Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: ¦wiecino 2008
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2008
Stron: 1, 2
Stefan Mi¶kiewicz
My równie¿ dziêkujemy za przedni± zabawê i podrzucamy nasze fotki

http://picasaweb.google.com/StefanMiskiewi...key=Zjco8u6U7v4
Pawel ChmurnoOki
My tez sie dolaczamy do podziekowan za fajna zabawe smile.gif
milo bylo, tak wiec do nastepnego

Chmurek & Marta
Chrystian (Lvcivs Cornelivs Barbatvs)
Hako zdj±tko z tym folgierzem jest przecudowne clap.gif
Mayris
My¶lê, ¿e mimo mniejszej ni¿ w ubieg³ym roku liczby uczestników impreza najbardziej z nich udana. Przychylam siê do zdania Wojtka kilka postów wy¿ej, wiêc nie bêdê siê powtarza³. Dodam swoje uwagi, ¿e inscenizacja by³a du¿o bardziej dynamiczna (¿e niektórzy widzowie mówili, ¿e by³o nas wiêcej ni¿ w latach poprzednich) oraz przyda³yby siê jeszcze jakie¶ warsztaty (chocia¿by w wersji mini).
Uwa¿am, ¿e impreza idzie w dobrym kierunku – mamy kilka dni spokoju i wypoczynku bez widzów oraz jeden dzieñ z publiczno¶ci±. To pozwala spêdziæ mi³o czas i przygotowaæ siê do „wysi³ku”, który dzia³a wszak mobilizuj±co. Zauwa¿yli¶cie, ¿e coraz wiêcej osób zadaje konstruktywne pytania i bardziej ni¿ walk± s± zainteresowani w³a¶nie „otoczk±” – obóz, gotowanie, ubrania, sprzêt, jedzenie, itp. Chyba nudz± ju¿ siê powoli walki turniejowe. Dla czê¶ci (i to ca³kiem sporej) turystów zwiedzenie obozu jest chyba du¿o bardziej atrakcyjne ni¿ ogl±danie kolejnego turnieju. Pozostaje nam chyba tylko trzymaæ kurs i rozwin±æ ¿agle.

Co do mniejszej liczby uczestników:

1. Nastawienie uczestników. Mam wra¿enie, ¿e niektórzy ludzie potrzebuj± zachêty i motywacji do przyjazdu do ¦wiecina.

a. Mo¿e czuj± siê onie¶mieleni obecno¶ci± RPK (bez z³o¶liwo¶ci, piszê powa¿nie), bo mój ekwipunek nie jest wystarczaj±co dobry, mam go zbyt ma³o, stan wiedzy niewielki itp… Tyle, ¿e jak nie przyjad±, to nie zobacz± jak zrobiæ porz±dnie i ko³o siê zamyka.
b. Mo¿e oczekuj± na zaproszenie imienne na ekipê, albo nie maj± sprzêtu i tu musz± siê postaraæ o podstawy stroju – mo¿na pomóc, ale nikt za nich tego nie zrobi. Tyle, ¿e wszystkiego od razu nie trzeba mieæ.
Tak czy inaczej oba problemy s± do rozwi±zania.

2. Termin imprezy. Chyba znacznie mniej istotny, ale mo¿e termin by³ lepszy w okolicach 15 sierpnia? W ubieg³ych latach przyby³o wiêcej osób. Poprzednie odbywa³y siê po 15 sierpnia, który by³ wolny, co zachêca³o osoby pracuj±ce do przyjazdu. Zawsze lepiej przyjechaæ przez pó³ Polski na kilka dni wiêcej. Mamy blisko (choæ nie zawsze bezpiecznie jak siê okaza³o w ubieg³ym roku), ale jestem pe³en podziwu dla doje¿d¿aj±cych z daleka. Chocia¿ z drugiej strony dla osób planuj±cych przyjazd warto wzi±æ kilka dni urlopu równie¿ w terminie odmiennym od oko³o 15 sierpniowego i przyjechaæ. W miêdzyczasie mo¿na wyskoczyæ nad morze czy do Trójmiasta. Niestety w 2009 roku 15 sierpnia bêdzie w sobotê (ale za to bêdzie inny dzieñ wolny)

Pewnie, ¿e „ ...wojska krzy¿ackie mog± uderzyæ w najmniej oczekiwanym momencie! ;)...” powiem wiêcej: by³y w tym samym obozie, ale by³ to celowy zabieg wojsk krzy¿ackich – u¶piæ czujno¶æ przeciwnika.

By³o mi³o. Dziêkujemy za wspóln± zabawê.
Basia
Mayris, ja te¿ uwa¿am, ¿e impreza by³a naprawdê ¶wietna. Brakowa³o mi tylko troszkê budowania fortyfikacji - niewiele od zesz³ego roku przyby³o.
A muszê przyznaæ, ¿e znakomicie siê strzela³o zza p³otka - ka¿dy z nas mia³ "swoje przês³o" i chyba musia³o to fajnie wygl±daæ (z moje perspektywy w ka¿dym razie wygl±da³o).

Co do onie¶mielenia obecno¶ci± RPK - w sumie w tematach dotycz±cych ¦wiecina chyba kilka osób z RPK deklarowa³o swoj± pomoc i mo¿liwo¶æ udzielenia rad do do stroju czy ekwipunku obozowego. I podtrzymujemy to, co mówili¶my.
Przytoczê te¿ stosowne egzemplum : przed ¦wiecinem (a dok³±dnie w Piasecznie) zg³osi³ siê do nas nowy kolega - Marcin. Poprosi³ o opiniê o swoim stroju i wyposa¿eniu, dosta³ od nas rady, dokona³ kilku poprawek i ju¿ pewniejszy siebie przyjecha³ na ¦wiecino. I z tego, co wiem, by³ bardzo zadowolony.
Gdyby wszyscy chêtni rzeczywi¶cie siê zg³aszali do nas wcze¶niej, my¶lê, ¿e osób na ¦wiecinie mog³oby byæ wiêcej.
A¿ mnie kusi, ¿eby pod Grunwaldem w przysz³ym roku ustawiæ namiocik RPK, w którym mo¿naby by³o otrzymaæ informacje, rady i sugestie i przekonaæ siê osobi¶cie, ¿e Rota nie gryzie.

Wiem te¿, ¿e u niektórych problem mo¿e le¿eæ w tym, ¿e chêtni nie maj± gdzie spaæ - mo¿e i s± dobrze ubrani, ale nie op³aca im siê przyje¿d¿aæ na jeden dzieñ, je¶li nie maj± pewno¶ci, ¿e bêd± mieli namiot nad g³ow±.

Je¶li chodzi o termin: czêsto jest tak, ¿e w okresie d³ugiego weekendu wiêkszo¶æ wspó³pracowników te¿ chce braæ urlop i zdarza siê, ¿e siê tego urlopu w rezultacie nie dostaje.
A wiêc to ma swoje dobre i z³e strony.

pozdrawiam i dziêkujê wszystkim za imprezê smile.gif
Buster
I ja siê przy³±czê do pochwa³ nad imprez±. By³o fajniej ni¿ w zesz³ym roku. Trochê za lu¼no nawet ale to nadrobimy za rok rozbudowuj±c obóz mam nadziejê. I tym razem obiecuje, ¿e za rok stawiê siê jako halabardnik.

Dziêki wszystkim za ¶wietn± zabawê przez te kilka dni a szczególnie Matulsowi, jego koledze i Chrzanowi za nocne rozmowy po biesiadzie.

Ps. RPK na prawdê nie gryzie :P Mia³em siê okazjê przekonaæ smile.gif (nie jestem z RPK i nie p³ac± mi za reklamê:P)
Hako
Pozostawione na Swiecinie;

Toporek z wyra¼n± sygnacji± na ostrzu. Mam go u siebie.
Przyznawaæ siê..... bo..... rant.gif
HaKo
marta.br
Moja galeria zdjêæ http://picasaweb.google.com/Gwynowie/Wiecino2008
Na tej imprezie moj± Muz± okaza³ siê Chrzan usmieszek_04.gif

Pozdrawiam
Marta
Adsumus
Dziêki za kolejn± wspólna imprezê. Rota nie onie¶miela, Rota uzmys³awia smile.gif

Pozdrawiam
Hshanoo
CYTAT(marta.br @ 22:24 11.08.2008) *
Na tej imprezie moj± Muz± okaza³ siê Chrzan usmieszek_04.gif

Bo jak tylko nie patrzy³a¶ to ja chy³kiem pod³azi³em pod obiektyw smile.gif

Co do samej imprezy:

1. Dziêkujê wszystkim za fajn± zabawê.

2. Przepraszam za nocne "strzelanie z paszczy" - ciut za du¿o alkoholu i ró¿ne takie moje przemy¶lenia na temat przysz³o¶ci Roty wylaz³y ze mnie.

3. Chcia³bym ¿eby impreza w ¦wiecinie odbywa³a siê cyklicznie w ¶ci¶le okre¶lonym, niezmiennym terminie. Tak, ¿eby mo¿na by³o na pocz±tku roku (tak jak tego wymagaj± u mnie kadry) zaplanowaæ urlop i przyjechaæ na tydzieñ, pobudowaæ obóz i umocnienia, postrzelaæ z ³uku / kuszy, pofechtowaæ, czy powprawiaæ siê w odwórstwie jakiego¶ rzemios³a itp.

4. Po rozmowach z Kacprem uwa¿am, ¿e to w³a¶nie ¦wiecino powinno byæ imprez± naborow±, na której tolerowaliby¶my w¶ród "poborowych" braki czy niedok³adno¶ci w ubiorze, wyposa¿eniu i uzbrojeniu. Byliby zapisywani i na nastêpnej imprezie sprawdza³oby siê czy robi± postêpy.

5. Tu od razu chcia³bym do³±czyæ do ludzi, którzy mówi±, ¿e Rota nie gryzie. Wszyscy, którzy chc± popróbowaæ odtwórstwa "pó¼nej piêtnastki" zawsze bêd± przeze mnie mile widziani w Rocie. Pomimo tego, ¿e moja strefa prywatno¶ci jest wielko¶ci boiska pi³karskiego, uroczy¶cie obiecujê, ¿e w miarê swoich mo¿liwo¶ci, pomogê ka¿demu, kto o tak± pomoc poprosi.

6. Z drugiej jednak strony nie wyobra¿am sobie przysz³o¶ci Roty bez przynajmniej jednej imprezy "ultra¶nej". Takiej bez twaro¿ku w plastikowym opakowaniu podczas ¶niadania. Zawsze mówi³em, ¿e wszystkie wspó³czesne rzeczy mo¿na robiæ i ukrywaæ w namiocie. Sam mam jeszcze tyle do poprawienia... (my¶lê, ¿e dopiero za jakie¶ 5 lat bêdê strzelcem 25 poziomu ale to jakie¶ 120 000 pkt. do¶wiadczenia icon_wink.gif )

To tymczasem tyle.
Hako
witam...
dzisiaj wpad³y mi rêce fotki Wo³ka. Oprócz oczywistych plusów ¦wiecina mamy jeden niepowtarzalny atut. Cudowne wrêcz wyczucie fotograficzne Darka. Gratulujê reporterskiego oka. Pozwoli³em sobie na podstawie twoich zdjêæ wykonaæ dwa krótkie fotoreportarze. My¶lê, ¿e oba przekonaj± nieprzekonanych do uroków tej imprezy.
Jeszcze raz Darku... gêbokie pok³ony thanx.gif
Hako
wo³k
CYTAT(Hako @ 14:51 13.08.2008) *
.....Oprócz oczywistych plusów ¦wiecina mamy jeden niepowtarzalny atut. Cudowne wrêcz wyczucie fotograficzne Darka. Gratulujê reporterskiego oka. Jeszcze raz Darku... gêbokie pok³ony thanx.gif
Hako

A tu link do zdjêæ, których autorem jest wspomniany Darek Bury http://swiecino1462.info/album4/index.html
Zdunek
CYTAT(Hako @ 14:51 13.08.2008) *
Jeszcze raz Darku... gêbokie pok³ony thanx.gif
Hako

Zgadzam siê, ¶wietne zdjêcia
Wojciech Radzki
Nastêpna porcja zdjêæ:
http://cives1474.freha.pl/
Pozdr
WR
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.