre co bardziej zorganizowane grupy - patrz Miechów i Pyry nie przywie¼li tabunu "dodatków i przypraw" ( w przysz³ym roku Was przetrzepiemy i bêdzie konfiskata mienia .. )no i gdyby rzeczeni dowódcy oddali kasê swoim ludziom a nie skitrali na pami±tkê .. Pomy¶limy o bartelu , wzajemnej wymianie , popularnemu "machniom "

Jeste¶my niezadowoleni z uczty g³ównej w pi±tek , poniewa¿ narazili¶my Was na mokniêcie a ¶winiaka na nieskonsumowanie . Taka rzecz nie powinna sie zdarzyæ i jest to priorytet na przysz³y rok , ju¿ postanowili¶my ¿e powierzchnia przeciwaurowa bêdzie wiêksza na tyle aby sie to nie powtórzy³o .

Bardzo Wam dziêkujemy za wk³ad i zaanga¿owanie w t± imprezê . Wci±¿ widzimy cel i dziêki Wam motywacjê aby siê spotkaæ za rok . Pozbierali¶my wszystkie pomys³y , którymi raczyli¶cie siê podzieliæ , bêdziemy je wdra¿aæ bo przecie¿ Wy równie¿ jeste¶cie organizatorami !

Przypominam ¿e bardzo kameralny turniej kuszniczy wygra³a Dominika od "Jacków" a samemu mistrzowi moczymordy gratulujemy nie oddania tytu³u .

Uwaga bêdzie prywata : To by³y jedne z lepszych urodzin jakie pamiêtam i chyba nie mia³am jeszcze a¿ tylu go¶ci . Wzruszenie odebra³o mi mowê . Nie wiem jakim cudem uda³o Wam sie wpa¶æ do namiotu dok³adnie w danej chwili :P:P ..

Gratulacje : zdobyli¶cie poziom w przybli¿aniu !!:D

Pok³ony dla Was jak Szrama S³oñcu!!
Eve .

PS. S³awu¶ brakowa³o TBR-u .. i jak dla mnie brakowa³o Gdañska .oraz innych "starych uczestników " ..
PS.2 Nastêpna Legnica 1241 odbêdzie sie 11-14 czerwca 2009 i nie, nie Anulko za miesi±c :D
PS.3 ja mia³am trzy kleszcze a Arek cztery wiêc rz±dzi :D
Marek Hilgendorf
Zauwa¿y³em, ¿e kleszcze w wiêkszych ilo¶ciach ³apali przewa¿nie palacze- pewnie w tych chaszczach co¶ grasowa³o......
Anuszka
a ja mam pytanie odnosnie zdjêæ robionych przez dwójkê cywilnych fotografów ;) czy bedzie mozliwosc je zobaczyc, zdobyc?? smile.gif
Eve
Anuszko jest zrobionych oko³o 6000 zdjêæ , chwilê jeszcze potrwa przegl±danie ich i nagrywanie . Ale tak jak mówi³am na imprezie w danej chwili puszczam cynk ¿e s± zrobione i wszyscy zainteresowani przysy³aj± mi adres na priv . Bêdê wysy³aæ "srebrne kr±¿ki " A byli to nie "cywilni fotografowie " tylko "ludzie których nie ma " tongue.gif

Zapomnia³am dodaæ i¿ wszystkie sprawy bojowe ,kierujemy do naszego cz³owieka od przemocy tzw "£oma Imprezy " samurai.gif bic.gif , który z pewno¶ci± co¶ skrobnie jak poprosicie :D . Proszê mnie tym nie zadrêczaæ na gg bo sie na tym kompletnie nie znam icon_mrgreen.gif

M³odszy Przybli¿ant E.
Dobry stopieñ Koledzy Przybli¿anci ?

PS. Widaæ Amore ¿e¶ siedzia³ ca³y czas w obozie hahahaha. Po za tym swojego Pana Kleszcza dosta³e¶ w zesz³ym roku / Bu¶ka
Marek Hilgendorf
Proponujê nastêpuj±c± hierarchiê:
- przybli¿ant kadet (bez znaczka)
- m³odszy przybli¿ant * (gwiazdka)
- przybli¿ant **
- starszy przybli¿ant ***
- przybli¿ant senior ****
- Aproximator Maximus (zabrak³o mi inwencji)

A mój Pan Kleszcz ma na imiê Ziutek i jest ULTRASEM!!!!
Elder
Spó¼nione ale szczere podziêkowania za wspania³± zabawê dla organizatorów Legnicy.
Powtórzê tylko ¿e to Przybli¿anci smile.gif uczestnicz±cy w takich imprezach tworz± klimat i dlatego nikt nie zmieni mojego zdania by³o super.

Ps. Z moich kleszczy konkurs na przetrwanie wygra³a Pela ( do¿ywiam osobi¶cie ).

Uk³on
Jimmy
Nie mam na co narzekaæ, kurczê pieczone.
Za to dorzucê gar¶æ fotek, które uda³o mi siê cykn±æ zanim mi pad³ aparat.

pozdrawiam
Jimmy

edyta: zupe³nie zapomnia³em. Mój kleszcz mia³ na imiê Rysiek. Ale nie wiem czy by³ ultrasem, nie mog³em a¿ tak mocno odwróciæ g³owy devil.gif
Triss
Po ciê¿kich walkach z technik±, pierwsza porcja zdjêæ jest do obejrzenia.
na chomiku, którego za³ozy³am specjalnie na tê okoliczno¶æ.
liczê na wyrozumia³o¶æ i ¿ycze mi³ego ogl±dania:

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=ciocia_Triss

Brecha
halo halo, tu Ola.
jako ¿e zapomnia³am swój login, wykorzystujê "menrza" i piszê.

to, ¿e bêdzie super, wiedzieli¶my ju¿ w zesz³ym roku, bo ka¿da impreza Legnicy jest super. co by³o dobrego do powiedzenia, zosta³o ju¿ powiedziane. ja osobi¶cie chcia³am podziêkowaæ Parysowi za cierpliwo¶æ w obchodzeniu siê z Wiktori± (pozwalanie jej na oszustwa w grze w kulki i odpowiadanie milion razy, ¿e woda siê zaraz zagotuje). dziêki wielkie.

je¶li chodzi o kleszcze, to nie mog³am nadaæ ¿adnych imion, bo ¿aden siê nie przyczepi³... (to chyba ¼le o mnie ¶wiadczy).

Alinie wielkie dziêki za sznureczkowe nauki, ju¿ nied³ugo bêdziemy ple¶c (i nie tylko trzy po trzy) na cztery rêce.

aha, kolejna pielgrzymkê Parysa prosi³abym dok³adniej nadzorowaæ (i niech w przysz³ym roku bêdzie ona do Czêstochowy a nie do najbli¿szego sklepu nocnego), bo w tym roku co¶ oszukiwa³. nadzór i kontrola musi byæ!

i na koniec, popieram pomys³ Ani, ¿eby co¶ takiego organizowaæ raz w miesi±cu...

bu¼ki

Ola
Piotr h. Grzyma³a
Teraz siê czuje jako¶ g³upio bo ja nie mia³em ¿adnego kleszcza icon_redface.gif to trochê tak jakbym siê alienowa³ od reszty jester.gif mo¿e za rok bêdzie lepiej ( choæ mam nadzieje ¿e znowu wyjadê z Legnicy bez kleszczowego ataku king2.gif ) Pozdrowienia dla was bracia i siostry przybli¿anci !
Triss
ci±g dalszy legnickich fotek na chomiku:

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=ciocia_Triss

mo¿e kto¶ znajdzie dla siebie co¶ ciekawego:-)
Damiano
Czê¶æ naszych fotek http://picasaweb.google.pl/cordbedzin/Legnica2008 Od tak jak by siê komu¶ na nasze forum nie chcia³o wchodziæ tongue.gif
Eve
Ave:)
Zdjêcia bêd± lada moment , poproszê o adresy na priv . Dla ka¿dej grupy jest przeznaczony srebrny kr±¿ek smile.gif
Ju¿ za Wami têsknie i pozdrawiam smile.gif

M³odszy Przybli¿ant * Eve
Eve
Witam
Niestety przez d³u¿szy czas nie dzia³a³a mi Freha , a wiêkszo¶æ adresów by³o w³a¶nie tu , dlatego zdjêcia nie dotar³y . Przywiozê na Poloniê do Assura tym co tam bêd± a reszcie wy¶lê po Poloni .
Na pocieszenie kilka fotek na naszej stronie - mi³ego ogl±dania
http://najemni.legnica.pl/pl/galeria/00065.htm
http://najemni.legnica.pl/pl/galeria/00068.htm
http://najemni.legnica.pl/pl/galeria/00066.htm
http://najemni.legnica.pl/pl/galeria/00067.htm

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia
Eve
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.