Kiedy¶ jako dzieciak ogl±da³em ten film, nadal ¿yje on w mojej wyobra¼ni, pomimo wielu niezgodno¶ci historycznych. Mam go w wersji video, kiepska kopia. Szukam w wersji elektronicznej a najlepiej DVD
Byl swego czasu w TV taki chyba dwuodcinkowy miniserial o krucjatach. Sa i zli
templariusze i piekne kobiety i przyjazn dwoch rycerzy francuskich, z ktorych jeden zawierusza sie w Palestynie, a drugi wraca i zeni sie z kobieta pierwszego. Gdy widzialem to przed laty, bardzo mi sie podobalo, teraz nigdzie nie moge znalezc wzmianki na ten temat, pewnie polski tytul mial nie wiele wspolnego z oryginalnym. Chetnie bym to obejrzal raz jeszcze.
Sluze jedynie wersja wideo nagrana z TV. Tez lubie ten film, choc widok falujacej na wietrze kolczugi Cyda zawsze wzbudza u mnie usmiech
Wielkie dziêki, problem jednak w tym ¿e nie mam video
, za to dvd lub vcd bez problemu zt±d moje poszukiwania. Nie tylko kolcza
ale film sam w sobie jest nadal piêkny, przynajmniej dla mnie.
kto¶ to wyda³ na kasetach (lub kasecie) wideo, bardzo dawno temu - chyba ok.1995 r. To nie by³ pirat, tylko jedna z normalnych form, ale nie pomnê, jaka
A nie pamietasz przypadkiem jak to sie nazywa w oryginalne, po polskim tytule za nic nie moge znalezc?
witam
http://www.fordham.edu/halsall/medfilms.html#index - polecam ten link wszystkim poszukuj±cym filmów nie tylko o krucjatach; niestety o PIASKU I KRWI nic tam nie ma albo po prostu sie nie doczytalam
uk³ony
Dzieki eRe, link jest super, ale chyba tam nie ma mojego serialu. Za to dowiedzielam sie, ze Krzyzacy Forda maja angielski tytul Black Cross.
Dust and Blood - z podtytu³em: The Crusaders.
Najprawdopodobniej wydane przez Vision, ale g³owy nie dam
Witam!
W ramach porzadkowania FREHY proponuje zrobic jeden temat na poszukiwane filmy...
Bede uzupelnial na bierzaco.
Lista Poszukiwanych:
- "Sigurd Smokobójca"
- "Cia³o i Krew" bodajrze taki tytu³, z Hauerem
- "Excalibur" Bormana,
- "13 Wojownik" - chetnie DVD wersja na zachodni± europe
- "Jabberwocky"
- "Ran", "Siedmiu Samurajów", etc. - cokolwiek Kurosawy...
Lista Dostepnych:
- "Eric the Wiking"
Jak ktos cos ma :) to prosze o zgloszenia...
Czo³em !!!
Wiêc i ja co¶ mogê dorzuciæ:
- Kurosawa ( co siê da
)
- Bergman ( jak leci
)
- Cia³o i krew
a mogê s³u¿yæ :
13 wojownikiem
Monty Pythonem ( odcinki z dwójki 9 - 16 )
MP i ¦w Graal
¯ywot Briana
Trylogia Sienkiewicza
Braterstwo Wilków
i paroma innymi ;) ( raczej wspó³czesnymi np Platoon, Czas Apokalipsy ... )
Pozdrawiam
Ostatnimy czasu sobie o Kurosawie przypomnialem, i sciagam co nastepuje: Ran, 7 Samurajow, Ukryta forteca, Rashomon, Yojimbo (The Bodyguard), Throne of Blood, Kagemusha, Sanjuro, Sanshino sugata judo saga. Jak juz bede mial czesc dam znac. Najszybciej sciagna sie chyba 7 Samurajow i Ran. Co do pozostalych to czasami sa problemy, nie wykrywa nikogo od kogo mozna sciagac, wiec moze to troche potrwac.
Oprocz tego sciagam Yellowbeard (taka komedia tworcow Montego Pythona).
Co do posiadanych przeze mnie to: 130 cd z anime wszelkiej masci. Za duzo tytulow wiec nie bede wymienial, jak ktos zainteresowany, moge przeslac spis dokladny. Sporo filmow na cd - Monty Python pelnometrazowki i odcinki na czele z najlepszym skeczem - Najsmieszniejszy Dowcip Swiata. Oprocz tego stado innych, choc niehisterycznych
POSZUKUJE:
Kurosawa, to co u gory nie wymienione, a co dzieje sie w dawnej Japonii. A jeszcze tego troche jest.
Poszukiwany poszukiwana:
Interesuj± mnie filmy tj.:
-War Lord - stara czarno-bia³a produkcja, chyba holiwoodska.
-Gniazdo - bardzo fajny film polski.
Pozdrawiam
mam "Jabberwocky"... jak ktos potrzebowalby
CYTAT(Magnus)
POSZUKUJE: Wszystkiego innego tworcy Dogmy. Czyli filmow z Silent Bobem i tym drugim jak mu tam Jay'em bodajze.
Filmy Kevina Smitha istotnie maj± w sobie co¶ ciekawego
Oprócz "Dogmy" mam jeszcze:
"Clerks", "Mallrats", "Chasing Amy", "Jay & Silent Bob strikes back"
czyli w³a¶ciwie ca³± seriê. Czekam na "Jersey girl"
Ale tak na marginesie, to chyba nie o taki typ filmów siê rozchodzi w dziale, b±d¼ co b±d¼
forum rekreacji historycznych
CYTAT
Ale tak na marginesie, to chyba nie o taki typ filmów siê rozchodzi w dziale, b±d¼ co b±d¼
forum rekreacji historycznych
A co tam. Wazne, ze sa fajne
Oprocz tego, w poczatkach istnienia tego tematu Jalk zawiadamial, coby nie patrzec na "prawidlowosc polityczna"
filmow wymienianych w tym temacie. I racja, bo filmu historycznego na 100% nie ma jak na razie.
CYTAT
I racja, bo filmu historycznego na 100% nie ma jak na razie.
Eee tam... jeden jest, "Walka o ogieñ" ...
jakto nie ma historycznych.. a Monty Python i Sw Grall?
))
pozdrawaim
Czo³em !!!
No fakt Mo¶ci Têczo... Wybaczenia upraszam.
Ale na pocieszenie powiem ¿e ja jej te¿ nie mam
i mêczê siê aby mi j± dostarczono
. Gdy ju¿ odi±gnê cel, to po prostu podrzucê .
Jak narazie bezskutecznie poszukuje "The mists of Avalon" i "Aleksander Newsky" w postaci cyfrowej. Bêde wdzieczny za pomoc
Witajcie Anio³ki
To mo¿e i ja siê z czym¶ dorzucê. Mam "Siódm± pieczêæ", "Siedmiu Samurajów", prawie wszystkie Bondy
, Pythonów te¿ sporo, i parê innych pierdó³ek, powinienem mieæ te¿ niebawem "Nosferatu" Murnaua z 1922 r. (mo¿e kogo¶ interesuj± koncerty Zeppelinów?).
pozdrawiam
Jimmy
Witam!
Imbramie posiadam zarówno Newskiego jak i Mg³y Awalonu jak jeste¶ zainteresowany to ³ap mnie na gg
Witam!
Cialo i krew mozna kupic (niestety tylko na Amazonie i uzywane i tylko VHS). Wkrotce maja wydac na DVD.
Ludka
PS. Przy zakupie na Amazonie trzeba uwazac czy to nie jest wersja amerykanska. Bo zjakichs nie znanych mi przyczyn technicznych to w Europie nie chodzi.
Czy Mgly Avalonu to dobry filmy i jak sie ma do ksiazki
"Cia³o i Krew", aka "Ró¿a i Miecz" (Tytu³ re¿yserski Verhoevena, ten pierwszy narzucony przez producenta) bêdê mia³ juz po Nowym Roku na CD (dwie p³yty).
Wersja US w Europie nie chodzi, bo my mamy standard PAL a oni NTSC (ró¿nica w rozdzielczo¶ci).
"Mg³y Avalonu" jako ksi±¿ka bardzo mi siê kiedy¶ podoba³y, ale film nie za bardzo-..jak dla mnie d³ugi, przynudnawy,bez charyzmy- telenowela o mitach.Rozbroi³y mnie pseudo indiañskie
ho³ubce w noc Beltaine.Magiê celtyzmu mo¿na by³o naprawdê odczuæ, jak siê pojawia³ Herne my¶liwy w starym Robin Hoodzie. Utwory Loreeny McKennit przypiête trochê ni przypi±³, ni przy³ata³, jak do Nie¶miertelnego 4. Czuje siê ¿e nie powsta³y dla tego filmu. "Merlin" jest sto razy lepszy. Zgodno¶ci z ksi±¿k± nie oceniê, bo czyta³em dawno i nie pamiêtam wszystkiego.
mam na sk³adzie filmy
1. sens zycia wg monty pajtona
2. zywot brajan
3. Finding Nemo :P
oraz na Video
1. Pan Wolodyjowski
2. Ogniem I mieczem
3. Krzyzacy
4. Merlin
5. 13 Wojownik
6. Ostatni Smok
Witam!
Ja w wersji cyfrowej mogê dorzuciæ:
Braveheart
13th Warrior
Conan The Destroyer
Conan The Barbarian
Vidoq
Hero
Quo Vadis
Piraci z Karaibów
The Hobbit - wersja animowana
i jeszcze parê innych.
Jak by¶cie co¶ chcieli to dobijajcie siê na gg
A ma kto¶ mo¿e Erick The Viking albo Krzy¿aków w wersji cyfrowej??
Pozdrawiam
Ulf
Erick The Viking mam, ale tylko w wersji VHS i to nagrywany z jakiej¶ stacji telewizyjnej.
w wersji cyfrowej: oczywi¶cie wiêkszo¶æ pe³nometra¿owych Monthy Phytona (oprócz "Sensu ¯ycia"), 13go Wojownika i Braterstwo Wilków. Jak kogo¶ interesuje to s³u¿e.
Witam !
Poszukuje filmów Luisa Buñuela : Pies andaluzyjski (1928, wspólnie z S. Dali), Z³oty wiek (1929), Los Olvidados (1950), Nazarin (1958), Anio³ zag³ady (1962), Piêkno¶æ dnia (1967), Dyskretny urok bur¿uazji (1972, Oscar), Widmo wolno¶ci (1974), Mroczny przedmiot po¿±dania (1977). Bêde dzwiêczny za ka¿d± informacje gdzie móg³bym je dostaæ
A gdzie¶ mi tam le¿± na pó³ce:
Avalon ---> ciekawe i ³adnie wykonane nowe ujêcie ,
W³adcy ognia (reign of fire ) ----> sorki , je¶li napisa³em z b³êdem
D & D ---> klasyk + Jeremy Irons --> co tu wiêcej mówiæ
Muszkieter --> do¶c zabawna ekranizacja
To Kill a king .. to chyba jaka¶ nowsza pozycja
Jak pojawi siê co¶ nowego dam znaæ, a w razie potrzeby stuknijcie na gg
Gdyby kto¶ szuka³ to mam Joanna D`Arc
Znalaz³em jeszcze Imiê Ró¿y na vhs-ce
Tu by³ post informuj±cy, ¿e posiadam teatr TV Igraszki z diab³em. Niestety, jest ju¿ nieaktualny. Zainteresowanych przepraszam.
Nat
Poszukuje trylogii Sienkiewicza w wersji DVIX.
Hilsen.
Mimo iz minê³y ju¿ 4 miesi±ce odk±d to Ulf Ko¶cisty siê o Eryka Wikinga w DIvx'ie dopytywa³, ale spieszê z odpowiedzi±, ¿e u nas Eryk Wiking u kazdego dru¿ynnika na stanie jest w DivX'ie :-) Su¿ymy pomoc±, je¿eli jest jeszcze potrzebna :-)
Mamy te¿ Sigurda Smokobójcê ale w wersji VHS po polsku.
DO tego niskobud¿etowy, ale zarombisty Islandzki film o wikingach: Lot Kruka, te¿ w formie VHS i po polsku. Czekamy na zgranie tego na DivX'a.
hej
ostatnio przegladalem sieciowy FTP i jest tam to(kurosawa) :
judo saga
drunken angels
seven samurai (2 cd)
sanjuro
jak ktos cos chce to szybko odpowiadajcie bo na tym serverze jest duza rotacja
ma ktos cos o Hells Angels ? w latach 60 nakrecili pare filmow z Sonnym Bargerem ale znalesc tego nie umiem nigdzie
Pozdrawiam
heja, nie pytaj - ¶ci±gaj!
Kurosawy biore wszystko, poza "Jojimbo"...
BTW w mediamarkecie jest "13 Wojownik" i "Tytus Andronikus" na Dvd za 19.99...
hehe - znalaz³em temat, to go za¶miece...
ze wzglêdów ideologicznych szukam wszelkich mo¿liwych odcinków "przygód xxx (tu wpisz range) Sharpa" z Jasiem Fasol±, czyli Seanem Beanem. w Polskiej wersji jêzykowej sa zdaje sie dwa czy trzy, jezyki inne mi nie przeszkadzaj± (a w³asciwie jeden jêzyk - oryginalny, bo po pekiñsku i faszystowsku nie mówiê/rozumiem, poza tym klimat s³aby)...
do rzeczy: wie kto¶ skad to mo¿na np. zassaæ?? szuka³em Kaz±, ale lipa z teog wysz³a... (fakt ¿e nie jestem do¶wiadczonym "zasysaczem" filmów) - jakby kto¶ co¶ wiedzia³, to dziêki za znak/sygna³...
szcza³a
jestem nowy i nie wiem czy przystoi wtracaæ sie do rozmowy, ale wielk± kopalnia filmów s± wszelkie fora warez oraz stronki jak na przyk³ad
www.suprnova.org polecam w szczególno¶ci u¿ytkownikom o zewnêtrznych adresach IP ;)
sam posiadam ¯ywot Briana, Meaning Of Life, Graala, Tytusa Andronikusa, Czas Apokalipsy, trylogiê Ojca chrzestnego, K PAXa, Hitlera (chyba ma ze dwa lata), Mechaniczna pomarañcze i jeszcze kila mniej wa¿nych tytu³ów, poszukuje wczesnych filmów Olivera Stone'a i wszystkiego Ingmara Bergmana
pozdr.
Szukam filmów o Wikingach, szczególnie programów i filmów puszczanych na zachodnich kana³ach, je¶li kto¶ by mia³ nagrane lub wie o jakich¶ miejscach w sieci gdzie mo¿na ¶ci±gn±æ to bêdê wdziêczny za cynk.
Oferujê jak±¶ wymianê, je¶li trzeba wy¶lê spis
Gunnar
Mo¿e to samobójstwo, ¿e o tym mówiê.. ale mam ok 150 filmów ró¿nych + dostêp do drugiego tyle. Jak zazcnê je¼dziæ na imprezy rycerskie, to mogê udostêpniæ.. (eh.. byle tylko do mnie wróc³y..
)
Szukam filmów o wikingach i te które rozgrywaj± siê we wczesnym ¶redniowieczu!!!
Prosze tylko tytu³u(najlepiej w wersji oryginalnej tzn. po angielsku)
Je¶li kto¶ chce mi pomóc to proszê o dpowiedzi na priva lub e-mail
CZY KTO¦ W KOÑCU ODNALAZ£ CHOCIA¯BY ¦LAD "GNIAZDA" ???!!!
CICHY
O¦ Z£A
JESZCZE RAZ
NO NIECH KTO¦ CO¦ ODPOWIE
CZEKAM Z UTÊSKNIENIEM
CICHY
CYTAT(Ludka)
Witam!
Cialo i krew mozna kupic (niestety tylko na Amazonie i uzywane i tylko VHS). Wkrotce maja wydac na DVD.
Ludka
PS. Przy zakupie na Amazonie trzeba uwazac czy to nie jest wersja amerykanska. Bo zjakichs nie znanych mi przyczyn technicznych to w Europie nie chodzi.
Czy Mgly Avalonu to dobry filmy i jak sie ma do ksiazki
Cailo i krew mo¿na tak¿e znale¼æ na eMule.
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
A ja bym sie dal pokroic za "Godzine Swini" w wersji cyfrowej ..mam to jedynie na VHS w marnej kopii ...
to najlepszy film historyczny jaki widzialem kiedykolwiek .. a dla odtwarzaczy 15 wieku to istna perelka i niezla wizualizacja strojow, wystroju wnetrz itp z epoki
pozdrawki
watcher
poproszê o oryginalny tytu³ "Godzine Swini" to mo¿e gdzie¶ znajdê
CYTAT(CICHY_)
JESZCZE RAZ
CZEKAM Z UTÊSKNIENIEM
CICHY
Polecam sledzenie kanalu "Kino Polska", co jakis czas pojawia sie tam Gniazdo, Kazimierz Wielki i inne filmy historyczne. Jak bedzie nastepnym razem to dam znac.
Godzina ¶wini w oryginale to: "The hour of the pig", ew. mo¿esz to znale¼æ równie¿ pod tytu³em " The Advocate".
Pozdrawiam!
ps.
Próbujê to w³a¶nie zassaæ z sieci, ale kiepsko idzie
CYTAT(Smok Migu¶)
CYTAT(CICHY_)
JESZCZE RAZ
CZEKAM Z UTÊSKNIENIEM
CICHY
Polecam sledzenie kanalu "Kino Polska", co jakis czas pojawia sie tam Gniazdo, Kazimierz Wielki i inne filmy historyczne. Jak bedzie nastepnym razem to dam znac.
Heeeee...
O¶wieæ mnie ³askawie, proszê, co to za kana³, gdzie i jak to ³apaæ???
Dziêki
CICHY
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.