Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Legnica 2008
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2
Marcin Chy³a
Dru¿yna Ksiêcia Henryka Pobo¿nego ma zaszczyt zaprosiæ na III imprezê z cyklu Legnica 1241 , która odbêdzie siê pod nazw± :

"Legnica 1241 - Manewry rycerskie pod wezwaniem Boles³awa II"

i odbêdzie siê w dniach 22-25 maja 2008 roku.

Impreza jak co roku odbêdzie sie w okolicach Legnicy bez udzia³u publiczno¶ci .

Ca³± zabawê przewidujemy zacz±æ ju¿ w czwartek tj w Bo¿e Cia³o po po³udniu.
Dla osób które jeszcze u nas nie by³y obowi±zuje weryfikacja sprzêtu i stroju .
Impreza jest wy³±cznie namiotowa , rezygnujemy równie¿ ze wszystkich wspó³czesnych dogodno¶ci cywilizacji.

Zg³oszenia prosimy kierowaæ na adres mailowy Legnica1241@gmail.com

Wiêcej informacji pojawi siê tutaj ju¿ nie d³ugo, oraz na stronie intrenetowej imprezy:
http://www.legnica.1241.pl

Z powa¿aniem
Marcin "Szrama" Chy³a
DKHP
Marek Hilgendorf
Hehehe.... Poznañska dru¿yna hokejowa ju¿ siê szykuje na dokonanie kolejnego pogromu "reszty ¶wiata". Przypominam wszystkim zainteresowanym, ¿e na imprezie ¶wiêtowaæ bêdziemy osiemnaste urodziny Ewy i moj± trzydziestkê, w zwi±zku z czym liczymy na bogate dary (nie pogardzê nitowank±).
Halfgar
Mareczku ... 30 lat powiadasz ... ty stara zgrzybia³a doopo ;) chêtnie siê pojawiê smile.gif
Lukasz XIII
Witam,

icon_mrgreen.gif W takim razie trudno bêdzie nie przyjechaæ w tym roku na Legnice .
Amor a co powiesz na taki prezencik: zamiast "Sto lat" wszyscy bez tekstu za¶piewaj± "Eno sagrado en vigo" z akcentem na Amor ei... bigsmile2.gif
Mam nadzieje, ¿e je¶li pomys³ nie zostanie zaakceptowany nie bede opuszcza³ Legnickiego Pola w ten sposób szczerba.gif xD ;)

Pozdrawiam, czekam na wiêcej informacji na temat imprezy,
£ukasz
Destro
Witam smile.gif
Oczywi¶cie sie pojawie smile.gif
ju¿ widze jak by mi Parys lub Ewa sprali d... je¶³i bym nie przyjecha³ smile.gif
pozdrawiam
Anuszka
No coz, po zesz³orocznej Legnicy by³abym STUPIDO gdybym nie pojwai³a sie tam raz kolejny ;)
Aubrey
I ja awizuje swoj± obecno¶æ...
Marcin Chy³a
'Pyry' jak zwykle maj± zaproszenie. Musimy siê w koñcu odegraæ w "medieval hokey".
Ju¿ nied³ugo wiêcej info o imprezie.
Pozdrawiam
Marcin Chy³a
Witam .

Patrz±c na poprzednie wpisy mo¿na mieæ wra¿enie ¿e przyjedzie tylko Wielkopolska .. ale to nieprawda smile.gif

Trochê bli¿szych informacji na temat imprezy : Chcieliby¶my w tym roku zaproponowaæ trochê inn± odmianê zabawy aby poczuæ lepiej i wiêcej owe czasy ..
Wymy¶lili¶my sobie to tak :

Ecce castra apud Urbem Legniciensem paulo post eventus Anni Domini Millesimi Ducentisimi Quadragesimi Primi. Plerique equites, qui usque ad nuntios a novo duce in Silesia, Boleslao, mittos permanere non poterant, antea has terras reliquerunt. Qui periniquo animo cladem et damnum audentis ducis Henrici, contra infideles pugnantem, ferebant, exigua manus patientissimorum mansit
Et ita advesperascuit. Id crepusculum ultimum in eo gremio erat, quia consilium capta est, ut prima luce ad domos suas egressi sint, sicut illi, qui antea redierunt.
Domini de Silesia, de Polonia Minore et de Polonia Maiore, sicut hospites, qui cruce se oneraverunt, et alii e terris remotis ceterum ad cenam vespernam accubuerunt, et famuli eis ministrabant, et bardi eis carmina lugubria canebant.
Aegerrimum damnum nemini pepercit: nec eis, qui in signo ducis dimicaverunt, nec eis, quos ipse diabolus frustravit, ne ad tempus advenire possint, itaque silentio versus amaros audiebant.

............ icon_cool.gif

A ¿e i dla ludu prostego otwarci jeste¶my to i w jêzyku zrozumia³ym dla Nich wie¶æ ow± zamieszczamy.

Oto obóz pod Legnic± jaki¶ czas po wydarzeniach 1241 roku. Wiêkszo¶æ rycerstwa dawno opu¶ci³a te tereny , nie mog±c siê doczekaæ wie¶ci od nowego Ksiêcia na ¦l±sku - Boles³awa . Pozosta³a tylko garstka najwytrwalszych nie mog±cych pogodziæ siê z klêsk± i strat± odwa¿nego Ksiêcia Henryka co naprzeciw niewiernych stan±³ .
I tak nastan±³ zmierzch kolejny jak uzgodniono ostatni w tym¿e gronie by z jutrzni± wyruszyæ do domów do ziemi odleg³ej.

Panowie ze ¦l±ska , Ma³opolski , Wielkopolski i inni z ostêpów dalekich jak i go¶cie co krzy¿ na siebie wziêli, zasiedli do wieczerzania , a s³u¿ba im us³ugiwa³a a minstrele ¿a³obne pie¶ni ¶piewali .. Krwawa strata nie oszczêdzi³a nikogo i tych co w bitwie przy boku Ksiêcia stali i tych co sam Diabe³ pokrzy¿owa³ drogi by nie dane im przybyæ na czas , wiêc w milczeniu gorzkie wersety trawili …..

I w jêzyku technicznym ...... icon_cool.gif

Go¶ci zapraszamy do po³udnia w czwartek ( mo¿na przyjechaæ we ¶rodê ), aby oko³o 17 sprawnie ruszyæ z ca³o¶ci± imprezy .

Tak jak zwykle impreza jest sk³adkowa 40 z³ od osoby , mo¿na ju¿ wp³acaæ na nr konta
Nordea 11 1440 1387 0000 0000 0738 9116

Ostatecznym potwierdzeniem przyjazdu jest wp³ata dokonana najpó¼niej do 15 maja.

W tym sezonie króluje „ samoobs³uga „ . My kupujemy wszelakie produkty ¿ywieniowe, które bêd± przez Was nabywane za historyczne dzêgi , które my z kolei wyp³acimy „szefom „ hufców . Ka¿dy z Bossów dostanie odpowiedni± kwotê z zale¿no¶ci od ilo¶ci osób i struktury spo³ecznej pocztu . A potem na zakupy do „marketu „ Bêdzie tam nieco towarów luksusowych nawet (przyprawy, owoce, towary zamorskie) tongue.gif .

Przygotowali¶my specjalne atrakcje dziêki którym bêdzie mo¿na atrakcyjnie pomno¿yæ zasobno¶æ sakiewek .

Wieczerza w ramach niespodzianek bêdzie przygotowana przez nas , bez obaw nie spêdzicie ca³ej imprezy przy garach ani w garach:)

Nastêpne informacje w niedalekiej przysz³o¶ci .

Na wszelkie pytania chêtnie odpowiemy.
Zapraszamy do korespondencji legnica1241@gmail.com

S³awek zTarnowa
Heheh..tak tak..prawdê prawisz Marcinie...nie tylko Wielkopolska siê zjedzie...Ma³opolska te¿ siê pojawi..a jak¿e...i nie wiem czy nie znacznie, znacznie liczniej ni¿ ostatnio bum.gif

Sam TBRerek bêdzie liczniejszy a nie wspomnê o innych, o których wiem, ¿e siê wybieraj±smile.gif
Nas mo¿e byæ kilkana¶cie osób- ale dok³adne dane dam zaraz po I³¿y.

Co do dzêgów to mo¿na bêdzie u¿ywaæ w³asnych brakteatów? :P

Pozdrawiam ca³± ¦l±sk± ekipê!!!!!

Eve
Ave S³awu¶
Dziêki za pozdrowienia i od nas równie¿ ca³uski od rodziny dla rodziny :*

Wywo³a³e¶ mnie do tablicy , zadaj±c pytanie odno¶nie brakteatów , bo sprawy finansów wszelakich musz± byæ sprawowane tward± rêk± icon_mrgreen.gif . Mo¿ecie wzi±æ swoje dziêgi byle to nie doprowadzi³o do nadmiernej inflacji . icon_wink.gif . Uzgodnimy my¶lê to ju¿ na miejscu albo na I³¿y .

POZDRAWIAM

Eve.
Marek z Bytomia
Eeeeeeee to nie mo¿e byæ inaczej i ja biorê swoje brakteaty. po prostu rozdamy ludziom tylko tyle ile trzeba bêdzie.
Indar
Mi te¿ zosta³a gar¶æ, chyba nie odró¿nicie?
I
Eve
No to ch³opaki widzê PAÑSTWO przyjedzie ..
Nie mam wyj¶cia teraz , za³atwili¶cie mnie na cacy , jednemu pozwoliæ to zaraz ..drzwi obrotowe hehe. Dobra , je¶li s± ¶liczne i poprawne i w ogóle icon_mrgreen.gif to we¼cie , bêdziemy rozkrêcaæ interesy , przekupywaæ siê ,okradaæ , handlowaæ i sprawdzaæ jak zachowuje siê inflacja .Ach po prostu ¿ycie ... A na pocz±tku nasz "urz±d skarbowy " sprawdzi czy macie prawo posiadaæ tak± kasê tongue.gif No . A jak nie, to nasze bojówki gotowi¼niane wezm± Was pod oko szczerba.gif

Pozdrowionka
Eve.

S³awek zTarnowa
Wiesz Ewu¶...co roku trza sie staraæ jaki¶ elemencik wiêcej mieæ z bajerów ¶redniowiecznych, heh, co nie?

....i te¿ tam od razu.. jechaæ nam przez "PAñSTWO"....heheh..poczu³em sie ¶trasnie stary. tongue.gif

I my na razie jeszcze nie jeste¶my w stanie powiedzieæ ile nas bêdzie....u mnie w grupie trochê za du¿o studentów narzekaj±cych na sesjê mam.....ale my¶lê, ¿e w miarê ³adny zespó³ uzbiera siê i pod koniec pierwszego tygodnia maja bêdziemy my i Wy wiedzieæ ile nas do Was jedzie ¿eby znowu Wam zepsuæ zabawê icon_mrgreen.gif

I jak co to wspólnie na I³¿y bêdziemy moich molestowaæ ¿eby olali tê brzydk± czarownicê Sesjê
i ¿eby scysji nie robili, ¿e nie przyjad±.

ca³uski!
Jacek z Krakowa
Witam wszystkich.
To i ja siê wpraszam, bez dzieñgów co prawda, ale mogê poprowadziæ drooogi kurs oddychania pod wod± ;)

Pozdrowionka dla wszystkich z Krakowa
Eve
S³awu¶ ..zaliw¿dy daruj .. Ty poczu³e¶ siê staro ? A co maj± powiedzieæ Ci urodzeni w g³êbokich latach siedemdziesi±tych ... I nie pokazuje od razu na Marka bo wiem czy to grozi .. bum.gif

A.. "drooogi kurs oddychania pod wod± " planujemy na sobotê , po ca³ych ju¿ mêcz±cych zmaganiach z odtwórstwem dla ... hehe oddechu icon_wink.gif Zobaczymy czy uda sie komu¶ odebraæ Ci Jacku mistrzostwo icon_mrgreen.gif

Oczywi¶cie turniej hokejowy ¦l±sk kontra Reszta ¦wiata te¿ ju¿ na luzie w sobotê ..i inne atrakcje spowite tajemnic± ...

Swoj± drog± tak a propo pieniêdzy , kiedy¶ by³ taki pomys³ i¿ jak siê ju¿ kilka osób / ekip dorobi bitych monet to wprowadzimy "przechodnie monety " na kolejnych imprezach aby dosz³o do wymieszania .. Chyba kiedy¶ o tym rozmawiali¶my .. Mo¿e by ju¿ tak w tym sezonie zacz±æ , bo widzê pewne rozmno¿enie tematu .... hm?

Kwiatuszki i cukieraski
Piotr h. Grzyma³a
My wraz z kompanami bêdziemy ju¿ na pewno. Namiot w drodze, ludzie siê obszywaj± a ja w³a¶nie skoñczy³em robiæ pasek. Przyjedziemy w liczbie sze¶ciu osób, no chyba ¿e nasz ostatni cz³ek siê zd±¿y obszyæ ( w co trochê w±tpiê ). Przyjadê z osob± któr± niektórzy chyba ju¿ znaj±, a mówiê tu o braciach z Tarnowa albowiem do³±czy³ do nas Piotr Jaros z Bêdzina którego zdaje mi siê pamiêtaj±. Pozdrawiam.
Rafal BRZM
To i Miechów nie mo¿e opu¶ciæ takiej imprezy, stawimy siê na miejscu jak by trzeba szybki zwiad na ul. Tatarsk± wys³aæ cicho.gif

Dok³adn± liczbê podam zaraz po I³¿y, ale na pewno bêdzie nas wiêcej ni¿ rok temu.

Pozdrowienia
Rycerz Niuniek icon_wink.gif
Marek Hilgendorf
A'propos bejmów (jak to na wschodzie i Ziemiach Odzyskanych mówi±- dzieñgów). Czy mo¿ecie mi poleciæ kogo¶ bij±cego takowe?? W tym roku siê nie wyrobiê, ale w koñcu my te¿ nie gêsi i swoj± monetê (a nawet kilka) mamy...

I nie zamierzam niczego potwierdzaæ- szmalec ju¿ wp³aci³em......

Przypominam o bogatych prezentach urodzinowych dla Ewy i dla mnie.....
Gorgar
Tak, my tez przyjedziemy (ze trzech bêdzie)! D¿izas jak ma³o czasu, wiêc dupki w troczki i do roboty... szczerba.gif
Eve
Oj Amor .. daj ju¿ spokój z tymi prezentami ..ile ty masz lat ? Mo¿e Ci jeszcze tort zamówiæ i ¶wieczki ? ... Wszyscy ju¿ wiedz± ¿e ty masz dopiero 30wiosen a ja znów jakie¶ 18 ( i 168 miesiêcy ) , a w ogóle to postrzy¿yny ju¿ mia³e¶ ? icon_rolleyes.gif Jak to £ukasz wy¿ej napisa³ za¶piewamy Ci Amor ei , tylko nie wiem co mi za¶piewacie .. i czy mam za³atwiæ gitarê albo róg devil.gif

Oczywi¶cie Miechów zapraszamy o 5 rano aby tradycji by³a zado¶æ , lecz na ulicê Tatarsk± to Wam bêdzie do¶æ daleko z tegorocznego miejsca imprezy , na razie nic jeszcze nie zdradzê ale przygotujcie siê na dzicz .. ¯adnych sklepów , ¿adnych wycieczek , brak cywilizacji .. no mo¿e nie a¿ tak jak na Poloni gdzie nawet zasiêg zawraca³ ale jednak .. crazy.gif

p.s. Amor a u nas co ugotujesz ? icon_mrgreen.gif
Halfgar
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 09:13 23.04.2008) *
A'propos bejmów (jak to na wschodzie i Ziemiach Odzyskanych mówi±- dzieñgów). Czy mo¿ecie mi poleciæ kogo¶ bij±cego takowe?? W tym roku siê nie wyrobiê, ale w koñcu my te¿ nie gêsi i swoj± monetê (a nawet kilka) mamy...

I nie zamierzam niczego potwierdzaæ- szmalec ju¿ wp³aci³em......

Przypominam o bogatych prezentach urodzinowych dla Ewy i dla mnie.....

Amorku kochany ode mnie dostaniesz ... kawê coffee.gif
Marek Hilgendorf
Oto odpowied¼ na pytanie Ewy odno¶nie tego co ugotujê......
http://www.youtube.com/watch?v=j1KSaUEu_T4...feature=related

oraz

http://www.youtube.com/watch?v=rH9MaW1tjig...feature=related
Eve
Ok Amor stoi devil.gif .. Tylko nie wiem jak ¿ó³wina jest datowana na tych terenach ..a na wiewióra zrobimy polowanie z nagonk± ..
Mo¶ka
Witam smile.gif
Ja te¿ zawitam na t± podobno zacn± imprezê!

I jestem ¿ywym dowodem na to, ¿e przybêd± nie tylko ludzie z Wielkopolski, ale te¿ dalszych terenów...

A w zawi±zku z tym:

Szukam osób z Warszawy lub okolic chêtnych zabraæ siê na Legnicê. Mam samochód na gaz, ale podró¿ w pojedynkê i tak wychodzi bardzo drogo jak na studenck± kieszeñ. Zmieszcz± sie do mnie jeszcze dwie osoby (zwa¿ywszy na maszt z ty³u raczej nie wiêcej) i w tej opcji wychodzi taniej ni¿ poci±g nawet dla studentów.
Chêtnych zapraszam na priv smile.gif

Pozdrawiam,
Mosia.
Jimmy
CYTAT(Marcin Chy³a @ 19:25 10.03.2008) *
'Pyry' jak zwykle maj± zaproszenie. Musimy siê w koñcu odegraæ w "medieval hokey".
Ju¿ nied³ugo wiêcej info o imprezie.
Pozdrawiam

Szrama, lepiej siê szykuj na First Medieval Quidditch Cup hehehe.gif
kriva
Coby tradycji sta³o siê zado¶æ, szykuj siê Ewo na rano ;)))
Eve
Aloha
Wszystkie osoby które planuj± do nas przyjechaæ tak zwan± komunikacj± alternatywn± do prywatnego samobilu proszê o kontakt . Jakkolwiek . To wa¿ne aby Wam u³atwiæ dotarcie do nas a to do¶æ daleko od cywilizacji .

Oh Miechów ..Hehe nie ma zmi³uj tym razem wystawimy podwójne warty coby¶cie nas nie zaskoczyli w nocy , bêdziemy czujni i poprzestawiamy Wam drogowskazy ¿eby nie by³o za ³atwo icon_mrgreen.gif Chocia¿ znaj±c Wasze zdolno¶ci nic to nie da ... macie "nosa " .. A w³a¶ciwie to muszê powiedzieæ ¿e w tamtym roku to nie by³o za wcze¶nie .. to pod³e kalumnie ..Wy zwyczajnie siê spó¼nili¶cie na imprezê a czekali¶my z ogóreczkiem ..

Pozdrowienia dla ca³ej ekipy a szczególnie dla jednego takiego "m³odzika" szef.gif

Buziaki
Marcin Chy³a
Witam!

Kilka wa¿nych informacji.
Miejsce imprezy jest zmienione w stosunku do dwóch poprzednich imprez.
Zrezygnowali¶my z Legnickiego Pola na rzecz zupe³nego odludzia, 100% natury, piêknej ³±ki, lasu i nawet ma³ego potoczku w lesie (nawet linii wysokiego napiêcia nie widaæ).

Dojazd:

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Najlepiej dojechaæ za Legnicê autostrad± A4 i zjechaæ z niej w okolicach Z³otoryji.
Tam kierowaæ siê na Wilków i wie¶ GOZDNO.
W samym Gozdnie ustawimy w strategicznych miejscach jakie¶ znaki rozpoznawcze, zw³aszcza ¿e w pewnym momencie trzeba bêdzie zupe³nie wjechaæ w pola i lasy.
My bedziemy tam od paru dni wiêc w razie problemów s³u¿ymy pomoc± przez telefony.

Je¶li kto¶ do przelewu potrzebuje pe³ne dane konta bankowego, oto one:

Nordea 11 1440 1387 0000 0000 0738 9116
Marcin Chy³a
59-220 Legnica
ul. Turkusowa 5

W razie problemów czy jakichkolwiek pytañ prosimy o kontakt przez maila legnica1241@gmail.com
Kiedy nie bêdziemy dostêpni przez Internet pozostawimy tu nasze numery komórek.

POzdrawiamy serdecznie
i do zobaczenia

Jinx
Witajcie mam nadziejê ¿e w tym roku kilka osób z illo przyjedzie na Legnicê, ja na pewno bêdê obecny bigsmile2.gif
M-kwadrat
Wiem, ¿e pewnie to upierdliwe dla organizatorów ale niestety inaczej nie damy rady i pojawimy siê dopiero w pi±tek. Jestem ¶wiadom, ze impreza bêdzie ju¿ trwa³a wiêc nosiæ graty i rozbijaæ siê bêdziemy ju¿ w historycznych strojach ale mo¿e powinni¶my jeszcze o czym¶ wiedzieæ albo czego¶ przestrzegaæ aby nic nie popsuæ? Zaraz sobie drukujê mapki a do tego postaram siê jeszcze nabyæ dok³adn± mapê papierow± okolicy i mam nadziejê, ¿e trafiê na miejsce.
Eve

Hej
Dobra , skoro nie ma innej mo¿liwo¶ci to jako¶ damy rade wspólnymi si³ami Was rozbiæ tak zeby by³o gut . Po 1. to bêd± nasze prywatne tel aktywne ( mój i Szramy - podamy jako¶ na dniach ) . To w razie gdyby co¶ po drodze .. Po 2. zanim wjedziecie na polany imprezy miniecie polankê przeznaczon± na parking , tam siê wypakujecie a pewnie jaka¶ ekipa i my + kto¶ z dobrym sercem ( i silnymi rêkoma) a niezbyt zajêty przyniesiemy to ju¿ w koszach i na barach .. Nie martwcie jako¶ to zrobimy ¿eby nikogo w oczy nie ku³o za bardzo aaa.gif Najlepiej napiszcie o której tak ...PI razy drzwi planujecie byæ na miejscu , to¿ bêdziemy Was wygl±daæ ..

Przypominam o wp³acie na konto wszystkim , którzy jeszcze tego nie zrobili a maj± zamiar sie pojawiæ . Wiem ¿e jeszcze czas ( bo do 15 maja ) ale jestem z natury upierdliwa chat.gif

Pozdro Eve
Anula
Witam,
przyje¿d¿amy w czwartek na 90% naszym terenowym peugeutomem 206, który po powrocie z I³¿y wygl±dam jak po jakim¶ ekstremalnym rajdzie, smile.gif
Jim twierdzi ¿e mnie zg³osi³ i zap³aci³, wiêc mam nadzieje, ¿e nie wywalicie mnie jak ju¿ przyjade.
Jeszcze tydzieñ i zaczynamy Legnicê blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif

pozdrawiam
Anula
Eve
Uwaga og³oszenie parafialne coffee.gif
Uprzejmie uprasza sie aby Ci z Was którzy dzier¿± w swych zbiorach : bêbny , rogi ( do picia te¿ ale g³ównie traktowane jako¿ instrument patrz Assur lol2.gif ) , tr±bity , klekotki , ko³atki i inne instrumenty do grania muzyki prostej acz g³o¶nej prosimy o ich zabranie ze sob± . Bêd± niezmiernie potrzebne . Tak¿e w³ócznie !

Anulko potwierdzam ¿e Jim zap³aci³ i to nawet wczoraj a nawet Ciê zg³osi³ cicho.gif
Jim m±ka jest . Wszystko idzie w dobrym kierunku i nasz plan .. Ty wiesz pat.gif

Pozdrawiam wszystkich
Anula
Ja tez wiem, ja te¿ wiem.
Tylko bêdzie to debiut Jima na t± skalê i w opcji bez elektryczno¶ci psss.gif Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie, na pewno co¶ fajnego clap.gif
Eve dziêki za info, pewne dane trzeba weryfikowaæ.

pozdrawiam
Anula
Jacek z Krakowa
Klan Kowali bierze naprawion± w³óczniê i ulubion± przez wszystkich piszcza³kê. Mam nadziejê ¿e wrócê w ca³o¶ci do domu ;) A czy my jeste¶my zg³oszeni wogóle???
Piotr h. Grzyma³a
My przybêdziemy w ¶rodê wieczorem, poci±g z Katowic mamy co¶ ko³o 14.30 wiêc bêdziemy w Legnicy wed³ug rozk³adu co¶ po 19 troszkê. Przyjedziemy w 4 osoby nastêpne dwie dojada do nas w czwartek bo w ¶rodê nie mog±. Ju¿ nied³ugo siê spotkamy, sesesese :D
Eve
Hej hej
No dobra w Legnicy .. a do Z³otoryi to wiecie jak sie dostaæ ? Stamt±d ju¿ mo¿emy Was odebraæ tylko napiszcie czy sie zmie¶cicie do jednego auta .. z gratami

P. S. hmmm Kowale a kto to ? Do zoba pijacy.gif
Lukasz XIII
Jo³,

Za pozwoleniem jednego z organizatorów/organizatorki zamieszczam Reklame MRPWBII. Mam nadzieje, ¿e nikt po zobaczeniu prezentacji nie poczuje sie dotkniêty tre¶ciami prezentacji.

http://file4u.pl/download/358264/Ecce_cast...ost_eventus.ppt

Pozdrawiam,
£ukasz

P.S. Co do przenoszenia gratów do obozu, my siê rozbili¶my na polance, przysz³a kupa ludzi i nas przenios³a do lasu, wiêc takie akcje pod Legnic± s± opanowane do perfekcji ;)
Piotr h. Grzyma³a
Jedziemy poci±giem 14.34 jeste¶my na miejscu 19.11, nie wiem jaki to samochód wiêc nie wiem czy siê zmie¶cimy ale chyba powinni¶my, jak co¶ to kto¶ na dachu :p...a tak serio to jak byæ co to chocia¿ sprzêt by¶my dali bo mamy trochê tego. W sprawie dotarcia do Z³otoryi chêtnie pos³uchamy wskazówek :p
Lukasz XIII
Jo³,

Mo¿na sie dostaæ tam z Legnicy Busem:

http://www.grodziec.com/bus01.htm

Rozk³ad jazdy "SPEYER"
email: speyer@pertus.com.pl
Legnica - Z³otoryja
7:40 9:40 11:20 13:00 14:35 16:15 18:15 19:55

Z³otoryja - Legnica
6:40 8:35 10:30 12:10 13:45 15:15 17:10 19:05

- kursuje codziennie prócz ¶wi±t Bo¿ego Narodzenia i Wielkanocy
- cena biletu wynosi 3,50 z³ normalny i 3,00 z³ ulgowy dla uczniów i studentów do 24 r./¿.

Pozdrawiam,
£ukasz
Piotr h. Grzyma³a
Super, dziêkujemy bardzo !!!! POdziêkujemy osobi¶cie na miejscu jeszcze :D Pozdrawiamy !!!
Eve
Dziêki £ukasz za pomoc wpiszê Ciê do grupy koordynuj±cej transportem icon_mrgreen.gif
Prezentacja ...... ³adna ..i interesuj±ca , a co do waszej zesz³orocznej przeprowadzki hehe to nam nie pasowa³o do konceptu co by¶cie tam byli rozbici a akcja by³a w miarê sprawna , nale¿y dopowiedzieæ i¿ miny mieli¶cie godne zapamiêtania bigsmile2.gif bigsmile2.gif

Dla przyje¿d¿aj±cych poci±giem do Legnicy a potem dalej .. ¯eby w Legnicy dotrzeæ do przystanku Busów nale¿y po wyj¶ciu z dworka PKP kierowaæ siê w prawo i przechodzimy na drug± stronê ulicy , jest tam dworzec PKS-u . Patrz±c dalej z waszej strony idziemy na praw± stronê frontu dworca PKS i tam staj± busy odleg³o¶æ od dworca do dworca jest mniej ni¿ 50 metrów - powodzenia . W razie gdyby co¶ - Dzwoniæ !
Wysi±¶æ na dworcu PKS w Z³otoryi i nigdzie siê nie ruszaæ ,kto¶ Was odbierze . Tylko wcze¶niej dajcie znaæ ile osób i o której .

Od jutra nasz mail nie bêdzie odbierany, poniewa¿ jedziemy ju¿ na miejsce imprezy i bêdziemy nieco odciêci od sieci . Na stra¿y tego forum od poniedzia³ku do ¶rody zostawiamy Parysa . usmieszek_11.gif
Potem to ju¿ tylko telefony ... wiêc je¶li macie jeszcze jakie¶ pytania to na szybko smile.gif

Numery telefonów bêd± podane jeszcze dzisiaj .

Pozdrawiam i do zobaczenia

P.S Osoby , które zg³osi³y sie w ostatniej chwili lub jeszcze siê wahaj± z ró¿nych wzglêdów , rozlicz± sie na miejscu , je¶li przyjad± .
Marcin Chy³a
helooo

w razie problemów zapraszamy do kontaktu:

Ewa 509430933
Marcin 663223212

Jak impreza sie ju¿ rozpocznie to mo¿e byæ gorzej z odbieraniem, ale mimo tego telefonujcie, a w razie niepowodzenia zostawcie te¿ sms'a ¿eby¶my wiedzieli co siê dzieje.

Je¶li rozmawiali¶my ju¿ z kim¶ o przyje¼dzie a jaka¶ sk³adka nie wp³ynê³a to ¶mia³o nale¿y przyjechaæ na imprezê (dogadamy sie na miejscu). To samo tyczy siê go¶ci z ubieg³ego roku. Prosimy tylko o jaki¶ kontakt telefoniczny i zapraszamy serdecznie.
Anuszka
Niestety, zawiód³ mi samochodowy transport na Legnice... icon_sad.gif Moze wiec ktos ma wolne miejsce w swoim czteroko³owym wehikule? Pytam g³ownie osoby jad±ce przez Poznañ.Oczywiscie do³o¿ê sie do benzyny.Przyznam ze w tym wieku wlec sie z wszystkimi klamotami pociagami a potem busami srednio mi sie usmiecha:tongue: starosc nie radosc devil.gif
Parys
Witam,
byli¶my dzisiaj na miejscu, kibelki oraz lodówka wykopane - s± gotowe (jedno wi±¿e siê poniek±d z drugim ;)
INFORMACJA O DOJE¯DZIE - WERSJA OSTATECZNA
Osoby jad±ce z Ma³opolski i z Górnego ¦l±ska - najlepiej wjechaæ na A4 i zjechaæ z autostrady zjazdem LEGNICA/Z£OTORYJA. Wcze¶niej znajduje siê zjazd LEGNICA (widaæ po prawej stronie hale fabryczne), ale ten zjazd NALE¯Y OMIN¡Æ i zjechaæ na w/w.
Po zjechaniu z A4 skrêcacie w prawo, w kierunku Z³otoryi (jest kierunkowskaz).
Osoby jad±ce z pó³nocy (przede wszystkim Poznañ) – wje¿d¿acie na obwodnicê Legnicy (kierunek Jelenia Góra) i na pierwszym rondzie na obwodnicy skrêcacie w prawo w kierunku Z³otoryi (jest oznakowanie).
Dla wszystkich
Wje¿d¿aj±c do Z³otoryi – bardzo wa¿na uwaga – jest ograniczenie do 40 km/h – polecam siê zastosowaæ, czêsto stoi tam policja i ³apie radarem.
Przez Z³otoryjê nale¿y jechaæ baaardzo d³uuugo prosto, mijaj±c po prawej stronie dworzec PKS, zaraz za nim stacjê paliw Orlen. Potem droga wznosi siê do góry i zaczyna lekkim ³ukiem odbijaæ w prawo; znajduj± siê tam PIERWSZE ¦WIAT£A.
Droga ³ukiem w prawo prowadzi do Jeleniej Góry/¦wie¿awy, w lewo za¶ w dó³ do WILKOWA. Nale¿y skrêciæ w lewo, do WILKOWA. Po wyjechaniu ze Z³otoryi, po ok. 200-300 m, mijaj±c po lewej stronie now± halê fabryczn±, doje¿d¿acie do skrzy¿owania – prosto do Wilkowa, w lewo do nie wiem gdzie i w prawo – droga do fabryki BAZALTY S. A. (jest ma³a bia³o-niebieska tabliczka). Skrêcacie w W PRAWO. Potem prosto i wjazd do WILKOWA. Na pierwszym skrzy¿owaniu w Wilkowie skrêcacie ponownie w PRAWO. Potem ca³y czas prosto; w pewnym momencie droga lekkim ³ukiem pnie siê w górê w lewo, jest te¿ odbicie w prawo. Jedziecie lekkim ³ukiem w lewo (nie skrêcaæ w prawo). Nastêpnie ca³y czas prosto, podziwiaj±c piêkne dolno¶l±skie pola z³oc±ce siê rzepakiem. Droga wje¿d¿a do lasu i po wyje¼dzie z lasu znajduje siê skrzy¿owanie, z oznakowanym skrêtem W PRAWO ¦WIE¯AWA 7 km. Nale¿y tam skrêciæ; zaraz za skrêtem po lewej stronie znajduje siê czarna ha³da ¿wiru a na drodze jest przejazd kolejowy niestrze¿ony ze znakiem STOP. Przez ok. 3-4 km nale¿y jechaæ prosto. W pewnym momencie zamajaczy na wprost masz telefonii komórkowej. Nale¿y wtedy intensywnie szukaæ po prawej stronie wjazdy w poln± drogê (uwaga na wjazd – du¿e dziury na pocz±tku), który bêdzie oznakowany b±d¼ tabliczk± z napisem LEGNICA 1241 b±d¿ s³upkiem z ¿ó³to-czarnymi kawa³kami materii.
UWAGA: JE¯ELI WJEDZIECIE DO WSI GOZDNICA TO JESTE¦CIE ZA DALEKO, NALE¯Y SIÊ WRÓCIÆ I POSZUKAÆ WJAZDU NA RZECZON¡ POLN¡ DROGÊ.
Ow± poln± drog± jedziecie ok. 300-400 m po czym nale¿y skrêciæ w prawo (ten skrêt bêdzie oznakowany podobnie jak poprzedni – albo tabliczk± albo ¿ó³to-czarnym s³upkiem)
Potem ju¿ tylko ok. 150 m – dojedziecie do parkingu (bêd± tam sta³y na pewno nasze samochody). Stamt±d albo dzwonicie do nas, albo spacerkiem schodzicie poln± drog± ok. 200 m na polanê, gdzie odbywa siê impreza.
Brzmi to mo¿e do¶æ skomplikowanie, ale dojazd w sumie jest ³atwy, w razie pytañ proszê dzwoniæ na podane numery do Szramy b±d¼ Ewy lub napisaæ na forum.

Pozdrawiam
P.
BastianzOPN
UWAGA: JE¯ELI WJEDZIECIE DO WSI GOZDNICA TO JESTE¦CIE ZA DALEKO, NALE¯Y SIÊ WRÓCIÆ I POSZUKAÆ WJAZDU NA RZECZON¡ POLN¡ DROGÊ.

Drobne sprostowanie odno¶nie nazwy wsi: nie Gozdnica lecz GOZDNO

UWAGA: JE¯ELI WJEDZIECIE DO WSI GOZDNO TO JESTE¦CIE ZA DALEKO, NALE¯Y SIÊ WRÓCIÆ I POSZUKAÆ WJAZDU NA RZECZON¡ POLN¡ DROGÊ.
Eve
Halo Poznañ czy kto¶ mo¿e zabraæ Anuszkê ? Przecie to Szkrab Ma³y smile.gif

Do zoba - od jutra pod telefonem tylko ...
Anuszka
Kwestia dojazdowa juz nieaktualna-jakos dam rade sie przemiescic-niestety nie mam gdzie spac, tak wiec czy ktos przygarnie Anuszka do namiotu?? smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.