Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Poszukiwane filmy
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Stron: 1, 2, 3
Jan Gradoñ
Mozliwe, ze "Godzina Swini" bedzie pokazana na 1 Spotkaniu Filmowym RR, 10 Grudnia, br w kinie Swit w Wawie...
Marco Polo
Poszukujê filmu:
1) "WILHELM ZDOBYWCA" z 1982r. prod. francusko-romuñskiej w re¿. G. Grangier i S . Nicolaescu. W rolach g³ównych Herve Bellon i John Terry. By³ on kiedy¶ emitowany w TVP w latach 80 jako kilkuodcinkowy serial. Na pocz±tku lat 90 mo¿na by³o go zdobyæ w wypo¿yczalniach kaset video,
2) "DACJA" (ang. Dacii lub pol. Waleczni przeciw rzymskim legionom) z 1966 r. w re¿. Sergiu Nicolaescu, prod. Rumuñsko/Francuskiej.
3) "KOLUMNA TRAJANA" (ang. Columna) z 1968 r. w re¿.Mircea Dragan, prod. Romunia/Niemcy.
4) "WALKA O RZYM" (niem. Kampf um Rom) z 1968/69 r 2 czê¶ci w re¿. Roberta Siodomaka, prod. Romunia/Niemcy/W³ochy.
No¶nik obojêtnie jaki VHS, DVD, DIVIX z preferencj± VHS
Mo¿liwa wymiana na inne filmy historyczne (mam du¿o pozycji) lub kasa.
jakby kto¶ z Pañstwa mia³ dostêp do tego filmu to proszê o kontakt na maila: pyrmar@interia.pl
Marco Polo
Poszukujê filmu:
1) "WILHELM ZDOBYWCA" z 1982r. prod. francusko-romuñskiej w re¿. G. Grangier i S . Nicolaescu. W rolach g³ównych Herve Bellon i John Terry. By³ on kiedy¶ emitowany w TVP w latach 80 jako kilkuodcinkowy serial. Na pocz±tku lat 90 mo¿na by³o go zdobyæ w wypo¿yczalniach kaset video,
2) "DACJA" (ang. Dacii lub pol. Waleczni przeciw rzymskim legionom) z 1966 r. w re¿. Sergiu Nicolaescu, prod. Rumuñsko/Francuskiej.
3) "KOLUMNA TRAJANA" (ang. Columna) z 1968 r. w re¿.Mircea Dragan, prod. Romunia/Niemcy.
4) "WALKA O RZYM" (niem. Kampf um Rom) z 1968/69 r 2 czê¶ci w re¿. Roberta Siodomaka, prod. Romunia/Niemcy/W³ochy.
No¶nik obojêtnie jaki VHS, DVD, DIVIX z preferencj± VHS
Mo¿liwa wymiana na inne filmy historyczne (mam du¿o pozycji) lub kasa.
jakby kto¶ z Pañstwa mia³ dostêp do tego filmu to proszê o kontakt na maila: pyrmar@interia.pl
pepson
[poszukujê] -- filmów "Kanclerz" oraz "Rycerze i Rabusie"
Mo¿e kto¶ z Was, posiada w wersji elektronicznej na CD w/w filmy?
Jestem otwarty na wszelkie propozycje bigsmile2.gif
Zawisza
Ma kto¶ mo¿e film Kobayashiego Seppuku (Harakiri) mo¿e byæ divx lub zwyk³y VHS, lub wie czy w Polsce mo¿na go gdzie¶ nabyæ?
Snaewar
Jak kogo¶ interesuje to mam: Kolberg (niemiecki film z bodaj¿e 1942 roku, kolorowy!!! dot. obrony Ko³obrzegu w czasie kampanii napoleoñskiej), Prawo i piê¶æ, Nosferatu (z 1922 roku), 7 samurajów.
Poszukujê Aleksandra Newskiego, Pancernika Potiomkin i jakichkolwiek filmów radzieckich dot. 2 wojny.
Mecenas
Ad Snaewar. Mam Aleksandra Newskiego i Bronienosca Potiomkina (wersje z angielskimim napisami divx) z Eisensteina moze tez byc Iwan Grozny oraz innego rezysera ale o podobnej tematyce Iwan Wasilijewicz zmienia zawod (tacy Goscie goscie prod ZSRR z lat 70-tych) Napisz na PW co masz ciekawego to moze sie wymienimy. Filmy o Kolobrzegu raczej mnie nie interesuja.
Kordian
A wie kto¶ do sk±d mo¿na sk±binowaæ film o bitwie stalingradzkiej WRÓG U BRAM albo jakie¶ zapowiedzi tego filmu
Zbigniew Tomicki
Mozna kupic na dvd, dla przykladu w merline.pl (ale vhs, jak jest na kasecie to bedzie na dvd)
Finn
Czy ma mo¿e kto¶ film "Druids" (po polsku "Druidzi" :P ) ??

...najlepiej kto¶ z trojmiasta...
Runar
Kiedy¶ ogl±da³em pewien film na vhs'ie tytu³ polski (oryginalnego nieznam) "Polana". Opowiada³ o wczesnym grodzie s³owiañskim niestety pamietam tylko kilka szczegó³ów, a film by³ godny.

1. Akcja dzia³a siê w jakie¶ swiêto p³odno¶ci w czasie którego jedna z dziewic (badz nie dziewic) biegajac po lesie wpad³a do wilczego do³u nadziewajac sie na pale.

2. Do grodu przyby³ misjonarz probojacy nawracac pogan.

Moze ktos kiedys sie z tym filmem spotka³, skojarzy go bardzo prosze o oryginalny tytu³, przeszukiwa³em juz bazê filmweb.pl, uzywalem google nie znalazlem nawet wzmianki:(

PS. Jezeli chodzi o wymiane mam wiekszosc z filmów o których mowa w tym topicu.
Wojgniew
Widzialem ten fiml dawno temu. Tez go usilnie poszukuje. Akcja dziala sie no rubiezach wschodniej slowinszczyzny. Tytulu oryginalnego nie pamietam,ale zapamietalem, ze byla to koprodukcja radziecko-szwedzka.
Z czasow glebokiej podstawowki pamietam tez zacny radziecko -norweski film "Porwani przez Wikingow". Szczegolnie w pamieci utkwila mi bitwa morska i sceny abordazu.
Runar
A nie pamietasz moze mniejwiecej roku wydania? dzieki temu moze uda³oby mi siê ten film odnalezc.
Wojgniew
"Polana" to produkcja najprawdopodniej z lat 1989 l-1991. A "Porwani przaz Wikingow" to 1985 -1987. Tak przypuszczam.
Tomic
Sytuacja jest beznadziejna.
Ale moze ktos skojarzy albo ma to gdzie¶ w swojej kolekcji.
Dawno temu, bardzo dawno widzia³em film a w³a¶ciwie jak±s taka nowelke filmow±. Akcja dzieje sie w zime w jakiejs zapad³ej wiosce w górach, do wioski wpada ranny rycerz zakutu w blache, ch³opi go lecz±, miêdzyczasie na wioske napadaja jacy¶ zbuje, nqa koñcu wszyscy gin±.
Film chyba polski, niepamiêtam, nazwa filmu chyba "G³os" albo cos w tym stylu.
Jesli ktos wie o czy mówie by³bym wdziêczny nawet za sam poprawny tytu³ tego dzie³a
Jaros³aw (Gêsik)
Mówisz masz...
http://www.filmweb.pl/Film?id=5988
Tomic
serdecznie dziêkujê, teraz pozosta³o gdzie¶ to znale¼æ.
Zobczymy czy bedzie mi sie podoba³o teraz smile.gif
Zbychu
Zna kto¶ mo¿e tytu³ filmu w którym jest scena z³apania polskiich dzieci przez Niemców, i zostaj± wcielone do grupy robotników ,ci zaczynaj± ¶ppiewaæ jak±¶ pie¶ñ
mo¿e niewyraznie wyt³umaczy³em ale chodzi mi dok³adnije o tytu³ tej piêknej pie¶ni king.gif
Indar
Krótko i informacyjnie:
Dzi¶, to znaczy 18 grudnia 2005 o godzinie 21:25 na kanale "Kino Polska" pokazny bêdzie film "RYCERZ" z Piotrem Skarg± i Danielem Olbrychskim w rolach g³ównych. To taka ciekawostka z roku 1979. A zaraz po pó³nocy, na tym samym kanale "¯elazn± Rêk±" - opowie¶æ z czasów panowania Stefana Batorego.
Polecam szczególnie ten pierwszy film - zazdroszcz±c przy okazji szczê¶ciarzom posiadaj±cym "Kino Polska". :)
pozdrawiam
Indar
yavana
witam

ja z takim ma³ym pytaniem piszê ;)

czy ma kto¶ mo¿e dostêp do filmu "1409 - afera na zamku bartenstein" ???

szukam go ju¿ do¶æ d³ugo, ale niestety w mrokach internetu niczego poza recenzjami nie znalaz³am, a i w wypo¿yczalniech video siê na mnie do¶æ podejrzliwie patrzyli ;)

by³abym bardzo wdziêczna za pomoc ;)

dziêkuje za uwagê :)

pozdrawiam
Robert Diabe³
Szukam filmu "The War Lord" w re¿yserii Franklina J. Schaffnera z 1965 roku z Charltonem Hestonem w roli g³ównej.
http://charltonhestonworld2.homestead.com/...m/WarLord1.html

Film widzia³em wieki temu na kanale RTL 7.
Kazimierz
CYTAT
ja z takim ma³ym pytaniem piszê ;)  

szukam go ju¿ do¶æ d³ugo, ale niestety w mrokach internetu niczego poza recenzjami nie znalaz³am, a i w wypo¿yczalniech video siê na mnie do¶æ podejrzliwie patrzyli ;)

I nic dziwnego, gdy¿ tego filmu formalnie jeszcze nie ma smile.gif Dzwoni³em do SPI International Polska Sp. z o.o. (oficjalny dystrybutor filmu) z pytaniem o jego dystrybucjê. Poinformowano mnie, ¿e film jest jeszcze w fazie produkcji (ale ponoæ koñcowej).
Indar
Jako¶ w po³owie listopada, w Bia³ymstoku w ramach undergound.pl odby³a siê projekcja "Afery...". Zreszt± Bia³ystok nie jest jaki¶ wyj±tkowy, wiem ¿e w Olsztynie równie¿ mo¿na by³o (czy te¿ jeszcze bêdzie mo¿na) obejrzeæ ca³o¶æ. Ale to nie dziwne, zespó³ Shannon (twórcy muzyki do filmu) jest z Olsztyna i dbaj± o swoje miasto. Filmu oficjalnie nie ma, i pewnie nie bêdzie - ale nieoficjalnie kr±¿y po ¶wiecie.
pozdrawiam
I.
jaroslaw
Jesli kogos nadal intersuje GNIAZDO to posiadam sredniej jakosci wersje divx oraz oryginla na VHS w doskonalym stanie , moze nied³ugo nabede karte do przechwytywania obrazu analogowego to zrobie dobrego divx, posiadam tez film szwedzki "Sigurd Drakedreper" niestety bez napisow i pare innych chocby Erica Vikinga w oryginale i z lektorem do wyboru, Jabberwocky , Holy Grail, Czarn± ¯mije, Aleksandra Nevskiego(napisy), takze film radziecki "WIJ" bez napisow.
jaroslaw
Z czasow glebokiej podstawowki pamietam tez zacny radziecko -norweski film "Porwani przez Wikingow". Szczegolnie w pamieci utkwila mi bitwa morska i sceny abordazu.[/quote]

Ha znalazlem wreszcie na emule link dotego filmu o wikingach rez, Stanislawa Rostockiego prod ZSRR/Nor 1985 " I na kamieniach rosna drzewa" " i.na.kamnjah.rastut.derevja"

film traktuje o mlodym slowianskim chlopcu porwanym przez wikingów, radziecka produkcja, obiecujace , w filmie oni traktowali historie pocztakow swej panstwowosci powazniej niz my

a oto linki :

ed2k://|file|i.na.kamnjah.rastut.derevja.cd1.avi|617095168|DB3FEE131840D7D86384BBA70F8F
8D60|/
ed2k://|file|i.na.kamnjah.rastut.derevja.cd2.avi|618285056|31CB4E32C1DBC206A18B685E435E
0A0A|/
Morrigan
Ja poszukuje Krzyzakow i Potopu na Divx'e jesli ktos ma to prosze o kontak na prvia, bo bardzo piline i potrzebne smile.gif .
Luke
Witajcie,

poszukuje wszystkich 9 odcinków serialu "Przy³bice i kaptury"...
wiem, ¿e od czasu do czasu jest pokazywany w TV Polonia i ¿e sporadycznie mo¿na go znale¼æ w sieci, ale bardzo bardzo ciê¿ko ¶ci±gn±æ jakikolwiek odcinek w ca³o¶ci, nie mówi±c ju¿ o wszystkcih - tak¿e proszê o kontakt je¶li kto¶ posiada którykolwiek z odcinków na DivX lub DVD - oczywi¶cie wszelkie koszta

je¶li za¶ chodzi o "Aferê na zamku Bartenstein" to wg mojej wiedzy filmu prêdko (i ile w ogóle) nie zobaczymy, a szkoda, bo zwiastun jest niez³y smile.gif gdyby jednak kto¶ wiedzia³ gdzie mo¿na to zobaczyæ to by³bym wdziêczny za informacje...
Jewka
mam ca³y serial Robin of Sherwood z dodatkami
jaroslaw
oto sumy kontrolne serialu :

ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_1_dvix501_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|705658880|78c12e97f0c02ffc151d391d70ade267|/
ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_2_dvix501_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|734158848|8a7f3101a5d87a2feafb1fcd040b1b29|/
ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_3_dvix501_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|695478272|f078dfd6562a7384450084db17bfc480|/
ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_4_dvix501_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|618037248|bb5247c7a16ed7aab2220f1775cae756|/
ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_5_dvix502_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|651542528|34423f7cf93d7d6f166e008b3f8e9fb4|/
ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_6_dvix502_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|668829696|bb847b87060f0e3830bd16af6f7dbf1c|/
ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_7_dvix502_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|634699776|8ed4ab04892e2f890d22ce66041a02e3|/
ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_8_dvix502_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|704110592|13a407e91958175bae8cc98b094936d6|/
ed2k://|file|przylbice_i_kaptury_9_dvix502_1984_(PL)_MPEG2Rip(by_pindur)[www.osiolek.tk
].avi|727146496|24199ee8c8e367b3d8526893506d0ab1|/
Tomic
film nie jest historyczny, albo jest i to bardzo zalezy jak na to spoj¿eæ smile.gif mam nadzieje ze nie dostane bana za tego posta.
Poszukujê flmu a w³asciwie muzyki do niego( szukam juz naprawde d³ugo i jestescie moj± ostatni± nadziej±)
chodzi mi mianowicie o o film Armia Boga I
pedro
Nie wiem czy kto¶ to ju¿ pisal, ale wiem, ¿e wiele filmow, w tym kilka Kurosawy, Potop i Pan Wlodyjowski, niehisotryczna seria Armia Boga - s± na www.torrent.net.pl A co do japoñskich filmów, gdzie g³owy odpadaj± gêsto, a miecze nigdy siê nie têpi± (nawet przez 500lat) to polecam stronke http://d-addicts.com/forum/ Mo¿na tam mawet wynale¼æ serial "musashi miamoto" , fechtunkowo marny, ale mimo to ca³kiem sympatyczny. Zawsze jeszcze mo¿na zerkn±æ na www.torrentreactor.com

Je¶li kto¶ juz to pisal to sory, pó¼no jest i nie mam sily czytaæ 6 stron postów
Dobranoc
Purvis
"Bartenstein 1288" zdech³ na etapie priodukcji w wawie.
jesli ktos dysponuje pieniêdzmi, znajomo¶ciami i sprzetem, to mo¿e spróbowac wykupic materia³ zdjêciowy i posjklejac go po swojemu.
op³aca sie, bo gdzie jeszcze zobaczycie pani± Brodzik w blond peruce z warkoczami?? bum.gif
dla super zdeterminowanych mam kontakt do jednego z pomys³odawców.
pzdr
p
Effa
CYTAT(yavana @ 16:39 21.12.2005) *

Film mial premiere na DVD jakos kilka dni temu. Jesli ktos go juz widzial, bardzo prosze o komentarze na priva - czekalam na niego z niezachwiana wiara, a teraz jestem dosc daleko od EmPiKow wszelakich i zobacze dopiero za mniej wiecej miesiac... jezyk.gif

Pozdrawiam
Li¶ciasty
Tez chetnie dopisze sie do poszukujacych filmu The Mists of Avalon najlepiej z jakimis zrozumialymi napisami polskimi:)
Chcialbym sie tez zapytac czy ktos wie gdzie mozna zdobyc film ktory jakos niedawno lecial w TVP ale niestety mi umknal z powodu zbyt poznje pory emisji . Chodzi mi o serial Królowie przekleci na podstawie cyklu historycznego pod tym samym tytulem , szczegolow niestety nie znam
Bede wdzieczny za podpowiedz
Szmycios³aw1331
Szukam filmu "Kazimierz Wielki" (1975) scen/re¿ Ewa Petelska, Czes³aw Petelski, dowolny cyfrowy no¶nik. Mo¿e kto¶ ma?
Tomic
Czy kto¶ posiada, lub wie gdzie mo¿na zdobyæ ¶cie¿kê d¼wiêkow± do Krzy¿aków?
Igor z Bêdzina
Effa
Ja posiadam Aferê na zamku Bartenstein na DVD. Typowy klimat Monthy Pythona. Sam film ¶redni. Dostêpny jest bodaj¿e w Merlinie.

Podobnie jak Szmycios³aw1331 szukam filmu Kazimierz Wielki

Dysponujê:
Kopernik,
Gniazdo,
Boles³aw ¦mia³y,
Królewskie Sny (serial komplet)
Kingdom of Heaven (extended)
Gladiator (extended)
King Arthur

Wojciech W¶ciek³y
Posiadam
filmy:
Arn Templariusz 2007 /film po szwedzku i angielsku/
Timeline
Igor z Bêdzina
W 1979 roku w Polsce zosta³ nakrêcony film fabularyzowany BITWA POD WARN¡. czy kto¶ posiada mo¿e na p³ytce albo kasecie vhs?

* Film dokumentalny fabularyzowany
* Produkcja: Polska
* Rok produkcji: 1979
* Premiera: 1980. 05. 11
Dicon
Salve
Tak dawno ju¿ tego filmu Kazimierz Wielki nie puszczano w naszej telewizji icon_sad.gif
Na youtubie mo¿na zobaczyæ bitwê pod P³owcami 1331r. z tego filmu...
A tego co wiem filmu nie ma na pewno na p³ycie DVD
Mam nadzieje, ¿e w sezonie 2009 uda mi siê jako¶ pojawiæ na tej imprezie smile.gif
Pierwsza Wa¿na Bitwa Wygrana z Krzy¿akami smile.gif
Pozdrawiam
Rey usmieszek_09.gif
Igor z Bêdzina
Posiadam Kazimierz Wielki na kasecie, ale kaseta jest zdemagnesowana, podobno mo¿na to naprawiæ, czy kto¶ co¶ o tym wie?

Szukam jeszcze polskiego filmu Bitwa pod Warn± z 1979 roku.
Maciek Artylerzysta
Witam. Poszukujê nastêpuj±cych filmów: "Zasieki" oraz "Do krwi ostatniej" ( czy jako¶ tak). Bêdê ogromnie wdziêczny. O odp. proszê na PW.
zuzu
hej witam

jestem na etapie szukania 6 odcinkowego serialu angielskiego "Aristocrats"(1999r) , swego czasu w PL nadawalo go BBC ale przegapilam wszystkie odcinki poza jednym ;-/
gdyby cos komus switalo, to prosze o msn:)
m_q
Poszukujê filmu "Karczma na bagnach"
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/124021
LordMody
Witam.Nie wiecie mo¿e sk±d za³atwiæ mo¿na PROTI V©EM czeski film o wojnach husyckich? na you tube jest tylko bitwa.
Damian Lakomski
Wczoraj pytalem o to kumpla z Czech - o to co odpisa³

It is at www.uloz.to (or www.uloz.to.net) and name is Jan Hus.

podobno trzeba wpisac Jan Hus a nie nazwe filmu.

Sprawdzilem dziala ale jest tylko film o Husie a nie o walkach husytow
http://www.uloz.to/1752783/jan-hus.avi
Igor z Bêdzina
Z tego co pamietam to filmy Jan Zizka i Jan Hus s± dostêpne na frehowym hubie DC.

Podobnie jak Kazimierz Wielki. (z tym ¿e bêdzie dostêpny za jakie¶ pó³tora tygodnia... aniol.gif )
Musza
Powinnam gdzie¶ mieæ Mists of Avalon a nienajlepszej wersji VCD.
m_q
W zwi±zku z tym, ¿e zapytane przeze mnie TVP na razie (plany do koñca roku) nie przewiduje wydania serialu "Crimen" na DVD zapytuje, czy kto¶ nie ma...

Jestem te¿ zainteresowany serialem "Bia³a broñ" z Wojciechem Zab³ockim.
Edge
Witam,
Ja równie¿ poszukuje "Crimen" serial TVP z B. Lind± z 1988 r. (premiera 1990 r.), ostatnio lecia³ w tv w 2003, mo¿e kto¶ posiada ? je¶li tak to proszê o kontakt na priva.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.