Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bia³y zamek - Akka, Izrael
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2
efendi
P³azik, dosta³em od znajomych. Jak kogos zainteresuje....

Фестиваль «Лютий Фест 2008».

Дамы и господа!
Мы приглашаем всех желающих энтузиастов исторической реконструкции, вне зависимости от территории и временного периода, хорошо и занимательно провести с нами 3 отличных зимних дня!
Место проведения: г.Киев, база отдыха в 10 км., от черты города
Время проведения: 1 – 3 февраля 2008 года.

Организаторы:
Захарчук Юрий „Steel Master” г. Киев http://steel-mastery.com/
Клуб исторической реконструкции «Срібний вовк» г. Львов http://silverwolf.lviv.ua/
АИФИР «Тангар» г. Одесса

Программа
1.Бугурты,
2.Групповые бои,
3.Бои на ристалище,
4.Конкурс костюма, доспеха.
5.Мастер класс по танцам,
6.Средневековые игры и развлечения
7. Пир
8. Бал
9. Состязание лучников и арбалетчиков
10. Ярмарка мастеров

Фестиваль является некоммерческим мероприятием, финансирование осуществляется за счет организаторов и участников. Взносы:
Для участников фестиваля – 25 грн. \ 5 $
Стоимость проживания 25 грн. \ 5 $ сутки (с пятницы по воскресенье – 50 грн. \ 10 $)

Проживание:
На территории базы отдыха, в 6 и 10 местных номерах. Предоставляется кровать с матрасом и комплект постельного белья

Питание:
На территории базы отдыха будет работать столовая. Также будет работать пищевая точка, где будет возможность приобрести алкогольные напитки и сигареты.

Как добраться:
Для иностранных и иногородних участников организаторы гарантируют встречу и доставку на место проведения. Оплата транспортных расходов – за счет участников. Ориентировочная стоимость транспорта: маршрутка – 3 грн.\ 0.60 $, место в заказном автобусе – 10 грн \ 2 $.

Заявки:
yura@kmg.kiev.ua
1. Город, клуб;
2. Период и регион, реконструкцией которого вы занимаетесь;
3. Ваши фамилия, имя, отчество (для клубов – всех представителей);
4. Необходимость бронирование мест под проживание и их количество;
5. Мероприятия, в которых Вы намерены принять участие в рамках фестиваля;
6. Необходимая для Вас помощь оргкомитета (столы для мастеров и т.д.)

Внимание!
Для участников из Украины, к заявке необходимо приложить адекватные фотографии всех указанных в ней лиц, одетых в исторические костюмы, которые они планируют использовать на фестивале.

Организаторы приглашают к сотрудничеству всех заинтересованных. Мы готовы рассмотреть все Ваши пожелания по регламенту и мероприятиям.

satek
Mam do Was takie pytanie. Czy jest jeszcze mo¿liwo¶æ dopisania siê do wyjazdu na Bie³yj Zamok z Wami? Na miejscu mogê s³u¿yæ za t³umacza i na manewrach te¿ mam zamiar siê stawiæ. By³bym wdziêczny za info.
Emil z Gi¿ycka
CYTAT(efendi @ 13:31 08.01.2008) *
P³azik, dosta³em od znajomych. Jak kogos zainteresuje....

Фестиваль «Лютий Фест 2008».

Дамы и господа!
Мы приглашаем всех желающих энтузиастов исторической реконструкции, вне зависимости от территории и временного периода, хорошо и занимательно провести с нами 3 отличных зимних дня!
Место проведения: г.Киев, база отдыха в 10 км., от черты города
Время проведения: 1 – 3 февраля 2008 года.

Организаторы:
Захарчук Юрий „Steel Master” г. Киев http://steel-mastery.com/
Клуб исторической реконструкции «Срібний вовк» г. Львов http://silverwolf.lviv.ua/
АИФИР «Тангар» г. Одесса

Программа
1.Бугурты,
2.Групповые бои,
3.Бои на ристалище,
4.Конкурс костюма, доспеха.
5.Мастер класс по танцам,
6.Средневековые игры и развлечения
7. Пир
8. Бал
9. Состязание лучников и арбалетчиков
10. Ярмарка мастеров

Фестиваль является некоммерческим мероприятием, финансирование осуществляется за счет организаторов и участников. Взносы:
Для участников фестиваля – 25 грн. \ 5 $
Стоимость проживания 25 грн. \ 5 $ сутки (с пятницы по воскресенье – 50 грн. \ 10 $)

Проживание:
На территории базы отдыха, в 6 и 10 местных номерах. Предоставляется кровать с матрасом и комплект постельного белья

Питание:
На территории базы отдыха будет работать столовая. Также будет работать пищевая точка, где будет возможность приобрести алкогольные напитки и сигареты.

Как добраться:
Для иностранных и иногородних участников организаторы гарантируют встречу и доставку на место проведения. Оплата транспортных расходов – за счет участников. Ориентировочная стоимость транспорта: маршрутка – 3 грн.\ 0.60 $, место в заказном автобусе – 10 грн \ 2 $.

Заявки:
yura@kmg.kiev.ua
1. Город, клуб;
2. Период и регион, реконструкцией которого вы занимаетесь;
3. Ваши фамилия, имя, отчество (для клубов – всех представителей);
4. Необходимость бронирование мест под проживание и их количество;
5. Мероприятия, в которых Вы намерены принять участие в рамках фестиваля;
6. Необходимая для Вас помощь оргкомитета (столы для мастеров и т.д.)

Внимание!
Для участников из Украины, к заявке необходимо приложить адекватные фотографии всех указанных в ней лиц, одетых в исторические костюмы, которые они планируют использовать на фестивале.

Организаторы приглашают к сотрудничеству всех заинтересованных. Мы готовы рассмотреть все Ваши пожелания по регламенту и мероприятиям.

Móg³by ktos przet³umaczyæ?
satek
Panie i Panowie
Zapraszamy wszystkich chêtnych entuzjastów historycznej rekonstrukcji, niezale¿nie od terytorium i rekonstruowanego okresu, do spêdzenia z nami 3 interesuj±cych, i fajnych zimnych dni.
Miejsce: Kijów 10 km od centrum miasta
Czas 1-3 luty 2008

Organizatorzy:
Zaharciuk Jurij "Steel Master" Kijów http://steel-mastery.com/
Klub historycznej rekonstrukcji Sribnyj Vovk Lwów http://silverwolf.lviv.ua/
AIFIR Tangar Odessa

Program:
1. Bohurty
2. Grupowe walki
3. Boji na ristali¶cie (nie czajê)
4. Konkurs stroju
5. Co¶tam tañca
6. Sredniowieczne gry i zabawy
7. Pir ???
8. Bal
9. Konkurs £uczników i arbaletnikov (?)
10. Jarmark

Festiwal jest niekomercyjnym przedsiêwziêciem. Finansowanie jest roz³o¿one na organizatorów i uczestników.
Op³aty:
Dla uczestników festiwalu 25 hrywien/ 5$
Cena za pobyt (je¿eli dobrze rozumiem to jest cena za pokój) 25 hrywien czyli z pi±tku na niedzielê 50 hrywien

Zamieszkanie
Na terytorium bazy odpoczynku w 6 i 10 osobowych pokojach. Dostajemy wyro, po¶ciel i materac.

Wy¿ywienie
Na terytorium bazy bêdzie pracowaæ sto³owka i miejsce gdzie mo¿na kupiæ fajki i alkohol icon_mrgreen.gif

Jak dojechaæ?
Dla zagranicznych uczestników, oraz tych z innych miast organizatorzy gwarantuj± spotkanie i doprowadzenie na miejsce imprezy. Op³ata za taki transport spada na nas. Jest to mniej wiêcej:
marsztutka (taki busik) 3 hrywny. Miejsce w zamówionym autobusie 10hrywien

Informacje na mejla
yura@kmg.kiev.ua
1. Miasto, nazwa bractwa
2. Datowanie i region jaki rekonstruuje bractwo.
3. Imiê, Nazwisko, Ojcostwo (hehe) (dla bractw - wszystkich przedstawicieli)
4. Ilo¶æ miejsc do zabukowania
5. Elementy festiwalu w jakich chcieliby¶cie wzi±¶æ udzia³
6. Zapotrzebowanie od organizatora (np. sto³y dla kupców)
Uwaga!

Dla uczestników z Ukrainy koniecznie trzeba bla bla bla fotki w historykach bla bla

Organizatorzy zapraszaj± wszystkich zainteresowanych. Jeste¶my gotowi rozpatrzeæ wszystkie wasze ¿yczenia odno¶nie udzia³u.

Z góry wszystkich przepraszam za ¶redni± jako¶æ powy¿szego t³umaczenia, ale ani nie mia³em s³ownika pod rêk±, ani si³y ¿eby te zdania chocia¿ poprawnie stylistycznie po polsku napisaæ. szczerba.gif Ale chyba teraz siê trochê rozja¶ni³o dla tych niewschodniojêzycznych.
Hub
АИФИР «Тангар» г. Одесса
ch³opaki s± dobrzy - typowi sportowcy, w bojówce jest na co popatrzeæ -
by³em w lekkim szoku jak mieli¶my walki jedna za drug±, do 10 trafieñ, ka¿dy
z ka¿dym. ekipa z odessy po rozegraniu turnieju przyst±pi³a na luzie do drugiego
turnieju miecz - miecz (bojowka bez tarcz na broñ którtk±) gdzie znów mieli po
jakie¶ 6-7 walk. a potem jeszcze jeden z nich wyszed³ do bojówki na drzewce szczerba.gif
robocopy. patrzy³em pe³en podziwu.
ua
Witam krótko i na temat kto jest zainteresowany Kijowem szybka odpowiedz ja chêtniê siê wybiorê bêdzie to mi³y przerywnik w treningach na Ukrainê wiza nie jest wymagana a, ¿e Kijów jest æut bli¿ej ni¿ Moskwa nie wypadaj± ¿adne ¶wiêta itp. oczekuje na chetnych

Efendi rozumiem ¿e skoro wrzucasz info wybra³by¶ siê razem z OBR ?

W pi±tek wrzucê ilo¶c chêtnych osób z £odzi i okolic

termin goni to tylko 3 tygodnie kto pojedzie ?

Kolej± wygl±da³o by to tak wyjazd pi±tek Waw- wschodnia - Kijów Pass 6:44 -22:52
Odjazd niestety wygl±da gorzej ostatni poci±g niedziela godz. 12:41 jeste¶my w Waw 6:43 w poniedzia³ek

Mamy te¿ po¶. o 8:00 rano ale czy jest realne wstaæ o 8?
troll
CYTAT(Hub @ 22:22 07.01.2008) *
kto¶ mia³by mo¿liwo¶æ sprawdzenia jak by by³o z wizami? bo to chyba drugi po kosztach transportu problem tej wyprawy..

Wizy do Rosji
http://www.poland.mid.ru/visa_pol.html

Wizy na Bia³oru¶
http://www.belembassy.org/poland/pol/index...sul&f=visas

Moim zdaniem, nie ma co martwiæ siê w tej chwili o rodzaj transportu. Je¶li zbierze siê autokar to bêdzie fajnie, je¶li nie, to mo¿na spróbowaæ wynaj±æ busa na 8, 12, 18 osób, nie wyjdzie na pewno wiêcej ni¿ poci±giem, a komfort o wiele lepszy.

Pozdrawiam
satek
Wiza do Rosji kosztuje z po¶rednictwem wizowym oko³o 260z³. niestety ma rówiez wej¶æ wiza tranzytowa przez Bia³oru¶. Ale od kiedy de facto i na jakich cenach to nikt nie wie ³±cznie z ambasad± Bia³orusi. (ka¿dy mówi³ co innego a by³em pod koniec grudnia po wizê - ale to jeszcze by³y stare ceny). Chyba maj± przerwê do 10 stycznia. Nie pamiêtam dok³adnie. Z tym ¿e nie koniecznie wizy na BY trzeba za³atwiaæ przez po¶rednictwo wizowe i te linki. Ja zawsze za³atwia³em samodzielnie (i tylko raz mi nie dali szczerba.gif ale to za opozycjonizm i nastroje antyprezydenckie hehe). A ma kto¶ jakie¶ aktualniejsze dane na temat wiz tranzytowych przez BY?
ua
CO do wiz w poniedzia³ek skoñczy³y siê dopiero ¶wiêta tak¿e djmy im chwilê spokoju w nastêpnym, tygodniu ustalê jakie s± nowe ceny i wrzuce to na forum

PS. Bardzo cieszy mnie to ¿e odezwa³y siê Liwskie "ROBOCOPY" czyli ekipa nie do zdarcia smile.gif; fajnie ¿e te¿ chcecie jechaæ
Emil z Gi¿ycka
Siema!

To autokar wyjdzie 7000z³ za grupe w dwie strony, wyjazd z Warszawy. Trzeba bedzie po¶wiêcic na ca³y wyjazd 5 dni wtedy.

"PS. Bardzo cieszy mnie to ¿e odezwa³y siê Liwskie "ROBOCOPY" czyli ekipa nie do zdarcia smile.gif; fajnie ¿e te¿ chcecie jechaæ"

Adasiu tak sie cieszysz mocno widze, czy¿by¶ zwiêkszy³ swoja kondycje? Ostatnio by³o 37 sek. tongue.gif

Chêtni jak s± to prosze sie szybko zg³aszaæ, bo trzeba jak co autobus zarezerwowaæ, nie mo¿emy trzymaæ terminu na niepewny wyjazd.

pozdr
troll
Zanim ostatecznie zg³osz± siê chêtni, warto by by³o znaæ datê turnieju, póki co ca³y czas czekamy na oficjaln± wiadomo¶æ, bo nie wiemy czy trzeba bêdzie zabieraæ pisanki do Moskwy, czy mo¿e jednak nie.

... Liwskie "ROBOCOPY" ... ??? a kto to???

:-)

satek
Je¿eli chodzi Ci o Moskwê to siê zg³aszam!
efendi
Ua, niestety nie pojedziemy. 25-27.01. mamy turniej w Byczynie. XVI-XVII w(Zamoyski)
potem trzeba bedzie posprz±taæ
Pozdrawiam
Hub
z kijowem sprawa siê wyja¶ni³a.
turniej odwo³any ze wzglêdu na zbyt ma³± liczbê uczestników.

Ugni - dziêki za info

http://silverwolf.lviv.ua/forum-viewtopic-t-2792.htm

wiêc zamykamy ten off top, zostaje do dr±¿enia temat Bia³ego Zamku
Ugni
Oficjalnie - Bialy Zamek 28-30.03.2008

http://prioryotb.goodboard.ru/index.php?showtopic=1079
alraune_kraków
Witam wszystkich!
Mam do Pañstwa takie pytanie. Czy jest mo¿liwo¶æ dopisania siê do wyjazdu na Turnej z kim¶ z Pañstwa?
Jestem bia³orusink±, wiêc mog³abym pracowaæ jako t³umacz icon_rolleyes.gif

pozdrawiam smile.gif
Ugni
Hej)
Czy to nie pani Kazimirauna?
alraune_kraków
CYTAT(Ugni @ 15:12 20.01.2008) *
Hej)
Czy to nie pani Kazimirauna?

oczywi¶cie tongue.gif kto jeszcze? icon_rolleyes.gif
ua
Oczywie¶cie ¿e jest mo¿liwo¶æ

Teraz tylko konkrety kto jedzie? Wielkanoc jest tydzieñ wcze¶niej sprawdza³em wobe czego teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie

Zobaczymy jak to jest z t± reprezentacj± buhurtow± jest ¶wietna impreza, s± ¶rodki trnasport (zale¿ne od ilo¶ci osób poci±g/ autokar*) s± DWA MIESI¡CE na przygotowanie kasy

Bêdzie wstyd jak chêtnych nie bêdzie 4 strony pisania ciekawe ilu pojedzie?
Emil z Gi¿ycka
Siema!

Zosta³y oko³o dwa miesi±ce do wyjazdu. To jak Panowie ( i Panie) jedziemy? czy zostajemy przy gadaniu na forum? Niech chêtni sie zg³aszaja do mnie (jak bedzie wystarczajaco na autokar to ja sie zajmê dalej, a jak nie to skieruje dane do odpowiednich osób). Musimy sie zdecydowaæ teraz, bo trzeba za³atwiæ wizy i pozwolenie na przewóz sprzêtu przez granicê.
Mam nadziejê, ¿e zbierze sie grupa. Je¶li nie 40 walcz±cych (max 51 odj±c 2 kierowców i pilota) to zawsze mo¿e kto¶ pojechaæ w roli "cywila". Zreszt± my¶le, ¿e taki wyjazd za takie pieni±dze to okazja. Jê¶li we¼miemy autobus to bedzie prawdobodobnie przewodnik za³atwiony (i pilot w jednym) i przy odrobinie czasu zobaczymy troche miasta.
Rezerwowaæ urlopy, braæ zwolnienia lekarskie, zbieraæ kase i sie zg³aszaæ!!!

pozdr

zg³oszenia na mail: starczy imie nazwisko, bractwo i nr tel
guzik3h@wp.pl
Ryba
Witam,

Z chêci± zapraszam jedn± sympatyczn± icon_wink.gif osobê do naszego busa (tylko jedno miejsce zosta³o), którym jedziemy do Moskwy na turniej.
Koszt przejazdu w dwie strony ok. 300 z³, prosi³bym jednak o prêdka decyzjê, gdy¿ w tym tygodniu wysy³amy dane paszportowe i dowodowe do Rosji, aby zdobyæ zaproszenia.
Wyje¿d¿amy w nocy z czwartku (27 marca) na pi±tek, z Warszawy.
Powrót w niedzielê po turnieju (bohurcie).
Mój nr tel. to 601-146-690

Pozdrawiam,

Ryba
Ryba
Mamy ju¿ komplet smile.gif
Mam jednak nadziejê, ¿e nie tylko nasza grupa tam pojedzie.

Pozdrawiam wszystkich!
Ugni
Byalego Zamka w Moskwie nie bedzie!
Fest przeniesiony na 06-11.11.2008 do Saint Jean d'Akr (panstwo Izrael).
Nie zartuje!

Oficijalna informacja

http://unionhist.org/index.php?id=22
Daria Malinowska
Symapatycznie ;/ Wspó³czuje tym z wynajêtym autobusem .......
ua
nie wspó³czuj najwy¿ej straci siê pare groszy a AKKA ja zaczynam osczêdzaæ

Choæ info mia³o byæ tajne
£azarz
Salve Fratres!

Skoro Ugni ju¿ napisa³ to i ja potwierdze wiadomo¶ sprzed 3 tygodni. Bia³y Zamek faktycznie odbêdzie siê w Akkce aniol.gif w Izraelu. Wszystko wskazuje na to, ¿e bêdzie to pa¼dziernik. Bracia Zakonni chêtni uczestnictwa proszê o kontakt na priw. Tam odpowiem na wszelkie pytania zwi±zane z uczestnictwem.

Pozdrawiam Grzegorz
Boran
Zaktualizowa³em tytu³ i opis tematu.
Mam tylko w±tpliwo¶æ co do daty - w opisie, podobnie jak w po¶cie który zamie¶ci³ Ugni uzupe³ni³em na podstawie strony któr± poda³, ¿e to 06-11 listopada (Ноябрь) - tymczasem piszesz £azarzu, ¿e pa¼dziernik crazy.gif
£azarz
Salve Fratres!

Widzisz Boran - ostatnia informacja od Dimitrija to pa¼dziernik, ale trzeba czekac a¿ do podania ostatecznej daty. Na t± chwilê jest to pa¼dziernik. Dlaczego takie rozbie¿no¶ci?... wyobra¼cie sobie ¿e robicie tak± imprezê i musicie przetransportowac ok 300 ludzi z pe³nym wyposa¿eniem. To jak przerzut jednostki wojskowej w inny rejon ¶wiata. Kto¶ powie sa od tego specjalne s³u¿by - owszem w³a¶nie dzia³aj±, ale jest tak wiele rzeczy do za³atwienia ¿e .... ¿e modlimy siê (i nie tylko) by to wysz³o. Mam nadzieje, ¿e wszyscy zainteresowani powiedz± sobie wraz z nami DO ZOBACZENIA W AKKCE aniol.gif . Szczegó³y niebawem.

Pozdrawiam Grzegorz
Purvis
Wybaczcie wtrêt, ale mo¿e to sprawka rozbie¿no¶ci miêdzy naszymi kalendarzami?
Wielka Rewolucja Pa¼dziernikowa w listopadzie, Wigilia na Trzech Króli itede icon_wink.gif ....
pozdrawiam
P
Emil z Gi¿ycka
Panowie!

Ja sie zabieram napewno, je¶li nic nie stanie na przeszkodzie. Czekam na info.
Wcale nie szkoda Moskwy, jak powiedzia³ Ada¶. AKKA czeka.
pozdr
Daria Malinowska
A w³a¶ciwie ( je¶li mo¿na zapytaæ oczywi¶cie) to dlaczego informacja o tym , ¿e Bia³y Zamek zosta³ przeniesiony do Izraela mia³a byæ tajna ? Czy¿by¶cie siê bali , ¿e bêdzie tyle chêtnych , i¿ nie starczy dla Was miejsca ? bigsmile2.gif
Mateusz z Grójca
o ile rozwa¿a³em wyjazd do Moskwy - nawet!! - do Izraela sie chyba nie wybiorê... jezyk.gif
Gregor z Krakowa
oooooooooo no to powiem szczerze, a wlasciwie nêpisze ze bym chêtnie siê wybra³...

gdyby nie ten mêtnik z terminami/ miejscami to mo¿n by juz rezerwowac bilety lotnicze....
Zazwyczaj taka jest procedura w takich wyjazdach, ludziki leca samolotem, a sprzet sobie jedzie wynajêtym dostawczakiem.

w ka¿dym razie jak co, to prosze mnie liczyc. moze sie wychyle za bardzo ale bez wzglêdu na koszty...
Hub
poczekajcie panowie z tymi decyzjami, mo¿e oka¿e sie ¿e zmieni± miejsce na.. Tokio albo Rio de Janeiro icon_wink.gif ciekawi mnie jedna sprawa - dlaczego nie mo¿na zrobiæ turnieju w Miñsku, w Moskwie i w Izraelu, (skoro i tak mia³y byæ w innych terminach) tylko prze¿uca siê ten biedny Bia³y Zamek po po³owie globu w te i wewte.
£azarz
Salve Fratres!

Hub zapewniam ciebie ¿e Tokio albo Rio de Janeiro nie w tym roku. Na pozosta³e pytania ju¿ niebawem dostaniesz odpowied¼ od Dimitrija.

Pozdrawiam Grzegorz
Igor z Bêdzina
Wciórnosci... z Moskwa to bylby problem, ale na Akke to sie chyba wybiore... Musze tylko sprzet z Polski do siebie przerzucic.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.