Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Jarmark ¦redniowieczny w Uniejowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2
Kulewna
Witajcie:)

Zgodnie z wczesniejsz± zapowiedzi± Kasztelan Zanku Uniejowskiego og³asza, i¿e

w Uniejowie w dniach 2 i 3 sierpnia III Jarmark ¦redniowieczny po³±czony z Turniejem Rycerskim odbywaæ siê bêdzie.

Jarmark odbywaæ siê bêdzie ju¿ po raz trzeci. Ci co byli niechaj siê do drogi szykuj± - wiedz±c co ich czeka. Ci co nie byli - niechaj przybêd±, aby te wszystkie dziwota obejrzeædo.

Impreza: III Jarmark ¦redniowieczny w Uniejowie.Turniej Rycerski.

Na imprezê wraz z Kasztelanem zaporaszaj±: Stowarzyszenie "Porta Temporis", Bractwo Rycerskie Ziemi £êczyckiej i Sieradzkiej "Signum Temporis" (BR na Zamku Królewskim w £êczycy),i Urz±d Miasta w Uniejowie

Termin: 2-3 sierpnia. Przyjazc wcze¶niej jak zwykle jest mo¿liwy. Proszê tylko uprzedzenie kancelrza 7 dni przed przyjazdem.

Datacja Jarmarku: 1380-1492.

Uczestnictwo: Zaproszenia wysy³ane, po wcze¶niejszej weryfikacji zg³oszeñ. Obowi±zuje KOMISJA STROJU. Zg³oszenia przesy³aæ proszê na adres kulewna@toya.net.pl

Uwagi: Turniej wchodzi w sk³ad Ligi Rycerskiej.

Pozdrawiam
Kanclerz Kula
i
Przeor Kulewna
Saltatrix
Tego jak¿e wspania³ego wydarzenia niestety nie u¶wietni moja skromna osoba... icon_sad.gif Szkoda... icon_cry.gif
Kuba_
Próbowa³em siê skontaktowaæ z Mr. Kulewn±, ale brak odpowiedzi mailowej jak i pw, dlatego spytam tutaj:

Czy ta impreza siê w ogóle odbêdzie , a je¶li tak to czy w podanym terminie?
Saltatrix
Hej ;)
Jednak pojawiê siê na turnieju <jupi>
Z tego co wiem to turniej odbêdzie siê i to w podanym terminie 2-3 sierpnia

Pozdrawiam i do zobaczenia ;)
Wojtek z Jakubowa
Odbywa siê jak najbardziej. Tym razem pole turniejowe bêdzie przy Kasztelu (takie plany ;). Bed± te¿ balie do kapieli (2 m ¶rednicy). Bêd± konni, sokolnicy i jak kto na jarmarku rzemie¶lnicy.
Informacja dla rzemie¶lników w³a¶nie: Istnieje mozliwo¶æ wystawienia towaru na stoisku na zasadzie komisu. Dajemy stragan, sprzedawcê. Jednocze¶nie informuje, ¿e szukamy sta³ych dostawców, którzy chcieliby sprzedawaæ swój towar na Kasztelu pomiedzy imprezami. Chêtni zapraszam na priv lub na Jarmark do Uniejowa ;)
Kulewna siê pojawi - trochê musia³ odpocz±æ nasz Kanclerz ;)
Wa¿na informacja na jarmarku nie kontraktujemy rycerzy.
Kulewna
No i kulewana pojawi³ siê tongue.gif

CYTAT(Wojtek z Jakubowa @ 01:59 21.07.2008) *
Wa¿na informacja na jarmarku nie kontraktujemy rycerzy.

Poniewa¿ to wa¿na informacja dla rycerzy.

Jak co roku przypominamy, ¿e na jarmarku

RYCERZE NIE S¡ KONTRAKTOWANI

Pozdrawiam
Halszka1986
Jako przysz³y widz mam skromne pytanie: kiedy bêdzie znany bli¿szy plan Jarmarku? smile.gif
Wojtek z Jakubowa
Sobota ogólnie pod znakiem pojedynków rycerzy indywidualnie i dru¿ynowo. Niedziela dodatkowo konni i pokazy sokolnicze. Trebusz ju¿ naprawiony wiêc pewnie trochê postrzelamy w sobotê i niedzielê.

Bêd± ju¿ dzia³aæ la¼nie smile.gif
Halszka1986
Bardzo proszê o informacjê - o której w sobotê rozpocznie siê Jarmark?
Czas ju¿ co¶ zaplanowac a trudno to zrobic bez tej informacji...
Z góry bardzo dziêkujê smile.gif
Kulewna
Ok.godz 11.

Wiem, ¿e czê¶æ rzemie¶lników siê jeszcze waha powiem zatem mo¿e, ¿e od chwili otwarcia basenów termalnych i udostêpnienia kasztelu Uniejów odwiedza ok. 4 tys. osób /weekend. Dodatm tylko, ¿e s± to weekendy, w które nie ma ¿adnych imprez historycznych.

Do zobaczenia w Uniejowie
Wojtek z Jakubowa
Oto i program:
Program III Jarmarku ¶redniowiecznego w Uniejowie.
2-3 sierpnia 2008r

Sobota.
12.00 – 14.00 Pierwsza czê¶æ Jarmarku.
Otwarcie Jarmarku i Turnieju
Bieg Dam
Zapasy na cze¶æ Stanis³awa Cio³ka
Turniej Rycerski Bojowy – „Punktówka”
14.00 – 15.00 Zabawy Plebejskie
15.00 – 18.00 Druga czê¶æ Jarmarku.
Pokaz Artyleryjski
Turniej Rzutu W³óczni± – eliminacje
Turniej Rycerski Bojowy – „Minutówka”
Turniej Rycerski Dru¿ynowy „Meele”
18.00 – 19.00 Zabawy Plebejskie

Niedziela.
12.00 – 14.00 Pierwsza czê¶æ Jarmarku.
Pokaz Sokolników
Zabawy Plebejskie
Turniej Konny
Turniej Rzutu W³óczni± Fina³
14.00 – 15.00 Zabawy Plebejskie
15.00 – 18.00 Druga czê¶æ Jarmarku.
Pokaz Sokolników
Pokaz Artyleryjski
Turniej Rzutu w³óczni± dla publiczno¶ci.
Wrêczenie nagród dla najlepszych.
Turniej Konny
18.00 – 19.00 Zabawy Plebejskie
19.00 Salwa artyleryjska na zakoñczenie Jarmarku

Organizatorzy zastrzegaj± mo¿liwo¶æ zmiany programu.
ua
jak dru¿ynówka to i ja do zobaczenia sk³±d ammy niez³y czekamy na pogromców
Rafa³ Pr±dzyñski
LISTA rankingowa ligi:

1 Hubert Rota Najemna Ziemi Grójeckiej 16
2 Robert d'Nevill Dru¿yna £ucznicza Drabów Pieszych 13
3 Bartek Ku¶ Rota Najemna Ziemi Grójeckiej 5
4 Gregor z Krakowa 5
5 Sir John Bofourt Dru¿yna £ucznicza Drabów Pieszych 5
6 Andrzej Tadra Bractwo Rycerskie Ziemi Nidzickiej 4
7 P³azik von Reihl 4
8 Szymon Wolna Kompania Piechoty Lekkiej z Gdyni 4
9 Yoda von Reihl Poczet Wieniawa 4
10 Pawe³ Kêpczyñski Chor±giew Rycerska Ziemi Ciechanowskiej 3
11 Piotr Ambroziak Rava 3
12 Piotr Ziaja Bractwo Rycerskie Bia³ej Bramy 3
13 Rafa³ Wyszewski Routiers 3
14 Siuks Centuria Necrofallus 3
15 Szymon Sarre Bractwo Rycerskie Bia³ej Bramy 3
16 Timon von Reihl 3
17 Blady von Reihl 2
18 Dominik Lewandowski Routiers 2
19 Konrad Bogusz Routiers 2
20 Kopernik Bractwo Miecza i £uku Ziemi Miñskiej 2
21 Ksi±¿e von Reihl 2
22 £ukasz Szewczyk Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej 2
23 Maciej Dziuba Bractwo Rycerskie Zamku Ksi±¿ 2
24 Maciej Zaj±c Be³chatowskie Bractwo Rycerskie 2
25 Majdyk Grex Venalium 2
26 Mariusz Szewczyk Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej 2
27 Mordred Pelicanus Invictus 2
28 Piotr Bugalski Routiers 2
29 Piksel Wolna Kompania Piechoty Lekkiej 2
30 Rafa³ von Reihl 2
31 Szpilu¶ Routiers 2

Nie podajemy osób o punktacji 1.

Kolejno¶æ jest porz±dkowa i oczywiste, ¿e osoby z t± sam± punktacj± maj± te same pozycje.
Siuks
Chcia³em zauwazyc, ¿e osoba zajmuj±ca pozycje numer 3, i numer 14 jest jedn± osob±.
Pozdrawiam.
d'Aniel z Litzen
CYTAT(Kulewna @ 10:50 30.07.2008) *
Ok.godz 11.

Wiem, ¿e czê¶æ rzemie¶lników siê jeszcze waha powiem zatem mo¿e, ¿e od chwili otwarcia basenów termalnych i udostêpnienia kasztelu Uniejów odwiedza ok. 4 tys. osób /weekend. Dodatm tylko, ¿e s± to weekendy, w które nie ma ¿adnych imprez historycznych.

Do zobaczenia w Uniejowie

W³a¶nie w sprawie rzemie¶lnictwa potrzebyje namiar na organizatorów od godziny szukam jakiego¶ kontaktu tel.
czarna
Namiary : 602 - 515 - 485
To mój numer tel. i w sprawach rzemie¶lnictwa proszê o kontakt ze mn± smile.gif
Pozdrawiam
Rafa³ Pr±dzyñski
Chcia³em zauwa¿yæ, i¿e mimo wielokrotnych naszych nawo³ywañ i apeli znalaz³o siê kilkoro durnowatych pomocnych kochaj±cych przyjació³, którzy jedn± osoba na jednym turnieju zapisali nawet trzykrotnie pod ró¿nymi mianami.
Halszka1986
Fotoreporta¿ z Turnieju Rycerskiego podczas Jarmarku ¦redniowiecznego w Uniejowie:
sobota - 2.08.2008 r.

By³am, widzia³am, sfotografowa³am icon_wink.gif

¯yczê mi³ych wra¿eñ! smile.gif
Hub
CYTAT(Halszka1986 @ 23:23 03.08.2008) *
By³am, widzia³am, sfotografowa³am icon_wink.gif

Super fotki - po raz kolejny nie zawaham siê ich u¿yæ do swych niecnych celów smile.gif
Dziêki Halszka smile.gif

Zdjêcia jednak oddaj± tylko maluteñk± czê¶æ klimatu Jarmarku - widaæ wszystkie gêby roze¶miane, luzik-bluzik i przednia zabawa w doborowym towarzystwie. Ale ka¿dy kto tam by³ wie, ¿e przecie¿ najciekawsza czê¶æ imprezy to nasze nocne igraszki, które bez wstêpnej cenzury nie nadaj± siê do publikacji i zwykli ¶miertelnicy niegodni s± by je ogl±daæ tongue.gif

Wielkie dziêki dla ca³ej ekipy Uniejowskich organizatorów na NAJLEPSZ¡ BIBÊ NA ¦WIECIE smile.gif Teraz ju¿ chyba nigdy w ¿yciu nie odpuszczê sobie ¿adnej imprezy w Uniejowie icon_mrgreen.gif

"W murowanej ....... HEJ!" devil.gif
Hub
aa, w koñcu to by³ Jarmark. Mam wiêc do sprzedania: bigsmile2.gif

Koszulê i pasek P³azika z oryginalnym zapachem spoconego rycerza

Miecz - jak dobrze zrozumia³em - Wo³ka

Chêtnie wymieniê na swój miecz - jedynkê z du¿± ciê¿k± g³owic± - uwaga - klinga zaczyna pêkaæ!
Piotr z Bia³ej Bramy
Witajcie Drodzy Uniejowicze smile.gif
Przyjecha³em na turniej w Uniejowie jak zwykle z ochot± WIELK¡, ale naprawdê ! turniej przerós³ moje oczekiwania smile.gif Dobra atmosfera, mili ludzie i ¶wietna zabawa to normalne, ale w ten weekend by³o NIEZWYKLE BOSKO smile.gif Jedzonko smaczne i pod dostatkiem, miodu nie brakowa³o, a balie z gor±c± wod± z g³êbin to poprsotu rewelacja:) Balie pe³ne ¶wietnego towarzystwa, które po ca³ym dniu walk wspaniale odprêzaj± smile.gif w koñcu woda z przed 3000 tysiêcy lat, albo z g³êboko¶ci 3000 m ... czy to by³a temperatura face4.gif: tongue.gif .. za du¿o beczek miodu w baliach p³ywa³o bym pamiêta³ takie szczegó³y bigsmile2.gif
Dziêkujê wszystkim za wspania³± zabawê i liczê na kolejne spotkania ;) ... jak najszybciej pijacy.gif

Chwa³a organizatorom respekt.gif
Halszka1986
CYTAT(Hub @ 10:49 04.08.2008) *
Super fotki - po raz kolejny nie zawaham siê ich u¿yæ do swych niecnych celów smile.gif
Dziêki Halszka smile.gif

Zdjêcia jednak oddaj± tylko maluteñk± czê¶æ klimatu Jarmarku - widaæ wszystkie gêby roze¶miane, luzik-bluzik i przednia zabawa w doborowym towarzystwie. Ale ka¿dy kto tam by³ wie, ¿e przecie¿ najciekawsza czê¶æ imprezy to nasze nocne igraszki, które bez wstêpnej cenzury nie nadaj± siê do publikacji i zwykli ¶miertelnicy niegodni s± by je ogl±daæ tongue.gif

Wyra¿am zgodê na u¿ycie zrobionych przez mnie fotek do wspomnianych "niecnych celów" icon_wink.gif

Ja niegodna, zwyk³a ¶miertelniczka zdajê sobie sprawê, ¿e pozaturniejowych fotek nie bêdê mog³a zobaczyæ, ale je¶li kto¶ posiada zdjêcia z drugiego dnia, to chêtnie bym obejrza³a, poniewa¿ niestety nie by³am na niedzielnym Jarmarku icon_sad.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
trzeba ³adnie poprosiæ kasztelanow± o fotki z ³a¼ni - robi³a - zanim ¿e¶ta schlali ryje do poniektórzy do nieprzytomno¶ci smile.gif
fizibnschiz
I ja potwierdzam ¿e zabawa jak zawsze by³a przefajna, a balie doda³y tylko uroku(i to ile!!!!).

Czekam z utêsknieniem na kolejn± imprezê na kasztelu szczerba.gif szczerba.gif
Marta z £êczycy
S³oñca drogie roze¶miane smile.gif

Dziêkujê w imieniu swoim,reszta organizatorów zapewne siê wypowie ;), za doskona³± zabawê.za klimat.za luzzzzzz.za cierpliwo¶æ.punktualne przychodzenie na posi³ki ;),za sobotni± i niedzieln± biesiadkê w baliach ;)
Mam nadziejê,¿e ochoczo przybêdziecie na nastêpne kasztelowe imprezki smile.gif

I dla tych,którym nie chcia³o siê wstaæ w niedziele na ¶niadanie.Kazanie,jak zawsze wyj±tkowo uroczego i pomocnego we wszystkim Hegemona ;),by³o refleksyjne i sk³aniaj±ce do my¶lenia o tym, jacy jeste¶my i jacy chcieliby¶my/powinni¶my byæ.Dziêki Hegemonie smile.gif

Dla wtajemniczonych - kwestia sylwestra otwarta.wypowiadajcie siê!!! ;)

Na koniec - najwiêksze na ¶wiecie buziale dla schizofreMicznej ;) grupy ¶miechowej!!!!!

hahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahhahahhahahahahhahahahhaha
hahahhahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahhahahhahahahhahahahhahahahah
ha

Pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia
diabel.gif

PS potwór z bagien nadal grasuje ;)
Saltatrix
CYTAT(Marta z £êczycy @ 15:58 04.08.2008) *
Na koniec - najwiêksze na ¶wiecie buziale dla schizofreMicznej ;) grupy ¶miechowej!!!!!

hahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahhahahhahahahahhahahahhaha
hahahhahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahhahahhahahahhahahahhahahaha
h
ha

Grupa SchizofreMiczna odzdrawia klasycznym hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehee

Dziêki wielkie organizatorom za (jak zawsze zreszt± tongue.gif ) wspania³y turniej w Uniejowie... Mo¿e pogoda w sobotê p³ata³a nam figle, ale my i tak sie jej nie dali¶my i bawili¶my siê wy¶mienicie. Oczywi¶cie nie mogê bez komentarza pozostawiæ nocnych wyg³upów w baliach: gor±ca woda, doborowe towarzystwo i duuuuu¿o pysznego miodku... Kto nie by³ niech ¿a³uje... Czekam z utêsknieniem na kolejn± imprezkê w baliach... tzn w Uniejowie bigsmile2.gif

Bu¼ka dla wszystkich, z którymi tak ¶wietnie siê bawi³am love3.gif
krunz
Witam,

Zapraszam na galeriê z drugiego dnia turnieju.

http://www.mm.pl/~krunz/Uniejow/

Pozdrawiam:
Piotr
Bohun
O kurdem, by³o ca³kiem przyzwoicie, a nawet bardzo ca³kiem mega bombiaszczo zajebia¶cie i wszystko by³o super i ludzie i kasztel i balie i ludzie icon_mrgreen.gif Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i oczywi¶cie gratulujê zwyciêzc± poszczególnych konkurencji !!

ps. nigdy wiêcej twaro¿ku stoj±cego ca³e dwa dni w cieple... jejku, mój ¿o³±dek, aaaa szczerba.gif
ps2. pozdrowienia dla marynarki szuwarowo-bagiennej, Maæku Ty potworze z bagien !!
Kulewna
W imieniu BR Signum Temporis pragnê Wszystkim naszym Go¶ciom Podziêkowaæ za przyjaz, a tym samym dodanie splendoru i nadanie Wspania³ego i Niepowtarzalnego Uroku i Piêkna III Jarmarkowi Uniejowskiemu:)

Dziêkujemy Wam, ¿e ponownie chcieli¶cie bawiæ siê razem z nami smile.gif

Dziêkujemy za pozytywne opinie i cieszymy siê, ¿e na naszym Jarmarku bawili¶cie siê przednie smile.gif

Wszystkich oczywi¶cie, któzy go¶cili u nas w ten weekend, Zapraszamy ju¿ w lipcu Roku Pañskiego 2009, a je¶li Bóg i czas pozwoli to mo¿e uda nam siê spotkaæ wcze¶niej smile.gif

W imieniu Rady Rycerskiej Dziêkuje równie¿ wszystkim , którzy pomagali w organizacji smile.gif za ich ciê¿k± pracê i turd jaki wnie¶li, aby zorganizowaæ nasz± imprezê smile.gif
Nie bêde wymienia³ tu nikogo z imienia, ale wszyscy doskonale wiemy o kogo chodzi i doskonale znamy te osoby smile.gif
Dziêkujemy Wam Bardzo Gor±co i Serdecznie smile.gif

A teraz zwyciêzcy:

Rzut w³óczni±
Przemek - Circus Maximus

Zapasy
Ex equo
Przemek - Circus Maximus
Bohun - Bractwwo Rycerskie Czarnego Kruka

Bieg Dam
Olga - Be³chatów

Bojowy Dru¿ynowy
Bawarskie Chochliki

Punktowka
Hubert - Rota Najemna Ziemi Grójeckiej

Minutówka
P³azik - Prywatne Chor±giew von Reihl

I oczywi¶cie to na co wszyscy czekaj± od rozpoczêcia siê turnieju w Piasecznie smile.gif
Od chwili, kiedy miecze rycerzy po raz pierwszy w tym roku skrzy¿owa³y siê w walce smile.gif
Tegorocznym Zwyciêzc± Ligi Rycerskiej, a tym samym

Championem Roku 2008 roku zosta³

Hubert z Roty Najemnej Ziemi Grójeckiej

Nasze Gratulacje dla wszystkich zwyciêzców smile.gif

Pozdrawiamy i do zobaczenia na kasztelu JAK NAJSZYBCIEJ!!

Kulewna

PS.Przepraszam Bohuna za b³±d przy zamieszczaniu zwyciêzców
czarna
Dziêkujê:
- Wszystkim za przybycie na nasz± imprezê,
- za wspania³± zabawê w ¶wietnym towarzystwie i stworzenie niepowtarzalnego klimatu
(to dziêki Wam ta impreza by³a tak udana usmieszek_02.gif
- Drabom za wielce interesuj±ce rozwa¿ania filozoficzno - socjologiczne old.gif oraz towarzyszenie nam w sobotê wieczorkiem,
- Hegemonowi za poruszaj±ce i jak zwykle pobudzaj±ce do refleksji kazanie (uwa¿am, ¿e jedno z lepszych) usmieszek_08.gif ,
- Wszystkim, którzy przyczynili siê do ataków ¶miechu zarówno w dzieñ jak i w nocy hehehe.gif ,
- Madzi i Wojtkowi za mo¿liwo¶æ moczenia siê wieczorkami w balii (ahh...) love3.gif,
- Wszystkim, którzy pomagali przy organizowaniu imprezy tracker.gif .

Gratulujê wszystkim zwyciêzcom, a w szczególno¶ci Hubertowi clap.gif za zgarniêcie g³ównej nagrody (niestety miecza nie znale¼li¶my icon_sad.gif )

Pozdrawiam, ca³ujê wszystkich gor±co i mam nadziejê, ¿e wkrótce spotkamy siê ponownie.

Buziaczki dla schizofreMicznej grupy ¶miechowców hehehe.gif

P.S. Liczê, ¿e sylwester bêdzie mo¿liwy i dojdzie do skutku.

Do zobaczenia - jak najszybciej king2.gif
ALQUA
Witam,

Ja równie¿ bardzo chcia³abym podziêkowaæ wszystkim, zw³aszcza organizatorom, za wspania³y turniej. By³o niesamowicie, cudownie i w ogóle nie da siê tego opisaæ. Turniej nie do zapomnienia, kasztel, balie, jedzenie i ta atmosfera jak zwykle ciep³a i cudowna. Dziêkujê Wam za to ¿e mog³am tam z byæ z Wami wszystkimi i mam nadziejê, do szybkiego zobaczenia:)

Olka

Ja równie¿ mam nadziejê, ¿e Sylwester dojdzie do skutku, bêdê trzyma³a za to kciuki

Pozdrawiam
Piotr z Bia³ej Bramy
Jak¿e cudownie by³oby siê z Wami wszystkimi spotkaæ jeszcze raz w tym roku ... najlepiej na SYLWESTRA !! Mam nadziejê, i¿ ten pomys³ zakie³kuje mocniej w niektórych g³owach smile.gif

Pozdrawiam

P.S. Nie moge znale¶æ jednego z moich mieczy. Sam nie wiem czy gdzie¶ zawieruszy³em go czy zosta³ w Uniejowie ... nieszlifowany Aladyn z rêkoje¶ci± obci±gniêt± ciemno zielon± skór±.
Saltatrix
Cooo??? Sylwester w baliach w gronie SchizofreMików???
TTTAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKK!!!!!!!!!!!! clap.gif blinkie.gif Ja chcê i to baaardzo!!!

Buziole moje wy schizofreMiki ;P
Przemko zwany Zychem
Ja po raz kolejny nie bede pisal jak bylo zajebiscie, bo zniszcze moj imid¿ narzekajacego buca. I tak wszyscy wiedza jak bylo icon_wink.gif

Zeby unaocznic tym ktorzy nie byli na imprezie co to byla za impreza i jakiego kalibru zapytam sie tylko:
Czy ktos nie znalazl w okolicach balii moich sredniowiecznych gaci (takie dlugie, do kolan, z zielonym sznureczkiem przewleczonym)?
Roswell
Dziêki orgom i ca³emu zacnemu towarzystwu za przedni± zabawê w kameralnym gronie, spontanicznie i na luzie:)
Bardzo fajne zdjêcia, z walk wysz³o sporo dynamicznych. mi³o ¿e kto¶ t± nasz± jarmarczn± zabawê udokumentowa³ i udostêpni³ (bez tego co dzia³o siê po zmroku oczywi¶cie hehehe.gif ). Te¿ pozwolê sobie co¶ wykorzystaæ.
A pó¼no-wieczorna impreza w baliach faktycznie jedyna w swoim rodzaju i niezapomniana, niech ¿a³uje ten kto nie by³ (b±d¼ nie dotrwa³) tongue.gif

PS. Hubercik: sprzedawaj, sprzedawaj, w koñcu na lot po namiot musisz zarobiæ tongue.gif
I ile chcesz za przepocona koszulê P³azika? Tylko policz mi jak za zwyk³y fetysz a nie jak za relikwie:)

Pozdrawiam
Cipu¶
Halszka1986
CYTAT(Roswell @ 09:39 05.08.2008) *
Bardzo fajne zdjêcia, z walk wysz³o sporo dynamicznych. mi³o ¿e kto¶ t± nasz± jarmarczn± zabawê udokumentowa³ i udostêpni³ (bez tego co dzia³o siê po zmroku oczywi¶cie hehehe.gif ). Te¿ pozwolê sobie co¶ wykorzystaæ.

Cieszê siê, ¿e zdjêcia siê podobaj± smile.gif
Takie opnie s± bardzo mi³e. A¿ chce siê fotografowac!
czarna
Piotrze w Uniejowie nie znale¼li¶my ¿adnej pozostawionej broni icon_sad.gif - przykro mi.
Zysiu - wszystkie ubranka, które zosta³y pozostawione przy baliach zosta³y umieszczone w jednym z koszy - z tego co sobie przypominam jakie¶ majtki by³y i pewnie nadal tam s± ;)

Buziaki
Ernest z Be³chatowa
Witam,

Tak¿e chcia³em siê podzieliæ swoimi wra¿eniami z III Jarmarku w Uniejowie. Oczywi¶cie w pe³ni podzielam zdanie moich przedmówców, ¿e by³o ¶wietnie. Dosyæ kameralnie, ale to te¿ w³a¶nie dodaje uroku takim imprezom. My¶lê jednak, ¿e przede wszystkim klimatu doda³ wspania³y kasztel - w tym miejscu jeszcze raz chcia³bym przekazaæ ogromne wyrazy wdziêczno¶ci do Kasztelana, ¿e mogli¶my siê bawiæ w tak wspania³ym miejscu. By³o tak fajnie, ¿e ma³o kto pamiêta o takich szczegó³ach jak deszcz (który nota bene nigdy nie pada³ podczas uniejowskich turniejów) czy straszn± duchotê. Mam nadziejê, ¿e niebawem bêdziemy mieli okazje znów siê spotkaæ. Jeste¶my tak¿e radzi, ¿e mogli¶my do³o¿yæ swoj± cegie³kê do organizacji tegorocznego Jarmarku.

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników turnieju, z którymi tak ¶wietnie siê bawi³em. Do rych³ego zobaczenia.

Ernest z Be³chatowskiego Bractwa Rycerskiego.
Przemko zwany Zychem
Ernest, wrzuc filmiki z walk i z druzynówki. icon_wink.gif
marta_ges
Witam,

Chcia³am podziêkowaæ organizatorom za super zorganizowany turniej i wszystkim uczestnikom za ¶wietna zabawê :)Oczywi¶cie najlepsze by³y balie hehehe.gif
A tutaj trochê zdjêæ:

http://rapidshare.com/files/135017142/zdjecia.rar.html

Pozdrawiam Marta
Ernest z Be³chatowa
Ok, zamieszczam filmiki z walk, które nagra³em.

Punktówka - Olo vs Hubert
Dru¿ynówka - pierwsze starcie
Dru¿ynówka - drugie starcie
Carnage
Impreza fajowska, ¿arcie dobre, ludzie ¶wietni, atmosfera "miodzio" icon_mrgreen.gif . Co do bali... heh nie mam pytañ, boskie.

SchizofreMik pozdrawia ca³± grupê SchizofreMiczn±
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
icon_mrgreen.gif i poleca siê na przysz³o¶æ. icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam równie¿ resztê uczestników w tym w szczególno¶ci Jozina z Kozin. tongue.gif

Miko³aj z Bractwa Lubelskiego Ziemi Lubelskiej.
d'Aniel z Litzen
Pozdrawiam wszyskie Bractwa uczestnicz±ce w Jarmarku.
Pierwszy raz byli¶my na takiej imprezie, aczkolwiek g³ównie w naszym skromnym kramiku z bi¿uteri±. Tak nas zachwycili¶cie tym co robicie, ¿e uda³o siê Wam nas "wkrêciæ". Swietnie siê naprawde bawili¶my. Co prawda w chwili obecnej bi¿uteria, któr± robimy zaledwie jest stylizowana na ró¿ne epoki, ale napewno przez zimê bêdziemy robiæ ju¿ repliki.
Mam pytanko czy rzemie¶lnicy te¿ mog± nale¿eæ do bractwa rycerskiego? Je¶li tak to bardzo by¶my prosili o prztygarniêcie nas.
Je¶li pojawimy siê jeszcze (a napewno siê pojawimy) to wszyscy cz³onkowie bractw bêd± mieli u nas zni¿kê przy zakupach.
Ogromne podziêkowania Czarnej.
... i jeszcze roz dziêki za wspania³± zabawe
Przemys³aw
Nie napisze nic w stylu "Co tu du¿o gadaæ tego nie da sie opisac kto by³ ten wie.." Otó¿ to w³a¶nie trzeba opisac!! devil.gif
organizacja fachowa i pre¿na komentator jak zwykle profesjonalny (Kula gromkie brawa dla ciebie) clap.gif
jedzonko wyjebiaszcze a w szczególno¶ci smalczyk i gulasz z kasza z soboty (do niedzieli sie przegryz³ w mojej misce i by³ lepszy...Serio!! szczerba.gif Kasztel w profesjonalny sposób nada³ ca³ej imprezie wybornego klimatu. Przejdê do tematu balii w sposób Kulewny czyli: jak kasztel to balie jak balie to...Sobotnia impreza w baliach na miliard mo¿liwych punktów dostaje u mnie pi¿dziliard i trzy pierdyliardy punktów co klasyfikuje j± do miana wypierdziaszczej imprezy która przeros³a chyba nie tylko moje oczekiwania blinkie.gif tak mnie to zaskoczy³o ze nie zauwa¿y³em kiedy przyszed³ tajemniczy jegomo¶æ i przedstawi³ sie jako beczka miodu i przyprowadzi³ 2 swoich braci i zrobili ze mnie stracha na wróble (bo tylko do tego sie nadawa³em potem) i poszli bum.gif . I w zwi±zku z tym czy kto¶ nie widzia³ oko³o 3godzin nad ranem bo zgubi³em je jak wychodzi³em z ³a¼ni crazy.gif ...Pole turniejowe bardzo przestronne i dobrze usytuowane ale mam jedno ale...a mianowicie nastêpnym razem przed zapasami mo¿na by usun±æ kamienie z miejsca gdzie bêd± sie one odbywaæ, ale to chyba jedyny mankament ca³ej tej imprezy smile.gif Co do w³óczni to chcia³bym zauwa¿yæ iz sa one wybornie lekkie i genialne do rzutów. Ale jak to mówi±, to ludzie buduj± klimat wiec!: Ogromne dziêki i pozdrowienia dla organizatorów (w szczególno¶ci Chudemu za wspania³omy¶lno¶æ i lito¶æ okazan± mi i mojej piêknej lubej smile.gif ) CHWA£A WAM!! Pozdrawiam i dziêkuje za wspania³± imprezê równie¿ Bohuna Adasia Potwora z Bagien( Maæku nadajesz sie doskonale na zwiadowce:D) Ekipie z Piaseczna, Hubertowi i Siuksowi i wszystkim którzy brali udzia³ w najlepszej pod s³oñcem Imprezie w baliach a których z wiadomych przyczyn niepamietam dunno.gif

Tak przy okazji zauwa¿y³em ze niektórzy o tym wspominali ale pozosta³o to bez wiêkszego odzewu.
Zatem przejdê do rzeczy , a mianowicie w momencie odjazdu i ogólnych po¿egnañ zrodzi³ mi sie w mojej podstêpnej i b³azeñskiej g³owie pomys³ aby nie czekac z druga tak wyborn± imprez± do przysz³ego roku a zorganizowaæ co¶ wczesniej, i tu powstala propozycja coby powitaæ rok w tak zacnym miejscu jak Uniejowski Kasztel i tak szlachetnej kompanii jaka zebra³a sie na tegorocznym Jarmarku.
Co wy na to?...bo przyznam szczerze i bez zbêdnej skromno¶ci ze pomys³ wydaje mi sie co najmniej boski aniol.gif
Gdy staram sobie wyobraziæ kaliber takiego powitania nowego roku to nawet moja wyobra¿nia mowi mi "daj sobie spokój...nawet ty nie jestes w stanie tego ogarnaæ devil.gif )
I tu chcia³bym zobaczyæ wasz odzew a dok³adniej wasze nastawienia na takowy pomys³ i przede wszystkim decyzjê Kasztelana Wojtka bo to w glównej mierze jest zale¿ne od niego icon_wink.gif
Ja poda³em pomys³ i mam nadzieje ¿e niczym ma³y kamyk ruszê temat do przodu jak lawine: icon_mrgreen.gif
Bohun
S³uchajcie, turniej turniejem, jarmark jarmarkiem ale sylwestra ¶redniowiecznego w takim miejscu jeszcze nie by³o !! Dlatego Wojtku " Kierowniku w gor±cej wodzie k±pany" w niebieskiej koszulce, zgód¼ siê na t± mega wypierdziast± imprezê tego roku bo takow± mo¿e byæ ten sylwester, my¶lê ¿e nie po¿a³uje nikt kto bêdzie i Ty sam te¿ nie-ee e e, no b±d¼ ¿e cz³owiek ;]

Mam wielk± nadziejê, ¿e jednak przemy¶lisz t± sprawê, a nawet siê zgodzisz na te manewry ;)

Pozdrawiam, Bohun !! devil.gif

ps. pamiêtaj Wojtku ¿e: admin-patrzy.gif
czarna
Noooo - ju¿ my¶la³am, ¿e temat umar³ smierci± naturaln± devil.gif

Osobi¶cie jestem za i liczê na to, ¿e uda siê zorganizowaæ tego sylwestra.
W³a¶nie wyruszam na kasztel i zamierzam porozmawiaæ z Wojtkiem i Madzi± na ten temat.

My¶lê, ¿e Wojtek musi wiedzieæ ile osób jest zainteresowanych zorganizowaniem tej imprezki - wpisujcie siê ! smile.gif.

Pozdrowionka smile.gif
Saltatrix
Ja te¿, ja te¿!!! We¼cie mnie!!! We¼cie mnie!!!

Taki Sylwester w Kasztelu... to by by³o co¶... <rozmarzona>... I chyba to by³aby pierwsza impreza tego typu ;>

Piszcie mnie na listê chêtnych blinkie.gif
Przemys³aw
Zg³aszajcie siê, zg³aszajcie:)!

Z tego co wiem to jest naprawdê wielu chêtnych tylko trzeba im powiedzieæ ¿eby siê tu wypowiedzieli. Ja bêdê na Liwie gada³ o tym z ca³ym Piasecznem i grexami ewentualnie i jestem pewien ze chêtni bêd±!

Najwa¿niejsze to to ¿eby Wojtek rozpatrzy³ sprawê pozytywnie a potem mamy trochê czasu ¿eby zebraæ chêtnych ale najpierw okre¶liæ cenê za takie powitanie nowego roku ilo¶æ dok³adna miejsc jakie bêd± dostêpne bo plan bêdzie chyba prosty:D Balie, termy nieopodal:D...cena za wynajêcie kasztelu, ¿arcie i w zasadzie to wszystko bo alkohol i fajerwerki to raczej ka¿dy na w³asny koszt, a mo¿na skombinowaæ jeszcze ma³y fireshow na koszt b³aznów:P jakie¶ gry i zabawy to wydaje mi siê ze wymy¶limy ju¿ na miejscu lub w trakcie roku...byle by¶my dostali zielone ¶wiat³o od Kasztelana bo to jest brama która tylko on mo¿e nam otworzyæ.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie Przemko Maximus!

P.S. Zg³oszenia zaczniem zbieraæ jak ju¿ bêdzie wiadomo co i jak:)
Piotr z Bia³ej Bramy
Ju¿ w poprzednim po¶cie da³em znak poparcia, ale nie zaszkodzi powtórzyæ, a jak bêdzie trzeba to bêdê powtarza³ codziennie smile.gif Jak bêdzie trzeba to przykujê siê do balii i si³a mnie nikt z tamt±d nie wyci±gnie tongue.gif Z tego co mówi³ Szymon te¿ jest za rêkami i nogami, wiêc jest nas dwóch, a pewnie jeszcze kto¶ od nas by siê skusi³ smile.gif Pomys³ popar³o o wiele wiêcej osób ni¿ tutaj siê wypowiada wiêc na ochotników nie bêdzie trzeba narzekaæ smile.gif Kameralne grono te¿ sympatyczne tylko pewnie dro¿ej by wynios³o ...
PROSIMYYYYYYYYYYYYYYYY bigsmile2.gif

P.S. Proszê o usuniêcie drugiego posta !
Przemko zwany Zychem
Zychostwo za!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.