Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bia³y zamek - Akka, Izrael
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2
£ukasz P³aza
Ok turniej jednak w Moskwie!!
W zwi±zku z tym nie wiem jeszcze jak bêdzie z przejazdem. Odezwijcie siê na priv kto by chcia³ pojechaæ, wtedy pomy¶le o transporcie

Kilka s³ów o samej imprezie - bêdê to uzupe³nia³ na bie¿±co.
Impreza organizowana przez Bia³oruskich Templarów, 29-30 marca. Absolutny szlagier je¿eli chodzi zarówno o turniej bojowy miecza i tarczy (najlepsi zawodnicy z Bia³orusi i Rosji) jak i buhurty. Nastawiæ siê na bardzo trudn± ale te¿ honorow± i uczciw± walkê. Jedziemy tam niejako sprawdziæ siê, pokazaæ na co nas staæ. Od uczestników wyjazdu - zarówno walcz±cych jak i niewalcz±cych oczekuje wojskowej dyscypliny (jedziemy tam jako Polska Reprezentacja Buhurtowa a nie banda frêdzli tongue.gif ). Bêdzie czas na alkohol i zabawê, ale jak trzeba to poka¿my ¿e umiemy siê ruszaæ nie gorzej ni¿ Bia³orusini (pamiêtacie te legendy o specnazie?)
Warunki aprowizacyjne mog± byæ do¶æ spartañskie. Bêdzie suchy i ciep³y nocleg, ale warunki polowe (zapewne sala w jakiej¶ szkole). Wy¿ywienie równie¿ bêdzie, ale tu te¿ bym siê na cuda nie nastawia³ - jak kto¶ ma delikatne podniebienie albo jest g³odomorem niech sam we¼mie sobie jedzenie, albo fundusze na nie (ceny nie s± wygórowane, zawsze mo¿na co¶ kupiæ do jedzenia)

Co do zbroi i historyczno¶ci. Nasza reprezentacja jak widaæ bêdzie baaaardzo szeroko datowana wiêc o ¶cis³ym odtwórstwie nie ma co mówiæ, jedziemy walczyæ i to jest najwa¿niejsze. Natomiast moja osobista pro¶ba - postarajmy siê chocia¿ trochê i wygl±dajmy w miarê spójnie na swoje okresy - ¿ebym siê wstydziæ za nas nie musia³ (i ¿eby nie posz³a opinia ¿e Polsza to wsie gobliny i marsjany icon_mrgreen.gif )
Co do samej walki to na pewno bêdzie ostra, ale te¿ na pewno uczciwa. Nie nale¿y siê tego baæ - oni s± tylko lud¼mi i s± do pokonania. Natomiast najwa¿niejsze w tym wszystkim jest my¶lenie. Nie musimy za wszelk± cenê wygraæ, wystarczy ¿e siê poka¿emy jako zgrany, zdyscyplinowany oddzia³. Zatem nie strugaæ gierojów sowieckiego sojuza i jak siê ma do¶æ to siê k³a¶æ. Uff To tyle w du¿ym skrócie.
Oczywi¶cie zapraszamy te¿ osoby nie walcz±ce - chêtne po prostu pojechaæ na wycieczkê na Bia³oru¶. Jednak takie osoby musz± siê podporz±dkowaæ rygorom dyscypliny (kto mnie zna ten wie ¿e nie bêdê wymy¶la³ tylko po to ¿eby poczuæ w³adze, niemniej na takim wyje¼dzie podstawowa dyscyplina jest potrzebna.)
ua
Dawaj nr konta , termin dzi¶ zarezerwowa³em a jak co¶ nie tak w pracy zwasze jest L4 (POLECAM smile.gif )

Olczak te¿ mam nadziejê pojedzie to bêdzie nas z £odzi na 100 % ca³ych dwóch chcia³bym siê myliæ !!!

P.S. Ju¿ ja im k ***** dam Niemca lub Francuza smile.gif nie przesadzaj P³azik z t± motywacj±

W ramach budowy tim spiryt zorientujê siê ile kosztowa³y by okazjonalne koszulki na ten wyjazd projekt zostanie zamieszczony w nastêpnym tygodniu ( oczywi¶cie cena nie bêdzie komercyjna tylko po kosztach ), P³azik wiesz gdzie wiêc zorientuj siê ile by kosztowa³o zrobienie badzesów

TAK DLA PRZYPOMNIENIA CZASU JEST DO¶æ BIA³ORU¶ NIE NALE¿Y DO UE POTRZEBNY JEST TAM PASZPORT OSOBY NIE PE³NOLETNIE MUSZ± MIEæ ZGODê NA WYJAZD Z KRAJU SWYCH OPIEKUNóW I MIEæ WYZNACZONEGO OPIEKUNA !
efendi
Witam!
Ilu z Opola pojedzie , napisze. Ja takze sie wybieram, s³u¿e jêzykiem(znam rosyjski-bia³oruski), a i by³em tam na turniejach kilka razy. Jezeli zapewni± jedzenie, to nie bedzie z³e, ale trochê inne.
Jak juz bedzie wiadomo czy to na 100 % ten termin i miejsce(a nie np Moskwa), to podrzucê trochê informacji nt cen ró¿nych art(do picia i zjedzenia)
Pozdrawiam
Efendi
Daria Malinowska
Mo¿e to trochê za szybko , bo zbrojni wa¿niejsi , ale... Ja ju¿ mówi³am , ¿e tez chcê ;) Mam nadziejê , ¿e znajdzie siê miejsce smile.gif a ze zdyscyplinowaniem u mnie nie bêdzie problemu bigsmile2.gif Jakby kto¶ nie wiedzia³ dlaczego , to na priva napiszê chêtnie :P

Jestem pe³noletnia i paszport te¿ mam bigsmile2.gif
Marcin Waszkielis
CYTAT
P.S. Na wschodzie traktuj± nas trochê jak my Francuzów czy Anglików - takie du¿e dzieci co to siê przebieraj± za rycerzy i ³adnie wygl±daj± - ale w walce do niczego siê nie nadaj±. Zepnijmy siê raz, wystawmy reprezentacje godn± naszego kraju i poka¿my ¿e z nami te¿ trzeba siê liczyæ.

A my ich jak agentów specnazu.... Darujmy sobie ju¿ te bzdury i legendy. To ma byæ jedna dru¿yna (nie wa¿ne jak siê nazywa) a ja nie chcê byæ identyfikowany z kim¶ kto jest postrzegany tak jak piszesz.
Ugni
Bialy Zamek odbedzie sie w Moskwie (Rosja) 21-23.03.08
Dixi.
Daria Malinowska
No to ja siê ju¿ pogubi³am ... Wiêc gdzie w koñcu ?
£ukasz P³aza
Jednak Moskwa. Cuiê¿ko siê by³o skontaktowaæ z organizatorem - st±d to zamieszanie i sprzeczne informacje za które przepraszam
Do tego zmiana daty na 29-30 marca.

To nam bardzo szyki psuje, nie ukrywam bo Moskwa to bardzo daleko. W takim razie pytanie kto by siê wybra³ do Moskwy- piszcie na priv bo nie wiem czy my¶leæ o autokarze czy o jakim innym transporcie.
Tomko Konopczyc
P³azik umie¶æ moze w koñcu ostateczna datê i miejsce w nazwie tematu, bo straszny ba³agan sie z tym zrobi³.

My te¿ bêdziemy mysleæ o wyje¼dzie, tylko z ta Moskw± moze byc problem.
Boran
ju¿ jest poprawione
£azarz
Salve Fratres!

Dzi¶ rozmawia³em z organizatorem "Bia³ego Zamku", obieca³em P³azikowi, ¿e wszystkie informacje wrzuce na Freha wiêc do dzie³a:

Nazwa Imprezy - Bia³y Zamek
Miejsce - Moskwa (stolica Rosji)
G³ówny organizator - Dimiti Niestiuk
Termin - 28-30.03.2008!!!! Ugni sprawd¼
Nocleg - Zapewnia Organizator
Wy¿ywienie - Zapewnia organizator

Na t± chwilê mamy zagwarantowany nocleg oraz wy¿ywienie na "dwa autokary" czyli ok. 100 osób. Co do kosztów - z Warszawy do Moskwy jest ok. 1.300km czyli ok. 20-25 godzin jazdy w zale¿no¶ci od ilo¶ci kierowców oraz postojów. Krótko mówi±c Ju¿ wkrótce wiêcej informaci, ale ju¿ teraz wszyscy chêtni powinni zg³aszaæ siê do g³ównego organizatora strony polskiej czyli do P³azika.

Pozdrawiam Grzegorz

Ps. od nas jedzie 10-12 walcz±cych
Boran
CYTAT
1.300km czyli ok. 20-25 godzin jazdy w zale¿no¶ci od ilo¶ci kierowców oraz postojów

liczcie wiêcej na wszelki wypadek. Nam wysz³o niewiele mniej w drodze z Krakowa pod Brukselê (podobny dystans, dwóch kierowców), a jako¶æ dróg niemieckich i belgijskich jest zdaje siê nieco lepsza ni¿ na Wschodzie...
Ugni
Na wszystkih rossyjskih forumah jest data 21-23.03.08

Tu
http://liv-revel.ru/forum/15-19-1
Oraz tu
http://www.tforum.info/forum/index.php?showtopic=14252

I wielie gdzie jescze.

tforum.info – to jest samy znany forum w Rosji.

ua
Jak chcemy byæ powa¿nie traktowani to potraktujmy sprawê powa¿nie, Panowie i panie Moskwa to nie W³adywostok jako¶ dróg jeszcze siê zdziwicie je¶li chodzi o Moskwê to nie Syberia.

Ja siê piszê i na Moskwê, nadajmy kod organizacyjny Wyprawa Moskiewska

Dodatkowo jeszcze wyprawa bardzo ciekawa pod wzglêdem turystycznym, Areof³ota tez ma nie tak znowu wielkie cenowo bilety a lot trwa z warszawy 2,5 h problem to baga¿ zorientuje siê i w poniedzia³ek podam cenne biletów ..

Moskwa to nie koniec ¶wiata tylko Europa.
pepson
Doliczcie jeszcze wize, bo trzeba ja miec.
Ugni
Bern juz za wami tesknie))))
efendi
Witam!
Przed chwil± dzwoni³em do Miñska. Twierdz±, ¿e tak na 100% nie wiadomo, czy Zamek siê odbêdzie. S± zdziwieni, ¿e pisze siê o 1300 km. Mówi±, ¿e to jest co najmniej 1600 km. Doliczyæ trzeba (wg nich) 4 godziny na granicy. Drogi dobre. Samolot - a co z baga¿em? Za nadbaga¿ sporo siê p³aci. Je¿eli chodzi o Moskwê, ja z wyjazdu rezygnuje.
Pozdrawiam
Efendi
Ugni
Z Brzescia do Moskwy jest 1000 km.
ua
Co do lotu bêdê mia³ dok³adny koszt podany dopiero w poniedzia³ek ³acznie z mo¿liwym przy grupie powy¿ej 25 os. nadbaga¿em do zabrania

Transport ko³owy nie poruszam na ten czas temetu

Transport kolejowy z Warszawa wsch. - Moskwa Bia³oruska

Wyjazd w pi±tek 11.24 przyjazd do Moskwy sobota 08: 24 czas podró¿y 19 h czy to tak wiele z pracy wystarczy wzi±¶c urlop w pi±tek i poniedzia³ek poci±g bardzo nie mêczy a standard jazdy jest wysoki koszt zostanie podany pó¿niej ze wzglêdu na mo¿liwo¶æ obni¿ki za przejazd grupy zorganizowanej

Powrót
Odjazd z Moskwa Bia³oruska 19.20 przyjazd Warszawa Wschodnia 11:33 w poniedzia³ek czas na leczenie kaca 18:13 minut

to chyba nie ma wielkiej tragedii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam
Daria Malinowska
A wizy ? za³atwiacie zbiorowo ?
ua
Tak wizy w przypadku za³atwienia wyjazdu grupowego mog± zostaæ za³atwiane zbiorczo,
A robi siê to tak

1. strona ambasady rosyjskiej pobieramy z niej druk wniosku wizowego
2. wype³niamy powy¿szy druk
3. przesy³amy osobie odpowiedzialnej za t± us³ugê paszport , wype³niony wniosek wizowy i potrzebn± sumê pieniêdzy wraz z op³at± za agencjê 50 z³ (op³ata za kuriera do warszawy)
4. Odbieramy paszport z wiz± , najczê¶ciej daj± wizê do wykorzystania 2 razy op³aca siê dla tych co wybieraj± siê na Vyborg

Zg³aszaæ siê kto by³by chêtny im szybciej ustalimy ilo¶æ osób tym szybciej poinformujemy o kosztach

Koszt poci±gu na pewno nie bêdzie ponad mo¿liwo¶ci finansowe przeciêtnego Kowalskiego
£azarz
Salve Fratres!

Ada¶ko sprawd¼ po³±czenie kolejowe o którym rozmawiali¶my telefonicznie, czyli: Warszawa - Brze¶æ. Tam przesiadamy siê do wschodniego przewo¼nika nastêpnie Brze¶æ - Moskwa. Powrót w podobny sposób. Ugni ... porozmawiaj z Dimitrijem i ustalcie jedna date, gdy¿ dzwoni³em do niego kolejny raz i ca³y czas twierdzi ¿e 28-30.03 jest Bia³y Zamek. Je¿eli chcesz do niego nowy numer lub adres @ to pisz do mnie na priw.

Pozdrawiam Grzegorz
Emil z Gi¿ycka
Siema!

Koszt podró¿y autokarem to 11 000 z³ za grupê, w tym wliczona jest tak¿e jazda po Moskwie, bo my¶lê ¿e warto przy okazji co¶ zobaczyæ. Autobusy full wyposa¿one, bêdziemy podró¿owaæ jak prawdziwa reprezentacja szef.gif Wyjazd z Olsztyna lub Bia³egostoku, dogadamy sie jak lepiej bedzie pasowaæ.

Im wiêcej nas bedzie (max okolo 45 osób, bo czê¶æ sprzêtu trzeba bedzie pewnie do ¶rodka wsadziæ) tym taniej od osoby.

11 000 / liczba osób = koszt jednej osoby

To czekamy na inne oferty i wybierzemy najlepsz±.

pozdr
Ugni
"Ugni ... porozmawiaj z Dimitrijem i ustalcie jedna date, gdy¿ dzwoni³em do niego kolejny raz i ca³y czas twierdzi ¿e 28-30.03 jest Bia³y Zamek. Je¿eli chcesz do niego nowy numer lub adres @ to pisz do mnie na priw."

Rozumiem. Poprostu dziwie sie z tej situacji. Nijakej informacji o zmienie daty BZ w sieci w Rosji nie ma.)
Nawet na oficjalej stronie Ordinu w Moskwie

http://prioryotb.goodboard.ru/index.php?showtopic=981

PS Nie jestem juz w Ordinie, wszystko co tutaj pisze - to osobista opinia)
£azarz
Salve Fratres!

Ugni wiem, ¿e nie jeste¶ w Ordinie i wiem dlaczego, ale to nie miejsce na ten temat. Podajesz link http://prioryotb.goodboard.ru/index.php?showtopic=981 a tam Roland Hazard pisze:
Март
- 21-23 марта 2007 года Белый Замок 2008 г. Москва

My¶le, ¿e zaczekajmy na oficjalny post w tej sprawie Dimitrija - najlepiej bêdzie jak on sam poda ostateczn± datê i nie bêdzie zamieszania. Odno¶nie Bia³ego Zamku mam nadzieje, ¿e szczegó³y dotycz±ce imprezy jak i mo¿liwo¶ci dojazdu oraz kosztów bêdziemy znaæ w przysz³ym tygodniu. Tak samo czy pomimo datowania XII-XIII zostanie dopuszczona polska reprezentacja w zbrojach XV wiecznych. Propozycja autokarowa Emila jest zajefajna. Koszt +/- 400z³ za ca³y wyjazd to naprawde nie maj±tek. mamy kilka miesiêcy by t± kase uzbieraæ ew. niestety zrezygnowac z 2-3 imprez w polsce. Ale to jest nasze prywatne zdanie.

Pozdrawiam Grzegorz
Ugni
"Podajesz link http://prioryotb.goodboard.ru/index.php?showtopic=981 a tam Roland Hazard pisze:
Март
- 21-23 марта 2007 года Белый Замок 2008 г. Москва"

No i o to mi hodzilo. Na ten czas to jest oficjalna informacja. Czekamy na odpowiedz Magistra.
Marta K.
Bilet kolejowy z Warszawy do Moskwy (w obie strony, uwzglêdniaj±c zni¿kê dla grupy) z miejscem sypialnym to 470z³.
Emil z Gi¿ycka
70 z³ ró¿nicy to nie du¿o, zreszta te pieni±dze i tak trzeba bedzie przeznaczyc na bilety dojazdowe w samej Moskwie, a tak doje¿dzamy sobie gdzie chcemy i kiedy chcemy, bo do dyspozycji mamy 2 kierowców. No i zawsze mo¿na sie zatrzymaæ na stacji benzynowej, obejrzec film, posluchac muzyki i wszyscy jeste¶my razem, a nie w oddzielnych przedzia³ach. Fotele w autobusie tez sa bardzo wygodne i wyspaæ sie mo¿na.

Co do kasy... przeciez jeste¶my reprezentacj± (albo chocia¿ tak chcemy sie nazywaæ), czy nie znajdzie sie jakis sponsor albo czy nie mo¿na pozyskaæ pieniêdzy z Unii czy z innych ¼róde³ (nie wiem jakich nie znam sie). Kumpel np. dostaje 200 z³ na ka¿dy wyjazd na zawody "FOOTBAG'u" od miasta, my nie dostaniemy?
£ukasz P³aza
Widzê sporo pozytywnych odpowiedzi - tak trzymaæ panowie icon_mrgreen.gif
Do ¶wi±t daje czas na przemy¶lenie kto chce jechaæ. Do tego czasu bêdziemy siê te¿ zastanawiaæ nad sposobem transportu. Cena to jak widaæ +/- 500 z³. Na pewno nie ma³o no ale wyprawa ciekawa.
Emil napisz mo¿e ile by podró¿ trwa³a. Chodzi o to ¿e poza cen± istotne jest te¿ ile dni urlopu bêdzie nam potrzebne (tutaj kolej mo¿e byæ atrakcyjna). Je¿eli kto¶ ma nadmiar wolnego czasu (urlopu) móg³ by te¿ zostaæ parê dni i Moskwê pozwiedzaæ a wróciæ ju¿ nastêpnym poci±giem.

P.S. Ugni zamie¶æ je¿eli mo¿esz kalendarium imprez Bia³oruskich na stronie, kto wie mo¿e sie przejedziemy.
Ugni
Jescze trohe zarano na kalendarium imprez w Bialorusi) Moze poznej)
Hub
Panowie, wszystko fajnie tylko ¿e 23 marca w 2008 roku mamy Wielkanoc. pamiêtajcie ¿e naszym przyjacio³om ze wschodu to nie robi ¿adnej róznicy, bo maj± wszystko 2 tyg pó¼niej. jednak s±dzê, ¿e w dniach 21-23 marca wielu chêtnych Polaków nie znajdziemy na tak± wyprawê.. co ja powiem swojej babci? ¿e zamiast zje¶æ z ni± ¶niadanie wielkanocne pojadê biæ siê z Moskalami? icon_wink.gif

a apropo transportu - w tym roku by³em na turnieju w Kijowie, jechali¶my z Bartoh± poci±giem. do baga¿u nikt siê nie przyczepi³ (ale to mo¿e byæ ró¿nie jak znacie nasz± wschodni± granicê - tu trzeba by by³o za³atwiæ kilka papierków z ró¿nych instytucji z du¿± liczb± pieczontek - celnicy to lubi±) a i komfort by³ ca³kiem fajny. tylko ¿e do przedzia³u z czterema kuszetkami nie wejd± cztery komplety blach - nie ma szans. my mieli¶my 2 komplety i by³o ciasno. plus ¿e mo¿na sobie pospaæ z rozprostowanymi nogami. minus - to nie intercity - trzeba byæ na to przygotowanym. bardzo du¿y minus - po przyjechaniu na dworzec docelowy zaczyna siê hardcore. kilkadziesiat osób z blachami na plecach i w rêkach szukaj±ce 15tu taksówek czy autobusu - absurd. g³ównie z tego powodu jestem jak najbardziej za autokarem.
ua
Co mam powiedzieæ babci ¿e ide siê biæ z Moskalami?

Hubercik Babcia ciê zrozumie smile.gif ja tam mam ¶wiêta akurat jak Moskale ale i tak obchodzê je tak jak wszyscy u nas.

Damy radê trochê chêci a zobaczymy Moskwê z Za zas³ony He³mu smile.gif smile.gif smile.gif

Precz z Defetyzmem s± trzy miesi±ce ¿eby siê przygotowac ja siê nie mogê doczekaæ

Wielkie s³owa uznania dla Emila znam siê troszkê na transporcie i Emil za³atwi³ nam autokar po kosztach !
Schweinschnitzl
CYTAT
pojadê biæ siê z Moskalami?

u nas wyraz moskal est przeklenstwo.nie mow tak w Moskwe. icon_wink.gif
£ukasz P³aza
O kurcze o tym w ogóle nie pomy¶la³em. To faktycznie jest du¿y problem. Trzeba siê bêdzie mocno zastanowiæ nad tym, prawda jest jednak taka ¿e patrz±c na ilo¶æ osób które siê do mnie odzywaj± to nie mamy co marzyæ o autokarze. Cena a teraz dodatkowo termin sprawia ¿e tylko poci±g wchodzi w grê. Niemniej termin to przyznam problem który i mnie ca³y ten plan wywraca do góry nogami. W zwi±zku z tym nie mogê dzi¶ powiedzieæ ¿e na pewno pojadê angsad.gif .
£azarz
Salve Fratres!

Odno¶nie daty imprezy wstrzymajcie swe nerwy i tak jak wcze¶niej pisa³em zaczekajcie na oficjalna informacje od Magistra. Wtedy bêdzie na 100% pewne czy w Wielkanoc czy tydzieñ po.

Pozdrawiam Grzegorz
Hub
CYTAT(Schweinschnitzl @ 19:59 18.12.2007) *
u nas wyraz moskal est przeklenstwo.nie mow tak w Moskwe. icon_wink.gif

dobrze wiedzieæ, u nas to nie jest jakie¶ bardzo negatywnie okre¶lenie.
mam nadziejê ¿e ¿aden szpieg z Moskwy nie znajdzie mnie i nie utnie mi g³owy za te s³owa maniac.gif
icon_wink.gif

a co do w±tu g³ównego - chyba faktycznie nie mamy innego wyj¶cia na razie jak czekaæ.. i ewentualnie
wymy¶leæ jak±¶ inn± imprezê na wiosnê na wschódzie
ua
Pszepraszam za s³owo Moskal tak jak pisa³ Hubert u nas nie jest to okre¶lenie z³e .

Wstrzymaæ nerwy ja jestem spokojny jednak trochê osób chce jechaæ !
Aiuto
w kwestji wizowej radze sie wczesniej zorientowac ,przepisy sie zmienily po wejsciu Polski do Strefy z Schengen ,i chyba juz sie tego hurtowo w Warszawie nie zalatwi ....
Daria Malinowska
Z poci±gu wypadam , bojê siê .
ua
Daria nie bój siê

masz obstawê 20 paru facetów wódka ( wtym tak szacowne dzentelmenskie towarzystwo jak Rajle, £azarze) w programie drogi koncert muzyki dawnej, gry i zabawy logiczne balady rymcerskie i tp.

Oczywi¶cie wódka bêdzie bez alkocholowa

i ty jedna sama tongue.gif aniol.gif

Co do poci±gu relacji Waw- Miñsk PKP nie podaje ani rozk³adu na ten termin ani ceny z uwagi na ustalanie nowego grafika i taryfikatora co powoduje ¿e powiem o tym jak mi powiedz± czyli pocz±tek stycznia
Daria Malinowska
Jak ju¿ poci±g to dlaczego nie Warszawa - Terespol - Miñsk - Moskwa , albo z Terespola do Moskwy ? Po³±czenie Warszawa - Terespol kosztuje tylko 38 z³otych , bo to zwyk³y po¶pieszny , a nie jaki¶ super wypa¶ny poci±g intercity albo tlk smile.gif
Emil z Gi¿ycka
Mniej przesiadek i ci±gania ze sprzêtem. Je¶li bêdzie w ¶wieta to mozna sie spodziewaæ takze duzego ruchu i mozliwe, ze nie bêdzie gdzie siedzieæ.
I z powodu ¶wiat to napewno nie pojade, chyba ze termin inny bedzie, to sie postaram.

pozdr

PS. Daria jesli sie boisz spac w poci±gu to moge sie po³ozyc z Tob±, o baga¿ tez sie nie obawiaj, zamienimy sie i jak cos to ukradna mój tongue.gif (sukienki na zbroje, hehe)
ua
Ano dla tego mo¶cia pann, ¿e zaoszczêdzimy max 50 z³ a przesiadki i noszenie tobo³u wa¿±cego ko³o 50 kg nie bêdzie tak wspania³e jak siê wiêkszo¶ci wydaje pozatym trzeba zauwa¿yæ ¿e naszym celem jest jechaæ ¿eby siê pobiæ w drugiej po³owie popiæ smile.gif

PS> rozumiem ¿e jedziesz?

Co do dok³adnej ceny z kilkoma wariantami napiszê wszytko w pierwszej po³owie stycznia jak dostanê odpowiedz od przewo¿nika kolejowego, i okre¶li siê nam grupa która bêdzie chcia³a jechaæ

Mimo wszytko mo¿e uda siê zebraæ sk³ad na autokar który jest dziêki uprzejmo¶ci Emila po kosztach!

Daria Malinowska
Dobra , wiêcej nie bêdê chcia³a dobrze tongue.gif Mnie tam przesiadki nie przeszkadzaj± , bo ja nie wiozê blach . Wizy za³atwiamy we w³asnym zakresie , tak ?

Ada¶ , ¿eby to by³o takie proste tongue.gif nie napisze na maturze w maju , ¿e siê nie przygotowa³am z jakiego¶ materia³u , bo by³am w Moskwie icon_mrgreen.gif

Nawet je¶li teraz nie uda mi siê pojechaæ , to do Vyborga ju¿ beze mnie nie pojedziecie devil.gif
Emil z Gi¿ycka
Do Rosji trzeba pilota mieæ w autobusie. Jakby ktos mia³ uprawnienia to spoko, a jak nie to niedrogo sie za³atwi pania, która odrazu za przewodnika bêdzie robic nam i ciekawie poopowiada. Do Moskwy i do Vyborga te¿.

Ilu chêtnych?
ua
Witam

W zwi±zku z otrzymaniem od pkp informacji o cenach biletów na nowy rok podajê:

1. cenna biletu normalnego bez zni¿ek wynosi na przejazd tam -powrót +- 650 z³ (piszê p+- poniewa¿ przeliczana jest przez euro a kur sie zmienia ale zmiana nie jest du¿a)
2. przy zamówieniu grupowym powy¿ej 6 osób otrzymujemy zni¿ekê 40% wówczas cena wynosi oko³o 400 z³ tam -powrót
3. bilety mozna rezerwowac najwcze¶niej 60 dni przed terminem wyjazdu

Termin wyjazdu zostanie podany zaraz po uzyskaniu informacji o TERMINIE turnieju poniewa¿ na rosyjskich i bia³oruskich forach s± w dalszym ci±gu podawane dwie daty, £azarz z którym rozmawia³em na pewno poinformuje o dok³adnym terminie

400 z³ to nie tak du¿o , liczê ¿e mo¿e jednak zbierze siê autokar co na pewno na miejscu u³atwi³o by nam transport.

Zobaczymy ilu jest chêtnych
Hub
kto¶ mia³by mo¿liwo¶æ sprawdzenia jak by by³o z wizami? bo to chyba drugi po kosztach transportu problem tej wyprawy..

rozumiem, ¿e raczej obstawiamy ¿e nie zbierze siê nas na autokar? powtarzam, zbyt du¿a ilo¶æ ludzi w blachach w poci±gu to bêdzie masakra logistyczna na miejscu bez w³asnego transportu
Luszko
A tak dla przypomnienia;) W Moskwie mówi± i pisz± inaczej ni¿ My w Polsce:) Wiec mo¿e to byæ nie tylko problem logistyczny ale tez problem z dostanie sie na wyznaczone miejsce pomimo znajomo¶ci adresu:)

Pozdrawiam:)

PS;Nie wiem jak jest tam z angielskim:)
Hub
o to siê nie martw smile.gif po dwóch piwkach dogadasz siê nawet je¶li nie znasz rosyjskiego smile.gif
a tak powa¿nie, to nie powinno byæ problemu, z ekipy znajdzie siê kilka osób mówi±cych trochê
po rosyjsku, np. ja icon_wink.gif
Mateusz z Grójca
CYTAT(Hub @ 22:50 07.01.2008) *
o to siê nie martw smile.gif po dwóch piwkach dogadasz siê nawet je¶li nie znasz rosyjskiego smile.gif

chcia³e¶ powiedzieæ dwunastu icon_mrgreen.gif
sorry za offtop

pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.