Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Arn- Tempelriddaren (2007)
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Stron: 1, 2
Nienna
Widzia³am jaki¶ czas temu obydwie czê¶ci "Arn - Templariusz". Bardzo fajny film, trzeba przyznaæ.
brat grucha:)
CYTAT(Nienna @ 13:25 02.02.2011) *
Widzia³am jaki¶ czas temu obydwie czê¶ci "Arn - Templariusz". Bardzo fajny film, trzeba przyznaæ.

Film fajny! Jedyne co mnie zirytowa³o w kinie to debilizm polskiej kinematografii! Film w oryginale jest genialny, a "polska wersja kinowa" to posklejane urywki orygina³u... Chyba godzinê scen wycieli, niektóre postacie bior± siê nie wiadomo sk±d albo sceny z orygina³u s± zast±pione "wspomnieniami bohatera"...

Nie polecam ogl±dania w kinie tego filmu... ORYGINA£ jest milion razy ciekawszy:)

Oryginalnie to s± 2 filmy... Z czego jeden jest kontynuacj± drugiego. Dla zainteresowanych oryginalne tytu³y to:
Arn Tempelriddaren (1)
Arn Riket Vid Vagens Slut (2)

W skrócie mo¿na mówiæ o filmach Arn1 i Arn2.
Nienna
CYTAT(brat grucha:) @ 13:45 02.02.2011) *

Film fajny! Jedyne co mnie zirytowa³o w kinie to debilizm polskiej kinematografii! Film w oryginale jest genialny, a "polska wersja kinowa" to posklejane urywki orygina³u... Chyba godzinê scen wycieli, niektóre postacie bior± siê nie wiadomo sk±d albo sceny z orygina³u s± zast±pione "wspomnieniami bohatera"...

Nie polecam ogl±dania w kinie tego filmu... ORYGINA£ jest milion razy ciekawszy:)

Oryginalnie to s± 2 filmy... Z czego jeden jest kontynuacj± drugiego. Dla zainteresowanych oryginalne tytu³y to:
Arn Tempelriddaren (1)

No, w³a¶nie mówi³am, ¿e te dwie czê¶ci widzia³am. smile.gif Nie ogl±da³am "Templariusze - mi³o¶æ i krew", tylko orygina³. :]
wojownik132
Film super zw³aszcza orginalna wersja.czytam teraz ksi±¿ke jest bardzo fajna i polecam j± wszystkim(seria krzy¿owcy).Pozdrawiam.smile.gif
Armand
Czy kto¶ ma polskie napisy do "Kingdom at the Road's End"? Potrzebne na u¿ytek rodziny:)
Armand
Ju¿ znalaz³em, dziêki Purvisowi loki08.gif
wojownik132
Siema mam pytanie ma kto¶ linki do pe³nej wersji Arna? Bo t± Polsk± wersjê ogl±da³em i tam ponad po³owy filmu nie ma.
Purvis
Primo: zawsze do us³ug, panie Armand.

Secundo: Nie ma ponad po³owy. Podziêkuj za to polskiemu dystrybutorowi, który uwa¿a Polaków za pó³mózgów. Swoja drog± , jak mo¿na siê pó¼niej dziwiæ, ¿e ludzie piratuj± na potêgê?

A wracaj±c do pytania: racz, cny panie, oczy swe na pewnego gryzonia zwróciæ. Onto¿ w norce swej moc skarbów kryje, miedzy którymi i ono imaginarium znale¼æ mo¿esz.

Igor z Bêdzina
CYTAT(brat grucha:) @ 13:45 02.02.2011) *

Arn Tempelriddaren (1)

To nie wina polskiej kinematografii.
Film w dwóch czê¶ciach jest rozprowadzany na rynku niemieckojêzycznym.
Ca³a reszta dostaje mocno poobcinan± wersjê bêd±ca sklejeniem tych dwóch. sam siê zdziwi³em gdy na Amazonie kupi³em Templariusza i siê okaza³o ¿e to dwie czê¶ci poszatkowane i posklejane w jedn± ca³o¶æ.
Roar
Film bardzo dobrze zrealizowany , jest trochê b³êdów historycznych ale siê go ogl±da bardzo mi³o i przyjemnie ka¿demu mogê poleciæ ten film
dobra gra aktorska i zdjêcia równie¿
sama fabu³a jest te¿ bardzo dobrze zrealizowana
TomekS
Obejrza³em w polskiej krótkiej wersji. Po tym przeczyta³em pierwszy tom cyklu. Czytam drugi.

Ksi±¿ka lepsza o wiele. Muszê zobaczyæ po prostu wersjê pe³n±, bo ksi±¿ka obja¶nia wiele rzeczy które w obciêtym filmie nie s± pokazane. Tak jak przed laty zobaczy³em "Misjê" ale dopiero przeczytanie ksi±¿ki da³o pe³ny obraz, mimo posêpnego uroku tego filmu.

Odtwarzam XVIII wiek, dlatego nie mam zdania na temat kostiumów, broni etc. I nie chcê siê siliæ na opinie o tym.
£azarz
Salve Fratres!

Tomku obejrzyj wersjê TV http://www.filmweb.pl/serial/Arn-2010-507298 . Film zostaa³ okrojony z bardzo wielu istotnych elementów. Szkoda.

Pozdrawiam Grzegorz
TomekS
Dziêkujê Ci, Grzegorzu ! Nie omieszkam!
Indar
Pi±tek g. 22:10, TVP 1
1 odcinek serialu "Templariusze, mi³o¶æ i krew", czyli Arna.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.