Wreszcie trochê czasu wolnego i nareszcie mogê Wam wszystkim podziêkowaæ, za przybycie, ¿yczliwo¶æ i ¶wietn± atmosferê. Zawsze podkre¶lam, ¿e w jeszcze wiêkszym stopniu ni¿ my orgnizatorzy tworzycie ja Wy - uczestnicy. my tylko ze wszystkich si³ staramy siê Wam to umo¿liwiæ i cieszymy siê, ¿e nam sie to uda³o. Dziêkujemy za to, ze doceniliscie nasze starania i pracê. Ja podsumowauj±c mogê powiedzieæ, ¿e jestem szczególnie zadowolony poziomem bojówki - szczególnie walki fina³owe mistrzowskie. Starali¶my jako sêdziowie byæ maksymalnie obiektywni, st±d trochê Was wymêczyli¶my, ale naprawdê w kilku walkach poziom by³ tak niesamowicie wyrównay, ¿e nie sposób by³o w normalnym czasie rozstrzygn±c. Cieszê siê, ¿e uda³o siê spokojnie przeprowadziæ buhurt, i ¿e mogli¶cie siê w nasz ulubiony sposób pobawiæ. Niestety brak³o czasu na turniej dru¿ynowy, ale i tak chyba po bojówce i buhurcie wszyscy juz my¶leli o biesiadzie, a my uznalismy, ¿e z dwojga lepiej ¿eby zrobic buhurt.
A biesiada.... Jak na biesiadzie pojawia sie taki showman jak As ... Ka¿dy organizator marzy o takim Asie- sukces zapewniony. As zaw³adn±³ umys³ami i sercami widowni, rozszarpa³ w strzêpy czu³e struny jej wyobra¼ni.
A tradycyjny deszcz? To niewiarygodne, ¿eby tyle razy sytuacja sie powtarza³a ( zawsze uwa¿a³em, ¿e rachunek prawdopodobieñstwa to bzdura ). W przysz³ym roku otwarta bêdzie karczma, w której te¿ bêdzie biesiada i ochroni nas przed deszczem. postaramy sie te¿ postawic na dziedzincu ma³e medievialne zadaszenie. W tym roku ( odpowiadaj±c Tatsu )karczma nie mog³a zostaæ w ¿aden sposób otwarta poniewa¿ jest w stanie kapitalnego remontu -lakiery, zeskrobana farba, likwidacja grzyba chemicznie i wystaj±ce kable wymienianej instalacji elektrycznej, itd. plus pe³no rupieci, bo pe³ni³a role magazynu. Tatsu siedzia³a¶ ko³o drzwi do karczmy z napisem wielkimi literami " Remont karczmy". Naprawdê nie moglismy jej udostêpniæ w tych warunkach.
Dziêkujê jeszcze raz wszystkim za przyjazd, wspania³e zachowanie i dobry poziom odtwórstwa, za wspólna zabawê i ciep³e s³owa. Czekamy na Was za rok.
Na koniec chcê podziêkowaæ swoim, choæ ju¿ to zrobi³em, ale niech wiedz±, ¿e doceniam ich publicznie. Dali z siebie wszystko, zas³u¿yli na to. Jestem z Was bardzo dumny.
p.s. Ale w niedzielê rano z zamku i tak ja wyszed³em jak zawsze ostatni